Hier leer je wat je op een eerste date moet doen:

– Wat de slechtste activiteit is die je op een eerste date kan doen – die helaas veel mannen nog steeds doen.

– Wat het ultieme doel is van een eerste date en hoe je dit voor elkaar krijgt.

– De dingen die Tim doet op zijn eerste date doet om altijd succes te hebben.

– Hoeveel euro je uit hoort te geven op je eerste date en waarom deze hoeveelheid.

– Waarom je altijd dezelfde date moet hebben op dezelfde plek

– Wat er gebeurt met het IQ van een man als bij een vrouw is op een eerste date

– Wat voor opmerkingen en grapjes je moet maken op de eerste date – en waarom deze zo belangrijk zijn.

– Waarom het essentieel is om je date een ‘romantische date’ te noemen – dit niet doen verhoogt de kans dat je date in de soep loopt.

– en nog veel meer…


 

Let op! Er is een NIEUWE versie van dit artikel: 

-> 13 Eerste Date Tips Voor Mannen Om 9 van de 10 Vrouwen De 1e Avond In Bed Te Krijgen


8 Simpele Eerste Date Tips TVS #24

Tim Veninga: ”Welkom bij de Tim Veninga show nummer 24. Vandaag gaan we het hebben over eerste dates, en specefiek hoe pak je een 1e date aan, wat doe je op een 1e date. Laten we kort even wat ideetjes over tafel gooien. The do’s en dont’s van het daten van een chick uberhaupt. En het is wel grappig, ik had eerst heel erg de neiging om heel veel chicks te daten. Praktisch iedere dag, maar dat is inmiddels door mijn tijdsschema.. Ben ik puur gaan screenen op de one night stands, puur omdat ik emotioneel niet zo heel veel behoefte hebt aan meer relaties dan ik nu al heb. Of dat het qua tijd is, het is op een gegeven moment niet meer houdbaar, moet ook gewoon nog een normaal leven hebben buiten chicks bangen.”

Ali Mohammed: ”Je hebt het zoveel mogelijk je leven proberen te maken, maar los daarvan.”

Tim Veninga: ”Los daarvan, ja zelfs dan, dan moet ik ook nog gewoon werken en dat soort saaie shit. Maar goed je gaat dus op een 1e date met een chick, er zijn een aantal overduidelijk domme dingen die je kunt doen op een 1e date dus laten we die in eerste instantie even afvinken. Dan hebben we dat in ieder geval gehad. Wat ga je niet doen op een date? Nou een van de meest typische en dit vind ik echt de meest erge..”

Ali Mohammed: ”Laat me raden..De bioscoop?”

Tim Veninga: ”Als je er goed over nadenkt, je wil iemand beter leren kennen en wat ga je doen.. Met zijn 2-en naar een filmscherm staren. En ik kan alle argumenten wel… Ja je zit dan lekker dicht bij elkaar, in het donker en je hebt naar afloop ook gelijk iets om over te praten, want je kunt namelijk over de film praten die we samen hebben gezien. Hoe dan ook, maar dan snap je de hele definitie van een date niet.”

Ali Mohammed: ”Of een vrouw.”

Tim Veninga: ”Ja, of een vrouw of een bioscoop. Ja de reden waarom dat echt zo’n groot probleem is, is 1: Je spreekt met elkaar af om elkaar beter te leren kennen. Dat is het idee. Je zit in een ruimte en je wil haar beter leren kennen en je wilt dat zij jou beter leert kennen. Als er een manier is om iemand niet beter te leren kennen is door niet met die persoon te gaan praten. Wat in principe al anderhalf uur van je date in beslag gaat nemen. Ten tweede wat er gebeurt is, je zit in een ruimte en je wordt op dat moment via een groot scherm, groot geluidsinstallatie word je emotioneel gezien heel heftig gestimuleerd. Je hebt echt heel veel invloeden, heel veel indrukken, gebeuren heel veel dingen die heel veel emoties of adrenaline bij je opwekken waardoor je dus ook eigenlijk nog emotioneel wat afgevlakt wordt voor anderhalf uur lang. Als je dan emotioneel afgevlakt bent en sociaal gestrekt dood een beetje net anderhalf uur naar een scherm hebt zitten staren. En daarna moet je nog eens een keer een gesprek aangaan.”

Ali Mohammed: ”Ik weet ook niet precies hoe dat bij zulke dates gaat, kijk je dan zo’n film en ga je daarna nog ergens drinken om de film te bespreken. Of was dat dan de date en bespreek je nog in de lobby wat je er van vond, misschien weet jij het wel..”

Tim Veninga: ”Ja, je kunt in de pauze natuurlijk nog wat vragen, en dan kun je  na afloop nog misschien vragen of ze iets wilt drinken en misschien zegt ze dan wel ja en dan kun je eindelijk beginnen aan je echte date. Dat is dus echt een no go. Verder heb ik met dates. Ik heb best wel veel gekke dingen er mee gedaan. Een van mijn favoriete dates was samen met een chick shit gaan schilderen en dan samen gaan ouwehoeren met elkaar en een schilderij bouwen, of met een chick gaan gourmetten. Daar word ik altijd heel blij van. Maar het meest normale wat ik doe, als het mooi weer is dan ga ik ergens wandelen, als het niet zo mooi weer is dan ga ik ergens drinken. Dat is zo’n beetje wat het laatste jaar steeds meer naar toe gegaan is. Je kunt wel hele coole dingen doen met een date bijvoorbeeld wat ik zeg, ik ging wel picknicken, hele kinderachtige dingen doen. Het is heel leuk, maar het hoeft niet perse ofzo. Zeker als je ook gewoon een druk leven hebt, niet veel tijd hebt of wel zeker weet dat die chick leuk is, en er niet heel veel tijd in wil investeren. Dat zijn meer 2e, 3e date dingen. De 1e date is denk ik het meest simpele wat je kunt gaan doen, gewoon ergens met iemand gaan zitten en een drankje drinken. Als je dan komt op die date, zorg dan dat je niet in een of andere uptight omgeving zitten. Dat is een ander stomding om te doen. Ga nooit met een 1e date naar een restaurant.”

Ali Mohammed: ”Ja wou net zeggen, uit eten.”

Tim Veninga: ”Zag laatst een mail in de inbox van een jongetje, of nou ja. Jongen van 17, en die zei van: ”Ja ik app nu al een jaar met een chick en we gaan volgende week voor het eerst daten.” Toen dacht ik al wtf maar okay. Voordeel van de twijfel, no worries. Toen zei hij dat ie eerst naar toe moest reizen, dat is met de trein 25 euro en hij dacht dat de dag hem ongeveer 35 euro zou kosten. Heb je nog ideetjes om het goedkoper te doen vroeg hij. 35 euro voor een date.. Wat ben je dan toch allemaal wel niet aan het doen. Dus ik zei ook van, dit kan niet. 35 euro is uit eten, dat idee moet je niet eens hebben. Je kent haar nog niet.”

Tim Veninga: ”Sowieso, als je meerdere chicks date, je gaat failliet. Het kost je klauwen met geld en vaak als je met een vrouw wat gaat drinken, belangrijkste in die date is dat er ook daadwerkelijk iets kan gaan gebeuren. Dat je haar ook daadwerkelijk ook op een date gaat verleiden. En dat is heel raar, als je in een restaurant zit en er zit een tafel tussen jullie in. Je kunt elkaar niet aanraken, het is heel lastig om daar een echt intieme sfeer van te creëren. Daarom heeft het ook mijn voorkeur om gewoon ergens een drankje te gaan doen. Hou zelf heel erg van ergens een kop koffie halen en gaan wandelen. Dan heb je eigenlijk de mogelijkheid om elkaar aan te raken, je hebt veel meer vrijheid dan dat je dat hebt als je ergens in een vaste setting vast zit met een tafel tussen jullie in. Dat is even over wat je gaat doen. Daarover gesproken, als je iets kiest dat je gaat doen, dat is nog wel even een belangrijk punt. Pak dat en herhaal dat. Als iets goed werkt voor je succes raten op dates is het gewoon elke keer dezelfde date hebben.  Gewoon keer op keer achter elkaar.

Ali Mohammed: ”Maar ook echt, zelfde locatie, alles.”

