Schermafbeelding-2014-03-17-om-19.14.11Hoe begin je een gesprek met een vrouw op een succesvolle manier? Hier ontdek je hoe je haar aanspreekt zodat ze interesse in je heeft en je leuk vindt.

Als je wil leren hoe je dat op Tinder, Happn, of andere datingapps/sites, lees dan dit artikel met openingszinnen.

Dit artikel leert je namelijk de specifieke details over aanspreken in clubs, café’s en kroegen. Je gaat leren:

 • 2 dingen waarbij ik 180 graden gedraaid ben in de afgelopen jaren over aanspreken (en waarom).
 • Wat er aan de hand is wanneer vrouwen op het laatste moment niet met je naar bed willen.
 • Of het beter is om veel vrouwen aan te spreken of weinig (het antwoord is totaal onconventioneel en zal je verbazen)
 • Hoe lang je met een vrouw wil spreken vóórdat je haar mee naar huis neemt (dit is cruciaal)
 • Hoe je een vrouw aanspreekt die de hele tijd oogcontact met je maakt.
 • Of het beter is om het gesprek te beginnen met een compliment of een negatieve opmerking.
 • Het grote gevaar waardoor sommige mannen denken dat ze beter worden met vrouwen, maar in werkelijkheid juist slechter worden.
 • Hoe ik kan herkennen dat je een loser bent door het gebruik van specifieke woorden.
 • Hoe je vrouwen versiert op festivals.

Aight.

Je hebt de bovenste video gezien?

Laten we beginnen met de details:

Tip 1: Spreek wildvreemde vrouwen aan in plaats van de sociale dude uit te hangen.

Toen ik in Leeuwarden woonde en veel uitging in Groningen had ik een regel.

Ik zorgde dat, voordat ik een vrouw aansprak, zij al wist wie ik was. Dit deed ik door een reputatie op te bouwen als een sociale gast, die vaak vrouwen mee naar huis neemt. Hierdoor kwamen de vrouwen niet alleen op mij af. Mijn positieve reputatie zorgde er ook voor dat hen versieren veel makkelijker werd.

Als zij weten dat jij een leuke gast bent, dan wordt je leven een stuk makkelijker. Je hoeft jezelf niet zo te bewijzen en vrouwen zijn sneller geneigd je te vertrouwen.

Maar daar staat tegenover dat om op dit punt te komen dat je een goede reputatie hebt, je er hard voor zal moeten werken.

“Want in plaats van je te bewijzen aan 1 vrouw, bewijs jij jezelf aan je hele omgeving.”

Je moet laten zien dat je een toffe dude bent, dat je veel mensen kent en leuk bent om mee om te gaan. Voordat je dit in een middelgrote stad hebt opgebouwd – zoals Leeuwarden – ben je zo een jaar verder. Dat is ronduit erg veel werk. In een grote stad is het vrijwel onmogelijk om dit te doen.

Dan heb je na dat jaar het misschien wel makkelijker, maar tijdens dat jaar ben je uren aan het verbranden in iets wat niet speciaal nodig is.

Het voornaamste voordeel van die reputatie is social proof .

Het idee dat wanneer andere mensen aan de vrouw die je leuk vindt kunnen laten merken dat jij een leuke gast bent, de kans groter wordt dat ze interesse in je heeft voordat je haar goed en wel hebt aangesproken.

Maar de tijdinvestering die ik hiervoor moest doen was het op een gegeven moment niet meer waard. Ik begon de wereld rond te reizen, en ik kon simpelweg niet in elke stad die ik aandeed eerst een jaar een sociale cirkel opbouwen. Waardoor ik dus werd teruggeworpen op vrouwen koud aanspreken.

“En dat scheelt je veel energie.”

Je kan de gast zijn die niemand ziet, en die gewoon rustig in een hoekje van de club staat. Je hoeft met niemand te praten en kan je eigen ding doen. Alleen uitgaan heeft daarnaast nog veel meer voordelen, en dat lees je hier.

En wanneer je dan een mooie vrouw ziet, kan je er gewoon op gaan. Als je mijn instructies opvolgt, kom je er vanzelf achter hoe je dit het beste kan doen. En zal je zien dat het helemaal niet nodig is om eerst een jaar tijd te investeren in mensen waar je toch niet je piemel in wilt steken.

Tip 2: Sla de energie dood.

Je hebt twee manieren om vrouwen aan te spreken:

– Er in komen met hogere energie dan de groep. Als je de dominante jongen uithangt en met meer energie dan hen binnen komt, trekt dit de aandacht naar je toe.
– Maar wanneer je met minder energie er in komt, en dit op een zelfverzekerde manier kan doen, krijg je ook alle aandacht van de groep.

