In deze blog ga je dingen lezen die shockerend zijn. Het is echter wel de harde waarheid. Soms zal ik politiek incorrecte dingen zeggen over vreemdgaan, monogamie en verkrachting.

Echter is het allemaal onderbouwd met goede wetenschappelijke onderzoeken.

Daarnaast heb ik het vaak over polygamie. Polygamie is officieel het huwelijk waarbij één persoon met twee of meerdere personen van het andere geslacht getrouwd is. Polyamorie is wanneer één persoon meerdere ‘lovers’ heeft.

In deze blog noem ik voor het gemak alles polygamie. Dat komt omdat mensen deze term wel kennen. In deze blog maak ik geen verschil tussen polygamie en polyamorie. Hierdoor is de blog makkelijker te volgen. 

Als je gewoon een simpelere uitleg wil met de redenen dat vrouwen vreemdgaan, lees dan dit artikel.


Uit ervaring weet ik dat vrouwen vreemdgaan. Maar om jullie mijn verhalen te vertellen is niet leuk. Je gaat het afwimpelen omdat ik ‘een datingcoach ben’. Omdat ik ‘heel goed weet wat ik moet doen bij een vrouw’.

Daarom vroeg ik mijn maten om hun verhalen te delen. Gaan vrouwen vreemd? Natuurlijk doen ze dat. En ze zijn bereid te doen alsof er niks aan de hand is tegenover hun vriendje.

Bewijs nummer 1 (klik op het plaatje):

Waarom vrouwen vreemgaan

Hoe langer ze met haar vriendje heeft, hoe groter de kans is dat ze vreemd gaat. Vanaf zo’n anderhalf jaar stijgt de kans op vreemdgaan aanzienlijk. Why? Liefde duurt chemisch gezien maar zo’n 6-12 maanden.

Daarna heb je het wel gehad met je huidige partner. Lees de blog Wat Is Liefde? Leer Wat Verliefdheid Is En Hoe Je Er Mee Om Moet Gaan Als Man om dit fenomeen beter te begrijpen.

Liefde duurt kort in verband met de zwangerschap van een vrouw. In de eerste 6-12 maanden is ze het meest kwetsbaar. Dus na anderhalf jaar zijn de verliefdheidsstofjes op in het lichaam.

Bewijs nummer 2: Vreemdgaan

“Ze haalde haar fiets van het slot voor mijn huis. Ik sprak haar aan met de openingszin “Hey ik ken jou van Tinder”. Ik kende haar niet eens.

Na wat met haar te hebben gepraat en gelachen, stelde ik voor om een drankje te doen. We zouden een theetje doen bij mij binnen.

Half uur later lagen we te wippen. Zodra we klaar waren deed ze heel nerveus. Ik dacht dat ze dit was omdat het misschien nieuw voor haar was. Ze was zo nerveus dat ze haar ketting bij me vergat.

Ik nam haar nummer en de volgende dag stuurde ik haar een bericht. Ze stuurde me een bericht terug: “Ik heb al 6 jaar een relatie” – Vriend uit Groningen

Waarom mensen vreemdgaan

Bekijk eerst de video hieronder en lees daarna dit artikel verder:

Wij mensen houden van seks. Overal om je heen zie je het. Het houdt ons constant bezig. En met een goede reden: het is de enige manier om je voort te planten. De enige manier om je genen door te geven. Tenzij je een bacterie bent.

  • Hoe komt het dat, ondanks je leuke relatie, je toch wil snoepen van andere mensen? Waarom spuit een man zoveel spermacellen in een vrouw dat hij alle vrouwen in Europa zou kunnen bevruchten?
  • En waarom, wat nog interessanter is, drukt een vrouw meer dan de helft van het sperma uit haar vagina na de seks? Waarom hebben mensen kinderen wanneer ze het eigenlijk het slechtste uitkomt?
  • En waarom krijgen mensen, die heel graag kinderen willen, soms geen kinderen? Waarom beginnen vrouwen liever een relatie met een man waar ze op de eerste date naar bed mee gaat, dan met iemand die dat niet doet?
  • Waarom komt een vrouw makkelijker klaar bij een nieuwe man dan haar vriendje? En waarom is maar één procent van de man zijn sperma bedoelt om een vrouw te bevruchten terwijl de rest van het sperma bedoeld is om te strijden?

Allemaal bijzondere en leuke vragen.

Het antwoord ligt in één gemeenschappelijke factor: vreemdgaan.

Alle  bovenstaande vragen hebben hun oorsprong in het feit dat we vreemdgaan. Het zijn manieren van het lichaam om ervoor te zorgen dat jij je eigen genen door kan geven. En dat je dame niet zwanger wordt van de buurman. Al komt dat vaker voor dan je zou denken. Daarover straks meer.Overspel plegen

Je kan alleen vreemdgaan in een monogame relatie. Immers, polygame relaties kennen vreemdgaan niet aangezien je met iedereen seks mag hebben. En gek genoeg bestaat monogamie, zoals we dat kennen, eigenlijk nog niet zolang.

We willen graag geloven in de monogamie mythe. Het klinkt zo mooi. Vooral door de films die je bekijkt en de liedjes die je hoort. Sprookjes zijn leuk. Je wil er in geloven. Maar ze zijn nep. De tandenfee zal nooit bestaan. Hoe hard je erin gelooft.

