Welkom bij de Tim Veninga show nr2.

In deze aflevering:

  • Waarom je moet leren versieren & beter moet worden met vrouwen
  • Waarom de mensen die roepen “ik heb het niet nodig” juist de mensen zijn die de meeste hulp nodig hebben
  • Waarom mensen op een technische universiteit verneukt zijn voor het leven
  • Wat er gebeurde met een klant die bang was voor kippen terwijl hij dagelijks kippentransport reed door Europa
  • Waarom sommige mannen bazen worden en sommige bitches blijven
  • Wat het percentage succes is van mannen die half werk leveren

Ik ga er nogal …ehm… hard in.

Deze aflevering is volgens Ali: Te grappig.
Volgens Sander is hij: Bruut, seksistisch en racistisch.

Ik vind hem: Precies goed.

en volgens jou?

Geen idee, ga kijken en laat het me weten in de comments.

Boks,

Tim

  • Update 2016: Er is een nieuwe versie van dit artikel beschikbaar, die vind je hier.

Transcript van de podcast hieronder:

Leren Versieren – TVS #2

Ali Mohammed: Yo, dit is Ali van Versiercoach, welkom bij de Tim Veninga Show aflevering twee. Vorige aflevering was ik vergeten überhaupt mezelf voor te stellen. Zó onder de indruk was ik van Tim Veninga aan de tafel. Ik ben Ali van Versiercoach dus. Ik ben ook versiercoach. Ik zit wederom aan tafel met Tim Veninga. Tim, waar gaan we het deze keer over hebben?

Tim Veninga: Het is wel leuk trouwens: De vorige keer kreeg ik ook de vraag of ik de naam Tim Veninga Show zelf verzonnen had. Ik moet heel eerlijk bekennen dat dat wel het geval is in ieder geval. Maar goed, fijn in ieder geval dat de Tim Veninga Show gepresenteerd wordt door Ali. Dat maakt het al een stuk beter… Multicultureler ook.

Ali Mohammed: Kijk, Versiercoach schept alleen maar banen hier. Is goed voor de wereld.

Tim Veninga: Absoluut, we krijgen veel subsidie voor je, thanks.

Ali Mohammed: Graag gedaan.

Tim Veninga: Hé, waar ik het over wil hebben deze week is: ‘Waarom je überhaupt zou willen leren om beter te worden met vouwen.’ Er zijn zo verschrikkelijk veel gasten – dat is een beetje het ironische lot van datingcoach zijn – dit werk doe ik nu al zeven jaar als datingcoach, zeven jaar geef ik les aan mannen om vrouwen te versieren. En er zijn twee dingen die ik al die tijd lang gehoord heb. Eén, Chicks die zeggen: “Die trucs zouden op mij nooit werken.” Twee, dudes die tegen me zeggen: “Ik heb dit niet nodig.” Wat betreft die chicks die zeggen: “’t Zal bij mij nooit werken,” dat klopt; jullie zijn anders, jullie zijn speciaal, op jou werkt het niet. Jij bent zo slim dat je er dwars doorheen ziet.
Wat betreft die dudes die zeggen van: “Hé, ik heb dit niet nodig.” Het valt mij op bij mensen die zeggen: “Ik heb het niet nodig om beter te worden met vrouwen,”
over het algemeen de types zijn, die het ’t hardst nodig hebben. En ik zie het ook constant in mijn eigen omgeving met vrienden die zeggen: “Ik heb niets met dat flirtgedoe te maken, ik doe gewoon mijn eigen ding.” Je ziet dat als iemand niet bewust gaat leren hoe ze beter worden met vrouwen, dat ze echt – ik probeer een net woord te vinden voor kansloos – maar ik denk niet dat het er is.

Ali Mohammed: Onze show is niet politiek correct, dus zeg die shit gewoon.

