In dit interview lees je:

  • Hoe iemand die niet van nature goed is met vrouwen, toch bij de top 1% van de mannen die de meeste chicks fixen kan horen.
  • De #1 reden waarom iedere man succesvol kan worden met vrouwen, maar niet iedere man het wordt.
  • Wat Mark heeft gedaan om met drie vrouwen in drie dagen te slapen
  • En nog veel meer…

(Dit interview is gedaan door mijn assistent). 


Laten we het hebben over hoe Mark was nog voordat dat hij erachter kwam dat er zoiets bestond als leren om vrouwen te versieren. Hoe zag jouw leven er toen uit? Hoe was je met vrouwen? Wat gebeurde er allemaal?

Dan kunnen we wel doen! Want het is natuurlijk iets waar ik ook zelf altijd veel over heb nagedacht in de loop der jaren.

Toen ik op de basisschool zat had ik een groepje van zes vrienden. Dat waren mijn buurjongens, die naast me woonde, die tegenover me woonde, die schuin achter me woonde en nog twee jongens die drie/vier straten verder woonden. Dat was eigenlijk al vanaf groep 2/3 of zo, eigenlijk een beetje mijn vaste groep vrienden en dat was ook zo tijdens mijn hele basisschool. Dat was gewoon mijn bubbeltje zeg maar.

Dat was me niet helemaal goed af gegaan en wat eigenlijk wel het dieptepunt was om het zo maar te zeggen. Toen ging ik daarna naar de tweede en dat weet je misschien ook wel: als je van de eerste naar de tweede gaat ,dan is in het eerste jaar iedereen nog brugpup en zo en in het tweede jaar dan heb je al een jaar daar gezeten. Maar toen zat ik dus letterlijk met niemand van mijn oude vrienden in de klas.

Helemaal niemand en dat jaar, omdat ik dus ook geen klik had met die andere mensen, was ik ook letterlijk het buitenbeetje, het pispaaltje van de klas zeg maar. Ik ben dat jaar ook best wel het een en ander gepest en dat was echt niet chill.

Fast forward: Na de middelbare school ben ik naar de TU Delft gegaan en dit weet ik nog echt als de dag van vandaag.

Want ik had dus op de middelbare school nooit een vriendin gehad of zo. Wel een keer met iemand gezoend of zo, maar dat is ook echt op één hand te tellen. En geen seks gehad en dan ga je naar de Technische Universiteit in Delft, dat is nou ook niet echt de chick map van Nederland zeg maar. Toen was ik op een gegeven moment boven aan het studeren en toen kwam mijn zus op een gegeven moment naar me toe met een boek.

Waar het op neer kwam, ze had dus het boek The Game gelezen. Ze was een keer gewoon random bij bol.com aan het zoeken naar dingen over lichaamstaal. Daaronder stond in de suggesties mensen die dit interessant vinden lezen ook The Game van Neil Strauss. Dus ze had dat boek besteld en dat had ze gelezen en ze zei: “Misschien heb je er iets aan…”

Je kwam het vrouwen versieren tegen. Weet je nog hoe je eerste keren dat je uitging eruit zagen toen je opeens iets van informatie tot je beschikking had?

Ik weet mijn allereerste approach nog echt als de dag van gister man. Letterlijk de eerste approach. Het was in december ergens, en ik was naar een kroegje bij ons in het dorp gegaan zeg maar. En ik weet daar echt nog wel dat ik dacht van: “Oké, ik moet echt gewoon zoals Mystery en zo het allemaal zeggen, ik ga een cold approach doen” weet je wel, hè.

En ik zweer het, ik sprak die eerste chicks aan, het was een groepje van twee, en echt heel ongemakkelijk, echt fakking ongemakkelijk en binnen een minuut of zo was die vriendin erbij om die chick weg te halen…

…en ik weet het bijna zeker, maar die zijn daarna met z’n tweeën volgens mij gewoon naar de wc gegaan en die hebben zich helemaal kapot gelachen van “What the fak is dit?”.

