Als je goed wil worden met vrouwen, moet je leren herkennen of een vrouw interesse in je heeft… of niet.

Je wil geen tijd besteden aan vrouwen die geen interesse hebben in je… en juist wel aan de vrouwen die je wel zien zitten.

Al veel eerder schreef Tim over de lichaamstaal signalen waaraan je kan zien dat een vrouw wél interesse heeft en ik schreef over hoe je kan zien dat ze je wel leuk vindt, dus nu is het een keer tijd om het tegenovergestelde te gaan doen.

Hoe je kan zien dat een vrouw géén interesse in je heeft.

Maar op welke signalen moet je letten?

In dit artikel heb ik alles duidelijk voor je op een rijtje gezet.

Waarom je moet weten wanneer een vrouw geen interesse in je heeft

Voordat we elke signaal behandelen, is het handig om te weten waarom je moet herkennen dat een vrouw geen interesse in je heeft.

Als eerste scheelt het je tijd.

Hoe sneller je herkent of een vrouw je niet leuk vindt, hoe meer anderen vrouwen je aan kunt spreken die wel een fan van je zijn.

Ook zal dit je zelfrespect laten stijgen. Er bestaan veel mannen die eindeloos als een wanhopig jongetje proberen om een bepaalde vrouw voor zich te winnen. Maar dit soort vrouw zouden nooit mannen daten die zo in het leven staan.

Als je dus sneller weet dat het niks gaat worden, zul je twee vliegen in een klap slaan.

Het voorkomt ook dat je later bij ons terecht komt om je af te vragen waarom een vrouw geen interesse meer in je heeft ;)

Tot slot zal dit je interacties met vrouwen die lauw zijn of juist al interesse in je hebben een stuk verbeteren.

Wanneer je weet tot welke categorie een vrouw hoort, kun je jouw versiergedrag hierop aanpassen.

Zo krijg je dus uiteindelijk veel leukere gesprekken en spannende nachten ;)


Signalen op WhatsApp/Tinder dat ze geen interesse in je heeft

Vrouwen kunnen op allerlei manieren aan mannen tonen dat ze je niet zien zitten. Laten we beginnen met signalen die ze via WhatsApp of datingapps afgeeft.

Signaal 1: Jij appt meer dan haar

Het eerste signaal waaruit kan blijken dat ze geen interesse in je heeft is als jij haar meer berichtjes appt dan andersom.

Vrouwen die je leuk vinden, zullen vanzelf het gesprek beginnen en automatisch ook het gesprek door laten lopen. Dit geldt ook online op apps zoals Tinder, Instagram en Whatsapp.

De regel die je aan moet houden is dat vrouwen je 2 keer zoveel berichtjes sturen dan jij haar.

Is het juist zo dat jij bijna twee keer zoveel appjes verstuurt? Dan is dit een slecht teken. Als het gesprek ongeveer 50/50, is er geen duidelijk signaal te vinden en zal je naar andere tekenen van interesse/afwijzing moeten kijken.


Signaal 2: Haar antwoorden zijn kortaf

Een van de duidelijkste tekenen dat ze helemaal niets met je te maken wil hebben, is als ze kortaf reageert.

De enige uitzonderingen hierop is wanneer ze bijvoorbeeld ontzettend druk is met haar studie of werk.

In het voorbeeld hier zie je duidelijk dat een dame berichten stuurt die maar  een woord bevatten en waar je als man niks mee kan.

Als ze dus heel koud reageert, is het een signaal dat ze je nu in ieder geval niet leuk vindt. Wat je absoluut niet wil doen, is haar nu opeens proberen te overtuigen om je wel leuk te gaan vinden.

Wat je wel wil doen?

Ik volg altijd een regel die ik heb geleerd van Tim Veninga:

“Match de anders investering”

(Hij had er een tijd terug een video over op zijn kanaal voor vrouwen, maar het gaat net zo op voor mannen).

Oftewel: Als de ander veel terug appt, kan jij dat ook doen. En als de ander minder appt, dan app jij ook minder. Zo simpel is het.


Signaal 3: Ze doet er lang over om terug te appen

Ook als een vrouw er ontzettend lang over doet om je terug te appen, weet je dat je beter je tijd en energie in iemand anders kan stoppen.

Heb je ooit gehoord van een vrouw die een man leuk vindt, maar er vervolgens 2 dagen over doet om te reageren op zijn berichten? Juist, dit komt nooit voor.

Tenzij ze naar een of andere bananenrepubliek zonder internet op vakantie is.

