We hebben er allemaal van gehoord, de dating app genaamd Tinder. Inmiddels zit bijna iedereen erop en het zou dé manier moeten zijn om een date – of zelfs relatie – te vinden. Maar is Tinder nog steeds de beste keuze in 2023, of is het ‘Tinder Tijdperk’ voorbij?

Hieronder lees je mijn persoonlijke ervaringen en review van Tinder in 2023. Daarnaast neem ik je mee terug in de tijd naar de begindagen van Tinder, toen ik als een van de eerste gebruikers in september 2013 begon en het platform zag veranderen.

Als extraatje bied ik ook een Tinder handleiding aan, met coole trucjes voor mannen én vrouwen om het maximale uit deze dating app te halen en zoveel mogelijk resultaat te behalen.

De opkomst van Tinder & mijn ervaringen vóór het populair werd

Tinder ervaringen

Zo zag mijn Tinder eruit begin oktober 2013

Ik weet nog dat een Amerikaanse vriend waar ik mee op vakantie was me begin september 2013 zei: “Dude, you should check out this Tinder app. When I was in Amsterdam last week, it was the best thing ever”

Toen ik die maand thuis in Nederland kwam probeerde ik Tinder natuurlijk direct uit :)

En ik stond versteld. Tinder zat echt vol met bijna alleen maar knapperts van een jaar of 20-28. Belachelijk vergeleken met de datingsites die toen populair waren. Ik heb nog nooit zoveel achter mijn telefoon gezeten en gedate als die paar weken.

Maar het was niet altijd zo’n feest…

Maarja. Toen kwam Tinder in het nieuws. Nu is het niet meer zo makkelijk scoren. Dat komt omdat er:

1. Meer concurrentie is op Tinder (voor zowel mannen als vrouwen)
2. Meer mensen op zitten die Tinder voor de lol gebruiken

Naarmate Tinder populairder werd, begonnen ze meer features toe te voegen. Zoals het betalen voor extra functies zoals Super Likes en Boosts, en het uitbreiden van het profiel met meer foto’s en informatie.

Mijn Tinder Ervaringen In 2023

Zoals gezegd was Tinder eerst wat beter. Nu moet je wat meer je best doen om om leuke dates te krijgen omdat er meer concurrentie is van anderen.

Maar nog steeds is het erg goed. Ik zal je uitleggen waarom:

1. Tinder kost weinig tijd

Op datingsites moet je vaak ellenlange profielen invullen of zelfs veel geld uitgeven om matches te krijgen. Op andere datingsites is dat wat minder, maar je bent nog steeds eventjes bezig om je profiel in te vullen.

Tinder pakt die informatie van Facebook of andere social media, waardoor je direct aan de slag kan.

2. Je aantrekkelijkheid is vooral gebaseerd op profielfoto’s

Een goede profieltekst schrijven is hartstikke handig (Lees hier de Profieltekst van Tim Veninga die inmiddels duizenden keren gekopieerd is). Het zorgt ervoor dat, als je er niet als Brad Pitt of Angelina Jolie uit ziet, je nog steeds veel succes kan hebben door een geweldige profieltekst te schrijven.

Aan de andere kant kost het meer moeite om goede foto’s te maken (zelfs als je er goed uit ziet).

Bij Tinder wordt je vooral beoordeeld op je profielfoto.

Als je een goede profielfoto hebt, betekent dat je VEEL matches krijgt. Het is een keer wat anders dan dating gebaseerd op teksten.

Het leuke is dat, wanneer je weet hoe je dit kan manipuleren, het véél makkelijker wordt om matches te krijgen (als je verder leest vindt je onze 7 Tinder tips waarin staat hoe je dit doet).

3. Het is makkelijk om met Tinder dates te krijgen

Omdat vrouwen of mannen je al kiezen op basis van uiterlijk, is het makkelijker om dates te krijgen. Ze hebben eigenlijk al ‘ja’ gezegd waardoor je snel hun nummer kan krijgen en af kan spreken.

4. Tinder is de app met de meeste mensen

Tinder is de datingapp met het grootste marktaandeel (alhoewel Happn, Bumble, Hinge, Badoo en Breeze ook wat marktaandeel hebben gekregen).

5. Tinder is geweldig wanneer je in een ander land bent

Via een Amerikaanse vriend hoorde ik eind augustus 2013 over deze datingapp. Hij vertelde over de leuke Tinder ervaringen die hij had toen hij een overstap had in Amsterdam. Binnen één uur had hij 2 dates geregeld met leuke vrouwen.

