Deze openingszin kan je beter niet gebruiken… deze GIF wel. Lees mijn uitleg hieronder.

Dus je hebt een match, maar wat stuur je nu als eerste bericht?

Je wil niet dat een vrouw je meteen unmatcht na een van je slechte Tinder openingszinnen of dat ze je compleet negeert.

De openingszin is het belangrijkste gedeelte van een Tinder gesprek.

Door de juiste opener te gebruiken, reageert ze, krijgt ze interesse in je en gaat ze met je op date.

Talloze mannen die ik heb gecoacht, hadden een goed datingprofiel en kregen bloedmooie matches. Vaak rolden hier echter geen dates uit doordat ze geen flauw idee hadden wat ze moesten zeggen.

Gelukkig is het simpel te fixen.

In deze blog geef ik je 54 voorbeelden voor Tinder openingszinnen waarmee je meteen een reactie terugkrijgt. Ze werken overigens ook op andere apps zoals Bumble, Happn, Lexa, Facebook Dating en Hinge.

De verschillende openingszinnen

We hebben hieronder de openingszinnen in 6 verschillende categorieën voor je ingedeeld, namelijk:

Neem al deze soorten openingszinnen door en kijk welke goed bij het profiel van je match passen. Ik heb er cijfers bij gegeven zodat je een idee hebt wat ik het meest aanraadt.

Extra tip: Als je een verzameling wil van de beste appjes die je kan sturen ná de openingszin, download dan “De 10 Knip-enPlak Appjes Die Altijd Werken helemaal gratis.

Knip-en plak openingszinnen (Score: 9/10)

Als eerste hebben we knip- en plak openingszinnen. Deze openingszinnen zijn het makkelijkst om meteen te gebruiken.

Het nadeel hierbij is dat veel mannen ze gebruiken en dat vrouwen ze kunnen Googlen. Ik update ze hier elke paar jaar wel, maar sommige zijn nou eenmaal gewoon populair.

Hieronder hebben we 17 soorten voor je opgenoemd. Ook vind je wat extra commentaar zodat je weet of deze openingszin in jouw situatie de beste keuze is.

1. “Hey, we matchen toekomstige ex vrouw😉”

Heel simpele openingszin die goed werkt. Begin met deze openingszin en kijk wat voor reacties je krijgt.

2. “We hebben elkaar puur op uiterlijk gekozen. Laten we nu beide doen alsof we super geïnteresseerd zijn in elkaars innerlijk😉”

Een in your face openingszin die ‘the elephant in the room‘ benoemt.

3. “[Naam]!”

Het is een super simpele openingszin, maar werkt erg goed als je profiel geoptimaliseerd is. Zeker als er veel andere Tinder openingszinnen erg populair worden, blijf je altijd uniek met deze.

Hoe verder: Hierna volg je op met een andere openingszin als ze alleen “[jouw naam]!” terugstuurt. Je stuurt dus als het ware een dubbele.

4. “Omelet of pannenkoeken in de ochtend?”

Vraag als openingszin. Een variatie hiervan is “Aardbei of chocolade” of “Ben & Jerry’s of Häagen Dazs”.

Zelf gebruik ik vaak de “Ben & Jerry’s of Häagen Dazs” variatie omdat je er later op terug kan komen als je haar nummer hebt en een date afspreekt. Wat je doet is beide in de vriezer bij je thuis leggen (andere la natuurlijk) en een foto van degene sturen die ze heeft uitgekozen. Met de line erbij: “Dus. Jij. Ik. Romantische Ben & Jerry’s date. Wanneer?”.

5. “We zullen gewoon later tegen je ouders liegen hoe wel elkaar hebben ontmoet. Deal?”

Deze is awesome. Werkt bij ons als een van de beste.

6. “Hey, wie ben je?”

Super simpel. Al kan je hem wel vergeten als je geen goede profielfoto en profieltekst hebt. Als je profiel goed is (scroll naar beneden waar ik uitleg hoe je een killer profiel maakt), dan krijg je hier altijd goede reacties op omdat vrouwen je sowieso al willen gebaseerd op je profiel.

Het stopt je ook direct in een heel dominante positie waarbij zij moet gaan vertellen wie ze is etc. Dit heet ‘Kwalificeren’. We vertellen er meer over in onze Van Chat Naar Bed cursus en in de 10 Appjes die altijd werken.

