Vrouw heeft bindingsangst? Dit is hoe je er mee omgaat…

In dit artikel leer je:

 • Waarom je moet stoppen met je te gedragen als een wanhopige loser, en je ballen moet hervinden om de vrouw te krijgen waar je zo verliefd bent. (Hint: vrouwen vallen niet op slapjanussen, dus onder haar raam een serenade brengen werkt niet.)
 • Waarom mijn eerste vriendinnetje (toentertijd 16) vond dat ze bindingsangst had. En wat ik had kunnen doen om dit te voorkomen.
 • Hoe je ervoor kan zorgen dat zij zelf begint over een relatie, en hoe je dit gebruikt op een manier die niet al je macht uit handen geeft.
 • Wat de macht is die je hebt als man, en waarom dit het enige punt in het verleidproces is dat je echt grip op de zaak hebt. Leer deze macht waarderen en op een goede manier toepassen, en vrouwen staan voor je in de rij.
 • …en nog veel meer.

“Bindingsangst oplossen bij vrouwen.”

Ik kan hier een flauwe grap maken over vrouwen vastbinden met een stuk touw, en ander 50 Shades Of Gray achtige fratsen.

Maar dat heb ik in de onderstaande video al gedaan:

In dit artikel leer ik je wat je moet doen als je in de volgende situatie zit:

Ja, ik snap dat dit je dag verpest.

Gelukkig zijn wij hier bij Versiercoach om jou de tools te geven om hier op de juiste manier mee om te gaan en om haar je vriendin te maken.

Als je mijn onderstaande tips opvolgt, garandeer ik je dat de vrouw die jij zo graag wil hebben, zelf begint over een relatie.

Dat scheelt jou een hoop awkward gesprekken. En spoiler alert: je mag je gitaar thuislaten, want je hoeft haar geen serenades te geven.

Komt ie:

Tip 1: Heel veel vrouwen zeggen dat ze bindingsangst hebben (maar hebben het in feite niet).

Als je dit artikel leest omdat je te maken had met een vrouw die tegen jou zei dat ze bindingsangst heeft, dan heb ik slecht nieuws voor je.

In de meeste gevallen is dit helemaal niet waar.

Bindingsangst is namelijk niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen.

Laten we daarom voor dit artikel onderscheid maken tussen vrouwen met Bindingsangst (hoofdletter) en vrouwen met bindingsangst (kleine letter).

Echte Bindingsangst

Bij vrouwen met Bindingsangst (hoofdletter) is er iets moeilijks aan de hand. Ze hebben de angst om zich te hechten aan wie dan ook. Die angst blijft constant over meerdere pogingen tot relaties achter elkaar. Het probleem ligt bij haar.

Nep bindingsangst

Bij vouwen met bindingsangst (kleine letter) is er in niets mis met haar. Maar ze voelt zich beklemt om zich aan jou te hechten. Dit heeft ze misschien een paar keer eerder gehad, maar er zullen ook gevallen zijn waarbij ze stond te trappelen om een relatie aan te gaan met een man.

Ze is dus in staat tot binding, maar wil het alleen onder specifieke voorwaarden.

En jij kan haar die voorwaarden niet bieden (of hebt dat in het verleden laten zien).

Waar hoe dat precies in zit, daar kom ik zo op.

Het belangrijkste is om te onthouden dat wanneer je een vrouw treft die bindingsangst zegt te hebben, de kans heel groot is dat het een smoesje betreft.

Hoe je echte bindingsangst kan herkennen

 1. Vraag op een ander moment (niet tijden het bindingsangst gesprek) naar haar relatie verleden.
 2. Let op of ze daar mannen noemt waar ze wel een gelukkige relatie mee had. Als dit het geval is, dan heeft het weinig te maken met bindingsangst.
 3. Als ze noemt dat ze nooit een relatie heeft gehad, of het is allemaal heel moeizaam, dan heb je wel te maken met een vrouw met bindingsangst.

Zie het maar zo….

In de podcast vertel ik dat mijn eerste vriendinnetje zei dat ze last had van “bindingsangst”. Dat is natuurlijk flauwekul. Een meisje van 16 met bindingsangst slaat helemaal nergens op. Het was een smoesje, omdat ik te snel ging.

