Ok, omdat de media helemaal losgaat over een nieuw ‘fenomeen’ waar ze mensen bang mee kunnen maken, is hier even wat nuance en boerenverstand over deze ‘Incel Revolutie’.

(Hier is Tim Veninga’s video erover… Zoals je weet staat de schrijver van Manslut bekend om zijn ongelofelijk genuanceerde blik.)

Wat Zijn Incels?

Incel staat voor Involuntary Celibate, oftewel ‘Onvrijwillig Celibatair’. In de volksmond zou je zeggen: iemand die wel wil, maar niet kan neuken. Niet in de zin van ‘hem niet omhoog kunnen krijgen’, maar meer in de zin van ‘geen enkele vrouw kunnen vinden die seks met hem wil hebben’.

(Ik zal je zo uitleggen dat het niet om seks draait, maar om iets anders).

Enfin, laten we even wat duidelijk maken:

Er is geen enkele man die vrijwillig niet neukt

Als een man nog maagd is, is dat niet vrijwillig. Simpel gezegd: bijna elke man wil seks, en als hij dat nog nooit heeft gehad of een lange tijd niet heeft gehad, vindt hij dat niet chill.

(Gek hè?)

Het grappige is nog wel dat die journalisten – of nog erger, mannenhaters die zichzelf feministen noemen – die hier een relevante mening over denken te hebben – opeens compleet versteld staan over het feit dat mannen het kut vinden als ze niet neuken.

Verbazingwekkend.

Wie had dat nou gedacht?

Tja, beetje dom hè?

Ok Sander, maar dat zijn toch niet de echte ‘incels’?

Ik ben blij dat je het me vraagt.

Gelukkig niet. Kijk, er zijn een hoop opties voor mannen die nog maagd zijn.

 • In de veel gevallen is het een kwestie van tijd en komen ze vanzelf iemand tegen.
 • Sommigen komen bij ons terecht, leren hoe ze vrouwen kunnen versieren, werken aan hun zelfvertrouwen en krijgen zo toegang tot het ‘niet selecte genootschap van mannen die wel neuken’, krijgen scharrels, uiteindelijk een vriendin, maken kindjes, trouwen enzovoort.
 • Sommigen krijgen nooit een vriendin, krijgen geen kinderen maar gaan naar escorts/hoeren.
 • Sommigen krijgen nooit een vriendin, krijgen geen kinderen (wist je dat 50% van de mannen geen kinderen krijgt?) en blijven hun hele leven lang maagd.
 • Sommigen krijgen geen vriendin, geen kinderen, gaan niet naar de hoeren en worden boos.

Die laatste categorie zou je de echte incels kunnen noemen. Ze zitten op fora (zoals Reddit of Discord) en praten daar met elkaar. Ze praten over hun ‘lijden’. Over hoe andere mannen wel vrouwen krijgen of hoe vrouwen wel flirten met andere mannen dan hen. Ze praten over hoe oneerlijk de wereld is. Hoe zielig ze zijn.

Ze noemen mannen die wel seks hebben “Chad’s” en vrouwen die wel seks hebben “Stacy’s”.

Hoeveel Incels Zijn Er?

Als je op die fora kijkt, schrik je bijna van het aantal subscribers. Op het reddit forum zaten op gegeven moment zo’n 40.000 mensen. Best een hoop. Maar als je goed kijkt, zie je dat van die 40.000 er 38.000 zitten die de overige 2.000 belachelijk maken. En dan zitten er ook nog een paar trollen (mensen die doen alsof) die bizarre verhalen verzinnen uit de hoop dat de andere 40.000 het geloven.

Neem het dus met een korreltje zout.

Dan zijn er nog andere fora. Incel.me bijvoorbeeld, waar er 31.000 threads werden gemaakt in zo’n 7 maanden tijd.

Dat zijn waarschijnlijk enkele duizenden mannen, over de hele wereld verspreid.

Zijn Er Ook Onvrijwillig Celibataire Vrouwen?

Het antwoord verbaast je misschien…

… want het antwoord is: “niet echt”.