7. “Hey, ik weet niet of we matchen maar je lijkt me een interessante combinatie van stoer en zachtaardig.
PS: Hi, ik ben [NAAM] /PS: Snowboarder of Skiër?”

Dit is een openingszin die het Barnum effect gebruikt. Je pakt een algemene waarheid die op iedereen van toepassing kan zijn, maar die heel specifiek lijkt. Kijk, ELKE vrouw vindt zichzelf spontaan maar soms onzeker. En toch lijkt het alsof dit heel specifiek is.

Deze heeft twee variaties in de PS. Als er iets opvallends aan haar Tinder profiel is, zoals wintersport foto’s gebruik je de 2e versie. Als er niks opvallends aan is, gebruik dan de eerste versie met je naam.

Dit was voor mij een van de beste openingszinnen op datingsites. Werkt heel goed in combinatie met profielen waar je veel kan schrijven en dus veel persoonlijkheid kan laten zien. Ook als je wat zachtaardiger bent (dus niet typisch fckboy) werkt dit erg goed.

8. “Hey. Je hebt een leuk hoofd. Hoe zit het met je innerlijk?”

Deze openingszin werkt goed doordat je haar kwalificeert, wat 99% van de mannen op tinder niet durft te doen.

9. “Hi vreemdeling, hoe wist je dat ik hier was?”

Het magische aan deze openingszin is dat je haar aanspreekt met het woord vreemdeling, wat vrij ongebruikelijk is. Ook kan ze hiermee makkelijk een rollenspel beginnen door te doen alsof ze je al kent.

Je kan ook deze variatie gebruiken: “Naam! Hoe wist je dat ik hier was?!”

10. “Je bent prachtig. Ik wil je ontmoeten.”

Ja. Dit werkt.

Als je profiel goed is (nogmaals, check de video verder hieronder).

Dit vervolg je met vragen om haar nummer. En tadaa, je kan op WhatsApp verdergaan.

Als er één Tinder openingszin is die je wil proberen, probeer dan deze. Als je er wat succes mee hebt, is je profiel goed genoeg.

Je zal soms vrouwen hebben die uiteindelijk niet met je daten omdat jullie heel kort hebben gechat, maar als dat geen probleem voor je is omdat je toch genoeg dates hebt, is het prima. Als je wel alles eruit wil halen, dan kan je beter een andere openingszin gebruiken waarmee je wat langere gesprekken hebt.

11. “Ik heb al jaren een crush op je”

Doordat je helemaal uit het niets dit berichtje aan een Tindermatch stuurt, zal je ongetwijfeld een reactie terug krijgen van haar.

Vond hem zelf niet super, maar hoorde van klanten dat het goed werkte.

12. “Jij en ik zouden sexy baby’s krijgen :p”

Net als met openingszin 11 lokt deze openingszin een reactie uit. Tevens kun je er een spel van maken hoe jullie kind zogenaamd zou heten en eruit zou zien.

Tim heeft in zijn boek Manslut ook een leuk stukje staan over hoe hij hier op dates hele verhalen over kan ophangen. Vrouwen vinden het ontzettend grappig, dus is de moeite waard om te lezen.

13. “Lieve lach”

Hoewel deze openingszin vrij simpel is, zal je bijna altijd wel een reactie terugkrijgen zoals dank je wel. Het is een goede openingszin, maar er zijn betere.

14. “Je hebt het gezicht en de naam van iemand met welgestelde ouders”

Het krachtige aan deze openingszin is dat je een statement over haar maakt. Hierdoor zal je match sneller zichzelf verdedigen en vertellen dat ze uit een normaal gezin komt of juist verbaasd zijn dat je weet dat ze het goed heeft.

15. “Ik hou van je duivelse lach”

Deze openingszin provoceert haar een beetje, want is dit nou een compliment of een belediging? Je zal ongetwijfeld een reactie van haar krijgen met dit eerste berichtje.

16. “Wow, je ziet er te schattig uit”

Het is een compliment, maar ook weer niet. Je stopt haar eigenlijk als het ware in de friendzone, alsof ze je kleine zusje is.