Hoe je voorkomt dat dit gebeurt, lees je in de volgende tip.

Tip 2: Ze vindt je leuk, maar nog niet leuk genoeg voor een relatie

Wat een chick bedoelt wanneer ze zegt dat ze bindingsangst heeft (en dit niet echt zo is), is dat ze je niet leuk genoeg vindt.

Bij de meeste stellen die daten is het zo dat 1 persoon helemaal verliefd is, en dat die andere die persoon langzaam steeds leuker begint te vinden.

Wanneer het in jullie geval zo is dat jij haar fantastisch vindt en zij is nog op weg, dan werk jij je zelf ongelofelijk in de nesten als je haar dan om een relatie vraagt.

Bovendien is het helemaal niet hoe het hoort.

De etiquette is dat een vrouw over de relatie begint, en niet de man.

Hier zijn redenen voor waar ik op een later punt nog terug kom.

Voor nu wil ik dat je in je lange oren knoopt dat je nooit maar dan ook nooit aan haar verkering vraagt.

“Fock je behoefte aan zekerheid.”

Ik begrijp waarom gasten dit doen. Maar ja, ik snap ook waarom bontjas-producenten mensen inhuren om zeehondjes dood te knuppelen.

Beide is fucked up.

Je vraagt haar om zekerheid omdat je haar heel leuk vindt. En dat je er weinig zin in hebt om teleurgesteld te raken. Maar de realiteit is dat wanneer jij om zekerheid vraagt terwijl ze nog niet klaar is om je die te geven. Je schiet jezelf op deze manier in je voet.

Tip 3: Je vriendin/vrouw heeft een ex waarmee ze een rotrelatie had.

Toon een beetje begrip voor hoe het is om een chick te zijn.

Ze date eerst met een gast, en alles is fantastisch. Maar dan krijgen ze een relatie, en blijkt dat die aardige kerel ineens een hele andere kant heeft.

Wanneer hij haar heeft, en hij stopt bijvoorbeeld met zijn best doen voor haar. Dat is nogal teleurstellend voor haar. Ze heeft het nodig om zich begeerd te voelen, en een man die dat niet kan opbrengen is niet interessant.

“Blijf je best doen voor haar.”

Of je nou een maand, een jaar of een decennium samen met je bent.

Al zijn jullie in de tachtig.

Blijf je best doen voor haar.

Ik schrijf er veel over dat je een klootzak moet zijn en moet doen waar je zin in hebt. Allemaal waar. Maar daar kan je alleen mee wegkomen als je tegelijkertijd de mensen die er wel toe doet lief behandelt.

(Tip: Lees hier de 6 elementen waarmee je vrouwen kan aantrekken. ‘Klootzak’ / Badboy  zijn is er één van)

Wanneer je alleen een klootzak bent, zul je zien dat mensen wegrennen en uit het zicht ziet verdwijnen voordat de stofwolk is opgetrokken.

Het positieve effect van een klootzak zijn doe je wanneer je het doet tegen mensen die over je grenzen heen gaan. Ook als je chick dat in sommige situaties doet mag je hard zijn. Voor de rest van de tijd doe je gewoon je best.

Gasten zijn raar.

Ze denken dat ze zich uitsluitend als een ontzettende eikel kunnen gedragen, en dat zij dan spontaan besluit dat hij de ware is en met hem wil trouwen.

Er mist een stukje in dit verhaal.

Die gast zal haar ook bij vlagen lief moeten behandelen, anders raakt ze op hem uitgekeken. En gekwetst.

Dus step your game up, en wees lief voor haar.

Tip 4: Ze houdt van haar vrijheid.

Als ze een ex had die haar niet goed behandelde, bijvoorbeeld omdat hij stopte met zijn best doen, is ze natuurlijk blij dat ze van die gozer af is.

Maar ze kan ook te maken hebben gehad met een man die in een relatie ontzettend claimerig werd. Die haar tien keer appte als ze het lef had om zonder hem op stap te gaan. Om te vragen “of het gezellig is”. Of haar op Gestapo-achtige wijze in de smiezen begon te houden.

