Hieronder vind je een verzameling van korte artikelen over zelfvertrouwen, mindset en succes.

Je-gaat-dood-rant – Inner Game in Vijf Minuten

In deze morbide Rant leer je:

– De mindset van mensen die ergens goed in worden;

– hoe jij je leven vet awesome kan maken;

– hoe je om gaat met afgewezen worden.

Klik nu op de video en bekijk de je-gaat-dood-rant – Inner Game in Vijf Minuten video:

Inner Game in Vijf Minuten video:

Tijd voor evaluatie

– Kijk naar wat je nu doet, doe je wat je leuk vindt?

– Laat jij jezelf blokkeren door je angsten?

– Maak een lijst met wat je komende 3 weken gaat doen… en leg hem onder het ‘je gaat dood vergrootglas’. Zou je het anders doen? Maak een nieuw plan.

Veel plezier die weken;)

Boks,

Tim


Wie is de baas in jouw leven?

Je hebt een rotdag.

Je baas doet gemeen tegen je, je beste vriend is alleen maar bezig met zijn nieuwe scharrel en tot overmaat van ramp krijg je een e-mail van de vrouw met wie je al tijden af wilt spreken dat ze niet geïnteresseerd is.

Je baas is stom, je vriend is onbetrouwbaar en die vrouw weet gewoon niet wat ze wil.

Maar hoe vaak gebeurt het dat je jezelf de schuld geeft? Weet je wat de gemeenschappelijke factor is in al deze dingen?

JIJ

Wat had je eraan kunnen doen om jouw baas tevreden te stellen? Hoe had jij je vriend over kunnen halen? had je die vrouw eerder moeten bellen? En onafhankelijk van dat ben jij altijd de baas over het feit dat je een rotdag hebt. JIj ben namelijk de enige die kan besluiten of jouw dag slecht is.

Jij besluit of je bij de pakken neer gaat zitten en jij bepaald wanneer het een rotdag is.

Hoe erg het ook is, wat voor ellende je ook hebt. Je hebt altijd een keus. Het is jouw perspectief en kijk op dingen die bepaald hoe jouw wereld eruitziet.

Als jij je leven af laat hangen van wat andere mensen van jouw denken en hoe andere mensen jouw behandelen dan ga je een kutleven tegemoet, neem dat maar van mij aan.  Het is makkelijk om de verantwoordelijkheid te zoeken in externe factoren. Het is makkelijk om de buitenwereld te schuld te geven van tegenslagen in jouw leven.

Het lijkt ook fijn, het gevoel dat wij niet zelf de verantwoordelijkheid dragen en dat ons geluk afhankelijk is van de buitenwereld.

Er is alleen een probleem de buitenwereld kunnen we niet controleren, onszelf wel. Als we andere dingen constant de schuld blijven geven van alles wat ons overkomt zal dit bijdragen aan een algemeen gevoel van machteloosheid. Zinloos dus.

 

Van tijd tot tijd zullen we slecht behandeld worden en zullen we te maken hebben met oneerlijkheid en pech. Maar als jij je daardoor laat leiden dan zijn het andere mensen die jouw leven bepalen.

Zodra jij kiest om koste wat het kost positief te blijven en dit uit te stralen ben jij altijd de baas. Over jouw gedrag en jouw perspectief heb je namelijk altijd een KEUZE.

Dus vertel mij eens eerlijk, wie is de baas?


Vrouwen versieren: Jij kan het ook

]


Doelen stellen en succes met vrouwen

– Een man die weet WAAROM hij leeft kan iedere HOE verdragen – Nietschze

Doelgericht zijn is een erg aantrekkelijke eigenschap. Vaak wordt dit door vrouwen omschreven als ‘een man die weet wat hij wilt’.

Maar wat is dat eigenlijk precies? ‘Weten wat je wilt?’

Weten wat je wil is niet zozeer het aantrekkelijke aan deze eigenschap. Het is de associatie die wij maken bij een duidelijk doelbesef. Wanneer wij een duidelijk doel en plan in het leven hebben dan voelen we ons veel beter.