Dit ‘ je bent gewoon te schattig’ frame is heel leuk om later tijdens het appen ook te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld voorstellen om een drankje te gaan doen om 20:00 ergens, en er dan achteraan te zeggen: “Of is dat al na bedtijd?”.

17. “Hi ik ben [Naam] :). Hoe bevalt het Tinder leventje?”

Als je profiel goed is, krijg je nu vaak reacties als “omg haha, alleen maar mannen die vissen”. Omdat je profiel er dus positief uitspringt, ben je flink anders dan andere mannen. Je kan hierna ook weer snel doorgaan naar haar nummer vragen.

Wat ze ook reageert, ga verder met: “Haha, zeker interessant. Laten we een keer een onschuldig kopje koffie of drankje doen?”

18. Weten je ouders dat je op het internet met vreemde mannen aan het praten bent?

Goede plagende openingszin die werkt.

In principe kan je het makkelijk redden met deze 18 tinder openingszinnen. Nu weet ik uit ervaring dat gasten vaak hongerig zijn naar meer, en omdat ik zo’n aardige vent ben heb ik besloten om je 35 bonus zinnen te geven voor het geval dat.


Gifs (Score: 8/10)

Een van de nieuwste manieren om een openingszin te sturen op datingapps als Tinder en Bumble, zijn gifs. Gifs zijn korte video’s die oneindig loopen en vaak worden gebruikt zoals emoji’s als reactie op wat er door iemand wordt gezegd.

De beste openingszinnen op dating apps zorgen ervoor dat iemand emotioneel gestimuleerd wordt, en een gif is een perfecte tool om dit doel te bereiken. Met een goede gif zorg je ervoor dat een vrouw met een glimlach uitkijkt naar het volgende berichtje dat je stuurt.

Dit zijn de GIFS die ik gebruik als openingszin:

18: Joey’s “Hey”

Zoek op “Joey friends hey”

19: Een beer die zwaait

Zoek op: “Bear waves”

20: De pizza

Zoek op “pizza heart love”

21: De deur

Zoek op: “Valentines day meme hello”

22: De Ryan Gosling

Zoek op: “Ryan Gosling car”

23: Austin Powers

Zoek op: “Austin Powers introduce”


Opmerkingen over haar profiel (Score 9/10)

Een andere soort openingszin die je kan sturen naar een match op Tinder, is een opmerking over haar profiel. Wanneer je een opmerking maakt over haar profiel dat zowel persoonlijk als grappig is, zal je bijna altijd een berichtje terugkrijgen.

Voordeel hiervan is dat deze openingszinnen origineel en uniek zijn.

Hieronder hebben we enkele voorbeelden voor je zodat je weet waar je aan moet denken:

 1. Ik ben echt supertrots op je dat jij je kamer hebt schoongemaakt voordat je die selfie besloot te nemen [Naam] ;)
 2. Zit je schattige hondje ook bij je in het pakket [Naam]?
 3. Jij neemt vast een trappetje overal mee naartoe zodat je toch overal bij kan [Naam];) (Wanneer ze niet lang is)
 4. Volwassen zijn is iets wat overduidelijk niet op je bucketlist staat [Naam] ;) (wanneer ze grappige/kinderlijke foto’s heeft)
 5. Nu ben ik benieuwd of je in het echt net zo’n zwoel loopje hebt als op je foto’s [Naam] ;)
 6. Drankjes en dansjes heb je in ieder geval mooi in je foto’s verwerkt, maar ik mis toch echt een katerfoto van je [Naam] ;)
 7. Ik heb nog nooit iemand een [kledingstuk dat ze draagt] zo stijlvol zien dragen 👌

Naar iets gemeenschappelijks zoeken (8/10)

Een andere manier om vaak een reactie terug te krijgen, is door een openingszin te gebruiken waarbij je iets met haar deelt. Dit kan een plaats zijn waar jullie allebei zijn geweest, of juist een hobby die je deelt met haar.

Volgens deze studie bouw je een sterkere band op met iemand door iets gemeenschappelijks te hebben, ook online. Doordat ze iets herkent in je ervaring, zal je eerder een berichtje terug krijgen en zo een leuk gesprek met haar hebben.

Persoonlijk hou ik meer van de directere openingszinnen, maar sommige mannen lijken hier goede resultaten bij te krijgen. Vooral bij de iets oudere vrouwen of wat verlegenere vrouwen werkt het goed.