Kijk:

Het is zeker zo dat sommige vrouwen nog maagd zijn ergens middenin de 20, dat komt zeker voor. Boven de 30 is het zeer, zeer zeldzaam.

Als je dus puur naar ‘seks’ kijkt, dan zou het zo kunnen zijn dat sommige vrouwen celibatair zijn. Maar als ze echt met iemand naar bed zouden willen, dan is er eigenlijk altijd wel een gegadigde te vinden.

Maar zoals we hebben gezien, is de eigenlijke definitie iets anders wat meer dan ‘er niet blij mee zijn dat je niet neukt’.

Wat Incels ECHT Willen

Kijk, dit is iets wat je niet zal horen in de feministische media, waarvan ik niet begrijp dat ze zo dom zijn dat ze dit over het hoofd zien:

“Het gaat niet om seks”

Als die mannen geen seks konden krijgen, kunnen ze naar hoeren gaan. Jeweetwel, vrouwen die geld ruilen voor seks.

En het ding is, dat miljoenen (miljarden?) mannen dat doen.

Oftewel, dat lijkt het niet te zijn.

Is het dan vrouwenhaat?

Nee.

Deze mannen haten niet per se vrouwen. Ze haten iedereen die wél neukt. Het is niet dat ze vrouwen haten en mannen niet, dus aan alle journalisten die dit lezen: Ja, ik weet dat het goed is voor je clickbait artikelen, maar je bent aan het liegen en framen als je het verpakt als vrouwenhaat.

Deze mannen haten mensen die wél neuken. Mannen én vrouwen.

Ze haten de wereld, en vooral zichzelf.

Wat willen incels dan wel?

Het gaat niet om seks, maar om iets anders. Iets dat niet te koop is en iets wat (bijna alle) vrouwen altijd kunnen krijgen, maar lang niet alle mannen.

Het gaat om iemand die jou aantrekkelijk vindt. Iemand die jou begeert en ziet staan.

Dat kan iemand zijn die je aandacht geeft. Of iemand die je liefde geeft. Zelfs iemand die je verlangt. Iemand die met ze flirt of ze tenminste respecteert.

Dat is niet iets wat je kan kopen als man.

Waarom (vooral) vrouwen dit niet snappen

Vrouwen hebben in onze westerse maatschappij de keuze om met iemand naar bed te gaan. Er is letterlijk altijd een man die wel met haar naar bed wil. Ongeacht haar uiterlijk, persoonlijkheid of mankement. Tja, het betekent niet dat elke vrouw een miljonair met sixpack kan daten, maar er is altijd wel een man die haar wil. Die seksueel aangetrokken is en met haar naar bed wil.

Andersom geldt dat niet. Omdat mannen alles wat los en vast zit wel zouden doen (de drempel is laag), kunnen vrouwen kieskeurig zijn. En dat is goed.

Het creëert een soort winner-takes all situatie waar een klein percentage van de seksueel aantrekkelijke mannen een groot deel van de vrouwen in bed krijgt.

Hier is mijn compleet niet wetenschappelijke voorbeeld ervan:

 • De top 5% van de mannen is aantrekkelijk voor 99% van de vrouwen.
 • De onderste 50% van de mannen is voor bijna geen enkele vrouw aantrekkelijk.
 • De 45% ertussenin heeft variërend succes.

Het is een typische Pareto distributie en wordt in veel verschillende onderzoeken bewezen. Op datingsites vinden vrouwen bijvoorbeeld 80% van de mannen ondergemiddeld aantrekkelijk (wat natuurlijk niet kan, omdat onder het gemiddelde maar 50% van de mannen kan zitten).

Een andere pijnlijk feit wat dit onderbouwd, is dat je twee keer zo veel vrouwelijke voorouders hebt als mannelijke. Dat komt omdat niet elke man zich voortplant (maar bijna elke vrouw). Er is dus veel meer competitie bij mannen onderling. En als er competitie is, zijn er winnaars en losers.

Dus:

Een voorbeeld

Moet je je nu eens voorstellen dat je onderaan, helemaal onderin die onderste groep mannen zit.

(Denk niet dat ik het nu opneem voor ze – verre van – maar ik probeer je te laten begrijpen hoe het voelt als je zo’n man bent).