Vrouwen die je leuk vinden, zullen je juist vaak in een uur of minder een berichtje terugsturen.

In de screenshot hiernaast zie je dat een bepaalde dame besloot om pas 48 uur later wat terug te sturen. Persoonlijk zie ik dit als een mooi cadeau doordat ik me vervolgens op andere leuke vrouwen kan focussen. ;)

Als ze trouwens niet reageert, heb ik hier een lijstje met verschillende antwoorden die je terug kan sturen afhankelijk van de situatie.


Signaal 4: Ze neemt nooit/zelden contact op

Een vergelijkbaar signaal van desinteresse is wanneer een vrouw zelden of zelfs nooit contact met je opneemt. Dit is vooral het geval als je met Nederlandse dames te maken hebt.

In sommige culturen is het zo dat je als man altijd alles moet regelen. Dit is vooral zo als je met vrouwen te maken hebt die uit Latijns-Amerika of Oost-Europa komen.

Maar Nederlandse vrouwen zijn juist redelijk proactief. Daardoor beginnen zij best vaak een gesprek of gaan ze verder met een gesprek.

Het is dan ook geen verrassing dat online dating apps als Bumble het ontzettend goed doen in Nederland. Wanneer een Nederlandse vrouw dus zelden of nooit je contacteert, kun je er vanuit gaan dat deze interactie vrij dood is en kun je beter eieren voor je geld kiezen.


Signaal 5: Ze zegt nooit duidelijk “ja” als je haar mee uit vraagt


Een van de dingen die ik (en ook andere mannen) ontzettend irritant vinden, is wanneer een vrouw nooit duidelijk ja zegt als je haar mee uitvraagt.

Wij mannen houden van duidelijkheid, en het woord ‘misschien’ is iets waar bijna elke man allergisch voor is.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat een vrouw eventjes het antwoord hierop niet weet. Maar als ze een paar keer achter elkaar twijfels uit door ‘weet ik nog niet’ of ‘misschien’ te zeggen op je datevoorstellen, weet je vaak meer dan genoeg.

Het beste wat je kunt doen is de situatie op een humoristische manier benoemen.

Krijg je nog steeds geen duidelijk antwoord?

Geef haar dan blauwe vinkjes en ga er lekker op uit om andere vrouwen te versieren.


Signaal 6: Ze neemt alleen contact met je op als ze iets nodig heeft


Het laatste online teken dat een vrouw je niet ziet zitten, is wanneer ze alleen maar contact met je op neemt als ze iets nodig heeft.

Vaak heb je hier zelf naar gemaakt door haar te helpen met iets maar niet seksueel en flirterig genoeg te zijn.

Daardoor ben je een van die andere 15 gasten geworden die gefriendzoned is en voor eeuwig wacht op een kans die nooit komen gaat.

Verder zie je dit gedrag trouwens ook bij golddiggers/heel statusbewuste vrouwen.  Beide type vrouwen en soorten relaties wil je als single man zoveel mogelijk vermijden.

Neem dus je verlies als een man en focus je op iemand die je wel wil voor je persoonlijkheid;).


Signalen tijdens de date, op straat of tijdens uitgaan

Alright. Je hebt nu de signalen geleerd dat een vrouw geen interesse heeft op de app,  dus wordt het tijd om te leren hoe je kan zien dat een vrouw geen interesse heeft in de echte wereld.

Ik veeg uitgaan/dates/op straat op een hoop omdat je hier vooral op haar lichaamstaal wil letten, die redelijk hetzelfde is in verschillende situaties.

Bij deze signalen zul je waarschijnlijk wat meer oplettend moeten zijn doordat vrouwen op een redelijk subtiele wijze aangeven dat ze niks in je zien. Wanneer je echter genoeg vrouwen date zal je steeds sneller deze tekenen doorhebben.

Signaal 7: Ze let gewoon niet op

Het eerste overduidelijke signaal van desinteresse is dat een vrouw totaal niet oplet.

Vrouwen die het in je zien zitten, zullen ademloos luisteren naar wat je allemaal te zeggen hebt. Ook zullen ze vragen stellen wanneer je bijvoorbeeld een bepaald verhaal aan het vertellen bent.

Het contrast kan niet groter zijn wanneer een vrouw geen interesse in je heeft.

Ze zal niet doorvragen over iets of zelfs iets vergeten wat je in het gesprek al eerder tegen haar zei. Het voelt een beetje alsof je een leraar bent die probeert de aandacht te krijgen van een onoplettende leerling die helemaal achteraan het klaslokaal zit.

