Ok. We hebben er nu allemaal van gehoord. Tinder. De dating App waar heel Nederland verslaafd aan schijnt te zijn. Alle kranten en tijdschriften in Nederland er vol van.

Maar de vraag rijst… kan je er nog steeds een leuke date mee krijgen of is het ‘Tinder Tijdperk’ inmiddels voorbij?

Hieronder lees je mijn Tinder ervaringen en review van 2022 en je leert hoe Tinder was vóórdat het zo populair werd.

Daarnaast heb ik ook een soort Tinder handleiding voor je: Wat coole trucjes voor mannen én vrouwen om zoveel mogelijk resultaat met Tinder te krijgen.

Mijn Tinder ervaringen voor het populair werd

Ik weet nog dat een Amerikaanse vriend waar ik mee op vakantie was me begin september 2013 zei: “Dude, you should check out this Tinder app. When I was in amsterdam last week, it was the best thing ever”

ToTinder ervaringenen ik die maand thuis in Nederland kwam probeerde ik Tinder natuurlijk direct uit :)

En ik stond versteld. Tinder zat echt vol met bijna alleen maar knapperts van een jaar of 20-28. Belachelijk vergeleken met andere dating sites. Ik heb nog nooit zoveel achter mijn telefoon gezeten en gedate als die paar weken.

Maar het was niet altijd zo’n feest…

Maarja. Toen kwam Tinder in het nieuws. Nu is het niet meer zo makkelijk scoren. Komt omdat er:

1. Meer concurrentie is op Tinder (voor zowel mannen als vrouwen)
2. Meer mensen op zitten die Tinder voor de lol gebruiken

Daarom vertel ik je nu mijn huidige Tinder ervaringen en tips voor Tinder. Er zijn namelijk wat trucs waardoor je veel betere  en leukere dates kan krijgen met Tinder.

Maar eerst:

Mijn Tinder ErvaringenHoe werkt Tinder?

Kijk. Tinder werkt heel simpel. Download de app hier voor iPhone en hier voor Android. Installeer de app en login in met je Facebook profiel. Je hoeft niet bang te zijn dat Tinder iets op je Facebook profiel plaatst.

Niemand kan dus zien op Facebook dat je Tinder gebruikt. Het enige wat Tinder doet is je interesses ophalen om daarmee te matchen en je foto’s voor je profielinformatie.

Je hoeft dus niet een hoop gegevens in te vullen.

Je kan nu wat profieltekst invullen. Knip en plak deze van een ander dating profiel dat je hebt, maar als je er geen hebt, schrijf dan niks op.

Je kan nu direct al beginnen.

Hoe je je eerste Tinder matches krijgtTinder review

Wat je nu doet is naar ‘mogelijke matches’ gaan. Je krijgt nu foto’s van mogelijke matches te zien en je kan kiezen of je ze aantrekkelijk vindt of niet. Als je ze aantrekkelijk vindt, swipe je de foto naar rechts of klik je op het groene hartje rechtsonder.

Als je ze niet aantrekkelijk vindt, swipe je haar of hem naar links of klik je op het kruisje.

Het leuke is dat je mogelijke matches dit tegelijkertijd doen. Ze kunnen kiezen welke mannen ze leuk vinden. Wanneer jullie elkaar allebei leuk vinden, kunnen jullie pas chatten. Lekker simpel dus!

Mijn Tinder Ervaringen In 2022

Zoals gezegd was Tinder eerst wat beter. Nu moet je wat meer je best doen om om leuke dates te krijgen omdat er meer concurrentie is van anderen.

Maar nog steeds is het erg goed. Ik zal je uitleggen waarom:

1. Tinder kost weinig tijd

Op andere datingsites moet je vaak ellenlange profielen invullen of zelfs veel geld uitgeven om matches te krijgen (hint: Paiq). Op andere datingsites is dat wat minder, maar je bent nog steeds eventjes bezig om je profiel in te vullen.