Zou jij daar gelukkig van worden?

Sommige vrouwen hebben een vriendje gehad die wel heel erg ver ging in de mate waarin hij haar bespioneerde. Het kan nogal beklemmend aanvoelen wanneer je in het begin van een relatie iemand erg leuk vindt, maar dit langzaam om begint te slaan naar een creep die elke stap die je zet in de hand probeert te houden. Het gevolg is dat ze ook in dit geval blij is dat ze van hem af is.

“Maar daardoor is ze haar vrijheid als single gaan overwaarderen.”

Ze verkeert in de veronderstelling dat wat ze nu als single meemaakt uniek is. Ze heeft waarschijnlijk niet door dat wat haar ex-vriendje deed, niet normaal was. Ook als ze verstandelijk zegt dat ze weet dat het niet normaal was, betekent niet dat ze dit in haar onderbuikgevoel begrijpt.

Als ze niet veel relaties heeft gehad en ze treft bij toeval 1 of andere eikel die het niet kan nalaten al haar gangen na te trekken, zal ze het hebben van een relatie automatisch associëren met je beklemd voelen.

Het is het gevolg van hoe associatief ons brein werkt.

Waarom ook ‘goede’ relaties beklemmend kunnen zijn

Maar ook als het een vrij normale, standaard relatie was en het ex-vriendje helemaal niet zo vervelend deed kan ze zich beklemd hebben gevoeld. In zo’n geval heeft ze vaak op jonge leeftijd, bijvoorbeeld op haar 15de verkering met hem gekregen. Vervolgens gaat het een keer uit op haar 25ste, en blijkt ineens hoeveel je kan doen als je niet 1 of andere gast heb die je in je nek staat te hijgen.

“Laat zien dat het geen probleem vormt.”

Ik weet dat je heel verliefd bent. Ik weet dat je continu bij haar wil zijn. En dat je niet kan wachten om haar mee te nemen op je bagagedrager a la Gers Pardoel.

Maar.

Beter doe je rustig.

En geef je haar alle vrijheid die ze nodig heeft.

Ze heeft een hele duidelijke drijfveer. Een heel duidelijk probleem. Pas als jij dit kan ontkrachten, zal zij een relatie overwegen.

Je moet niet tegen over haar gaan zitten om er een rationele gesprek over te voeren. Dat gaat ‘m niet worden, vriend.

Laat haar zien dat je haar vrijheid waardeert

Je zult haar over de loop van dat jullie aan het daten zijn moeten laten zien dat haar angsten geen werkelijkheid zullen worden.

Als ze haar vrijheid waardeert, stimuleer haar dan om te doen waar ze zin in heeft. Zorg dat ze de dingen blijft doen die ze denkt te missen als ze een relatie in gaat. Vertel nep-verhalen over hoe je een hekel hebt aan dat ene stel wat elkaar niet vrij laat, of een andere verbastering van het probleem wat zij heeft. You get the picture.

Dan gaan we nu over naar nog een reden waarom zij in de weerstand schiet. En zoals je wel had verwacht, is het allemaal jouw schuld.

Tip 5: Je focust teveel of ze verliefd op je is.

Er is een vuistregel in de psychologie. Wanneer jij je aandacht richt op een gevoel, wordt het minder sterk. Je krijgt er grip op, in plaats van dat het grip op jou heeft.

Wanneer jij haar vanuit een behoefte om bevestig continu vraagt of ze je leuk vindt, of ze verliefd is, of ze niet kan wachten met je te trouwen en kinders te maken…

Dan vraagt zij zich af: “Ja, ben ik eigenlijk verliefd op hem?”

Wanneer ze zichzelf dat moet afvragen, dan heb je verloren.

Ze zal tot de conclusie komen dat dit allemaal wel meevalt. En dat jij te hart van stapel loopt. Want ze is simpelweg nog niet zo ver. Dat jij ernaar vraagt helpt ook geen zak.

Dus kalmeer.

En wacht rustig af.

