Welkom bij de Tim Veninga Show #18. In deze leer je:

– De 2 typen van behoeftigheid die je als man kunt hebben en hoe dit eruit ziet.

– De paradox die ervoor zorgt dat mannen onbewust zichzelf saboteren met vrouwen.

– Welk volstrekt onlogisch en tegen-natuurlijk principe in werking treedt tijdens een interactie met een vrouw (het slaat nergens op, maar is enorm belangrijk).

– Waarom je in de eerste tien minuten van iedere interactie de indruk wilt wekken dat je op het punt staat weg te lopen.

– Wat het ECHT betekent als een vrouw met je zoent (bijna iedere gast heeft dit fout).

– Hoe 2 papegaaien die werden aangesproken door een vrouw het voor zichzelf wisten te verpesten door die vrouw rechtstreeks in Tims armen te drijven.

– Wat je NOOIT en absoluut NOOIT wilt doen als je verliefd bent op een vrouw.

– Een slimme “financieel management truc” die je kunt gebruiken om nooit wanhopig te zijn met vrouwen.

– Hoe je altijd de bovenhand kunt hebben in je relaties met vrouwen en ervoor kunt soren dat ze meer hun best gaan doen voor je.

– Een “lijstje” dat je wilt maken (dit dat je onmiddellijk aantrekkelijker maakt voor vrouwen).

– Het allergrootste gevaar van beter worden met vrouwen (dit kost mannen soms jaren van hun leven, voor niks).

– Het politiebureau principe, dat je altijd leert wanneer je een vrouw een bericht wilt sturen.

– en meer.

Beluister de Tim Veninga Show ook op Itunes (gratis).

Hoe Je Voorkomt Dat Je Eenzaam En Ongelukkig Wordt – TVS #18

Tim Veninga: ‘’Welkom bij Tim Veninga show nummer 18. In deze show van vandaag wil ik het hebben over mannen die te graag willen / mannen die te be hoeftig zijn / mannen die te, om het even in vaktermen te benoemen.. Te needy zijn.

En wat ik hier simpelweg mee bedoel is, dat niet alleen mijn inbox, maar ook klanten waar ik mee te maken heb. Dat 99,90% gewoon te graag wil met een chick. En te graag willen met chicks in het algemeen is al vervelend. Dus dan heb je het over van dat gasten eigenlijk praktisch vanaf het specifieke moment dat ze voor haar neus staan eigenlijk al vanaf moment 1 al op een voetstuk plaatsen. Dat ze vanaf moment 1 al alles doen om het haar naar haar zin te maken, om niets verkeerds te zeggen. Bang zijn om haar te verliezen of haar aandacht kwijt raken,  daarom maar de gekste toeren gaan uithalen om naar aandacht vast te houden. En de 2e variant is misschien wel erger. In dat geval is het vervelend, dan raak je een chick kwijt waar je 2 minuten mee hebt gesproken. Erger nog is als gasten een chick hebben met we zie een aantal maanden aan het daten zijn, en dan te behoeftig zijn. Ik merk heel vaak als gasten niet goed zijn met vrouwen of als gasten in het algemeen in het algemeen niet de ervaring heeft met vrouwen, en niet het gevoel heeft dat hij makkelijker een andere vrouw zou kunnen vinden als hij in een relatie zit of zelfs maar vrienden is met een chick. Dat ze die chick zo belangrijk gaan maken voor hun zelf of hun eigen resultaat. Dat die hele chick op een soort van voetstuk gepland wordt als een prinsesje waar niets verkeerds mee is, waardoor ze eigenlijk onbewust die relatie saboteren wat heel gek is. Bedoel het is heel erg tegen je natuur is. Als je iets wilt houden dan wil je heel erg je best doen, maar het gekke is bij vrouwen.. Als dat nou logisch is of niet, laten we dat aan de kant zetten. Wat we sowieso regelmatig doen.. Maar bij vrouwen werkt dat heel erg tegen over gesteld als gasten zich ontzettend uit gaan sloven. Wat alleen juist gebeurt is dat vrouwen dan schrikken, afstand nemen en dat juist niet aantrekkelijk gedrag vinden. En eigenlijk gaan we alle 2 behandelen, maar laten we beginnen met de 1e variant.

