– Een man die weet WAAROM hij leeft kan iedere HOE verdragen – Nietschze

Doelgericht zijn is een erg aantrekkelijke eigenschap. Vaak wordt dit door vrouwen omschreven als ‘een man die weet wat hij wilt’.

Maar wat is dat eigenlijk precies? ‘Weten wat je wilt?’

Weten wat je wil is niet zozeer het aantrekkelijke aan deze eigenschap. Het is de associatie die wij maken bij een duidelijk doelbesef. Wanneer wij een duidelijk doel en plan in het leven hebben dan voelen we ons veel beter.

Doelen zijn een manier om onze verlangens te structureren en orde te creëeren in ons bewustzijn. De rust die we hiermee creëeren draagt bij aan onze uitstraling. Onderstaand fragment is een fragment van de gratis op deze website te bekijken cursus Optimaal zelfvertrouwen waarin ik het het heb over doelen en zelfvertrouwen.

De meesten van ons mensen vinden het heerlijk om op vakantie te gaan.

Een aantal weken niets doen ontspannen en even helemaal vrijgelaten te worden van de structuur. De eerste weken gaan we ons te buiten aan uitslapen, feestvieren, op het strand liggen trektochten of wat we dan ook maar het liefste doen.

Na een tijdje begint het bij ons te kriebelen.

Stel, je zou nu plotseling vakantie hebben voor de rest van je leven.

De eerste weken zijn leuk, maar dan? Na een aantal weken proberen we structuur in ons leven aan te brengen. We gaan ons misschien focussen op onze hobby.

We nemen ons voor om iedere dag minimaal een uur hard te lopen, we beginnen met een studie of gaan aan wereldreis.

Succes Met Vrouwen, Waarom?

Hoe dan ook, we gaan weer op zoek naar zingeving.

Hoeveel zingeving wij aan ons leven geven hoe ordelijker ons bewustzijn wordt. Hoe specifieker ons doel is, hoe prettiger we ons gaan voelen.

Viktor Frankl adviseerde mensen wel eens om je eigen grafrede te schrijven. Naar mijn mening enigszins morbide maar hij had wel een punt. De vraag die je jezelf wilt stellen is: Wat wil ik aan het eind van de rit bereikt hebben en hoe wil ik dat anderen mij herinneren?

Een dergelijk plan kan je helpen om jouw doelen helder te krijgen en de man te worden die ‘weet wat hij wilt’.

Maar waarom noem ik dit? Dit is geen zweverig spiritueel boekje wat je geest zal gaan verlichten. Ik heb het hier over eigenschappen die een aantrekkelijke man dient te bezitten.

Wanneer jij echter een duidelijk plan hebt dan zal je dit ook uitstralen. Wanneer je weet wat je moet zul je in staat zijn om jezelf krachtiger te presenteren en zal dit bijdragen aan jouw aantrekkelijkheid.

Maar ik heb, buiten je eigen grafrede schrijven ook een iets meer opbeurende methodes om je eigen prioriteiten helder op een rijtje te krijgen.

Zingeving, is een van de behoeftes van ieder mens. Maar uitsluitend zingeving zal ons niet gelukkig maken integendeel, grote wetenschappers met een heel duidelijk doel zijn over het algemeen eenzame en ongelukkige mensen ondanks een overvloed aan zingeving.

Regelmatig stel ik (jonge) mannen die een workshop bij mij volgen wat hun ultieme levensdoel is.

Denk er eens over na. Op de lange termijn, in de meest brede zin, wat wil jij worden in je leven?

Ik durf te wedden dat ‘gelukkig’ het woord is wat door je hoofd speelt… In een enkel geval krijg ik een ander antwoord. Bijvoorbeeld, een goed gezin en genoeg welvaart en vrijheid. Waarop ik dan reageer ‘ben je dan gelukkig’ en voila we komen op het punt uit.

Hoe je het ook wendt of keert, ieder mens wil gelukkig worden.

Dus technisch gezien zouden wij het geluk moeten najagen als hoofddoel, maar wanneer wij alleen maar zoveel mogelijk plezier en genot opzoeken dan worden wij na een tijdje ook ongellukkig. Dit levert namelijk problemen met onze omgeving op, financiële problemen en chaos.

Wij zullen met hebben van zoveel mogelijk plezier niet gelukkig worden, dit komt dan weer door het gebrek aan zingeving in ons leven.

Maarja, van zingeving worden we niet gelukkig en van alleen maar plezier niet.

Geluk, is een bijproduct van de totale tevredenheid over de manier waarop onze behoeftes op dit moment ingevult worden.

Doelen stellen heeft alleen nut als ze ook in de richting gaan van het resultaat dat wij daadwerkelijk willen bereiken. De juiste manier van doelen stellen en persoonlijke groei is altijd de middenweg, oftewel balans.

De behoeften waar wij rekening mee moeten houden met het stellen van doelen:

  1. Sociaal leven
  2. financiën
  3. Sport
  4. Carrière
  5. Liefde
  6. Plezier en ontspanning
  7. Zelfontwikkeling
  8. Normen en Waarden (ethisch besef, soms religieus of ander)
  9. Afwisseling

Deze website gaat voornamelijk over sociale omgang, liefde en zelfontwikkeling. Voor echter langdurig succes met vrouwen is een bepaalde vorm van balans een aantrekkelijke eigenschap . Daarom is het belangrijk om niet alleen te kijken naar het verbeteren van je liefdesleven maar ook naar je vooruitgang op bepaalde vlakken.

Je hoeft niet op al deze vlakken uit te blinken, en eerlijk gezegd is dit ook bijna onmogelijk. Wat je echter kunt doen bij het stellen van je doelen is kijken naar deze verschillende behoeften en inschalen van 1 tot 10 hoe tevreden je bent over jouw invulling van elk van deze aspecten.

De onderdelen waar je het minst tevreden bent zullen het onderwerp worden van deze focus. Dit betekent niet dat je de dingen waar je tevreden mee bent moet laten schieten maar je carrière van een acht naar een negen brengen is minde belangrijk dan je sociaal leven van een vier naar een zeven brengen.

Oftewel, de aspecten van je leven die onder de maat zijn zal je aan moeten pakken.

Tevredenheid over deze aspecten creëert de bijproducten geluk, balans en aantrekkingskracht.

Als je wilt leren hoe je jouw succes met vrouwen omhoog brengt, lees dan dit artikel.