Dit weekend kreeg ik de onderstaande mail van een van onze klanten Dries. Het verhaal wat hij vertelt is inspirerend, dus daarom deel ik het hier.

Hier is het:

“Yow Sander

Bij deze wil ik even Tim feliciteren voor dé beste cursus van 2021. Dit is gewoon echt magnifiek. Ik heb het boek in januari gekocht toen de aanbieding openstond. Ik weet niet hoeveel geld ik er voor hard neergeteld, maar ik weet nog dat het veel te weinig was voor de inhoud. Als je vrouwen wilt leren playen moet je eerst je mindset en lifestyle veranderen en dat doet dit boek echt goed. Dit zou elke man moeten lezen, maar aangezien we graag kakken op losers zou ik het niet permanent openstellen want anders is niemand meer een loser. Het is echt iets voor mensen die iets willen maken van het leven. Tim is echt een topkerel en hij heeft mij het afgelopen jaar echt vooruit geholpen. Vooral de lifestyle coach was goed, maar de hulp bij de vrouwen was ook welgekomen.

Na deze hele lofzang waarbij ik bijna Tims ballen aan het likken was, wil ik nog 1 extra ding vermelden over het boek. Je kan er beter in zetten dat je geleidelijk je leven anders moet aanpakken. Dat werkt bij mij alleszins beter. Bij sommige mannen is hun leven misschien een puinhoop en werkt de harde tactiek wel beter. Het is iets om over na te denken…

Heel erg bedankt dus. Jullie hebben mij meer zelfvertrouwen gegeven en ik sta steviger in het leven door jullie. Deze e-mail klinkt misschien wel alsof ik nog een bitch ben omdat ik jullie zo de hemel in prijs, maar tegen de mensen die mij een baas hebben gemaakt is dit dan ook de enige uitzondering

Greetz
Dries”


Ik vroeg of Dries wat kon uitweiden, en dat kon:


Mijn leven staat nu vooral in het teken van langetermijn denken (ik had zelfs gezien dat Tim er een podcast op Youtube had gemaakt. Letterlijk het enige wat ik nog op die kutsite kijk). Ik ben begonnen met te snijden in dingen die mij nergens hogerop laten geraken. Netflixabonnement opgezegd, sociale media geblokkeerd (buiten tussen 20 uur en middernacht) en zelfs een paar losers waarmee ik op trok even gezegd waar onze “vriendschap” op staat (stond ondertussen ;) ). Door die eerste 2 factoren uit mijn leven te halen had ik per dag al zo’n 4(!) uur meer tijd. 4 uur is echt veel op een dag dus kan je nuttigere zaken doen. Ik sta ook vroeger op waardoor mijn voormiddag productiever wordt. Ik ben een student van 19 jaar dus nu met corona weinig feestjes, minder vrouwen, minder alcohol. Spijtige zaken allemaal, maar dus ook weer tijd voor andere en vooral nuttigere dingen (op lange termijn).

Een eerste punt waarop ik heb gewerkt zijn mijn studies. Mijn laatste examenperiode in januari was zeker niet slecht, maar ik had enkele herexamens kunnen vermijden. Nu besteed ik hier al wat meer tijd in i.p.v. wat op mijn gsm te zitten. Ik zit niet constant achter mijn boeken maar school blijft gewoon belangrijk. Een goed diploma opent later veel deuren voor goede jobs en daar denk ik natuurlijk aan als langetermijndenker.

Een 2e punt is sport. Ik had een al een fitnessabo, maar met corona weinig fitness natuurlijk en voor ik VBNB las ook geen ene reet meer gedaan sinds de zomer van 2020. Ik ben wel een hardloper dus dat bleef ik ondertussen wel doen. Na VBNB doe ik nu 5 van de 7 dagen een morningworkout gecombineerd met een koude douche (echt een aanrader) en zo ben ik helemaal fresh en fit voor de rest van de dag. Ik kijk er wel naar uit om Tims fitnessplan uit te proberen in de gym. Normaal gezien stel ik dingen niet graag uit, maar bij deze ga ik dat wel doen. Ook op sportief vlak heb ik nu echt een superconditie. Voor VBNB was mijn langste afstand hardloopafstand 12 km. Eind februari heb ik een halve marathon (21,1 km) in één stuk in 1 uur 41 minuten gelopen.

Een derde punt is mijn ervaring met vrouwen. Momenteel ben ik bezig met Luuk Zwarts boeken. Bepaalde shit heb ik er al van kunnen uittesten, maar het is niet omdat je die cursus leest dat je hem dan ook perfect kunt toepassen. MM koop ik binnenkort, maar samen opgeteld zijn Tims en Luuks cursussen zo’n investering van een 1000 euro. Best veel voor een 19-jarige en dus plan ik alles rustig in de toekomst. Ik heb Tim zijn portefeuille toch al iets dikker gemaakt doordat ik VBNB en Gespreksninja heb gekocht ;)

Doelen stellen en er sancties aan binden als je je verwachtingen niet inlost helpt ook. Je moet er discipline voor hebben (die had ik ervoor wel al best) en zelfvertrouwen (aangesterkt door VBNB). Je motivatie hoog houden is ook belangrijk heb ik ontdekt.

Het leukste moment van de hele periode vond ik nog toen mijn moeder zei: “Dries, je doet zo anders de laatste tijd”. Ik zei: “positief of negatief?”. Zij zei: “Positief, ook al weet je nooit wat de toekomst brengt”. Toen wist ik dat ik iets goed had gedaan en ik op de goede weg ben…

De toekomst ziet er goed uit voor mij (op een kleine blessure na dan). Dat verwacht ik toch en het zal sowieso wel al beter zijn dan voor VBNB. Bedankt voor de hulp binnen het team van VC. Jullie zullen wel nog van mij horen als ik je feedback geef voor MM. Ik pak alles geleidelijk aan omdat ik weet dat de harde ommekeer niet werkt voor mij, omdat ik nog nooit echt heel diep heb gezeten in het leven. Bedankt voor alle hulp. De enige twijfel waar ik soms nog mee zit is of ik jullie moet aanraden aan andere mensen. In mijn omgeving zie ik wel enkele potentiële bazen, maar een goede baas verklapt natuurlijk nooit wat zijn geheimen zijn ;)

Uiteindelijk komt het leven gewoon neer op om verspilde tijd herinvesteren in nuttige zaken. Om even heel slim over te komen gooi ik er nog een vertaald citaat van Henry David Thoreau bij: “Ons leven wordt verspild aan bijzaken”. Deze man wist 200 jaar geleden al hoe het leven in elkaar zat. ik wil niet diegene zijn die op zijn sterfbed zegt: “Wat heb ik nu eigenlijk bereikt?”. Daarvoor is het leven te mooi.

Maar nu back to reality. Morgen is een nieuwe dag, nieuwe doelen, nieuwe kansen. Laat morgen maar komen!