Iemand die gewoon needy is naar vrouwen in het algemeen. Dus niet 1 specifieke vrouw maar de gast die behoeftig is naar vrouwen in het algemeen. Je kan die gasten heel snel herkennen.’’

Ali Mohammed: ‘’Ik wilde net vragen, geef eens het signalement van gasten die thuis kunnen weten of ze 1 of 2 zijn.’’

Tim Veninga: ‘’Nou, iemand die zo is naar vrouwen in het algemeen. Die stuurt mij bijvoorbeeld een email met en ik verzin dit niet, deze email heb ik echt gehad. Is ook wel een extreem voorbeeld. Die stuurt bijvoorbeeld een email: ”Ja ik heb een chick en ben verliefd op haar, vind haar heel erg leuk, gaat eigenlijk super tussen ons, maar ik wil het niet verpesten, maar het is wel heel belangrijk. Begin beetje radeloos te worden want ze heeft al 2 dagen niet op mijn berichten gereageerd. Oh ja ps: we hebben elkaar nog niet in het echt gezien, maar alleen via tinder gesproken” Ja.. Dat is dus echt een typisch voorbeeld van een dude die heel behoeftig is naar chicks in het algemeen.

Chick stuurt hem 30 berichtjes, hij is verliefd en denkt meteen  dat ie gaat trouwen en dat dit de perfecte chick is. Je ziet ook altijd dat die gasten om de 2 maanden een nieuwe ‘De ware’  hebben gevonden. Eigenlijk denk ik  echt serieus dat als chicks nooit nee zouden zeggen, dat die gasten dan gewoon iedere 2 maanden opnieuw met een chick zouden trouwen.

Puur en alleen omdat ze te weinig ervaring hebben met vrouwen in het algemeen. Te weinig vrouwen hebben in hun leven in het algemeen. Iedere vrouw die hun ook maar een klein beetje aandacht geeft, dat ze daar ook volledig aan vast klampen. Zo funest is dat. Je ziet dat op het moment ze in  de club op een vrouw afstappen. Dat ze met een vrouw in gesprek zijn, dat gaat dan een beetje goed en dat proberen ze dan tot in de eeuwigheid uit te melken. Ik weet niet of jij dat wel eens hebt gehad, dat je in een club staat en dan komt er ineens iemand bij je staan praten. En dan heb je zo’n leuk gezellig babbeltje en dan ineens krijg je zo’n gevoel van.. Deze persoon gaat niet meer weg, hij zal bij mij blijven staan. Die dudes, dat zijn ze. Het bekruipt je bijna van.. Oh, ik kom nooit meer van hem af, terwijl als een vrouw je nog maar een minuut heeft gezien dan wil je haar iedere seconden het gevoel geven dat jij op het punt staat om weg te lopen. Je moet eigenlijk een houding tegen over haar hebben van: ”Je zegt een dom ding en ik ben weg.”

En zodra je dat gevoel hebt, dan willen mensen.. Dan wordt je juist aantrekkelijk voor mensen want dan heeft ze door dat je anders bent dan alle andere gasten. En dan betekent het ook echt iets omdat hij eventueel ook weg zou lopen wanneer het niet zou gebeuren.

Het zieligste is misschien nog wel vanaf de andere kant, zo’n vrouw.. Hij praat met een vrouw en hij denkt: ”zij is de enige met wie ze praten en met wie ze 30 berichten uit wisselt.”