 1. Ik hoop ook dat je zo slim geweest was om wat chocolade croissantjes mee te nemen voor die lange rij in de Eiffel toren [Naam]
 2. Jij wist vast en zeker ook soms niet welke richting boven of onder was tijdens je duiktocht [Naam]
 3. Jij had zeker ook een mini-crisis toen surfen net iets lastiger leek te zijn dan je dacht [Naam] ;)
 4. Nu ben ik wel benieuwd of jij ook 50x keer wiet kreeg aangeboden op las Ramblas terwijl je al helemaal vol zat van de tapas in Barcelona [Naam] ;)
 5. Durfde je het nog aan om die rode soldaten bij Buckingham Palace te laten lachen?
 6. Jij bent ook sowieso een keertje met yoga per ongeluk in slaap gevallen [Naam]  ;)

Interessante vragen stellen (Score 7/10)

Verder werken ook interessante vragen om een gesprek te beginnen met Tinder. Je kan hiervoor het beste een vraag kiezen die wat humor bevat of een tikkeltje seksueel is.

Hierdoor val je veel meer op vergeleken met mannen die alleen maar “Hi, hi hoe gaat het?” naar een vrouw sturen. We hebben hieronder 6 voorbeelden van interessante vragen voor je klaarstaan, dus probeer ze zeker uit.

 1. Welk geheim talent heb je dat niemand kent?
 2. Wat is het raarste dat je aantrekkelijk vindt in iemand?
 3. Welke van deze 3 dingen vind je het engst: spinnen, slangen of “Jij ook” zeggen wanneer een ober eet smakelijk zegt?
 4. Wat denk jij dat de beste uitvinding ooit is, en waarom is het een chocolade fontein?
 5.  Vertel [Naam]… met welk liedje zing je keihard mee onder de douche?
 6.  Wie heb je liever als huisgenoot [Naam], een groot varken of iemand die nooit schoongemaakt?

Openers over dieren (Score: 8/10)

Veel vrouwen hebben ook foto’s met (huis)dieren op hun Tinderprofiel staan, waardoor het makkelijk is om hierover een openingszin te sturen. Hieronder vind je verschillende eerste berichtjes waar je een reactie van terug kan verwachten.

1.Sinds je een olifant hebt geknuffeld ben je zeker alleen maar op zoek naar grotere mannen om een vergelijkbare ervaring te krijgen [Naam] ;)

2. Nu ben ik wel benieuwd hoeveel van je sokken verloren zijn gegaan door je hondje [Naam] ;)

3. Is je kat je hulpje, je partner in crime of gewoon een harige lastpost [Naam]? Ik ben gewoon nieuwsgierig, want ik ben er vrij zeker van dat mijn hond al besloten heeft dat ze alleen maar beste maatjes met me wil worden ;)

4. Heb jij je papegaai al stiekem wat dirty talk geleerd [Naam] ;)

5. Nu wil ik stiekem een schildpad als huisdier halen om eindelijk te zien wie sneller is ;) (als ze een konijn heeft)

6. Als ik al die huisdieren van je zie kan ik maar een conclusie trekken… vroeger wou je sneeuwwitje zijn [Naam] ;)

Spelletjes (Score: 7/10)

De laatste soort openingszin die je kan sturen, zijn spelletjes. Veel vrouwen vinden het leuk om een spelletje te spelen op Tinder, want zo vermijd je gesprekken die te serieus zijn.

Ze kunnen soms goed werken. Je kan ze ook halfverwege een gesprek goed gebruiken, bijvoorbeeld 2/3 berichten na een directere opener.

 1. Dus.. wie heeft de beste gifs.. [Naam]. 3. 2. 1. Go! (Vervolgens stuur je jouw gif)
 2. Wie van ons tweeën heeft de slechtste openingszin [Naam]? Ik begin:
 3. Mission impossible: Vanaf het moment dat je dit bericht leest heb je 10 minuten om … (bedenk zelf een opdracht die je leuk vindt)
 4. Ik ben benieuwd of je weet welke 2 van deze 3 dingen een leugen zijn [Naam]: Ik heb ooit (vul zelf de rest in)
 5.  Ik heb goed nieuws en slecht nieuws voor je [Naam]… wat wil je eerst?

