Je weet hoe je een vrouw moet aanspreken, wat je moet zeggen tegen een vrouw en hoe je een gesprekje maakt. Je bent ook wat zelfverzekerder en weet hoe je ermee om moet gaan als je afgewezen wordt.

Maar toch wil het niet erg lukken. Een vrouw zoenen wil nog niet erg lukken, zelfs als je alle moves goed doet.

Wat blijft er over? Waar kan het aan liggen?

Stemgeluid: De beste versiertruc die er is

Stemgeluid is een truc waardoor ik, en jij ook als je het goed doet,  ALTIJD een geweldige eerste indruk maakt.

Die truc die je al helemaal beheerst, maar soms even ‘vergeet’ , is je stemgeluid….De allereerste indruk die je maakt is vaak niet de indruk die je met je stem maakt. Dat is de indruk die je van afstand op elkaar maakt. Bijvoorbeeld omdat je opvallende kleren draagt, met andere vrouwen aan het dansen bent, of omdat het lijkt alsof je iedereen in de club kent.

Dit zijn allemaal heel goede dingen die je kan doet om aantrekkelijker over te komen, maar ik kan je verzekeren, ook al heb je 5 vrouwen om je armen, een schitterend pak, zie je eruit als Brad Pitt, maar als je op de vrouw afstapt en met een slecht stemgeluid praat; het gaat ‘m niet worden.

Vrouwen zoeken waarde in een man, eigenschappen die een uiting zijn van die ‘hoge waarde’ zijn bijvoorbeeld:

  • zelf vermaak
  • onverschilligheid
  • dominantie
  • authenticiteit
  • eerlijk
  • onderneemt actie etc.

Al deze eigenschappen zijn allemaal non-verbaal. Het zijn eigenschappen die worden gekenmerkt (en zich uiten) door acties, lichaamstaal en óók stemgeluid.

Wat is een slechte stem

Wanneer je op gaat letten hoe mensen in bepaalde context praten zal je al snel wat opvallen. Een goed voorbeeld van slecht stemgebruik, oftewel hoe je niet wil klinken als je tegen een mooi meisje praat, is hoe een serveerster tegen je praat in een restaurant of in een winkel.

“Wilt u nog iets drinken?”

De stem is vaak iets hoger, en de toon gaat meer omhoog aan het eind van de zin.

Meestal is het begin van de zin nog op normale toonhoogte, maar dan gaat je stem opeens omhoog aan het eind van de zin. Dit komt heel onderdanig over, waardoor jij (als klant) in hogere waarde wordt geplaatst.

Let er dus op als je zo omhoog gaat aan het einde van je zin, wees geen bitch.

Monotoon praten

Monotoon praten komt gelukkig niet meer zo veel voor. Als je er problemen mee hebt, zoek je desnoods een professionele stemcoach op.

Je wil emotie over brengen als je praat, en dat lukt niet als je monotoon bent.

Om er wat aan te doen kan je beginnen met meer armbewegingen te maken wanneer je praat, dan zal je zien dat je al minder monotoon gaat praten.

Wat is een aantrekkelijke stem?

Een voorbeeld van een aantrekkelijke, dominante stem, is hoe een bewaker of politieagent praat tegen iemand.

  • “Ga daar weg!”
  • “Kom hierheen.”

De toon gaat juist omlaag aan het eind van de zin. De politieman praat op deze manier omdat het bij zijn dominante rol hoort, het gaat automatisch. Hij gaat uit van hoge waarde, en bijna iedereen reageert daar onderdanig, dus in lagere waarde op.

Wat dus ook automatisch gaat is de reactie op deze dominante vertoning van waarde. Stel je eens voor als iedereen dominant zou zijn, of iedereen onderdanig…

Een gesprek met iemand voeren is vooral aanvoelen wie de hoogste waarde heeft. Zodra iemand deze hoge waarde laat zien, zal de ander vaak onderdanige karaktertrekken laten zien (onderdanig stemgeluid, vragen stellen, proberen om aardig gevonden te worden). Als jij dus als eerst de hoge waarde toont, zal de ander sneller geneigd zijn om in jouw te gaan investeren, om aardig gevonden te worden door jou!

Ze weten allemaal dat ze de baas zijn, en de macht hebben. Dus ze praten gezaghebbend en dominant.

Hoe kan jij hiermee een vrouw versieren?