Haar oplettendheid tijdens een date, overdag of in een nachtclubs zal dus duidelijk weggeven of een vrouw je wel of niet wil.


Signaal 8: Ze trekt zich terug als je haar aanraakt

Een ander teken waaruit je op kunt maken of een vrouw je wil, is hoe ze reageert op subtiele aanrakingen. Om aantrekkingskracht en spanning op te bouwen is het zaak om tijdens een interactie met een vrouw gebruik te maken van subtiele aanrakingen.

Denk dan bijvoorbeeld aan een subtiel schouderklopje wanneer je haar plaagt over iets, of aan haar hand zitten wanneer je over de betekenis van een van haar sieraden vraagt.

Als een date goed gaat, zal ze helemaal niet reageren op deze subtiele aanrakingen (een neutrale reactie) of juist je subtiele aanrakingen op haar eigen manier kan spiegelen.

Vrouwen voor wie het wat te vroeg in de date is voor dit soort subtiele aanrakingen of simpelweg het niet in je zien zitten, zullen hun hand bijvoorbeeld terug trekken of een stapje terug nemen.

Hoewel dit een vrij duidelijk signaal is, kan dit ook betekenen dat je gewoon nog wat te snel gaat en dat ze er later wel comfortabel mee is. Samen met de andere tekenen in deze blog kun je pas een duidelijke conclusie trekken.


Signaal 9: Ze zal geen moeite doen om je aan te raken

Ook het volgende signaal heeft te maken met aanrakingen. Wanneer je goed bent in seksueel escaleren met vrouwen door middel van subtiele aanrakingen, zullen vrouwen je automatisch ook uit zichzelf aanraken.

Ze kunnen bijvoorbeeld je hand vast pakken, je een plagerige duwtje geven wanneer je een grapje maakt of een knuffel geven.

Vrouwen doen dit alleen bij mannen waarbij ze zich aangetrokken voelen. Dit komt doordat een verkeerd beeld afgeven aan mannen die ze alleen als vrienden zien, ze in grote problemen kan brengen.

Raak een vrouw je dus nooit aan? Of het komt het initiatief altijd van jou? Dan kun je ervan uit gaan dat ze geen romantische interesse in je heeft.


Signaal 10: Ze trekt het gesprek naar zich toe

Als man vind je sommige onderwerpen ontzettend leuk om te bespreken op bijvoorbeeld een date of overdag.

We hebben het dan niet over onderwerpen zoals de economie en politiek, maar bijvoorbeeld je hobby’s en dromen. Vrouwen die zich seksueel tot je aangetrokken voelen, zullen aandachtig luisteren naar je verhalen over dit soort onderwerpen.

Maar vrouwen die je juist gefriendzoned hebben of geen interesse in je hebben, boeit dit soort onderwerpen meestal niet zoveel.

Dit merk je vrij snel in het gesprek wanneer ze telkens het onderwerp naar haar toe verplaatst en verandert. Wanneer een vrouw dus dit gedrag laat zien, is de kans groot dat je beter op zoek kan gaan naar een andere leuke dame.


Signaal 11: Ze stelt je geen persoonlijke vragen

Hoe goed je ook bent in vrouwen versieren; het moet van beide kanten komen om er iets moois van te maken. Dit zie je heel goed terug aan de vragen die vrouwen stellen.

Vrouwen die niks met je te maken willen hebben, zullen je nooit persoonlijke vragen stellen. Soms lijkt het alsof je tegen een muur aanpraat.

Denk dan aan vragen als:

 • Wat je doelen, passies en dromen zijn
 • Wat je band is met je familie
 • Waarom je doet wat je doet qua werk of studie etc.

Dit zijn vragen die mensen alleen stellen wanneer ze oprechte interesse in iemand hebben. Vrouwen die dit soort vragen niet stellen, zijn dus niet geïnteresseerd.

Dit betekent heus niet dat ze per se 5 persoonlijke vragen aan je moet stellen wanneer je haar in net 10m minuten in een club hebt ontmoet, maar is wel een belangrijke peiler over hoe geïnteresseerd een vrouw in je is.


Signaal 12: Ze vertelt niks over zichzelf

Als je geregeld vrouwen aanspreekt, zal je het regelmatig meemaken dat dames niet al te veel over zichzelf vertellen.