Maar ik had zoiets van: “Ja boeiend, ik heb het gewoon gedaan” weet je wel, toen was gewoon de kop eraf. Toen had ik voor het eerst mijn eerste echte random cold approach van mijn hele leven ooit gedaan.

Op welk punt ben je Tim Veninga en Versiercoach tegengekomen?

Ik zat toen op een versierforum en op een gegeven moment was ik ook veel meer met zelfontwikkeling bezig. Ik weet nog wel dat ik al die instructeurs volgde en ik was uren per dag die video’s aan het kijken. Maar op een gegeven moment dacht ik: “Ja, de praktische toepasbaarheid van de tips die is er eigenlijk ook gewoon niet echt meer.” En via dat forum, daar was Tim toen ook nog redelijk actief, zag ik toen een paar posts van hem.

Ik kende hem ook echt totaal niet of zo, maar hij poste toen af en toe blogs. Hij kon echt wel goede artikelen daarover schrijven zeg maar en dat linkte hij dan ook altijd door naar zijn website. Dus een van de eerste blog posts die ik ooit van hem heb gelezen, was die van de ondoden. Ik weet niet of je die misschien weet. Weet je wat ik bedoel?

Yes. Voor de mensen thuis die niet weten waar we het over hebben: Hier is een linkje om naar de ondoden “Waarom Mannen Dik, Ongelukkig & Slecht Met Vrouwen Zijn” blog te gaan.

Ja. Dus die, dat was een van de eerste dingen die ik ooit van Tim gelezen had. En het is gewoon zijn manier van praten zeg maar. Wat ik altijd heel erg bij Tim gewaardeerd heb en nog steeds vind en vanaf moment één ook gewoon wel echt heb, is de praktische toepasbaarheid.

Hij heeft zoiets van: “Al die rompslomp en poespas en trammelant, dat boeit allemaal niet. Ik zeg gewoon tegen je wat je moet doen, wat werkt en wat je gewoon de praktijk kunt toepassen en de rest moet je maar gewoon lekker zelf bekijken” zeg maar. Snap je?

Geen bullshit, geen geouwehoer. Als je een chick wil ballen, dan moet je gewoon dit doen.

Het was de praktische toepasbaarheid van de tips die hij in zijn blogs geeft plus ik zag het ook echt wel werken, dus toen ben ik maar van alle andere versiercoaches afgestapt. Van de zweverige shit naar gewoon weer effe echt gaan kijken van: “Ja oké, als ik nou vanavond op stap ga what the f moet ik dan doen om gewoon die chick te ballen?” en zo ben ik zeg maar meer bij Tim terecht gekomen.

Wat zijn specifieke voordelen die je hebt gehaald uit de cursussen van Tim?

De structuur. De globale structuur van aanspreken, aantrekken, verleiden en dan vanuit daar door.

Ja, ik moet zeggen, ik heb het meeste wat ik van Tim geleerd heb, gewoon tijdens mijn Transformatieweek-training toen gehad in Boedapest.

Daar heb ik gewoon echt super veel aan gehad. Ik ben toen een week lang met Tim op pad gegaan en het is ook echt zeg maar als Tim coacht, dan staat hij in een club en dan kijkt hij je constant aan. Ja, niet in een hele awkward creepy manier of zo, maar elk klein ding wat je doet, wat er gebeurt, hoe de situatie gaat zeg maar, dat observeert hij gewoon.

En als je bij hem bent dan ben je ook honderd procent het aller belangrijkste in zijn leven op dat moment. Dat was echt een van de meest bizarre dingen, bewonderenswaardige dingen die ik van Tim al echt binnen twee dagen of zo door had: het oog voor detail wat die man heeft en de diepgang en nauwkeurigheid van zijn analyse van de situaties. Hij benoemde zoveel dingen waarover ik niet eens ooit had nagedacht dat het uit zou maken zeg maar.