Tim Veninga: Ja, fuck dat. Het is zo verschrikkelijk kansloos als je die gasten ziet, die zeggen van: “Oké, ik heb dit niet nodig ik hoef niet beter te worden met vrouwen. Ik red mezelf met mijn eigen ding.” En dan stiekem zes dagen per week zitten te Tinderen, en dan met een nét iets te dikke chick op sportschoenen aankomen. Je weet ongeveer hoe dat gaat…Dat zijn de gelukkige gevallen hè. De gelukkige gevallen vinden een nét iets te dikke chick op sportschoenen. En als je dan naar verjaardagsfeestjes gaat, zitten al die chicks bij elkaar die dudes af te zeiken. Zitten zij er een beetje als randebielen hun biertje wat weg te drinken en over voetbal te praten, en televisie…weet ik veel waar normale mensen over praten. Dat heb ik al lang niet zo…

Ali Mohammed: Geen idee, wij zijn dat wereldje al lang voorbij. Over die mannen waar jij het net over had, die dan zeggen: “Dit heb ik niet nodig” en dat zijn vaak de mannen die het hardst het nodig hebben. Waarom denk je eigenlijk dat dat soort dudes niet toegeven dat ze gewoon hulp nodig zouden kunnen hebben.

Tim Veninga: Dat is gewoon je ego. Het is alsof je aan een acht jarig jochie vraagt op het schoolplein: “Kan je vechten?”, “Ja, ’tuurlijk kan ik vechten ik kan iedereen aan. Kom maar op.” En als je dan vraagt: “Heb je ooit training gevolgd om te vechten?” of “Heb je ooit met iemand gevochten?” Dan wordt het al gauw een stuk ingewikkelder, zeg maar. En hetzelfde zie je met mannen als het om vrouwen en seks gaat; ze zijn allemaal zo verschrikkelijk koppig. Dat komt omdat ze in hun hoofd het idee hebben opgebouwd: “Als een product maar goed genoeg is, dan verkoopt het wel. Als ik maar leuk genoeg ben, als ik maar slim genoeg ben, een goeie auto heb, en een dikke baan en ik ben toch hartstikke leuk. Ik moet gewoon mezelf zijn en mijn ding doen.” Met ‘zichzelf zijn’ en ‘hun ding doen’, bedoelen ze dan daadwerkelijk: vrijdagavond zich helemaal klemzuipen met hun vrienden, in de hoop dat er toevallig iemand anders, die net zo dronken en wanhopig is, tegen ze aan struikelt, en die dan zo aardig is dat ze je piemel in haar laat steken…waar het dan ongeveer op neerkomt.

Ali Mohammed: Waarschijnlijk omdat zij al vier weken geen seks heeft gehad, dat ze dacht: “Dan maar iets.”

Tim Veninga: En als er dan zo’n chick is die dat toevallig doet, dan zijn ze zo verschrikkelijk bang, omdat ze één keer een mazzeltje hebben gehad, dat ze er echt alles aan doen om die chick bij zich te houden. Ze trouwen, ze proberen dat ene gelukje te trouwen bij voorkeur. Gewoon vast leggen aan contracten. Ze worden paranoïde en wanhopig. Maar dat zijn dan nog de positieve gevallen… dat is nog de mazzelaar. Als je de pech hebt dat je op de TU Delft of in Eindhoven op een technische universiteit heb gezeten, tussen alleen maar gasten…dan ben je gewoon fucked. Want “dan heb je het niet nodig.” Je hebt tenslotte internetporno en GTA 5 of 6 of weet ik veel…Al die computergames worden alleen maar verkocht aan gefrustreerde en wanhopige mannen. Puur zodat ze een beetje hun tijd en hun gebrek aan seks kunnen compenseren met iets anders. En in die negatieve gevallen; die hebben bijna nooit een vriendin.
Die hebben wel vaak iemand op wie ze dan ‘verliefd’ zijn en in hun fantasie dan hele goede ideeën over hebben…ik weet niet hoe dat precies werkt. Maar dat ze zoiets hebben van: “Ja, misschien in de zomer…misschien vraag ik haar met de volgende Valentijnsdag wel een keer uit.” En dan wordt het ‘m niet en dan is het van: “Ah, weet je, ik wacht wel tot dat ene bedrijfsfeestje over drie maanden.” En dan pompen ze zich helemaal op voor dat ene bedrijfsfeestje over drie maanden,
en dan staat ze met die collega, die net twee dagen nieuw op de werkvloer is, te zoenen, en dan staan ze erbij van: “Ja, maar het was de liefde van mijn leven.”
En het is niet raar, het is niet raar dat ze niets doen. Als je niet weet wat je moet doen, waar moet je dan in godsnaam aan beginnen? Ik bedoel, het is zo’n groot onoverzichtelijk…Je hebt geen flauw idee wat je eerste stap zou moeten zijn om te doen, en ’t is logisch dat je onzeker bent. Als je mij nu, op dit moment, in een luchthaven controlecentrum zet en zegt: “Tim, ga die shit maar regelen.” Nou, reken maar dat ik onzeker word.

