In dit interview leer je:

  • Hoe Ben van op straat slapen in minder dan twee jaar een vrouwenverslinder is geworden
  • Welke simpele stappen hij heeft genomen om uiteindelijk 5 vrouwen in één week te kunnen fixen
  • Waarom een vrouw (samen met haar beste vriendin) hem getrakteerd heeft op een weekendje New York
  • Wat je kan doen om meer gedaan te krijgen op een dag

(Dit interview is gedaan door mijn assistent)


Hoe zag jouw leven er een paar jaar geleden uit?

Nou, ik kan net zo goed gewoon bij het begin beginnen. Ik ben 24 december 2017 het huis uitgezet door mijn ex. Toen ben ik echt eventjes door een goede sleur heen gegaan. Ik heb toen letterlijk gewoon besloten van: “Fuck dat, ik ga gewoon lekker buiten slapen, ik heb gewoon helemaal geen zin meer.”

En weet je, ik had alles al georganiseerd voor de kerstdagen en Oud en Nieuw en onze vakantie zat eraan vast, we zouden voor drie dagen weggaan met de kinderen. Ja alles was al helemaal georganiseerd, dus ik heb uiteindelijk al die dingen in mijn eentje gedaan. Terwijl het was gebouwd voor de kinderen en voor mijn ex.

Het is raar om op een kamer te komen met een bos bloemen erop: “Gefeliciteerd, wat leuk dat jullie al zo lang samen zijn.” En dan zit je daar alleen. Nou, dat was wel even met je neus op de feiten gedrukt worden.

We waren ook “niet zo lang” bij elkaar, al een jaar of 14, 15. Dan zie je dat echt niet aankomen.

Wat doet je dan besluiten om niet in een huis, maar in het Amsterdamse bos te wonen?

Ik ben sowieso altijd al een buitenmens geweest, een natuurmens geweest. En ik heb ook wel veel aan vissen gedaan, ik heb ook gejaagd. Mijn besluit was eigenlijk om dat te gaan doen, dus dat ik gewoon op nul wou beginnen. Ik was er eigenlijk gewoon helemaal klaar mee, met menselijk contact en dat soort dingen. Gewoon mijn werk doen en gewoon weer terug, gewoon even helemaal back to basics, op mijn knieën.

Ja, ik had er geld genoeg voor, om een woning te huren. Ik had geld genoeg om een hotelkamer te nemen, maar ik wou het gewoon niet. Ik had gewoon geen behoefte aan het sociale leven en iedereen gewoon lief aankijken en net doen alsof er niks aan de hand was.

Ik wou eigenlijk gewoon in mijn eigen hoofd alles op een rij zien te krijgen.

En dat was best wel nodig. Dat was echt nodig. Dus het was een bewust besluit om dat te doen.

Je zegt dat het nodig was, hoe merkte je dat?

Rond de feestdagen (omdat ik al die dingen had georganiseerd zoals die vakantie en alles) was elke stap die ik zette waar wij met z’n allen heen zouden gaan. Dus ik kon gewoon niet stoppen met huilen, helemaal niks. Ik heb nergens van kunnen genieten, ik kreeg geen hap door mijn keel heen, ik dronk ook bijna niet. Ja, een beetje water en dat was het wel zo een beetje. Maar het was gewoon niet te doen.

Op een gegeven moment had ik zoveel pijn in mijn hart zitten dat ik zei van: “Nee, het gaat gewoon niet meer.” Maar dat was eigenlijk het besluit, dat ik alles losgelaten heb. Dat was denk ik 29 december en toen ben ik richting het Amsterdamse bos gegaan. Ik ben gaan zitten in het vogelpark wat ze daar hebben, een heel klein dingetje. Ik had zoiets: “Nou, fuck it.” Daar ben ik ook blijven zitten.

Dat zijn twee dagen geweest en toen raakte ik er een beetje aan gewend. Ik dacht: “Nou hier wordt een mens niet geconfronteerd met alles wat ik heb meegemaakt.” Alle plekken waar ik naartoe zou gaan en alle plekken waar ik al was geweest met mijn ex en mijn kinderen, ja, die kom je daar niet tegen. Zelfs een Albert Heijn weet je, in heel Amsterdam zijn er heel veel winkels, maar zoek er maar eentje waar je nog niet bent geweest.

