Flirten en versieren leren in 5 simpele stappenIn dit artikel leer je:

 • Wat geld, uiterlijk en het lot te maken hebben met versieren. En hoe je ook succes kan hebben als je arm, lelijk en een pechvogel bent.
 • Wat je vandaag nog kan doen om ervoor te zorgen dat jij de vrouw (of man) van je dromen aantrekt.
 • Hoe je voorkomt dat je eenzaam en ongelukkig sterft. De waarheid achter “loslaten” bij het versieren, en waarom het belangrijk is om de bal bij de ander te leggen.
 • Een kant en klaar stappenplan om een meesterversierder te worden. Onenightstands, fuckbuddy’s en relaties: het komt allemaal aan bod.
 • …en nog veel meer.

Maar voordat je verder leest, bekijk eerst onderstaande video:What’s up!

Tijd om een e-mail van een lezer te bespreken.

Komt ie:

“Hee Sander,

Ik heb een hoop van je artikelen op de site doorgekeken, en bijna alle filmpjes met Tim gezien. En nu vraag ik me 1 ding af.

Hoe ga ik dit in godsnaam leren? Hoe ga ik echt goed worden in leren flirten en versieren?”


Het te veel informatie syndroom

te veel is ook niet goedNa de mail volgde een behoorlijk emotioneel betoog waarin de lezer vertelde dat hij al jaren droog staat, niet kan wachten om een leuke vrouw te versieren maar geen idee heeft waar te beginnen.

Vrees niet.

Wij bij Versiercoach zijn ridders van de liefde. Wij doen niets anders dan mannen – en vrouwen – begeleiden bij het vinden van iemand die ze leuk vinden.

In dit artikel leg ik je uit hoe je echt goed kan worden in flirten en versieren – geen fratsen, maar alleen beproefde tips gebaseerd op wetenschap.

Als je dit stappenplan volgt, zoals letterlijk duizenden mannen (en vrouwen) dat hebben gedaan, dan heb je aan het eind van het jaar een lijst met telefoonnummers in je WhatsApp die langer is dan de Chinese muur.

Tip: Kijk hier wat je kan doen als ze niet reageert op je berichten.

We zijn sinds kort ook begonnen met een site voor vrouwen, mannengeheim.nl.

Daar vind je tips die specifiek voor vrouwen zijn bedoeld.

In dit artikel schrijf ik continu over “het versieren van een vrouw”, maar voor het stappenplan hoe je goed wordt in flirten kan je dit ook vervangen door “man”.

Voordat ik begin met een lading tips en kennis over je uit te strooien waar het gemiddelde zoutvaatje jaloers op zou zijn, eerst het belangrijkste stuk van dit artikel:

Droomvrouw-Formule-LogoDe nummer 1 reden waarom je moet leren vrouwen/mannen versieren

Kijk eens naast je. Zit daar de vrouw (of man) van je dromen?

Nee?

Waarom niet?

Je bent niet gelukkig in de liefde omdat je niet kan versieren

Ik weet dat dit nogal schrikken is.

Er zijn je nogal wat leugens verteld over wat het verschil maakt tussen de vrouw (of man) van je dromen en eenzame nachten vol masturbatiesessies en kletsnatte kussens – van het huilen.

Straks vertel ik je wat de belangrijkste mythes zijn en waarom ze niet waar zijn, maar eerst wil ik dat je ervan doordrongen bent dat je op dit vlak iets kan veranderen:Ik weet hoe het is om verliefd te zijn op iemand, en te moeten aanzien hoe ze er met een ander vandoor gaat.

Een relatie te hebben, die verbroken wordt omdat ze vreemd gaat met je beste vriend – of met een ontzettende loser met een ooglapje (true story).

In de kroeg te staan, en snoeihard belachelijk gemaakt te worden door een vrouw die vindt dat je versierpoging niet voldoet aan haar standaarden.

Nou zijn er twee keuzes die je ten gevolge van dit leed kan maken:

1. Een bitch worden

Eenzaam gaan zitten huilen op je barkruk met een biertje binnen handbereik. Wachten totdat 1 of ander nijlpaard medelijden met je krijgt, een arm om je heen slaat en vraagt of je dan misschien met haar mee naar huis wilt.

Vol blijdschap met haar scharrelen, en proberen binnen een paar weken haar contractueel vast te leggen door het bijna-criminele verdrag van een “huwelijk” – om na vijf jaar compleet ontevreden en met reusachtige alimentatieverplichtingen van haar te scheiden.