Voor de mensen die nu zoiets hebben van: “Hé, ik wil deze coaching ook”: Je mag ons altijd een mailtje sturen, maar ga er maar vanuit dat het tarief voor 99,9% van jullie te hoog zal zijn. Dat is waarom we de Manslut Meesterschap cursus hebben gemaakt.

Absoluut. In de cursus gaat hij er ook echt wel goed op in. Kijk, ik weet ook nog wel een keer, toen was ik daar en toen had ik een date zeg maar. Toen vroeg ik gewoon aan Tim van: “Joh oké, ik heb nou date dadelijk… Hoe en wat?” En ik had, toen was dus net zijn boek Manslut uitgekomen en ik had dat boek gewoon op dag één meteen per direct gekocht. Tim zei toen tegen mij: “Lees gewoon dat date hoofdstuk door man.”

Hij zei er iets over van, pin me niet vast op de exacte woorden: “Als je aan het schrijven bent, dan ben je gewoon echt heel bewust bezig met je woordkeuze en je denkt er gewoon zes keer over na hoe je iets gaat uitleggen en iets op papier gaat zetten. En dat wordt nog gereviewed en gereviewed en gereviewed, dan krijg je uiteindelijk een heel compact gedestilleerd geheel.” En hij zei toen ook tegen mij van: “Ja, lees gewoon dat date hoofdstuk door, want beter dan dat kan ik het je nu ook niet uitleggen.”

Dat doet hij in Manslut Meesterschap ook. Alles wordt daar in de diepste details behandeld.

Wat was het moment dat jij je besefte dat je echt goed was geworden met vrouwen?

Ja, dat weet ik wel heel precies. Het was toen uit gegaan met mijn relatie. Zij was toen de eerste chick die ik ooit in mijn leven gehad had zeg maar. Met Oud en Nieuw dat jaar stond ik op één en toen had ik als doel gesteld om in dat jaar 20 chicks te ballen. Vrij ambitieus als je op één staat. Van één naar 20 is best een stap die je moet maken.

Dus toen ben ik ermee aan de slag gegaan en toen stond ik op een gegeven moment op vijf of zo, vijf/zes iets in die trend.

Toen heb ik dus in dat jaar, in de zomer, juli volgens mij, die Transformatieweek-training gehad. En aan het einde van de Transformatieweek stond ik volgens mij op zes inderdaad en in augustus is mijn verjaardag en toen heb ik in augustus dat doel opnieuw gesteld. Toen heb ik gezegd van: “Nou oké, ik sta nu op zes in mijn hele leven, ik heb nog een paar maanden in dit jaar.” Nou, het gaat hem waarschijnlijk niet worden, maar toen heb ik dus met mijn verjaardag dat doel opnieuw gesteld.

Dat jaar heb ik letterlijk 10 dagen voor mijn verjaardag het gehaald met die 20 in een jaar. Dus toen ben ik van zes naar 26 gegaan in één jaar. Dat was letterlijk het jaar nadat ik de Transformatieweek-training had gehad. Dus die shit die ik daar toen geleerd heb, daar ben ik ook verder mee aan de slag ben gegaan. Maar dat was wel echt een mijlpaal. Toen had ik wel zoiets van: “Oké, deze shit is legit.”

Hoe gaat het nu met je?

Goed. Echt goed.

Je begon er net eigenlijk mee, je gaf aan dat jij op je middelbare school niet zoveel vrienden had op een gegeven moment. De tweede klas was een dieptepunt. Hoe gaat het nu met je sociale leven?

Ja, prima. Dat is echt 0,0 problemen zeg maar. Ik weet gewoon…  Waar ik ook wel van mezelf achter ben gekomen is dat ik er ook wel echt waarde aan hecht om gewoon alleen te zijn en ja, gewoon veel tijd voor mezelf wil hebben. Dat ik dat ook fijn vind. Ik heb eigenlijk nu een hele goeie vriend die ik echt respecteer en met wie ik dagelijks contact heb en die ik veel spreek en met wie ik ook bijna alles deel.

Daarnaast heb ik ook heel veel kennissen en andere vrienden.

