Meisjes plagen, kusjes vragen. Die uitspraak is zo oud als de weg naar Rome.

Plagen en pesten is de allerbeste manier om spanning op te bouwen.

Vrouwen willen niet verafgod worden en behandeld als prinsesjes. Een man die een vrouw op een voetstuk zet is alles behalve aantrekkelijk.

Vrouwen willen mannen die spannend en uitdagend zijn. Ze willen emotioneel gestimuleerd worden en niet alleen maar saaie gesprekken voeren.

Een manier waarop je beide kunt doen is door middel van speelse plagerijtjes.

Wanneer je haar namelijk plaagt zeg je eigenlijk:

 1. Ik ben niet bang voor je;
 2. Ik ben niet saai;
 3. Ik neem niet alles serieus;
 4. En in tegenstelling tot de meeste mannen ben ik niet zo snel onder de indruk.

Veel mannen doen zo hun best om in de smaak te vallen dat ze het eng vinden om een vrouw te plagen. Ze zijn bang dat een vrouw dit niet kan hebben, boos wordt of dat de vrouw in kwestie beledigt zal zijn. Terwijl vrouwen het juist leuk vinden om geprikkeld en uitgedaagd te worden.

Het is een van de dingen waar vrouwen nota bene van houden:

12 Manieren om haar te plagen (en te versieren)

Maar wat is dan een goed plagerijtje? Een plagerijtje is iets waarmee je haar de gek aan kan steken zonder dat je een gevoelige snaar raakt. Bijvoorbeeld “volgens mij was jij vroeger echt een ‘jongetje’ die altijd in bomen klom”. Zo’n plagerijtje is de meest geschikte toon.

Je plaatst haar in een heel erg onvrouwelijke positie zonder dat je een gevoelige snaar raakt.

Leuke plagerijtjes zijn:

Man-vrouw rollen omdraaien

 • Haar ervan beschuldigen dat ze jou probeert te versieren, haar opmerkingen verkeerd(sexueel) interpreteren.
 • Haar ervan beschuldigen dat ze aan je kont zit.
 • Zeggen dat jullie gewoon vrienden blijven.
 • Zeggen dat ze je nog niet mag aanraken als jullie elkaar nog maar net hebben ontmoet.

Haar in een onflatteuze rol plaatsen

 • Noem haar een een leuke vent als ze iets mannelijks zegt.
 • Beschuldig haar ervan een NERD te zijn.

Jezelf overdreven slecht presenteren

 • Zeg dat je een werkloze alcoholist als ze vraagt wat je doet
 • Zeg dat je straat arm bent
 • Zeg dat je ‘een vriend’ hebt (kijk hier mee uit als je wat vrouwelijke trekjes hebt)

Onderwerpen die je wilt vermijden

 • Kleding(vaak met veel zorg uitgezocht en valt vaak slecht)
 • Overgewicht
 • Haar vriendinnen
 • Ziektes, opleidingsniveau, familie
 • En alle andere dingen die je ook met goed verstand zelf kan bedenken

Let wel op: Ik zeg plagerijtjes en geen rotopmerkingen of beledigingen.

Het is makkelijk om je mee te laten slepen. Je doel is eigenlijk een quasi-beledigde blik of een stompje op de arm. Het doel is niet om haar te kwetsen of haar te beledigen.

Woordkeus:

Denk ook om je woordkeus, dit maakt een wereld van verschil. Je kan bepaalde plagerijtjes grappiger maken door ze op de juiste manier in te kleden.

Bepaalde statements kan je afzwakken door ze te verpakken in heel keurig taalgebruik.

Voorbeeld 1

Stel ze zegt: ‘ik heb echt een bad hair day vandaag.’

Je kan reageren met:

optie 1: ‘Ja je haar ziet er niet uit’
of
Optie 2: ‘Ik ben buitengewoon blij dat je dit punt zelf aanstipt, het zou echter niet erg sensitief van mij zijn om dit te ontkennen of te bevestigen’

Optie 1 is nogal hard en eerder lullig dan grappig. De 2e optie zegt hetzelfde maar is door een andere formulering veel meer een tease en zal je daardoor eerder dat flirterige ‘stompje’ op je schouder krijgen. Je kan dus door flamboyant taalgebruik een bepaald statement subtieler brengen.

Afhankelijk van met wie je spreekt moet je een keus maken tussen deze verschillende manieren van aanpak.

Na een Plagerijtje

Stel je pest haar een beetje. Wat is dan de volgende stap? Veel mannen durven geen gewaagde opmerkingen te maken, omdat ze niet weten wat er kan gebeuren of wat ze daarna moeten doen.