Alles was te confronterend. Dat is eigenlijk een van de hoofdredenen waarom ik dat ben gaan doen, gewoon back to basics. Gewoon mijn hoofd leeg krijgen, gewoon nergens mee geconfronteerd worden.

Ja, dat is niet te doen.

Wat was voor jou het omslagpunt?

Ik was toen in het Amsterdamse bos en je hebt daar boswachters rondlopen. De beste man ging naast me zitten en die ging echt praten. Ik had uitgelegd waarom ik daar was. Er was zo’n beetje een maand overheen gegaan. Hij zag wel elke keer mijn auto staan, maar hij snapte niet van wie die was.

Dus ik heb een gesprek met hem gehad en toen zei hij tegen me van: “Weet je wat, kom lekker bij ons. Neem je een bak koffie, ga je daarna weer terug. We laten je lekker met rust, kom maar een beetje bij.” Nou, toen zat ik tussen een groep mensen die ik totaal niet kende, maar die wel gewoon heel vriendelijk bleven. En ik kreeg te horen van: “Nou, als je nou wil douchen, dat kan hier. Als je koffie wil pakken, dat kan hier.”

En dat was eigenlijk het omslagpunt: gewoon een handreiking van iemand die je nog nooit van je leven gezien hebt en die daar eigenlijk had horen te zijn om mij daar te verwijderen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je op zoek bent gegaan naar een datingcoach die je kon helpen met je problemen?

Langzaam maar zeker ben ik op internet gaan kijken van: “Nou, hoe kan ik deze situatie veranderen?” Toen ben ik Tim tegengekomen en heb ik wat video’s gekeken en wat van andere mensen gekeken, maar op een gegeven moment kwam ik toch weer terug op Tim. Hij had toen een boek uitgebracht, tenminste dat was er al een tijdje, maar voor mij was het nieuw, dus dat ben ik eerst een beetje gaan lezen.

Toen ben ik langzaam maar zeker wel wakker geworden, ja. Dus door de YouTube-films te kijken en het boek lezen, heb ik eigenlijk besloten: “Daar ben ik klaar mee.” Ik was toen al een maand of drie buiten aan het slapen.

ik wou mezelf eigenlijk helemaal veranderen. Dus niet altijd zoals ik geweest ben al die jaren ervoor, maar ik wou mezelf gewoon opnieuw uitvinden. Ik was toch op de bodem gevallen, ik lag toch al op de grond. Dan kan je toch net zo goed jezelf weer helemaal opnieuw uitvinden? En dat is eigenlijk gewoon zo gebeurd.

Ik ben bij mezelf gaan denken van:

“Ja, ik mag dan wel geen vrouw hebben op dit moment, ik mag dan wel geen woning hebben, maar ik wil toch gaan beginnen met aan mezelf te werken.”

Toen ben ik uiteindelijk bij een makelaar terechtgekomen, die zegt: “Wat wil je? Wil je een woning hebben in Amsterdam? Wil je een woning hebben in maakt niet uit waar?” Ik zeg: “Nou ja, doe mij maar IJmuiden.” En 7 juli 2018 ben ik uiteindelijk in IJmuiden beland.

En toen is het vrij hard gegaan eigenlijk. Met Tim erbij: als eerste heb ik zijn boek gekocht. Daar heb ik een tijdje in gelezen en toen was mijn mening eigenlijk wel helemaal klaar. Ik zeg: “Dit ga ik doen en ik ga mezelf helemaal opnieuw uitvinden om te kunnen leven zoals ik graag zou willen leven.

Wat wilde je veranderen aan je oude zelf?

Het meest belangrijke was dat ik niet weer wou vallen. Dat ik gewoon een manier wou vinden, een manier wou weten hoe je op een bepaald niveau kon blijven. Hoe je met mensen om kan gaan, socialer kan worden.

