In dit interview ontdek je:

  • Waarom twijfelen voordat je een vrouw aanspreekt een slecht idee.
  • Hoe Josh zijn “ik weet niet wat ik moet zeggen tegen een vrouw” probleem heeft opgelost.
  • Waar je de meest gemotiveerde en coolste stapmaatjes van Nederland kan vinden.
  • En nog veel meer…

(Dit interview is gedaan door mijn assistent)


Het eerste waar ik benieuwd naar ben is hoe jouw leven er uitzag in de periode voordat je Tim en de cursus tegenkwam.

Even kijken, nou ik was gewoon eerstejaars student in Groningen nog, ik zat toen net in m’n eerste jaar ook van een studentenvereniging.. Daar heb ik eigenlijk eerst het meeste mee gedaan, met de studie en studentenvereniging.

Maar in die periode ben ik ook in aanraking gekomen met Tim Veninga. Dat was gewoon via een YouTube filmpje van Ali, dat hij aan het daygamen was in Groningen. Ik dacht, “hé, ik ken deze plekken, wat gebeurt hier allemaal”. Dus toen heb ik daar een beetje naar gekeken. Toen ben ik er een beetje verzeild in geraakt, I guess.

Waarom ben je op zoek gegaan naar een datingcoach?

Nou, ik denk dat ik dat filmpje gewoon toevallig tegenkwam. Dat denk ik, maar toen vond ik het gewoon een beetje interessant wat hij aan het doen was, dus ik ging gewoon meer filmpjes kijken. En toen kwam ik erachter dat er ook andere soorten filmpjes van Versiercoach waren.

Dus toen heb ik ergens in september, oktober 2015 of zo voor het eerst een vrouw gezoend. Toen ging ik wat vrouwen daten, maar op een gegeven moment was in februari 2016 zag ik dus dat filmpje van Ali en toen had ik tegelijkertijd een date met een chick en dat ging dus niet goed. En toen was ik er een beetje helemaal klaar mee. Toen dacht ik, oké, hier moet ik iets aan doen, want dit kan niet zo langer doorgaan.

Iets was gewoon in me geknapt.

Ik wou gewoon fixen dat ik wel gewoon goede relaties heb en dat ik wel goed met vrouwen om kan gaan. Dat ik dat überhaupt kan. En toen dacht ik wel echt even, oké, ik ben hier echt zo klaar mee nu, hier moet echt iets aan veranderen. Dus er was wel van binnen ergens een soort van iets geknapt op dat vlak. Er was een grens was.

Weet jij nog hoe het vroeger was voor jou om interacties te hebben met vrouwen toen je nog niet wist, wat je moest doen en zeggen? Tegen wat voor dingen liep je aan?

Ik ben op mijn achttiende net naar Groningen verhuisd. Op de middelbare school was ik veel aan het gamen. Ik had niet echt veel met school of zo. Dus ik was echt een van die personen die als laatste soort van ’s ochtends binnenkwam op school en dan als eerste soort van weg was.

Ik ging gewoon gamen thuis.

Dus ik had niet heel veel per se aandacht voor vrouwen toen. En in Groningen wou ik me eerst sociaal verbeteren daar. En ja, met vrouwen daar had ik niet zoveel mee of zo. Ik was gewoon heel correct. Ik ging er wel anders mee om dan met mannen. Ik maakte minder grappen of zo. Versieren, ik wist niet echt wat ik ermee aan moest eigenlijk. Dat was het meer. Ik had er ook een beetje filter op dan. Ik denk dat het gewoon zo was dat ik een filter had met vrouwen.

En waar is het uiteindelijk heen gegaan?

Ik had toen volgens mij, in februari heb ik het filmpje gezien volgens mij en toen in iets van juni of zo had ik pas mijn eerste cursus van Tim gekocht, Gespreksninja. Ik volgde eigenlijk alleen maar alle gratis filmpjes vooral op dat moment, omdat het toch wel een periode is van maanden dat je overweegt van, ga ik echt voor zoiets betalen. Is dat, hoort dat wel bij mijn normen, of zo? En uiteindelijk heb ik na Gespreksninja, Manslut Meesterschap gekocht. Ja, dat waren de eerste product die ik heb gekocht ja.

Hoe waren je eerste keren stappen nadat je de Versiercoach cursussen had gekocht?

Ik was toen voor het eerst met wat mensen van de Manslut Meesterschap groep gegaan. En ja, de eerste indruk was dan ook wel goed, want ik was dus met een persoon mee, en daar ga ik nog steeds mee om. Sjoerd heet hij. En die kwam ik dus tegen in een club.

Ik liep gewoon een rondje, en ik kwam weer terug en hij was nog steeds tegen de muur aan het leunen. Toen was ie in een keer met een chick die gewoon om hem heen stond… ik dacht: Oké dit gaat wel heel makkelijk… jeetje wat is dit nou weer.

