Hee Mannen!

In de volgende post ga ik een vraag beantwoorden. Een veel gestelde vraag, die in dit specifieke geval door Toni  aan mij werd gesteld:

Aangezien het antwoord op die vraag zo belachelijk lang is heb ik maar besloten er een blogpost van te maken voor jullie. Pak nog even een bakje koffie, het is een lange post.

Ik heb hem onderverdeeld in twee delen:

Ik hoor niks meer na een leuke avond

De Vraag: Ik heb gemerkt dat je soms een vrouw kunt kussen in een bar of cafe, dat je een leuke tijd kunt hebben met haar en dan ter plekke afspreekt dat jullie mekaar nog zullen zien en nummers uitwisselen. Maar daarna gebeurt het bij mijn vrienden nogal vaak dat als het erop aankomt, de vrouwen moeilijk doen en met smoesjes afkomen om uiteindelijk toch niet af te spreken. Hoe komt dat ? Wat kan je er aan doen om dit te vermijden?

Jup, een heel bekend fenomeen:

Je ontmoet een vrouw en hebt een leuke tijd met haar, jullie wisselen telefoonnummers uit en ondanks dat jullie het heel gezellig hebben gehad lijkt ze later – wanneer je haar opbelt of smst / appt om af te spreken – opeens niet meer zo geïnteresseerd.

Waarom reageren vrouwen soms opeens niet meer op je berichten?

Update: Lees voordat je verder gaat ook deze nieuwe artikelen:

Dit is een verdomd lastig fenomeen om uit te leggen maar ik ga er een poging aan wagen. Omdat VEEL MANNEN hier – onnodig – enorm mee de boot de ingaan.

Kijk, het ontstaan van een relatie tussen een man en vrouw is grofweg te verdelen in 3 fasen.

Fase 1. De eerste ontmoeting
Fase 2. De afzondering
Fase 3. Intiem contact

Wanneer de fases van ontmoeting afzondering en intiem contact allemaal op een avond zijn en er sprake is van een one night stand.

Vaak zit er tussen de eerste en de tweede fase een brug. Ik noem het voor het gemak maar even de eerste brug. Hoe sla je die eerste brug en kom je van de eerste naar de tweede ontmoeting?

Volg je me nog? Ik hoop het, ik zal zo uitleggen waarom dit relevant is. Door deze fasen heen zul je constant een stapje verder moeten gaan.

Vergelijk het met bergbeklimmen, als je een berg wil beklimmen zal je altijd om hoog moeten klimmen. Anders zul je nooit het hoogtepunt bereiken (en ja dat is een woordgrapje).

Vrouwen versieren is als bergen beklimmen… MAAR DAN ZONDER TOUW.

Op ieder punt van begin tot eind kan je het verknoeien en is het in een keer over. Waar je bij bergbeklimmen om de zoveel meter een anker slaat zodat je nooit te ver om laag kunt vallen kan het bij vrouwen versieren in een keer over zijn.

Één fout kan dus al fataal zijn, ik weet het een lekker geruststellende gedachte maar het is niet anders.

Veel mannen denken echter dat ze wel beschikken over ankers. Ze denken: als ze me die avond leuk vond dan vindt ze dat nu nog steeds.

HELAAS, hoewel rationeel kloppend is die redenering volstrekt onjuist.

Zoals gewoonlijk speelt de vrouwelijke psyche ons hier weer parten. De kenners die “Gespreksninja” gevolgd hebben weten dit natuurlijk al. Vrouwen zijn emotioneel veel sterker ontwikkeld dan mannen(politiek correct voor: labiel). En die emotionele stimulans verklaart dan ook hun voorliefde voor soapseries en dramafilms.

Wanneer een vrouw een man voor het eerst ontmoet is er sprake van een enorme emotionele stimulans zeker als het leuk is. Wanneer het goed gaat tussen jullie en jullie hebben plezier samen dan bouw je emotioneel momentum op.

Dit momentum oftewel, de leuke vibe die jullie hebben begint al af te nemen op het moment dat je voor het eerst uit haar blikveld verdwijnt.

Bij de ontmoeting is er dus sprake van een hoge piek in haar aantrekkingskracht. die daarna automatisch begint met dalen.

Stel, je neemt afscheidt op zo’n piek, dan kom je aan bij de eerste brug: De brug tussen de eerste ontmoeting en de tweede ontmoeting.

Het is belangrijk om te beseffen dat hoe langer het duurt voor dat je haar weer ziet hoe meer van dit momentum verloren gaat.

If you’re not growing, you’re dying.

Om dit momentum dus vol te houden zul je haar constant moeten blijven stimuleren. Ook als je al jaren een relatie hebt.

Is de beginfase is van een relatie is dit absoluut cruciaal. Zo vaak als ik vrouwen vraag naar hun datingverleden dan zeggen ze:  “hij was echt leuk maar ik weet niet waarom het nooit iets is geworden”. Vaak blijkt dit puur een kwestie van verloren momentum.

Je kan het in iedere fase verkloten of door iets verkeerds te zeggen maar waarschijnlijker is de reden dat ze smoesjes verzint gewoon een kwestie van verlies aan momentum.

Wat moet je doen voordat je haar nummer scoort?

