Wat is een wingman?

Als iemand je wingman is, betekent het dat hij je ondersteunt. In de context van vrouwen versieren; het betekent dat hij de vriendin van je doel versiert – of bezig houdt. De term komt uit de vliegerij; je wingman is degene die achter je vliegt en je cover geeft.

Een goede wingman zijn? Hoe doe je het?

Het hebben van een goede wingman is van essentieel belang. Niets kan je skills en resultaten zo snel verbeteren als een killer wingman. Het niet hebben van een goede wingman is één van de redenen waarom sommige mensen nooit goed worden met vrouwen.

Een goede wingman is meer waard dan 100 chicks. Het is één van de belangrijkste factoren om makkelijker vrouwen te versieren. Daarom heb ik een hele blog toegewijd aan de wingman regels.

vrouwen of wingman?

Voordat ik begin met de wingman tips, wil ik je eerst wat anders vertellen. Onlangs overkwam me namelijk iets bijzonders.

Er zijn weinig mensen met wie ik uit ga. Veel gasten hangen liever aan de bar en praten over chicks in plaats van met ze. Ik ben liever met mannen die chicks versieren en ze richting de bar slepen. Spreekwoordelijk dan. De caveman dagen zijn helaas voorbij. Aan de haren slepen zit er niet meer in.

Omschrijven ‘wat ik doe’ in het dagelijks leven

Een paar weken terug ontmoette ik een super toffe dude in de sportschool. We raakten in gesprek. Hij vroeg me op een gegeven moment ‘wat ik doe’.

Ik krijg altijd een semi arrogante glimlach op mijn gezicht bij die vraag. 9 van de 10 keer herhaal ik hun vraag met een ondeugende sprankeling in mijn ogen. Daarna zeg ik “wil je niet weten.” De uitspraak prikkelt zijn nieuwsgierigheid.

Hij wil het weten.

Ik leg hem het hele versiercoach verhaal uit. Hij loopt gedurende een paar minuten gedesoriënteerd door de sportschool. Hij vindt het tof, maar weet niet hoe hij erop moet reageren. We wisselen Facebookgegevens uit.

De opvolgende dagen kom ik hem elke avond op stap tegen. Hij is altijd in gesprek met chicks. Hij kijkt vaak bezopen uit zijn ogen. Maar elke keer hebben we een leuk gesprek.

Hij is zelfs zo attent om me voor te stellen aan de chicks met wie hij is. Ondanks dat hij weet dat ik ze van hem zou kunnen stelen. Stuk voor stuk bloedmooie Spaanse dames. Hij verdiende mijn respect die avond.

En hij kocht tequila shots voor Tim en mij. Dan verdien je sowieso ons respect.

Hij wilde meer weten over vrouwen versieren

De druppel was toen hij mij een bericht op Facebook stuurde. Hij wilde drankjes doen. Hij wilde meer weten over dit ‘vrouwen versieren’. Dus we spraken af. We zaten 3 uur te drinken en verhalen te delen samen. Hij zag hoe ik het deed.

Halverwege het gesprek zei hij iets wat een nieuwe hoofdstuk in mijn leven begon: “Ali, I think you can take my game to a new level”. Hij was al goed met vrouwen maar wil zichzelf naar een nieuw niveau tillen. Mensen met ambitie…heerlijk.

“What? You went to school with Drake?”versieren met goede wingman

Zo gezegd, zo gedaan. Hij kwam op een donderdagavond bij me thuis voor een pre-party. We gingen ouwehoeren over rap. Hij kwam uit Toronto en was bekend met de battle rap scene.

Als hij een chick was, zou ik op dat moment verliefd zijn geworden.

Hij vertelde hoe hij in Toronto met Drake op de middelbare school zat. Drake was een nerd volgens hem. Nu is Drake de rapper met de heetste teksten. Zo zie je maar weer: je verleden hoeft je toekomst niet te bepalen.

Ik geef hem een aantal wingman tips. We gingen die avond op stap. Ik zag links in de club een chick die ik lekker vond. Hij zag rechts in de club een chick die hij lekker vond. We splitten in tweeën alsof Mozes ineens tussen ons kwam met zijn stok.

We voerden de wingmandans precies goed uit die avond. Hij leerde snel en luisterde goed. Die avond namen we beide een chick naar mijn huis. Die avond kreeg ik niet alleen een goede pijpbeurt, maar ook een goede wingman.

Waarom is een goede wingman zijn belangrijk?

Een goede wingman kan je leven een stuk makkelijker maken. Daarom is het hebben van een goede wingman handig. Maar laten we bij het begin beginnen. Wat is de essentie van ‘wingen’? Wat is de essentie van een maatje hebben die je kan helpen op stap?

Ik heb de drie belangrijkste factoren hieronder op een rijtje. Van minst belangrijk naar meest belangrijk.