Er kunnen meerdere redenen hierachter zitten. Soms kan iemand erg verlegen zijn bijvoorbeeld. Vaak betekent dit echter dat jij niet de man bent naar wie ze op zoek is.

Een vrouw denkt dan :”Waarom zou ik over mezelf vertellen als ik je toch niet meer ga zien?”.

Samen met enkele andere signalen weet je dan ook zeker of je wel of niet te maken hebt met een dame die je leuk vindt.

Op een date is dit ook heel typisch. De meeste mensen zullen op een date juist veel vertellen over zichzelf. Omdat ze een goede indruk willen maken op de ander.

Als ze dat niet doet, weet je dus hoe laat het is.


Signaal 13: Ze doet moeilijk over afspreken

Het duidelijkst teken van desinteresse is als ze overduidelijk geen moeite voor je doet. Dit kan ze op meerdere manieren aan je laten blijken:

 • Alleen afspreken bij haar in de buurt
 • Geen tegenvoorstel doen voor een tijd of datum voor een date
 • De date steeds verzetten etc.

Als een vrouw een man echt leuk vindt, zal ze haar best voor hem moeten doen. Zelfs als zij hem maar 5 minuten kent.

Als dit dus het geval is, en ze nog niet af wil spreken, dan weet je dat je óf nog meer je best moet doen met het flirten op WhatsApp, óf dat je misschien maar moet focussen op iemand die je meer ziet zitten.

(Heb je daarvoor trouwens al mijn “10 Appjes die altijd werken” gezien?)


Signaal 14: Ze maakt en houdt geen oogcontact

Oogcontact is een ontzettend belangrijk onderdeel van aantrekkingskracht opbouwen.  Wanneer je hier goed in bent, kun je zelfs zonder haar aan te raken al voor flink wat seksuele spanning zorgen in een club of op date.

Daarom vermijden vrouwen actief oogcontact met mannen die ze niet leuk vinden. Ze willen dit soort mannen geen kans geven en ze ook niet op de verkeerde gedachten brengen.

De enige uitzondering hierop is wanneer ze bijvoorbeeld oogcontact vermijdt omdat ze een stoornis heeft als asperger/autisme, of als iemand extreem verlegen is.

Vermijdt een dame oogcontact, zelfs als je al een paar minuten lang met haar aan het praten bent? Dan is ze niet geïnteresseerd in je.


Signaal 15: Ze lacht niet met je mee

Kijk. Niet iedereen is met humor op het niveau van ons. Maar dit betekent niet dat een vrouw nooit met je mee zal lachen.

Zelfs als je een slechtere grappenmaker bent dan Amy Schumer, dan zal een vrouw die aangetrokken tot je is, om je humor lachen. Dat is voor namelijk een manier om te laten zien dat ze je leuk vindt.

Een vrouw die niet om je grappen lacht of erg serieus is, vindt je dus waarschijnlijk niet leuk.  Ze lacht bijvoorbeeld nooit om je grapjes, zegt dat ze slecht zijn of zelfs “niet kunnen”.

Humor is een van de belangrijkste eigenschappen om aantrekkingskracht op te bouwen. Als al jouw poging om haar te laten lachen dus doodvallen, weet je dus dat ze niet aangetrokken tot je is.

Next.


Signaal 16: Ze laat hints vallen dat ze niet op zoek is naar een date

Als je een collega hebt waarmee je probeert te flirten of overdag een vrouw ontmoet, dan is dit een belangrijk signaal om te weten.

Vrouwen die geen interesse in je hebben, zullen je een paar subtiele hints proberen te geven zodat je weet waar je aan toe bent. De grootste hints zijn:

 • Ze zegt dat ze een vriendje heeft (zelfs als dit niet zo is)
 • Ze aangeeft het heerlijk te vinden om single te zijn en rust te hebben
 • Ze direct tegen je zegt dat ze momenteel niet op zoek is naar iets

Let dus goed op of een vrouw een of meerdere van dit soort hints geeft.

Is ze nog steeds niet duidelijk genoeg? Doe dan gerust een voorstel om een drankje te doen zodat je direct een antwoord van haar krijgt en aan alle twijfel een einde maakt. Dat is beter dan dat je het nog weken om haar heen draalt.


Signaal 17: Ze annuleert de date

Hoe eerder van tevoren ze de date of andere plannen met je cancelt, des te minder geïnteresseerd ze in je is.

Vrouwen die je zien zitten, zullen je bijna nooit vlak van tevoren in de steek laten. De enige uitzonderingen hierop zijn bijvoorbeeld dat een van haar ouders in het ziekenhuis is beland of dat ze een sollicitatiegesprek de volgende dag heeft.