Maar die vrouw heeft waarschijnlijk nog 10 anderen met wie ze praat en zij ziet hem waarschijnlijk als what ever. Het is nog niet eens van twee kanten, als het nou van twee kanten was, dan zou je nog kunnen zeggen van… Hier zou nog iets kunnen ontstaan. Maar 9 van de 10 keer is het ook helemaal niet zo. Gasten hebben dan zoiets van: ”Ja maar ik heb met haar gezoend, big deal nu wil ze vast met mij afspreken en gaan wij samen verder.”

Zo werkt dat gewoon niet en dat hele idee.. Ik heb wel eens het idee bij die gasten dat het gevoel ze heel erg bekruipt van, heel veel vrouwen reageren negatief en als een vrouw dan een klein beetje positief.. Dan BOEM, moet dan wel de ware zijn, ze maken zichzelf ook wijs dat ze verliefd zijn.” Ze worden verliefd op iedere random chick, waarom? Omdat het waarschijnlijk de enige chick is die ze blijkbaar een blik waardig gunt in 3 maanden tijd. En dat is dan in zo’n fout systeem. Terwijl als je het omkeert, als je in je nieuwe interacties met vrouwen die interacties in gaat met van: ”I don’t give a fuck.” Wel een grappig voorbeeld trouwens, was van de.. Wanneer was dat, vorige week woensdag of dinsdag, ik ga alle dagen op stap. Was op stap en ik sta daar in een club, en sta daar mijn usual ding te doen. Zo van.. Sta daar alleen om mij heen te staren, ben in mijn eentje met mijn Cola Light. Wel grappig trouwens, ben echt twee weken hiervoor aangesproken door een gast die zegt van: ”I’m sorry, can I ask you something.”

Ik: ”Ja ja, sure”

”Ja, jij bent toch Tim, Veninga? Ja ik heb jou gezien op een Facebook van een andere gast, van een Vietnamese Amerikaan die hier in Budapest ooit geweest was voor anderhalve maand en die gast vertelde mij over jou en hij heeft mij toen jou Facebook laten zien. Jij bent die gast die de hele avond in een club een beetje om zich heen staat te vervelen en dan aan het eind van de avond om de een of andere manier met een chick naar huis gaat. Maar los daarvan.’’

Ali Mohammed: ‘’Dat is gewoon een leuk intermezzo, heeft hier verder niets mee te maken. Heeft niets met het onderwerp te maken.’’

Tim Veninga: ‘’Dus ik sta daar gewoon een beetje te chillen en op een gegeven moment komen er twee gasten die naast mij staan en bestellen ook een drankje aan de bar en beginnen tegen mij aan te praten. ”Eey man, heb je het hier naar je zin, ben je in je eentje op stap, of wat dan ook. die shit waarvan je hoopt dat het 5 minuten duurt zeg maar.

Ja ze zijn bezig met een sociale interactie en die shit. Nou en dan komt er een chick naar onze groep toe. Dus die twee dudes en mij. Ik sta daar aan de bar met die colaatje en die chick komt er aan en ik denk: ”Pff fijn, mijn probleem is opgelost, zodra die chick komt gaan ze wel als twee aasgieren op die chick.” Wat gebeurt er; ze stelt een vraag aan ons als groep, maar ik was al weer alleen op de zoom out modus (weg menselijk contact.) Fuck al die mensen die willen praten en info willen uit wisselen, fuck it. Dus, ze begint en ze vraagt aan ze: ”Waar komen jullie vandaan?” dan beginnen ze ”Nou raad maar eens, en waar kom jij vandaan.” En dan word het een soort wedstrijdje van die twee dudes die constant over elkaar heen praten en als twee aasgieren tegen haar verschrikkelijk aan het uitsloven zijn. En ik sta er zo een beetje naast..En op een gegeven moment draait ze zich naar mij toe zo van: ”Ja wie ben jij nu eigenlijk.” Ik zo: ”Oh ik hoor er niet bij hoor, ik sta hier gewoon, doe lekker je ding, ga je gang.” En die chick, want het was wel echt een ontiegelijk lekker wijf raakte daar echt fucking van in de war. Ze is gewend dat als zij.. Je bent een lekker wijf en loopt in een club rond, je draait je naar een dude rond, je zegt 3 woorden en je krijgt een ontvangst alsof je de koningin bent. En vervolgens als iemand een reactie geeft van ‘Ja het zal wel’.