Tinder matcht je namelijk alleen maar met mensen in je omgeving. Wanneer je dus in Parijs bent krijg je matches uit Parijs en als je in New York bent krijg je matches uit New York.

Hoe werkt Tinder?

Kijk. Tinder werkt heel simpel. Download de app hier voor iPhone en hier voor Android. Installeer de app en login in met je Facebook profiel. Je hoeft niet bang te zijn dat Tinder iets op je Facebook profiel plaatst.

Hoe je jouw Tinder profiel bouwt

Selecteer de perfecte profielfoto’s

Ook in 2023 is het belangrijkste van Tinder is de goede profielfoto. Zonder een goede foto krijg je geen matches. Daarom ga ik je uitleggen wat een goede profielfoto is. En daarvoor pakken we wat wetenschappelijk onderzoek erbij.

Op de blog van Okcupid wordt namelijk onderzocht wat de beste profielfoto is. Voor vrouwen blijkt dat een foto te zijn waarbij ze naar de camera kijken en lachen of flirtend kijken.

Voor mannen zit het wat anders in elkaar. Het meeste resultaat krijg je als je NIET lacht en niet in de camera kijkt (9/10) tegenover (6/10) wanneer je naar de camera kijkt.

Grafiek Tinder profielfoto

Gebruik al je 9 foto’s

Daarnaast heb je de mogelijkheid om nog 8 andere foto’s (9 in totaal) op je Tinder profiel te zetten.

Wat ideeën:

 • Foto waar je lijf goed op staat (ja, ook als je wat zwaarder bent is dit een goed idee).
 • Foto waar je gezicht goed op staat.
 • Foto waar iemand makkelijk op kan reageren. Bijvoorbeeld een coole hobby.
 • Foto waarop je er sociaal uit ziet. Bijvoorbeeld wanneer je een presentatie geeft.
 • Foto waarop je er lief/schattig uitziet. Zodat de ander weet dat je geen creep bent;)

Voeg je beste foto’s toe. Ga voor een stuk of 5 foto’s, van jou in verschillende situaties (dus niet 5 foto’s dat je aan het vissen bent. Ook niet één trouwens).

Maak een bio die je persoonlijkheid naar voren laat komen

Je kan nu je Tinder bio (=je profieltekst) invullen. Knip en plak deze van een ander dating profiel dat je hebt, maar als je er geen hebt, schrijf dan snel even je interesses op en als je zelf wat humor hebt, maak je er wat leuks van.

Dit is ook  het punt waar je kan invullen waar je naar op zoek bent:

Hier zijn wat goede plekken om meer te leren over een goede profieltekst:

 1. Tim’s datingprofiel dat duizenden keren is gekopieerd (voor mannen)
 2. 53+ Tinder bio voorbeelden. Hierin deel ik onze eigen Tinder bio’s en geef ik je ook nog 50+ goede voorbeelden die je kan gebruiken.
 3. 17 Tips voor een goede dating profieltekst (voor vrouwen)

Voorkom deze meest gemaakte fouten bij het maken van een datingprofiel

 1. Onaantrekkelijke of vage foto’s gebruiken: Kies voor scherpe en hoogwaardige foto’s die jouw persoonlijkheid weerspiegelen en waarop je er op je best uitziet.
 2. Niet genoeg foto’s hebben of alleen maar selfies plaatsen: Zorg dat je verschillende soorten foto’s hebt die laten zien wie je bent en wat je doet, waaronder groepsfoto’s en foto’s van activiteiten die je graag doet. (Behalve als het foto’s zijn waarop je aan het vissen bent).
 3. Te veel irrelevante informatie in je bio: Houd je bio kort en krachtig en beschrijf wie je bent en wat je zoekt op een leuke en interessante manier.
 4. Saaie informatie in je bio: Als je houdt van reizen, gezelligheid met vrienden, lekker eten, vissen, uitgaan met vrienden, laat dat dan maar achterwege. (En ga eens echte hobbies zoeken)
 5. Spel- of grammaticafouten: Zorg dat je profiel foutloos is en laat je bio eventueel door een vriend of vriendin lezen voordat je het plaatst.

Krijg matches en stuur berichten in 7 stappen

1: Ga swipen

Wat je nu doet is naar ‘mogelijke matches’ gaan. Je krijgt nu foto’s van mogelijke matches te zien en je kan kiezen of je ze aantrekkelijk vindt of niet.