Tinder pakt die informatie van Facebook, waardoor je direct aan de slag kan.

2. Je aantrekkelijkheid is vooral gebaseerd op profielfoto’s

Een goede profieltekst schrijven is hartstikke handig. Het zorgt ervoor dat, als je er niet als Brad Pitt of Angelina Jolie uit ziet, je nog steeds veel succes kan hebben door een geweldige profieltekst te schrijven.

Aan de andere kant kost het meer moeite om goede foto’s te maken (zelfs als je er goed uit ziet).

Bij Tinder wordt je vooral beoordeeld op je profielfoto.

Als je een goede profielfoto hebt, betekent dat je VEEL matches krijgt. Het is een keer wat anders dan dating gebaseerd op teksten.

Het leuke is dat, wanneer je weet hoe je dit kan manipuleren, het véél makkelijker wordt om matches te krijgen (als je verder leest vindt je onze 7 Tinder tips waarin staat hoe je dit doet).

3. Het is makkelijk om met Tinder dates te krijgen

Omdat vrouwen of mannen je al kiezen op basis van uiterlijk, is het makkelijker om dates te krijgen. Ze hebben eigenlijk al ‘ja’ gezegd waardoor je snel hun telefoonnummer kan krijgen. En vanaf de dates is het heel makkelijk om een relatie te krijgen.

4. Er zitten meer mooie vrouwen (of leuke mannen) op Tinder

Hoewel Tinder de laatste tijd meer mainstream is geworden, zitten er relatief nog steeds meer leuke en knappe potentiële partners op Tinder dan op andere datingsites.

Zeker in 2015 en 2016 is Tinder enorm gegroeid, waardoor je zelfs in de kleinste dorpen in Nederland en België genoeg matches kan krijgen.

5. Tinder is geweldig wanneer je in een ander land bent

Via een Amerikaanse vriend hoorde ik eind augustus 2013 over deze datingapp. Hij vertelde over de leuke Tinder ervaringen die hij had toen hij een overstap had in Amsterdam. Binnen één uur had hij 2 dates geregeld met leuke vrouwen.

Tinder matcht je namelijk alleen maar met mensen in je omgeving. Wanneer je dus in Parijs bent krijg je matches uit Parijs en als je in New York bent krijg je matches uit New York.

7 Tinder Tips Waarmee Je Meer & Leukere Dates Krijgt

Nu ben je vast benieuwd hoe je dit aanpakt. Daarom geef ik je 7 Tinder tips die je direct kan gebruiken om meer en leukere matches te krijgen. Let op.

1. Kies een goede Tinder profielfoto

Ook in 2017 is het belangrijkste van Tinder is de goede profielfoto. Zonder een goede foto krijg je geen matches. Daarom ga ik je uitleggen wat een goede profielfoto is. En daarvoor pakken we wat wetenschappelijk onderzoek erbij.

Op de blog van Okcupid wordt namelijk onderzocht wat de beste profielfoto is. Voor vrouwen blijkt dat een foto te zijn waarbij ze naar de camera kijken en lachen of flirtend kijken.

Voor mannen zit het wat anders in elkaar. Het meeste resultaat krijg je als je NIET lacht en niet in de camera kijkt (9/10) tegenover (6/10) wanneer je naar de camera kijkt.

Grafiek Tinder profielfotoHet beste wat je dus kan doen, is een foto maken waar je VAN de camera weg kijkt en niet lacht. Hier zijn nog wat meer Tinder profielfoto tips voor mannen.

Gebruik al je 6 foto’s

Daarnaast heb je de mogelijkheid om nog 5 andere foto’s (6 in totaal) op je Tinder profiel te zetten.