Ali Mohammed: Je kan beter mij niet in de buurt van vliegtuigen brengen met mijn afkomst.

Tim Veninga: Ah, jij komt toch niet door de douane, fuck dat.

Ali Mohammed: Hebben we ook nog een leuk verhaal over voor een andere podcast.

Tim Veninga: ‘Tuurlijk word je onzeker. Als je ineens een heel ingewikkeld systeem hebt, of een heel ingewikkeld ding wat je moet aanpakken, maar je weet niet waar je moet beginnen. Dus begin je er maar niet aan. Dat is overigens ook de reden waarom mijn kamer zo’n bende is altijd. Gewoon, als het zo’n chaos is dat je denkt: “Oké, waar ik moet beginnen? Ja, laat maar.”

Ali Mohammed: Fuck die shit.

Tim Veninga: Je ziet dat zo erg in die gasten; ze weten totaal niet wat ze moeten doen, maar tegelijkertijd is het dat stukje ego wat ze blokkeert om het niet te doen. Je ziet daarin het gevaar dat, als ze dan wél in een relatie terecht komen, dan zijn ze zo verschrikkelijk bang om die vrouw kwijt te raken, dat ze eigenlijk zichzelf vanaf dag één in de relatie castreren. Ze gaan de kleren aantrekken die de vrouw leuk vind, ze gaan zich gedragen zoals die vrouw wil. Ze doen alles om het haar naar de zin te maken, en wat er eigenlijk gebeurd is; die vrouw wordt verliefd op één man, maar je weet hoe vrouwen zijn, die hebben altijd overal een mening over, en dingen enzo…

Ali Mohammed: Dat schijnt ja.

Tim Veninga: Als het zuurstof naar buiten komt dan komen de woorden er achteraan, dat is echt heel irritant. En dan gaan die mannen aan alles veranderen. En vervolgens is het een totaal andere man geworden, vinden ze hem niet aantrekkelijk meer en dan dumpt ze hem voor iemand die ze niet kan controleren. En dat is dan zo’n beetje de vicieuze cirkel waarin die man steeds ouder en wanhopiger wordt. En in het allerergste geval…dat is wel grappig; ik was laatst op een debat, en daar was zo’n journalist die ‘het handboek voor de moderne man’ had geschreven, Wim de Jong…Nou, ik weet niet eens waar ik moet beginnen hoe kansloos dat figuur was.

Ali Mohammed: Doe eens een poging om ‘m enigszins te omschrijven.

Tim Veninga: Het was één of ander debatavond en die vent was daar en die zit daar. En hij wilde dat alle mannen en vrouwen ongeveer hetzelfde gingen worden, en dat de man wat vrouwelijker moest worden. Hij had er wel een hele goede argumentatie voor; hij had drieënhalve meter boeken gelezen geloof ik.
Maar totaal geen argument of onderbouwing of wat dan ook. Hij zat erbij als een klein schooljochie, dat is het beste om het te omschrijven. Dus, vrouwelijk, en je zag dat zijn hele leven was ingericht om het vrouwen naar de zin te maken. Hij kon na afloop van het debat niet eens blijven, hij moest zo snel mogelijk weg want, hij moest op de kinderen passen. Weet je, je ziet dat zo’n man gewoon…het is bijna grappig…En je merkte, als ik dan begin te vertellen over mannen en vrouwen, hoe het echt werkt, vanuit een gezond verstand met een onderbouwing…die man schiet bijna in de paniek. Met zijn hele lijf voelt hij zo’n weerstand als van: “Ja, maar, dat is niet zo.”

