Je vindt haar leuk, of bent zelfs verliefd… maar een stemmetje achterin je hoofd zegt je dat je misschien in de friendzone zit.

Het is niet altijd overduidelijk dat je bent gefriendzoned door een vrouw. Er zijn meerdere situaties te verzinnen waarin je in een soort grijs gebied zit en waarbij het niet helemaal duidelijk is waar je staat.

Ik wist vroeger zelf ook nooit goed waar ik stond, maar door veel te leren (van Tim Veninga) ben ik uiteindelijk wijzer geworden en nu help ik mannen al sinds 2013 om dit soort problemen op te lossen.

Dus vandaag ga ik aandacht besteden aan hoe je kunt zien dat je in de friendzone zit. Als je wilt weten hoe je eruit komt, check dan dit artikel wat Ali en ik er eerder over hebben geschreven.


De video die mijn leven veranderde

Toen ik jonger was en nog NIKS van vrouwen en vrouwelijke psychologie af wist, kwam ik op een dag met Tim Veninga in aanraking. Ik las zijn posts op een forum, en ontdekte al snel dat hij iets wist van vrouwen, dat andere mannen niet wisten.

Een paar maanden later bezocht ik een seminar van hem, waar hij deze presentatie gaf (ik raad je aan hem helemaal te kijken).

Ik was mind-blown.

Ik ging dit stappenplan toepassen, en merkte een enorm verschil. Het was dat ik meer bezig was met uitgaan (6 dagen per week, wie moet er ook studeren als je achter de vrouwen aan kan zitten?), maar bij een paar vrouwen op wie ik het toepaste, was het alsof ik een schakelaar aan en uitzette.


Terug naar de signalen.

De kern van het verhaal is dat als je niet krijgt wat je wilt van een vrouw en zij wel alles van jou krijgt wat zij wil, je niet goed bezig bent.

Je missie in het leven is na te streven wat jij wilt en de mensen waar je van houdt te geven wat zij willen (dit is wat we bij Versiercoach ‘Van B*tch Naar Baas noemen, check wat van de klassieke blogs om er meer over te leren). Maar als je een vrouw tegenkomt en je wordt verliefd op haar, en zij geeft je niet wat je wilt…. Dan is het beter om haar uit je leven te gooien voordat je echt van haar begint te houden. Zo voorkom je dat je in een relatie terecht komt waarin je als een soort slaafje achter haar aanrent.

De meeste vrouwen willen geen slappe zakken

FriendzoneGelukkig zal het in de meeste gevallen niet zo ver komen. Want in de meeste gevallen houdt ze je als vriendje in de friendzone, waar je alles voor haar mag doen en er helemaal niets voor terugkrijgt.

Mannen met ervaring herkennen het automatisch wanneer contact met een vrouw scheefgroeit en vertellen haar dat het niet zo langer kan. Maar als je nog niet zo ervaren bent zul je een aantal keer de fout maken dat je omgaat met een vrouw die je gebruikt en niet het beste met je voor heeft.

Je moet je ook afvragen wat je vindt van een vrouw die dit doet. Vind je het echt tof dat iemand ziet dat je verliefd bent, je elke vorm van liefde weigert en ondertussen wel volledige loyaliteit verlangt?

Dat dacht ik ook.

Maar goed. Ik ben hier niet om de hele wereld op te voeden.

Waarom sommige mannen constant in de friendzone komen

Ik zie vaak dat een bepaald soort mannen iedere keer weer in de friendzone komt. Dit zijn de lieve jongens, de mannen die het goed voor hebben met de wereld en denken dat de wereld het goed voor heeft met hen.

Klootzakken komen niet in de friendzone terecht omdat ze niet bereid zijn om een vrouw te pleasen ten koste van henzelf. Daarnaast kunnen ze klootzakkerij in anderen prima herkennen.

Daarom leer ik de lieve jongens in mijn praktijk om wat meer hun tanden te laten zien.

 • Je uiterlijk veranderen dat je er stoerder uitziet
 • Krachttraining om wat spieren te kweken
 • Over het algemeen een wat hardere en dominantere houding helpen prima.

Wanneer de meeste vrouwen dit zien weten ze al dat jij geen man bent die zich in de friendzone laat zetten.

Hiermee voorkom je veel problemen en al het leed wat ik hieronder uitgebreid ga omschrijven.

Mocht je nog niet zover zijn weet je na dit artikel in ieder geval wanneer een vrouw je flink te grazen neemt. Hopelijk gebruik je die kennis om aan jezelf te werken en ervoor te zorgen dat je een baas wordt in plaats van een sukkel te blijven.