In het begin van mijn carrière als versiercoach was ik een voorstander van het eerste. Maar naarmate ik meer leerde – en meer dan 10.000 uren in een kroeg doorbracht, met klanten of met mezelf – ontdekte dat het tweede veel beter werkt.

Bij alle jongens die ik ken die ontzettend goed zijn, is er geen sprake van dat ze als een opgefokte entertainer de club rond rennen. Nee, de goede gasten zijn rustig. Heel rustig.

Wanneer ze op een vrouw afgaan doen ze dit heel direct, maar in alle kalmte. Als ze een groepje mensen binnenlopen en een vrouw aanspreken met hun lage energie, slaat dat de sfeer in de groep compleet dood. Zodra je als versierder dat moment een lach op je gezicht kan houden, en haar kan aankijken met een blik die zegt: “Zo, bewijs jij je maar. Vul jij de stilte maar op.”

Dan zorg je voor een energie vacuüm.

Wat vrouwen niet kunnen wachten om op te vullen.

Het grote voordeel ten opzichte van vrouwen hyperactief aanspreken is dat ze gelijk een beetje zenuwachtig van je worden. Het is nogal wat als een gast voor je gaat staan met een brede grijs, en heel duidelijk laat merken dat hij je komt versieren…. Maar op hetzelfde moment de druk van het gesprek helemaal bij jou legt.

Ik heb gemerkt dat vrouwen de zenuwachtigheid die ze ervaren misinterpreteren als dat ze mij leuk vinden.

Ze denken:

“Oh, ik word wat zenuwachtig van deze man. Hij is vast heel bijzonder.”

Het maakt dat je een streepje voor hebt op alle andere gasten die als een machinegeweer alles aanspreken wat beweegt.

Tip 3: Emotionele stimulatie is belangrijker dan logica.

De eerste vijf minuten van het gesprek ben je emotioneel stimulerend. In de eerste plaats door met een rustige lichaamshouding heel direct op die chick af te lopen. In de tweede plaats door stimulerende opmerkingen te maken. Of deze opmerkingen negatief of positief zijn maakt niet uit.

Je wilt haar aandacht opeisen en zal hiervoor de concurrentie aan moeten gaan met flikkerende lampjes, dronken vriendinnetjes en kwijlende mannen die om haar heen hangen. Wanneer je ijskoud op haar af stapt en haar tegelijkertijd emotioneel stimuleert, eis je keihard haar aandacht op.

Of je dit doet door positieve of negatieve opmerkingen te maken, maakt niet heel veel uit. Het doel is dat zij gaat investeren in het gesprek. Je bent immers een wildvreemde voor haar. Hoe meer ze tegen je zegt, hoe meer aandacht ze je geeft, hoe groter de kans dat je bij de volgende fase van het versieren aankomt. Maar het kan simpelweg niet beginnen voordat ze haar aandacht volledig aan je geeft, en niet meer bereid is om los te laten omdat ze al zoveel energie in je heeft gestoken.

Tip 4: Hoe meer een chick geïnvesteerd is, hoe minder je emotioneel stimuleert.

Je maakt negatieve of positieve opmerkingen om haar aandacht te krijgen.

Maar wanneer een chick je aan de andere kant van de ruimte staat te eyefucken, en helemaal op jou gefixeerd is, is het helemaal niet nodig om haar emotioneel te stimuleren. Je hebt immers al wat je nodig hebt, en dat is haar aandacht.

Op zo’n moment maak je ten volle gebruik van het energie vacuüm. Als een vrouw heftig oogcontact met je maakt loop je langzaam en met een big smile op haar af, en zeg je:

“Hoi.”

Vanaf dat moment is het aan haar om er voor te werken, en om jou te versieren. Want zodra je het gesprek dood laat vallen zal zij het wel weer oppakken.

Althans, daar durf ik wel vanuit te gaan als ze je het afgelopen kwartier met haar ogen heeft lopen uitkleden.

Verder lezen: In tip #8 van dit artikel over hoe je een vrouw versiert, ga ik hier verder op in.

Tip 5: Neem je tijd om een chick mee naar huis te nemen.

Er zijn andere datingcoaches op de markt actief (ik zal geen namen noemen).

Die vinden dat het een strak plan is om een chick zo snel mogelijk mee naar huis te nemen. Door haar te overweldigen met je awesome-heid, en haar dan in het moment mee te nemen. En soms werkt dit. Als een chick je erg leuk vindt, en jullie zoenen een beetje, dan kan ze een euforisch gevoel krijgen. Waardoor ze impulsief kan besluiten om met je mee te gaan.

“Maar thuis aangekomen is de kans dat ze zich bedenkt gigantisch.”