2. Een baas worden

Stop met huilen en wees een baasJe laat doordringen hoe veel pijn de afwijzing doet.

Je kijkt om je heen, en ziet hoe het merendeel van je vrienden getrouwd is of een relatie heeft met iemand die ze niet zo leuk vinden.

Je kijkt naar koppels die 20 jaar verder zijn, en ziet hoeveel daarvan gescheiden zijn of hun kinderen verpest hebben doordat ze een ongelukkig huwelijk hebben. Wat of bestaat uit vliegend vaatwerk, of uit een koude oorlog van stilzwijgende dreiging.

Al deze factoren, die je diep in je onderbuik raken, doen jou besluiten om het anders te doen.

Je vindt het lastig, maar ondanks dat je niet weet of het mogelijk is besluit je om er alles aan te doen om wel een gelukkig liefdesleven voor jezelf te creëren. En niet alleen voor jou, maar ook voor de vrouwen (of mannen) die je op je weg tegenkomt en versiert.

De voornaamste reden dat de meeste mensen voor optie 1 kiezen in plaats van optie 2, is dat ze niet weten hoe optie 2 eruit ziet. Er is een stappenplan, een natuurlijke “flow” die je kan doorlopen om aan het einde van je leven terug te kijken en te denken:

“Wow, dat was awesome. En wat heb ik veel liefde (en goede seks) gekend.”

Maar dat komt niet uit de lucht vallen

Ik moet de man (of vrouw) nog tegen komen die vanuit zichzelf alles perfect onder controle heeft.

Sommige mannen kunnen al versieren, maar komen bij me om relatie-advies. Anderen weten prima hoe ze met vrouwen die ze kennen moeten omgaan, maar hebben moeite met aanspreken.

Het merendeel heeft geen idee wat ze aan het doen zijn. Modderen maar wat aan en roepen keihard “dat ze het niet nodig hebben”.

En in feite zijn ze doodongelukkig.

Jij niet. Jij zet je beste beentje voor

Als je mijn stappenplan voor leren flirten en versieren volgt, tenminste.

Daarin leer je precies wat je moet doen, en wanneer precies, om ervoor te zorgen dat je niet eenzaam of ongelukkig sterft. Maar dat je een leven tegemoet gaat vol aantrekkelijke leden van het andere geslacht.

Ben jij klaar voor het liefdesleven van een rockster?

Hier komt het:


Stap 1: Verdiep je in versiertechnieken

De Wright BrothersStel je voor:

De Wright Brothers zaten aan de keukentafel te praten over hun grote ambitie:

Het bouwen van een vliegtuig.

Fietsen waren ze zat. Auto’s? Die gaan veel te langzaam. En een oceaan overbruggen in een boot is een stuk minder sexy dan met vleugels in de lucht.

Dat er nog geen vliegmachine was, wisten ze. Of het mogelijk was om er 1 te bouwen, wisten ze nog niet.

Stel dat dit gesprek als volgt was gegaan:

Orville: “Goh Wilbur, ik wil best een vliegtuig bouwen, maar ik heb geen idee hoe het moet. Het klinkt als best veel werk.”

Wilbur: “Maar natuurlijk Orville, gelijk heb je. Laten we onze droom en ons levensgeluk maar op de lange baan schuiven en in plaats daarvan gaan scrabbelen.”

Dan waren er nooit vliegtuigen geweest, en waren de broers zich op den duur miserabel gaan voelen. Puur omdat als je iets wilt hebben, en dit verlangen onderdrukt, je jezelf pijn doet.

En je moet NOOIT een verlangen onderdrukken puur omdat je niet weet hoe het verwezenlijkt moet worden. Zeker als Tim en ik er zijn om je uit te leggen wat het bouwplan is.

Leer over onze methode

Er zijn je letterlijk duizenden mannen en vrouwen voor gegaan.

Ik snap dat het voelt alsof jij de eerste persoon op aarde bent die het gaat proberen. Dat komt omdat de mensen in je omgeving er voortdurend allerlei mythes uit slingeren over hoe de liefde werkt. Zoals:

“Het komt allemaal vanzelf”

Geen toeval bij versieren, gewoon hard werkenTuurlijk, en als de Wright Brothers lang genoeg hadden gewacht, had iemand anders dat vliegtuig wel uitgevonden.

Hadden zij tijdens hun leven daarin kunnen vliegen? En werkeloos kunnen toekijken hoe iemand anders krijgt wat zij wilde maken. Dat is nogal wat om te vragen.