Signalen om te herkkennen dat je in friendzone bij een vrouw zit

Hieronder leer je de dertien signalen dat je in de friendzone bent beland. Gebruik deze goed. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk uit die friendzone komt en ga er nooit meer in terug.

Signaal 1: Ze gebruikt je als emotioneel klankbord

“Je bent als een broertje voor me.”

Als een vrouw dit tegen je zegt kan ik je één ding vertellen: Ze wil niet met je naar bed.

In plaats daarvan gebruikt ze je als emotionele tampon. Gaat het niet goed, dan mag jij opdraven om naar haar geklaag, negativiteit en gejank te luisteren.

Nadat ze jouw hart heeft uitgewoond appt ze op de WC een f*ckbuddy van haar om zich later op de avond zelf uit te laten wonen.

Laat ik duidelijk zijn:

Je bent niets voor haar. Ze ziet je niet als man maar als iemand waar ze lekker al haar problemen bij kan dumpen. Wat jij wilt is voor haar niet belangrijk.

Ze heeft wel andere mannen in haar leven waar ze graag bovenop klimt en die ze af en toe appt om eens flink mee te kezen. Hoe lief en onschuldig de dame in kwestie ook lijkt, ik zie het iedere keer gebeuren.

Signaal 2: Ze wil geen seks met je

Kijk.

Als ze een beetje goed lijf heeft wil je seks met haar. Dat hoop ik althans. Anders moet je toch even nadenken of je niet van de mannenliefde bent.

Maar ervan uitgaande dat je een heteroseksuele jongen bent wordt je vroeg of laat opgewonden van die “platonische vriendin”.

En als ze je in de friendzone heeft gedumpt heeft zij daar helemaal geen zin in.

Denk er even aan dat de meeste vrouwen die geen relatie hebben meerdere mannen in hun telefoon hebben waarmee ze elke week een keertje “actief” mee zijn. Dit noemen ze scharrels of f*ckbuddies. Ze wil niet altijd een relatie met hen maar soms ook wel.

Als ze niet met jou naar bed gaat betekent dit dat je totaal niet aantrekkelijk voor haar bent. De drempel om een keertje met een man te scharrelen is nou eenmaal niet ontzettend hoog.

Wil ze niet met je naar bed of houdt ze het af?

Gefeliciteerd homie, je bent gefriendzoned.

Signaal 3: Ze maakt misbruik van je goedheid

Ik hoop dat de eerste vijf seconden van deze video je vervullen met plaatsvervangende schaamte:

Waar komt het op neer?

Zij wentelt rotklusjes op jou af. Of ze wil je gebruiken voor iets wat zij zelf niet kan of wil doen.

Die lekkere chick op je middelbare school die altijd je huiswerk kopieerde?

Yep, die gebruikte je.

Die collega op je werk die vroeg of je haar dienst kon overnemen omdat zij iets heeeeel belangrijks moest doen?

Yep, die gebruikte je ook.

Als een vrouw iets van je vraagt zonder jou te geven wat jij wilt, dan heet dat “iemand gebruiken”.

En het is helemaal je eigen schuld.

Ga maar na. Als ik je opdraag om nu al je geld aan me over te maken. Dan is dat geen misdrijf.

Maar als jij in een vlaag van verstandsverbijstering heel je spaarrekening overmaakt en dan spijt krijgt, wie is dan de schuldige? Jij of ik?

Jij hebt een misdaad gepleegd tegen je toekomstige zelf. Puur omdat je geen ruggengraat hebt. Dus als zo’n vrouw bedelt of je iets wilt doen waar jij geen zinnig hebt, pleeg dan geen misdaad tegen jezelf.

Zeg haar dat je daar geen zin in hebt maar dat jullie wel een keer op date willen als ze daar in heeft.

Signaal 4: Ze geeft je geen aandacht

 • Een vrouw die je leuk vindt, zal er alles aan doen om je in bed te krijgen. Echt alles.
 • Een vrouw die je niet wil, zal je weinig tot geen aandacht geven, behalve als het haar uitkomt.

De uitzondering is wanneer zij emoties met je wil uitwisselen of je ergens voor nodig heeft. Want je bent nou eenmaal haar “maatje” of “grote broer” en dat is waar je voor bent.

Als jij iets van haar terugwint geeft ze niet thuis.

Ik vind het nog amusant ook dat gasten haar daar de schuld van geven. Als jij wat meer ballen had vertelde je haar gewoon dat dit niet voor je werkt en dat je er geen zin meer in hebt.