”Ja wie ben jij dan, wat doe jij dan hier en ben je dan niet met hun?”

Nee.. Ik sta gewoon hier, is wel leuk je te ontmoeten hoor, ben Tim hoi, en ga rustig verder met niets doen.” En ze begint steeds harder uit te sloven, en het wordt echt steeds grappiger. Staan twee papegaaien in haar oor te blèren en ik sta een beetje half tegen de bar botte opmerkingen te geven. En die chick haar hele focus ligt op mij.

Ik zie het al helemaal voor me.

En dan op een gegeven moment vraagt ze zoiets van: ”Ja maar, ben je dan homo?”

Ik zo.. nee.. Maar ik weet niet zo goed waar je naar toe wilt met dit gesprek ofzo, maar loop je altijd naar dudes toe met de vraag of ze homo zijn ofzo? ”Ja nee, daar bedoel ik niets mee..”

Heb je een probleem met homo’s ofzo? ”Nee hoor, helemaal niet..” Dan wat is je punt?”

”Ja nou.. Wat voor werk doe je dan als je hier op een doordeweekse avond op stap bent.”

Op gegeven moment zeg ik tegen haar: ”nou weet je, ik ga naar boven, ga even dansen, misschien zie ik je zo nog.”

Denk dat ik nog geen 5 minuten op de dansvloer ben en mevrouw staat naast mij van..

Mag ik even aandacht?

Strakker constant kun je niet zien tussen wat er gebeurt als je je gebeurt als je ontzettend loopt uit te sloven tegen over iemand die eigenlijk het heel relaxed en rustig aanpakt. Ik zeg niet dat alle situaties de goeie situatie is, wanneer er twee dudes naast elkaar staan waarbij de een zich ontiegelijk uit slooft, en de ander geen fuck geeft om de situatie. Even voor de duidelijk.. Dit betekent niet, niets doen he. Betekent niet, dat je geen chicks moet aanspreken, betekent niet dat je niemand moet versieren of niet moet proberen om haar aan te raken. Tuurlijk, je moet haar wel versieren. Maar omgekeerd, wil je door die hele situatie heen, iets hebben van okay.. Wat zou jij nou..Door de situatie heen moet je bereid zijn om weg te lopen, haar kwijt te raken. En ook zo’n soort houding te hebben. Als je al bereid bent om zo’n houding te hebben. Of het zelfs ook doet.. Maak je veel meer indruk op een chick dan wanneer je constant alleen maar bezig bent met.. ‘Vind mij alsjeblieft leuk.. Je moet mij mooi vinden, leuk vinden.’

Die zie je heel veel.

En wat nou over die andere jongens? Die, die ene speciale chick hebben. Nou meestal betekent die ene speciale chick, die enige chick in hun leven. Of de enige chick in hun leven die een beetje aardig tegen ze doet. Of een klein beetje aanleiding geeft om hun leuk te vinden. Eigenlijk die dudes. Die chicks hebben waar ze mee aan het daten zijn, of chicks waar ze relatie mee hebben, of je ziet zelfs nog en deze is wel heel grappig. Je ziet zelfs gasten die het allemaal heel goed doen, tot ze ineens verliefd worden op een chick en dan shit gaan veranderen.’’

Ali Mohammed: ‘’Oh wacht.. Zij is anders, ik moet hier andere shit doen.’’

Tim Veninga: ‘’Soort van.. Bij alle chicks waar ze mee om gaan doen ze het prima, dan komen ze een chick tegen waar ze verliefd op zijn en ineens gaat al hun gezonde verstand weg en gaan ze weer terug in hun oude modus van okay..’Ze moet mij perse leuk vinden.’