Doelen zijn een manier om onze verlangens te structureren en orde te creëeren in ons bewustzijn. De rust die we hiermee creëeren draagt bij aan onze uitstraling. Onderstaand fragment is een fragment van de gratis op deze website te bekijken cursus Optimaal zelfvertrouwen waarin ik het het heb over doelen en zelfvertrouwen.

De meesten van ons mensen vinden het heerlijk om op vakantie te gaan.

Een aantal weken niets doen ontspannen en even helemaal vrijgelaten te worden van de structuur. De eerste weken gaan we ons te buiten aan uitslapen, feestvieren, op het strand liggen trektochten of wat we dan ook maar het liefste doen.

Na een tijdje begint het bij ons te kriebelen.

Stel, je zou nu plotseling vakantie hebben voor de rest van je leven.

De eerste weken zijn leuk, maar dan? Na een aantal weken proberen we structuur in ons leven aan te brengen. We gaan ons misschien focussen op onze hobby.

We nemen ons voor om iedere dag minimaal een uur hard te lopen, we beginnen met een studie of gaan aan wereldreis.

Succes Met Vrouwen, Waarom?

Hoe dan ook, we gaan weer op zoek naar zingeving.

Hoeveel zingeving wij aan ons leven geven hoe ordelijker ons bewustzijn wordt. Hoe specifieker ons doel is, hoe prettiger we ons gaan voelen.

Viktor Frankl adviseerde mensen wel eens om je eigen grafrede te schrijven. Naar mijn mening enigszins morbide maar hij had wel een punt. De vraag die je jezelf wilt stellen is: Wat wil ik aan het eind van de rit bereikt hebben en hoe wil ik dat anderen mij herinneren?

Een dergelijk plan kan je helpen om jouw doelen helder te krijgen en de man te worden die ‘weet wat hij wilt’.

Maar waarom noem ik dit? Dit is geen zweverig spiritueel boekje wat je geest zal gaan verlichten. Ik heb het hier over eigenschappen die een aantrekkelijke man dient te bezitten.

Wanneer jij echter een duidelijk plan hebt dan zal je dit ook uitstralen. Wanneer je weet wat je moet zul je in staat zijn om jezelf krachtiger te presenteren en zal dit bijdragen aan jouw aantrekkelijkheid.

Maar ik heb, buiten je eigen grafrede schrijven ook een iets meer opbeurende methodes om je eigen prioriteiten helder op een rijtje te krijgen.

Zingeving, is een van de behoeftes van ieder mens. Maar uitsluitend zingeving zal ons niet gelukkig maken integendeel, grote wetenschappers met een heel duidelijk doel zijn over het algemeen eenzame en ongelukkige mensen ondanks een overvloed aan zingeving.

Regelmatig stel ik (jonge) mannen die een workshop bij mij volgen wat hun ultieme levensdoel is.

Denk er eens over na. Op de lange termijn, in de meest brede zin, wat wil jij worden in je leven?

Ik durf te wedden dat ‘gelukkig’ het woord is wat door je hoofd speelt… In een enkel geval krijg ik een ander antwoord. Bijvoorbeeld, een goed gezin en genoeg welvaart en vrijheid. Waarop ik dan reageer ‘ben je dan gelukkig’ en voila we komen op het punt uit.

Hoe je het ook wendt of keert, ieder mens wil gelukkig worden.

Dus technisch gezien zouden wij het geluk moeten najagen als hoofddoel, maar wanneer wij alleen maar zoveel mogelijk plezier en genot opzoeken dan worden wij na een tijdje ook ongellukkig. Dit levert namelijk problemen met onze omgeving op, financiële problemen en chaos.

Wij zullen met hebben van zoveel mogelijk plezier niet gelukkig worden, dit komt dan weer door het gebrek aan zingeving in ons leven.