Signaal 5: Ze raakt je nauwelijks aan

Of als jij het doet kijkt ze vies, alsof ze je hand af wil hakken.

Soms sta ik in de club en zie ik het gebeuren. Een vriend van de vrouw waarmee ik sta te flirten begint haar fysiek te claimen. Hij legt een arm om haar heen of gaat half tussen haar en mij instaan.

De vieze blik die zo’n vrouw op zo’n moment trek speelt boekdelen. Ze kijkt naar zijn hand alsof het een dood insect is wat betreft haar er per ommegaande af mag worden gehakt.

Er is geen slechter moment waarop zo’n man haar aan kan raken. Ik bedoel, ze staat voor zo’n goddelijke man als ik en dan begint haar emotionele tampon ineens te doen alsof hij ergens recht op heeft.

Als jij in de friendzone zit zal een vrouw je niet aanraken. Het verste dat je komt is een halfbakken knuffel als het haar uitkomt.

Of nog erger, een hand.

Signaal 6: Ze vraagt je om advies over andere mannen

Verschrikkelijk.

Je wilt haar alle hoeken van je Batman-dekbedovertrek laten zien. En dan vraagt ze tips om je beste vriend te versieren.

Niet de meest leuke ervaring natuurlijk.

De iets minder erge versie (maar nog steeds hetzelfde kenmerk) is als ze in geuren en kleuren verteld hoe ze met een gast naar bed ging en bijna uitscheurde, zo groot als hij was.

Iedere referentie die ze maakt naar hoe ze een andere gast deed is een signaal dat je niets meer bent dan een vriend…. En dat er voorlopig geen promotie inzit.

Als ze ook nog om advies vraagt weet je dat je definitief verloren hebt met deze vrouw.

Signaal 7: Ze behandelt je alsof je een vrouw bent

Winkelen met je vriendinZe vraagt of je mee gaat winkelen en of ze je een keer op mag maken.

Geloof je me niet? Ik heb een paar e-mails in mijn inbox van mannen die dit is overkomen.

Stonden ze met een laag make-up op hun bakkes voor de spiegel terwijl die vrouw kirde: “Die mascara staat je zo goed, hahahaha.”

Maar even serieus. Als je op een koopavond of koopzondag door de stad loopt zie je de ondoden in grote getallen door de stad sjokken. Ze hebben niets beters te doen dan hun geld uitgeven aan nieuwe kleding voor hun te dikke vriendin… die al genoeg kleding in haar kast heeft hangen.

Het is een uiterst zinloze oefening in het zijn van een b*tch.

Dit zijn mannen die in een relatie met haar zijn. Dus het had erger gekund.

Wat nog veel erger is, is als ze je meevraagt om je te winkelen terwijl ze geen relatie met je heeft. En jij “ja” zegt, omdat je stille hoop hebt dat ze je het kleedhokje intrekt en je daar de beurt van je leven geeft.

Gaat niet gebeuren vriend. Kweek eerst maar eens een setje ballen.

Over ballen gesproken:

Signaal 8: Ze komt aan in haar chillbroek

Haar uiterlijk verzorgt ze niet. In ieder geval niet waar jij bij bent.

Een vrouw die je leuk vindt zal zich optutten voordat ze je tegenkomt. Ze zal op zijn minst mooie kleren aantrekken en haar uiterlijk verzorgen.

Maar niet als je in de friendzone zit. Dan kan haar voorkomen niet slonzig en lelijk genoeg zijn.

 • Joggingbroek.
 • Sportschoenen.
 • Geen make-up.
 • Al met al een onverzorgd uiterlijk.

Ze hoeft geen indruk op je te maken. Je bent toch maar haar emotionele tampon. Dus waarom zou ze haar uiterlijk doen voordat ze je ziet?

Signaal 9: Ze voelt zich volkomen op haar gemak

Weet je wanneer het echt afgelopen is?

Als ze een scheet laat in je bijzijn.

Er is onderzoek naar gedaan en het blijkt dat koppels die zich “helemaal bij elkaar op hun gemak voelen” veel aankomen tijdens de relatie.

Dat is belachelijk. Je kan heel gelukkig met iemand zijn maar dat is des te meer reden om gezond te eten en veel te sporten zodat je er niet uitziet als één of andere papzak.

Maar zo werkt het niet in de praktijk. Mensen die zich niet voor elkaar schamen worden in z’n algemeen niet beter van elkaar.

Dus als je een vriendin hebt die compleet onverzorgd bij je voor de deur staat weet je dat je hebt gefaald in het leven en als man.