Cancelt een vrouw een dag van tevoren de date? Als ze sorry zegt en een andere datum voorstelt, heeft ze nog steeds interesse in je.

Als dit niet zo is, kun je beter verder gaan kijken.


Signaal 18: Ze wil nooit ‘alleen’ met je zijn

Wanneer een vrouw en jij dezelfde vriendengroep delen, zul je vaak tijd met haar doorbrengen. Maar als je een vrouw leuk vindt en ze vervolgens nooit alleen met jou wil zijn ergens, weet je ook meteen dat ze je niet leuk vindt (en misschien zelfs eng).

Het kan ook zo zijn dat ze gewoon merkt dat er iets van seksuele spanning tussen jullie beide is, en als ze bijvoorbeeld een relatie heeft, dan wil ze misschien niet toegeven aan die spanning.

Ga dus niet je best doen om wel met haar alleen te zijn, maar laat het gewoon berusten.


Signaal 19: Ze flirt niet terug

Een ander overduidelijk teken dat een vrouw niets van je wil, is wanneer je met haar aan het flirten bent en ze niet terug flirt.

In de geschiedenis van de hele mensheid is er nog nooit een vrouw geweest die niet flirtte met mannen die ze leuk vond, hoe lichtjes dit ook was.

Zelfs vrouwen die al 30 jaar getrouwd flirten schaamteloos met vreemde mannen als ze haar interesse hebben gewekt.

Als man moet je dus 0 procent aantrekkingskracht hebben bij een vrouw wanneer ze niet terug flirt. Is dit het geval bij jou en een bepaalde vrouw? Ga dan lekker met andere vrouwen flirten die wel voor een leuk gesprek zorgen.


Signaal 20: Ze komt opdagen en ziet er niet op haar best uit

Een ander slecht teken voor je is wanneer een vrouw op komt dagen en er niet op haar best uitziet. Denk dan aan dingen als:

 • Overduidelijk nat haar
 • Ze draagt sportkleding
 • Geen sexy outfit aan
 • Onverzorgd eruitzien
 • Geen make-up op

Kijk, ik woon ook in Nederland en weet dat Nederlandse vrouwen hierom bekend staan. Dat maakt het niet ‘normaal.

Bij maar één van deze bovenstaande dingen kan het zijn dat ze haast had om naar je toe te komen of uit principe geen make-up draagt. Maar als het totaalpakket je het gevoel geeft dat het haar helemaal niks uitmaakt hoe ze op komt dagen voor de date met jou, zal haar interesse sowieso laag zijn.

Persoonlijk vind ik het ook respectloos, dus een goede reden om de date kort te houden.


Signaal 21: Ze praat over andere mannen

Dit teken is voor mannen die in de friendzone zijn beland zonder het te weten. Geen enkele vrouw die je leuk vindt, zal namelijk over andere mannen praten waar je bij bent.

De enige uitzonderingen hierop zijn haar familieleden, exen en wanneer ze je jaloers wil maken.

De reden dat vrouwen vermijden om over andere mannen te praten, is omdat ze hiermee je niet op het verkeerde been willen laten zetten en je laten denken dat er nikst tussen jullie gebeurt. 

Als ze dus luid en duidelijk over andere mannen of dates praat waar jij bij bent, betekent het niet dat ze ‘makkelijk te daten is‘, maar dat ze je dus totaal niet ziet als datemateriaal.


Signaal 22: Ze zegt dat je een goede vriend bent

Ook dit signaal kan haast niet duidelijker zijn dat een dame geen romantische interesse in je heeft.

Het ergste gevoel dat je kan hebben, is wanneer een vrouw je alleen voorstelt als “een vriend” wanneer je denkt met haar op date te zijn en ze een bekende tegenkomt.

De kans is dan waarschijnlijk groot dat ze denkt dat jullie samen een vriendschappelijk kopje koffie doen.

Het betekent dat je veel duidelijker moet zijn tegenover haar dat je haar leuk vindt. En niet als een vriendin.


Signaal 23: Ze neemt haar vriendin mee op date

Deze situatie heb ikzelf nooit meegemaakt. Maar het komt geregeld voor dat een gast me vertelt dat een vrouw met wie hij op date ging haar vriendin meenam.

Dit is prima wanneer het van tevoren duidelijk was dat je een dubbeldate met haar had en je zelf ook een maat had meegenomen.

