In dit artikel leer je:

  • Hoe ik mezelf in de problemen bracht door te positief te denken over een tweede kamerlid waar ik op de radio een debat mee aan ging.
  • Hoe het komt dat veel mannen die slecht zijn met vrouwen een reusachtig bord voor hun kop hebben, en daardoor niet beter worden.
  • Wat de juiste houding naar falen is, en waarom dit niets te maken heeft met het jezelf vergeven als je het verneukt met een chick. Als je deze wijsheid inprent, zorg je ervoor dat je een kans maakt om goed te worden (in plaats van gasten die het halverwege opgeven).
  • Wat de vragen zijn die jij jezelf moet stellen als iemand anders het beter doet dan jou.
  • …en nog veel meer.

In deze podcast praat ik over waarom het een stom plan is om positief te denken.

Het gaat er niet om dat jij continu jezelf de grond in trapt, of jezelf depressief maakt.

Wat ik wel wil, is dat jij stopt met je te prijzen voor je eigen falen, terwijl je in feite niets bereikt in het leven.

Waarom positief denken slecht voor je kan zijn

Positief denken heeft geleidt tot een epidemie van grootheidswaanzin bij mannen die goed willen worden met vrouwen, en mannen die in het algemeen aan zelfontwikkeling doen.

In deze podcast rekent ik voor eens en voor altijd af met de grootste mythes die hier over de rondte doen, en ik bied je een alternatief wat er voor zorgt dat je succesvoller wordt dan ooit als je het toepast.

Principe 1: Schat mensen niet te positief in

De meeste situaties waarin ik in de problemen ben gekomen in mijn onderneming, was wanneer ik mensen te positief inschatte.marcouch

Het is beter om een afwachtende houding te hebben naar mensen, en er niet klakkeloos van uit te gaan dat ze het positief met je voor hebben. Zo voorkom je dat je teleurgesteld wordt, of mensen gebruik van je maken.

Vorig jaar deed ik een debat met meneer Marcouch, Kamerlid voor de PvdA, en een belangrijk feministe. Het ging over straatintimidatie. Ik had zo mijn bezwaren, waarom dit geen goed idee was. In mijn ogen ging deze wet allochtone jongen enorm benadelen, door de racistische vooroordelen die er nou eenmaal zijn.

Meneer Marcouch besloot mijn opmerking op te vatten als dat ik achter de eikeltjes stond die vrouwen op straat uitmaken voor “hoer”. En mij hier in de uitzending van te beschuldigen.

In mijn uitleg kon je duidelijk merken dat dit niet het geval was, maar om mij buitenspel te zetten gebruikte meneer Marcouch een dergelijke opmerking. Blijkbaar had ik hem onterecht ingeschat als een intelligent en fatsoenlijk mens. Als ik van te voren de kat meer uit de boom had gekeken, en wat kritischer had opgesteld, had ik deze fout kunnen voorkomen.

Principe 2: Zorg ervoor dat je het haat om te falen

Weet je hoe ik kan voorspellen of gasten goed worden met vrouwen?

“Ik kijk hoe groot hun hekel is aan falen.”

Als mannen goed willen worden met vrouwen, leren ze al snel “dat het niet erg is om fouten te maken.” Datingcoaches van andere bedrijven roepen dit voortdurend tegen je. “Je maakt geen fouten, je leert alleen maar wijze lessen.”

Het probleem hiermee is dat jij jezelf beloont om te falen.

Je besluit een goed gevoel over jezelf te houden, ondanks dat je iets verkeerd doet.

Het gevolg is dat jij je vermogen om kritisch na te denken verliest, en nooit echt een eindbaas zal worden met vrouwen.

Wat echte players doen

Daar tegenover staat dat de gasten die echt goed worden, een hekel hebben aan afwijzingen. Ze haten het als ze een chick die leuk vinden hen als een sulletje aan de kant schuift. Daardoor raken ze enorm gemotiveerd om beter te worden.

afgewezen worden

Dat betekent niet dat ze het waarde oordeel van een chick betrekken op zichzelf. Ze beschuldigen zichzelf er niet van een slecht persoon te zijn, of niets waard te zijn.

Ze zien het aan voor wat het is:

In die situatie deden ze niet wat nodig was om te krijgen wat ze willen. Ze zijn bereid om hun ego opzij te zetten en daar van te leren.

Principe 3: Wees kritisch naar de mensen om je heen

Als je naar een talentenjacht kijkt, zijn er 2 of 3 juryleden die altijd te aardig zijn. Dan is er vervolgens 1 jurylid dat niet snel lacht, en heel kritisch is op iedereen.

Weet je wat er gebeurt?

“Mensen vinden de mening van de positieve juryleden niet zo belangrijk.”

Het kritische jurylid daarentegen, daar vestigt iedereen de aandacht op. Doordat hij vrijwel alles kut vindt, betekent het wat wanneer hij iemand wel geweldig vindt.

Dit is één van de eigenschappen die vrouwen aantrekkelijk vinden (in dit gelinkte artikel zie je ook een voorbeeldfilmpje van een jurylid dat het goed aanpakt bij tip #6).