Ja, sommige mensen ontmoeten per toeval iemand.

Maar ik heb ook wel eens duizend euro gewonnen met Roulette. Dat wil niet zeggen dat ik alle andere keren niet snoeihard verloren hebt.

En als jij tot je zestigste wilt wachten tot je iemand tegenkomt die je echt leuk vindt: be my guest.

“Wees gewoon jezelf”

Moet je de vrouwen van je afslaan met een stok? De mannen op afstand houden met een gastoeter? Nee?

Dan werkt jezelf zijn voor geen meter, en is het tijd om wat minder jezelf te worden.

Niemand kan het schelen “hoe lekker jezelf jij bent” op het moment dat je overkomt als een sociaal onaangepaste flapdrol.

Nou zal jij ongetwijfeld beter zijn dan dat, maar als je niet tevreden bent over je liefdesleven neem je geen enkel risico.

Of nog zo’n pareltje:

Op iedere pot past een deksel.

Dat klopt. Maar op sommige potjes passen alleen dekseltjes met substantieel overgewicht en een langdurige depressie.

Wij van Versiercoach helpen je om een potje te worden waar heel veel dekseltjes kunnen, die mooi vormgegeven en intelligent ontworpen zijn.

Al deze mythes zijn met keiharde wetenschap te weerleggen:

Goed leren flirten en versieren

De wetenschap heeft onomstotelijk bewezen dat charisma is aan te leren en de aantrekkelijkste persoon in de ruimte een combinatie is van gedragingen.

De duizenden klanten die wij over de jaren heen hebben geholpen zijn daar het resultaat van.

Dus wat je vandaag wilt doen als je beter wilt worden in leren versieren:

 • Lees artikelen die relevant zijn voor jouw situatie. Ben je een man, begin hier. Ben je een vrouw, begin hier.
 • Stel doelen voor jezelf vast. Wat wil je bereiken? Wil je:
  • Korte termijn resultaten. Denk aan one night stands of andersoortige wisselende contacten. Ja, ook voor vrouwen is dit helemaal prima.
  • Gemiddelde termijn resultaten. Denk hierbij aan fuckbuddy’s, scharrels, daten of iemand leren kennen. Dit is perfect voor als je nog niet zo veel ervaring hebt en eerst eens wil snuffelen aan het andere geslacht zonder je vingers te branden. Ik raad altijd aan om minstens 20 mensen te daten voordat je naar de volgende stap gaat.
  • Lange termijn resultaten. Een relatie, of twee. Lees hier of monogamie natuurlijk is – maar als je nog niet zo ver bent is het prima om te beginnen met de eerdere stappen.

Als je nu alleen behoefte hebt aan seks, is dat helemaal prima. Elke man en elke vrouw gaan een “speelfase” door waarin zij zich niet willen binden, en gewoon een leuke tijd willen zonder verplichtingen.

Wil je juist mensen leren kennen zonder dat je te veel met het lichamelijke bezig bent, hou er dan rekening mee dat je nog steeds aan het versieren en het flirten bent en dat je net zo goed de stappen moet doorlopen.


Stap 2: Oefening baart kunst

Oefenen is belangrijkOk, je hebt wat artikelen gelezen. Je bent uit de Matrix gestapt en weet nu dat het mogelijk is om beter te worden in versieren. Wat ga je nu doen?

Als je denkt:

“Ik weet het! Ik ga me drie maanden opsluiten en niets anders doen dan artikelen lezen over versieren.”

Dan heb je het fout. Je leert immers ook geen auto besturen door vijf oude jaargangen van de AutoWeek door te bomen.

Versieren doe je in de praktijk

 • Pak pen en papier.
 • Bovenin schrijf jij je doel.
 • Daaronder schrijf je wat je deze week op welk moment gaat doen om aan dit doel te werken. Wees zo gedetailleerd mogelijk.

Wij schrijven de artikelen op Versiercoach en Mannengeheim niet omdat we niets beters te doen hebben.

We doen het tussen baantjes trekken in ons zwembad en restaurantbezoeken door. Om jou en anderen te helpen om de vrouwen van je dromen te daten.

Vandaar dat je in elk artikel concrete actiestappen vindt, over wat je NU kan doen om het specifieke onderwerp onder de knie te krijgen.

Ik heb liever dat je alles probeert wat je kan verzinnen, dan dat je elk artikel op deze site leest. Als je gewend bent om actie te ondernemen, dan kijk je goed naar feedback die je krijgt van de mensen om je heen. Want:

Je leert niet door te lezen, maar door afgewezen te worden

AfwijzingJa, vallen en opstaan.