Gelukkig kennen we zoiets dat ‘de wetenschap’ heet. En de wetenschap heeft een duidelijke mening over monogamie.

Hopelijk kan je tere ziel het aan….

De korte geschiedenis van monogamie

Twee economen zaten in Parijs aan een terrasje. Na wat wijn kwamen ze op een leuk gesprek. Het viel hun op dat de landen die wijn dronken erg monogaam waren. Het viel ze ook op dat landen waar wijn niet of nauwelijks gedronken werd, vooral polygaam waren. Zou hier een correlatie tussen zijn?

Je gelooft het misschien niet maar er is zelf een wetenschappelijke publicatie van gemaakt. Wat bleek?

Er is een correlatie tussen landen waar wijn gedronken wordt en monogamie. Het is alleen geen causaal verband. Het is niet dat wijn drinken monogamie veroorzaakt. Of dat monogamie zo’n hoofdpijn is dat je snel naar een fles wijn grijpt.

Waar wijn, is ook monogamie. En daar is een verklaring voor.

Beschaving, democratie en monogamie

Historici traceren het begin van ‘moderne’ (lees: landbouwbeschavingen) maatschappijen terug tot zo’n twaalfduizend jaar geleden. Deze vestigingsculturen gaven ruimte om grote groepen mensen te organiseren, en te bewegen voorbij het ‘Dunbar’s number’ (stam) – in de polis van antiek Griekland ontstond de eerste versie van grootschalig georganiseerde democratie, rechtstaat, en in het verlengde institutioneel (monogaam) huwelijk.

Toenemende stabiliteit, levensverwachting en welvaart maakte het mogelijk om langdurige liefdesrelaties aan te gaan. En de toenemende educatie en ontwikkeling, maakte dat niet alleen meer mensen konden beslissen over de politiek-bestuurlijke richting, in de vorm van de democratische beslissingsorganen, maar ook de vrijheid hadden het eigen – en leven van kinderen meer en meer vorm te geven.

Evolutionair bioloog Robert Trivers spreekt over verschillende paringsstrategieën, en ouderschapsvarianten. Centraal concept in zijn denken is het idee van parental investment, wat gedefinieerd kan worden als: “the amount of personal resources from conception onward that an organism contributes to offspring”

Hier uitgelegd door Bill Gates, zie je een interessante trend in de grafiek.

Voorbij een bepaalde percentuele drempelwaarde in economische groei, neemt het kinderaantal af; wat verklaart dat hoog-industriële landen als Japan en ons eigen Nederland, anno 2022, op gemiddelde geboortecijfers – per vrouw – van 1.3 (Japan) en 1.6 (Nederland) zaten.

Aantallen onder het vervangingsniveau, inderdaad.

Dit valt te begrijpen door middel van de metafoor: ‘eieren in mandjes leggen’ – ik begrijp de ironie. Kortgezegd betekent het wanneer mensen meer mogelijkheden hebt om te investeren in hun kinderen, ze geneigd zullen zijn minder kinderen te krijgen.

Bij krokodillen bijvoorbeeld, zal plus-minus één procent van de (letterlijke) eieren tot volwaardige krokodil uitgroeien. In het Westen daarentegen kunnen we er met een marginale foutenmarge vanuit gaan dat elke foetus het tot bejaarde zal schoppen.

Het is dus niet meer nodig om op ‘mitrailleurstijl’ kinderen te krijgen: je genen zullen zich wel redden met die één tot drie kinderen.

Het is de kracht van ideeën en ontwikkeling, dit principe wordt samengevat door filosoof  Alfred North Whitehead:

“The purpose of thinking is to let the ideas die instead of us dying.”

Mensen hoeven, kortom, nadat een mate van beschaving bewerkstelligd is, niet als krokodillen, vliegen, en andere dieren, duizenden ‘eieren’ te leggen, om biologisch-evolutionair, het ‘genetisch materiaal’ veilig te stellen.

Dat monogamie de norm werd, betekent echter niet dat de onderliggende, (latente), polygame genen niet uit het biologische systeem van de mensen was verdwenen. En sinds monogamie nu de norm was, betekende het ingeven aan deze genetische impulsen: ‘vreemdgaan’. Met genen werkt het namelijk hetzelfde op seksueel gebied als op onderwerpen als ‘geweld’ en ‘angsten voor gevaar’, zelfs zo schijnbaar onbenullig als het aanspreken van een vreemde vrouw .

Of als podcastheld (en natuurlijk: vermaard intellectueel) Joe Rogan zegt:

“No matter how civilized we are and how much society has curbed violent behavior. Human beings still have the same genes they had 10,000   years ago. Our bodies are designed to have a certain amount of physical stress and violence in them. We’re designed to run from jaguars and  fight to defend our territory.”

En zoals een Duitsland, als ‘meest ontwikkelde land ter wereld’, in een merkwaardig korte tijd van Beethoven en Goethe naar vernietigingskampen als Auschwitz wist te bewegen; zo zal (of: Juíst!) ook de meest beschaafde vrouw, in het meest beschaafde land, in de meest beschaafde relatie, tot vreemdgaan geneigd blijven; hoezeer ze het ook, verbaal-cognitief, op allerlei morele gronden zou verwerpen. Het primitieve oerwezen in haar, echter, zal zich in actie openbaren. Plots blijkt deze o-zo gecultiveerde vrouw, heer-en-meester te zijn in de kunst van het overspel.