#1 Je toffer laten lijken

Compliment introduction is wat het in de old-school vrouwen versier boeken werd genoemd. Je wingman voorstellen met een compliment/positieve opmerking aan de dames. Door hem positief te introduceren in het gesprek lijkt je wingman toffer. Vrouwen houden van mannen met toffe vrienden. Hierdoor ga jij alleen maar leuker lijken. Een goede wingman zijn, is eigenlijk hetzelfde als een goede vriend zijn.

Zo stelde ik mijn Canadese wingman voor op de volgende manier. “Hey, this is Matt. He actually went to High School with the best rapper of the moment.” Ik stel hem voor. Ik vertel ze iets cools over hem. Tegelijkertijd maak ik hem mysterieus door niet te vertellen welke rapper het was. De dames happen elke avond weer.

#2 Een goede wingman pusht je

Vrouwen versieren met wingmanJe hoofd zal er niet altijd naar staan. Het zal voorkomen dat je soms moe zal zijn. Excuses verzinnen en je aanstellen zal ook bij je repertoire horen in het begin.

Zelf wanneer je goed bent zal je pieken en dalen hebben. Hier worden goede wingmans gescheiden van slechte wingmans.

Een echte wingman realiseert het belang van jouw groei. Jouw groei is namelijk zijn groei. Wanneer hij jou een avondje pusht, zal jij dat bij hem doen wanneer hij het nodig heeft.

Er is een synergie tussen jullie. Zoals ik al eerder zei: een goede wingman is meer waard dan 100 chicks. En dan bedoel ik niet de wingman condooms.

– Een goede wingman hanteert ‘WWTD’ regel

Mijn wingman en ik hadden de WWTD regel. WWTD staat voor “What Would Tim Do?”. Elke keer als één van ons ging bitchen, zei de ander WWTD.

Op dat moment kijk je elkaar aan. Je zucht één keer. En je gaat door. Als een baas. Je gaat door zoals Tim zou doen.

#3 Een goede wingman maakt de logistiek makkelijker

Als je al tof bent, hoef je niet toffer te zijn. Je wil een dame niet onzeker maken omdat je TE tof bent. Als je een harde motherfucker bent, hoef je niet gepusht te worden. Je hebt een interne vlam die je motiveert.

Een wingman heeft voor mij maar één ECHTE rol. Een rol die je in je eentje niet altijd kan oplossen. Hoe goed je ook bent. Een goede wingman kan de logistiek van het proces vergemakkelijken.

Dingen zien gebeuren voordat ze plaatsvinden

Ik zag het gebeuren. Ik voelde me als Tom Cruise in Minority Report. Mijn wingman stond met een bloedmooie blonde te praten. Hij deed alles volgens het manslut boekje.

Maar vanuit mijn ooghoeken zag ik haar onzekere en esthetisch minder aantrekkelijke vriendin verveeld om zich heen kijken. Op het moment dat ik erheen wil stappen hoor ik een stem achter mijn linkeroor: “Ben je alleen?”.

Ik kijk achter me. Zie blond haar,  een mooie kop en tieten.

Nu moet je weten dat Tim net weg was bij me…..

We hadden twee weken lang elke dag non-stop gefilmd voor het manslutmeesterschap. Ik had twee weken niet gewipt. Dus je voelt hem al. Bros before hos? Fuck no. Als je vrienden ECHT je vrienden zijn is het hos before bros.

“It’s the rule of bros before hos,” Roadking said.

“No,” Mystery said. “I’d like to agree, but sometimes it’s hos before bros.”

Herbal cracked a smile for the first time that afternoon: He and Mystery actually saw eye to eye on something. -Het spel (The game), Neil Strauss.

Maar even zonder grappen. Een wingman heeft maar één taak. En dat is het zo makkelijk mogelijk maken voor zijn vriend om zijn chick te scoren.wingman tips

Wil mijn Canadese vriend praten met een dame maar haar vriendin doet irritant? Dan praat ik met haar (waarschijnlijk dikke) vriendin.

Wil hij een lekker wijf mee naar huis nemen maar doet haar vriendin irritant? Dan neem ik haar dikke vriendin mee naar huis.

Neuk ik haar? Alleen als ik karma nodig heb.

Een goede Wingman zijn

#1 Wie aanspreekt, mag uitkiezen

Er bestaat geen betere regel dan deze.

Degene die een chick als eerste ziet, mag haar hebben. Zie je haar tegelijkertijd, dan is degene die haar als eerst aanspreekt de baas over de interactie.

Stel, ze zit in een groepje. Je spreek het groepje aan en ze blijkt saai te zijn. Omdat jij als eerst het groepje aansprak mag je ook halverwege wisselen naar een andere chick in het groepje. Zonder dat je wingman hierover gaat bitchen.