Dit komt omdat je niet de tijd hebt doorgebracht om een connectie met haar op te bouwen. Ze heeft geen idee wie je bent, en of ze jou kan vertrouwen. Erger nog: jij weet niet wie zij is. En vrouwen vinden het niet relaxt als ze het gevoel hebben dat het je niet om hun innerlijk te doen is.

Het is voor mij normaal om er minstens 4 a 5 uur over te doen om een vrouw te neuken vanaf het moment dat ik haar aanspreek. Vaak duurt het langer. Maar ik bang wel aan de lopende band chicks. Puur doordat ik rustig en beheerst te werk ga, en niet als een mongool probeer elke chick de WC in te trekken.

“Dit gedrag hangt samen met het massaal aanspreken van vrouwen.”

Als je consistent elke avond 50 tot 100 vrouwen aanspreekt, doet dit wat met je empathie. Het helpt het volledig om zeep. Waardoor je niet meer kan horen wat de vrouw zegt, en het je nog minder kan schelen ook.

Het gevolg is dat die chick door heeft dat jij in een soort zombie modus zit, en alleen een gat zoekt om je piemel in te steken. Ze zal je er niet om respecteren en snel geneigd zijn af te haken. Het wordt in zo’n geval wel heel moeilijk om een connectie op te bouwen. Logisch, want als je 50 chicks op een avond aanspreekt moet je wel je empathie uitschakelen om niet gek te worden van al die afwijzingen.

Daarmee verneuk je niet alleen je kansen, je helpt er ook je reputatie mee om zeep. Als je in een middelgrote stad woont, en jij spreekt elke chick aan die je ziet, dan sta jij bekend als de gast die door de hele stad al is afgewezen. Dat wil je niet. Beter is het om 5 tot maximaal 10 vrouwen op een avond aan te spreken, zodat je en je reputatie beschermt en ervoor kan zorgen dat jij je goed kan focussen op elk gesprek.

Als je over de beginfase heen bent, heb jij je empathie en leersysteem hard nodig om verder te groeien. Het is beter om je kut te voelen na een afwijzing, dan om dit op te lossen door gelijk nog vijftien chicks ernaast te openen. Dat laatste zorgt ervoor dat je niet voelt wat er net gebeurde. Dat eerste zorgt ervoor dat je gemotiveerder raakt om te leren wat er fout ging.

En je reputatie gaat naar de knoppen. Ik heb gehoord van jongens die zoveel vrouwen aanspraken dat ze geweigerd werden bij discotheken. Dit is dus wat je niet wilt. Als je dit soort exercities doet, doe ze dan op zo’n minst in een andere stad.

“Want veel chicks op een avond aanspreken heeft wel zijn plaats.”

Als jij net begint met versieren, en je hebt nog nooit veel chicks aangesproken is dit de snelste manier om over je angst heen te komen. Afwijzing is in het begin eng. Maar neem van mij aan dat als jij een avond of 20 een stuk of vijftig vrouwen aanspreekt, je er een stuk minder gevoelig voor wordt.

Die emotionele afvlakking is goed.

Het maakt dat jij je minder laat kwetsen door een vreemde. En als je net begint met versieren is de kans groot dat het je allemaal te veel kan schelen.

Maar zodra je gewend raakt aan de afwijzingen en het je minder doet, dan is het tijd om met die machinegeweer-aanpak op te houden. En je te focussen op 1 vrouw tegelijk en daar echt je best voor te doen. Zo ontwikkel je killer instinct, en leer je de andere fundamentele dingen die je nodig hebt om te versieren.

Op dat moment is het namelijk tijd om niet te focussen op wat jij doet, maar wat zij doet. In plaats van dat je haar objectiveert, doe je het tegenovergestelde: je geeft haar je volledige aandacht. Het gevolg is dat je veel makkelijker kan inspelen op wat ze doet. En dus de kans veel groter maakt dat je haar meeneemt.

En als je merkt dat je angst voor afwijzing toeneemt als je dit een paar maanden hebt gedaan, kan je altijd een weekje inlassen waarin je de trein pakt naar een andere stad en 50 vrouwen in een avond aanspreekt. Heb je een manier om jezelf rustiger te maken tussen alle afwijzingen door.

Tip 6: Voorkom dat je een social retard wordt.

Er zijn mannen die de club inlopen en iedereen aanspreken die ze tegenkomen. Ze delen high fives uit, dansen met chicks, proberen er zo veel mogelijk te zoenen en nummers te scoren.

Waarom ze dit doen? Het wordt hen aangeleerd door frauduleuze datingbedrijven. Ze veranderen in sociaal onaangepaste hyperactieve zombies die overal schijt aan hebben. Dat wordt door de omgeving niet echt gewaardeerd. En laat je niet voor de gek houden door je eigen gevoel.