Tim Veninga: ”Zelfde locatie, zelfde tijdstip, en de reden daarvoor is dat je namelijk beter word in die dates. Je voelt je steeds gemakkelijker in de situatie. Kijk een eerste date is al spannend genoeg, zonder dat je al die vreemde variabelen er bij moet hebben. Alles dat je standaard kunt maken, alles dat er voor kan zorgen dat je je meer op je gemak voelt. En als zij die date heeft voor het eerst, terwijl jij misschien al voor de 10e keer in dezelfde koffie barretje, op dezelfde plek komt. Voor jou wordt dat de normaalste zaak van de wereld. Wel mooi trouwens, kwam hier een keer in de club, kwam ik een hele groep lui tegen. Kende hun gezichten wel, maar wist niet meer waarvan. Ze komen zo met een zwerm zo om mij heen staan. Zo van.. What the fuck, wat is hier aan de hand? Ja jij bent toch de man van de koffietent. Dus toen zei die van, hoe the fuck doe je dat? Toen had ik net een periode dat ik iedere dag een chick date, en iedere dag met een andere chick bij het zelfde barretje kwam. Een van die gasten vertelde van, op mijn eerste werkdag dat ik hier kwam werken, zij mijn bazin tegen mij: Okay ik weet niet precies wie deze man is, maar hij is echt een god. Hij is hier iedere dag met een andere chick, iedere dag houd ie haar hand vast, iedere dag hetzelfde spelletje en dat zegt al iets over hoe dwangmatig ik ben met zelfde locaties kiezen, zelfde dates, zelfde manier. Alles dat je kunt automatiseren moet je altijd automatiseren want je houd brein capaciteit over. Sowieso als wij mannen voor een chick staan dan wordt ons IQ lager dus we hebben al een beperkte brein capaciteit. De spanning die daar bij komt maakt ons nog ietsjes dommer. Alles dat wij er bij kunnen doen om nog energie aan ons hoofd te besparen, gewoon doen. Locatie, verder waar je rekening mee moet houden. Hoe pak je de date aan? Begin vanaf seconde een met haar te versieren. Dat is de basis van alles, dat je vanaf seconde een de toon ziet. ”Heey je ziet er sexy uit”, geef haar een knuffel, blijf haar aanraken, het is een soort van hele grote valkuil die je bij veel gasten ziet. Dat ze bij een date gaan zitten. Dan de hele date niets doen, en vooral er bij gaan zitten, oppervlakkig semi geinteresseerd gesprek gaan voeren. Als zij dan praten zit hij gewoon een beetje zo te zitten, stel ze desnoods een vraag en alles. Aan het einde van de date is er dan paniek.. Ja moet nog iets proberen dus doe nog maar een halfbakken poging om haar te zoenen in de hoop dat het dan werkt en goed gaat. Terwijl je wil eigenlijk die spanning geleidelijk opbouwen. Terwijl voor de meeste gasten is het constant op een steady niveau en dan nu probeer ik haar ineens maar te zoenen, wat als een hele grote..”

Ali Mohammed: ”Volgens mij zijn dat gasten op dates die het niet proberen te verneuken. Daar zijn ze het meest mee bezig, niet zo zeer de chick verleiden, zo van.. Weet wat ik moet doen, als ik het maar niet verneuk en ze wegloop.”