“He who opens the set leads the set: He gets first choice of target”– Mystery, The Mystery Method

Wat maakt deze regel zo goed? Het moedigt chicks aanspreken aan. Het zorgt ervoor dat je meteen in het diepe springt. Zonder erover na te denken. Als jij haar niet snel aanspreekt, doet je wingman het wel.

#2 De wingman regels

Het was mijn eerste stapavond in Praag een jaar geleden. Ik was met een vriend uit de versierwereld op stap. We kenden elkaar wel maar hadden niet eerder samen chicks versiert.

Ik zag twee Italiaans uitziende dames op straat lopen. Ik sprak ze aan. Ze bleken Oostenrijks te zijn. Ik koos eentje en hij mocht de andere hebben. Geen van beide was dik dus we waren beide blij.

We namen ze mee naar de club en hadden een goede tijd. Hij ging naar de W.C. samen met mijn chick. Dus ging ik met zijn chick praten, de goede vriend dat ik ben.

Zodra hij terugkomt, krijg ik een schop van hem van onder de tafel. Ik ging er vanuit dat het een ongelukje was. Dus bleef ik lekker met zijn chick doorpraten. Toen voelde ik weer een schop. Hij keek me boos aan.

De sfeer draaide om.

Mijn chick bleek een vriendje te hebben en mijn wingman kon zijn chick niet neuken. Tijdens onze wandeling naar het hotel hoorde ik wat de reden was van de trappen. “Je moet mijn chick niet aanraken want dan associeert ze de aanrakingen met jou”.

Dit is de reden dat ik niet graag uitga met gasten uit de versierwereld. Ze zijn soms te weird.

Wat is de wijze les van die avond? Maak regels.

Voorkom gekwetste ego’s

Blijkbaar vinden sommige mensen het erg dat je aan hun chick zit. Sommige vinden het misschien erg als je hun chick gaat versieren.

Om ruzies te voorkomen (lees: geen ego’s te kwetsen) kun je beter regels maken. Vooral wanneer je net begint met vrouwen versieren kan het handig zijn. Anders ben jij (of je wingman) misschien te vaak op je teentjes getrapt als je op stap gaat.

Je hebt nog een ego. Die zal met de tijd minder worden. Tot die tijd is het handig om safe te spelen.

Want het is lullig als je dan eindelijk na 3 maanden een chick mee naar huis kan nemen en je wingman jat haar van je.

“It is better to be prepared for an opportunity and not have one than to have one and not be prepared.”– Whitney Young, Jr

Persoonlijk heb ik geen regels. Alles mag en kan. Je mag best mijn chick afpakken als je wil. Weet alleen wel dat ik hetzelfde terug kan doen;).

#3 Wanneer komt een wingman in actie?

Ok, dus je spreekt een chick aan. Wanneer moet je wingman je komen helpen?

Een wingman van niveau vinden is moeilijk. Een wingman die niet heel goed is kan het voor je verneuken. Daarnaast lijk je aantrekkelijker als je alleen een groep vrouwen durft aan te spreken.

Vaak ben ik de wingman van een vriend van me op stap. Ik help hem door de vriendin(nen) bezig te houden en hem cooler te laten lijken.

Als je als aantrekkelijk man alleen een groep aanspreekt verstoren haar vriendinnen je vaak niet. Vrouwen willen dat hun vriendinnen leuke mannen ontmoeten. Tenzij ze het jaloerse type is.

Dat is het enige moment dat ik persoonlijk een wingman erbij roep. Ik kan veel situaties handelen maar ben geen Superman. Ben maar een versiercoach.

Er zijn twee momenten waarbij jij als wingman moet inspringen. Of jouw wingman bij jou natuurlijk. Daarom heb ik voor jou en je wingman tips voor deze specifieke situatie.

  • Situatie 1: Wingman komt pas als je ‘beet’ hebt

goede wingman zijnKen je dat punt in de interactie met een vrouw waar je ‘beet’ hebt? Het punt waar een vrouw niet weg wil bij je.

Meestal een paar minuten in de interactie. Ze begint te giechelen. Haar ogen worden groter en ze begint je vragen terug te stellen.

Het gaat goed. De dame geniet. Haar vriendin ziet dat ze geniet. Maar ze kan zich gaan vervelen.

En dan kan ze het verneuken voor je. Voordat je het weet trekt ze je chick weg om te ‘dansen’.

Als wingman moet je gebruik maken van het feit dat je vriend ‘beet’ heeft. Je vriend heeft een positieve snaar geraakt bij zijn chick. Haar vriendin ziet dat. Dus maak gebruik van deze positieve piek.

Door als wingman haar vriendin nu aan te spreken heb je de meeste kan op succes. Je komt op een hoogtepunt binnen.