Afgewezen worden is niet voor sukkels.

Elke keer dat een vrouw (of man) je de deur wijst, geeft dat cruciale informatie. Het laat zien dat iets wat je deed, niet in de smaak viel.

Althans, als je meerdere afwijzingen achter elkaar kreeg. Waren het 1 of 2 mensen, dan kan het zijn dat bij de 1 zijn onderbroek scheef zat en dat de ander een ingegroeide teennagel had die een beetje pijn deed.

Je hebt een brede steekproef nodig – lees: veel versierpogingen – om erachter te komen wat er wel of niet werkt.

Als je die feedback hebt, ga je terug naar de artikelen op deze site. Je zoekt op wat Tim of ik je aanraden om te doen in de situatie die je doormaakt.

En voordat je begint met:“Ja maar, mijn situatie staat er niet tussen.”

… Kijk opnieuw.

Bijvoorbeeld:

We hebben bij ons weten geen enkele situatie niet aan bod laten komen – en is dat wel het geval, drop het in de reacties en we maken er gegarandeerd een artikel over.

En om je te helpen afwijzingen te voorkomen, geef ik je als bonus bij dit artikel 36 Voorbeeldzinnen om haar tot je aangetrokken te maken. Je vindt ze aan het einde van dit artikel.


Stap 3: Wees een goede vangst

Wees een goede vangst vang een goede chickAls jij je vrienden en vriendinnen vertelt dat je begonnen bent met versieren, kan je verwachten dat ze je belachelijk maken.

Ik zou vooral even kijken hoe hun liefdesleven eruit ziet, voordat je besluit om je er wat van aan te trekken. Hebben zij elke dag een onenightstand, een relatie met de coolste vrouw ter wereld of zijn ze net zo middelmatig en saai als de gemiddelde Nederlander?

Mooi. Op naar hun bezwaren, en waarom het goed is om hier net voldoende naar te luisteren om er een les uit te trekken.

Aanname 1: “Het draait allemaal om uiterlijk.”

Dit kan je beter vervangen door “Je eerste indruk draait op uiterlijk.” Het is perfect mogelijk om als lelijke gozer bloedmooie vrouwen in bed te krijgen. Dat wil niet zeggen dat het wenselijk is.

Zeker als je begint met versieren wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je er niet bij loopt als een monster dat uit het riool is ontsnapt. Er is geen enkele reden om jezelf te handicappen, en een slecht uiterlijk werkt alleen maar tegen je.

Maar er is een punt, rond het zijn van een zesje, waar de voordelen van aan je uiterlijk werken worden ingehaald door werken aan je versierskills:

Een top uiterlijk helpt, maar als je geen topgenen hebt, helpt het maar een beetje.

Genoeg mooie mannen die huilend bij mij komen voor advies omdat ze ondanks hun modellenlijf op 22-jarige leeftijd alleen met hun knuffelbeer slapen.

Tip: Check hier welke 7 charismatische eigenschappen vrouwen aantrekkelijk vinden.

ik-heb-geen-dure-autoAanname 2: “Het draait om geld, macht en dure auto’s.”

Neen. Maar het draait ook niet om een uitkering, sociale huurwoning en de hele dag World of Warcraft spelen.

De reden dat mensen aannemen dat bovenstaande aantrekkelijk is, komt door twee redenen:

 1. Iemand die rijk of machtig is heeft daar hard voor gewerkt. Is het niet om het te verkrijgen, dan is het wel om het te behouden.
 2. Iemand die rijk of machtig is kan je betere en leukere ervaringen geven dan iemand die alleen maar boterhammen met knakworst eet omdat hij in de schuldsanering zit.

Let op:

Het gaat dus niet om het geld of de macht, maar de moeite en inspanning die nodig was om het te vergaren. Dat is aantrekkelijk.

En ja, er zijn ongetwijfeld rijkeluiszoontjes die geen fluit doen, zich rottig gedragen en nog steeds vrouwen op zich af krijgen. Maar dan is de vraag wat dit voor vrouwen zijn, en of dit de types zijn waar jij op valt.

Wat vrouwen nog meer aantrekkelijk vinden, lees je hier.

Zorg dat je leven op orde is

Naast dat we je aanraden om te oefenen met je versiertechnieken, vinden we het ook belangrijk dat je verdere leven in orde is.