En toen kwam ik op een gegeven moment die filmpjes van Tim ook tegen en toen kwam ik erachter dat het niet alleen maar socialer worden was, het was dus gewoon de manier om vrouwen te kunnen gaan versieren.

Wat willen vrouwen, waar kijken vrouwen naar? En op een gegeven moment zat er filmpje tussen over “Wat is de beste manier om met WhatsApp om te gaan?” Ik denk: “Oh, nou maar eens even luisteren wat die te vertellen heeft.”

Toen heb ik nog meer filmpjes gezien van hem, waardoor ik dacht: “Oh, wacht eventjes, als ik me zo kleed, gaat het al een stuk beter.” Want ik liep eigenlijk hoofdzakelijk in mijn werkkleding rond. Dat is dan ook niet echt denderend. Ik begon steeds meer kleine dingetjes veranderen en dat werd steeds leuker om te gaan doen.

En dat ging ook best hard op een gegeven moment, weet je: ik was weer een beetje aan het sporten, ik had andere kleren gekocht, ik liep eigenlijk zaken in waar je normaal nooit naar binnen wandelde om dat aan te passen. En dat was ook wel even wennen hoor, alleen mijn werkkleding dragen en dan ineens in een polo en een nette V-hals eroverheen. Ik zat een beetje in de spiegel te kijken en ik denk: “What the hell, oude man. Haha.”

Maar toen ik eenmaal de straat opging en ik een winkelcentrum binnenstapte, werd ik gewoon spontaan aangesproken door dames. Niet de knapsten, maar dat was echt wel even een dikke egobooster. Want puur alleen kleding en haar veranderen, dat was al een stap.

En omdat je natuurlijk niet weet hoe je het moet doen, was na tien minuten in het eerste gesprek de boel al verpest.

“Wat doe je voor werk?” Dat. “Ik heb een auto,” dat soort stompzinnig gelul kwam door mijn mond eruit. Ik vergeet het nooit meer.

Ik ben torenkraanmachinist, wereldwijd.

Dus al die grote gebouwen die neergezet worden, torens, weet je die wolkenkrabbers en dat soort onzin, daar staat een klein machientje tegenaan, die al die rotzooi naar boven trekt, dat is mijn werk.

En toen heb je besloten om meer te gaan doen?

Bij de eerste makelaar waar ik toen was, dat was in april of mei, heb ik uiteindelijk een woning gehuurd op de Keizersgracht in Amsterdam.

En toen is het langzaam maar zeker begonnen. Toen zat ik gewoon rustig in een woning, met alles erop en eraan. Ik kon op de computer gaan zitten kijken naar filmpjes in plaats van op een telefoon, die 90% van de tijd niet geladen was. Ja, toen ging het langzaam maar zeker harder.

Toen ben ik ook langzaam maar zeker op mijn werk, omdat ik daar een lader had, ook naar die films gaan kijken van YouTube, van Tim. En ik heb zo ook wel meerdere keren gekeken, niet gewoon één keer, maar gewoon een keer of vijf, zes, misschien wel meer ook. Ja, en dat was wel makkelijk, dat was lekker weet je: hoef je even vijf minuten niks te doen, kun je rustig naar een filmpje kijken, dat was wel handig.

Waarom sprong Tim eruit?

Goh, daar zeg je wat. Ik vond de interactie tussen Sander en Tim wel leuk om naar te kijken. Tussen Tim en Ali, die interactie met elkaar, vond ik gewoon leuk. Dat was gewoon gezellig ook om naar te kijken. En niet een soort kantoor-achtige gedeelte van: “Laten we uitleggen wat we aan het doen zijn. En zet je wenkbrauw die kant op, doe je wenkbrauw die kant op.”

Eén van de eerste dingen die hij ooit gezegd heeft waar ik naar luisterde was van: “Hoe je eruit ziet maakt geen bal uit, het gaat om de manier waarop je omgaat met dames.” Daar kwam het een beetje op neer. Toen zat ik naar mezelf te kijken in mijn knalgele reflecterende spullen, ik denk van: “Oh, oké, dat is even een verandering.