Wat ook goed is om te weten: Je kan me nu op elke willekeurige plek in de wereld droppen en dan heb ik binnen no time weer een hele nieuwe groep vrienden. Je kan alles van me af pakken en me in een totaal vreemde omgeving neerzetten en ik weet dat ik het gewoon fix.

Is dat iets wat je aan het leren vrouwen versieren hebt te danken? Zo ja, waarom?

Ja, absoluut. Ja, nee, sowieso.

Omdat dat is wat je daar doet. Ja, dat klinkt heel stom, maar dat is wel echt gewoon wat je uiteindelijk leert.

Je leert socializen en je leert met mensen omgaan. Waar het om gaat is dat je je sociale vaardigheden verbetert en dat doe je op die manier met een op een heel praktische, doelgerichte manier, maar het blijven social skills. Dus goeie sociale vaardigheden die kom je overal in je leven weer tegen en ze komen altijd weer van pas.

Wat zou je zeggen dat jouw grootste resultaat is wat je hebt behaald qua vrouwen versieren? Waar ben je het meest trots op?

Die 20 chicks, dat is wel echt een zieke mijlpaal. Laatst had ik er nog 20 in vijf maanden. Toen had ik het even opnieuw gedaan, maar dan beter zeg maar. Dus dat was ook wel een goeie.

Een aantal keer heb ik een streak van drie dagen gehad, dat is ook altijd wel lachen.

Ik had op een gegeven moment toen ik net in Groningen kwam wonen, toen had ik dus ook echt een half jaar voordat mijn studie begon. Dat ik nog wel gewoon kon werken, maar dat ik hier nog wel woonde en vet veel uit kon gaan. Toen had ik letterlijk de dag dat ik mijn huurcontract tekende meteen al een chick gebald en in de eerste week dat ik hier was toen stond ik al meteen op drie. En twee of drie daarvan zijn toen ook eigenlijk meteen een scharrel geworden zeg maar.

Vijf scharrels, drie tot vijf constante scharrels in een roulatie. De ene die haakt dan weer af, maar dan bal je ondertussen wel weer een andere dus dat vult elkaar dan weer een beetje aan zeg maar.

En dat ik dat, toen ik hier kwam wonen en letterlijk niemand kende, binnen een maand op zo’n manier had opgezet, dat was echt vet.

Ja, echt top. Ik heb het afgelopen jaar mezelf dus meerdere keren, dus niet één keer maar echt ik denk een stuk of vijf keer mezelf aangetoond dat het gewoon een kwestie is van de knop omzetten.

Als ik nu zeg van: “Yo, ik wil weer chicks in mijn leven” dan lukt het ook gewoon, consistent zonder falen. En dat is nou gewoon… Dat geeft zo’n geruststelling. Want eerst was het altijd zo van: “Als ik het niet doe dan krijg je het ook nooit meer” en nu weet ik gewoon zeker van mezelf van: als ik het wil en ervoor kies om daarmee aan de slag te gaan, dan heb ik dat gewoon. De skills en de ervaring en de kennis en de kunde heb ik en het is nu gewoon een kwestie van: “Yo, wil ik daar gebruik van maken: ja of nee?”

En er zijn gewoon oprecht tijden in mijn leven dat ik zeg van: “Nee, ik wil gewoon nu hierop focussen en ik heb geen tijd om vijf keer in de week uit te gaan en uren ermee bezig te zijn.” Ik kan mijn tijd gewoon beter besteden aan andere dingen die ik op dat moment belangrijker vind. Maar het is nu niet meer een kwestie van: “gaat het lukken, ja of nee?”, het is gewoon een kwestie van: “ga ik het doen, ja of nee?”

Vet. Echt chill voor je. Dat is zo’n fijne positie om in te zitten.

Ja, want voor heel veel gasten, zo was het voor mij vroeger ook zeg maar, dat het echt gewoon was van: “Gaat het ooit gebeuren?” zeg maar. Je zit in een soort van onzekerheid. “Ik wil het op zich wel, maar ik kan het niet, of het lukt niet”, weet je wel? Die voelen zich daar een soort van machteloos in. Dat ze wel heel graag een leuke meid willen ontmoeten of een vriendin willen hebben.

