Sommige dingen hoor je, kun je vervolgens uittesten en zo verfijnen tot je de vaardigheid helemaal in de vingers hebt. Andere dingen onstaan meer als het ware als `bijproduct` van de richting die jij hebt in je leven. Wanneer je een deel van je leven richt op het versieren van vrouwen is een van die bijproducten emotionele kracht. Het is iets wat voor de meeste mannen maar langzaam, stukje bij beetje komt. Het is zeer moeilijk af te dwingen om sneller te komen, al zal ik een kleine poging wagen enkele handvatten te verstoppen. Wanneer je tussen de regels doorleest begrijp je wel hoe je snel emotioneel sterk wordt. Wat ik vooral wil bereiken is een inspiratie geven. Deze emotionele kracht geeft je namelijk een gigantisch voordeel in heel veel overige punten in je leven. Ik merk dat mensen die de vaardigheid van vrouwen versieren in de vingers hebben daarna veel sneller zijn in het aanleren van andere vaardigheden. Andersom zie ik ook veel succesvolle mensen het versieren van vrouwen veel sneller oppakken. Je kunt natuurlijk denken dat het een het ander veroorzaakt, maar hier heb ik tot nu toe bijzonder weinig aanleiding toe gezien. Waarschijnlijker is er een derde factor in die persoon die ertoe leidt dat deze persoon nu eenmaal makkelijker vaardigheden aanleert.

Emotionele achtbaan
Wanneer je ervoor kiest je te begeven op het pad van vrouwen versieren komt je dating leven als het ware in een stroomversnelling. Alles wat de gemiddelde mens in zijn leven meemaakt maak jij nu opeens in een maand, of zelfs in een week mee. Zoveel verschillende ervaringen en zoveel emotionele momenten suizen door je leven en husselen je heen en weer. Afwijzingen, leuke gesprekken, intimiderende momenten, avonturen, dates, sexuele escapades en gebroken harten komen in razende vaart voorbij. Dit doet iets met je.
Waar je, bij de eerste paar vrouwen die je aanspreekt, het je onvermijdelijk aantrekt wat ze van je denken, merk je later dat je je zelfbeeld meer en meer van je eigen mening af laat hangen en minder van mensen die je niet eens kent. Afwijzingen veranderen van helse momenten in vervelende struikelblokjes en kleine leerpuntjes. Maar ook mooie momenten, zoals met een leuke vrouw zoenen, hebben minder impact op je. Het is wel leuk maar doet in de meeste gevallen niet echt iets met je. Dit alles noemt men habituatie. In meer wetenschappelijke termen: Bij herhaling van prikkels leidt dit tot een uitdoving van de respons.

Het gevaar
Zoals aan alles zitten ook aan habituatie positieve en negatieve kanten. Allereerst dus een kleine waarschuwing. Wanneer je emotioneel niet helemaal goed in elkaar zit kan het verschijnsel habituatie je helemaal ongelukkig maken. Wanneer je gevoel van geluk bijvoorbeeld afhangt van de positieve reacties die je krijgt, zal je schrikken wanneer je merkt dat deze minder en minder impact op je hebben. Ze worden dan als een soort drugs, waar je meer en meer van moet nemen om hetzelfde gevoel te verkrijgen.
Ook merk ik dat veel mensen merken dat ze na een zekere mate van habituatie minder het gevoel hebben dat ze diepgaande relaties met vrouwen kunnen opbouwen.
In dat geval zal ik niet claimen de expert te zijn, dat ben ik (nog) niet.

De winst
Zoals ik al zei, bij veel van de mannen die in hun leven door een heftige emotionele achtbaan zijn gegaan, is er een factor te vinden die hen vaak de kans geeft in andere vlakken ook succes te bereiken. Dit is wat ik de emotionele kracht noem. Het effect van habituatie bij het aanspreken van vrouwen is dat je, bijvoorbeeld als verkoper beter bestand bent tegen afwijzingen. Stel je wilt een eigen bedrijfje oprichten, zo nu en dan zal je veel winst maken en zal alles voor de wind gaan, maar op andere momenten, wanneer je verlies maakt wordt het zwaar en zal je uit je emotionele kracht moeten putten. Ook wanneer je bijvoorbeeld je geld investeerd in aandelen of vastgoed is de markt niet altijd even stabiel. De ups en downs van de markt zullen je door een compleet nieuwe emotionele achtbaan slepen. Wanneer je het ene moment nog verwacht volgende week een nieuwe auto te kopen, lijkt het de weer erna er weer naar dat je de eerstkomende paar maanden even op een houtje zal moeten bijten.
Als je het proces van leren vrouwen versieren eenmaal onder de knie hebt zal je een duidelijker beeld hebben van hoe dit proces zal gaan verlopen. Je zal als het ware door de tijdelijke pijn heen kunnen zien naar het grotere plaatje. Het grotere plaatje is bij dergelijke processen altijd enorme persoonlijke groei. Ook in termen van resultaten is op de lange termijn een verbetering onvermijdelijk. Mits je je natuurlijk op de juiste dingen focust en gedisciplineerd bezig blijft. In de sportwereld is deze emotionele achtbaan ook niet weg te denken. Ik heb het geluk gehad een aantal topsporters in mijn sociale cirkels te hebben. Ja, dit zijn vooral vrouwenverslinders…
Bij hen wordt het ook al snel duidelijk dat ze door een enorme emotionele achtbaan hebben moeten gaan. Dag in, dag uit trainen, en doorgaan tot de tranen over je gezicht lopen.

Dus…
Kort samengevat maak ik uit mijn eigen observaties en ervaringen, in combinatie met theorieën en adviezen van hooggeplaatste coaches en trainers op diverse gebieden een kort plaatje op van waaruit emotionele kracht nu precies bestaat.
De factoren zijn:
Habituatie, die tot een stabiele en positieve benadering leidt
Vertrouwen in het grote plaatje
Kennis van gewoontes die tot succes leiden (en implementatie van deze gewoontes)

Het laatste wat ik jullie wil meegeven is de passie voor zelfontwikkeling. Je zal nooit echt extreme resultaten kunnen behalen zonder een diepe liefde voor de emotionele achtbaan. Ook al heb je soms het gevoel dat het je kapotmaakt, achteraf moet je van deze momenten kunnen genieten, waardoor je actief op zoek gaat naar meer van dit soort momenten.

Succes!

Pim