Maarja, van zingeving worden we niet gelukkig en van alleen maar plezier niet.

Geluk, is een bijproduct van de totale tevredenheid over de manier waarop onze behoeftes op dit moment ingevult worden.

Doelen stellen heeft alleen nut als ze ook in de richting gaan van het resultaat dat wij daadwerkelijk willen bereiken. De juiste manier van doelen stellen en persoonlijke groei is altijd de middenweg, oftewel balans.

De behoeften waar wij rekening mee moeten houden met het stellen van doelen:

  1. Sociaal leven
  2. financiën
  3. Sport
  4. Carrière
  5. Liefde
  6. Plezier en ontspanning
  7. Zelfontwikkeling
  8. Normen en Waarden (ethisch besef, soms religieus of ander)
  9. Afwisseling

Deze website gaat voornamelijk over sociale omgang, liefde en zelfontwikkeling. Voor echter langdurig succes met vrouwen is een bepaalde vorm van balans een aantrekkelijke eigenschap . Daarom is het belangrijk om niet alleen te kijken naar het verbeteren van je liefdesleven maar ook naar je vooruitgang op bepaalde vlakken.

Je hoeft niet op al deze vlakken uit te blinken, en eerlijk gezegd is dit ook bijna onmogelijk. Wat je echter kunt doen bij het stellen van je doelen is kijken naar deze verschillende behoeften en inschalen van 1 tot 10 hoe tevreden je bent over jouw invulling van elk van deze aspecten.

De onderdelen waar je het minst tevreden bent zullen het onderwerp worden van deze focus. Dit betekent niet dat je de dingen waar je tevreden mee bent moet laten schieten maar je carrière van een acht naar een negen brengen is minde belangrijk dan je sociaal leven van een vier naar een zeven brengen.

Oftewel, de aspecten van je leven die onder de maat zijn zal je aan moeten pakken.

Tevredenheid over deze aspecten creëert de bijproducten geluk, balans en aantrekkingskracht.

Als je wilt leren hoe je jouw succes met vrouwen omhoog brengt, lees dan dit artikel.


Wat nou als

Ze niet terug belt?
Ze (blabla) 
zegt
Ze schrikt van mijn opmerking?
Ze me afwijst?
Ze een vriend heeft?

Ze het te druk heeft om met mij te praten? 

Echt waar jongens, ik kan uren doorgaan over de ‘wat=nou-als-varianten’ die ik gehoord heb. Het is de meest passieve gedachte die je kan hebben en het resulteert altijd in passiviteit. Iedere keer wanneer ik iemand een tip geef dan krijg ik als reactie wat nou als.

Stel jij jezelf die vraag vaak? Zie jij altijd een reden om een vrouw niet aan te spreken. Zie je altijd overal haken en hogen aan?

Mannen die vaak denken ‘wat nou als’ zijn mannen die alles overdenken en overanalyseren voordat ze iets doen. Zelfs (of misschien wel juist) mannen die in het dagelijks leven heel daadkrachtig doorpakken kunnen hier zichzelf lastig mee vallen.

Dan krijg ik een vraag van iemand die een nummer heeft gescoord en vraagt wat hij moet doen. Dan geef ik als advies ‘bel haar op en zeg dat je met haar af wilt spreken’ en dan krijg ik als reactie ‘maar wat nu als … [blabla een of ander vreemd scenario]

 

Realiseer dat wanneer jij jezelf en anderen deze vraag constant stelt je constant op zoek bent naar reden waarom het fout zal gaan. Je focust je hiermee volledig op de negativiteit en je zoekt constant problemen die er nog niet zijn. Je weet wat ze daarover zeggen:

‘Zoekt en gij zult vinden’

Onbewust zal je aansturen op het probleem wat je van te voren hebt bedacht. Wel eens met autorijles gehad dat je een stoeprandje niet wilde raken, je jezelf doodstaarde op dat stoeprandje om ditzelfde stoepje hierdoor JUIST te raken?