Spreek niet over dat je een relatie met haar wilt, en vraag haar niet of ze verliefd op je is. Het is raar voor een man om te doen, en het helpt je helemaal niet.

Wat je wel helpt is het volgende:

Tip 6: Realiseer je dat jouw onzekerheid het probleem is.

Er is geen enkele reden om haar ervan te overtuigen dat ze een relatie met je moet nemen.

Als je mijn versiertips opvolgt weet je dat het helemaal geen kwaad kan om je te gedragen alsof je haar vriendje bent. Maar alleen op de positieve dingen. Hou haar handje vast in het openbaar, doe af en toe attente dingen voor haar en zorg dat je veel positiviteit in haar leven brengt.

Maar het negatieve wil je allemaal vermijden. Dus geen claimerig gedrag, geen aanhankelijk gedoe en alles waar ze op kan afknappen. En dat is waar de meeste vrouwen mee te maken krijgen in een relatie.

“Dat komt door mannelijke onzekerheid.”

Wanner je als man onzeker bent, verander je in een bitch. Je dag draait om een vrouw. Je bent bang dat ze bij je weg gaat. Je doet niets anders dan daar geobsedeerd over zijn.

Hiermee schrik je haar niet alleen af, je garandeert ook dat je een rotleven bouwt voor jezelf. Stel je voor dat jij je gewoon kan focussen op de dingen die moeten gebeuren in plaats van met een tissue in je hand snotterend te wachten totdat ze je terug appt.

Nogmaals:

Er is helemaal geen reden om haar verkering te vragen als je op positieve wijze met je omgaat alsof ze je vriendin is. Als je merkt dat zij hier naar jouw smaak onvoldoende wederkerig in is, dan heb je twee opties.

1. Het met haar uitmaken – maar dan loop je bij de volgende vrouw tegen hetzelfde probleem aan. Nogal tijdrovend, vriend.
2. De Droomvrouw Formule kopen. Het kost een paar grijpstuivers, maar een vriendin die alles voor je doet (van stofzuigen tot smeken of ze je alsjeblieft mag pijpen) is alleen weggelegd voor echte bazen.

Maar goed. Omdat ik zo aardig ben leg ik je hieronder uit hoe je het voorgaande allemaal kan voorkomen.

Tip 7: Realiseer dat jij de macht in handen hebt.

Kijk.

Je hebt misschien gemerkt dat het nogal wat moeite kost om vrouwen te versieren.

Allereerst moet je naar de club gaan (of op straat). Daar moet je gaan wachten totdat je een leuke dame ziet. Vervolgens moet je een gesprek met haar voeren (zucht). En daarna moet je haar nog mee naar huis nemen ook – en het daar aangekomen ook nog goede kunsten laten zien.

Al met al een hoop werk.

Maar nu komt het interessante.

“Vrouwen hebben alle macht in handen als het gaat om seks.”

 • Zij kunnen je afwijzen.
 • Je belachelijk maken voor de ogen van haar zwaarlijvige vriendinnen.
 • Ze heeft op elk punt in de interactie het volste recht om te besluiten dat ze je een loser vindt, en dat haar Rabbit niet alleen het langer vol zou houden, maar ook nog eens meer punten scoort op een IQ-test dan jij.

Dat is de macht die vrouwen hebben. Het is iets wat evolutionair is ingeprogrammeerd.

Brace yourselfDe harde evolutionaire waarheid

Hoe dit gebeurt, maakt het DNA geen fluit uit. Als daar honderd harten voor gebroken moeten worden, so be it.

De reden dat vrouwen jouw afwijzen is heel simpel. Haar genen willen een zo sterk mogelijk mannetje met zo sterk mogelijk sperma. (Bron The Selfish Gene). Zodat de kans voor haar zo groot mogelijk wordt op een sterk kindje. Dat bestand is tegen de in de oertijd serieuze bedreigingen, die nog steeds ons gedrag van vandaag de dag bepalen.

Voor een vrouw is het “hit or miss”.

Als ze zich laat bezwangeren door 1 of andere loser, dan zit ze eerst 9 maanden met een slappe embryo in haar baarmoeder. En dan mag ze nog even gaan hopen dat dit zwakke kindje de eerste 18 jaar van zijn of haar leven goed gaat doorkomen.