Je hele leven lang ondervindt je het volgende:

 • Je wordt gepest
 • Je maakt lastig vrienden
 • Vrouwen keuren je geen blik waardig
 • Je ziet mannen die wél succes hebben met vrouwen
 • Als je het een keer probeert wordt je afgewezen (terecht natuurlijk)
 • Niemand respecteert en waardeert je als persoon
 • Online hoor je dat mannen zoals jij creeps zijn
 • Je bent ontzettend eenzaam

Om het nog verder te illustreren, heb ik hier twee posts gepakt van een incelforum waarop incels aangeven hoe het voelt:

 

Als ik het lees, begrijp ik hoe kut ze zich voelen erover. Het is namelijk ook verschrikkelijk om dat mee te maken.

(Ik ben het totaal oneens met hoe ze er dan mee omgaan, maar ik begrijp hoe ze zich voelen als ze zo’n leven lijden).

De oplossing voor het incel probleem

Ha, nee als je dacht dat dit een referentie was naar de ‘Jewish Question’, dan heb je het mis. Ik stel niet voor om ze allemaal op een trein naar het oosten te zetten alhoewel datzelfde zowat geoppert wordt in de media. En nee, ik stel Joden ook niet gelijk aan incels. (moet je tegenwoordig alle grappen uitleggen?)

Wat je nu in de media ziet gebeuren, zijn een paar dingen:

 1. Het probleem wordt groter gemaakt dan het is. Zoals we hebben gezien is het stukje ‘echte’ incels onder de totale groep mannen die niet neukt nogal klein. Maarja, je kan je lezers en luisteraars er weer bang mee maken en dat zorgt weer voor extra clicks. Yeey!
 2. Er worden een hoop mannen bijgehaald die er niks mee te maken hebben. Alt-Right, manosphere, versiercoaches (serieus? Hoe dan? Wij zorgen ervoor dat mannen daar überhaupt niet terecht komen).
 3. Het wordt verpakt als vrouwenhaat door feministen. Kan je weer makkelijk je punt maken over boze enge mannen. Handig, zo jaag je een hele groep mannen tegen je in het harnas die hier helemaal niks mee te maken hebben.
 4. Er wordt geen enkele handreiking gedaan of oplossing geboden op het probleem. Lekker bezig. Als er mannen zijn die zich zo voelen, helpt het vooral om ze nog meer belachelijk te maken en ze terug te douwen in hun echo chamber op die fora. Bied ze in plaats daarvan een oplossing. Of dat nou een psycholoog, versiercoach of een abonnement is op de sportschool om mee te beginnen, dat maakt niet uit.

In ieder geval, het is een totaal bizar mediacircus waar iedereen maar wat roept zonder er verstand van te hebben.

Dus, bij deze. Wat kunnen die mannen wel doen om beter te worden met vrouwen?

Hoe Deze Onvrijwillig Celibataire Mannen Wel Liefde, Aandacht En Seks Kunnen Krijgen

Het kan. Tim, ik en de rest van het Versiercoach team staan sinds 2008 al in zaaltje over het hele land workshops te geven om mannen te leren hoe vrouwen werken, hoe je aantrekkelijk voor ze wordt en hoe je liefde, seks en relaties kan krijgen.

En het werkt;)

Speciaal voor mannen die denken dat het nooit gaat lukken met vrouwen, heeft een week geleden een podcast gemaakt, check hem hier:

Hier zijn verder nog wat dingen die ik je kan aanraden:

Nog Nooit Een Relatie / Vriendin Gehad? Top 7 Tips & Redenen

Nog Steeds Maagd? 10 Tips Om Snel Je Eerste Keer Te Hebben

En voor inspiratie zou ik Tim’s boek Manslut checken. Daarin deelt hij ook zijn persoonlijke verhaal over hoe hij vroeger gepest werd, en hoe hij dat achter zich heeft gelaten om beter te worden met vrouwen.

Hij schreef het boek in 2013. Dus het is absoluut niet politiek correct, en daarbovenop hilarisch om te lezen. De technieken en trucs werken nog steeds net zo goed. Gelukkig verandert vrouwelijke psychologie niet zo snel;)