Maar neemt ze iemand anders mee? Dan weet je dat er iets fout is. Vrouwen die dit doen, zullen je tijd nooit respecteren. De redenen waarom vrouwen dit doen kunnen erg verschillen. Soms wil een vrouw haar vriendin meenemen omdat ze het niet helemaal vertrouwt of negatieve ervaringen heeft gehad met eerdere dates.

De enige manier om dit te voorkomen, is om meer comfort met een vrouw op te bouwen voordat je op date gaat en keihard nee te zeggen wanneer ze vraagt of het okay is om haar vriendin mee te nemen.

Wees dus besluitvaardig wanneer je dit teken ooit herkent zodat je jouw tijd ergens anders in kunt investeren.


Signaal 24: Ze is een belangrijke dag vergeten

Dit teken is wat kleiner vergeleken met eerdere signalen die we hebben besproken. Daardoor kun je hieruit alleen conclusies trekken wanneer je dit teken samen met andere signalen herkent.

Vrouwen die interesse in je hebben, zullen belangrijke dingen over jou onthouden.  Denk dan aan zaken als:

 • Je verjaardag
 • Je sollicitatiegesprek
 • etc.

Vrouwen die constant dit soort dingen vergeten, zijn niet zo geïnteresseerd in je. Dit is al helemaal zo wanneer ze simpel via facebook kan zien dat je op een bepaalde dag jarig bent.

Daardoor is dit zeker geen goed voorteken, maar trek hier nog geen gigantische conclusies uit totdat je meer signalen hebt waargenomen.


Signaal 25: Ze lijkt niet enthousiast als je haar mee uit vraagt

In je leven leven zul je maar een handvol keren kunnen herinneren dat je een bepaalde vrouw mee uitvroeg. Al die keren zullen iets gemeen hebben. Ze zal namelijk zichtbaar enthousiast zijn.

Dit kun je bijvoorbeeld zien aan haar ogen of wanneer ze energiek is met haar lichaamstaal.

Wat nou als ze dus niet enthousiast is?

In mijn ervaring kan het een paar dingen betekenen:

 1. Ze probeert rustig te blijven/hard to get te spelen (onwaarschijnlijk als ze je leuk vindt)
 2. Ze is nerveus (waarschijnlijker)
 3. Ze wil eigenlijk niet op date met je, maar geeft toch haar nummer omdat ze zich ongemakkelijk voelt (waarschijnlijkst)

Als ze dus ja zegt, probeer dan nog steeds met haar op date te gaan (en volg mijn 10 stappen voor een perfecte eerste date), maar  houd in ieder geval goed rekening ermee dat ze hem toch misschien afzegt.


Signaal 26: Ze zegt dat ze momenteel niet op zoek is naar iets

Dit verbale signaal is ook een duidelijk geval van geen interesse in je hebben. Vrouwen zeggen vaak dingen als:

 • Ik zoek momenteel niet echt naar iets
 • Ik focus me voorlopig op mezelf
 • etc.

Hoewel het vaak een broodje aap verhaal is, is dit een subtiele manier om je af te wijzen zonder dat ze jouw gevoelens pijn doet.

Dus wees blij als je dit hoort. Het betekent dat je niet nog meer tijd aan haar hoeft te verspillen, maar die aan iemand kan besteden die wel iets met je wil.

Uitzondering: Als ze zegt dat ze ‘niet echt op zoek is naar iets serieus’ EN verder wel duidelijke signalen laat zien dat ze je leuk vindt, dan betekent het dat ze iets casuals zoekt.


Signaal 27: Een gesloten lichaamshouding

Een ander duidelijk teken dat een vrouw niets van je moet hebben, is haar lichaamshouding. Een open lichaamshouding is veelbelovend, terwijl een gesloten lichaamshouding vaak betekent dat ze wil dat het gesprek met je zo snel mogelijk voorbij is.

Er zijn meerdere dingen waaraan je kunt zien dat haar lichaamshouding gesloten is:

 • Ze heeft haar armen gekruist
 • Ze leunt met haar lichaam van je weg
 • Ze houdt afstand tussen jullie beiden
 • Ze draait haar voeten van je weg

Wanneer een vrouw dit overdag of in een club doet, kun je beter na 2 minuten op zoek gaan naar een andere leuke dame en haar een fijne dag/avond wensen.


Signaal 28: Niemand van haar vriendinnen of familie weet van je bestaan af

Dit signaal is met name belangrijk wanneer je een vrouw al aan het daten bent en misschien al met haar in bed bent belandt.