Ali Mohammed: Mijn hele wereld stort in elkaar.

Tim Veninga: Ja, en dat is met die dudes die denken dat het gaat om auto’s en hoe je er uit ziet. Het is heel simpel als je zegt: “Het gaat toch alleen maar om uiterlijk, dan kan je er niets aan doen toch? Dan ligt het helemaal niet aan jou en is er verder niets waar je je zorgen over hoeft te maken.” Of wat dan ook, “dan is het gewoon een kwestie van het lot.” Maar als het blijkt dat het komt omdat je zelf gewoon totaal onkunde bent en belichaamd, dan wordt het allemaal een stukje pijnlijker. Plus, ik denk dat het heel belangrijk is juist dat mensen het wel leren.
Want als je ziet wat er gebeurd op het moment dat mensen dat wel leren – dat is zo tof – want er gaat een soort nieuw luikje voor je open. Je ziet met klanten die hier komen, die zitten vast in één of andere kutbaan…ik zal je een mooi verhaal vertellen: Ik had zo’n klant en dat is echt waar – ik hoop dat hij het niet erg vind dat ik dit vertel – Het zal wel niet, het is echt een megatoffe dude. Die kwam voor een week bij ons en die man was vrachtwagenchauffeur. En hij reed internationale transporten naar Rusland en hij zat de hele tijd constant op de vrachtwagen. Hij had totaal geen leven, gewoon een beetje op de vrachtwagen zitten, en af en toe, één keer in de twee weken was hij geloof ik een weekendje vrij en de rest was hij alleen maar aan het werk. Ik zou er eigenlijk niet om moeten lachen, maar hij was bang voor kippen. En hij reed op kippentransporten.

Ali Mohammed: Hij was letterlijk bang voor chicks.

Tim Veninga: Ja, letterlijk bang voor chicks. Hoe een kutleven heb je dan…het is gewoon…als je bang bent voor kippen en je rijdt kippentransporten. Dat is gewoon zo kut. Die gast komt hier dus voor een week lang training en later is hij nog een keer teruggekomen. Eerst komt hij er achter: “Hé, deze shit met chicks kan ik leren. Hé, misschien hoef ik wel helemaal niet zo’n leven te hebben op deze manier. Misschien kan ik wel veel meer doen.” Binnen een paar maanden denkt hij: “Weet je wat ik doe, ik zeg mijn baan op.” Vliegt naar Thailand, geloof ik, om een bartenderscursus te gaan volgen. En die is nu in Australië allerlei chicks aan het bangen. En die heeft besloten om het volledige roer om te gooien en écht te gaan genieten van het leven. Maar je ziet ook dat, als ze eenmaal dat stuk met chicks fixen doorkrijgen, dat je ineens zoveel meer andere dingen krijgt. Of het nou promotie op je werk is, dat het is dat je ineens harder bezig gaat met sport, dat je sociaal lekkerder in je vel zit. Eigenlijk al die dingen die volgen daar op. Omdat ja, als je veel chicks bangt, je voelt je gewoon awesome en je voelt je ook oprecht veel relaxter, omdat dat stukje waar je eigenlijk altijd mee zat…van: “Die andere man is beter dan mij, of leuker, of knapper, of interessanter.” Als je dat los kan laten en dat je echt ineens de club binnen kan lopen met een houding van: “Ok, weet je, fuck you, geef me de heetste chick in deze tent, dit moet ik hebben.” Als je dat kan doen dan word je inderdaad steeds zelfverzekerder, arroganter…Je woont met mij in één huis; je weet een beetje hoe ik als een narcist ’s ochtends binnen kom lopen, om te vertellen hoe awesome en hoe mooi ik eruit zie.