Leer hoe je een baas wordt en doe er wat aan. Mijn suggestie is dat je verhalen leest van andere mannen die een baas zijn geworden, en daarna hier begint.

Signaal 10: Ze wil je voorstellen aan haar minder knappe vriendinnen

Weet je, vrouwen zijn heel f*cked up wat dit betreft.

Als ze je heel leuk vinden zouden ze je nooit voorstellen aan hun vriendinnen als ze denken dat die je gaan bespringen. Als er meer vertrouwen is wordt je wel voorgesteld, om hen te laten zien dat zij een leuker vriendje kunnen krijgen dan zij.

Als een vrouw je niet leuk vindt, zal ze in overdrive gaan om je voor te stellen aan de stomste vriendinnen die ze heeft. Van die meisjes die alleen bij de groep horen omdat de meer aantrekkelijke dames er zo lekker bij afsteken.

Daar wordt jij op afgestuurd als je in de friendzone zit.

Dus als ze voorstelt dat jij op stap gaat met die vriendin van haar die slechts een paar kilootjes te zwaar is…

..ren dan alsof je Forrest Gump bent.

Signaal 11: Ze kleedt zich om waar je bijstaat

Yep. Want het kan haar toch niet schelen wat je van haar lichaam ziet. Je bent een seksloos object voor haar, dus wat boeit het haar nou?

Ze zal je zeggen “niet te kijken” maar laten we wel wezen…

…als je ook maar iets voor haar betekende zou ze zich nooit omkleden in jouw bijzijn. Tenminste, als jullie het nog niet hadden gedaan.

Ze zal zich nog harder schamen voor een vreemde dan voor jou. Als er iemand bij haar in de buurt zou zijn die ze niet goed kende zou ze hem ook vragen om even de kamer uit te gaan. Bij jou doet ze dat niet.

Ze vertrouwt erop dat jij geen “onreine gedachten” zult hebben als zij haar kleren uittrekt.

Signaal 12: Jullie slapen in hetzelfde bed zonder dat er wat gebeurt

Het is zo’n beetje het tegenovergestelde van dit:

Als je ooit in één bed hebt geslapen met een vrouw die je aantrekkelijk vond en waarmee niets is gebeurd…

…dan heb je verloren.

Wil je er alsjeblieft zorg voor dragen dat je dit nooit meer overkomt? Door heel duidelijk te laten merken dat als jullie in één bed belanden er echt een grandioze balpartij volgt?

Denk niet dat als je met haar in bed beland en het duidelijk is dat ze vrienden wil zijn je weg komt met een halfbakken versierpoging. Dan ben je al te laat.

Zij zal zich kapot schrikken en je de deur uitsturen. Ze dacht dat je bevriend met haar wilde zijn. Je hebt haar het verkeerde idee gegeven en nu moet je op de blaren zitten (en op de grond slapen).

Signaal 13: Je flirtpogingen gaan nergens heen

Stel dat je voorzichtig probeert om er iets meer van te maken dan vriendschap. In dat geval stopt ze je, want “ze wil de vriendschap niet verpesten”.

Als je op zo’n moment dat accepteert ben je de sjaak. Vanaf dat moment kan je er niet meer omheen dat jullie vrienden zijn.

Natuurlijk moet je stoppen als ze dat vraagt maar accepteer het nooit als ze zegt dat jullie vrienden zijn.

Zeg: “Luister nou, jij mag lekker vrienden zijn maar ik vind je gewoon een lekkere chick. Dus beter wen je daar maar aan.”

Help haar heel hard uit de droom: jij vindt haar aantrekkelijk en zal altijd achter haar aanzitten.

Hoe nu verder als je in de friendzone zit

Als je in de friendzone zit bij een vrouw, gaat er iets goed mis. Voor mijzelf was het ook de reden om ervoor te kiezen om beter te worden met vrouwen. Net zoals voor veel andere mannen die bij ons terecht kwamen.

 • Check die video van Tim bovenin het artikel. Die is echt goud.
 • Een stappenplan van hoe je uit de friend zone komt krijg je in dit artikel dat ik er eerder over schreef met Ali.
 • In Tim’s boek Manslut staat ook een uitgebreid hoofdstuk over de friendzone. Is het mijn inziens waard voor die twee tientjes.
 • Als jij ook die stap wilt maken om uiteindelijk wel de vrouw van je dromen te krijgen, begin dan hier met lid worden van Versiercoach. Is gratis, en Tim’s mails zijn geweldig.

Boks,
Sander

PS: Vragen over dit onderwerp? Stel ze hieronder. Ik reageer.