Monogamie, Incels, en de Seksuele Gini-coëfficient

Natuurlijk, nadat monogamie haar intrede maakte in het cultureel-sociale landschap, is er zowel politiek als religieus – en in veel gevallen vielen deze twee niet van elkaar te scheiden (laïcité), een campagne gevoerd ter bevordering van deze manier van intiem-relationele organisatie.

Een reden daarvoor, de prijs is gebrek aan avontuur en spanning, is de relatieve stabiliteit die het brengt. Dit komt terug tot het punt van gelijkheid, en een ‘socialistischere’ verdeling van de daadwerkelijk relevante valuta in deze wereld: romantische toegang.

“It’s a fact…that in societies like ours sex truly represents a second system of differentiation, completely independent of money; and as a system of differentiation it functions just as mercilessly. The effects of these two systems are, furthermore, strictly equivalent. Just like unrestrained economic liberalism, and for similar reasons, sexual liberalism produces phenomena of absolute pauperization . Some men make love every day; others five or six times in their life, or never. Some make love with dozens of women; others with none. It’s what’s known as ’the law of the market’…Economic liberalism is an extension of the domain of the struggle, its extension to all ages and all classes of society. Sexual liberalism is likewise an extension of the domain of the struggle, its extension to all ages and all classes of society.”

― Michel Houellebecq, Whatever

Monogamie en maatschappelijke stabiliteit

Familiefront:

Katholiek catechismus 1664:

“Unity, indissolubility, and openness to fertility are essential to marriage. Polygamy is incompatible with the unity of marriage; divorce separates what God has joined together; the refusal of fertility turns married life away from its “supreme gift,” the child (GS 50 § 1).”

Sociaal-maatschappelijk:

“Marriage is a core institution of societies throughout the world and throughout history. Its something that has provided permanence and stability for our very social structure.”
— David Vitter

Inequality predicts homicide rates “better than any other variable”, says Martin Daly, professor emeritus of psychology and neuroscience at McMaster University in Ontario and author of Killing the Competition: Economic Inequality and Homicide. … “If your social reputation in that milieu is all you’ve got, you’ve got to defend it [says Daly] Inequality makes these confrontations more fraught because there’s much more at stake when there are winners and losers and you can see that you are on track to be one of the losers.

Het interessante hier is, dat het niet gaat om armoede als zodanig, maar om ‘relatieve armoede’ – in vergelijking tot de rest van de maatschappelijke hierarchie.

Incels; De maatschappelijke losers

Het fenomeen van de maatschappelijke ‘losers’ – de ‘incelrevolutie’ (en haar al dan niet bestaan) zal hier tot geest komen, toch niet zo zeer een economische fenomeen: we zijn rijk zat. Maar een psychoseksueel iets.

Historisch was verkrachting derhalve, voor de intrede van een ‘gelijkere seksuele verdeling’, een meer voorkomend iets.

“Socio-biologists propose that human rape appears not as an aberration but as an alternative gene-promotion strategy that is most likely to be adopted by the ‘losers’ in the competitive, harem-building struggle. If the means of access to legitimate, consenting sex is not available, then a male may be faced with the choice between force or genetic extinction.”
– Glenn Wilson. The Science of Sex: Glenn Wilson on Rape.

Seksuele Gini-coëfficient: hypergamie en natuurlijke distributie

Alle mannelijke bezoekers van deze website, voorbij de toevallige internettoerist, zal de realiteit – en misschien: bijkomende frustratie, van het datingleven begrijpen.

Zo’n 80% van de mannen, dit is geen exact getal; in de marges zal het ongetwijfeld verschillen, is simpelweg niet aantrekkelijk voor het gros van de vrouwen.

Met vanzelfsprekend verschillende lagen, een andere mate, van ‘onbegeerlijk’. Zoals 80% van de mensen in het algemeen, niet in staat zal zijn om, laten we zeggen, natuurkunde te studeren aan een vooraanstaande universiteit.

Dit is een wet van het universum zo constant als.. de constante van Planck – waarvan het sterven van beste man’s beide dochters in het kraambed  ook een sadistische constante was? – hetzelfde principe, voor de liefhebber: lees Pareto, of de Solla Price erop na, zie je terug in de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

Verdeling IQ

Intelligentiemeting - Wikipedia


Massa-verdeling van sterren

Mass distribution of stars adopted in this work. 


Economische productiviteit: net zo goed een Bell-Curve

Kienbaum Blog - Price's Law and the Trouble of Operationalizing Performance


Aantal singles op OkCupid


Misdaad, geselecteerd op leeftijd

Line graph of age crime curve of criminal offenders in England and Wales in 1842-1844, separated for male and female offenders


Het Punt:

Ook in een seksueel-egalere (lees: monogamische) maatschappij, zullen de vrouwen, hypergamisch dat ze bij gratie van de natuur ingesteld zijn, seksueel geïnteresseerd blijven in de top 20% (en <). En geregeld zullen ze in de verleiding komen de stabiliteit die een relatie met een doorsneeman in te ruilen voor een avontuurtje met een knappere, leukere, succesvollere man. Waar, zoals in de inleiding, ‘strategisch’ over gelogen kan worden.