Dus toen werd ik ook een beetje enthousiast. En toen kwam ik die eerste stapavond ook nog iemand anders tegen, Nick heet ie. Daar ga ik nog steeds echt wekelijks mee om, die stopt er ook heel veel energie in.

Ik denk dat het na een periode van drie maanden bepaalde dingen oefenen en ook gewoon feedback van andere mensen krijgen dat ik bepaalde dingen die ik fout deed, beter ging doen.

En dan kom je een beetje op het niveau van dat ik gewoon elke avond in elk geval met een vrouw kon zoenen, en dan ja, dan misschien een op de vijf, een op de tien keer of zo dat die ook mee naar huis ging.

Laatste stapje was voor mij voor mij toen nog het moeilijkst. Maar het was wel gewoon een opbouwend niveau. Over het algemeen is het een beetje een langzame opbouw van hoe je beter wordt. Maar soms zit je ook tegen een drempel aan, dan zit je er heel lang tegenaan en dan ga je er in een keer overheen.

Wat waren jouw drempels waar je uiteindelijk overheen bent gekomen?

Nou, ten eerste gewoon aanspreken überhaupt, maar dat is voor de meeste mensen denk ik zo. Want dan zit je in je hoofd of zo, van ja, oké, hoe ga ik dit doen. En dan ga je in een keer twintig manieren bedenken. En dan doe je er natuurlijk geen eentje, want dan heb je zelf, vind ik vooral in Groningen, dan heb je nog best wel veel andere gasten die haar willen aanspreken, dus, in die dertig seconden dat je zit na te denken, heeft een andere gast het al gedaan… Wat dat betreft is Groningen wel een, ja sommige plekken zijn wel gewoon goeie manieren om harde lessen te leren dat je gewoon best wel gewoon meteen moet instappen.

En een andere drempel was denk ik wat je precies moet zeggen, en mijn conclusie toen was na twee maanden, het maakt niet zoveel uit.

Tenzij je gewoon zulke saaie vragen gaat stellen.

Maar ik denk dat het voor mijzelf misschien de grootste les is, is dat je gewoon je filter moet verwijderen. Ik had dus gewoon een filter met vrouwen en ook met mensen in het algemeen. En nu, ja het kan ook de verkeerde kant op gaan, dat je gewoon, gewoon echt de hele tijd zegt wat je wil, zonder geen enkel moment na te denken, van oh ja, iemand zou mij slecht kunnen vinden of zo.

Maar in het algemeen was dat denk ik wel iets wat mij wel echt heeft geholpen, dus bijvoorbeeld als een vrouw zegt van, ja weet ik veel, ik hockey of zo dat ik dan niet zeg:

Dan zeg ik eerder iets van, “oh, ik heb er niet zoveel mee” of zo, weet je. Dat je gewoon een beetje eerlijk bent en niet per se net doet alsof je iemand anders bent of zo. Dat vond ik denk ik wel het grootste ding.

Cool, heb je specifiek een voorbeeld van hoe het je leven makkelijker heeft gemaakt?

Nou, ik zou eigenlijk eerder zeggen dat een beetje hier in dit soort van wereldje stappen juist het belangrijkst is. Het heeft mijn ogen geopend. Het heeft me leren nadenken op een andere manier. Ik denk dat ik voordat ik bij de producten van Tim zat dat ik gewoon niet echt nadacht of bewust was hoe ik aan het leven was of zo. En ja, daarna langzamerhand van wel op vrouwelijk vlak dat ik dan wel echt wat doelen ging stellen en zo, maar ik heb toen daardoor ook een beetje geleerd, oké, ik moet zelf ook ambities hebben.

Want voor vrouwen in het algemeen is het ook gewoon belangrijk dat een man bijvoorbeeld ambities heeft of fysiek gewoon goed in orde zit. Dat komt er dan wel een beetje bij. En ik denk dat dat voor mij het belangrijkst is.

Ik denk bij mij is ook bijvoorbeeld dat kleine bedrijf wat ik nu heb, dat heeft me echt mede dat opgeleverd. Ja, en het sporten bijvoorbeeld, en gewoon coole ervaringen in het algemeen hebben. Ik denk dat dat voor mij misschien wel belangrijker was dan per se de vrouwen, maar gewoon echt een beetje hoe je het leven ingaat en er over nadenkt.

Weet jij nog het moment warbij je besefte van, hé wacht eens even, ik ben wel echt een stuk beter geworden met vrouwen?

Ja ik heb bijvoorbeeld op een dinsdag gehad dat ik een chick in de club aansprak en dat was om 2 uur of zo, en ik was om 10 over 2 gewoon al weg met haar. Was de eerste chick die ik aansprak. Dus, daar was ik wel echt wel van bewust van oké, ik moet dit en dit doen, dit en dit voorstellen en gewoon gaan. Dus wat dat betreft, ik ben wel echt bewust geworden en ik zie echt dat verschil ja

Wat zou je gasten mee willen geven die nog aan het begin van hun ontwikkeling staan? Die misschien net zijn begonnen of op dit moment tegen één van de plateaus aanlopen waar jij het net over had. Bijvoorbeeld het aanspreken of gesprekken voeren.