Wanneer je iets serieus met deze dame wil, is het goed om te kijken of ze ook serieuze interesse in je heeft.

Vrouwen die geen serieuze interesse in je hebben, zullen niets over je zeggen tegenover hun vriendinnen en familie. Probeer naar dit teken te vissen door het in een gesprek over familie of vrienden te hebben.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat je voor een feest uitgenodigd was maar af moest zeggen doordat je al met haar ergens had afgesproken. Vervolgens kan zij met een reactie komen waarbij ze wellicht iets vergelijkbaars had.

Weet niemand in haar belangrijkste kringen van je af? Dan blijft het daten waarschijnlijk casual en kun je beter andere vrouwen overwegen wanneer je zoekt naar een serieuze relatie.


Signaal 29: Je bent meerdere keren afgewezen bij de zoenpoging

Een ander vrij duidelijk signaal dat ze je niet wil, is wanneer je meerdere keren bent afgewezen bij een zoenpoging. 80% van de tijd betekent dit dat ze geen interesse in je heeft op seksueel gebied. En de andere 20%? Dit kunnen redenen zijn als:

 • Ze zoent uit principe niet op de eerste date
 • Ze is bang als slet te worden gezien als ze recht voor haar vriendinnen zoent
 • Ze wil niet in het openbaar zoenen
 • Je gaat te snel
 • Etc.

Probeer de resterende 20% te filteren door bijvoorbeeld weg van haar vriendinnen in de club of op een stille plek tijdens een date te zoenen. Hierdoor weet je sneller waar je aan toe bent.


Signaal 30: Ze wil ‘halverwege afspreken’ voor de date

Okay. Het laatste signaal wat laat zien dat ze niet (zo) geïnteresseerd in je is, is wanneer ze ergens halverwege wil afspreken voor een date. Wanneer je me al langer volgt, weet je al wat mijn succesvolle manier van daten is:

Je moet altijd de date dichtbij je woning houden wanneer je een leuke dame soepel mee naar huis wil nemen. Hoe verder weg je van de date plek woont, des te kleiner de kans is dat ze met je meegaat.

Dames weten dit ook donders goed.

Wanneer ze je stiekem al erg leuk vindt en misschien de gedachte door haar hoofd heeft gespeeld om samen in bed te belanden, zal ze geen probleem hebben met de locatie waar jullie afspreken zolang het op een openbare plek is.

Als een vrouw echter nog lauw of zelfs koud over je is, zal ze eerder kijken naar een plek die haar beter uitkomt. Vaak is dit dus een plek in de buurt van haar huis of in het midden van de stad. Hoewel dit dus geen laatste nagel aan de doodskist is, is dit teken in ieder geval geen goede voorbode.


Wat je moet doen als je deze signalen herkent

Wat moet je doen als je daadwerkelijk een of meerdere van deze signalen herkent?

Dit verschilt per interactie en per signaal. Meestal heb je pas echt zekerheid als je er meerdere herkent. Dus ga nog even je interacties met haar door, en bekijk per signaal of je het hebt opgemerkt. Als je er meer dan 3 ziet, dan wil je het volgende doen:

1: Deal met de afwijzing

Afwijzing hoort er nou eenmaal bij. Er is geen enkele man die succesvol is met vrouwen – die er honderden heeft gehad of die zijn droomvrouw gevonden heeft – die niet is afgewezen.

Lees bijvoorbeeld de verhalen van onze studenten. Je ziet dat ze allemaal met afwijzingen om hebben moeten gaan.

It’s all part of the game.

Het is jouw taak om die negatieve energie te gebruiken voor iets positiefs..

2: Gebruik de pijn voor groei

Je voelt je nu k*t. Het doet pijn als je erachter komt dat een vrouw die jij leuk vindt, geen interesse in je heeft.

Ik weet het.

Het is me overkomen bij vrouwen waar ik een crush op had. Het is me overkomen bij scharrels waarvan ik dacht dat ze mijn vriendin zouden worden. Het is me honderden keren overkomen nadat ik mijn ballen bij elkaar geraapt had om op een vrouw af te stappen.

Maar het enige productieve wat je hiermee kan doen, is het gebruiken om jezelf te veranderen.

Om de man te worden die wél al het succes heeft wat hij wil.

De man waar vrouwen wel van smachten. De man waar vrouwen wel voor in de rij staat – die nooit meer single is.

Gebruik die energie om te sporten en fit te worden.

