Weet je wat het belangrijkste woord is bij vrouwen versieren?

Nee. Het is geen ‘zelfvertrouwen’, ‘lachen’ of ‘humor’.
Dit woord staat voor iets belangrijkers, iets simpels maar toch ingewikkeld.

Als je het niet hebt, vindt niemand je aardig, maar als je het wel hebt, mag iedereen je.

Is het lichaamstaal?

Nope.

Ontspannen.

What the %^#* heeft dat met lichaamstaal te maken

Ok. Kijk. Je hebt vast een hoop manieren gelezen waarmee je vrouwen kan zoenen, zinnen waarmee je vrouwen verliefd kan maken en zelfs de kant en klare online dating zinnetjes. Heel leuk allemaal, maar is dat het enige?

Kan je tegen elke vrouw op elk moment een speciale zin zeggen waardoor direct haar slipje naar beneden glibbert? Haha. Nee. Helaas. Anders zat je hier niet.

Wat je hier gaat lezen:

  • Waarom de meeste mannen nooit goed worden met versieren (puur omdat ze op iets verkeerds focussen)
  • 12 Lichaamstaal fouten die veel mannen maken (en hoe je ervoor zorgt dat jij deze fouten niet maakt)
  • Het simpele 4 stappen plan om vrouwen te versieren met lichaamstaal

Op zoek naar een specifieke situatie? Lees ook:

In deze artikelen leer je hoe je vrouwen verleidt in specifieke situaties:


Waarom ik vroeger niet goed was met vrouwen versieren

Ok. Kijk. Toen ik een paar jaar jonger was ging het niet zo goed met vrouwen. Ik wist niet hoe ik met ze moest praten en was hopeloos. Als je mij ontmoette had je misschien wel een goede indruk, maar als je me dan zag praten met een vrouw, toverde ik om in een stotterend en onzeker jongetje.

Toen ik daarna een boek las over versieren, was ik verkocht. Ik wilde van m’n onzekerheid af zijn, zelfvertrouwen krijgen en vrouwen verleiden.

Het eerste waar ik mee begon was een boek lezen met allemaal versierzinnen daarin. Klonk heel goed, maar het werd moeilijker dan je dacht.

Zelfs als je met een awesome openingszin een vrouw aanspreekt, wordt ’t m niet als je dat zacht en stotterend zegt.

Dat is waar lichaamstaal belangrijk wordt. Want woorden (en dus openingszinnen) zijn niet het belangrijkste. Ver van het belangrijkste.

Wat is de belangrijkste communicatie manier?

Begin jaren 70 heeft A. Mehrabian onderzoek gedaan naar verschillende vormen van communicatie. Hij onderzocht hoe belangrijk non verbale communciatie is en hoe dat de effectiviteit van onze communicatie beïnvloed.

Lichaamstaal vrouwen versieren
Natuurlijk niet super accuraat, maar je krijgt het idee: Stemgeluid en lichaamstaal zijn vele malen belangrijker dan de woorden die je zegt.

Wat is slechte lichaamstaal?

Kijk, als je begint met boeken lezen over lichaamstaal, zijn ze heel uitgebreid. Vaak worden allemaal verschillende gebaren uitgelegd, wat het betekent om slechte lichaamstaal te hebben en wat goede lichaamstaal is.

Wat ze echter niet vertellen is dat het allerbelangrijkste wat je moet weten over foute lichaamstaal, is dat het simpel is dan je denkt en er gewoon een gouden regel is. Wat je doet is meestal prima, als je maar niet..

INLEUNT

Inleunen doe je meestal als je elkaar niet verstaat, wat nogal eens voorkomt in een drukke club. Maar kijk een wat je ermee laat zien..

Als je inleunt laat dat slechte lichaamstaal zien, en komt dat over op een vrouw alsof je er alles aan doet om haar te horen.. alsof.. elk… woord… wat… zij… zegt… belangrijk… is….

Belangrijk genoeg is om uit je ruststand te komen en er moeite voor te doen om het te horen…

Het grappige is dat  een vrouw dit volledig onbewust opmerkt.

Niemand herkent bewust goede lichaamstaal of slechte lichaamstaal, dat is iets wat onbewust gaat.

Slechte lichaamstaal is uit je ontspannen houding komen omdat je iets belangrijker vind dan zelf relaxed zijn…

Wat is goede lichaamstaal?

Je kan goede lichaamstaal definiëren als relaxed zijn en ontspannen. Je leunt achterover en past je houding niet aan.

Toen ik dit ontdekte dat lichaamstaal belangrijk was wilde ik er alles over weten. Ik heb me toen maanden bezig gehouden met boeken lezen, video’s bekijken en naar seminars gaan. Dit is wat ik leerde:

De 12 Lichaamstaal Trucs

1. Kruis je armen en benen niet over elkaar – Door je armen en benen gesloten te houden kom je defensief over. Hou je armen en benen voortaan open.

2. Maak oogcontact, maar staar niet – Geen oogcontact maakt je onzeker, maar te veel is creepy. Wanneer je met een groep praat, wissel dan steeds af om iedereen wat aandacht te geven.

3. Neem ruimte in – Maak je breed en groot en laat zien dat jij het waard bent om ‘er te zijn’  sta breed, zit breed en maak gebaren indien nodig. Onzekere mannen proberen zich kleiner te maken. Als jij gewoon genoeg ruimte inneemt dan communiceer jij naar een vrouw dat je groot bent in plaats van klein.

4. Ontspan je schouders – Gespannen schouders zorgen ervoor dat je schouders naar voren en naar boven komen. Laat ze zakken en beweeg ze iets naar achter.

5. Knik met je hoofd wanneer iemand praat – Knik soms even om te laten zien dat je luistert. Door woorden te herhalen komt het zelfs nog beter over.

6. Zit en sta rechtop – Je hoeft niet heel stijf rechtop te zitten, maar ga ook niet onderuitgezakt hangen. Gewoon een goed postuur. Als je staat; kijk niet naar de grond en heb een rechte rug. Een rechte rug communiceert staus en zekerheid. Een kromme rug communiceert precies het tegenovergestelde.

7. Leun naar achter  Naar voren leunen betekent dat je graag wil horen wat de ander zegt. Naar achter leunen komt sterker over.

8. Lachen! – Lach veelvuldig en communiceer dat je ontspannen bent. Lachen is de beste lichaamstaal bij het versieren. Je communiceert dat je ontspannen bent en het naar je zin heb bovendien is lachen ook nog eens gezond.

9. Frummel niet met je handen.
Een klassieke zenuwtrek. Verscheuren van bierviltjes, plukken aan het etiket van het biertje wat je in de hand hebt, spelen met je telefoon, aan je gezicht zitten enzovoort. Hou op met frunniken en frummelen. Het laat je onzeker overkomen en je communiceert naar iedereen dat jij het niet op je gemak hebt.

10. Kin naar boven – Kijk niet naar beneden, maar hou je hoofd naar boven en kijk met je ogen recht vooruit.

11. Maak grote gebaren, praat met je handen  Gebruik je handen om je woorden kracht bij te zetten. Doe het wel langzaam en zelfverzekerd.

12. Hou je drankje naast je – Als je een drankje voor je houdt komt het over alsof je met je armen over elkaar staat. Hou het daarom naast je benen. 

Toen ik eindelijk alles dacht te weten, ging ik met vol vertrouwen op vrouwen af. Maar als je dan eenmaal voor een vrouw staat, kan je toch niet aan 100 dingen tegelijk denken. Zonde van al die moeite dus.

Zou er een manier zijn om lichaamstaal te ‘hacken’?

Nerveus op de eerste date (of ergens anders)? Check de video:

Hoe je echt vrouwen versiert met lichaamstaal

Kijk. Zoals je hier boven ziet kan het makkelijker.

Heel simpel. Er is namelijk één gedraging die zorgt dat je alle bovenstaande dingen automatisch doet. Op meer hoef je dan niet te letten…

Ontspannen zijn.

Door het vele bestuderen kwam ik erachter dat, hoe meer ontspannen je bent, des te beter je lichaamstaal over komt…Automatisch. Je hoeft dus niet alles te ‘micro-managen’.

Vrouwen verleiden met lichaamstaal

Het werkt heel simpel. Hier is het stappenplan.

Het stappenplan voor ontspannen lichaamstaal

1. Ontspan alle spieren in je lijf. Ga zo relaxed mogelijk staan of zitten. Leun naar achteren. Zorg dat je comfortabeler bent dan iedere persoon in je omgeving;

2. Beweeg langzaam. Voer je bewegingen zorgeloos en tevreden uit. Alsof je niets beter te doen hebt;

3. Denk steeds zo na: “Hoe kan ik nog meer ontspannen.”

– Kan je ergens tegen aan leunen?
– Kan je ergens een arm op leggen?
– Kan je ergens op zitten?