Zo werkt het ook met het van te voren zoeken van haken en ogen. Hoe meer je je erop focust hoe waarschijnlijker het wordt.

Vaak heeft het stellen van de ‘wat nou als’ vraag nog een ander probleem… Vaak weet je jezelf zoveel ellende en problemen aan te praten voordat je een klein beetje risico neemt om een vrouw aan te spreken of een vrouw mee uit te vragen dat je er uiteindelijk helemaal niet toe komt en je jezelf wel 10 keer bedenkt voordat jij je kans grijpt.

Het is veel zinvoller en productiever om van te voren geen tijd te verspillen in je weg naar succes. Bovendien, maak je je veel te druk over problemen die zich vaak helemaal niet voor gaan doen.

Accepteer dat niet ieder plan 100% waterdicht is en pak de problemen aan op het moment dat je er mee te maken krijgt en improviseer en faal af en toe . Dat geeft, niks dat heet ‘je leven leven’.

Iedere keer dat je een probleem tegenkomt improviseren en weet je voortaan wat je moet doen en leer je een andere belangrijke vaardigheid ‘op een creatieve manier omgaan met problemen’.

De eerste volgende keer dat je denkt ‘wat nou als’ denk dan gewoon WAT NOU ALS IS VOOR MIETJES, echte mannen ondernemen acties en zien wel hoe het komt.

Wat nou als ik jullie eens veel liefde en succes toewens?

Ja, dat doe ik dan maar…


Emoties zijn vrouwenvoedsel, wij lusten het niet

Een heerlijk chatgesprekje met mijn zus waarvan ik een klein stukje met jullie wil delen.

Tim: heb jij nog iets wat je irritant vind aan mannen?
Mijn zus: Alles willen oplossen
Tim: hehehe daar zijn we voor:)
Tim: jullie willen drama
Tim: wij snappen daar geen bal van
Mijn zus: Zeuren noemen jullie dat
Mijn zus: Begrip helpt beter dan praktische oplossingen
Tim: Ja maar met begrip los je niks op
Mijn Zus: Maar dat is ook niet t doel, soms wil ik gewoon zeuren
Tim: mag ik de laatste regels van dit gesprek knippen en plakken?
Mijn zus: Tuurlijk, Heb er alle baat bij dat mannen dit snappen

Grappig is dat he? Hoe wij mannen praktisch ingesteld zijn en altijd denken in oplossingen terwijl vrouwen nou eenmaal die stimulatie nodig hebben. Vrouwen willen geprikkeld verbaas en constant emotioneel gevoerd worden. Ze leven op die energie.

Wij mannen daarentegen zijn feitjesverzamelaars, wij leven op het uitwisselen van feiten. We delen sportuitslagen prestaties van auto’s en andere exactheden met elkaar. Vrouwen daarentegen delen emoties met elkaar en kunnen om die reden veel sneller een connectie leggen met elkaar.

 

Het is niet voor niks dat bijna alle vrouwen gek zijn op dramaseries en jankfilms. Ook negatieve emoties leveren voor vrouwen energie op. Wij mannen zijn echter resultaat en prestatie gericht.

Hou hier rekening mee als je met een vrouw communiceert. Soms gaat het puur om de emotie en is het belangrijker dat je begrip toont voor de situatie in plaats van het op te willen lossen. vrouwen hebben nu eenmaal de emotionele stimulatie van een drama nodig en willen hierin gesteund worden door een man.

Wanneer zij dus emotioneel is dan kan het een goed idee om je te focussen op die emotie en die emotie te erkennen en te begrijpen(of op zijn minst doen alsof). Een emotioneel verhaal vraagt bij vrouwen nu eenmaal niet altijd om een rationele reactie.

Oftewel, reageer op de emotie in plaats van op de situatie die haar er toe drijft.

Als je dus echt een diepgaande indruk op een vrouw wil maken en ECHT een connectie wil leggen vraag dan eens vaker naar het WAAROM in plaats van het WAT.

