Zoals je misschien wel weet is het boekenweek bij Versiercoach.nl :p Niet alleen omdat het “Manslut boek” is uitgekomen en zowaar vanmorgen op nr. 1 stond in de psychologieboeken top 5 van bol.com (check hier trouwens de reviews), maar ook omdat ik een ander boek over pua / vrouwen versieren ga behandelen.

In de blog van deze week heb ik het over Pick Up Artists (PUA’s). Eens een verschijning alleen in Amerika, nu ook in Nederland… Veel van de mannen op onze website zijn via boeken over Pickup Artists (Het Spel anyone?) met ons in aanraking gekomen. Jij ook? Laat het me weten in de reacties.


 Pick Up Artists (PUA’s) In Nederland

Oh god… ik zie ze zo vaak mijn workshops en lezingen binnenlopen. Je herkent ze van verre.

Ze dragen opvallende kleding. Bij voorkeur een ketting met een tribal symbool. Vervolgens staan ze in de club verhalen te vertellen. De vrouwen kijken vaak verveeld, een enkele keer licht geamuseerd.

Ik weet wat er is gebeurd.

Ze hebben 4 maanden geleden het boek ‘Het spel’ van Neil Straus gelezen. Ze hebben geleerd dat je gek uitdossen en opschepperige verhalen vertellen de manier om vrouwen te verleiden is.

Het opscheppen noemen ze DHV en het uitdossen noemen ze Peacocking. Als ze over vrouwen versieren praten gebruiken ze termen in de categorie van C1, Negs, HB8 enzovoort.

Het boek ‘Het spel’ van Neil Straus is een boek van een man die infiltreert in de wereld van de Pick Up Artists, oftewel PUA’s. Hij beschrijft hoe hij bepaalde technieken leert, waarmee hij vervolgens vrouwen verleidt.

… nu hoor ik je denken, “maar Tim dat is toch precies wat jij doet?”

Eehhh fout. Ik leer mannen hoe ze vrouwen kunnen versieren. Ik leer ze niet om zich te verkleden als een idioot om vervolgens goocheltruukjes te doen. De technieken beschreven in dit boek werken dan vaak ook niet. Het enige wat deze mannen vaak geleerd hebben na een jaar is een hele hoop vreemde termen en de neiging om vrouwen te gaan zien als robots die ze door hun gestructureerde systeem moeten leiden.

Deze Pick-up Artists heb ik zo vaak ontmoet, sommige zogenaamd ‘de besten ter wereld’ en iedere keer verbaas ik me weer. Ze staan te stuntelen, spreken iedere vrouw aan en hebben een kort gesprekje. Als ik er dan tussendoor kom en vrouwen voor hun neus wegkaap…. is het hilarisch:)

Om je een hoop ellende te besparen heb ik daarom de 6 technieken voor je op een rij gezet die niet werken.

6 technieken uit ‘Het Spel’ van Neil Straus die NIET werken in Nederland.

1. De pauwtechniek (peacocking)

De PUA truc: Jezelf uitdossen als een weirdo om zo de aandacht te trekken van vrouwen.

Waarom dit niet werkt in Nederland: Het klopt dat je opvalt, maar niet in de positieve zin. Je toont eerder een gebrek aan sociale intelligentie.

Je bent even slecht met vrouwen, maar handicapped jezelf door je als een debiel te kleden.

2. 7-uurs regel

De PUA truc: Een vrouw zou je al minimaal 7 uur moeten kennen voordat ze met je naar bed gaat. Die tijd kan verspreid zijn over meerdere dates. Na 7 uur is de connectie sterk genoeg.

Waarom dit niet werkt: De grootste onzin op de aardbol. Het kan veel, veel sneller. Het is in 6 jaar tijd me misschien 10 keer overkomen dat ik een vrouw 7 uur kende voordat ik met haar sliep.

3. Mening opener (opinion openers)

De PUA truc: Een gesprek aanknopen door een mening ergens over te vragen. Je komt nonchalant over door te zeggen sorry, mag ik je een vraagje stellen? Wie liegen er meer, mannen of vrouwen?

Waarom dit niet werkt: Het zal je verbazen, maar vrouwen zijn niet dom. Je bent een man die in een bar op een onbekende vrouw afstapt in een bar. Natuurlijk weet ze dat je haar wilt versieren. Daar kunnen geen tienduizend kutsmoesjes tegenop.

Natuurlijk kom je er door in gesprek en is het vele malen beter dan een vrouw niet aan te spreken. Maar omdat ze toch al weet dat je haar gaat versieren, kan je beter gewoon eerlijk zijn. Direct zijn toont dat je ballen hebt, smoesjes tonen aan dat je ze niet hebt. Vrouwen houden van ballen.

Als je wil weten hoe je wél een gesprek begint met een vrouw, lees dan dit artikel.

4. Wachten op Indicators van interesse (IOI)

De PUA truc: Je kijkt totdat ze je 3 signalen geeft dat ze je leuk vindt voordat je verder gaat. Ze noemen dit IOI’s.

Waarom dit niet werkt: Hoewel je door een combinatie van signalen kan zien of ze je leuk vindt, is het stom om hierop te wachten. Je bereikt veel meer door gewoon door te gaan.

De beste manier om te weten of een vrouw je wilt zoenen? Is door haar te zoenen.

5. Over de schouder aanspreken

De PUA truc: Je spreekt haar aan over je schouder. Alsof je op het punt staat weg te lopen. Zo kom je nonchalant over.

Waarom dit niet werkt: Het heeft geen nut. Het is veel makkelijker om spanning op te bouwen als je recht voor haar neus staat.

6. Demonstraties van waarde (DHV) door middel van trucs

De PUA truc: Je doet aan handlezen, goocheltrucs of psychologische spelletjes in bars om haar te vermaken.

Waarom dit niet werkt: Je wordt de entertainer. Je komt over als een uitslover. Je leert haar niet kennen. Je bouwt geen seksuele spanning op met goocheltrucjes. Meer redenen nodig? Dan ben je hopeloos;)

Bij deze ben je gewaarschuwd.

Wat wel werkt

Wil je weten welke PUA technieken echt het beste werken in Nederland?

Ik heb een boek geschreven met de allerbeste en allerslimste manieren om vrouwen in bed te krijgen. Leer meer over het boek hier.