Bonus Download: De 10 Knip-En-Plak Appjes Die Altijd Werken: Klik hier om ze nu gratis te downloaden 

Het Spel (The Game) van Neill Strauss is een van de populairste boeken over pick up artists. Hij heeft het boek ‘Het Spel’ (of ‘The Game’) geschreven over de wereld van pick up artists. Het boek is wat verouderd wat betreft technieken, maar nog zeker bruikbaar.

Omdat er niet ALLEEN maar verkeerde technieken in ‘Het Spel’ staan, geven we deze week 5 technieken uit het boek die je wel in Nederland kan gebruiken. We hebben daarnaast een spiekbriefje gemaakt met zinnetjes die je direct kan gebruiken bij deze technieken.

Tip: Trouwens, als je van boeken zoals ‘Het Spel’ houdt, check dan Tim Veninga’s boek Manslut.  Je leest daarin niet alleen technieken, maar ook mijn persoonlijke verhalen. Het is een soort ‘The Game’, maar dan in het Nederlands.

Het Spel (The Game) Neil Strauss

‘Het Spel’ is in 2006 geschreven door Neil Strauss. Sommige van de technieken die je in het boek leest zijn achterhaalt, maar een paar kan je nog prima gebruiken. In de vorige blog over PUA’s in Nederland hebben we de 6 belachelijkste daarvan besproken.

 • Dat je belachelijke outfit’s aan moet doen om vrouwen te versieren;
 • Dat je tenminste 7 uur moet wachten om met een vrouw naar bed te gaan;
 • Dat je een vraag moet gebruiken als openingszin;
 • Dat je moet wachten totdat zij je leuk vindt;
 • Dat je niet direct voor haar moet staan maar weg van haar gedraaid;
 • Dat je spelletjes en trucjes moet gebruiken om haar te versieren.

Dit kan allemaal veel simpeler. Verspreid op deze site kan je genoeg artikelen over technieken vinden om een gesprek gaande te houden, hoe je zelfvertrouwen met vrouwen krijgt, of hoe je vrouwen versiert met lichaamstaal. Kijk eens rond.

Het goede gedeelte: 5 Trucs uit The Game die wél werken

#1 Neggen

De eerste truc uit Het Spel, de ‘neg’, zit tussen een compliment en een belediging in. Neil Strauss omschrijft het in zijn boek als een ‘backhanded compliment’.

Voorbeeld: “Je ziet er knap uit, alleen een beetje jammer dat je zoveel make-up gebruikt“.

Het doel ervan is om niet te gretig over te komen. Een vrouw komt tientallen mannen tegen op een avond uitgaan, en de meeste zullen ongelooflijk slijmen en hun best doen. Door niet alleen maar complimenten te geven maar ook een keer je ‘ongenoegen’ over iets van haar te uiten, val je direct buiten die groep slijmers. Er is dan een grotere kans dat ze je interessanter vindt omdat jij wél zegt wat je wil zeggen.

Let op! Gebruik negs niet te veel omdat je dan onbeschoft overkomt of omdat ze dan denkt dat je haar überhaupt niet aardig
vindt.

Voorbeelden van negs:

 • “Zijn die nagels echt?”
 • “Ben je altijd zo verlegen als je met leuke mannen praat?”
 • “Is dat je echte haarkleur?”

Daarnaast kan je dit ook subtieler doen.

 • Draai je met je lichaam weg van haar alsof je op het punt
  staat om weg te lopen.
 • Terwijl ze aan het praten is kan je om je heen kijken alsof je
  snel afgeleid bent.
 • Als je met haar staat te dansen, duw haar wat van je weg (maar hou haar nog wel vast zodat ze niet valt).

Het best kan je deze laatste 3 toepassen alleen als ze iets saais vertelt, iets stoms zegt of oninteressant of onbeleefd is. Zo
laat je zien dat je daar niet van houdt.


#2 Push & Pull


De tweede truc uit Het Spel/The Game is ‘Push Pull’. In het Nederlands noem je dit aantrekken en afstoten. Hiermee wissel je positieve en negatieve emoties af. Je geeft haar dus de ene keer een complimentje (pull), de andere keer een neg (push).

Zo blijf je onvoorspelbaar, maar belangrijker; je geeft haar veel verschillende emoties. Je laat haar denken dat ze je kan krijgen omdat je haar een complimentje geeft, maar op het andere moment is ze bang dat ze je kwijtraakt omdat je ongeïnteresseerd overkomt.

Als je wat voorbeelden hiervan wilt die in het Nederlands werken, download dan de bonus hieronder:

Voorbeelden van Push Pull:

 • “Je bent het allerleukste meisje dat ik heb gezien… de
  afgelopen 30 seconden.”
 • “Je bent best leuk voor een hipster.”
 • “Ik moest je even aanspreken omdat je zo’n coole stijl
  hebt.. een beetje zo’n combinatie van posh en hipster.”

Nog beter is om het fysiek te doen. Wat je dan doet is een
combinatie van onderstaande:

Push:

 • Haar wegduwen
 • Omdraaien
 • Wegkijken

Pull:

 • Haar zoenen
 • Haar naar je toe trekken
 • Haar in haar nek zoenen/strelen

Bovenstaande fysieke push pulls kan je ook combineren met woorden, dus je trekt haar naar je toe en je zegt: “Je bent verschrikkelijk” (op een sarcastische manier)

Of je kijkt haar aan en gaat haar zoenen, maar op het laatste moment draai je weg.