Ali Mohammed: Dit is een heel bescheiden huis, dit is een heel bescheiden huis, mensen…

Tim Veninga: Je merkt dat je daarin qua zelfvertrouwen zo op een ander niveau komt, dat het gewoon…Super episch is waarin je veel meer kan halen en het gekke is; als je daar eenmaal bent, sta je ook weer op een punt waarbij je naar die andere gasten kijkt, en dat je denkt van: “Ok, wat een losers zijn jullie ook.”
Ik merk heel erg dat ik daarin een soort van houding heb…in het begin toen ik doorkreeg van: “Hé, dit ding met vrouwen kan je leren”, dacht ik: “Ik moet iedereen nu gaan vertellen wat dit is.” Ik was een soort van Jehova getuige of misschien nog wel erger. Ik ging bij wijze van spreken iedereen, die het maar horen wil, vertellen van: “Dude, het hoeft niet zo te zijn. Let nou even op. Luister nou, kijk nou wat ik doe, doe het dan na.” Op een gegeven moment kom je er achter van: “Je hebt gewoon op deze planeet twee soorten mensen. Je hebt winnaars en verliezers.” En het is ook maar goed denk ik dat die losers er wat dat betreft zijn. Die losers zorgen ervoor dat wij zo awesome zijn.

Ali Mohammed: Wij noemen ze graag: “Bitches en bazen.”

Tim Veninga: Ja, maarja, stel ze zouden het wél allemaal leren, dan zou iedereen weer even goed zijn, en zijn we weer terug bij af.

Ali Mohammed: Ja.

Tim Veninga: Dat is ook prima. Het is prima dat ze er zijn en alles heeft zijn plaats, ik bedoel; in de samenleving heb je mensen die in een fabriek deksels op potjes draaien, Maarja, die mensen moeten er ook zijn. Anders dan heb je een blik maïs beet en ligt alles op de grond. Hetzelfde heb je met mannen die slecht zijn met vrouwen, die hebben we gewoon nodig in onze samenleving zodat wij er goed bij afsteken.

Ali Mohammed: Zodat wij er beter door zijn.

Tim Veninga: Dus dat Jehova getuige achtige heb ik wat losgelaten, maar het is meer van; er zijn ook een aantal mannen die het wél willen en die wél gemotiveerd zijn en die ook slím zijn. Die denken van: “Ok, misschien kan ik dit ding met vrouwen leren.” Die mannen kan je heel goed helpen en daar kunnen we heel veel mee en daar valt ook iets mee te doen, maar dat is echt puur voor degenen die echt heel…de bazen onder ons. De ‘Van Bitch Naar Baas’, dat is die audio training die ik gebouwd heb over zelfvertrouwen en productiviteit. Dit is echt schaamteloze reclame trouwens, maar…

Ali Mohammed: Het is jouw programma, dus boeiend.

Tim Veninga: En daarin trek ik ook heel hard de verdeling in: aan de ene kant je hebt de bitches en je hebt de bazen. En je ziet het met alles, je hebt een bitch; op het moment dat zijn bedrijf failliet gaat, dan is het van: “Oh, mijn God. Waarom overkomt mij dit nu…” Terwijl een baas denkt: “Ok, goed, mijn bedrijf gaat failliet. Kut. Wat is de volgende stap.” En je ziet dat die manier van besluiten – in de slachtofferrol duiken – als van: “Oh, mijn God. Die gemene man, die pakt mijn meisje af.” Of de andere man die denkt van: “Verdomme, die gast die pakt mijn meisje af. Ik ben nog gemotiveerder om me dit in ieder geval niet nog een keer te laten gebeuren.” Daarin heb je gewoon twee soorten mensen en beide mogen er wat mij betreft zijn. Ik bedoel; de reden dat ik in een club uit kan gaan, is omdat die bitches zoveel geld uitgeven aan alcohol, dat de club kan bestaan.
Dus, ook daar hebben ze een functie voor mij. Ze houden de horecagelegenheden in stand, waar ik dan vervolgens – de bazen – de chick weg kan halen.

