Gezien ik heel veel mails krijg met de vraag. Wat is de goede manier om een nummer te scoren? Hoe vraag ik het telefoonnummer van een leuke vrouw en al dat soort varianten.

Eigenlijk is het heel simpel. Als je een nummer wilt scoren dan is de de eerste vraag die je jezelf wilt stellen:

Waarom wil je dit telefoonnummer?

Ga niet om een telefoonnummer vragen als je geen reden hebt om dit te vragen. Stel je staat in de kroeg met een leuke vrouw en je hebt een leuk gesprek vraag dan niet om haar nummer.

Waarom?

Veel mannen zijn zo enthousiast over het feit dat ze ‘een nummer gescoord hebben’ dat ze bijna altijd om het nummer vragen als ze met een vrouw spreken.

Maar vaak scoren ze het nummer om er vervolgens niks mee te doen, of nog erger vrouwen nemen niet op, willen niet met ze afspreken of hebben gewoon een nepnummer gegeven.

Het telefoonnummer is een middel om een vrouw weer te spreken. Geen doel op zich. Een middel om haar beter te leren kennen. Als je dus nog in gesprek bent met een vrouw dan kan je ook op dat moment met haar spreken en de tijd nemen om haar beter te leren kennen. Er is dus helemaal geen reden om, om het telefoonnummer te vragen.

Hou dit altijd in gedachte. Een telefoonnummer is waardeloos tenzij je hem vraagt met het doel om opnieuw af te spreken. Daarom is het belangrijk dat je niet gewoon om het nummer vraagt zonder dat jullie afspreken om elkaar weer te zien.

Zeg dus eerst: “dit is echt gezellig we moeten nog een keer afspreken” En vraag pas om het nummer als ze hier akkoord mee is gegaan.

De tweede vraag die jij jezelf wil stellen:

Weet deze vrouw waarom ik om haar nummer vraag?

Als je bovenstaande methode hanteert dan weet ze precies waarom je dit vraagt. Niet geheel onbelangrijk. Als ze niet precies weet waarom je het vraagt zal ze minder snel geneigd zijn ja te zeggen. Of ze geeft het zonder er bij na te denken terwijl ze helemaal niet met je af wil spreken, dit is ook verspilling van belminuten lijkt mij.

Hoe vraag je een vrouw om haar telefoonnummer?

Niet je vraagt om een vrouw om nog een keer af te spreken, het telefoonnummer is een logisch voortvloeisel daaruit.

De checklist die je afgaat voordat je haar nummer vraagt

1. Heb je een afspraak om elkaar weer te zien?
2. Heb je geen mogelijkheid om op het moment zelf verder te vragen?
3. weet ze wat er gaat gebeuren als je haar belt?

Zeg nooit dankjewel voor haar telefoonnummer.

Het is geen geschenk, jullie wisselen nummer uit. Het is heus niet aantrekkelijk om te doen alsof 10 cijfers een geweldig geschenk is.  Het is gewoon een uitwisseling en ze moet net zo blij zijn met jouw nummer als vice versa. Maak het geen big deal.

Veel liefde en succes toegewenst!

Tim