Vraag naar wat haar drijft en WAAROM ze iets leuk vindt. Daardoor krijg je een connectie. Jouw logische rationele benadering zal eerder de indruk wekken dat je haar NIET BEGRIJPT in plaats van dat je indruk maakt met je logica.

Is dat logisch? nee,

Maar ach, zo zijn vrouwen en we hebben het er maar mee te doen.


Heb jij al een mentor?

Van wie heb jij alles geleerd wat je nu toe weet over versieren? De snelste manier om succes te bereiken is de denkwijze, handelwijze en patronen te kopiëren van iemand die al succesvol is op dit gebied.

Wil jij dus beter worden in vrouwen versieren? Zoek dan een goede mentor.

Er is niks inspirerender en leerzamer dan in de buurt zijn van iemand die al datgene heeft wat jij wilt. Ken jij zo iemand in jouw omgeving? Spreek met hem af, neem hem mee uit eten doe wat je moet doen om zoveel mogelijk van deze persoon te kunnen leren.

En het leuke is deze mentoren hebben alles al een keer meegemaakt dus zei weten precies waar je tegen aan loopt. Ze weten hoe je een vrouw moet versieren in jouw specifieke leefomgeving. Zei hebben alles geleerd uit de praktijk en ze hebben een systeem geworden wat voor hun werkt.

Het mooie is ook dat zon mentor je constant zal pushen om uit je comfort zone te gaan. Simpelweg omdat in zijn realiteit veel meer mogelijk is. Hij denkt niet eens na bij de handelingen waar jij nog je best voor moet doen.

Zoek zo’n mentor en zoek dan iemand die precies datgene heeft wat jij wilt! Wil jij meerdere relaties tegelijkertijd? zoek dan iemand die meerdere relaties tegelijkertijd heeft. Wil jij meer one night stands zoek dan iemand die meer one night stands heeft. Want zodra jij zijn gedrag gaat kopieren dan zul je ook zijn resultaten gaan kopiëren.

Zulke mentoren zijn goud waard en iedere stad heeft er wel een paar die jou kunnen helpen. Als je mazzel hebt ken je al zo iemand, als je pech hebt zul je iemand moeten zoeken.

Doe wat je moet doen, ontwerp een website voor die persoon, help hem met zijn CV of neem hem mee uit eten. Er is altijd iets wat je voor deze persoon terug kunt doen in ruil voor tips en adviezen over vrouwen versieren. Over het algemeen is het feit dat jij hun om hulp vraagt al vleiend genoeg en zijn ze met een kratje bier oid al helemaal in de wolken.

Maar hoe dan ook zorg dat jij je omringt met mensen die al succesvol zijn. Ze zullen jouw besmetten met hun succes en je zult hun succesvolle patronen over gaan nemen.

Bestudeer hun patronen en denkbeelden. Kopieer het en kopieer hun resultaten.


Je hebt geen recht op de ware

Sommige dating mythes zijn zo hardnekkig dat ze maar terug blijven komen. Ik heb hier over de hollywood-achtige idealen over liefde en romance. 

Mannen en vrouwen hebben allerlei dagdromen en idealen over hoe ze de juiste vrouw ontmoeten. Alles is perfect in hun ideaalbeeld en alles gaat vanzelf.

We dromen van succes en een perfect leven waarin alles ons aan komt waaien en we recht hebben op geluk simpelweg omdat we goeie mensen zijn. Er is alleen een nadeel aan het feit dat we denken dat we ergens recht op hebben.  Zodra we denken dat we ergens recht op hebben dan houden we op om er moeite voor te doen.

We zitten thuis uit het raam te staren en dromen van rijkdom, liefde en succes. Het liefst nog op een presenteerblaadje aangereikt. Helaas zijn goede dingen die ons overkomen maar zelden spontaan en zonder dat we ervoor gewerkt hebben. Liefde en geluk zijn dingen waar we net zo hard voor moeten werken als voor ons dagelijks eten, onze vaste lasten of zelfs de band met onze families.