Als je dit doet zal je merken dat jij je continu heel goed voelt. Als je veel high fives krijgt en veel emotionele stimulatie krijgt denk je ongetwijfeld dat je een baas bent. Maar je neukt er simpelweg geen chicks door. Dit omdat je sociaal onaangepast overkomt. Chicks knappen hier op af.

Terwijl wanneer je rustig op een chick afloopt, haar een beetje zenuwachtig maakt en je gedraagt als een normale jongen, ze dat veel interessanter vindt. Geen enkele chick wil thuiskomen met een gast die zich als een debiel gedraagt. Want vrouwen zijn veel gevoeliger voor sociale signalen dan mannen.

Tip 7: De uitzondering: festivals.

Op een festival kijk ik wat om me heen, relax ik een beetje en wacht tot de hoofdact voorbij is. Als een chick 50 euro heeft betaald om een slechte hoofdact te bekijken, gaat ze niet op je pik springen als ze nog moeten spelen.

Op de feestjes daarna: vindt binnen een kwartier uit of ze je leuk vindt, en probeer haar dan wel zo snel mogelijk te versieren. Op festivals gaat iedereen helemaal los. De meest mensen zijn zo buiten zinnen dat je ze niet echt mee kan nemen.

Maar op een festival lopen er zoveel vrouwen rond dat je reputatie geen factor meer is. Je kan er zoveel aanspreken als je wilt. Bij voorkeur op achteraf tenten waar mensen komen om te feesten en te dansen, en niet bij de MainStage. En als mensen aan het chillen zijn in het gras kan je een praatje maken.

“Zet rustig een tentje op om te neuken op dat festival.”

Je hoeft er niet te slapen. Maar als je geen tent op dat festival hebt, heb je geen plek om een chick mee naar toe te nemen. Dat is nogal zonde. Het scheelt je een hoop problemen en tijd als je een plek hebt om een chick mee naar toe te nemen.

Lees ook: 9 Tips Om In ELKE Situatie Een Gesprek aan Te Starten

Tip 8: Flirt als spelletje met chicks in je sociale omgeving.

Bij chicks die je regelmatig ziet, bijvoorbeeld op je werk, geldt het bovenstaande allemaal niet. Er is geen sprake van dat je haar “koud” aanspreekt, en je kan er ook niet vol in gaan. Je reputatie (en die van haar) staat op het spel. Dus moet je voorzichtiger te werk gaan.

“Maak er een spelletje van.”

Begin met haar te flirten door kleine grapjes te maken:

 • Als je zo’n outfit als vandaag aan hebt, hoe kan ik me in godsnaam concentreren.
 • Nu je haar zo zit, raak ik in 1 keer van slag.
 • Ik weet niet wat het is, maar je lijkt veel te schattig en lief nu.

Het beste is om dit van begin af aan te doen, zodat je voorkomt dat het te onverwachts lijkt voor haar. Wanneer je dit doet, en ze reageert hier niet negatief op, dan kan je dit langzaam wat gaan uitbouwen.

Wees ook niet bang om die opmerkingen naïef te laten klinken. Alsof jij je een beetje bewonderd. Vermijdt de zweem van seksisme.

Dat wil niet zeggen dat je het subtiel moet houden. Sterker nog, je zal over de top moeten gaan met je opmerkingen. Maar de toon waarop je dit doet is het belangrijk om je schattigheid en over the top flirterigheid te accentueren. Het moet overkomen als een spelletje, want wanneer je het op een serieuze manier doet kom je in de problemen.

Versieren van een vriendin

Als je meer wilt leren over het versieren van een vriendin, check dan mijn boek Manslut.

Hier heb ik een heel hoofdstuk over de beste manieren om vriendinnen te versieren.

Collega’s versieren

En wat betreft collega’s versieren, heb ik bij Gespreksninja een bonus waarin ik dit van begin tot eind uitleg.

Een kleine preview van 7 tips vind je in dit artikel.

Als je vragen hebt, laat die dan achter in de comments.

Als je meer wilt weten:

Download dan onderstaande bonus bij dit artikel. Het is een simpele checklist om een vrouw aan te spreken in een café/club.

Bonus Download: 36 GRATIS Voorbeeldzinnen die je direct kan gebruiken als je niet meer weet wat je moet zeggen. (Klik hier om nu te downloaden).

Hier nog exta artikelen over aanspreken:

12 Tips Om Vrouwen Te Versieren & Aanspreken In Clubs/Disco’s 

Stop met vrouwen aanspreken! Je doet het helemaal fout

17 Tips Om Een Gesprek Gaande Te Houden Zonder Dat Het Stil Valt

En kijk als allerlaatst deze uitgebreide video: