alientim

(van links naar rechts: Tim, Rich en Ali in een Gronings kraakpand)

Hey Tim, hier:)

Ali, ontmoette ik een jaar geleden via een online forum over vrouwen versieren. Nu is het niet mijn gewoonte om alle stapuitnodigingen in te gaan. Sterker nog, ik probeer pottenkijkers te vermijden als ik een avond goed los wil gaan. Toch maakte ik een uitzondering. Ali schreef namelijk een ontzettend leuk verhaal dat overliep van optimisme. Hij woonde in een dorpje vlakbij en ik besloot hem uit te nodigen voor een bak koffie.

Ik ontmoette een gast die overliep van het enthousiasme. Hij was groen, figuurlijk dan (zijn huidskleur is bruin) en praatte ongelofelijk snel.

Al snel ontdekte ik dat het een jongen was die iedere dag naar Groningen ging voor zijn studie en daar wat extra tijd voor nam om vrouwen aan te spreken. Een typische uitvoerder die had besloten niet eerst jarenlang versierboekjes door te lezen maar daadwerkelijk alles uitprobeerde.

In de maanden daarna zag ik hem verschijnen bij iedere lezing of workshop die ik gaf, hij kocht (of kreeg) al mijn producten. In Groningen startte hij met twee andere mannen een groep op: de ‘Groningen Inner Circle’.

Doordat hij iedere dag op straat vrouwen aansprak werd hij al snel een van de meest doorgewinterde gasten in Nederland. Hij deed in 3 maanden de ervaringen op die andere gasten in 2 jaar deden. Startte zijn eigen website.

Hij had voor een ..ehm.. spoedklusje mijn bed nodig en ik faciliteerde graag. Mijn eerste klacht over geluidsoverlast was de schuld van Ali en een bloedmooie hoogblonde chick. Leuk detail, ze was zeker 15 centimeter langer dan hem (zo zie je maar weer, lengte is niet belangrijk).

In mijn laatste maanden in Nederland werd het mijn vaste stapmaatje. Toen ik in Nederland stopte bij het coachen voor een ander datingcoachingbedrijf, nam hij mijn plek over.

En vanaf vandaag, is hij de derde man van ons team.

Hier is zijn eerste blog. Een blog voor mensen die net zo snel naar meester-level willen groeien als Ali.

ENTER ALI

————————————————————————————

In deze blog leer je:

 • Wat het verschil is tussen een bitch en een baas;
 • Waarom ik besloot een horloge te kopen van 1000 euro;
 • Wat het magische woord is waarmee je elke test van een vrouw kan doorstaan;
 • En hoe jij een jaar lang aan fouten van je leven kan besparen.

Daar lagen we dan in elkaars armen op haar eenpersoonsbed. Acht keer was ze tot haar hoogtepunt gekomen als ik me niet vergis. Verspreid over twee stoeipartijen, dat dan weer wel. De high waarin we beide zaten werd verstoord voor een stemmetje in mijn hoofd.

“Damn, het is nog niet eens een jaar geleden dat je hiermee begon”. Hoewel zij mij knuffelde met een glimlach van genot, kreeg ik een andere glimlach op mijn gezicht. Je kent die glimlach wel. De glimlach van een persoon die net iemand te slim af is geweest. De glimlach als iemand je uitlacht maar jij weet dat je hem terug kan pakken.

John-Dillinger

Johnny Depp weet precies welke glimlach ik bedoel.

Geen van deze gedachten gingen door mijn hoofd. Mijn reden was: het bereiken van een bazen status. Daar waar de meesten in het eerste jaar in de theorie blijven hangen, ging ik de praktijk ik. En hard ook. Ik ga niet liegen. Het voelde heel goed.Van bitch naar baas in minder dan een jaar. Omdat mijn transformatie nogal recent is, kan ik (en mijn omgeving) het contrast van toen en nu makkelijk vergelijken. Zou het niet mooi zijn om een jaar aan fouten en pijn te besparen door van mijn fouten te leren?

De zes zondes van een bitch heb ik speciaal voor jou kunnen isoleren uit mijn verleden. Je kan besluiten om deze blog niet te lezen. Als je een jaar van je leven wil verspillen aan het maken van fouten die ik al heb begaan, moet je dat zeker doen.

Alles wat vrouwen versieren betreft valt en staat hierop. Van aanspreken tot de seks. Van je onenightstands tot je toekomstige relatie. Wil je het niet (meer) verneuken? Blijf lezen.

Zonde nummer 1 van een bitch: Je bent te veel bezig met de mening van anderen

“Too many people spend money they haven’t earned, to buy things they don’t want, to impress people they don’t like” -Will Smith

Je hebt trendzetters en trendvolgers. Deze twee groepen zijn naar schatting respectievelijk 5% en 95% groot. Raad eens in elke categorie een bitch zit? Een bitch zit in de categorie van mensen die graag willen dat andere mensen ze tof vinden. Ze gaan mee met de menigte omdat ze ‘erbij willen horen’. Dit zijn dezelfde mannen die tegen je zeggen dat ze dat geld en looks belangrijk zijn om vrouwen te scoren. Want als je er goed uitziet, vinden mensen je leuker.

Ze zijn in de veronderstelling dat als anderen ze tof vinden, ze verder komen in het leven. Vaak dragen ze de duurste kleding en kopen de duurste speeltjes. Toch hebben ze een vriendin waarbij je niet dood gevonden wil worden. Of erger, ze hebben geen chick. De grootste players die ik ken zijn lelijk, dragen tweedehands kleding en hebben hun meubilair gratis van marktplaats gescoord.

Ik was in mijn dagen als bitch geobsedeerd met de mening van anderen. Ik trok me er alles van aan. Als vrouwen zeiden dat een man aantrekkelijk is als hij veel geld heeft, kocht Ali een horloge van 1000 euro. Hopende dat ze me dan ‘cool’ zouden vinden.

Horlogo

Talking about geldverspilling

Als een man gespierd moest zijn, ging Ali op het strengste fitness dieet en schema dat er bestond. Als vrouwen zeiden dat een man goed gekleed moest zijn, kocht Ali in 1 dag voor 1200 euro aan kleding.

Je snapt de strekking van het verhaal. De mensen beweerden iets en Ali geloofde er heilig in. Bracht het me ergens? Nee. Het enige dat ik beleefde was een valse vorm van vooruitgang. Ik hield mezelf voor de gek dat ik goed bezig was en dat ik grote stappen maakte door dagelijks 2000 euro aan shit aan te hebben. Eerlijk is eerlijk, ik kreeg meer blikken, aandacht en complimenten van chicks. Meer dan “wat nou als ik wel haar nummer had gevraagd?” heb ik aan mijn dure kleding niet gehad.

Je wilt niet anderen mensen volgen. Als je dat doet, ga je een gemiddeld leven lijden. Hoe het leven van de gemiddelde Nederlander is kan je in deze blog van Tim lezen. Geloof me, je wilt geen gemiddelde Nederlander zijn. Die is een bitch. Jij wil een baas worden.

Zonde nummer 2 van een bitch: Je neemt geen leiding

Niet velen weten dit van me. Maar ik had, toen ik nog lief en onschuldig was, een vriendinnetje. Het was zoals de huidige gemiddelde relatie: net goed genoeg, verveling en geen seksuele activiteiten. Ik herinner me nog veel dingen van die relatie. Eén ding zei mijn toenmalige vriendin heel vaak tegen me. Het is me sindsdien altijd bijgebleven.Voordat ik daar op in ga, wil ik je eerst vragen of je deze situaties herkent:

-Een man die achter de vrouw aan schuifelt op straat op een willekeurige zaterdag.

-Mannen die vrouwen constant vragen “wat zullen we doen schat?”

-Mannen die pas zoenen met vrouwen hebben als zij zegt “Ik wil met je zoenen.”

Als je één van de bovenstaande punten herkent moet je zeker doorlezen. Wat hebben deze mannen allemaal gemeen behalve dat ze hun mannelijkheid verloren zijn?