In plaats van bij die andere coaches, van: “Kleed je aan, doe dit, ga naar de kapper, doe dat, doe zus, doe zo, koop een auto.” Weet ik veel, “val ze zo agressief mogelijk aan.” Nou, dat soort dingen stonden er niet tussen, dat maakte het voor mij ook wel wat prettiger.

Had je twijfels en obstakels voordat je besloot om een cursus te kopen?

Ik heb ze allemaal, ik heb ze echt letterlijk allemaal. Alleen Droomvrouw Formule heb ik nog niet, maar voor de rest heb ik ze allemaal, ja. Ik had geen enkel obstakel. Toen ik eenmaal het besluit had genomen, heb ik het ook gewoon gedaan. Het was gewoon tijd.

Ik heb eerst het boek gekocht, daarna heb ik Manslut Meesterschap gekocht, niet veel langer daarna Van Bitch naar Baas om de boel op orde te krijgen, en Daygame heb ik ook vrijwel dezelfde dag als Van Bitch naar Baas gekocht. Dat was allemaal zo’n beetje rond oktober.

Dat was echt het hoofdbesluit. Ik was al lekker bezig met mezelf en ik had net een huis in IJmuiden gekocht, een hoop werk daaraan gedaan. Ja, dat was eigenlijk het moment van: “Ja, nu heb ik het allemaal een beetje op een rijtje.”

Dat had hij [Tim] ook al gezegd in één van zijn filmpjes: “Zorg er eerst voor dat je uiterlijk er goed uitziet, zorg dat je financiën op rij zijn” en dat soort dingen. Nou, dat heb ik ook uiteindelijk gedaan.

Toen het eenmaal zover was, ben ik begonnen met de Manslut. Dat ging echt lekker op een gegeven moment, ja. Dat was wel belangrijk.

Hoe heb je dat aangepakt?

Na alles wat ik heb meegemaakt, wat kon er dan nog verder misgaan? Weet je, het maakte mij op een gegeven moment ook niet meer uit wat mensen ervan vonden of wat mensen erover dachten. Dus ik heb met die Daygame Academie, toen dat eenmaal begon, ben ik er ook echt letterlijk volledig voor gegaan.

Ik heb mijn pauzes gepakt, ’s morgens vroeg voor ik naar mijn werk ging, na mijn werk. Op een gegeven moment zat ik op, bijgehouden, 75 vrouwen per dag aanspreken. En ik moest gewoon echt bijhouden wat het was, telefoonnummers gekregen, instant date, dat soort dingen. En dat werd alsmaar beter, steeds beter en dat was gewoon echt leuk om naar te kijken.

Ook vrouwen die ik al tien keer had aangesproken, op een gegeven moment zeiden ze zo van: “Ah, dat heb je al een keer besproken met me, maar ga nu maar een keer koffie doen met me, dan kunnen we de rest bespreken.” Huppakee, daar gingen we weer. Dat werd gewoon helemaal te gek. Echt helemaal te gek.

De binnenstad van Amsterdam in en een kroeg instappen, daar zie je iedereen zo keihard hun best doen en ik zat eigenlijk op mijn reet aan de bar te praten met de barvrouw, dan kwam er een leuke meid voorbij, dan draaide ik me om, ik vraag “Hoe oud ben je?” “Ik ben 32.” Ik zeg: “Nou, dan ben je net hoog genoeg voor mijn leeftijdsgrens, kom.” En dan huppakee, een beetje slap ouwehoeren, een beetje lol maken en dan nam ik haar weer mee. Ja, dat sloeg echt helemaal nergens op. Ik had een doel om minimaal vijf vrouwen in de week te hebben. En dat is me ook uiteindelijk gelukt.

Begin december was ik zover, dat ik gewoon begon met één, twee vrouwen in de week en dat eindigde gewoon op vijf vrouwen in de week mee naar huis nemen. Dat ik gewoon nog twee dagen rust had, weet je. Ja.

Wat doet zo’n grote verandering met je?

Nou, je ego vliegt op sommige momenten wel echt hoog de lucht in hoor. Ik heb wel echt die video’s nodig gehad om mezelf op de basis te houden. Ik dacht: “Oh wacht even, weer even videootjes kijken, eventjes naar de Manslut, even stappen terug zetten.”