Had ik al gezegd dat zij in beide periodes geen andere keus heeft dan er achteraan rennen en alle rommel op te ruimen die haar nageslacht veroorzaakt?

Dus als het kindje er manisch depressief uitkomt omdat dit toevallig in jouw genen zit, zij de komende 18 jaar een soort psychiatrisch verpleegkundige is?

Waarbij niet vergeten mag worden dat het niet heel gezellig is wanneer je kindje afwisselend in manische driftbuien schiet, en andere keren zo depressief wordt dat het lijkt alsof hij te veel naar Marilyn Manson heeft geluisterd.

Daarom zijn vrouwen een tikje voorzichtig met wie ze naar bed gaan.

Ook al hebben we tegenwoordig voorbehoedsmiddelen, die zijn er nog niet zo lang. Haar evolutionair ingeprogrammeerde angst maakt dat ze, wanneer ze met iemand naar bed gaat, er liever zeker van is dat wanneer er iets mis gaat, er op z’n minst een Hulk-achtige foetus in haar buik begint te groeien in plaats van een kindje van een slapjanus.

“Maar Sander,” zeg je, “Dat is dus de macht van vrouwen. Maar je riep net dat wij als mannen macht hebben. Hoe zit dat dan?”

Die macht begint wanneer jij en een vrouw seks hebben gehad.

Dit heeft met twee dingen te maken.

“Ze wil dat je bij haar blijft.”

Kijk:

Seks heeft een andere betekenis voor een vrouw dan voor een man.

Evolutionair gezien betekende het dat ze een kindje ging werpen na een maand of negen. Zonder sterke man achter je was je in de oertijd – dus voor de afgelopen 250.000 jaar – als vrouw alleen ronduit fucked. En wanneer het kindje geboren is, wordt het helemaal ongemakkelijk. De kans dat je kindje (en jij als single vrouw) het overleven, zijn nagenoeg nihil.

(Tip: Lees meer hierover in dit artikel: 7 Redenen Waarom Vrouwen Vreemdgaan)

Dit heeft nogal een sterke indruk gemaakt op onze vrouwelijke voorouders. Waardoor zelfs hedendaagse vrouwen een angst hebben om in de steek gelaten te worden door een man waarmee ze seks hebben.

“De man daarentegen heeft hele andere seksuele voorkeuren.”

Ik hoop dat ik je niet hoef uit te leggen dat de meeste mannen het liefste naar bed willen met zoveel mogelijk vrouwen.

Ik bedoel, als je 200 verschillende naakte lijven langs kan zien op een of andere 18+ site, lijkt me dat een genoeg bewijs dat je seksuele smaak als man veel te maken heeft met variatie.

Waarom het als man voordelig is om veel vrouwtjes te hebben

Maar ook mijn homie Richard Dawkinds had hier het 1 en ander over te zeggen. Als man is het evolutionair gezien nogal voordelig om met zoveel mogelijk mooie en gezonde vrouwen naar bed te gaan. Wanneer je dit doet wordt de kans op gezond nageslacht veel groter.

En daar hoef je niet per se te blijven hangen wanneer het kwaad is geschiet en er een kindje in haar baarmoeder zit.

Kwestie van op naar de volgende.

Althans, dat geldt voor de “alfa mannen“. Oftewel de populaire mannen in de oertijd. Zij hadden genoeg opties onder de vrouwen, en hadden dus de mogelijkheid om met meerdere vrouwen naar bed te gaan.

Wat je communiceert als je snel een relatie wil

Wanneer jij te snel communiceert dat jij een relatie wilt, communiceer je eigenlijk dat jij geen alfa man bent. Een alfa man zou er niet eens over denken om dat te doen. Een relatie is simpelweg niet on his mind omdat hij meerdere vrouwen heeft.

Tip tussendoor: Lees dit artikel met 17 eigenschappen van een alfa man.

Behalve als hij er 1 heel bijzonder vindt.