Gebruik die energie om onze podcasts te luisteren.

Om de beste boeken over vrouwen versieren te lezen.

Er is een HOOP wat je kan doen om je leven op orde te krijgen en goed te worden met vrouwen. En gelukkig voor je doen de meeste mannen niks..

Dus ook als je maar een klein beetje doet, laat je de concurrentie ver achter je.

3: Date andere vrouwen om haar te vergeten

Als je het nog niet doorhad; we zijn een groot voorstander van andere vrouwen blijven daten – ook als je je zinnen hebt gezet op één vrouw.

Want door meerdere vrouwen te daten en meerdere opties te hebben, voorkom je dat je te veel pijn hebt als één vrouw je afwijst; je hebt er immers nog een paar waar je zo mee op date kan.

Toen een paar jaar terug een van mijn scharrels me nota bene dumpte vlak voor mijn verjaardag, voelde ik me even een paar uur shit. Maar in plaats van depressief thuis te gaan zitten, sprak ik die avond af met vrienden om uit te gaan… en daar ontmoette ik mijn huidige vriendin.


Hoe je voorkomt dat vrouwen dit soort signalen vertonen

Een andere vraag die mannen me vaak stellen, is hoe je voorkomt dat vrouwen dit soort signalen vertonen?

De waarheid is dat je nooit elke vrouw voor je kan winnen. En dit is prima zo.

Waar je echter wel controle over hebt, is hoe je zelf veel meer aantrekkingskracht op kan bouwen met vrouwen en zo hun interesse aan kan wakkeren.

En laat dat nou net zijn waar Tim en ik Versiercoach.nl voor hebben opgezet;)

Hier 3 dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat dit je minder overkomt. Want zeg nooit nooit:

1: Laat haar merken dat je haar wil

De reden dat zoveel mannen in de friendzone komen – of anderzijds, dat een vrouw je subtiel probeert te laten weten dat ze geen interesse heeft, is omdat ze hun intenties niet duidelijk genoeg maken naar een vrouw.

Ze proberen subtiel te zijn (wat haat ik dat woord).

Door niet duidelijk naar haar te communiceren dat jij seksuele interesse hebt, zal ze jou ook niet zien als een potentiële seksuele partner.

Maar je in het hokje “vriendschappelijk” stoppen.

Hoe je het doet? Door met haar te flirten en door haar te plagen.

En bovenal:

2: Raak haar aan

Aanrakingen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat iemand aangetrokken wordt tot je. Een studie uit 1991 liet al zien dat mensen die hun gesprekspartners durfden aan te raken, als dominanter, vriendelijker en langer (!) werden ingeschat.

Dus. Raak haar voortaan aan.

Simpele aanrakingen die je in de eerste 5 minuten kan gebruiken zijn:

 • Hand schudden
 • Boks
 • High five
 • Wijzen naar iets en dan je hand op haar schouder leggen

Als je een handige stap-voor-stap gids wil, lees dan dit artikel over seksueel escaleren.

3: Sneller zoenen is beter

Natuurlijk doe je dit niet met je collega op werk, of als je overdag een vrouw ontmoet.

Maar tijdens het uitgaan en op dates, is snel voor de zoen gaan iets wat ik absoluut aanraad. Door het snel te proberen, benoem je als het ware ’the elephant in the room’.

Voordelen zijn:

 • Jullie weten dan precies dat jullie elkaar allebei leuk vinden
 • Er is géén druk meer omdat jullie nog niet gezoend hebben
 • Je moet wel goed je best doen aan het begin om haar te zoenen
 • Je moet erdoor risico’s gaan nemen aan het begin van het gesprek, die meestal goed uitpakken.

Door snel met haar proberen te zoenen, doe je automatisch een hoop andere dingen goed in het begin van de date. Je moet sterk en mannelijk overkomen. De juiste humor gebruiken. De juiste lichaamstaal hebben. De juiste dingen zeggen.

En het grappige, is dat een date waarbij je snel zoent, vaak veel succesvoller is dan eentje waarbij je ‘het langzaam speelt’ (ik weet niet welke sukkel dat verzonnen heeft, maar het is in ieder geval een garantie voor de friendzone).

Als je dit wil leren, begin dan eerst met het lezen van Tim’s boek; Manslut.

Daarna raad ik je aan om de 49 Zinnen Die Onweerstaanbaar Zijn Voor Vrouwen te downloaden. Kan hieronder, helemaal gratis.

Boks,
Sander