Als jij wilt winnen in dating lang, vrijgezel land, vrouwen versier land of hoe je het ook maar wilt noemen dan moet je bereid zijn om te verliezen.

Mannen die zeggen: “Ja ik wil graag en leuke vrouw ontmoeten maar ik wil niet afgewezen worden” klinken als een klein kind dat vraagt om een koekje terwijl de koekjes op zijn.

Het is nu eenmaal onmogelijk om te winnen als je niet bereid bent te verliezen.

Af en toe zal je afgewezen worden en uitgelachen worden. Maar dit zijn niet de momenten waar het om draait. De meest succesvolle mensen ter wereld maken het vaakst fouten. Hoe dat komt? Deze mensen zijn mensen van ACTIE en actie gaat altijd gepaard met het risico van fouten maken.

Ken je dit spelletje hiernaast? Je hebt een stalen oog dat je moet bewegen rond een gekronkeld stuk staal. Zodra je het staal raakt ben je af.

Ontspannen is dit spelletje een eitje  maar hoe gestresster jij wordt hoe moeilijker het wordt. je hand gaat trillen en je maakt zomaar een ongecontroleerde beweging.

Hoe verder je langs de spiraal komt hoe vervelender je het zou vinden om het staal an te raken en alsnog te verliezen. Het spelletje wordt daarom steeds moelijker.

Hangt je leven ervan af, of zou je een miljoen kunnen winnen. Het spelletje wordt dan 100 maal moeilijker.

Wat kunnen wij leren van de zenuwspiraal? Hoe meer waarde jij hecht aan de uitkomst hoe moeilijker het wordt.

Hou dit jezelf eens voor. Iedere keer dat je niet op een vrouw afstapt dan wijs jij jezelf af.

Zodra je bang bent om te verliezen levert dit je stress en frustratie op.

Zodra je op een vrouw afstapt en je bent teveel bezig met het resultaat dan gaat het onherroepelijk fout. Je bent nu namelijk niet meer jezelf maar ‘wijs-me-niet-af-anton’.

En ‘wijs-me-niet-af-anton’ doe alles om in de smaak te vallen bij vrouwen. Helaas doet hij het niet zo goed bij de vrouwen.

De nerveuze energie die gepaard gaat met het niet willen verliezen maakt het veel lastiger om te winnen. Waarom, zou jij je eigenlijk druk maken. Je kenst de vrouw die je aanspreekt helemaal niet. Het is een volslagen vreemdeling, echt verliezen is er dus eigenlijk nooit bij. Mocht je afgewezen worden, dan heb je net zoveel als waar je mee was begonnen.

Dus hou op met de ‘ik wil niet afgewezen worden’ houding want hij werkt tegen je. Deze houding straalt af op jezelf en op de vrouw met wie je spreekt.

Hoe banger je bent om afgewezen te worden hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk afgewezen wordt.

Mijn advies is dan ook om voortaan ieder gesprek ontspannen in te gaan en met als enig doel ‘ ik ga zoveel mogelijk plezier hebben’. Maak je niet druk om de uitkomst. Die kan je toch maar zelden voorspellen en is bijna nooit wat je er van verwacht. Op deze manier heb je veel minder stress en veel meer zorgeloze momenten. Wees niet bang om af en toe te verliezen.

Het hoort er nu eenmaal bij.

Veel liefde en succes toegewenst,

Tim