Als we die tweede dudes pakken.. Eigenlijk het enige advies dat ik daarvoor kan geven is.. Ga meer chicks daten. Ook al betekent het niet dat je ze niet leuk vindt, zelfs als je er geen zin in hebt. Want heel vaak zeggen gasten tegen mij.. Ja ik heb geen zin om andere chicks te daten, want dit is de perfecte voor mij. Nou heb ik vaak het idee dat het een lul smoes is. Stel dat het echt zo is, dan moet je het juist doen. Als je al kans wil maken op die ene chick.. Dan zul je meer chicks daarnaast moeten hebben. En ik weet niet, volgens mij hebben we het in een van die podcasts het daar wel over gehad. De fuck off pussy, maar dat is een geniaal bericht. Gelezen in een boek van een tekstschrijver die het op een gegeven moment had over.. Je moet altijd een bepaald hoeveelheid geld hebben, een potje waar van je minimaal een half jaar, en bij voorkeur nog een jaar van kunt leven als fuck jou geld. Waarmee je vervelende klanten kunt vertellen dat ze op kunnen rotten. Of dat je tegen vervelende klanten kunt zeggen: ”Okay met jou wil ik niet samen werken.” Als je dat hebt, en in onderhandelingen met mensen sta je veel sterker, je ademt dat uit in al je interacties met klanten. Zelfde geld met vrouwen, als je weet dat als deze chicks weggaat, dan heb ik nog 3 andere chicks om te neuken. Dan sta je zoveel sterker in die ene relatie. Dat betekent niet dat je 3 chicks na elkaar hoeft te neuken, maar houd ze dan in ieder geval aan het lijntje er om heen. Zorg dat er meer vrouwen in je leven blijven zitten. Als je dat al hebt, als je dat kan hebben in een gesprek, ook als een chick je grenzen overschrijd. Stel je bent op 2 dates geweest met een chick, en bij de 3e date zegt ze ineens af. En dan maak je een nieuwe afspraak en ze zegt weer op het laatste moment af. Dat is het punt waarbij je gerust tegen een chick kunt zeggen: ”Fuck you, ik maak nu twee keer tijd vrij in mijn schema voor jou. Je komt niet opdagen, weet je wat.. Laat maar, zoek het maar uit.” Alleen dat kun je alleen maar zeggen, als je ook daadwerkelijk andere chicks hebt. En als je dat tegen een chick zegt, dan kun je juist weer zien dat zij gaat zeggen: ”Heey dit was niet de bedoeling.. Bla bla bla.”

En dan zeg je van: ”Okay, je mag nog een keer afspreken, maar om deze, en deze voorwaarden. Dan wil ik je nog wel een keer zien.” Dus alleen maar als je dat af en toe kunt zeggen zonder dat je.. Het punt is, je hebt ook van die gasten die zeggen: ”Ja, maar als je dat doet dan maak ik het met je uit.” Dat doe ik niet, ja dan moet je ook zeg maar bereid te zijn om te zeggen: ”Okay, dan ga ik.”

Je moet ook echt bereid zijn om echt weg te lopen bij een chick op een bepaald moment. Zelfde geld ook voor bepaalde chicks in het algemeen. Het is goed om voor jezelf een lijstje te maken met dingen die je echt niet wilt in een chick en dan weg lopen. Als je dat doet, dan is het met ieder gesprek met een vrouw die je aangaat. Als het nou een vrouw is die je net kent, of een vrouw is die je twee jaar kent. Als jij voor jezelf weet waar je voor staat als persoon en bij welke situaties jij wilt weglopen. Dan, door ieder gesprek neem je dat mee, adem je dat mee, komt het er uit door je lichaamstaal. Op al die manieren.

Weet ik veel.. Ik zou ook nooit een relatie willen hebben met een chick die racistisch is, daar zou voor mij geen uitzondering in zijn.’’

Ali Mohammed: ‘’Hebben we al een keer gemerkt, met een tinder gesprek van jou.’’