Ik heb een diagram gemaakt die de dynamiek uitlegt vanaf het plagerijtje.

Positieve respons

Je maakt dus een opmerking en je krijgt een semi boze blik. Een stompje, een duwtje of ze steekt haar tong uit. Dat betekent dat je een positieve respons hebt ontvangen op het plagerijtje. Nu ga je gewoon door en laat je het plagerijtje voor wat het is en praat je verder.

Het is belangrijk dat je dit plagerijtje niet uit gaat melken of er eeuwenlang over doorgaat. Vandaar ook dat je nadat je een positieve respons krijgt gewoon doorgaat.

Geen respons

Krijg je helemaal geen respons dan is het mogelijk dat ze je niet goed heeft begrepen en kun je er een schepje bovenop doen. Je maakt het plagerijtje dan nog iets erger.

Krijg je ook na de tweede keer geen enkele reactie. Laat het dan voor wat het is en praat verder en probeer het op een later tijdstip nog een keer.

Negatieve respons

Stel, je krijgt een negatieve of zelfs een beetje bitchy reactie van een vrouw. Schiet niet gelijk in de verdediging. Waarschijnlijk is de vrouw je een beetje aan het testen of probeert ze de overhand weer terug te krijgen in het gesprek. Dus in plaats van je te laten intimideren en direct jouw excuses aan te bieden is het belangrijk dat je even doorgaat en duidelijk laat merken dat je een grapje maakt.

Op deze manier plaats je de opmerking in een ander licht. Je laat namelijk zien dat je niet gelijk terugkrabbelt als een slappeling. Vervolgens plaats je nu ook haar reactie in een ander perspectief.

Zeg dat ze reageert omdat jouw mening zo belangrijk voor haar is, dat ze je probeert te versieren of dat je haar reactie heel schattig vindt. Hoe dan ook geef een positieve spin aan haar boze reactie.

Bijvoorbeeld:

Jij zegt: wat een leuke vent ben jij ook!
Ze reageert: Nou dankje eikel!

(nu ga je niet terugkrabbelen)

Jij zegt: Ik zou het hartstikke leuk vinden als iemand mij een leuke vent noemt. ( ga nog even door)
Ze reageert: Ja maar ik ben een vrouw en je weet blijkbaar niet wat vrouwen willen horen.
Jij zegt: O, ik begrijp het… stiekem wil jij door mij heel vrouwelijk en aantrekkelijk gevonden worden. (hier doe je een perspectief wissel)
Ze reageert: uh, nou nee….
Jij zegt: Ah het geeft niks, ik zal het niet doorvertellen. Maargoed ik sprak van de week een vriendin van mij en die zei… (onderwerp wissel)

Net zoals met alles, geldt ook weer voor plagerijtjes: Oefening baart kunst. In het begin zal dit lastig zijn maar je zult zien dat het na een tijdje een tweede natuur wordt om het op deze manier aan te pakken.

Een enkele keer zal je een verkeerde opmerking maken die echt niet kan. Dit kan je met jouw eigen gezond verstand wel beredeneren. Als ze in huilen uitbarst na jouw opmerking dan is het verstandiger om gewoon je excuses aan te bieden en te zeggen dat het niet jouw bedoeling was.

Maar negen van de tien keer zijn die boze reacties gewoon verwend gedrag van vrouwen omdat ze gewend zijn dat mannen alles voor hun doen en de grond kussen waarop ze loopt. Die bitchy reacties zijn dan hun manier om te testen of jij echt die stoere zelfverzekerde man bent die je pretendeert te zijn.

En die man ben je ook, toch?

Vrouwen plagen en uitdagen is absoluut cruciaal.

Dit is een vaardigheid die je ook veel plezier op kan leveren omdat je de rollen omdraait. Het is een geweldige vaardigheid waarvan je (na wat oefening) voor de rest van je leven plezier zult hebben. Hetzelfde geldt voor de vrouwen die je ontmoet.

Ze zullen jou als een frisse wind ervaren.

Boks,
Tim

PS: Ik heb nog 2 dingen voor je die je ook kan gebruiken om haar te plagen.

 • 36 Voorbeeldzinnen. Deze kan je gebruiken om haar in echte gesprekken te plagen. Ongeveer dezelfde als de zinnen die je hierboven hebt gelezen.
 • 10 Appjes die altijd werken. Hetzelfde, maar dit zijn berichten die je kan versturen via WhatsApp/Tinder om haar te plagen, en haar zo aangetrokken tot je te maken.

Beide zijn 100% gratis.

Oh, en nu je hier toch bent. Mijn boek Manslut staat vol met dit soort technieken en trucs.