Met welke openingszin ik je aanraad om te beginnen

Nu je dit hele lijstje Tinder openingszinnen van me hebt gehad, zijn het er sowieso te veel om in een keer te gebruiken. Dus ik zal je mijn favoriete geven:

 • 5
 • 7
 • 10
 • 16
 • 20

Ga daarna verder met de opmerkingen over haar profiel. Dat is een heel goede om te leren.

En nu vraag je je misschien af.. “Waarom hou je ze niet gewoon voor jezelf?”

Ik zou willen zeggen dat het liefdadigheid is.. maar natuurlijk is dat niet het enige. Ik weet dat als je deze Tinder openingszinnen gebruikt, je er goede reacties op krijgt. Je zal er zelfs nummer mee scoren, en dan een gesprek gaande moet houden.

En als je haar op date wil krijgen, dan is het handig om de beste knip-en-plak voorbeeld berichten te hebben die er zijn. En dat zijn De 10 Appjes Die Altijd Werken.


Hoe je zelf een goede originele openingszin bedenkt

Omdat elke man met een ‘hoger dan kamertemperatuur IQ’ bedenkt dat het handig is om ergens de beste Tinder openingszin op te zoeken, ben jij dus niet de enige die dit leest.

(Sorry, je bent inderdaad niet speciaal)

Oftwel. Andere mannen zullen deze openingszinnen ook gebruiken, of al gebruikt hebben op datingapps.

Daarom hameren we er altijd op dat er geen magische pil is om goed te worden met vrouwen. Je kan altijd voorbeeldberichten en voorbeeldzinnen gebruiken, maar uiteindelijk wil je de zinnen zelf aanpassen aan je eigen persoonlijkheid, of gewoon nieuwe bedenken. Het zijn trainingswieltjes als het ware.

Enfin. Dit is waarom je wil leren hoe je zelf goede openingszinnen bedenkt voor op Tinder, Happen, Bumble etc.

Hoe je dit leert

Er is een simpele oefening die je razendsnel een koning laat woorden in openingszinnen voor apps als Tinder, Badoo of Happn.

Dit is wat je nodig hebt:

 1. Een pen met papier of een online bestand waarin je kan typen
 2. 5 minuten tijd waarin je niet door iemand wordt lastig gevallen.

Heb je alles klaarstaan? Top, dan wordt het tijd om aan de slag te gaan met de oefening. Een openingszin hoort aan deze voorwaarden te voldoen:

 1. Het moet persoonlijk zijn
 2. Je gebruikt haar naam (Volgens deze studie hebben mensen een heftigere reactie wanneer ze hun naam zien of lezen)
 3. Zij moet het grappig vinden
 4. De openingszin is niet meer dan 3 zinnen
 5. Er zijn geen spelfouten te vinden (volgens dit onderzoek is dit een grote afknapper)

Met deze criteria in het achterhoofd kijk je naar het profiel van je match. Bekijk elke foto aandachtig en kijk of je hier iets mee kan. Hetzelfde geldt voor haar Tinder bio.

Schrijf vervolgens minimaal drie verschillende openingszinnen op. Wacht daarna eventjes om nog een keer te kijken welke van deze openingszinnen je het beste lijkt en aan alle voorwaarden voldoet. Heb je er eentje uitgezocht? Stuur deze openingszin dan en kijk of je een reactie krijgt.

Deze oefening is zelfs handig voor Tinderprofielen die niet zoveel te melden hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een match hebt met een mooie vrouw die geen bio heeft en alleen maar selfie’s, kun je een openingszin als dit bedenken: “De volgende keer moet je wel je slaapkamer opruimen hebben voor je weer een selfie maakt [Naam] ;)”.

Wanneer je een maand deze oefening elke dag 5 tot 10 minuten doet, wordt je veel beter om goede openingszinnen te bedenken. Dus ga hier zeker mee aan de slag.

Bonus tip: Schrijf ook de Tinder openingszinnen op waar je een reactie op kreeg. Hetzelfde geldt voor je tindergesprekken zelf. Zo kun je sneller zien wat wel en niet werkt en sommige opmerkingen van je zelfs hergebruiken in je gesprekken.

Wij maakten altijd een document aan waarin we dingen zetten die werkten, en hetzelfde deden we met screenshots van goede gesprekken.