Maar dan heeft hij nog steeds een hoge mate van onafhankelijkheid. Hij weet dat zij vroeg of laat over een relatie zal beginnen. Hij hoeft er niets voor te doen dan af te wachten en met zoveel mogelijk andere vrouwen naar bed te gaan. Vroeg of laat zal ze bij hem aankloppen en hem smeken of hij haar vriend wil worden.

“Zie het maar zo.”

Vrouwen zijn de “gatekeepers” van seks. Zij beslissen uiteindelijk met wie ze slapen. Mannen zijn daarentegen de “gatekeepers” van emotionele toewijding. Zij kiezen aan wie zij hun toewijding voor langere tijd geven.

Omdat dit tegengestelde belangen zijn krijg je een heel eenvoudige situatie. Zij wil namelijk dat jij een relatie met haar begint.

Maar omdat jij alle macht heeft, heeft zij geen idee waar ze staat.

Vergelijk het met een vrouw aanspreken in de club: van te voren heb je geen idee of ze je leuk vindt en het kan zomaar een uur of vijf duren voordat je weet of ze met je naar bed wil.

Voor vrouwen is dit nog veel erger

Voor hen duurt het in het geval van een alfa mannetje nog veel langer om er achter te komen of hij haar aan het lijntje houdt, of dat hij daadwerkelijk een relatie met hen wilt.

Maar dit gaat alleen op als jij niet na twee dates met een gitaar onder haar raam staat om haar te smeken of ze alsjeblieft je vriendin wil worden. Dan geef je in 1 keer alle macht weg, en mag zij gaan nadenken hoe leuk ze je vindt.

En als zij nog niet zo verliefd is als jij, dan is het gelijk einde oefening. En heb je niet de kans om haar verliefder te maken (of in de hel te komen).

Tip 8: Vraag haar er wel naar als het te lang duurt.

Stel, je bent een jaar met een vrouw aan het daten. En ze is er nog steeds niet over begonnen.

Op dat moment is het wel tijd om even subtiel te informeren waar je staat.

Zeg: “Ik voel me er oncomfortabel bij om dit ter sprake te brengen. Ik vind het niet mijn taak. Maar wat zijn we van elkaar?”

Dit zijn uitzonderingsgevallen.

Wanneer dit gebeurt wil je ook weten wat er aan de hand is. Maar als je haar echt leuk vindt, en het eerste jaar is nog niet verstreken: hou dan lekker je mond. Het is enorm weird wanneer een man dit doet.

Tip 9: Ze vindt het aantrekkelijk als je opties hebt.

Dit is iets wat je goed in je oren moet knopen.

Kijk:

Een vrouw kan het emotioneel niet zo leuk vinden. en dat is logisch, want ze heeft minder grip op je dan wanneer jij met een gitaar onder haar raam zit te kwelen hoe fantastisch ze je vindt.

Maar we gaan er bij Versiercoach niet voor om door iedereen aardig gevonden te worden. We gaan voor aantrekkingskracht, en dus voor een gelukkige relatie. En soms moet je mensen tijdelijk teleurstellen om ze later te geven wat ze daadwerkelijk willen.

En voor vrouwen is het biologisch nou eenmaal niet aantrekkelijk als jij geen andere opties hebt. Het getuigt van slappe genen, een gebrek aan een ruggengraat en andere eigenschappen die voor haar voortplantingssucces van belang zijn.

En ook wanneer jij als “alfaman” op een later moment toch voor haar kiest. Dan is die investering in haar ogen veel meer waard. Je kiest immers haar uit een schare andere meisjes om een relatie mee te beginnen. Dat is nogal wat.

Maar dan moet ze er eerst wel een beetje voor vechten. En voelen dat jij andere vrouwen in je leven hebt. Want ongemerkt vindt ze het opwindend om te weten dat jij zomaar naar iemand anders kan gaan.

“Dus post af en toe een foto met een andere vrouw op je Facebook.”

hotel-roomLaat op je meest droge toon vallen dat je op een date was (zonder er verder op in te gaan). Vertel het als onderdeel van een verhaal, alsof het niets is.

Ik postte een tijd lang allemaal foto’s van mij met vrouwen op mijn sociale media profielen. Je zou denken dat dit vrouwen afschrikt. Maar in feite vonden ze het loei-interessant.