En zelfs als, de kans is klein, je het in je dagelijkse leven nooit hebt zien gebeuren, is er altijd nog de academische wetenschap om het gapende vacuüm der onwetendheid te vullen

Kortom, verwerpelijke onderzoekers: “Kom er maar in!”.

Hoe kom je bij de 20%?

Dat is waar deze site over gaat;)

Begin eens met het lezen van de populairste artikelen, Tim’s boek Manslut en de podcast.

Waarom vreemdgaan normaal is voor vrouwen (en mannen)

Bewijs 1: Ze zal er alles aan doen om geen kind van je te krijgen

Een mens zal zo’n 2000-3000 keer seks hebben in zijn leven. Dit zal vooral met zijn vaste partner zijn. De persoon met wie je getrouwd bent. Als je naar de geboortecijfer van dit soort relaties kijkt, valt er iets op.

Als je gemiddeld 2500 keer seks hebt, waarom hebben mensen zo weinig kinderen? Anti-conceptie is natuurlijk een antwoord. Maar wat als we naar culturen kijkt waar geen anti-conceptie aanwezig is.

In de meest afgelegen gebieden op aarde hebben mensen ook gemiddeld 2500 keer seks in hun leven. Wat is het gemiddelde aantal kinderen per vrouw? 7. Yep, maar 7 kinderen.

Waarom dit getal zo laag is? Waarom heeft ze niet meer kinderen van haar vaste partner? Want het is nadelig voor een vrouw om van haar vaste partner zwanger te raken.

In de biologieboeken op school wordt je verteld dat vrouwen regelmatig menstrueren. Bullshit. Het blijkt dat vrouwen heel onregelmatig menstrueren.

“A predictable mentrual cycle is a rarity rather than the norm, and only occasionally does a women ovulate on day 14. The key to her body’s strategy is variability, and hence unpredictability”– Robin Baker, Sperm Wars

De menstruatiecyclus van een vrouw is verre van regelmatig. Het is bedoelt om je vaste partner in het duister te laten over wanneer je vruchtbaar bent. Ook aan een vrouw haar gedrag is niet echt te zien in welke fase ze in de mentruatiecyclus zit. Dit allemaal om haar partner voor de gek te houden. Om te voorkomen dat ze zwanger wordt van hem. Het is zelf zo dat een vrouw minder vaak seks met je wil hebben wanneer ze op haar vruchtbaarst is.

“Hormonen kunnen de onzichtbare marionettentouwtjes zijn achter de verwarrende onenightstand, de schaamteloze flirt met de liftjongen…Een tiental studies bevestigt dit. Eén onderzoeksduo, Stanislaw en Rice, vroeg vierduizend vrouwen de eerste dag in hun menstruatiecyclus te noteren waarop ze hun lustgevoelens voelden toenemen: er bleek halverwege de cyclus een piek te liggen. Vrouwen met een partner nemen in die periode vaker het initiatief tot seks dan de rest van de maand – mits ze betrouwbare anticonceptie gebruiken (en niet zwanger kunnen raken dus). Is dat niet het geval, dan vermijden ze seks rond deze tijd juist.– Mary Roach, Wip: de merkwaardige relatie tussen seks en wetenschap

Vrouwen worden net als mannen gestuurd door twee dingen: hormonen en genen. De genen zorgen voor de aanmaak van de hormonen. De hormonen zorgen ervoor dat jij je genen wil doorgeven.

Het zorgt er ook voor dat zoveel getrouwde vrouwen zich laten versieren en vreemdgaan. Het zorgt er ook voor dat ze liever seks hebben met een wildvreemde man dan hun vaste partner.

“We have already mentioned that a women is slightly more likely to have routine sex with her partner during the infertile post-ovulatory phase of her cycle. The same is not true for infidelity. A woman is much more likely to have penetrative sex with a man other than her partner during her fertile phase. Moreover, she is much less likely to use or insist on the man using contraception on such occasions.” – Robin Baker, Sperm Wars

Ze zullen er dus soms op staan dat een man geen condoom gebruikt. Als het aan een vrouw ligt, heeft ze het liefst sperma van verschillende mannen tegelijkertijd in zich. Geloof je me niet? Lees verder.

Bewijs 2: Ze wil sperma van verschillende mannen tegelijkertijd in zich hebben

Wat heb je aan een alfaman met slecht zaad? Niet echt een gedachte waar je snel bij stil zal staan. Toch wil de vrouw altijd weten wat de kwaliteit van het sperma is van een man. Wat heeft het voor zin om seks te hebben met een alfaman als zijn spermakwaliteit laag is?

Niks. Je krijgt kinderen met slap zaad. Als je die überhaupt kan krijgen. Dus ga je voor het beste sperma dat de markt te bieden heeft.

Maar hoe test je de kwaliteit van het sperma van een man? Door je als vrouw in een kort tijdstip door meerdere mannen te laten insemineren.

Sperma bestaat niet alleen uit de kenmerkende cellen met één kopje en één staartje. Er zijn verschillende typen sperma cellen. Het type die jij kent (één kop en één staart) is het type wat de eicel bevrucht. De zogenaamde ‘egg-getter’. Eén procent van een klodder sperma blijkt hieruit te bestaan.

De rest? Dat zijn hulptroepen. Hulptroepen die het verschil uitmaken tussen winnen en verliezen.

