Een steekje los…

Zaterdagavond. Samen met Yannick, een goede vriend van me sta ik in het Paardcafé, een kroegje in het centrum van Den Haag. We praten en grappen wat, als plotseling een bloedmooie Zweedse dame verschijnt. Zijn reflex is net sneller en voor ik met mijn ogen geknippert heb staat ze bij ons. Nadat hij wat met haar praat merk ik dat ze veel naar mij kijkt. Wanneer ze dan ook vraagt of ik hier in Nederland woon antwoord ik `Yes, around the corner here, wait I´ll show you` waarna ik haar richting uitgang sleur.

Dit gaat net even te snel, en in haar twijfel ziet Yannick een kans om haar terug te trekken. Hij slaat zijn armen om haar heen en begint te dansen. Gezien ze nog steeds mijn hand vastheeft weet ik haar terug te trekken, waarna ik haar optil en meeneem naar een hoekje van de club. Ze is nog enigszins twijfelachtig gezien de vreemdheid van de situatie. Ik probeer haar te zoenen. Ze vraagt `Can I kiss him also?’. Ik schreeuw ‘Fuck no! Fuck him you have to fucking choose!’. Er volgt een hevige zoensessie. Dit duurt even tot ik plotseling krachtig getrek aan mijn haren voel. Het is Yannick. Gezien hij fysiek sterker is dan ik weet hij me van haar af te trekken. Mijn mond valt eventjes open als hij met haar begint te zoenen. ‘Fuck you, I fucking hate you, you bitch, like you cheat on me with my best friend… WTF…’.

Om me heen zie ik een cirkel mensen ontstaan die naar ons staan te kijken. Hopend op een vechtpartij of vol verwachting kijkend naar de hevigste dramaserie ooit die zich 2 meter van hun gezicht afspeelt. Wanneer het haar eventjes te veel wordt en wij met z’n tweeën overblijven is het publiek vol verwachting. Wat zal er nu gebeuren? Zullen ze elkaar te lijf gaan? Beide schieten we vervolgens in de lach. ‘Gast, jij bent echt knettergek’ is het eerste wat ik weet uit te brengen. Vervolgens bedenk ik me dat hetzelfde heel goed van mij gezegd kan worden…

Nu staat dit verhaal me heel goed voor de geest. Omdat het zich gisteravond heeft afgespeeld. Nu is dit niet het enige wat zich gisteren heeft afgespeeld en het is ook niet persé gekker dan wat er bijvoorbeeld vrijdagavond is gebeurd. Ik vond dit vooral een leuk voorbeeld omdat het in korte tijd heel emotioneel geladen was en vanwege de blikken van de mensen om me heen. Ook het besef dat naderhand kwam van “we zijn echt niet helemaal goed bij ons hoofd” was een zeer vermakelijk moment.

Maar het herrinnerde me ook weer even aan een “theorie” die al geruime tijd door mijn hoofd speelt. Namelijk “bij iedereen die extreem succes heeft met vrouwen, of zelfs op weg is naar extreem succes zit wel een flink steekje los”. Onder de vrienden die ik heb die serieus absurde resultaten met vrouwen behalen kan ik letterlijk bij iedereen tig van dit soort voorbeelden bedenken van situaties waarin ze bewijzen echt niet goed bij hun hoofd te zijn.

Van bijvoorbeeld Tim heb ik altijd gedacht dat hij een van de weinige gasten is die extreem succesvol is met vrouwen maar wel normaal is. En waar komt hij vervolgens mee aanzetten? Manslut4life… De beste methode om jezelf zo snel mogelijk ongelukkig te neuken…

Altijd wanneer ik nadenk wat nou de oorzaak is van dit gedrag kom ik tot dezelfde conclusie: de constante emotionele expressie en vrijheid die nodig is om goed te zijn met vrouwen. 2 Jaar geleden was ik nog een heel mak en normaal jongetje, toen had ik ook nooit verwacht dat ik ooit zo’n mafkees zou zijn. Ook als je mij overdag tegenkomt zal ik hoogstwaarschijnlijk of aan het leren of sporten zijn. Of serieuze gesprekken met mensen voeren over hoe ze het beste succes kunnen bereiken. Dan zou je van die keurige en ambitieuze jongen niet verwachten dat hij in het nachtleven de boel zo op stelten zal zetten. Toch is er een reden dat ik mezelf ’s nachts zo dom en emotioneel mogelijk maak bij het uitgaan.