Ik zou als eerste aanraden je te omringen met de goeie mensen daarvoor, op dat vlak. Je wil gewoon goeie mensen vinden die je helpen op dit vlak. Mensen die je helpen door je motivatie en feedback te geven, dat soort dingen, dat is denk ik nummer 1.

Zelf ging ik in zo’n WhatsApp groep, en dat was dan gewoon een mix tussen wat van mensen van andere bedrijven zoals RZT (niet de echte naam van het bedrijf) en zo, waar ik een wat mindere fan van ben. Dat was meer door die mensen daar, maar ja, ik ben toen daar begonnen, want er waren ook mensen die dus ook Tim’ s producten hadden.

Daar ben ik toen meer mee omgegaan. Omdat die mensen meer bij mij passen. Ze zijn heel erg gestructureerd. Niet te veel poespas en zo. Het is gewoon van, je doet dit, klaar. Of, je moet dit en dit doen, klaar.

In plaats van iets van, ja het zit in je hoofd, het is, je moet over dit, je moet in een state zijn of zo, dat soort dingen, allemaal vage concepten. Daar heb ik zelf niet zoveel aan.

Dus ja, vind gewoon een of twee personen die je daar gewoon ook wel een beetje mee helpen. Ook mensen die misschien gewoon wat beter zijn dan jou. Dat helpt ook zeker. Want dan zie je waar het naartoe kan gaan. Want dat houdt je ook wel gemotiveerd, sowieso.

En dan wat betreft plateaus, die mensen die kunnen ook wel verhalen vertellen over dat ze bijvoorbeeld wel een plateau hadden. En vertellen hoe ze dat hebben doorbroken. En je hebt ook gewoon in die cursus van Tim zelf, daar heeft hij het ook wel over dat je op een gegeven moment zo’n punt bereikt, dat moet je gewoon weten en accepteren dat het punt er is. En gewoon blijven gewoon blijven doorgaan. Dan gaat het vanzelf wel.

Wat was je favoriete onderdeel van jouw Versiercoach ervaring?

Ja, dat is een lastige. Ik denk toch de community. Dat je gewoon andere mensen ontmoet die ook ermee bezig zijn, die een beetje buiten jouw soort van andere vriendengroepen of zo vallen. Ik had dus eerder wat negatieve ervaringen met mensen die in deze soort van wereld zaten. En ik was er dus heel sceptisch over. Maar de mensen die ik heb ontmoet via Versiercoach, die waren echt tof.

En gewoon het versieren.

En dat je dan erop terugkijkt en denkt van, oké, ik weet niet wat hier, hoe dit is gebeurd maar het was het echt sowieso waard.

Bijvoorbeeld toen ik een keer zat te wachten op een Tinder date van mij, maar die toen nooit is komen opdagen toen. Na een kwartier had ik echt zoiets van, ja, hier ben ik helemaal klaar mee. Als zij niet op komt dagen dan ga ik nu gewoon een andere date zoeken.

Dus toen sprak ik een meisje aan dat ook bij de Vismarkt aan het wachten was of zoiets, en daar had ik toen een gesprek mee en daar had ik toen een nummer van geregeld. En er was toen in Groningen kermis, dus zij zat op dat moment naar zo’n zweefmolen te kijken.

Ze zei: “ik wil er eigenlijk wel in maar niet alleen”.

Toen sprak ik haar precies op dat moment aan. Dus ik ben toen een dag later met haar die zweefmolen ingegaan en het is gewoon een leuke dag geweest en toen zijn we samen bij mij thuis beland.

Dat je zo’n gekke ervaring kan hebben vanuit niks, dat vond ik wel leuk. En ook gewoon dat ik controle heb of zo over dat soort dingen. Want als iemand bijvoorbeeld dan niet komt opdagen dat ik dan wel zeg, oké, als zij niet komt opdagen dan kan ik gewoon zelf iemand zoeken, zonder problemen.

Is er nog iets anders wat je zou willen delen met de lieve mensen thuis?

Even kijken. Kijk, ik denk dat je gewoon een beetje open moet staan voor wat Versiercoach en Tim allemaal te vertellen heeft. En een beetje los moet laten wat andere mensen misschien hiervan denken of zo. En gewoon jezelf goed de vraag stellen, van wat wil jij. En helpt dit hiermee, ja of nee. En het daarmee simpel te houden. Dat is denk ik het enige dat ik echt mee zou geven en ja, die leuke ervaring die je ook krijgt hiermee, is het sowieso waard.