Als je ze aantrekkelijk vindt, swipe je de foto naar rechts of klik je op het groene hartje rechtsonder.

Als je ze niet aantrekkelijk vindt, swipe je haar of hem naar links of klik je op het kruisje.

Het leuke is dat je mogelijke matches dit tegelijkertijd doen. Ze kunnen kiezen welke mannen ze leuk vinden. Wanneer jullie elkaar allebei leuk vinden, kunnen jullie pas chatten.

2: Wees selectief met swipen

Ok.  Je hebt je profielfoto, maar hoe krijg je nu matches? Vroeger raadde ik mannen iets anders aan dan vrouwen.

Namelijk om alles naar rechts te swipen. Maar nu je een maximaal aantal matches per dag krijgt, is dat niet de beste optie meer.

Gebruik ook de Super Like of Boosts als je wilt

De beste manier om matches te selecteren

Heel simpel. Gewoon degene uitkiezen die je het leukst vindt.

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

 • De knapste mannen en vrouwen zullen iedereen matchen. Tenzij je zelf gezegend bent met bovengemiddeld uiterlijk of een goede portretfotograaf, is het soms beter om je te focussen op mensen die ook wat betreft persoonlijkheid bij je passen. Kijk dus ook eens naar de profielteksten.
 • Bekijk ook de tweede, derde en vierde foto’s. Anders loop je misschien leuke matches mis, die gewoon niet al te goed zijn in de juiste profielfoto kiezen.
 • Gebruik een superlike als je iemand heel leuk vindt. De ander krijgt dit te zien, en de kans is dan groter dat zij/hij je terugliket.
 • Je kan eventueel betalen voor extra functies. De prijzen hiervoor hangen af van je apparaat, leeftijd, geslacht etc.

3. Zet notificaties aan

Tenzij je getrouwd bent (wat doe je dan hier?!), is het handig om je notificaties aan te zetten.

Waarom?

 • Als je een match krijgt, heb je het meeste succes als je direct een berichtje stuurt.
 • Het is zonde als je een leuk gesprek hebt met iemand, maar het dan verprutst omdat je te lang vergeet te kijken op je app.

4. Stel de juiste afstand in

Als er 1 ding belangrijk is bij Tinder, is dat je selectief bent. Het heeft namelijk totaal geen zin om met iemand 200 kilometer verderop te gaan chatten die ook nog eens 30 jaar ouder is.

Zet je instellingen dus zo dat je mogelijke matches dichtbij zijn.

Hou oud en of jong je gaat ga ik me niet mee bemoeien;)

Dit is hoe ik het heb ingesteld:

5. Gebruik Tinder Superlike

Tinder Superlike is een functie die je 1x per dag kan gebruiken. Wanneer je een match hebt, kan je op de blauwe ster klikken of naar boven slepen. Je laat dan zien dat je je match superleuk vindt in plaats van gewoon leuk.

De ander krijgt dan een notificatie dat hij of zij een superlike heeft gekregen. Bij een ‘gewone like’ zien ze dit niet.

Dit is hoe handig het is:

tinder handleiding super like

 

6. Wat je stuurt als openingszin

Je wil niet weten hoeveel mensen dezelfde Tinder openingszinnen gebruiken. Vaak is het een cliché openingszin (mannen, hou daar mee op!) en vrouwen hebben de neiging om standaard vragen te gebruiken als “Heb je liever een privé jet of een privé eiland”.

Als je profiel goed is, dan is een simpele ‘Hi, wie ben je? ;)’ leuk genoeg.

Als je er toch op staat om iets standaards te gebruiken, heb ik:

 1. Hier 101 vragen om elkaar beter te leren kennen (handig voor vrouwen)
 2. Hier 37 beste openingszinnen (voor mannen en vrouwen).
 3. Hier de beste Tinder openingszinnen die altijd een reactie krijgen (voor mannen)
 4. De 10 appjes die altijd werken (voor mannen)

7. Hoe je het gesprek gaande houdt op Tinder

Een gesprek gaande houden zonder dat het stil valt is nog wel eens lastig op Tinder.