Ik zal mijn best doen om te belichten wat precies de factoren zijn die dit gedrag zo succesvol maken.

WAARSCHUWING: DENK NIET DAT ALLES WAT JE HOEFT TE DOEN IS EEN MAFKEES TE ZIJN. BINNENKORT SCHRIJF IK EEN ARTIKEL OVER SUBTILITEIT, CALIBRATIE EN ESCALATIE OM VOOR BALANS TE ZORGEN EN DUIDELIJK TE MAKEN DAT DE TWEE GECOMBINEERD DIENEN TE WORDEN.

Vrijheid
De beste analogie die ik kan bedenken voor hoe ik me voel als ik uitga is als Neo van de matrix. Hij is net in een virtueel trainingsprogramma terecht gekomen en moet van het ene gebouw naar het andere springen. De enige manier waarop dit hem kan lukken is door volledig te vertrouwen dat hij het kan en met die overtuiging te springen. Dit is precies wat nodig is wanneer je vrouwen aanspreekt. Meestal val ik de eerste paar keer vol van het figuurlijke gebouw af, totdat ik me herinner hoe makkelijk het eigenlijk is, waarna ik van het ene naar het andere zweef. Alles is mogelijk. Je kan letterlijk alles zeggen wat je wilt. Maar alleen als jij de volledige overtuiging hebt dat het niet uitmaakt. Pas als je dit beseft en ook echt daadwerkelijk hebt ervaren zal je echt vrij zijn en kunnen doen wat je wilt. In die zin is vrouwen versieren eigenlijk een behoorlijk spirituele aangelegenheid. Ik ben er dan ook volledig van overtuigd dat vrouwen versieren je als man sterker maakt, maar daarover schrijf ik later meer…

Expressie
Vrouwen houden van drama. Om met vrouwen te kunnen communiceren zal je emotioneel moeten praten. Zonder emoties in een gesprek kan er nooit een gevoel ontstaan. Het maakt weinig uit of die emoties vanuit je gezichtsuitdrukkingen, tonatie of simpelweg uit je woorden komen. Emoties zijn emoties. Zolang je vrouwen niet afschrikt geldt hoe meer emotie hoe beter. Vaak betekent dit bereid zijn haar te verliezen, want het is namelijk moeilijk te bepalen wanneer je haar door een geweldige en spannende emotionele achtbaan laat gaan of wanneer je haar simpelweg de stuipen op het lijf jaagt. Hier zal je mee moeten experimenteren en af en toe zal je op je bek moeten gaan.

Simpelheid
Het is grappig. Op het moment dat je begrijpt hoe je met vrouwen om moet gaan is het eventjes zo simpel dat het lachwekkend is. Zo heb ik er in een manische bui wel eens aan gedacht om een artikel voor versiercoach te maken over de PIM methode. Dit zou staan voor Party vibe, Interessante gezichtsuitdrukkingen en Maffe dansjes. Op het moment dat dit in mijn hoofd zat was ik er serieus van overtuigd dat dit alles was wat nodig was om goed te worden met vrouwen. Al de rest was overbodige ingewikkeldheid en onnodig. Overdag komt dan gelukkig mijn logische brein weer enigszins aan bod die met vertelt dat het toch echt iets ingewikkelder ligt dan dat…
Op het moment dat het zo simpel is draait meestal je creatieve brein op volle toeren om het enigszins spannender te maken. Vaak geeft dit een neiging om extreme dingen op te zoeken om het adrenalineniveau hoog te houden en het versieren pas echt leuk te maken.

Stop met ploeteren en moeizame gesprekken met vrouwen.
Mijn Gratis Insider's Kit leert je hoe je eenvoudig vrouwen versiert.
 • Overwin aanspreekangst en krijg zelfvertrouwen met vrouwen(audio)

  Ontdek in 42 minuten de meest voorkomende problemen die mannen hebben met zelfvertrouwen en hoe deze te overwinnen.

 • De 10 SMSjes die altijd werken (eBook)

  10 ‘knip-en-plak’ smsjes die leiden tot meer reacties, aantrekkingskracht en dates.

 • Zo krijg je haar in bed (video)

  Leer in 80 minuten hoe je vrouwen ontmoet, op date krijgt en vanaf daar in bed. Met live voorbeelden!

 • Wetenschappelijk bewezen versiertips

  Ontvang op regelmatige basis datingadvies en uitgebreide casestudies van mannen zoals jij.