Ze nemen geen leiding in de situaties. Hoewel ik geen studies heb gedaan naar het vrouwelijk brein, durf ik met volle overtuiging te zeggen dat vrouwen niet wachten op het maken van beslissingen. Een man is fysiek gemaakt voor het nemen van beslissingen. Wij mannen schatten de risico’s van beslissingen minder groot in door onze hoge testosteron spiegel. We kunnen de knoop makkelijker doorhakken.

“Testosterone, produced by the Leydig cells of the testes and in smaller amounts by the adrenal cortex, mediates sexual behavior and competitive encounters. It rises, for example, in athletes preparing for a competition and rises even further in the winning athlete, while falling in the losing one. This androgenic priming of the winner can increase confidence and risk taking and improve chances of winning yet again, leading to a positive-feedback loop termed the “winner effect”

Bron

Vrouwen piekeren veel vaker bij beslissingen. Hoe denk je dat een vrouw zich mentaal voelt als ze constant, in plaats van jou, de beslissingen maakt? Ze voelt dat ze toe is aan een nieuwe relatie. Eentje waarbij ze die beslissingen niet hoeft te nemen. Als feministen dit lezen: ik houd van jullie, ga nu maar weer terug de keuken in.

Wat mijn vriendinnetje constant tegen me zei was dat ik een ‘man man’ moest zijn. Ik moest de leiding nemen. Ik moest kiezen waar we uit eten gingen. Zodat zij zich alleen druk hoeft te maken over wat ze gaat dragen. Wat al een hele opgave is voor een vrouw.

Zonde nummer 3 van een bitch: Je bent te lief

Als ondode had ik een obsessie voor films. We houden allemaal van af een toe een film kijken. Ik keek dagelijks minimaal één film. Soms keek ik dezelfde film twee keer achter elkaar. Misschien krijg je nu een idee waarom ik lange tijd een bitch was. Hoewel de films ontzettend vermakelijk waren, werd me onbewust het een en ander aangeleerd. De gemiddelde Hollywood rom-com gaat als volgt:

 • Sulletje heeft een doelloos leven;
 • Sulletje is verliefd op de mooie en ‘out of his league’ chick;
 • Sulletje verliest het altijd van de badboy in het begin;
 • Sulletje vindt een creatieve en heldhaftige manier om de badboy slim af te zijn;
 • En sulletje krijgt de dame van zijn dromen. Ze leven nog lang en gelukkig.

Out of my

 

De gemiddelde Hollywood rom-com

Wat is hier mis mee vraag jij je misschien af? Laat ik deze vraag beantwoorden door je een vraag te stellen. Hoe vaak heb jij meegemaakt dat een badboy het verliest van een softy in het echt? Nooit.

De films leerde mij echter dat ik altijd lief, hoffelijk en meegaand moest zijn. Dit was de enige manier om de dame van mijn dromen te krijgen. Ik werd langzamerhand getransformeerd in top kwaliteit friendzone materiaal.

Is een badboy dan nooit lief? Jawel, maar dat gedrag moet een dame eerst verdienen. Ze zijn badboy op de eerste plek. Wanneer een dame gedrag vertoont dat ze willen zien, doet een badboy iets liefs. Operante conditionering op zijn best.

Altijd lief zijn werkt in je nadeel. Je wordt genaaid door mannen. Gefriendzoned door vrouwen. Wees een baas.

Nu we het toch over operante conditionering hebben, lees deze blog van Sander om alle manipulatieve trucjes in zijn trukendoos te checken.

Zonde nummer 4 van een bitch: Je hapt teveel

Als getint mannetje met de naam Ali, met een toenmalig gewicht van 93 kilo en woonachtig in Friesland, was ik een makkelijk doelwit voor pesterijen. Eerlijk is eerlijk, ik vroeg er bijna naar met die combi aan factoren. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik ze een handje hielp. Elke keer als ik gepest werd, ging ik erg in de verdediging. Ik had twee dingen in mijn arsenaal om mij te verdedigen: boos worden of de discussie aangaan.

Welke optie ik ook koos, het liep nooit goed af. Mensen vinden het leuk om iemand te pesten waarvan ze weten dat hij of zij makkelijk hapt. De persoon in kwestie vertoont namelijk het gedrag dat je verwacht. Hij of zij is voorspelbaar.