Wij kunnen dit trucje misbruiken.

Als je namelijk gezaghebbend praat (met je stem omlaag gaan aan het eind van de zin), zal je ook dat gezag overbrengen. Een vrouw heeft dit onbewust door, en reageert dus ondergeschikt aan je. Overigens met mannen net zo.

Ze zal je niet direct afwijzen wanneer je aanspreekt (als je oogcontact en lichaamstaal niet heel slecht is) waardoor je makkelijker een gesprek kan hebben en haar kan versieren.

Waarom dit vaak fout gaat

Het grappige is dat veel mannen moeite hebben zich normaal te gedragen bij de aller knapste vrouwen, maar de minder knappe vrouwen wel prima weten aan te trekken. Wat er hier gebeurd is dat de man de vrouw alleen al om haar uiterlijk hoge waarde geeft en in de onderdanige rol vervalt.

Als ze dan ook nog direct openen (Hoi, jij ziet er leuk uit, ik ben…) worden ze vaak meteen afgewezen, omdat HOE ze het zeggen geen enkele aantrekkelijke eigenschap uitstraalt. Hetgene wat juist al deze aantrekkelijke eigenschappen overbrengt, is voornamelijk je stemgeluid (naast oogcontact en lichaamshouding).

Want de super knappe vrouw, in het cocktailjurkje, met het decolleté en de hoge hakken, voelt zich ongelofelijk veel waard. Al die sukkels die naar haar toe komen, die vragen of ze een drankje wil, en die op allemaal manieren hun best doen om de aandacht die ze haar geven terug te krijgen.

Als jij dan aan komt, met misschien wél wat leuks te zeggen, maar het op precies dezelfde onderdanige manier zegt, zal ze denken “Daar heb je er weer een… pffff”.

De enige mannen die niet zo tegen haar praten, zijn de mannen met veel waarde. Haar vader, ex-vriendje, de bewakers bij de club, haar scharrel die ondertussen nog 5 andere vrouwen heeft… Mannen met een hoge waarde.

Als jij met zo’n zelfde dominant stemgeluid praat tegen haar, zal je METEEN opvallen tussen al die andere mannen die haar aanspreken. Ze zal jou associeerden met de andere mannen die veel waarde hebben. En dat allemaal onbewust. Je kan zelfs de meest saaie vragen stellen aan haar op deze manier.

Hoe praat je zo?

Nu willen we weten hoe we dat doen.

Heel simpel. Stel jezelf voor als een politieagent en praat zo tegen haar. Dominant en gezaghebbend. Je zal zien dat een vrouw versieren een stuk makkelijker is zo.

Kalibreren van je stemgeluid

Het is belangrijk dat je dit wel juist toepast. Gaan staan schreeuwen tegen mensen in de club is niet nodig. De beste manier om dit wél goed toe te passen is d.m.v. je lichaamstaal. De manier hoe je dit stemgeluid kalibreert met je lichaamstaal, is door een beetje te grijnzen of te glimlachen. Het zal dan niet alleen dominant overkomen, maar speels dominant. Deze gemengde signalen maken haar opgewonden, en zijn de basis van flirten.

Zodra zij gaat investeren in de interactie kan je het dominante stemgeluid ook wat afzwakken en met een normale toon gaan praten (oftewel, je toonhoogte gaat niet omhoog of omlaag aan het eind van de zin). Het investeren in de interactie is wanneer je echt een gesprek hebt, waar jullie dus beiden evenveel zeggen en doen voor elkaar. Af en toe kan je dan nog even de keiharde dominante toon er in gooien, om die hoge waarde te laten zien.

Dominant stemgebruik is dus iets wat je van je aantrekkelijke eigenschappen, makkelijk kan controleren en aanpassen. Als je er even geen erg in hebt dat je onderdanig praat, omdat je misschien even van je stuk bent gebracht door die mooie vrouw, let erop en praat als die echte man tegen haar. Niet als haar gay vriendje. Doe dit door te praten alsof je een bewaker of politieagent bent, of nog meer precies; door met je toonhoogte omlaag te gaan aan het eind van de zin.

Samengevat

– Een vrouw versieren moet je met STERK stemgeluid doen
– Praat als een politieagent
– Vergeet niet te lachen

Boks,
Sander

PS: Als je meer wil weten begin met het lezen van Tim’s boek Manslut of de 49 Zinnen die je hieronder kan downloaden.