Maar je leven kalmeert gewoon. Je krijgt een routine. Ik werk van zeven tot zeven elke dag, nou dan ga ik een restaurant in waar ik zin in heb en dan kom je daar een vrouw tegen, of je staat buiten en je komt er een leuke dame tegen, of je stapt naar een park en je komt daar een leuke vrouw tegen, het is een soort routine geworden.

En dat doet echt een hoop:

Van de kleinste dingen, van financiën tot het aanschaffen van een koffiezetapparaat. Het is allemaal vele, vele malen duidelijker omdat je echt nu weet wat je wil. Ja, dat is echt heel cool.

Wat moet de Ben van vroeger trots zijn op wat er nu is gebeurd.

Nou de Ben van vroeger zit zich af te vragen waarom ik dat niet deed toen ik vijftien was, die heeft echt zoiets van:

“Ja, klootzak, waarom doe je dat nu pas?”

Ja, want even voor de mensen thuis, jij bent net 49 geworden?

Ja.

Dus voor alle gasten die denken dat ze te oud zijn, wat zou je tegen ze zeggen?

Ja, wil je dat in het ABN of wil je dat in het gewoon echt Amsterdams hebben?

Stel je niet zo aan en ga ervoor. Weet je, je uiterlijk doet er niet toe, het gaat om je innerlijk, maak er wat van. Ik heb jongens gezien die er totaal niet uitzien, binnenkomen met sloffen en alsnog een vrouw meenemen. En overigens, ik heb het getest. Ik heb het echt letterlijk getest, gewoon geprobeerd tot in hoeverre ik met mijn kleren, met mijn uiterlijk, met mijn haar toch een vrouw mee kon nemen. Ik ben letterlijk in een Minion-pak, met mijn haar dwars door elkaar en een lichtblauwe zonnebril, de stad in geweest. Dat heb ik gewoon drie weken gedaan. Er zit geen verschil in.

Met de cursus, de dingen die je daarin leert, maakt het geen reet uit wat je aan hebt, waar. Het gaat het echt om de manier waarop je met vrouwen omgaat. Daar zijn ze dus 90% van de tijd zo vreselijk van onder de indruk dat ze ook gewoon zelf niet eens meer weten waarom ze niet mee willen lopen. Het is gewoon echt helemaal te gek.

Stap maar een nette discotheek in of een nette club in, in een Minion-pak. En ga dan maar naar buiten met een van de hottest meiden die er rondlopen. Geen ene gast die om je heen staat, snapt er een bal van, maar ik neem haar wel mee. Dat is gewoon echt dikke shit.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je hebt geleerd?

Van Bitch tot Baas heeft mijn hoofd op een rij gekregen, op de manier waarop het moest zijn. Die cursus heeft ervoor gezorgd dat ik stop met dingen uitstellen. Die heeft me ook tijd gegeven, omdat ik de tijd beter ging managen. Dat was echt dikke shit, die Bitch tot Baas, dat heeft me echt geholpen.

Ik trainde in die tijd nog iets van 20 minuten, 30 minuten, maar na Van Bitch tot Baas kon ik mijn tijd zo indelen dat ik gewoon anderhalf uur per dag in de sportschool kon staan, ondanks de uren die ik draaide. Dus dat was gewoon echt top. Dat was wel ’s morgens een half uurtje en dan ’s middags weer een kwartiertje en weet ik veel wat, maar op die manier kwam ik wel aan mijn uur, anderhalf uur per dag om te kunnen sporten.

De Manslut Meesterschap heeft me echt geholpen om de manier van aanpak in een discotheek of waar ik dan ook ben, te veranderen. Als ik echt op jacht ben, zoals je dat wel eens zegt, dan verdeel ik zo’n disco of waar ik ook ben, echt in vakken. Waar zijn de meeste vrouwen, weet je? Je telt eerst tot vier, dat vak doe je tot vier en op een gegeven moment zit je op een punt waar je eigenlijk de hoogste concentratie hebt van vrouwen en dat werkt gewoon echt gewoon majestueus, dat is gewoon echt te gek.

