Maar heel zelden zie je een natuurtalent. Natuurlijk, de verhalen zijn bekend van bepaalde natuurtalent die in een keer uitblinken zonder ervoor te hoeven oefenen.

UITBLINKERS,

Talent is nooit genoeg, talent zonder op zijn minst minimale oefening is waardeloos. Denk je dat een wereldklasse bergbeklimmer nooit zenuwachtig is op het randje van een ravijn? Denk je dat een chirurg die beslist over leven en dood nooit twijfelt?

Ook uitblinkers twijfelen regelmatig aan zichzelf.

Wanneer Messi alleen op de keeper afloopt schieten er nog steeds allemaal gedachten door zijn hoofd. Dat is natuurlijk, dat is menselijk en dat is gewoon. Maar waarom kunnen deze mensen zelfs op momenten dat het uiterste van hun oordelingsvermogen en zenuwen wordt gevraagd nog presteren?

OEFENING

Er is geen vervanging voor training en herhaling, geen boek kan dienen als vervanging voor herhaling en praktijk. Autorijden leer je niet uit een boekje, hoe goed het theorieboekje ook inelkaar zit, je zult pas na een aantal praktijk uren aan de slag kunnen en een ECHT goede chauffeur word je pas na een aantal jaar rijervaring en een F1 coureurs zijn vaak begonnen als kind in een kart.

Dat is het leuke aan mensen, wanneer we iets vaak genoeg doen dan hebben wij de neiging er beter in te worden.

Met vrouwen versieren werkt het precies zo, hoe vaker je het doet hoe beter je erin wordt. Geen boek of gouden tip van mij kan als vervanging dienen voor de verplichte praktijk die niet te vermijden is.

Verwacht dus niet dat je goed wordt met vrouwen zonder er voor een onafgebroken tijd er systematisch in te oefenen. Wil je goed leren praten met vrouwen? Dan moet je het vaak doen. Wil je beter worden in het aanspreken van vrouwen? Dan moet je het vaak doen.

Herhaling is de sleutel tot ieder succesvol oefenproces.

Blijf dat dus niet vergeten, besteed niet meer dan 20% van je tijd aan de theorie en verwacht niet dat je in een keer goed bent. Geef het niet op na een dag op straat of een weekje stappen maar blijf oefenen, oefenen, oefenen.

Het is makkelijk om het op te geven na een tegenslag maar onthou dat je waarschijnlijk nog in je verplichte oefeningstijd zit en dat mislukkingen erbij horen.

Totdat je op een dag alleen op de keeper afloopt en je weet wat je te doen staat: SCOREN:)

Veel liefde en succes toegewenst,

Tim Underdoc