Ali Mohammed: Je zegt: “Er zijn bitches, er zijn bazen.” Wat zorgt er nou voor dat een gast, die nog een bitch is bij wijze van, besluit van: “Ok, fuck deze shit, ik ga nu goed worden. Ik wil niet meer een bitch zijn, ik wil een baas worden.” Wat is meestal dat moment dat mannen bereiken of dat punt dat ze bereiken, waardoor ze dan besluiten: “Fuck die shit, ik ga het gewoon doen.”

Tim Veninga: Heel ironisch is dat het echt op een dieptepunt gebeurd. Dat er iets pijnlijks is, dat er iets is dat echt heel zeer doet. Je verliest een vriendin, of je gaat kansloos af tegenover al je vrienden. Op het moment dat je zoiets hebt van: “Weet je wat; dat ego ding, fuck dat, ik ga dit nu echt leren.” Je moet er echt klaar mee zijn om je minderwaardig en om je kut te voelen. Je moet er klaar mee zijn om te denken van: “Ok, je moet voldoen aan de sociale standaard.” En als dat punt komt, dan is er inderdaad ook echt een keerpunt.

Ali Mohammed: En ok; we kunnen ze nu niet een hele cursus gaan uitleggen in wat ze moeten doen. Maar stel iemand bereikt zo’n punt en je denkt: “Fuck it, ik wil er nu iets aan doen.” Wat is voor die mensen dan stap één?

Tim Veninga: De eerste stap is; ten eerste ga je erin verdiepen. Simpelweg je hebt eigenlijk altijd twee dingen nodig; je hebt kennis en oefening. En als je kennis neemt van, weet ik veel, één of andere vijftig jarige debiel, die je helpt om jezelf beter te leren ontwikkelen als man, ik zal geen namen noemen. Als je de verkeerde dingen aan het leren bent dan gaat het ook fout. Je hebt goede kennis nodig en als iemand nog niet op onze mailinglijst staat, schrijf je gewoon in, je krijgt echt een bak aan gratis cursussen. Puur en alleen om je in het begin aan de slag te houden. Ga erover lezen, zorg dat je kennis hebt en daarnaast; kennis op zichzelf is ook onzin. Ik bedoel, Ik ben nu aan het lezen in het boek van Slater Ibrahimovic, wat echt een awesome boek is, maar ik weet zeker dat als ik hem uit heb dat mijn voetbalskills niet zijn verbeterd. Dus het is zowel kennis en daarna gewoon in de praktijk toepassen. Heel veel doen. Niet bang zijn om hulp te vragen. Als je ergens tegenaan loopt, zorg dat je een goede coach hebt, iemand die je echt kan helpen. Zorg gewoon dat je de juiste middelen hebt en dat je de juiste dingen ook echt aan het oefenen bent. Dat is wat dat betreft de eerste stap.

Ali Mohammed: Cool. Heb je mensen nog wat te melden? Want nu weten ze in principe wat het verschil is tussen bitches en bazen en wat hun eerste stap is om een baas te worden. Zijn er nog dingen waarvan jij zegt: “Dit moet je eigenlijk ook nog weten, wil je goed worden met vrouwen of wil je geen bitch meer zijn?”

Tim Veninga: Er is een klein dingetje wat denk ik wel heel belangrijk is. Het is een beetje lastig om te omschrijven, maar het is meer van; als je ervoor gaat, ga er dan ook vol voor. Ga er niet half voor. Probeer niet nog half ergens aan je ego nog vast te houden. Je ziet dat er heel veel mensen er heel halfslachtig in stappen en na een half jaar weer ophouden. Wel een leuk verhaal; zes jaar terug was er één van de meest getalenteerde gasten die ik coachte. Die jongen was megajong en in drie maanden tijd ging hij…Ik las zijn dagboeken nog terug…
Zei hij: “Ik hoop de komende maanden een aantal nummers krijgen en ik zal blij zijn als ik misschien een keer een kusje zou krijgen van een vrouw.” En minder dan een maand later in het dagboek was het van: “Ik ben gisteravond ontmaagd.” Die gast die ging ongelooflijk goed, die ging superlekker, alles had hij gewoon goed voor mekaar. En dan is hij toch zo halfslachtig dat hij eigenlijk veel te vroeg, vóórdat hij er klaar voor is, met één of andere chick een relatie aangaat. En de laatste keer dat ik hem sprak had hij een kind, en mocht hij zijn kind niet zien. Weet je, zo’n jongen verneukt zijn leven omdat hij met de eerste de beste domme trol gaat settelen, en dat is zonde. Dus, als je hier ook in gaat, ga er dan ook echt in. Neuk gewoon eens vijftig chicks en ga dan eens even nadenken over verkering.

