Spoedcursus vrouwen versieren op straat.

 

 

 

1.0 vrouw gespot

Je ziet een (mogelijk) leuke vrouw. Er zijn 2 scenario’s. Ze kan ergens op een terras zitten of voor een schap in de supermarkt staan. De andere mogelijkheid is dat ze gewoon op straat loopt en je haar moet stoppen om met haar in gesprek te komen. Deze situatie vereisen een iets andere aanpak.

1.1 Statisch.

Indien de gespotte vrouw zit, stilstaat of ligt kan je gewoon een situationele opmerking maken. Kan iets volstrekt willekeurig zijn.

Kom niet met een of andere random opmerking die buiten haar belevingswereld staat. Of een lame opinion opener waar ze niet op zit te wachten. Maar zeg iets dat relevant is. ‘Goh, tussen welke tandpastatubes twijfel je? ‘ of ‘hé jij drinkt koffie’ zijn prima opmerkingen. Waarom? Omdat het relevant is en het aansluit bij haar gemoedstoestand op dat moment.

Dit soort opmerkingen leiden een veel ongedwonger gesprek in wat minder investering vraagt in het begin van het gesprek.

1.2 Bewegend

Dit is ietsje lastiger aangezien je haar bezigheden nu echt moet onderbreken.

De volgorde nu is:

 1. Aankondigen
 2. Lachen
 3. Verklaren

Aankondigen.

Laat luid en duidelijk merken dat je haar gaat stoppen. Je kan een handgebaar maken en een stap opzij zodat je in haar gangpad staat.

Kondig jezelf ruim van te voren aan, minimaal 7-8 meter. Op deze manier heeft ze de tijd om zich erop voor te bereiden dat je haar aan gaat spreken.

Doe dit luid en duidelijk en op zo’n manier dat ze onmogelijk kan doen alsof ze je niet hoort. De kracht hiervan is ook dat de omgeving het hoort en ze nu zeker weet dat je geen ‘snode plannen’ hebt.

Probeer jezelf in te prenten dat ze gaat stoppen en ga er ook volledig vanuit dat dit gebeurt. Dat is de meest krachtige mindset die je in deze situatie kan hebben. Zodra je ook maar twijfelt of ze zal stoppen dan zal ze jouw aarzeling opmerken en doorlopen.

Lachen

Op het moment dat ze je ziet maak je oogcontact en lach je naar haar om haar enigszins gerust te stellen.

Begroet iedereen met een lach. Lachende mensen komen sympathieker en minder intimiderend over.

Verklaren

Je hebt haar onderbroken, en zij wil nu eerst weten waarom je haar hebt onderbroken in haar dagelijkse bezigheden.

Geef aan waarom je haar stopt, ook hier is overtuiging weer de key.

Die reden KAN een compliment zijn maar dat hoeft NIET per sé. Iedere reden is prima zolang je hem maar overtuigd brengt.

Voorbeelden:

 • ‘ik moet je stoppen want op een of andere manier komt jouw kont mij heel bekend voor’
 • ‘ik moet je stoppen want die rode schoenen heb ik nog nooit eerder gezien’
 • ‘ik moet je stoppen want jij kijkt zo vrolijk, volgens mij heb jij een topdag, en ik wil meedoen’

Het gaat er niet om wat voor reden je geeft zolang je het maar als volstrekt logisch en vanzelfsprekend brengt.

LET OP:
Zeg altijd ik MOET je stoppen. Niet; ‘ik wilde je stoppen’ ‘ik moest je gewoon even stoppen’ of ‘ik zou graag even willen zeggen’.

Veel mannen gebruiken uit onzekerheid de verleden tijd vorm. Wees sterk, je maakt een stoer en romantisch gebaar en daarom praat je in de tegenwoordige tijd. Dit is tienmaal krachtiger.

Begin ook niet met ‘sorry’.

Je geeft een verklaring geen verontschuldiging. Je weet dat je een leuke gast bent en ze hoort dankbaar te zijn dat jij haar tijd schenkt in plaats van andersom.

Je stop haar tijdens haar dagelijkse bezigheden en je kan maar beter verdomd zeker weten wat je doet.

Je stopt haar en geeft aan waarom. Maar je verontschuldigd je nooit.

2.0 Actualiteitsvraag

Je wilt nu gaan inventariseren wat ze aan het doen is, dit is belangrijk omdat je dan weet hoeveel tijd je hebt en wat je mogelijkheden zijn. Het maakt nogal een verschil namelijk of je 3 minuten de tijd hebt of een half uur.

Heel simpel gezegd vraag je gewoon wat ze aan het doen is op dat moment. Je zegt bijvoorbeeld: ‘ben je aan het shoppen?’.

2.1 Haast

Heeft ze haast, en haar een prettige dag verder. Als je geen tijd hebt om haar te leren kennen dan is ze gewoon ‘another pretty face’ en weet je niet of ze meer waard is. Ga ook niet haar telefoonnummer vragen, er lopen genoeg andere leuke gezichtjes rond. Jullie kennen elkaar niet en hebben elkaar amper gesproken.

10 tegen 1 dat ze ‘flaked’ en als ze dat niet doet dan heb je ook nog de kans dat je haar helemaal niet aardig vindt. Je komt wel weer een andere vrouw tegen die ook aantrekkelijk is en waar je wel de kans krijgt om uit te vinden of ze leuk is.

Oftewel, wens haar veel succes met wat ze aan het doen is en ga verder met boodschappen doen.

2.2 Geen haast = Koppel actualiteit aan persoonlijkheid.

In het voorbeeld is ze aan het shoppen, nu gebruik je dit als bruggetje om over haar te praten. ‘Goh ben jij zo’n typisch shopmeisje die altijd tien winkels afloopt voordat ze iets koopt?’.
‘goh wat doe je als je niet naar de apotheek gaat’.

