Bonus Download: De 10 Knip-En-Plak SMSjes Die Altijd Werken: Klik hier om ze nu gratis te downloaden 

Het Spel (The Game) van Neill Strauss is een van de populairste boeken over pick up artists. Hij heeft het boek ‘Het Spel’ (of ‘The Game’) geschreven over de wereld van pick up artists. Het boek is wat verouderd wat betreft technieken, maar nog zeker bruikbaar.

Omdat er niet ALLEEN maar verkeerde technieken in ‘Het Spel’ staan, geven we deze week 5 technieken uit het boek die je wel in Nederland kan gebruiken. We hebben daarnaast een spiekbriefje gemaakt met zinnetjes die je direct kan gebruiken bij deze technieken.

Trouwens, als je van boeken zoals ‘Het Spel’ houdt, check dan mijn eigen boek Manslut. Op dit moment 49 reviews op bol.com en je leest daarin niet alleen technieken, maar ook mijn persoonlijke verhalen.

Het Spel (The Game) Neil Strauss

‘Het Spel’ is in 2006 geschreven door Neil Strauss. Sommige van de technieken die je in het boek leest zijn achterhaalt, maar een paar kan je nog prima gebruiken. In de vorige blog over PUA’s in Nederland hebben we de 6 belachelijkste daarvan besproken.

  • Dat je belachelijke outfit’s aan moet doen om vrouwen te versieren;
  • Dat je tenminste 7 uur moet wachten om met een vrouw naar bed te gaan;
  • Dat je een vraag moet gebruiken als openingszin;
  • Dat je moet wachten totdat zij je leuk vindt;
  • Dat je niet direct voor haar moet staan maar weg van haar gedraaid;
  • Dat je spelletjes en trucjes moet gebruiken om haar te versieren.

Dit kan allemaal veel simpeler. Verspreid op deze site kan je genoeg artikelen over gesprekstechnieken vinden om een gesprek gaande te houden, hoe je zelfvertrouwen met vrouwen krijgt, of hoe je vrouwen versiert met lichaamstaal. Kijk eens rond.

Het goede gedeelte: 5 Trucs uit het spel die wél werken

#1 Neggen

De eerste truc uit Het Spel, de ‘neg’, zit tussen een compliment en een belediging in. Neil Strauss omschrijft het in zijn boek als een ‘backhand compliment’.

Voorbeeld: “Je ziet er knap uit, alleen een beetje jammer dat je zoveel make-up gebruikt“.

Het doel ervan is om niet te gretig over te komen. Een vrouw komt tientallen mannen tegen op een avond uitgaan, en de meeste zullen ongelooflijk slijmen en hun best doen. Door niet alleen maar complimenten te geven maar ook een keer je ‘ongenoegen’ over iets van haar te uiten, val je direct buiten die groep slijmers. Er is dan een grotere kans dat ze je interessanter vindt omdat jij wél zegt wat je wil zeggen.

#2 Push & Pull

De tweede truc uit Het Spel/The Game is ‘Push Pull’. Hiermee wissel je positieve en negatieve emoties af. Je geeft haar dus de ene keer een complimentje (pull), de andere keer een neg (push).

Zo blijf je onvoorspelbaar, maar belangrijker; je geeft haar veel verschillende emoties. Je laat haar denken dat ze je kan krijgen omdat je haar een complimentje geeft, maar op het andere moment is ze bang dat ze je kwijtraakt omdat je ongeïnteresseerd overkomt.

Check dit spiekbriefje voor meer voorbeeldzinnen.

#3 Qualification

De 3e techniek uit Het Spel van Neil Strauss is Qualifyen of Qualification. Hiermee bouw je aan het vertrouwen. Wat je doet is vragen stellen aan haar, en actief op zoek gaan naar iets dat je leuk vindt aan haar PERSOONLIJKHEID.

Dus niet haar mooie ogen of lange benen, maar iets aan haar persoonlijkheid. Of ze bijvoorbeeld een creatief, zorgzaam, spontaan of avontuurlijk persoon is. Zodra je iets hebt gevonden wat je oprecht cool aan haar vindt, geef je haar daar een complimentje op.

#4 Rapport

Rapport is een term die uit NLP (een type communicatie technieken). Het komt dus niet oorspronkelijk uit ‘The Game’ (of ‘Het Spel’) maar Neil Strauss heeft het geleend. In het Nederlands zou je ‘Rapport’ vertalen als hoe gemakkelijk iemand zich bij je voelt.

In ‘Het Spel’ vertelt Neil dat dit een belangrijk onderdeel van versieren is. Ben ik het alleen maar mee eens. Een vrouw moet je kunnen vertrouwen om iets met je te doen dat meer dan zoenen is.

Neil Strauss geeft in zijn boek enkele trucs en technieken om vrouwen meer op hun gemak te stellen, maar die raad ik niet aan. Haar op haar gemak laten voelen doe je door elkaar beter te leren kennen, over jezelf te vertellen en je kwetsbaar op te stellen.

Ik vertel bijvoorbeeld veel over mijn familie (dat mijn mama de mooiste vrouw op aarde is). Dat soort kleine dingen zorgen ervoor dat jullie meer ‘Rapport’ krijgen en elkaar beter vertrouwen.

#5 Liegen om haar mee naar huis te nemen

Het klinkt erg maar dat is het niet. Kijk, als je met een vrouw in een club staat en je wil haar mee naar huis nemen, zijn er twee dingen die je kan doen. A: Je zegt: “Kom met mij mee naar huis, ik wil met je naar bed.”. B: Je verzint een excuus om haar mee naar huis te nemen: “Het is warm hierbinnen, kom we gaan naar buiten, daar is het lekker fris.”

Geen enkele vrouw zal ‘ja’ antwoorden als je het eerste vraagt (dan wordt ze als een slet gezien), maar als je voor optie B gaat ligt je slagingspercentage veel hoger.

Meer tips:

Ik heb een een paar voorbeeldzinnetjes die je zo kan gebruiken op een spiekbriefje gezet als extra bij deze blog. Hieronder kan je ze downloaden.

Bonus Download: De 10 Knip-En-Plak SMSjes Die Altijd Werken: Klik hier om ze nu gratis te downloaden