Het betekent niet dat je achterover kan hangen en haar het werk kan laten doen. Maak gebruik van het positieve momentum als wingman. Het enige dat je als wingman moet zeggen is: “Ik zie dat je mijn vriend al hebt ontmoet.” Vanuit daar kan jij met haar vriendin praten.

  • Situatie 2: Wingman komt pas als hij het fout ziet gaan

Soms zal degene die als eerst de dames aanspreekt slechte reacties krijgen. Het zal weleens voorkomen dat een vriendin haar vriendin weg wil trekken.

Dit zijn goede momenten om je maatje te helpen als wingman. Je hebt misschien wel meer ervaring met dit soort situaties. Je kan wellicht de negatieve situatie omdraaien.

Je kan haar vriendin bezig houden zodat ze je vriend zijn gesprek niet constant onderbreekt.

Een goede manier om dit soort situaties te redden is met positiviteit. Kom met een grote glimlach op je hoofd aanzetten. Vertel degene die moeilijk doet dat ze lief moet doen. Geef ze bullshit complimenten dat ze eigenlijk lief zijn.

Het is één van de 5 trucs om vrouwen verliefd te maken – of in hel te komen.

Wat je niet moet vergeten is dat vaak de schade al gedaan is. Je zult niet altijd elke situatie kunnen redden. Zo makkelijk gaat het niet. Des te meer skills je krijgt, des te meer je kan redden.

Maar ga jezelf vooral niet gek maken doordat je niet elke situatie red. Perfectie bestaat niet. Ook niet in de wereld van vrouwen versieren.

#4 Wees niet te lief met haar vriendin

Dit is één van de meest funeste acties die je kan doen als wingman. Veel mannen denken dat je goed bezig bent wanneer je lief doet tegen de dikke vriendin. De nice guy uithangt.

Wat is het eerste dat je geleerd wordt op Versiercoach.nl? Wees niet (te) lief.

Maar omdat je het niet voor je vriend wil verneuken ga je safe spelen. Hij heeft tenslotte als eerste de dames aangesproken. Je gaat lief doen tegen de dikke vriendin om haar niet weg te jagen. Wat gebeurt er? Je jaagt haar juist weg.

Geen vrouw wil een man die alleen lief is. Geen vrouw wil een man die alleen maar een eikel is. Maar een mengsel van de twee is kryptonite voor vrouwen. Dus wees dat mengsel als wingman.

Versier de vriendin alsof je haar zelf hebt aangesproken. Waarom zou je als wingman de vriendin niet gewoon mee naar huis nemen? Je vriend heeft het halve werk al voor je gedaan.

Enige wat jij hoeft te doen is de bal erin koppen.

Loop als wingman altijd één stap achter

Als wingman wil je altijd één stap achter je vriend aanlopen. Als hij haar nog niet aan heeft geraakt, raak jij haar vriendin ook niet aan.

Pas als hij iets doet, doe jij het ook. Zo blijft hij leiding hebben over de interactie. Zo zorg je ervoor dat geen één van de chicks oncomfortabel wordt.

Je moet de vriendinnen tegelijkertijd opwarmen. Als ze bij elkaar zijn en het verschil in temperatuur wordt te groot, gaat eentje zich oncomfortabel voelen. En dan trekt de één de ander weg.

Wanneer je de dames uit elkaar haalt

Als jullie je best hebben gedaan om beide dames te leren kennen, gaan ze zich vertrouwd met jullie voelen. Wissel daarom ook af en toe van vrouw, zodat beide vrouwen erachter komen dat jullie beide cool zijn.

Flirt een beetje met de chicks van elkaar. Zo zien ze dat jullie beide cool zijn en lef hebben. Doe de wisseltruc dan weer terug.

Dit is het beste moment om ‘even’ met je chick naar het rookhok of bar te gaan, geef de ander er geen probleem mee. Ze kent je en vertrouwt je. Eénmaal van elkaar gesplit kan je doen en laten wat je wil.

Je kan bij wijze van de hele avond niet meer terug komen. Vaak gaat het ook zo.

Het is dus belangrijk dat jij en je wingman apart van elkaar gesprekken voeren. Probeer niet een kringgesprek te voeren met z’n vieren (of meer). Dat zal nooit ergens heen leiden. In ieder geval niet naar je slaapkamer.

Kort samengevat: Dit zijn mijn wingman tips:

  1. Loop nooit voor op degene die de dames als eerst heeft aangesproken;
  2. Wissel van chicks zodat ze vertrouwt raken met jullie beide;
  3. Probeer ze daarna uit elkaar te halen;
  4. Draag een wingman condoom;)

Liefde,

Ali

PS: Wil jij meer tips over motivatie om vrouwen te versieren ? Check dan het nieuwe boek van Tim op www.manslut.nl.

PPS: Wat zijn de regels die jij en je wingman hebben? Wat is jullie kenmerkende truc? Laat het me weten hieronder, laat een reactie achter.