Door veel mensen wordt hij gezien als ‘de coolste man’ van de 21ste eeuw, Michael Bublé. Wat maakt nu dat iedereen deze man zo cool vindt? Bekijk dit filmpje van 2 minuten en leer dan de wijze lessen van de ‘king of cool’.

Bekijk eerst het filmpje en daarna gaan we naar de wijze lessen:

1. Doe niet ’te hard’ je best
Dit is echt een rode draad in het gedrag van Michael Buble. Hij blijft altijd rustig en doet nooit overdreven zijn best om aardig gevonden te worden. Hij blijft relaxt en gedraagt zich niet ‘cool’.

2. Wees nederig
Hij maakt lekker grapjes ten koste van zichzelf en kan grapjes van anderen ook goed hebben. Het komt in dit filmpje constant naar voren. Let ook eens op hoe hij (25 sec) reageert over de opmerking over Frank Sinatra en hoe hij hier aangeeft dat hij al heel blij is dat hij een klein onderdeeltje in de muziekgeschiedenis mag zijn.

Het is juist de nederige houding die hem zo cool maakt. Mensen in zijn omgeving hemelen hem constant op en hij blijft er een bescheiden en waardig onder wat alleen maar statusverhogend werkt.

3. Wees niet bang om anderen aan te raken
(58 sec) Let op hoe hij de presentatrice hier aanraakt. Aanrakingen stellen mensen op hun gemak en je communiceert gelijk een soort van band aangezien de meeste mensen alleen goede vrienden aanraken.

Let ook op de blik van presentratrice hier (58 tot 1.01) en zie met wat voor blik ze hem aankijkt na die aanraking.

4. Lach
Mensen die lachen komen veel relaxter en aardiger over. Daarom kan ik dit niet vaak genoeg benadrukken. Hoe vrolijker jouw uitstraling, hoe beter mensen zich gaan voelen in jouw gezelschap.

Door dit hele filmpje heen speelt er constant een soort van samenzweerderig lachje om zijn lippen alsof hij constant een binnenpretje heeft.

5. Zie er altijd op je best uit.
Michael Bublé ziet er altijd tiptop verzorgt uit. Zijn outfit is altijd net ietsje netter dan zijn omgeving. Dit is de minst formele kleding waar je hem ooit in zult zien. Mannen die zichzelf goed verzorgen doen het altijd goed bij de vrouwen.

Veel liefde en succes toegewenst,

Tim