vrouw aanspreken op straatHee daar! Deze keer heb ik een wat belangrijk artikel over openingszinnen… dat dacht ik tenminste toen ik eraan begon. Het zijn toch al snel weer bijna 2000 woorden geworden, dus enjoy ;)

Openingszinnen

Er is genoeg geschreven en gezegd over wat de beste openingszinnen zijn. In die zin zal ik je ook niets nieuws vertellen, maar wel de echt belangrijke dingen opnoemen van de openingszinnen.

Let op. Dit artikel gaat over openingszinnen in de echte wereld. Als je openingszinnen voor Tinder/Bumble/Happn of andere datingsapps wil, lees dan dit artikel met 54+ van mijn beste openingszinnen daarvoor.

Openingszinnen worden naar mijn mening ongelofelijk veel overschat, er wordt te veel waarde aan gehecht.

Waar ik meer waarde aan hecht is de INDRUK die je maakt. Als die eerste indruk niet goed is, betekent dat nog niet dat je de vrouw niet krijgt. Ook met een slechte eerste indruk kan je haar versieren, je zal daarna alleen wat harder moeten werken.

Je openingszin hoeft niet perfect te zijn, het mag ook een slechte openingszin zijn. Hoe slechter je eerste indruk, hoe makkelijker jezelf kan overtreffen. Als het echt uit de hand loopt, kan je altijd nog zeggen: “Haha, dat was awkward…  kom, laten we het overdoen… Hoi, ik ben..”

Ik ben van mening dat het vrij weinig uitmaakt wat je zegt. Openingszinnen zijn goed, maar er zijn dingen die je openingszin goed maken. Met die drie dingen goed heb je de beste openingszin, maar zonder deze 3 factoren is je openingszin slecht.

Ik zal je daarom de 3 belangrijkste tips geven voor je eerste contact;

Stemgeluid, oogcontact en lichaamstaal.

Stemgeluid

Ten eerste is er de manier HOE je iets zegt veel belangrijker dan WAT je zegt. In het vorige artikel, over stemgeluid, laat ik zien dat je stemgeluid voor een groot deel bepalend is hoe jij overkomt. Lees dit artikel als je het nog niet hebt gedaan, want het is belangrijke informatie. Je wil dat jouw eerste woorden een afspiegeling van je mannelijke persoonlijkheid zijn, en dus wil je een KRACHTIG stemgeluid hebben.

Oogcontact

Oogcontact is essentieel voor een goede eerste indruk. Met slecht oogcontact wordt je altijd geclassificeerd als ‘het volgende onzelfverzekerde jongetje dat me komt versieren’. Bij sommige jongens heb ik het zien werken, en dan bedoel ik naar de grond kijken en oogcontact vermijden. Consistent is het echter totaal niet. Je zult snel genoeg opmerken dat alle zelfverzekerde mannen voortdurend sterk oogcontact houden met de dames waar ze mee praten. Je hoeft niet als een creep te blijven staren, als je maar zorgt dat je niet als eerste het oogcontact verbreekt. Zorg dat je focust op één oog, en niet wisselt tussen haar beide ogen. Sterk oogcontact zorgt voor seksuele spanning. Als jij dit als eerste verbreekt laat je zien dat jij dat niet aankan en niet de man bent die je zegt te zijn. Vaak zullen vrouwen na een tijdje het oogcontact verbreken omdat zíj de spanning niet aankunnen. Hoe zelfverzekerder de vrouwen zijn hoe langer ze meestal het oogcontact aan durven te houden. Bereid je dus voor op een zeer interessante interactie als jullie lang intens oogcontact hebben…  ;)

Lichaamstaal

Het laatste punt is je lichaamstaal. Dit is zo’n breed begrip dat het onmogelijk is dit voor elke specifieke situatie goed uit te leggen. Ik vind het makkelijker om met brede begrippen (relaxed, open) en mindsets dit te beïnvloeden. Ga er jezelf er niet mee mindfucken door alles tot in het detail te micro analyseren maar zorg dat je een relaxed gevoel hebt. Dit betekent dat je een heel open houding hebt.

  • Ontspannen schouders
  • Wijde benen
  • Met je gewicht naar achter leunen
  • Handen naast je of in je achterste broekzakken
  • Buikademhaling

Het grappige is dat je je ook meer relaxed voelt als je deze houding aanneemt. Probeer er op te letten wanneer je een vrouw aanspreekt.