Als een vrouw er wel nare opmerkingen over maakte, was dit puur omdat zij niet kon uitstaan dat ze dit stiekem leuk vond.

Ik zeg dit niet uit arrogantie.

Ik zeg het omdat vrouwen die dit hebben gezien regelmatig met me naar bed gingen. Het is het ultieme bewijs dat vrouwen niet weten wat ze willen.

Dus wees niet bang om af en toe een foto te plaatsen, of 1 van je buitenvrouwen te namedroppen. Dat is jouw taak. Om er een beetje druk op te zetten, zodat zij zich geroepen voelt om over een relatie te beginnen.

Tip 10: Gedraag je als haar vriend.

Kijk. Je kan het als een vijfdeklasser tijdens een lunch aan haar vragen, of ze verkering met je wilt.

Of je kan het als een volwassen vent zich simpelweg laten ontwikkelen. Door je te gedragen also je haar vriend bent.

 • Fatsoeneer haar kleren.
 • Hou haar hand vast in het openbaar.
 • Zeg dingen als: “Mijn meisje ziet er goed uit vandaag.”
 • Of: “Ik kan je zo wel meenemen naar mijn ouders.”
 • Stel haar voor aan je vrienden als je vriendin.
 • Doe dingen die stelletjes doen.

Wanneer je dit doet laat je duidelijk merken wat je intentie is. Tegelijk begin je er niet over en doe je waar je zin in hebt. Niet alleen zal ze de gebaren waarderen, tegelijk zal ze zich afvragen wanneer ze jou “voor haarzelf” kan krijgen.

En dat is precies waar je haar wilt hebben.

“Maar weet je wat er ook gebeurt?”

Je verhoogt de kans dat ze zich als jouw vriendinnetje begint te gedragen. En dat ze jou uiteindelijk om een relatie zal vragen.

Dit komt door het Pygmalion effect.

Wat het Pygmalion effect is en hoe het jou helpt om haar verliefd te maken

Een van de voornaamste onderzoeken die dit heeft aangetoond gaat als volgt. Leerlingen van een schoolklas krijgen een IQ-test voorgeschoteld. Na afloop wordt de leraar de resultaten meegedeeld over welke kinderen het slimst zijn.

Althans, dat denkt de leraar. In feite hebben de onderzoekers met de resultaten geknoeid. En geven ze hem dat indruk dat een aantal kinderen die in feite heel dom zijn, juist heel slim zijn.

Deze leerlingen krijgen een voorkeursbehandeling van de leraar. Hij zal hen, bewust of onbewust behandelen alsof ze slimmer zijn. En maar van hen verwachten.

“En wat dit voor effect heeft?”

Aan het eind van het jaar krijgen de leerlingen nog een IQ-test. En alle leerlingen die als slim zijn behandeld, zijn hoger gaan scoren.

En wanneer je een stel kleuters slimmer kan maken op 1 van de meest valide wetenschappelijke testen die er zijn puur door hoge verwachtingen van ze hebben….

Dan kan je ook een vrouw verliefd op je maken door te doen alsof dit het meest logische op de aardbol is.

Ze zal zich onbewust naar jouw verwachting gedragen.

Dus dat is kat in het bakkie.

Tip 11: Ontdek waar haar bindingsangst vandaan komt.

Kijk. Om er achter te komen of ze Bindingsangst of bindingsangst heeft, zul je er op slinkse wijze achter moeten komen wat precies de oorzaak is dat ze nog niet klaar is voor een relatie.

Bindingsangst komt niet uit de lucht vallen, en vrouwen worden er ook niet mee geboren. Ze vinden het ook niet in hun schoen voor sinterklaas, en ze dragen ook geen magisch slipje wat ervoor zorgt dat ze zich voor mannen afsluiten.

In gesprekken over eerdere relaties luister je goed naar haar. Je vraagt haar niet helemaal suf, maar houdt je mond en haar laat vertellen. Ze zal zelf onthullen wat er allemaal mis was met de sukkels waar ze in het verleden mee heet gedate.