We hebben zelf wel eens een half jaartje niets anders gedaan dan achter vrouwen aanrennen en wodka drinken.

Op zichzelf prima activiteiten, maar wanneer dit alles is wat je doet kan ik je vertellen dat het de vrouwen om je heen stierlijk gaat vervelen. Pas toen we daarnaast ons verdere leven weer op lieten krabbelen, herontdekten we weer wat we al die tijd gemist hadden.

De mannen en vrouwen die weinig succes krijgen met onze methode vergeten deze stap

Lelijk zijn doe er wat aanDaarom zijn we steeds meer gaan selecteren op mensen die de rest van hun leven goed op orde hebben, maar alleen nog willen leren hoe ze moeten versieren.

We zijn namelijk geen sociale werkplaats of liefdadigheidsinstelling. We willen je gerust helpen, maar je zal het toch echt zelf moeten doen.

Dus wil je goed worden in versieren, zorg er dan voor dat jij jezelf niet handicapped door niets anders te doen dan in de kroeg staan.

Versieren is voor erbij, niet het hoofddoel in je leven.


Stap 4: Date met meerdere vrouwen

Ok. Je hebt onze methode gevolgd en je eerste succesjes gehad. Je merkt het verschil en je geniet er enorm van.

Wat je nu NIET moet doen, is zo snel mogelijk met de eerste de beste het huwelijksbootje instappen.

De meest gemaakte fout is dat mensen, zodra ze iemand tegenkomen die ze “wel ok” vinden, gelijk voor een lange relatie gaan. Dit is een groot gevaar, wat je op de lange termijn niet gelukkig maakt.

De reden dat je moeite had met versieren, was omdat je gedrag vertoont dat onaantrekkelijk is.

Wil jij de mijne zijn creepWanneer je begint met het te leren, kost dat tijd. En wanneer je met de eerste de beste persoon een relatie begint, stop je dat proces.

Als je net begint is het allemaal heel overweldigend en spannend.

Geloof me, het went. Maar je moet het wel wat tijd geven.

Als je voor die tijd in een relatie komt, is de kans groot dat dit met iemand is waar je niet bij past.

Het gevolg? Het gaat na een jaar of vijf uit, en je bent weer terug bij af

Daarom raad ik je aan om eerst minstens twintig mensen te daten voordat je ook maar denkt over een relatie.

Wees niet bang om de boot af te houden en lekker te snuffelen.

Serieus worden kan altijd nog.

En het is handiger om dit met iemand te doen waarbij je echt past, en de kans op brokken zo klein mogelijk is.


Stap 5: Neem afstand

Neem afstandAls je iemand echt leuk vindt, wordt de kans groot dat je die persoon alles wil geven wat zij (of hij) wilt.

Dit is totaal niet waar die ander op zit te wachten.

Een vuistregel in versieren is:

Mensen hebben meer waardering als ze voor je moeten werken

Dat betekent niet dat je nooit iets liefs mag doen. Verre van. Ik ben er een groot voorstander van om lieve dingen te doen voor mijn vriendinnen. Zomaar, zonder dat daar een reden voor is.

Maar daar staat tegenover dat ik mijn eigen agenda bepaal. Soms reageer ik dagen niet op een app. Ben ik totaal niet bereikbaar. Dat doe ik heel bewust.

Het voorkomt dat ik te veel investeer in iemand terwijl die persoon er nog niet klaar voor is.

Ik kan geen gedachtelezen, en daarom wacht ik liever totdat iemand bij mij komt dan dat ik zelf achter iemands kont aan zit.

Je hebt vast wel eens van het woord “wanhopig” gehoord.

Dit is niets meer dan de reactie die iemand krijgt wanneer jij contact zoekt voordat die persoon er klaar voor is. Het is een van de grootste afknappers tijdens daten en tijdens relaties. Ook voor mij.

Er is niets mis mee om de bal naar de ander te leggen. Als iemand je wil zien, dan hoor je dat vanzelf.

Pas als je dit kan, is je opleiding als versierder afgerond.


Zo. Dit waren mijn vijf stappen voor als je wilt leren versieren

Ik wens je veel liefde, en succes bij het versieren.

Sander

P.S.: Hier is je bonus

Helemaal gratis: 36 Voorbeeldzinnen om haar aangetrokken en verliefd te maken.

Bonus Download: 36 GRATIS Voorbeeldzinnen die je direct kan gebruiken als je niet meer weet wat je moet zeggen. (Klik hier om nu te downloaden).