Je weet precies wat je moet doen. Het is gewoon een systeem wat gewoon vreselijk goed werkt. Je gaat niet meer moeilijk zitten doen. Heb je een avond geen zin in de dames, dan doe je het net andersom. Dan verdeel je het ook door vier en daar waar de meeste vrouwen zitten, ga je niet zitten.

Weet je, het werkt gewoon op alle vlakken. Heb je een keer een rotdag, dan ga ik een zaak in waar ik weet dat er hele leuke vrouwen zijn die je heel graag willen helpen. En dan heb je vanzelf al heel mooi, vriendelijk contact met iemand, want die moet je wel helpen. En het werkt ook als een trein. Nou, dan word je vanzelf wel weer vrolijk, vind je jezelf wel weer prettig en dan ga je weer hop, naar buiten toe. Ja dat werkt ook echt vreselijk goed.

Dat vind ik één van de meest belangrijke dingen die ik hier uit gehaald heb, gewoon het genieten van dingen. Niet meer gewoon jagen, niet meer rennen, niet meer vliegen, maar gewoon genieten.

Weet je, ik woon in IJmuiden, ik heb uitzicht over de zee. ’s Morgens vroeg zit ik daar met mijn bak koffie en mijn peuk te kijken naar de zee als het mooi weer is. Ja, hoe wil je dan aan je dag beginnen? Dat is gewoon echt helemaal te gek. Maar ik heb ook die haast niet meer in mijn hoofd, alles is gewoon helemaal georganiseerd. Helemaal te gek.

Wat is jouw favoriete onderdeel van heel deze ervaring?

Er is een ding wat ik uit het boek gehaald heb en dat heb ik al die tijd gebruikt: dat seksueel contact krijgen, non-verbaal, door aanrakingen. Dat is gewoon echt helemaal te gek. Die kwam ook voor in de cursus, weet je, non-verbaal aantrekken en dat soort dingen.

Ik heb het wel overdreven in het begin, ik zat overal aan. Toen ik eenmaal door begon te krijgen dat het de non-seksuele plekken moesten wezen… Ik had geen flauw idee meer op een gegeven moment. Nu weet je dat je de vrouwen gewoon positief kan beïnvloeden, maar dat maakt het voor hen ook veel toffer. De avond is leuker, ze genieten meer. En dat is voor mij ook belangrijk, ik wil geen vrouw achterlaten met een rot gevoel in haar maag. Ik wil gewoon heel graag dat ze het naar hun zin hebben gehad.

En dat is een van de meest mooie dingen die je uit de Manslut Meesterschap kan halen. Ze hebben wel af en toe het idee van: “Hoe the hell ben ik aan deze instant date gekomen?” Maar ze hebben geen van allen zoiets van: “Oh, dat moet ik nooit van mijn leven meer doen.” Omdat je eigenlijk altijd met respect met vrouwen omgaat, dat is iets wat heel mooi is in Manslut Meesterschap. Ja, het is gewoon allemaal met respect, dat is juist het meest fijne wat erin zit. Ja.

Als een vrouw het naar haar zin heeft, is de avond ook veel leuker. Het is gewoon niet leuk als een vrouw gedwongen ergens zit, dat slaat gewoon nergens op. Zo werkt het gewoon niet, hoe leuker de vrouw het naar haar zin heeft, hoe mooier het is, zo’n dag. En dat vind ik wel een heel groot ding, dat de vrouwen het leuk ook naar hun zin hebben, ja.

Anders word je niet uitgenodigd voor je 49ste verjaardag in New York bij Le Bain, dat krijg je niet als je op een rottige manier met meiden omgaat.

Want even voor de mensen die het niet weten, jij komt net terug uit New York. Waarom ben je daar geweest?

Eén van mijn vaste fuckbuddies die wist dat ik jarig zou zijn en die had daar een leuke vriendin wonen en die zegt: “Kom we gaan een keertje wat leuks doen met haar.” Ik denk: “Nou, fijn, als ze hier komt, we zien het wel.” Ik had geen idee dat ze al met zijn tweeën al die tijd bezig waren geweest om een plane ticket voor mekaar te krijgen, een tijdelijke visa en inrit tot Le Bain, ik had geen idee.