Hoe je voorkomt dat je complimenten niet gewaardeerd worden

Het is hetzelfde als ik jou vertel dat je mooie schoenen aan hebt, en de volgende dag hetzelfde zeg over je shirt.

Je raakt er aan gewend:

Je ziet het als vanzelfsprekend dat ik alles wat je doet tof vindt. Het gevolg is dat de kans klein is dat je echt geïnteresseerd bent om te horen wat mijn mening over iets is – je weet immers wat je krijgt.

Maar als ik je recht in je gezicht zeg dat je schoenen kut zijn als je ze voor het eerst aan heb, en dan de volgende dag vertel dat ik je shirt wel tof vindt, dan betekent dit laatste een stuk meer.

Wat dit *niet* betekent

Ik wil niet zeggen dat je continu commentaar op mensen moet leveren.

Het is net zo belangrijk om vriendelijk en zorgzaam te zijn, als het is om op de juiste momenten kritiek te geven.

Maar als je voor een vrouw staat, lik dan niet haar bilnaad door alles wat ze doet te prijzen.

Wees niet bang om haar te vertellen wat je standaarden zijn, en wat je niet chill aan haar vindt.

Principe 4: Gebruik negativiteit als motivator

Laat me je een verhaal vertellen:

Twee broers begonnen samen een schoenenbedrijf. Helaas liep het niet zoals gepland, en ze kregen een ruzie die meer leek op een oorlog. Het werd zo erg, dat het dorp waarin ze gevestigd waren in 2 kampen werd verdeeld. De ene helft was voor broer 1, de andere helft voor broer 2.

Het bedrijf werd in 2 stukken gehad, en vanaf die dag hadden de broers maar 1 missie. Het beter doen dan de ander.

Weet je om welke bedrijven dit gaat?

Puma en Adidas.

Dit zijn nog steeds twee van de meest bekende en goed lopende bedrijven ter wereld die miljoenen mensen blij maken. Met mooie schoenen en met werkgelegenheid.

resultaat is belangrijk

Je kan dan idealistisch doen over dat de drijfveer niet positief was, maar kijk wat het eindresultaat is. Als dat niet positief is, weet ik het ook niet meer.

“Ik schep er genoegen in om mensen die het slechter doen dan ik maar wel een grote mond hebben, op hun hypocrisie te wijzen.”

Mensen die riepen dat ik het niet zou maken als datingcoach, wrijf ik het in het gezicht.

Fitness dudes die dwepen met hun boekjes, laat ik even mijn biceps zien.

Voor de neus van sceptici neem ik een chick mee naar huis, op een manier waar hun mond van open valt.

Ik toon nou eenmaal graag dat ik gelijk heb.

En ik raad jou aan precies hetzelfde te doen. Niet door het te roepen, maar door het te bewijzen.

Voor iemands neus.

Principe 5: Wees kritisch naar jezelf

Op het moment dat mensen hun leven aan het verneuken zijn, geven ze vaak de rest van de wereld de schuld.

Ik krijg te vaak klanten met een heel eisenlijstje over wat hun droomvrouw in haar mars heeft. Ze moet slim zijn, en er heet uitzien. Een eigen leven hebben, maar ook avontuurlijk zijn.

Kortom:

Een topwijf.

Maar zijzelf?

Vervolgens zijn die gasten zelf net wat te dik, hebben geen geld, doen niets anders dan in de dorpskroeg chillen en een beetje bier zuipen met vrienden.

Wees kritisch genoeg naar jezelf om te erkennen dat als jij zelf niet voldoet aan die eisen, je het ook niet verdiend om een dergelijke topchick te bangen. Zorg ervoor dat je iemand in die spiegel ziet, waar jouw droomvrouw op valt.

Als je er nou achter komt dat jij die persoon niet bent, is het verleidelijk om chicks te verwijten oppervlakkig te zijn.

Of de mannen die het wel lukt de schuld te geven. Je wilt niet weten wat voor constructies mensen soms in hun hoofd hebben om hun eigen falen goed te praten.

Maar wees een beetje kritisch.

Stel jezelf de vragen:

  • “Ligt het misschien aan mij?”
  • “Wat doen die andere mannen anders?
  • “Zijn die andere types?”
  • “Gedragen ze zich op een andere manier?”
  • “Houden ze hun lijf op een andere manier?”

Zo kan je er achter komen dat zij iets anders doen dan jij.

Wie je bent kan en hoef je niet veranderen, maar wel hoe jij je gedraagt.

Als je jezelf deze vragen hebt gesteld, lees dan dit artikel met de 6 eigenschappen waar vrouwen voor vallen.

 

Daarna, heb ik hieronder een spiekbriefje speciaal voor dit artikel toegevoegd.

Het zijn 7 hacks om aantrekkelijker te worden voor vrouwen.

Je kan ze vandaag al toepassen en gebruiken.

Hieronder kan je ze (gratis) downloaden:

Bonus Download: 7 Hacks Om Aantrekkelijker Te Worden Voor Vrouwen – Zonder Dat Ze Het Zelf Doorhebben. (Klik hier om nu gratis te downloaden).

Boks,
Sander

PS: Heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter. Ik antwoord persoonlijk.