Tim Veninga: ”Ja soort van de veilige route kies. Dat is volstrekt onlogisch, de chick gaat al met je op date, ze vindt je al leuk. Nu is het een kwestie van dat je het steeds langzamer verder moet brengen, de spanning op moet bouwen en dat doe je eigenlijk al vanaf seconde een. Ik heb een veel uitgebreider systeem ervoor. De basis is dat je vanaf seconde een met haar gaat flirten, maak opmerkingen over haar uiterlijk, over hoe ze er uit ziet, maak grapjes over dat je een relatie met haar wil, maak seksuele toespelingen maar heel oppervlakkig.  Om je een beetje een idee te geven, we hadden op een gegeven moment zo’n geintje, zo’n stick dat je 5 minuten later komt opdagen. En dan op het moment dat zij dan op die date op het begin er over begint en zegt ”Ja waarom ben je te laat?” Dat je dan zegt: ”Ja, ik heb mijn hele leven op jou gewacht en nu ga jij een beetje lopen bitches over 5 minuten.. Serieus?” Het is echt super flauw, en omgekeerd. Als zij bijvoorbeeld te laat komt dat je dan zegt: ”Heey ik heb mijn hele leven al op jou gewacht, dus ik ga nou niet lopen bitches als je nou nog 5 minuten te laat komt, die 5 minuten konden er ook nog wel bij. Maak het gewoon lekker over de top en gek, het hoeft niet perse te werken dat flirterige ding, het gaat er meer om dat je de toon zet. Boom dit is een date, noem het een romantische date. Op het moment dat ze bijvoorbeeld een andere man ter sprake bent dan zeg je ”Heey, we zijn hier op een romantische date, denk je echt dat het een goed plan is om nu andere mannen ter sprake te brengen. Zelfs als het je vader is, dan is het nog geen goed idee. Misschien nog wel extra ziek als het je vader is. Je maakt er een heel spelletje van, op een luchtigere manier, dan ga je naar het midden segment waar je praat over wat haar dromen, passies en doelen zijn. Dromen, passies, doelen en reizen, dat is het middelgedeelte van het gesprek. En daarna begin je over seks met vragen als wat is de beste seks die je ooit hebt gehad? Dat is eigenlijk de 3e fase van de date en al die fases duren, een beetje varierend van een half uur tot maximaal een uur en daarna ga je zeg maar de volgende fase in en op een gegeven moment begint je gesprek over sex. Dan verander je de sfeer naar een sexuele sfeer, dat zijn eigenlijk de 3 stappen, wil niet verder uitgebreid er op in gaan, dan heb je in elk geval een beetje een idee hoe zoiets er uit ziet. Als je dan op die date bent, ken hier meerdere varienten van, hangt er ook een beetje van af, wat voor tijdstip het is en wat je doet. Voordeel van een date van als je gaat wandelen, ik zeg bijvoorbeeld niet dat we gaan wandelen. Zeg ”Kom we gaan een kopje koffie drinken, en ja laten we onze koffie meenemen en een blokje omlopen, het is mooi weer.” Dan wandel ik wat rond en uiteindelijk zeg ik ”Oh wacht, ik woon trouwens hier, kom anders even binnen.” Dan trek je fles fijn te voorschijn. Dat is ook een hele belangrijke, alcohol heeft echt een functie. Al is het maar een drankje, het gaat er puur om dat zij een soort van mentale klik kan maken van.. Dat ze achteraf kan verantwoorden dat het door de alcohol kwam, dat was het probleem.”

Ali Mohammed: ”Los van het feit dat het grensverleggend werkt, het laat je veel meer doen, het ontremd je en het blijkt ook dat als mensen alcohol drinken er endorfines vrij komen. Dus die associeert straks, goed gevoel bij jou.”

Tim Veninga: ”Ja het werkt wel remmingsverlangeed, maar hoe ver de impact is van een glas wijn, dat is redelijk laag. Wat ik meer er mee probeer te zeggen is dat ze niet iemand gaat labelen als hoer. Dat is niet de bedoeling want dan krijg je weer dingen dat ze volgende dag spijt heeft, of wat dan ook. Drink een drankje, maak het leuk, bouw vanaf daar bij je thuis weer de spanning op. Als je ergens anders wat aan het drinken bent, meestal zeg ik van.. Kom laten we stukje lopen en dan wandel ik haar naar mijn huis toe. Kies voor dat soort dingen ook altijd een locatie die 5 minuten van je huis af is. Soms is dat logistiek niet mogelijk als je in een of andere buitenwijk woont, wat je in dat geval het beste kunt doen is verhuizen of gewoon een manier vinden waarop je zo snel mogelijk bij jou thuis kunt komen. En waarbij het redelijk makkelijk is om dat te doen. Heb ook een vriend van mij, die heeft een hond. Dan zegt hij ”Okay we gaan, maar laten we eerst even onze hond uitlaten.” Het is op zich een hele makkelijke manier. Het is allemaal hartstikke gezellig, maar moet eerst naar huis om mijn hond uit te laten. Als je echt lange stukken moet afleggen, gebruik een excuus van.. Wacht, ik ga je een excuus laten zien, of ik ga je dat ene kleine dingetje late zien. Merk van eigenlijk hoe verder ze van je huis is, van de locatie waar je bent. Hoe langer je date moet duren voordat je haar naar je huis kunt halen. Het is heel makkelijk om iemand te overtuigen om bijvoorbeeld 300m te laten lopen of om iemand een half uur met de auto te laten gaan. Dat betekent eigenlijk dat je je date langer en langer moet uitstellen en steeds opgewonden wordt en niet anders kan dan dat. Als je die mogelijkheid niet had, had een keer gehad toen ik in Amsterdam was. Dit was met mijn ex en ik had geen slaapplek in Amsterdam. Gewoon niets, dat was zeg maar de 1e date die we hadden. Denk dat het wel 8, 9 uur geduurd heeft voor ze eindelijk zo geil was dat ze niet meer kon wachten. Toen hebben we midden in de nacht een taxi gepakt naar het huis van een vriend van mij in Diemen, maar voor je iemand zo ver krijgt moet er al wel heel veel aan voor af gaan. Dan wil je het zo solid mogelijk maken voor je iemand mee neemt. Verder ja, weet niet of jij nog aanvullingen hebt voor do’s en don’ts voor dates.”