Hier zijn een paar tips:

 1. Stel geen gesloten vragen. Vragen die de ander met ‘Ja’ & ‘Nee’ kan beantwoorden zijn saai. Probeer in plaats daarvan eens open vragen. Bijvoorbeeld: “Wat is het meest avontuurlijkste wat je ooit hebt gedaan?”
 2. Vermijd fysieke complimentjes. Des te meer je over uiterlijk praat, des te lager de kans dat jullie uiteindelijk een date hebben.
 3. De 75/25 regel. Wees in het begin 75% grappig, en 25% serieus. Wanneer het gesprek langer wordt draai je dat om. 75% serieus en 25% grappig.
 4. Spreek de date af via WhatsApp. Dan is de stap iets kleiner. Regel dus eerst het nummer (of geef het), en spreek dan pas een date af.

Essentiële bonus voor mannen: De 10 Knip-En-Plak Berichtjes Die Altijd Werken: Klik hier om ze nu gratis te downloaden

Tinder Tips Voor Vrouwen

Voor vrouwen houdt het artikel hier even op. Maar hier zijn 2 dingen die je wilt bekijken als je een leuke man wilt vinden op Tinder:


Voor mannen heb ik nog wat specifieke tips…

Tinder tips voor mannen

Wanneer je eenmaal dates krijgt via Tinder, is dat een van de leukste dingen die er zijn. Ik let altijd op het volgende:

1. Begin direct flirterig Een sarcastische/flirterige zin is het beste wat je kan zeggen op een Tinder date. Bijvoorbeeld als zij zegt: ‘Je bent wel wat te laat hè’, dan reageer ik op een sarcastische toon: “Oh wacht even, jij gaat dus zeuren dat je 5 minuten moet wachten, terwijl ik al m’n hele leven op je wacht?!” Dit zorgt altijd voor een leuke sfeer.

2. Zoen haar op de date binnen 30 minuten. Zorg dat je altijd binnen 30 minuten zoent. Zo maak je duidelijk dat je niet het type bent dat zich 4 dates aan het lijntje laat houden totdat hij een zoentje krijgt. Het zorgt er direct voor dat je aantrekkelijk voor vrouwen bent.

3. Vertel wat over je persoonlijkheid. Laat zien dat je ook een gevoelige kant hebt. Zo kan je elkaar beter leren kennen. Bij het Tinder gesprek op de app heb je hier nog niet veel tijd voor gehad. Doe het nu dus. Dit zorgt ervoor dat ze je meer vertrouwt en zich sneller aan jou hecht.

4. Gebruik aanrakingen om haar op te winden.  Aanraking zijn heel krachtig. Een die ik gebruik is door haar in het gesprek soms kort even achter haar oor te aaien. Dit is een zeer sensuele plek. Als je dat doet, wordt ze veel meer relaxed en aangetrokken tot je. Vanzelfsprekend doe je dit pas nadat je met haar gezoend hebt.

5. Check ook even ‘De Klassiekers‘. Daarin staat een artikel waarin ik uitleg hoe je een vrouw verliefd op je maakt. Ideaal op de eerste date. Check ook Tim’s artikel over hoe (niet) te praten met vrouwen zodat je aantrekkelijker overkomt.

Extra: We hebben ook een video voor je gemaakt waarin je leert hoe je een vrouw vanaf een date in bed krijgt. Klik hier om hem te krijgen.

Vrouwen Versieren op Tinder voor mannen

Dus hoe voer je gesprekken via Tinder en hoe versier je vrouwen? Hieronder staan een paar van mijn oude gesprekken (je kan de zinnen zo overnemen, ze werken net zo goed).Tinder berichten Tinder dating app Tinder tips gesprek

Nóg meer Tinder & chat tips voor mannen

Als je meer Tinder tips voor mannen wil, check dit awesome artikel met 3 Tinder tips voor mannen. Dat is het beste en meest volledige artikel dat er is.

Als je nog wat specifiekere tips wil, check dan

En deze old skool podcast over versieren via chats (waaronder Tinder & Whatsapp):

De onoriginele -maar makkelijke manier – om chicks te fixen via Tinder

Wat je hier gelezen hebt is een soort crash cursus om vrouwen te versieren met Tinder.

En weet je, je kan wel proberen zelf het wiel uit te vinden, maar dan ben je maanden bezig zonder een Tinder date te regelen.

Laat staan een vrouw in bed te krijgen via Tinder.

Als je jezelf al die tijd wil besparen, heb ik wat voor je.

Gratis.

Het zijn 10 Knip-en-plak berichtjes die je van me kan stelen.

Je kan ze gebruiken, en vrouwen worden er WILD van.

… Oh. En ze werken altijd.

Wil je ze proberen?

Download ze hieronder:

Bonus Download: De 10 Appjes Die Altijd Werken. (Klik hier om nu gratis te downloaden).