Dus ik kreeg een week van tevoren, anderhalve week van tevoren te horen van: “Ja, dan en dan je weekend vrij houden.” Ik denk: “Ja, maar dat beslis jij niet. Wat moet jij nou weer?” Gebiedende toon, dat moet je gewoon niet tegen me doen. Ze zegt: “Nee nee nee, ik heb een verrassing.” Ik denk: “Ja oké, voor deze ene keer vier ik mijn verjaardag dan wel.”

Nou, toen kwam ze naar me toe, ze zegt: “Ik heb een ticket, we gaan dit doen, we gaan dat doen en daar gaan we feesten met z’n drieën.” Nou, zo gezegd, zo gedaan. Naar Düsseldorf toe gereden, op dat vliegtuig gestapt, negen uur later was ik in New York en toen begon het feestje, helemaal dikke shit. Geen stuiver aan betaald.

Ze vond het zo leuk elke keer als ze hier was in Nederland, dat ze zelfs aan haar vriendin had uitgelegd hoe dat was en die wou het gewoon heel graag meemaken. Dus ze hebben er samen voor gezorgd dat ik daarheen kon. Ja, te gek.

Ja, je hebt gewoon geleerd hoe je sociaal om moet gaan met andere mensen en dat werkt gewoon goed. Het is overal leuk, het maakt me niet uit waar ik ben, ik heb het overal naar mijn zin. Of ik nou voor mijn werk naar Moskou toe moet of ik in China zit, dat is voor mij allemaal om het even. Ik heb het overal naar mijn zin.

Zou je andere gasten aanraden om Tim’s adviezen te volgen?

Ik zou het zeker aanraden. Ik zou het aanraden omdat je gewoon jezelf op een andere manier kan leren jezelf ook te begrijpen. Je ziet gewoon aan jezelf dat je houding verkeerd is, je stemgeluid verkeerd is, je omgang met mensen anders zou kunnen zijn. Waarom moet je negatief tegen iemand zijn die negatief is? Waarom moet zijn gedrag jouw gedrag beïnvloeden?

Normaliter als je jong bent en je wordt boos op iemand, dan geef je hem een ram. Als je de dingen van Tim volgt, dan kijk je er gewoon een beetje naar en dan lach je er gewoon een beetje om, dan doe je een stapje terug, wacht je tot hij de boel verkloot en dan neem je alsnog die vrouw mee.

Het werkt gewoon vele malen beter. Het maakt je hoofd rustiger, het geeft je een hele positieve uitstraling overal waar je bent. Je hebt altijd een dikke glimlach als je iets dom zegt, je bent altijd vrolijk als je mensen tegenkomt, omdat het gewoon een standaard houding wordt. Je gaat je schouders naar achteren gooien, je gaat ervoor zorgen van: “Oh wacht even, ik sta een beetje krom voorover.” Dan neem je de tips ter harte.

Elke keer als je onder een deurpost doorloopt, gewoon schouders naar achter en borst naar voren. Het is even wennen in het begin maar op een gegeven moment doe je het gewoon overal.

Dan werd ik, bijvoorbeeld op mijn werk, weleens aangesproken: “Zeg, wat ben jij nou in godsnaam aan het doen?” Ik zeg: “Ja, ik sta een beetje voorover en dat wil ik veranderen.” Hij zegt: “Hoe ga je dat doen dan?” Ik zeg: “Nou ik loop onder een deurpost door, dan schiet het me te binnen en dan ga ik weer recht overeind lopen even. En als ik weer inzak, kom ik vanzelf wel weer een deuropening tegen.” Hij zegt: “Krijg nou de tering, dat ga ik ook proberen.”

En op een gegeven moment liepen we met z’n tweeën als een stelletje imbecielen onder elke deurpost door en dan met de schouders naar achter en borst naar voor en dan liepen we weer verder. Dat sloeg gewoon echt helemaal nergens op met z’n tweeën, we waren net Peppi en Kokki, maar het werkte wel.

Wat zou je andere mannen willen meegeven?