Wat ideeën:

 • Foto waar je lijf goed op staat (ja, ook als je wat zwaarder bent is dit een goed idee).
 • Foto waar je gezicht goed op staat
 • Foto waar iemand makkelijk op kan reageren. Bijvoorbeeld een coole hobby.
 • Foto waarop je er sociaal uit ziet. Bijvoorbeeld wanneer je een presentatie geeft.
 • Foto waarop je er lief/schattifg uiziet. Zodat de ander weet dat je geen creep bent;)

2. Hoe je matches selecteert op Tinder

Ok.  Je hebt je profielfoto, maar hoe krijg je nu matches? Vroeger raadde ik mannen iets anders aan dan vrouwen.

Namelijk om alles naar rechts te swipen. Maar nu je maximaal 50 matches per dag krijgt, is dat niet de beste optie meer.

De beste manier om matches te selecteren

Heel simpel. Gewoon degene uitkiezen die je het leukst vindt.

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

 • De knapste mannen en vrouwen zullen iedereen matchen. Tenzij je zelf gezegend bent met bovengemiddeld uiterlijk of een goede portretfotograaf, is het soms beter om je te focussen op mensen die ook wat betreft persoonlijkheid bij je passen. Kijk dus ook eens naar de profielteksten.
 • Bekijk ook de tweede, derde en vierde foto’s. Anders loop je misschien leuke matches mis, die gewoon niet al te goed zijn in de juiste profielfoto kiezen.

Tinder instellingen match3. Zet notificaties aan

Tenzij je getrouwd bent (wat doe je dan hier?!), is het handig om je notificaties aan te zetten.

Waarom?

 • Als je een match krijgt, heb je het meeste succes als je direct een berichtje stuurt.
 • Het is zonde als je een leuk gesprek hebt met iemand, maar het dan verprutst omdat je te lang vergeet te kijken op je app.

4. Waarom afstand uitmaakt

Als er 1 ding belangrijk is bij Tinder, is dat je selectief bent. Het heeft namelijk totaal geen zin om met iemand 200 kilometer verderop te gaan chatten die ook nog eens 30 jaar ouder is.

Zet je instellingen dus zo dat je mogelijke matches dichtbij zijn.

Hou oud en of jong je gaat ga ik me niet mee bemoeien;)

Dit is hoe ik het heb ingesteld:

Tinder-matches-afstand-leeftijd

5. Gebruik Tinder Superlike

Tinder Superlike is een functie die je 1x per dag kan gebruiken. Wanneer je een match hebt, kan je op de blauwe ster klikken of naar boven slepen. Je laat dan zien dat je je match superleuk vindt in plaats van gewoon leuk.

De ander krijgt dan een notificatie dat hij of zij een superlike heeft gekregen. Bij een ‘gewone like’ zien ze dit niet.

Dit is hoe handig het is:

tinder handleiding super like

6. Het eerste bericht maakt niet veel uit

Je wil niet weten hoeveel mensen dezelfde Tinder openingszinnen gebruiken. Vaak is het een cliché openingszin (mannen, hou daar mee op!) en vrouwen hebben de neiging om standaard vragen te gebruiken als “Heb je liever

Een simpele ‘Hi, wie ben je’ is leuk genoeg.

Als je er toch op staat om iets standaards te gebruiken, heb ik hier wat vragen om elkaar beter te leren kennen (handig voor vrouwen) en hier 37 openingszinnen voor mannen.

7. Hoe je het gesprek gaande houdt op Tinder

Een gesprek gaande houden zonder dat het stil valt is nog wel eens lastig op Tinder.

Hier zijn een paar tips:

 1. Stel geen gesloten vragen. Vragen die de ander met ‘Ja’ & ‘Nee’ kan beantwoorden zijn saai. Probeer in plaats daarvan eens open vragen. Bijvoorbeeld: “Wat is het meest avontuurlijkste wat je ooit hebt gedaan?”
 2. Vermijd fysieke complimentje. Des te meer je over uiterlijk praat, des te lager de kans dat jullie uiteindelijk een date hebben.
 3. De 75/25 regel. Wees in het begin 75% grappig, en 25% serieus. Wanneer het gesprek langer wordt draai je dat om. 75% serieus en 25% grappig.
 4. Spreek de date af via WhatsApp. Dan is de stap iets kleiner. Regel dus eerst het nummer (of geef het), en spreek dan pas een date af.