Nu ga je uitvinden of dit een leuke vrouw is.

3.0 Persoonlijkheidsidentificatie.

Je gaat nu uitvinden wat voor soort vrouw dit is en of ze voldoet aan de eisen die jij aan je omgeving stelt. Bovendien nemen jullie even de tijd om elkaar even kort te leren kennen.

Je kan vragen stellen over haar passies, karaktertrekken en haar motivatie om dingen te doen. Zoals altijd geldt ook hier weer de regel focus op haar persoonlijkheid op het ‘waarom’ in plaats van het ‘wat’. De locatie van haar roeivereniging is niet zo belangrijk, waarom ze het leuk vindt wel.

Nu ga je ook iets vertellen over wat jij aan het doen bent en wat voor type jij bent. Het is geen interview het is een gesprek op basis van gelijkwaardigheid.

Nu kan je jezelf ook voorstellen en de ontmoeting bekronen met het schudden van handen.

3.1 Niet leuk

Vind je haar niet aardig? Zeg vriendelijk gedag en ga er snel vandoor. Life’s to short.

3.2 Leuk

Nu kan je jezelf ook voorstellen en de ontmoeting bekronen met het schudden van handen. Nu ga je door naar 4.1.

4.0 Terugkoppeling van actualiteit

Je komt nu terug op wat ze bij punt 2 heeft aangegeven. Je hebt nu 3 opties.

Ze heeft:

 • een deelbare activiteit
 • een doelloze activiteit
 • een niet deelbare activiteit

4.1 Deelbare activiteit

Ze is bezig met de aanschaf van een nieuw product, of ze gaat een film huren of wat dan ook. Wat ze ook doet, jij gaat haar helpen. Koopt ze een mp3 speler dan ben jij de mp3 speler expert, play, pause…. jij weet er alles van. Gaat ze boodschappen moet doen dan ga jij haar helpen wat lekkers uit te zoeken.

Je zegt gewoon goh je hebt mazzel ik weet daar toevallig alles van… ik ga je helpen.

Hoe dan ook, Jij bent de expert.

Je bied niet aan haar te helpen maar je zegt: ‘ kom ik ga je wel helpen’.

Twijfel is dodelijk, als ze het niet wilt dan zegt ze dat wel. Doe niet alsof ze je een gunst verleent door jou te laten helpen, nee je bied haar gezelschap en bijstand aan en je gaat er vanuit dat ze er blij mee is.

4.2 Doelloze activiteit

Ze zit ergens op een bankje, of is een beetje in de winkels aan het kijken en heeft geen schema voor de middag geplant.

Dan zeg je Bijvoorbeeld: kom we gaan een kopje koffie drinken. Twee vreemdelingen die elkaar niet kennen gaan samen een bakje drinken, hoe vet is dat! Ohjah, jij trakteert!

Breng het alsof het een leuk idee is en absoluut geen big deal,

Vanaf hier heb je een ‘instant date’.

4.3 Niet deelbare activiteit

Ze heeft een activiteit waar je niet mee naartoe kan. Ze moet naar haar werk, school, muziekles etc.

Nu stel je voor om een andere keer een kop koffie te doen/of iets anders leuks.

Als je zonder reden om het nummer vraagt dan slaat het nergens op.

Vraag niet of ze haar telefoonnummer aan jou wil geven, telefoonnummers zijn waardeloos en heb je niks aan. Vraag of ze nog een keer met je dat ene wilde gaan doen waar jullie het eerder over hadden. Zeg we moeten echt nog een keer ‘koffie gaan drinken’ etc.

Wanneer het haar ook leuk lijkt nog een keer wat samen te gaan doen. Dan wisselen jullie contact gegevens uit.

Groepen en gemengde groepen

Groepen

Hoe meer mensen in de set hoe beter, waar het idee vandaan komt dat dit moeilijker is weet ik niet. Groepen zitten vaak vol gelegenheidswings die jouw moed waarderen en je daarom gaan helpen.

Vaak genoeg zeggen vriendinnen: ‘ Ga maar een bakje met hem drinken wij blijven wel in de buurt om op je te passen’. Of, ‘Geef die jongen nou een kans…. hoe vaak overkomt dit je nou?’

Gemengde groepen

Mannen zullen ook echt bewondering hebben voor je doortastende aanpak mits je niet hun ego krenkt. Bij een gemengde groep spreek je altijd eerst de man aan en vraagt of de dame in kwestie zijn vriendin is. Zegt hij ‘ nee’ dan reageer je met: ik hoopte al dat je dat zou zeggen. Zegt hij ‘ja’ dan zeg je: ‘ jammer, maar goed gedaan!’.

Leuke dingen om jezelf mee te vermaken:
Aanschuiven op een terras bij een groep vrouwen, je verontschuldigen dat je te laat bent en een biertje bestellen en vervolgens een gesprek met ze beginnen terwijl je doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Stap op een moeder en dochter af, ga uitgebreid en heftig complimenterend de moeder versieren. Op het moment dat ze zegt: ‘ je bent te jong voor mij’. Dan reageer je met: ‘ ik hoopte al dat u dat zou zeggen’ en dan focus je jouw aandacht volledig op de dochter.

Open met een canned opinion opener. Hou dit ongeveer 2 minuten vol en trek dan het blaadje uit een broekzak waar hij op staat geschreven. Leg uit dat dit een versiertruc is en jij jullie relatie niet wilde gaan baseren op een leugen.

Meer lezen over overdag vrouwen versieren:

 1. Lees verder in deze blog voor 10 tips om simpel vrouwen tijdens daygame overdag te versieren.
 2. En hier is een lijstje met 10+ artikelen over overdag versieren.