Verbaal

Nu we het non-verbale gedeelte hebben gaan we eerste eens kijken wat grofweg de manieren zijn om te beginnen te praten tegen mensen. Zoals ik eerder heb verteld maakt het niet heel veel uit wat je zegt, maar hoe je het zegt. Het hoe hebben we nu gehad, dus ik zal wat vertellen over het wat.

Een onderscheid moet worden gemaakt tussen ‘warm approach’ aka iemand ontmoeten die tot dezelfde groep behoord als jij of iemand die je al kent. Een goed voorbeeld hiervan is iemand op een huisfeestje. Bij een warm approach openingszin kan je het best denken aan zoiets als “Hee, ik ken jou nog niet, ik ben…” Omdat in de echte wereld je niet iedereen ontmoet op een huisfeest zullen we het nu meer gaan hebben over ‘cold approach’ aka onbekenden ontmoeten.

‘Koud’ onbekenden ontmoeten

Nieuwe mensen ontmoeten is iets wat niet vaak gebeurd. De meeste mannen leren de liefde van hun leven kennen via hun sociale cirkel en dromen alleen maar van de vrouwen die ze voorbij zien lopen, aanspreken doen ze bijna nooit. Alleen al om het feit dat jij zoiets durft laat zien dat je ballen hebt en verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen leven. Laat je nooit vertellen dat wat je doet raar is of niet hoort.  Dat 99% van de mannen niet verder komt met vrouwen aanspreken dan ‘psssst pssssst meisje’ betekent niet dat je tegen moet laten houden door hun angsten en jaloezie.  Jij zal als man in de club niet de enige zijn die het doet, wel een van de weinigen die het goed doet. Als je overdag een vrouw aanspreekt zal je misschien wel de eerste man zijn die bij haar zoiets durft.

Waar veel vrouwenversierders het niet over eens zijn is hoe ‘direct’ je een vrouw aan zou moeten spreken.

Een voorbeeld van een indirecte openingszin is “Hoi ik heb een klein vraagje, is het normaal dat je een spijkerbroek draagt op een bruiloft?” en daaruit een gesprek begint.

Een voorbeeld van een directe openingszin is “Hee, je ziet er leuk uit, ik moet je even ontmoeten”.

Directheid is dus wanneer je duidelijk maakt waarom je op haar bent afgestapt. De reden is voor iedereen anders. Ze ziet er fucking heet uit, heeft een betoverende jurk aan, ziet er gezellig uit, heeft een leuke uitstraling of ze heeft een kont die je ergens van herkent. Ik raad je aan dit altijd te zeggen tegen haar en er volstrekt eerlijk in te zijn. Wanneer je het zegt maakt niet heel veel uit, ik doe het meestal in de eerste 2 minuten. Je kan ook wat later zeggen dat je haar wel leuk vind, als beloning om iets wat ze zegt.

De visnet methode.

Een manier om makkelijk een gesprek te beginnen is door een koude ontmoetingen te gebruiken om meer warme ontmoetingen te creëren via de koude ontmoeting die je al hebt gedaan. Bekijk dit filmpje van Tim waarin hij dit uitlegt.

Eerlijkheid

Ik vind eerlijkheid belangrijkwanneer je vrouwen versiert, dus daarom zal je uit mijn mond geen openingszinnen horen als “Wie liegen er meer, mannen of vrouwen”, “Jij ziet eruit als het leukste meisje dat ik heb gezien… de afgelopen 30 seconden” of andere van te voren bedachte openingszinnen.  Van te voren bedachte openingszinnen zijn er alleen maar omdat mannen controle willen over de interactie (Hoe versier je een vrouw? – Het geheim!). Controle die er NOOIT is. Je kan beter leren improviseren, want je zal toch altijd nieuwe situaties blijven tegenkomen.  Als je dus eerlijk wilt zijn zal je moeten improviseren. Als er iets in je hoofd opkomt, zeg dat dan meteen. Sta er voor 100% achter. Wees er ook schaamteloos over. Je zegt wat je wil zeggen en je windt er geen doekjes omheen. Een kleine disclaimer is hierbij van toepassing, want sommige dingen zijn gewoon raar. Zorg dat je rekening met de situatie en daarop kalibreert.