Tim Veninga: ‘’Oh ja, dat was echt zo maf! Voor de duidelijkheid, chick via tinder die zichzelf ging omschrijven met een heel verhaal.

Oh ja, even voor alle duidelijkheid mensen. De reden dat ik op tinder zat was voor een experiment, niet iets dat ik normaal gesproken doe.

Was om te vergelijken.. Mijn reacties versus jou reacties, mijn profiel versus jou profiel. Zien welke voorkeuren chicks hadden.

Het waren wel 2 hele leuke weken trouwens, wel veel lol gehad met die shit. Maar in ieder geval dat een chick zichzelf ging omschrijven als: ”Ik ben spontaan, reislustig, ik hou van lekker eten, ik ben een beetje racistisch.”

Het zat ook gewoon letterlijk in dat rijtje, dus ik vroeg haar: ”Ja, maar wat bedoel je daar dan mee, beetje racistisch?”

”Nou het is niet dat ik echt een hekel heb aan zwarten ofzo, maar ik ben gewoon zo opgevoed, dus daardoor kan ik het niet helpen als ik ze zie die negers.

Dat is een heel overduidelijk voorbeeld ervan.

Je kunt ook denken aan.. Ik wil niets te maken hebben met een vrouw die drugs gebruikt, of ik wil niets te maken hebben met een vrouw die niets doet met haar leven. Niets te maken hebben met een vrouw die religieus is. Ik noem gewoon mijn eigen omzwaai, maar dat soort vrouwen waar ik niets mee te maken wil hebben. Als je dat in je achterhoofd kunt houden, dat vaste lijstje aan dingen. Dan zie je dat je die gesprekken ook echt anders in gaat, en dat ineens, ineens jijzelf ook bereid bent om weg te lopen uit die interactie. Dat is wel echt een heel belangrijk ding. Dus als het er op aankomt, van, alsjeblieft, laat je als gast niet verleiden tot verliefd worden op iedere chick die 3 keer naar je glimlacht. Zorg dat je altijd meerdere chicks blijft daten, wees bereid om weg te lopen uit gesprekken met chicks. Raak niet in paniek als ze een keer niet reageert op berichtjes. En omgekeerd, iedere keer als zij een berichtje stuurt, reageer er op, maar ga niet.. Als ze wil afspreken voor een date, al je eigen plannen cancelen.

Ga voor de berichten shit er ook een beetje van uit, van dat politie bureau principe. Waarvan je niet iemand vermist mag opgeven voordat ie 24 uur niets van zich heeft laten horen. Als je dat een beetje als regel houd, dan weet je dat je niets verneukt. Als ze nog niets heeft gezegd, wacht dan gewoon een dag en daarna kun je weer iets zeggen. Anders is het te needy. Ja van.. Waarom reageer je niet op mijn berichtjes en shit? Maar ook omgekeerd.. Als jij iedere keer met haar wil afspreken, dat jij 3 berichtjes moet sturen of ze alsjeblieft een keertje met je wil daten. Dat is net zo fout als bijvoorbeeld iedere keer dat zij wil afspreken, dat jij dan ineens wel klaar staat. Dus hou die dingen een beetje binnen de perken en behandel haar hoe jij je vriend zou behandelen. En verwacht een beetje respect van haar, zo niet, wees niet bang om weg te lopen of om er mee te dreigen.

Thats all.’’

Ali Mohammed: ‘’Dat was nummer 18, wat hebben we volgende week?’’

Tim Veninga: ‘’Volgende week ga ik het hebben over dat flexibele, emotionele gedachtenprocess van de wonderlijke wezens die zich zelf als vrouw mogen omschrijven. AKA: Waarom chicks labiel zijn.

Ali Mohammed: “Wordt een hele gezellige afleveren dus tot volgende week.’’

Yo, bedankt voor het luisteren naar deze podcast. Wil je meer tips over vrouwen versieren, check dan deze website voor meer tips.

En ben je benieuwd naar Tim’s werk, wil je er meer over weten check dan www.manslut.nl voor zijn boek.