4. De gezichtsuitdrukking

– Relax je gezichtspieren.
– Ontspan je lippen.
– Hoofd iets omhoog.
– Bestudeer haar gezicht terwijl ze spreekt. Kijk niet alleen naar haar ogen maar ook haar gezicht. Heel af en toe haar lippen.

Vrouwen verleiden met lichaamstaal

(Skip naar 7:00 minuten voor het interessante gedeelte)

Het coole is dat je door deze techniek een paar voordelen hebt die je anders niet hebt. Wanneer je namelijk op elke beweging gaat letten, zorgt dat ervoor dat je al je aandacht daar op moet focussen. Doordat je er zo erg mee bezig bent ga je juist fouten maken.

Als je je helemaal focust op: “Hoe kan ik nog meer ontspannen?” Hoef je niet op alle bewegingen te letten, waardoor het automatisch al goed gaat. Nu kan je ervoor zorgen dat je jezelf en haar vermaakt.

Wanneer je niet weet wat je moet zeggen
Als je misschien niet weet wat je moet zeggen, kan je ook nerveus worden. Vrouwen kunnen je dan minder aantrekkelijk vinden, maar dat gebeurt alleen als je ook in je lichaamstaal laat zien dat je ‘niet weet wat je moet doen’.

Als je dus focust op ontspannen, kan je dus ook met meer weg komen. Zolang je een ontspannen houding blijft houden (en bijvoorbeeld niet gaat spelen met je vingers) kom je nog steeds zelfverzekerd over. Gewoon door comfortabel en ontspannen te zijn.

Vrouwen & Spiegelneuronen

Het grappige is dat vrouwen ook rustiger worden wanneer jij rustig bent. Ze nemen je gedrag als het ware over. De nervositeit, die ze misschien hebben, gaat weg als ze zien dat jij wel comfortabel bent.

Dat komt door een speciaal soort zenuwcellen, spiegelneuronen genaamd. Die hersencellen zorgen ervoor dat je gedrag van andere mensen nadoet. Heb je het bijvoorbeeld wel eens gehad dat je in een kamer zat en iedereen begon te gapen? Dat komt door die spiegelneuronen.

Schattig aapje

Daarnaast worden spiegelneuronen ook gebruikt om lichaamstaal te spiegelen. Als iemand aan z’n haar zit, doet een andere persoon dat vaak uit reflex na. Of wanneer je aan tafel zit, pak je opeens je biertje wanneer iemand anders het ook doet. Dat zorgt ervoor dat andere mensen je (onbewust) aardiger vinden, omdat je bewegingen (gedrag) laat zien dat bij hen past.

Wanneer jij dus comfortabel bent, neemt een vrouw dit onbewust over omdat ze je gedrag spiegelt. Als jij daarentegen nerveus bent, wordt zij dat ook.

Laatste vrouwen versier tip:

Wanneer je op date gaat of in een club bent, focus je eerst op het ontspannen. Nadat je comfortabel bent en je op je gemak voelt, is het een stuk makkelijker om vrouwen te versieren.

Nogmaals, om te ontspannen:
– Ontspan je spieren;
– Leun naar achteren;
– Beweeg langzaam;
– En ontspan je gezicht.

Wat als je een vrouw niet kan verstaan in een club? Dan moet je toch inleunen?

Wat je wil is haar kunnen verstaan, zeker in zo’n drukke club. Inleunen is niet de juiste optie, dus wat doe je dan?

  • Je trekt haar naar je toe zodat zij ‘inleunt’
  • Je gaat naast haar staan en leunt zijwaards

Dit is goede lichaamstaal en zo zal je veel meer goede reacties krijgen van vrouwen..

Wat  je moet zeggen tegen haar om haar te versieren

Natuurlijk is lichaamstaal niet het enige wat je nodig hebt om vrouwen te versieren. Je stem is belangrijk. Je moet het gesprek gaande kunnen houden.

Maar bovenal:

Het helpt enorm als je weet wat je moet zeggen om aantrekkingskracht bij haar op te wekken.

Tim en ik zijn sinds ~2008 zo’n 3100 avonden uit gegaan en hebben meer dan 600 eerste dates gehad. We hebben precies ontdekt wat je moet zeggen tegen een vrouw om haar emotioneel aangetrokken tot je te maken, en hebben zelfs zinnen ontdekt waarmee je haar zichzelf kan laten opwinden (ja, je stelt haar alleen maar een vraag) en waarmee je haar zelfs verliefd kan maken.

We delen ze hieronder in een gratis training. Vul je e-mail in, dan sturen we hem naar je toe.