Ali Mohammed: ”De grootste is, ga naast elkaar zitten, niet tegen over elkaar. Locatie dichtbij je huis. Wat volgens mij voor de meeste mensen verneukt is te ver van ergens iets af wonen. Persoonlijk commandeer ik vrouwen altijd om hakken te dragen en dan ga ik naar clubs waar ze niet echt kunnen zitten, dus dan moeten we naast elkaar staan. Weet niet of vrouwen dit weten, maar als vrouwen op hakken staan dan krijgen ze last van hun poten en dat gebruik ik dan weer als excuus om uit de tent een wandeling te gaan maken en naar mij toe te gaan. Dus dat is een beetje een insiders secret dingetje. Die gebruik ik heel erg. Ik bestel altijd mijn drankjes bij dezelfde dude in de club, dan krijg je altijd dat hartelijk ontvangst en denkt zij ook wtf. Dat is het wel een beetje.”

Tim Veninga: ”Als ik er nu zo over na denk dan kunnen we er nog heel specifiek op in gaan maar dat wil ik eigenlijk niet, dit is meer een soort van basis raamwerk voor je 1e dates. Hou die 3 stappen in de gaten. Begin vanaf seconde 1 met flirten, dromen doelen, passies, reizen, praten over de seks, kies je standaard locatie en probeer ook zoveel mogelijk te oefenen met dates. Dat is nog wel het grappige, de laatste is van dat heel veel gasten heel slecht zijn in op dates gaan omdat ze het zo weinig doen, en dat ze het alleen maar doen met vrouwen die ze heel erg leuk vinden. Als je nou eens een date hebt met een vrouw die je niet zo leuk vindt. Probeer gewoon eens die hele date te doorlopen en dan haar mee naar huis te nemen. Puur en alleen omdat je dan je onderbewustzijn traint om haar mee naar huis te nemen.”

Ali Mohammed: ”Je hoeft ook geen sex met haar te hebben, kunt haar mee naar huis nemen en dan de wijn fles bullshit doen en dan zeggen dat het leuk was, dan kick je haar daarna je huis uit.”

Tim Veninga: ”Ja, weet niet, als je al zo ver gekomen bent of je dan..”

Ali Mohammed: ”Ja, ik bedoel maar, weet je hoeveel mannen zeggen van ja maar ik vind haar niet leuk. Okay verwater, train jezelf, je bent niet verplicht om seks met haar te hebben.”

Tim Veninga: ”Het is iets waar ik van denk van, je moet het sowieso een keer of 50 gedaan hebben voordat het echt een beetje gemakkelijk begint te worden en dat je je thuis voelt in een date. Als je dan alleen maar op dates gaat met vrouwen die je echt, echt heel leuk vind, dan verpest je je kans bij de vrouwen die je echt leuk vind omdat je te kieskeurig was met wie je nou wel of niet een nep date had. Sowieso wil ik voor iedereen zeggen probeer in het begin zoveel mogelijk kilometers te maken in alles dat je doet. Vrouw aanspreken of dates, of neuken of wat ever. Zo dat was hem weer.”‘

Ali Mohammed: ”Waar gaan we het volgende week over hebben?”

Tim Veninga: ”Ja, jij weet dit soort dingen altijd.”

Ali Mohammed: ”Hoe krijg je…”

Tim Veninga: ”Oh ja, hoe krijg je relaties. Eigenlijk altijd de vraag hoe je een vriendin krijgt in de meest bescheiden manier mogelijk.”

Ali Mohammed: ”Top, tot volgende week.

Yo, bedankt voor het luisteren naar deze podcast. Wil je meer tips over vrouwen versieren, check dan deze website voor meer tips.

En ben je benieuwd naar Tim’s werk, wil je er meer over weten check dan www.manslut.nl voor zijn boek.