Terwijl zij op hen losgaat maak je aantekeningen in je hoofd:

 • Was hij claimerig?
 • Was hij onoprecht?
 • Stopte hij met zijn best doen?
 • Nam hij te weinig leiding?
 • Sloeg hij haar?
 • Was er een traumatische ervaring die dit heeft veroorzaakt?

Door goed te luisteren kom je vanzelf achter hoe intens haar emoties zijn rond dit onderwerp. En wat de oorzaak is.

Zodra je dat weet, kan je aan de slag.

Tip 12: Laat haar wennen aan het feit dat jij geweldig bent.

3pzgfkIk heb het al eerder genoemd, maar jij doet dus het tegenovergestelde dan die sullige vriendjes van haar.

Wil ze vrijheid, dan laat je haar gaan. Wil ze geen slapjanus, dan geef je leiding. Heeft ze een traumatische ervaring gehad, dan laat je haar dit lekker zelf uitzoeken maar ben je de rots in de branding zodat zij niet door haar emoties wordt weggespoeld.

Je zal haar langzaam moeten laten zien dat het ook heel leuk kan zijn om een relatie te hebben. Zodra ze ziet dat haar ergste angsten geen werkelijkheid worden, kan het ineens een stuk aantrekkelijker zijn om te vertellen dat ze van je houdt.

“Voor bonuspunten kraak je stelletjes af die het helemaal verkeerd doen.”

Zeg bijvoorbeeld:

“Oh, die Anton en Antoinette zijn altijd zo vervelend. Die kunnen niets doen zonder elkaar en hebben helemaal geen eigen leven meer.”

Zeg het tussen neus en lippen door en speel in op wat zij graag wil. Zo stel je haar niet alleen gerust, je spreekt in de derde persoon uit wat je verwachting is van jullie aankomende relatie. Zonder dit expliciet te benoemen.

Zo voorkom je ongemakkelijke gesprekken, maar ben je tegelijkertijd heel duidelijk in wat je wilt.

Laat constant zien dat je tegen het gedrag bent wat zij niet meer wil. En ze zal vanzelf gerust gesteld raken.

Tip 13: Geef het tijd.

Kijk. Je verwacht wonderen van me. Dat weet ik.

En die krijg je ook. Maar het gaat wel even duren.

“Heb geduld.”

Als ze echt Bindingsangst heeft, gaat het lang duren voordat ze gewend is geraakt aan het idee dat het met jou wel goed komt.

Als ze bindingsangst heeft zal het korter duren, maar nog steeds maanden.

De meeste gasten zijn zo rechtlijnig dat als je ze opdraagt hard te lopen, ze proberen om een baan rond de aarde te rennen.

Dat wil je hier niet doen.

“Doe rustig aan.”

Als je dat onzeker maakt, jammer dan. Je gebruikt haar niet om je ego te boosten, maar je doet er alles aan om een relatie te krijgen die voor jullie alletwee leuk is en betekenis heeft.

Je zal merken dat dit op de lange termijn veel beter is voor je ego dan wanneer je haar met tranen doordrenkte liefdesbrieven stuurt, en ze je vol medelijden en afgrijzen afwijst.

Want denk niet dat jij anders bent, en dat je haar kan vertellen wat je voelt zonder repercussies. Je weet niet waar je staat. Als ej dat wel wist las je dit artikel niet. Dus haal even diep adem, homie. En wacht rustig af. Totdat ze vanzelf bijdraait.

“Ik weet dat het paradoxaal is.”

Verliefd zijn op een vrouw is prachtig. Maar elke man wordt er super wanhopig van. En dat stoot vrouwen af.

Dus check yourself before you wreck yourself. En heb een beetje geduld.

Cheers,
Sander

PS: Heb je een vraag? Laat hieronder (even scrollen) een reactie achter, dan krijg je een antwoord.

PPS: Hier zijn wat goede artikelen om verder te lezen:

Hoe je zelfvertrouwen met vrouwen krijgt

– Tim’s boek Manslut

Wat vrouwen aantrekkelijk vinden: 7 Charismatische Eigenschappen (Bekijk zeker de video die erbij zit)