“Sperm are also morphologically differentiated in order to perform certain roles within the female reproductive tract (the ‘Kamikaze sperm’ hypothesis). ‘Blockers’ and ‘seek-and-destroy’ sperm types therefore attempt to prevent other males sperm from reaching the egg, while ‘egg-getters’ do exactly what their name suggests” -Robin Baker, Human Sperm Competition: Copulation, masturbation and infidelity (1995)

Om kinderen te krijgen die makkelijk kinderen kunnen krijgen, wil een vrouw twee dingen: Ze wil een alfaman met ‘sterk’ sperma.

Door zich tegelijkertijd te laten insemineren door verschillende mannen kan ze een oorlog beginnen in haar baarmoeder. Een zogenaamde ‘Sperm War’.

Ze laat mannen het in haar vagina en baarmoeder uitvechten. Hier voorbeelden van vrouwen die seks hadden met verschillende mannen binnen 24 uur. Sperma blijft zelfs 3 dagen houdbaar in een vrouw.

Vrouwen gaan vreemd

Uit een onderzoek blijkt dat 4% van de mensen in Engeland via sperm wars verwekt is. Blijkbaar wilden de vrouwen in dat onderzoek weten wie sterker zaad had: papa of de melkboer.

Bewijs 3: De kans is aanzienlijk dat jij niet je biologische kind opvoedt

Toen ik dit feitje tegenkwam was ik echt geshockeerd: 10% van de kinderen die geboren zijn, blijken niet van hun biologische vader te zijn.

“World wide, it has been calculated from studies of blood groups that about 10 per cent of children are in fact not sired by the man who thinks he is their father. This is also the level found in Industrial Western societies.” – Robin Baker, Sperm Wars

Afhankelijk van waar je meet kan het zelfs oplopen tot 30 procent. Het onderstaande onderzoek is gepubliceerd in The Lancet. Het meest toonaangevende tijdschrift binnen de wetenschap.

“On the basis of samples taken from some 200-300 families in South-East England, that 30% of the children could not have been sired by their mothers husbands.” -Prof S. Macintyre PhD, Non-paternity and prenatal genetic screening

Vrouwen worden liever zwanger van alfamannetjes. Maar dat soort mannetjes blijven vaak niet hangen. De kans is dus groot dat ze het kind alleen moet opvoeden.

Dus eet ze van twee walletjes: Ze kies voor de zekerheid van een beta mannetje en het sperma van een alfamannetje.

Jaloezie is grappig genoeg ook genetisch geprogrammeerd bij ons mensen. Wanneer een vrouw 80% van haar tijd met je besteed, wordt je nooit jaloers. Why?

Omdat de kans dat ze seks heeft gehad met een alfaman erg klein is.

Is ze urenlang niet bij je en laat ze niks van zich horen? Dan zal je achterdochtig worden. Je genen gaan met je spelen. “Ze is misschien met een alfaman geweest” zul je denken.

Grappig genoeg is een man hierop voorbereid. Als zij 80 procent van de tijd bij je was, heb je zo’n 100 miljoen spermacellen klaar liggen voor de aankomende neukpartij.

Merkt het lichaam dat ze 50 procent van de tijd bij je weg was?

Dan liggen er 300 miljoen spermacellen klaar. Verdenkt hij haar van vreemdgaan? Dan kan het aantal zelfs oplopen tot 500 miljoen spermacellen. De partner zal zelfs vaker seks met het vrouwtje hebben als hij het vermoeden heeft van vreemdgaan.

“Male humans and male birds that anticipate a partner’s infidelity in the near future will initiate more frequent copulation with their partners, especially nearer to the time of the anticipated, but unpreventable, infidelity” – Todd K. Shackelford, Preventing, Correcting, and Anticipating Female Infidelity (Three Adaptive Problems of Sperm Competition)

Het lichaam van de partner doet er alles aan om de alfaman te verslaan in de sperma oorlog. Je lichaam weet dat vrouwen niet altijd even loyaal zijn. Chris Brown had gelijk: these hoes ain’t loyal 

Bewijs #4: Ze pijpt een nieuwe man liever dan haar vriendje

Echt waar. Ze pijpt liever een nieuwe man dan haar vriendje. En niet om de reden waarom je denkt dat ze het wil doen.

Een vrouw denkt waarschijnlijk dat ze het wil doen puur omdat ze ‘er zin in heeft’. Of omdat ‘ze hem helemaal gek wil maken door hem te zien genieten’. Allemaal onzin.

De echte reden? Ze wil ruiken en proeven of hij met andere vrouwen is geweest. Met andere vrouwen naar bed gaan vergroot de kans op een soa. Waarom pijpt ze hem daarom nog meer? Ze wil proeven of hij een soa heeft.

Met een alfaman seks hebben brengt namelijk risico’s met zich mee:

  1. Dat je beta mannetje doorkrijgt dat je vreemd gaat;
  2. Dat je een soa krijgt waardoor je beta man het doorkrijgt.

Overigens betekende het ‘vroeger’ dat je doodging als je een soa had. Of je werd onvruchtbaar. Het eerste antibioticum werd namelijk pas in 1928 ontdekt.

Vrouwen pijpen daarom liever een wildvreemde man liever dan hun vriendje. Van hun vriendje weten ze het neukgedrag wel. Van de wildvreemde man niet. Daarom moeten ze even een smaaktest doen.