Door jaren aan pesterijen was ik heel reactief geworden. Wat is één van de eerste dingen die je wordt verteld als je ECHT goed wil worden met vrouwen? Wees niet reactief.

Misschien herken je de volgende situatie wel. Je spreekt een dame aan en het eerste dat ze zegt: “Je moet echt met een betere openingszin komen.” Niet de reactie waar je op had gehoopt. In het begin ging ik dan met haar in discussie ‘dat openingszinnen niet uitmaken’. Of dat het bij een vrouw toch om het ‘innerlijk’ gaat. Gesprekken die gedoemd waren vanaf het moment dat ik mijn mond opentrok. Alle vrouwen schreven me onmiddellijk om één reden af: ik was te reactief op wat ze zeiden.

Onlangs was ik een klant aan het coachen in Amsterdam. Hij vroeg me op een gegeven moment hoe hij met de testjes van vrouwen om moest gaan. Dingen als “spreek je vaker vrouwen aan op straat.” en “je wilt zeker mijn telefoonnummer.” kreeg hij te horen. Ik gaf hem mijn geheime truc om elke test van een vrouw door te komen. Gebruik het woord: misschien.

 • “Spreek je vaker vrouwen aan op straat?” > Misschien
 • “Je wilt nu zeker mijn nummer?” > Misschien
 • “Is dit echt je beste openingszin?” > Misschien
 • “We gaan echt geen seks hebben vandaag?” > Misschien

You get the point. Bak het woordje ‘misschien’ in je hersenen. Het gaat je resultaten met vrouwen dramatisch verhogen.

Zonde nummer 5 van een bitch: Je hebt geen doel in het leven

Ik was vroeger altijd blij als ik weer thuis was na een dagje school. Mijn twee favoriete bezigheden kon ik gaan beoefenen: tv kijken en computer spelletjes spelen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik minimaal 4 uur aan per dag hieraan besteedde. In weekenden moet je al gauw denken aan een uur of 10 per dag. Boeken lezen was voor sukkels. Een boekje lezen deed ik nooit. “Waarom een boek lezen als je ook de film kan zien?” was mijn motto.

Soms had ik ideeën om dingen uit mijn comfort zone te doen. Een nieuwe taal leren, leren beleggen of leren om voor groot publiek te spreken. Het eerste wat mijn stemmetje in mijn hoofd vertelde was dat ik het te ‘druk’ had. “Wanneer zou je dat moeten leren dan?” hoorde ik in mijn hoofd. Het tweede wat mijn stemmetje mij vertelde was: “Ik denk niet dat je ouders hier heel blij mee zouden zijn.”

Bij ons thuis was een studie met veel sociale aanzien hetgeen wat voor gaat op al je dromen. Indruk maken op andere mensen en geld verdienen was belangrijker dan iets doen waar je passie ligt maar waar je ‘niks’ aan had. Althans dat dachten mijn ouders.
And speaking about ‘het momenteel te druk hebben om iets nieuws te doen’. Raad eens? Je zal jezelf nooit wijsmaken dat je genoeg tijd hebt om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik vertel je zo waarom.

Jordan

Wijze les van de echte Wolf of Wall Street

Ik ga niet tegen je liegen. Er achter komen wat je met je leven wil doen is geen simpele opgave. Laat staan deze doelen bereiken. Maar het is van essentieel belang dat je constant aan deze doelen blijft werken. Ik garandeer je dat je een waardeloos leven zal leiden als je niet achter hetgeen gaat waar je het meest van droomt.

Schrijf op wat je met je leven wilt doen en WAAROM JE HET MOET DOEN. De ‘waarom’ is belangrijker dan de ‘wat’. Het belangrijkste is dat je voor jezelf opschrijft wat voor ervaringen je allemaal gaat missen als je niet je dromen achterna gaat. Genot motiveert, pijn motiveert nog beter.

Nu kan jij je het volgende afvragen: “Wat heeft deze zelfverbetering bullshit te maken met chicks fixen?”. Iemand die gaat voor wat hij wil is aantrekkelijk. Het vereist motivatie en ballen om achter je dromen te gaan. Tegenwoordig doen weinig mensen dit. Als ik een euro kreeg voor elke chick die op date zei “Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik met mijn leven wil doen” zat ik inmiddels ook bij Tim en Sander in Boedapest.