Bonus Download: De 10 Knip-En-Plak SMSjes Die Altijd Werken: Klik hier om ze nu gratis te downloaden

Meer Tinder Tips Voor Vrouwen

Voor vrouwen houdt het artikel hier even op. Maar hier zijn 2 gratis artikelen met geweldige tips:

Voor mannen heb ik nog wat specifieke tips…

Daten via Tinder (voor mannen)

Daten via Tinder is een van de leukste dingen die er zijn. Ik let altijd op het volgende:

1. Begin direct flirterig Een sarcastische/flirterige zin is het beste wat je kan zeggen op een Tinder date. Bijvoorbeeld als zij zegt: ‘Je bent wel wat te laat hè’, dan reageer ik op een sarcastische toon: “Oh wacht even, jij gaat dus zeuren dat je 5 minuten moet wachten, terwijl ik al m’n hele leven op je wacht?!” Dit zorgt altijd voor een leuke sfeer.

2. Zoen haar binnen 30 minuten. Zorg dat je altijd binnen 30 minuten zoent. Zo maak je duidelijk dat je niet het type bent dat zich 4 dates aan het lijntje laat houden totdat hij een zoentje krijgt. Het zorgt er direct voor dat je aantrekkelijk voor vrouwen bent.

3. Vertel wat over je persoonlijkheid. Laat zien dat je ook een gevoelige kant hebt. Zo kan je elkaar beter leren kennen. Bij het Tinder gesprek op de app heb je hier nog niet veel tijd voor gehad. Doe het nu dus. Dit zorgt ervoor dat ze je meer vertrouwt en zich sneller aan jou hecht.

4. Gebruik aanrakingen om haar op te winden.  Aanraking zijn heel krachtig. Een die ik gebruik is door haar in het gesprek soms kort even achter haar oor te aaien. Dit is een zeer sensuele plek. Als je dat doet, wordt ze veel meer relaxed en aangetrokken tot je. Vanzelfsprekend doe je dit pas nadat je met haar gezoend hebt.

Extra: We hebben ook een video voor je gemaakt waarin je leert hoe je een vrouw vanaf een date in bed krijgt. Klik Hier om hem te krijgen.

Vrouwen Versieren op Tinder

Dus hoe voer je gesprekken via Tinder en hoe versier je vrouwen? Ik geef je hieronder een paar voorbeelden.Tinder berichten Tinder dating app Tinder tips gesprek

Meer Tinder Tips Voor Mannen

Als je meer Tinder tips voor mannen wil, check dit awesome artikel met 3 Tinder tips voor mannen. Dat is het beste en meest volledige artikel dat er is.

Als je nog wat specifiekere tips wil, check dan

En deze video over versieren via chats (waaronder Tinder & Whatsapp):

De onoriginele -maar makkelijke manier – om chicks te fixen via Tinder

Wat je hier gelezen hebt is een soort crash cursus om vrouwen te versieren met Tinder.

En weet je, je kan wel proberen zelf het wiel uit te vinden, maar dan ben je maanden bezig zonder een Tinder date te regelen.

Laat staan een vrouw in bed te krijgen via Tinder.

Als je jezelf al die tijd wil besparen, heb ik wat voor je.

Gratis.

Het zijn 10 Knip-en-plak berichtjes die je van me kan stelen.

Je kan ze gebruiken, en vrouwen worden er WILD van.

… Oh. En ze werken altijd.

Wil je ze proberen?

Download ze hieronder:

Bonus Download: 7 Hacks Om Aantrekkelijker Te Worden Voor Vrouwen – Zonder Dat Ze Het Zelf Doorhebben. (Klik hier om nu gratis te downloaden).