#3 Qualification

De 3e techniek uit Het Spel van Neil Strauss is Qualifyen, Qualification of Kwalificeren. Hiermee bouw je aan het vertrouwen en leer je haar kennen. Wat je doet is vragen stellen aan haar, en actief op zoek gaan naar iets dat je leuk vindt aan haar PERSOONLIJKHEID.

Dus niet haar mooie ogen of lange benen, maar iets aan haar persoonlijkheid. Of ze bijvoorbeeld een creatief, zorgzaam, spontaan of avontuurlijk persoon is. Zodra je iets hebt gevonden wat je oprecht cool aan haar vindt, geef je haar daar een complimentje op.

Voorbeeld van kwalificeren:

Stap 1:

 • “Vertel eens, wie ben je en wat voor persoon ben je”
 • “Je lijkt me een typisch [sporter/student/harde werker/…]

Stap 2:

 • “Waarom doe je aan hockey/tennis/salsa/ballet.. wat vind je er zo leuk aan?
 • “Waarom ben je advocaat/dierenarts-assistente/kapster/HR
  manager geworden.. wat vind je er zo leuk aan?”

Stap 3:

 • “Oh je bent dus dierenarts geworden omdat je een heel zorgzaam persoon bent?”
 • “Oh dan ben je dus een heel avontuurlijk persoon als je van al die verschillende dingen in je werk houd.”

Stap 4:

“Cool, ik vind het awesome als mensen creatief/zorgzaam/spontaan/avontuurlijk/sociaal zijn, omdat [eigen verhaal].


#4 Rapport

Rapport is een term die uit NLP (een type communicatie technieken). Het komt dus niet oorspronkelijk uit ‘The Game’ (of ‘Het Spel’) maar Neil Strauss heeft het geleend. In het Nederlands zou je ‘Rapport’ vertalen als hoe gemakkelijk iemand zich bij je voelt.

In ‘Het Spel’ vertelt Neil dat dit een belangrijk onderdeel van versieren is. Ben ik het alleen maar mee eens. Een vrouw moet je kunnen vertrouwen om iets met je te doen dat meer dan zoenen is.

Neil Strauss geeft in zijn boek enkele trucs en technieken om vrouwen meer op hun gemak te stellen, maar die raad ik niet aan. Haar op haar gemak laten voelen doe je door haar beter te leren kennen, over jezelf te vertellen en je kwetsbaar op te stellen.

Ik vertel bijvoorbeeld veel over mijn familie (dat mijn mama de mooiste vrouw op aarde is). Dat soort kleine dingen zorgen ervoor dat jullie meer ‘Rapport’ krijgen en elkaar beter vertrouwen.

Hieronder een paar dingen die je kan doen om rapport op te bouwen:

Vertel een verhaal over je familie. Bijvoorbeeld iets wat jij en je familie samen een keer hebben meegemaakt, of hoe je je oma in een verzorgingstehuis vorige week bezocht, of waarom je zoveel van je moeder houdt.

 • “Jij bent de mooiste vrouw op aarde… haha nee grapje.. er is 1 iemand mooier dan jou (“Wie?”) Mijn mama.. ik vind mijn moeder de mooiste vrouw op aarde omdat blablabla. Zeg dit semi onschuldig/sarcastisch.

Stel je kwetsbaar op. Ik vertel zelf een verhaal hoe ik vroeger verlegen was op school en altijd als laatst gekozen werd bij gym en hoe ik er later overheen gekomen ben.

Laat foto’s zien van je familie, vrienden of huisdieren. Zo kan ze ook zien dat je een normaal persoon bent en niet alleen maar die charmante gozer die haar versiert.

Dit ‘rapport’ moet je gaan maken na ongeveer 15 min in het gesprek, als je haar al gezoend hebt. Daarna blijf je het constant toen totdat jullie samen in bed belanden.


#5 Liegen om haar mee naar huis te nemen

Het klinkt erg maar dat is het niet. Kijk, als je met een vrouw in een club staat en je wil haar mee naar huis nemen, zijn er twee dingen die je kan doen.

A: Je zegt: “Kom met mij mee naar huis, ik wil met je naar bed.”

B: Je verzint een excuus om haar mee naar huis te nemen: “Het is warm hierbinnen, kom we gaan naar buiten, daar is het lekker fris.”

Geen enkele vrouw zal ‘ja’ antwoorden als je het eerste vraagt. Maar als je voor optie B gaat ligt je slagingspercentage veel hoger.

Wat je wil bereiken is dat jullie per ongeluk samen in bed belanden. Het is namelijk niet cool voor vrouwen als ze gezien worden als makkelijk of als slet. Daarom zal geen enkele vrouw positief reageren op versie A, maar als je haar uitnodigt om een potje mario kart te gaan spelen, te gaan wandelen (of een ander smoesje), dan kan ze het makkelijker aan haarzelf (en haar oordelende vriendinnen) verkopen.

Meer tips:

Ik heb een een paar voorbeeldzinnen die je zo kan gebruiken op een spiekbriefje gezet als extra bij deze blog. Hieronder kan je ze downloaden.