Wij mannen voeren om dezelfde reden orale seks uit bij vrouwen. We willen ruiken of alles wel klopt. We willen ruiken en proeven of er een man voor hun is geweest. Ruiken we dit? Dat kunnen we het aantal spermacellen bijstellen die we in een vrouw gaan brengen.

Wederom, er is wetenschappelijk bewijs.

“We found support for two derivative predictions: men at a greater recurrent risk of sperm competition expressed greater interest in, and spent more time performing, oral sex on their partner, even after controlling statistically for relationship length, relationship satisfaction, and sexual intercourse duration.” – Michael N. Pham, Oral sex as infidelity-detection

Pas na het lezen snapte ik een bepaald fenomeen.

Als je goed met vrouwen wordt zal je het volgende scenario weleens meemaken: Je neemt een dame mee. Ze wil/kan geen seks met je hebben die avond. Wel is ze bereid je te pijpen. Op één voorwaarde: Je mag niet in haar mond komen.

Je mag wel OVER haar heen klaar komen. Soms zeggen ze dat ze je willen zien klaarkomen over hun heen. Of over de lakens. Ik vond het altijd vreemd.

Waarom zou je een man pijpen maar hem niet klaar laten komen in je mond?

Het antwoord is het volgende.

Van veel soa’s kan je niet proeven of ruiken dat een persoon er last van heeft. Chlamydia (meest voorkomende soa) hebben de meeste mensen symptoom vrij.

“People with chlamydia usually don’t know they have it. Chlamydia is often called a “silent” disease because about 75 percent of women and 50 percent of men infected have no symptoms” – National Women’s Health Resource Center

Chlamydia kan in zijn symptoomvrije vorm wel tot onvruchtbaarheid leiden. 38% van de onvruchtbaarheid wereldwijd worden veroorzaakt door soa’s.

“Recent studies conducted by the World Health Organization (WHO) show that throughout the world, 38 percent of infertility cases are caused by STDs. Infertility has numerous causes, but the most avoidable cause is STDs.” -World Health Organization, Global incidence and prevalence of selected curable sexually transmitted infections

Vrouwen plegen overspelVrouwen willen om de bovenstaande reden je sperma zien. De kleur van het sperma zegt wat over de kwaliteit. Het hoort wit te zijn.

Wanneer het geel/oranje/rood is, weten vrouwen dat er iets niet klopt.

Interne bloedingen door het oplopen van een soa kunnen de reden zijn van de verkleuring.

Natuurlijk zullen er besmette mannen zijn waarbij je niks kan proeven, ruiken of zien.

Een vrouw probeert alleen zo veel mogelijk uit te sluiten.

Want wat heeft het voor zin om zwanger te worden om vervolgens met soa rond te lopen? Dat zou de dood betekenen.

Bewijs 5: Ze komt makkelijker klaar door penetratie bij nieuwe mannen

Is het volgende je weleens opgevallen: Je gaat al een tijdje met een dame. In het begin is de seks geweldig. Na een tijdje neemt de frequentie wat af. Daarnaast merk je dat ze vaker ‘geen zin heeft’. Tenzij je haar eerst klaar beft. Dan pas daarna mag je erin.

Gek genoeg laten vrouwen zich minder snel beffen door alfamannen. Why? De moeilijke uitleg zal ik je besparen. Dit is wat je moet weten.

Vrouwen hebben een soort filter in hun baarmoeder. Dit filter kan op verschillende manier spermacellen tegenhouden, doorlaten en bewaren.

Vrouwen vreemgaan

De sterkte van dit filter kan een vrouw aanpassen. Dit weten de meeste vrouwen niet. Ze weten waarschijnlijk niet eens dat ze dat filter hebben. Anyway.

Het blijkt dat een vrouw dit filter ‘sterker’ kan maken. Namelijk door een orgasme voor de penetratie. De reden hiervoor laat ik achterwege omdat het niet belangrijk is voor deze blog.

Door het filter sterker te maken komen er minder spermacellen door. Bij wie hebben vrouwen vaker een orgasme door orale seks? Bij hun vaste partner.

Waarom? Ze willen niet dat zijn spermacellen haar zwanger maken.

Wat maakt het filter van de vrouw zwakker? Masturbatie en een orgasme via penetratie. Vrouwen die verwachten dat ze vreemdgaan of het van plan zijn te doen, masturberen vaker. Dat komt omdat ze onbewust hun baarmoeder alvast voorbereiden op het sperma van het alfamannetje.

Waarom vrouwen vreemdgaan

” He added: ‘The third interpretation is that more desirable mates cause women to experience more orgasms,’ he said. If this is true, a woman’s ‘capacity for orgasm’ could have evolved to help her discriminate between males on the basis of their quality, he added.” Why rich men are better in bed:  Women have more orgasms with wealthy partners, study finds 

Hetzelfde geldt voor een orgasme via penetratie. Ook dit verzwakt het filter. Hierdoor is het verwekken van een kind door een alfaman groter.