Laten we eerlijk zijn, aan contactgegevens heb je niks. Natuurlijk het is fijn dat je een leuk gesprek hebt kunnen bekronen met haar contactgegevens. Het is het kleinste succesje wat je hebt kunnen behalen met een vrouw. Minder dan een date, een kus of sex.

Voordat je contact gegevens scoort moeten er voor zowel jou als de vrouw 3 dingen duidelijk zijn.

1. Waarom wil je haar contactgevens?
2. Wat ga je er mee doen?
3. Wanneer neem je contact op?

Wanneer beide partijen op de hoogte zijn van deze drie dingen zal het percentage vrouwen dat daadwerkelijk met je afspreekt al enorm gaan opschroeven. Dit heeft alles te maken met verwachtingsmanagement.

Hoe kan je dit voorkomen?

Het eerste wat je NIET moet doen om dit te voorkomen, en gelijk de MEEST GEMAAKTE FOUT is dat je gaat denken: “deze is kat in het bakkie”.

Denk aan bergbeklimmen-zonder-touw: Wanneer ik stop met klimmen pleur ik naar beneee-ee-eeden(echo, echo, echo).

Hou momentum gaande, bij ontvoeringen zijn de eerste 48 uur cruciaal, bij vrouwen ook. Daarna wordt het een hels karwei.

Regels voor de Eerste brug.

Wacht niet te lang, geen bullshit 3 dagen regel of wat dan ook. Neem sms haar dezelfde avond nog: “gefeliciteerd met het scoren van mijn nummer!”

Maak ieder contact “alsof je haar opnieuw versiert” en als je een berichtje stuur maak het dan leuk, grappig, spannend, uitdagend of romantisch. Zodat je blijft “klimmen”

BLIJF KLIMMEN!

Wat je ook doet stuur NOOIT een appje in de trant van “ben je veilig thuisgekomen, was het nog gezellig?” of iets anders totaal emotieloos als hoe was je dag.

Nu weet ik dat je een luilak bent en nu stiekem hoopt dat ik je een paar kant-en-klare a–jes geef zodat jij je eigen creativiteit niet hoeft aan te wenden. Nou vooruit dan maar luilak!

“Mmm ik hoop maar dat je je sexy ass veilig thuis hebt gekregen, want dat was niet gebeurt als het aan mij had gelegen”

“Och heden ik ontmoete zojuist jouw tweelingzus, alleen zij was WEL blond”

“Laat me raden? Je kan je niet concentreren op je werk omdat je de hele tijd aan mij denkt, geeft niks hoor;)”

Je snapt het wel… lekker uitdagend, provocerend en stimulerend.

Hou contact en regel z.s.m. een nieuwe ontmoeting.

SLA DE EERSTE BRUG

De eerste brug overwinnen is een lastige horde en veel mannen vergeten dat het er een is waardoor – helaas – veel romances in de categorie: “hij was echt leuk maar ik weet niet waarom” eindigen.

Als je wilt weten wat voor berichtjes je moet sturen, download dan de 10 Appjes die altijd werken hieronder.

Gratis bonus: Mijn 10 beste knip-en-plak berichten om te sturen naar een vrouw. “Klik hier om de 10 Knip-enPlak Appjes Die Altijd Werken te downloaden.

Als je niks meer hoort na een one night stand

In dit geval heb je de eerste brug al overwonnen. Maar je hoort niks meer na een one night stand.

Omdat ook veel vrouwen dit artikel lezen voor deze vraag, behandel ik dit dus unisex.

In vrijwel alle gevallen ligt dit aan een van de volgende dingen.

In volgorde van meest voorkomend, naar minst voorkomend:

  1. De ander vond je leuk voor één avond, maar niet voor meer (dit is vaak de reden dat mannen niks meer van zich laten horen na een avond)
  2. Je was teleurstellend in bed (dit is vaak de reden dat vrouwen niks meer van zich laten horen na een one night stand).
  3. De ander heeft een relatie en ging vreemd

En dan zijn er nog andere redenen zoals dat de ander op vakantie is, zich überhaupt weinig herrindert etc.

Als de ander vreemdging

Hier kan je weinig aan doen als het je overkomt. Het is wat het is, dit heeft geen zin om boos over te worden (jij ging toch net zo goed mee in de one night stand?)

Als de ander je leuk vond voor één avond, maar niet voor meer

De meeste mannen zal dit weinig uitmaken (don’t care, had sex), maar ik weet dat dit voor vrouwen wel een groot probleem is. En dat is terecht. Je wil niet gebruikt worden voor seks, maar nooit voor iets serieus. In dat geval raad ik je aan dit artikel van Tim te lezen: De Friends With Benefits Mythe: Waarom FWB relaties schadelijk zijn voor vrouwen.

Als je teleurstellend was in bed

Dit is voor mannen de meest voorkomende reden dat ze na een leuke avond niks meer horen. En je hebt het helemaal aan jezelf te danken. Goed zijn in bed is tegenwoordig écht supersimpel. Het is véél makkelijker zelfs dan goed worden met vrouwen, omdat je alleen maar een nieuwe techniek hoeft te leren die je toepast in bed… en voilá, je wordt opeens wel teruggevraagd voor ronde 2.

Er is één boek/cursus die ik al mijn mannen aanraad, en dat is de Meesterminnaar Methode van Luuk Zwart.