Neem de tijd. Neem de tijd om de cursus goed in je op te nemen. Oefen de dingen één voor één, stap voor stap. Ga niet sneller dan dat je aankan, want dat heeft helemaal geen nut. Houd voor jezelf bij hoeveel vrouwen je al mee op date hebt gehad, hou het allemaal echt bij, dan kan je je progressie zien, dan kan je zien hoeveel je groeit. Dan geniet je er ook veel meer van.

En mannen van mijn leeftijd… Ja, ik zou het gewoon gaan doen. Wat heb je in godsnaam te verliezen? De investering is zo weinig, zo laag in wat je ervoor terug krijgt. Mijn hele leven is gewoon compleet omgedraaid. Ik kan gewoon doen en laten wat ik wil. Ik zie echt het probleem niet waarom je niet zou doen. Eerlijk gezegd: ik vind het gewoon oliedom als je zover bent dat je vrij bent en je wil wat leuks gaan doen, dan ben je voor mij echt gewoon een oliedomme kloothommel, als je niet begint. Maar zo zie ik het.

Van iemand op de straat slapend tot wat ik nu heb, ja, in de tijd van een jaar. In de tijd van een fucking jaar.

Ja, echt dikke shit. Echt hele dikke shit. Onbegrijpelijk.

Ik ben daar zo fucking dankbaar voor, jongens. Dit is gewoon echt niet normaal. Dit heb ik echt niet verwacht op deze manier. Al zou het maar 30% zijn geweest van wat ik dacht dat het zou worden, 30% van wat het nu is, dan zou ik mijn leven lang dik gelukkig zijn geweest, echt wel.

Ik word wakker met de glimlach en ik ga naar bed met de glimlach. Echt dikke shit. Hele dikke shit.

Is er nog iets anders belangrijks dat je zou willen vertellen aan iemand die twijfelt?

Goh, daar vraag je wat zeg, nee. Als ik er gewoon aan denk van die jongens die erover na zitten te denken, je moet gewoon die knoop doorhakken. En als je echt twijfels hebt, begin met Van Bitch tot Baas, dan kom je vanzelf wel bij die Manslut Meesterschap uit. Want dan stop je gewoon met die beslissingen weg te leggen. Je gaat jezelf gewoon aanpassen, je gaat er gewoon mee aan de gang. Dat, je moet er gewoon mee aan de gang.

Ik stap een kroeg in met 50 man en ik ben de enige die gewoon kan uitkiezen wie ik mee wil nemen. Omdat de rest gewoon een beetje rondjes loopt te rennen, met hun handjes op hun borst aan het kloppen, alsof ze twee chimpansees zijn die een banaan lopen te bemachtigen. Maar dat probleem heb ik gewoon niet meer. En ja, ik sta ook aan een bar met een cola in mijn handen of een Jack Daniels in mijn handen, gewoon een beetje om me heen te staren alsof de wereld gemaakt is uit bananen. Maar het werkt gewoon anders.

Je gaat gewoon in een hoekje staan, je hebt een drankje in je handen en je zit een beetje op je telefoon te kijken of je hebt een boek in je handen en ze komen vanzelf wel naar je toe. Niemand begrijpt waarom je daar nou staat, een tablet te lezen of een boek te lezen, ze begrijpen er geen ene bal van en ze worden nieuwsgierig. Maar ga je daar nou in datzelfde hoekje staan met je colaatje, een beetje zenuwachtig als een pedo, ja dat schiet gewoon helemaal niet op. Daar staan er nog 30 om je heen, die doen exact hetzelfde. Het werkt gewoon niet.

Of een soort belachelijke dansmove maken bij de bar, dat schiet toch gewoon helemaal niet op man. Rot op, gewoon lekker relaxt man, lekker genieten. Overal waar je binnen komt, is je huiskamer, is gewoon van jou als je daar binnenwandelt. En die uitstraling moet je ook hebben.

Verander jezelf, doe wat je moet doen en ga er gewoon voor. Ik had ook wel kunnen denken van: “Ik ben 47, waarom zou ik het doen?” Nou ja, om dit.