Dit is de allerbeste openingszin

We hebben het over één ding nog niet gehad. En dat is wat de allerbeste openingszin is.

En die is er. Het is heel eenvoudig, en iets waar 99% van de mannen nooit te maken mee zullen krijgen.

Want de beste Tinder openingszin, is wanneer een vrouw je als eerste een berichtje stuurt. Hoewel dit op Bumble altijd gebeurt, zal je met een sterk profiel ook vaker op Tinder het eerste berichtje ontvangen van een vrouw, waardoor je niet eens een openingszin hoeft te bedenken.

Dus hoe maak je zo’n Tinder profiel wat ervoor zorgt dat vrouwen met jou beginnen te praten?

#1: Selecteer de ‘juiste’ type vrouwen met je Tinder profieltekst

Je Tinder bio functioneert als een zeef waarbij je zelf de vorm ervan bepaalt. Alleen de vrouwen die aan jouw eisen voldoen komen erdoor.

Wil je geen vrouwen met overgewicht daten? Dan maak je de gaatjes kleiner.

Geen behoefte aan een relatie? Dan pas je de vorm van de gaatjes aan zodat alle vrouwen die naar iets serieus op zoek zijn automatisch afvallen.

Doordat jij je intenties duidelijk communiceert, zullen alleen de vrouwen die er ook zo over denken overblijven. Wat jou een hoop tijd en moeite bespaart.

Vraag jezelf dus af wat je wil, en bouw daar een profiel omheen. De video van Tim hieronder is een goed voorbeeld hiervan:

Als je echt duidelijk wil maken dat je niks serieus zoekt, zorg er dan voor dat je profiel schreeuwt dat je geen relatiemateriaal bent:

“Zelfgeobsedeerde narcistische alcoholist. Gaat naar bed met alles wat los en vast zit. Oprecht een eikel, en heeft geen interesse in je karakter. Als je dik bent: oprotten.” 

Let op. Het bovenstaande is GRAPPIG. Als je al je problemen op gaat schrijven zonder dat het grappig is, dan werkt dit niet. De kans is zelfs groot dat als je te grof bent, je gerapporteerd wordt en je geschaduwbanned wordt, wat een van de grootste oorzaken kan zijn van geen matches meer krijgen.

#2: Zorg voor goede profielfoto’s

Je foto’s zijn waar vrouwen je profiel het zwaarst op beoordelen. Zorg dus dat deze in orde zijn en elementen bevatten die het makkelijk voor haar maken het eerste berichtje te sturen:

 1. Een scherpe profielfoto waarbij je wegkijkt van de camera
 2. Een foto waarbij je iets cools doet/ je passie laat zien
 3. Een foto met een schattig kindje/ hondje
 4. Eventueel een foto met een groep vrienden en vriendinnen. Als je alleen een foto hebt waar jullie dronken en debiel op staan, sla deze dan over.

Verder is het belangrijk om sowieso bij een van die foto’s je volledige lichaam te laten zien. Dit voorkomt ongemakkelijke situaties op een date.

Meer lezen over hoe je de juiste foto’s kan selecteren? In dit artikel behandel ik 8 simpele tips om de perfecte Tinder foto’s uit te kiezen.

Heb je nog geen goede foto’s? Laat deze dan door deze Tinderfotograaf maken.

#3: Maak een goede Tinder bio

Als je niet voor de optie gaat die Tim hierboven in de video uitlegt, wil je nog steeds een goede bio schrijven op Tinder/Happn/Bumble.


Hoe ga je verder met het gesprek?

Een goede openingszin is het halve werk, maar je bent nog lang niet op het punt dat je een vrouw via Tinder, Badoo of Bumble mee uit kan vragen.

Het gesprek goed gaande houden en het juiste zeggen is nu belangrijk. Niet alleen op Tinder trouwens, maar ook op WhatsApp als je haar nummer krijgt.

Om dat te doen, heb ik de 10 beste appjes verzameld die je kan gebruiken om het gesprek gaande te houden en langzaam naar de date toe te werken.

Ik noem ze:

De 10 Appjes Die Altijd Werken

Bonus Download: De 10 Knip-En-Plak Appjes Die Altijd Werken: (Klik hier om nu te downloaden).