Wat zou jij tegen zulke mannen willen zeggen?

Let’s fakking go.

Ja, echt dat.

Ja, het kan.

Ik heb het voor mezelf zien gebeuren en ik heb het met heel veel gasten zien gebeuren en eigenlijk iedereen die ik zie en ken en heb gesproken zeg maar, die er actief mee aan de slag ging, met een half jaar tijd kan je echt grote sprongen maken.

En dan bedoel ik met een half jaar tijd echt intensief ermee bezig zijn. Mensen die zich er echt in gooien en er een half jaar consistent wekelijks, bijna dagelijks mee bezig zijn.

En voor de ene duurt het gewoon twee jaar of zo voordat ze echt goeie resultaten krijgen en voor de ander echt twee maanden of zo. Dat is én intensiteit, dus hoe hard doe je je best ervoor, maar ook echt van de persoon afhankelijk. Sommige mensen die hebben gewoon al van zichzelf dat ze redelijk sociaal zijn. Zij hebben gewoon al heel veel dingen goed zitten en goed mee zitten en goeie sociale intelligentie zeg maar. En er zijn ook mensen die dat niet mee hebben.

Je kan altijd verbeteren en sommigen hebben gewoon een heel hoog startpunt. Dus die zien ook heel snel veel resultaat, omdat ze al een hoog startpunt hebben en de andere die hebben gewoon een laag startpunt. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet op dezelfde plek kunnen komen, want dan duurt het gewoon langer voordat je er komt, omdat je een langere weg moet afleggen. Maar je kan net zo hard groeien als die andere mensen, weet je wel?

Ik heb eigenlijk nog nooit iemand ontmoet die het uiteindelijk echt niet kan. Die geen enkel succes, niks niet bereikt, geen enkel nummer, geen enkele vrouw zoent. Dat bestaat niet.

Misschien dat je nu in een situatie zit die je niet fijn vindt en niet prettig vindt. Een vervelende nare donkere periode in je leven om het dan zo maar te zeggen en dan zeker als je ermee begint en je gaat ermee aan de slag, gaan dingen niet vanzelf, of ga je heel veel tegenslagen krijgen.

Maar het ding is:

Op het moment dat je door blijft zetten, door die tegenslagen heen, kan je er op een gegeven moment ook doorheen komen. Maar op het moment dat je opgeeft en ermee stopt, zal je ook nooit uit die situatie kunnen komen. En misschien heb je de eerste twee maanden dat je uitgaat geen succes, maar op het moment dat je ervoor kiest om niet meer uit te gaan en er niet meer mee aan de slag te gaan, stopt ook je progressie.

En zolang je maar blijft verbeteren kun je ook competent worden, op het niveau komen dat je wilt. Maar op het moment dat je stopt met actie ondernemen en progressie te maken, zal je voor altijd de rest van je leven in die situatie blijven en zal het ook nooit beter worden.

En die realisatie was voor mij altijd de reden om hoe erg het ook tegen zat, hoe vaak ik ook werd afgewezen, hoe kut het ook was, om altijd door te zetten.

Je hebt er ook echt kut avonden tussen zitten hoor. Het is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik bedoel, de afwijzingen zijn ook gewoon echt zeg maar. Mensen zijn niet altijd aardig tegen je. En zeker in het begin ga je heel veel van dat soort nare ervaringen hebben en kan het ook heel begrijpelijk zijn dat je zegt van: “Nou, fok deze shit, hier heb ik geen zin in.”

Maar op het moment dat je een besluit neemt om ermee op te houden en op te geven, dat is het moment waar je progressie stopt en dan zal je ook voor altijd in een situatie blijven waarin je op dat moment verkeert. Maar als dat niet de situatie is waar je in wilt zitten, dan is opgeven gewoon geen optie.