We hebben dus niet per se recht op een leuke partner, en het is een grote fout om daar vanuit te gaan dat het wel zo is.

Het gaat vanzelf

De ware vinden gaat niet vanzelf. De ware staat niet van de een op de andere dag bij je op de stoep. Vooral mensen die al heel lang in een relatie zitten kunnen zo lekker denigrerend zeggen ‘ je bent leuk, het komt vanzelf’ . Dit is echt grote bullshit waar je niks mee kunt.

Vooral als mensen je blijven verzekeren dat er niks mis met je is en omdat er niks mis met je is zou iemand vanzelf vanuit het niks smoorverliefd moeten worden op jou zonder dat jij je best hebt gedaan om deze persoon te ontmoeten.

En als jij je best moet doen om de ware te vinden dan doen ze net alsof het komt omdat je niet leuk genoeg bent om ‘automatisch’  de ware te vinden. Dit is natuurlijk onzin. Ze doen alsof het bij hunzelf allemaal wel volgens het ideaalbeeld was maar de realiteit is: ze hebben gewoon mazzel gehad.

Ze doen allemaal alsof het ‘wanhopig is’ om actief een partner te zoeken. Maarm ogelijk hebben zij wel gekozen om bij hun partner te blijven uit angst om vrijgezel te blijven. Soms hebben ze zelfs stiekem hun partner via het internet ontmoet maar durven ze dat niet te vertellen.

Hoe dan ook, De juiste partner vinden kost tijd, moeite en energie.  Op deze aardbol is succes niet iets waar je recht op hebt maar is het kwestie van uithoudingsvermogen. Je moet soms keer op keer blijven proberen totdat je succes hebt. Soms heb je pas na 100 pogingen het bij het juiste eind.

Dat geeft niets, zolang je het maar niet opgeeft.

Want zodra je het opgeeft wordt je zo’n iemand die altijd maar klaagt dat hij nooit een leuke vrouw ontmoet. Terwijl hij in de realiteit meer tijd besteed aan zijn Xbox dan aan het vinden van de juiste vrouw.

LIEFDE GAAT NIET VANZELF EN JE MOET BLIJVEN PROBEREN. Er is niks mis met je als je op je 30ste nog (of weer) vrijgezel bent. Sommige mensen hebben vroeg geluk, sommige mensen pas later.

Laat je niet opjagen door wat andere mensen vinden over wat normaal is en hoe het zou horen. De kans is groot dat ze geen flauw idee hebben wat er voor nodig is om de juiste partner te vinden.

Liefde lijkt in niets op de films

In hoeveel romantische comedy’s heb je mensen bij seks scenes tussendoor zien klooien met condooms. Of zien omrommelen met de troep na afloop? Nee in de film vallen ze altijd na afloop inelkaars armen in slaap, geen troepjes of natte vlekken op het matras, niets van dat alles.

JUIST

Het overgeromantiseerde beeld van de liefde legt heel druk op ons.

De man moet James Bond zijn en de vrouw Cameron Diaz ons liefdesleven moet perfect zijn en de romantische momenten moeten onverwacht komen en we worden op slag verliefd op het eerste gezicht en leven nog lang en gelukkig. Hoe dan ook doen we geen moeite om de juiste partner te vinden. Dat hoeven leuke mensen immers niet te doen.

De kans dat jij de ware zult vinden is door er niets voor te doen is net als sommige andere dingen waar je niets voor hoeft te doen maar heel klein. Het is net als de loterij winnen, het kan gebeuren maar de kans is niet zo groot.

Als je rijk wilt worden? Ga je dan hard werken of afwachten totdat je de loterij wint?

PRECIES

Met de liefde gaat het precies hetzelfde, je kan afwachten totdat de ware komt of je kunt deze zelf actief gaan zoeken. Hoe dan ook zien je kansen er in de tweede situatie stukken rooskleuriger uit!