“Nevertheless, a climax does make a difference to how many sperm enter her cervix. Usually, a climax during intercourse weakens her cervical filter greatly, allowing many more sperm to leave the seminal pool, penetrate the cervical mucus, and hence be retained. Such a climax therefore means fewer sperm are ejected in the flowback.” -Robin Baker, Sperm Wars

En

“This occurs, in part, due to the fact that the female orgasm weakens the cervical mucus filter, creating more channels for sperm to reach the womb, and the muscular contractions of the vagina in orgasm actually “suck” more sperm up into the cervic” -David J. Ley, Insatiable Wives: Women Who Stray and the Men Who Love Them

Bewijs # 6: Ze wil seks met iemand die 100 vrouwen heeft gehad

Vrouwen willen alfamannetjes met kwalitatief sperma. Ik denk dat we daar inmiddels uit zijn. Maar ze willen evolutionair gezien ook iemand die met veel vrouwen naar bed is geweest. Niet omdat dat ‘stoer’ of ‘leuk’ is. Nee het gaat hier dieper dan dat.

Opgewonden raken en het krijgen van een erectie gaat vanzelf. Dat zijn niet dingen die je moet ‘aanleren’. Het zijn dingen waarmee je geboren bent. Met de skills om vrouwen te versieren ben je daarentegen niet geboren.

Jij kunt het weten. Je leest nu een blog over ‘hoe je beter kan worden met vrouwen’. Je weet dus dat het een vaardigheid is die je moet leren. Niemand wordt er mee geboren.

Om een vrouw zwanger te maken moet je haar eerst versieren. Je moet de intellectuele en emotionele intelligentie hebben om haar te versieren. En als je met 100 vrouwen het bed hebt gedeeld, heb die twee blijkbaar. En als jij ze hebt…kunnen je kinderen dit van je leren of deels overerven.

In veel culturen krijgen jonge kinderen (vaak jongens) seks les van de volwassenen. Vaak alleen verbale uitleg. Soms ook praktijklessen. Het hoort bij het proces van ‘een man’ worden.

“Older men now tell the boys that the bachelors are going to copulate with them orally in order to make them grow. The whole purpose of this is because several elders testify that boys are unable to mature into men unless they ingest semen and that all men have, “eaten the penis” – The Sambia Tribe

Hoewel het bovenstaande heel ranzig klinkt, heeft het krijgen van lessen over seks wel degelijk nut. Een man die weet wat hij doet is aantrekkelijk. Hij kan eerder beginnen met seks.

Des te eerder je begint, des te meer kinderen je kan maken. Des te meer chicks je hebt gehad, des te beter je met vrouwen bent.

Althans, dit denken vrouwen onbewust. En die skills kan jij je kindjes leren, denken vrouwen. Hierdoor kunnen je zonen ook veel chicks scoren. En zodoende worden veel van je genen doorgegeven.

En dat is het enige wat belangrijk is voor je genen. Wat al je gedrag bepaald. De drang om je genen door te geven en veilig te stellen is sterker dan wat dan ook.

“We are survival machines-robot vehicles blindly programmer to preserve the selfish molecules known as genes. This is a truth which still fills me with astonishment. Though I have known it for years, I never seem to get fully used to it.” – Richard DawkinsThe Selfish Gene

Mannen gaan ook vreemd

Deze hele blog ging over hoe vrouwen niet monogaam zijn. Maar mannen zijn dit ook niet. Onlangs werd er onder Nederlanders een onderzoek gedaan over vreemdgaan. 43% van de Nederlanders ging vreemd.

Als dit percentage je verbaast, moet jij jezelf dit eens afvragen. Als 43% daadwerkelijk vreemdgaat, hoeveel mensen willen vreemdgaan maar durven het niet?

Nederlanders die vreemdgaan

Vreemdgaan is een kosten-baten analyse.

Is het risico dat ik loopt de potentiële beloning waard? Of het risico op een soa van een alfaman? Is het verkrijgen van alfamansperma het risico waard dat ik betrapt wordt door mijn beta partner?

Hierdoor loopt ze het risico dat ze de kinderen alleen op moeten voeden. Dit betekende duizenden jaren geleden de dood.

Voor mannen geldt precies hetzelfde. Alleen vreemdgaan bij mannen brengt minder ‘risico’ met zich mee evolutionair gezien. Ze kunnen alleen een soa oplopen van de vrouw. Of betrapt worden in de daad door de beta man.

In een gevecht wint de alfaman toch wel.

Dit is ook de reden waarom mannen vaker vreemdgaan. Mannen hebben gewoon minder te verliezen dan vrouwen.

Tegenwoordig heb je echter alimentatie. Maar vroeger had je dat ‘probleem’ als man niet. Je kon er op los neuken met je super sperma.

Je hebt ook gezien dat monogamie nooit heeft bestaan. Als je het dierenrijk bekijkt is het duidelijk: monogamie komt niet veel voor. Lang dachten onderzoekers dat er maar één diertje monogaam was. Vanwege een hele speciale reden…

“The only completely, fatalistically monogamous animal we’ve been able to identify is a tapeworm found in the intestines of fish. That’s because the male and female worms fuse together at the abdomen and never separate afterward.” – Judith Lipton, The Myth of Monogamy: Fidelity and Infidelity in Animals

Het aantal echtscheidingen zit volgens het CBS op 37% procent. Wederom stel ik dezelfde vraag aan je.

Als 37% van de mensen een echtscheiding wil, hoeveel mensen willen er één maar durven het niet? Of blijven bij elkaar ‘voor de kinderen’?

Monogamie werkt niet en zal nooit werken

In monogamie geloven is hetzelfde als in de tandenfee geloven. Dat jij het heel graag wil, betekent nog niet dat het echt bestaat. Ongeacht hoe vaak je een tand onder je kussen legt.