De situationele openingszin =  de eerlijke openingszin

Als je eerlijk wil zijn betekent dat je iets wat in je hoofd opkomt meteen zegt. Vaak is je omgeving dan de beste inspiratiebron. Denk hierbij aan wat voor kleren ze draagt, de kop koffie die ze bestelt, de drukte in de lift, misschien danst ze ongelofelijk grappig of duurt het lang voordat ze wordt geholpen aan de bar. Voor het aanspreken overdag heeft Tim een geweldige speech staan, die je hier kan bekijken. Daar vertelt Tim ook geweldige voorbeelden van de situationele openingszinnen.

Misschien dat je nu begrijpt dat als je een vrouw direct aanspreekt door meteen te zeggen waarom je haar aanspreekt dat ook iets situationeels is. De situatie is dat jij haar ziet lopen en haar aanspreekt omdat ze er gewoon geweldig uitziet.

Nu we het hebben gehad over de belangrijke non-verbale eigenschappen van het eerste contact (krachtig stemgeluid, intens oogcontact en relaxte lichaamstaal) en wat je zegt (Eerlijkheid & Improvisatie) wil ik het over het laatste gedeelte hebben…

Fysiek

Aanraken is iets wat je meteen moet doen zodra je het eerste contact maakt met een vrouw. Dat maakt later altijd veel makkelijker om zogenaamd seksueel te escaleren. Haar meteen aanraken betekent niet dat je haar vast GRIJPT en niet meer los laat. Ook hier is het belangrijk dat je kalibreert op de situatie en haar stemming. Overdag hoef je meestal niet meer te doen dan haar hand schudden als je je bijvoorbeeld meteen voorstelt. ’s Avonds wordt het wat interessanter.

Als je bijvoorbeeld  al intens oogcontact hebt voordat je bij haar bent hoef je vaak niet meer te doen dan je linker hand, vanaf je zij, omhoog brengen naar haar gezicht terwijl je op haar afloopt. Je pakt haar wang en kin beet en zoent haar. In dit voorbeeld is er al spanning tussen jullie dus is het raar om naar haar toe te gaan lopen en over je goudvis te gaan praten.

Bij vrouwen waar je nog geen oogcontact mee hebt zijn er ook genoeg mogelijkheden om fysiek te zijn bij het eerste contact. Je kan ze op de schouder of in de elleboogholte aantikken, kietelen in hun zij, een pirouette laten draaien met je vinger op haar hoofd, meteen naar je toe trekken of je arm om hun schouder heen slaan. Alles weer afhankelijk van de situatie en haar stemming.

Een belangrijk punt, maak haar niet bang!

Ga niet achter haar staan en schreeuw dan wat in haar oor. Hier schrikken mensen erg van dus laat het. Trek eerst haar aandacht door haar even aan te tikken of te kietelen.

Non-verbale openingszinnen

Een GEWELDIGE manier om oogcontact te krijgen en daarna op haar af te stappen, is d.m.v. een non-verbale openingszin. De naam zegt het al, je maakt het eerste contact zonder woorden maar met gebaren. Je kan bijvoorbeeld zwaaien, wijzen of gekke bekken trekken. Als je dit hebt gedaan kan je meteen zien wat haar stemming is en daarop kalibreren. Als ze glimlacht zal ze veel meer open staan voor contact dan dat wanneer ze boos wegkijkt. Gebruik non verbaal openen zo vaak als je kan, je zal dan minder voor verassingen komen te staan en je kan sneller de vrouw versieren.

Nu heb je meer dan genoeg informatie dat je weet wat je moet zeggen als je op de vrouw afstapt. Je weet dat een openingszin niet veel uit maakt, en er dingnen belangrijker zijn dan openingszinnen. We hebben het gehad over HOE je iets moet zeggen, WAT je moet zeggen en hoe je dat combineert met aanrakingen.

Als je het goed hebt begrepen snap je dat wat hier staat niet alleen toepasbaar is voor de eerste paar woorden, maar dat dit toepasbaar is op de gehele interactie die je met vrouwen hebt.

Engelse Openingszinnen

Hier heb ik een speciaal artikel over geschreven. Je kan de 13 openingszinnen in het Engels hier vinden.

Daarnaast zijn er hier een paar slechte / foute openingszinnen die je absoluut niet wil gebruiken.