Als ze je hoort praten over wat je wilt in het leven, hoe je dit gaat bereiken en hoe kut je leven zal zijn als je het niet bereikt zal je enthousiasme haar gevoelige snaar raken. Als je echt geloofd in je doelen, voelt ze die passie. Ze glijdt van haar stoel puur omdat jij over jezelf praat. Hoe makkelijk (en lichtelijk narcistisch) wil je het hebben?

Zoals ik al eerder aangaf, je zal jezelf altijd vertellen dat je geen tijd hebt. Gek genoeg heb je wel altijd tijd om tot 1 uur s ‘nachts films te kijken of computerspelletjes te spelen. Vergeet de volgende uitspraak nooit meer: het is nooit een kwestie van tijd, het is een kwestie van prioriteit. Je hebt altijd tijd voor belangrijke shit als de prioriteit maar hoog genoeg is.

Laat je motiveren door de pijn die je gaat voelen als je je dromen niet achterna gaat. Dan worden je prioriteiten in het dagelijks leven vanzelf een stuk anders.

Zonde nummer 6 van een bitch: Je zegt niet wat je denkt

Ga eens voor jezelf het rijtje mensen af die jou niet mogen. Tel eens hoeveel mensen je echt niet uit kunnen staan. Hoe vaak willen mensen in discussie gaan met jou omdat ze het niet eens zijn over hoe jij over de wereld denkt?

If everybody loves you, you are doing something wrong.” -Paulo Coelho

Als je antwoord heel laag is, kan het twee dingen betekenen:

 Je bent een super sociale dude die weet waarom mensen met hem in discussie willen en ze altijd het gevoel kan geven dat ze je hebben ‘verslagen’.

OF

Je bent iemand die altijd iedereen graag ’te vriend’ houdt door mee te gaan in de mening van anderen; je gaat discussies liever uit de weg.

Als je jezelf meer herkent in het tweede voorbeeld, moet je vooral doorlezen.

Ik coachte onlangs een student. Hij was benieuwd naar mijn textgame want dat van hem kon wel wat tips gebruiken. Het duurde misschien 30 seconden na het lezen van mijn whatsapp berichten voordat hij een grijns op zijn gezicht kreeg. “Stuur jij dit echt naar vrouwen.” waarna ik met een ‘ja, waarom niet?’ blik naar hem keek en knikte. Wil je weten wat hij zag?

Laat ik je eerst dit meegeven. Het is belangrijk om te zeggen wat je denkt, niet zozeer om vijanden te maken, maar om te laten zien hoe sterk je visie op dingen is. Je moet sterk in je schoenen staan om op een date te zeggen dat je ook andere vrouwen date. Als je goed hebt opgelet in vorige blogs, weet je dat dit in je voordeel werkt. Toch durft niet elke man het aan.

Het verschil tussen een baas en een bitch is simpel. Een baas zegt wat hij denkt en denkt wat hij zegt.

Wanneer je durft te zeggen wat je denkt en voelt, creëer je meteen aantrekkingskracht bij een vrouw. Je laat zien dat je een sterke realiteit hebt. Je hebt een sterk beeld van wat je wilt. Dit gebeurt ook wanneer ze het niet eens is met wat je zegt gek genoeg.  Je schuift dit niet onder stoelen of banken. Je bent een baas.

Had mijn avontuur van bitch naar baas nog sneller gekund? Toen niet. Maar dat kan nu wel. Ik moest toen zelf de goede mindset bij elkaar trainen. Ik wist niet wat gezonde gedachtegangen waren en welke niet. Zou het niet chill zijn als je zonder al te veel moeite de juiste mindset kon krijgen?

Misschien is het je ontgaan maar Tim heeft hier speciaal iets voor gecreëerd. De ‘van bitch naar baas’ bom. Geef je liefdesleven de explosieve verandering die het nodig heeft.

Je hoeft het niet te doen. Je hoeft geen baas te worden. Je mag ook voor de rest van je leven de tegenhanger van een baas zijn. Ik geef je een hint, dat woord begint ook met de letter B ;)

Liefde,

Ali