Als je wil dat monogamie werkt, moet jij jezelf forceren tot iets waar je evolutionair gezien niet voor gemaakt bent.

De uitvinding van monogamie was min of meer een politiek spelletje. Je hebt het kunnen zien.

Ik breng je alleen de waarheid. De wetenschap. Je mag zelf beslissen wat je ermee doet.

“Living consciously implies that my first loyalty is to truth, not to making myself right” – Nathaniel Branden, The Six Pillars Of Self-Esteem

Wil je een monogame relatie laten werken? Dan moet jij jezelf veel restricties opleggen. Je moet tegen je biologische drang ingaan.

De helft van de mensen kan zich dwingen om zijn partner trouw te blijven. De andere helft, zo hebben we gezien, gaat vreemd.

Ik ga de keuze niet voor je maken. Dat kan je zelf wel. Ik heb je het bewijs geleverd over de oorsprong van monogamie. Ik heb je laten zien hoe vrouwen gemaakt zijn om vreemd te gaan.

Het is overigens niet zo dat ik vrouwen niet vertrouw. Integendeel. Ik vertrouw ze heel erg.

Open relatie

Door een open relatie aan te gaan laat ik haar alles doen waar ze zin in heeft.

In een open relatie laat je elkaar lekker vrij om te doen en laten waar je zin in hebt. Je legt elkaar geen restricties op. Wat je bij monogamie wel doet.

“Ben je niet bang haar kwijt te raken Ali?” vragen mensen me vaak.

Dat risico bestaat altijd. Er zijn twee mogelijke scenario’s in een open relatie.

  • Ze komt iemand tegen die leuker is dan ik. Dan wil ik dat ze met hem verder gaat. Het is beter dat we er nu achter komen dan over 10 jaar. Ik neem het niet persoonlijk op. Er past iemand anders beter bij haar, so be it. Vind ik het erg? Natuurlijk. Maar tegelijkertijd gun ik haar alle geluk van de wereld. Als ze die met hem kan ervaren, waarom haar dan tegenhouden? Dat zou erg egoïstisch zijn.
  • Ze komt niemand tegen die leuker is dan ik. Elke date of onenightstand die ze heeft blijkt minder leuk te zijn dan ik. Hierdoor bevestigen alle andere mannen hoe geweldig ik eigenlijk ben voor haar. Hierdoor wordt onze band sterker. Die mannen laten me leuker lijken dus. Hierdoor hebben we des te meer reden om bij elkaar te blijven.

Hetzelfde geldt voor mij. Want stel ik vind een dame echt leuk. En ik begin een open relatie met haar.

Vrouwen gaan vreemdEn als ik ondanks het feit dat ik met andere vrouwen seks heb, bij haar blijf? Wat betekent dat? Dat ik haar echt leuk vind.

Die andere scharrels bewijzen alleen maar hoe awesome mijn vriendinnetje is. Het is een win-win situatie.

De meeste mensen zijn echter te onzeker voor een open relatie. Ze kiezen liever voor monogamie.

Ze zijn te bang om ‘alleen’ te eindigen. Dus gaan ze een persoon toe-eigenen als bezit. Dat is niet mijn pakkie aan.

Iedereen is vrij om te doen waar ze zin in hebben. Monogaam of polygaam. Kies waar jij je goed bij voelt. Laat de keuze je niet opgelegd worden door de mensen om je heen. Uiteindelijk moet jij met die keuze leven.

Als je overigens nog wat tips wil om je relatie zo leuk mogelijk te houden, of een vriendin te krijgen, lees dan dit artikel: “Hoe je een vriendin krijgt

Slotwoord

Je denkt misschien nu dat dit een vrouw onvriendelijke blog is. Dat is helemaal niet waar. De bedoeling is dat mannen de vrouw beter gaan begrijpen. Haar gedrag gaan snappen. Hun eigen gedrag ook trouwens.

Ik heb alleen de feiten gepresenteerd. Ik heb ook vaak het boek Sperm Wars geciteerd.

De schrijver van dat boek gaf in het voorwoord aan dat hij bang was. Bang voor boze vrouwen op zijn dak door de inhoud van het boek. Hij verwachtte heel veel brieven in zijn postvak.

Wat bleek? Hij kreeg inderdaad veel brieven. Ze waren heel vaak van vrouwen. Maar tot zijn verbazing waren de vrouwen niet boos op hem. Ze waren hem dankbaar.

Dankbaar voor het feit dat ze eindelijk een verklaring hadden voor hun gedrag. Waarom ze soms zo graag vreemd wilden gaan. Waarom ze soms schaamteloos met mannen gingen flirten.

“Instead, my mailbox was, and still is, filled with letters from men and particularly women from all over the world thanking me for explaining why they had at sometime or other behaved in what, until reading my book, they’d considered to be inexplicable ways. Most of these letters concerned infidelity or promiscuity; others were about masturbation or nocturnal climaxing. The response wasn’t what I’d anticipated, but much appreciated nonetheless.” -Robin Baker, Sperm Wars

Als je als vrouw deze blog leest. Zie het meer als een verklaring voor je gedrag. Het is mijn manier om mannen en vrouwen dichterbij elkaar te brengen.

Ik laat je weliswaar hele confronterende dingen horen. Misschien wil je het niet horen, maar je moet het wel horen.

Het is namelijk de waarheid. En de waarheid is soms hard.

Liefde,
Ali