Je staat in de kroeg en je ziet een leuke vrouw staan en je schraapt je moed bij elkaar om met haar te gaan praten en je stapt op haar af en ze schrikt van je? Of misschien moet ze wel om jouw lachen of lijkt het wel alsof ze geen flauw idee heeft wat je komt doen?

Hoe kan dat?

Context doet heel veel:

Denk maar eens aan iemand die moppen loopt te tappen op een begrafenis. Die persoon valt uit de toon en wordt daarom als niet sociaal gezien.

Dit soort gedrag is dus niet ‘gekalibreert’. Kalibratie is jouw gedrag aanpassen op het gedrag van de persoon waarmee je spreekt.

Staat een vrouw dus wilt te dansen, ga er dan niet stil naast staan en proberen een gesprek met die vrouw te voeren. Andersom, is het helemaal raar als een vrouw staat te praten met haar vriendinnen en jij er wild naast gaat staan dansen haha.

Hoogstwaarschijnlijk komt dat omdat je niet goed bent gekalibreert.

De kans is groot dat ze ergens mee bezig is op het moment dat jij met haar gaat praten. Zij is in aan het praten met haar vriendinnen, aan het dansen of wat drinken aan het halen. Daarnaast heeft ze haar eigen stemming en plannen voor de avond die haar persoonlijke subsfeertje beïnvloeden.

Op het moment dat jij met haar gaat praten dan word je afgemeten tegen haar sfeertje en op het moment dat jij je heel erg afwijkend gedraagt van haar sfeer dan kom je over als een ‘vreemde eet in de bijt’.

Het is niet voor niks dat ik zo vaak het ‘in het moment zijn’ benadruk. Het is namelijk heel belangrijk dat jij je energie niveau en humeur enigszins aanpast aan de vrouw (of groep vrouwen) waar je mee spreekt.

Het is namelijk veel makkelijker om een gesprek te voeren met iemand die een ‘gelijkgestemde’ lijkt te zijn, het woord zegt het al; gelijkgestemde = gelijke stemming.

Dus als je op een vrouw afstapt pas dan jouw aanpak aan aan het gedrag van de vrouw.  Jij past jouw gedrag aan aan de sociale setting waar je je  in bevindt.

Is ze heel vrolijk => Jij bent heel vrolijk
Praat zij heel luid=> Jij praat heel luid
Is zij heel energiek => Jij bent heel energiek
Raakt zij jouw vaak aan=> Jij raakt haar vaak aan
Is zij aan het dansen=> jij gaat met haar dansen

De tip van vandaag is dan ook:

Let goed op hoe zij zich gedraagt en in wat voor stemming zij zich bevindt in plaats van alleen maar te denken aan wat jij wilt zeggen.  Kalibratie maakt echt een wereld van verschil in de manier waarop mensen jou zien.

Tip: Lees ook dit artikel met 17 tips om socialer te worden