Ali Mohammed: Maar zelfs simpeler dan dat; dat zie je ook weleens als je met gasten op stap gaat en ze spreken een chick aan. Ze spreken een chick half aan waardoor ze afgewezen worden en daarna bij zichzelf denken: “Het ligt aan mij, het ligt aan dit, het ligt aan dat.” Maar omdat je juist half werk deed en er half in ging kreeg je half resultaat. Oftewel, een flinke afwijzing en dan ga je eigenlijk in een neerwaartse spiraal in plaats van een opwaartse spiraal.

Tim Veninga: Kijk, dat half of slap erin gaan, dat is een heel typisch ding van mannen, van: “Ik heb haar toch aangesproken, maar ze zijn niet gelijk van ‘mag ik alsjeblieft op je pik springen nu’, dus laat ik gewoon maar weer verder gaan,” of “het gesprek liep dood.” Wat een fucking kutsmoes, weet je, vertel over de laatste keer dat je bij je oma was. Blijf in ieder geval staan totdat zíj je afwijst en doe het niet zelf. Dat is ook wel een mooi bruggetje, dat is ook waar we het in de volgende podcast over gaan hebben. Dit is over ‘killer instinct’ en dan heb je het over een situatie dat je met een vrouw in gesprek bent, en dat het gesprek vast loopt, dat je op wil geven. Zeg maar de punten waar de meeste mannen het eigenlijk opgeven. En hoe belangrijk het is juist om dat instinct te hebben in dat soort situaties, en hoe je dat het beste aan kan pakken. Want dat killer instinct is wat jij zegt; “Je doet half werk, je krijgt half resultaat.” De werkelijkheid is niet; je doet half werk je krijgt half resultaat. Het is je doet half werk en het is misschien…

Ali Mohammed: Tien procent?

Tim Veninga: Ik vind je nog optimistisch hier. Ik denk dat je echt met half werk misschien vijf procent resultaat krijgt en juist als je er hard ingaat, en dat killer instinct hebt, ik zal een aantal voorbeelden geven van waarbij dat is. Het betekent niet letterlijk dat je mensen moet vermoorden, althans, niet altijd…

Ali Mohammed: Nee echt? Oh…ok.

Tim Veninga: Ja, ik weet dat…Ik zal geen ISIS grappen maken.

Ali Mohammed: Doe maar niet, doe maar niet.

Tim Veninga: Killer instinct…Je brengt me van slag man met je huidskleur.

Ali Mohammed: Ik weet het, ik ben heel mooi.

Tim Veninga: Als je met een killer instinct zit, dan heb je inderdaad…Als je dat niet hebt, raak je zoveel kwijt. En als je het wel hebt dan zie in heel veel situaties die in eerste instantie kansloos lijken, dat die toch niet zo kansloos zijn als in eerste instantie. Maar daar gaan we het de volgende keer over hebben, dan ga ik je ook wat stomme verhalen vertellen, dat wordt wel grappig.

Ali Mohammed: Cool. Dit was ‘m weer voor vandaag denk ik.

Tim Veninga: Ik denk het wel, jij bent de presentator.

Ali Mohammed: Dit was de Tim Veninga show aflevering twee. Check de volgende aflevering voor de Killer Instinct van Tim Veninga.

[Einde podcast]

Notities en links:

Van Bitch Naar Baas Bom

 

Wil je beginnen met leren versieren, dan zijn deze artikelen handig voor je: