In dit artikel lees je:

  • Hoe Martijn vroeger “Ik voel geen klik” te horen kreeg na dates, en dat nu veranderd is in: “Ik doe dit normaal nooit”.
  • Waarom een man met 100x zoveel geld als jij geen kans maakt tegenover iemand die weet hoe hij vrouwen moet versieren.
  • Martijn zijn ervaringen met langere vrouwen daten (hij zelf is 1.72)
  • En nog veel meer…

(Dit interview is gedaan door mijn assistent.)


Hey Martijn, dankjewel dat je tijd wou vrij maken voor dit interview.

Ja, tuurlijk. Het is ook best wel bijzonder, want zeg maar die cursussen die hebben mij echt vanaf nul, echt vanaf nul, tot best wel een gelukkig man gemaakt. Als ik dat zo mag zeggen.

Ja, ik denk weleens ik had het tien jaar eerder moeten weten, maar ik ben wel blij dat ik het alsnog weet ja.

Cool. Zullen we bij het begin beginnen? De periode voordat je Tim en de cursussen tegenkwam. Hoe zag je leven eruit?

Mijn leven zag eruit dat ik in Helmond woonde, in Brabant. En dat is typisch een middelgrote stad met waar maar een paar kroegen zijn. Toen ben ik in Delft gaan studeren op de TU een daar ook gaan wonen. Later terug verhuisd omdat ik het best wel een mannenstad vond.

Studie vond ik natuurlijk wel leuk, want anders zou je het niet doen, maar toen ben ik terug verhuisd naar Helmond, maar wel met het doel van nou, mijn werk is toch dadelijk in Amsterdam, want ik ben civiel technicus, dus ik probeer gewoon naar Amsterdam te gaan.

Dat was toen tijdens de crisis ook best wel prijzig, maar toen kon ik het toch wel betalen omdat mijn loon wel wat omhoog is gegaan. En toen nog was gewoon een flat in Helmond net zo duur als een flat hier, dat is echt absurd, dat kun je bijna niet meer voorstellen. Maar dat geluk heb ik toen echt met beide handen aangegrepen.

En toen had ik hier ook al wel wat dates, dus ik reed ook weleens op en neer vanuit Helmond naar Amsterdam, omdat ik gewoon wist dat hier heel veel vrouwen woonden. En toen, ja, toen ging dat ook niet goed, omdat ik niet wist hoe ik het aan moest pakken. Dus bij iedere date was het: ja, sorry, ik voel geen klik. En ik heb twee keer wel dat het lukte, maar toen was het op initiatief van de vrouw, die had gewoon zin in een avontuurtje.

Je zei net dat je tien jaar lang geen vrouw hebt aangeraakt. Kan je daar meer over vertellen?

Ja. Het kwam puur omdat ik niet zo goed wist hoe ik het aan moest pakken. Of door onhandig gedrag van mezelf, dat je eerder een vrouw wegjaagt dan dat je ze aantrekt.

Dat een chick zei van nou, ik ga nu maar even met je vrienden praten. Of dat een chick tegen mij zei van ja, je bent echt een hele aardige jongen. En toen dacht ik ook nog, met m’n domme gezicht, dat dat positief was. Later begreep ik pas dat is het allerergste wat een chick eigenlijk tegen je kan zeggen.

Dus dat soort dingen. En ook dat ze zei van ja ik voel geen klik, sorry.

Ja, voor mij was dat wel een gemis, dat ik niemand had. Ik heb op een gegeven moment wel echt overwogen om hulp te gaan zoeken. Ik dacht aan een psycholoog of zo, maar dat heb ik nooit gedaan.

En toen kwam ik eigenlijk op dat moment dus jullie tegen. Dus het nieuws van Tim in Amsterdam, en toen dacht ik in één keer van hee, hier moet ik iets mee.

Je wou hulp zoeken?

Nou, ja, ik heb ook weleens gevraagd aan vrienden van goh, hoe heb jij echt jouw vrouw versierd? Maar omdat vrienden van mij absoluut geen goede voorbeelden zijn, kreeg ik daar ook niet echt feedback van waar ik iets aan had.

En het is ook wel een beetje waar wat Tim ook weleens eerder in video’s zei: Sommige vrienden van mij die nemen echt genoegen met een zesje of met een vijf.

Ze zeiden ook in Helmond tegen mij van hoe kun jij nou zoveel lekkere wijven – zo zeggen ze dat daar – daten en ook versieren, hoe kan dat? En vrijdag toen had ik een date, en toen was ik met haar aan het zoenen, en toen kwam ik later op de avond dus die chick tegen waarmee ik die onenightstand had waar ik ook over gepost heb in de groep. De barman stond toen ook echt te kijken. Die kent mij wel, die zei van: “Dat had ik echt nooit verwacht van jou”.

Dat is misschien ook nog wel een beetje dat mensen het niet van mij verwachten, dat vrouwen ook weleens ontzettend verrast zijn. Dan denken ze, dat is een beetje een ingetogen jongen die, ja, misschien niet een hele vlotte uitstraling, en dan worden ze in één keer echt enorm verrast.

Waarom denk je dat mensen dat niet bij jou verwachten?

Nou heel soms met daten hebben ze denk ik weleens dat ik een beetje een ondeugende uitstraling heb. Maar omdat als ze mij zien, dan denken ze echt van oh, Martijn is zo’n stille. En ja, fysiek vind ik dat ik er wel vlot uitziet, ik sport wel echt flink ook.

Want ik merk dan dat vrouwen echt kijken en wel meer aandacht geven.

Dat, ja, dat vind ik stiekem wel leuk. Dus ja, niet te, maar gewoon een normale fysiek zeg maar.

Dat is echt een heel goed punt wat je nu aankaart. Want veel mannen denken dat je de knapste man op aarde moet zijn, en de rijkste man op aarde moet zijn, en super gespierd moet zijn. En dat die man, die krijgt alle vrouwen. Maar dat is niet zo.

Nee. Is ook heel prettig dat het niet zo is, want ik zal je heel eerlijk vertellen dat ik een keer iemand, nou, die man flipte hem echt. Je hebt in Amsterdam zo’n vastgoed café, waar een beetje vastgoedjongens komen die het ook financieel behoorlijk gemaakt hebben. En toen was ik er een keer met mijn eigen auto, dat is een Mazdaatje, en die parkeerde ik toen naast die Porsche.

En toen ging ik op een gegeven moment met een hele mooie vrouw naar huis, en die man met die 911 die flipte de week erop nog eens een slag in de rondte. Hij zei:

En toen zei ik ook tegen hem van daar gaat het niet om. Ik zei daar heeft het niks mee te maken.

Ja ik ben toch wel heel erg blij dat het daar niet om gaat. En vriendinnen van mij zeiden ook weleens van ja Martijn, je hebt niet de mooiste neus… maar ik vind dat niet zo belangrijk.

Het maakt echt niets uit.

Kan je ons meenemen in hoe jij uiteindelijk Versiercoach en Tim tegen bent gekomen?

Ik hoorde op een gegeven moment een keer, nadat ik op vrijdag een date had gehad, de zoveelste mislukte, van “ik voel geen klik”… toen hoorde ik op een gegeven moment toen ik thuis was van, er is beroering in Amsterdam rond een datingcoach, rond ene Tim Veninga.

En dat is denk ik een jaar of vier geleden ongeveer, en toen dacht ik van hee, hier moet ik eens eventjes naartoe gaan googelen, en toen zag ik op een gegeven moment ook de Manslut Meesterschap pagina, en toen hij ook echt zei van als het niet werkt dan krijg je al je geld terug. Toen dacht ik meteen van, dit moet ik hebben.

Ik heb het ook meteen aangeschaft, en in het begin begreep ik het ook niet. Seksueel over de top zijn, ik dacht wat bedoelen ze daar nou mee? Maar toen voegde Tim ook nog eventjes video’s toe van Sziget, dat die daar op het festival iemand versierde, en later ook nog een video zonder stem, maar dan zag je wat hij met lichaamstaal deed. Nou, dat vond ik echt top.

Dat had ik van vrienden van mij nooit kunnen leren. Want ik kom uit een bèta-omgeving, het typische stereotype technische universiteit, en mannen die het minst vlot zijn met vrouwen over het algemeen. Maar dat, ja, dus daar heb ik echt nooit iets van kunnen leren. Ik had ook echt al tien jaar geen vrouw meer aangeraakt zeg maar.

Hoe heeft het hele proces je uiteindelijk veranderd? Hoe heeft het je leven veranderd?

Nou wel echt heel erg positief. Dat ik tegenwoordig veel makkelijker met vrouwen praat, dat ik ook wel gelukkiger ben en dingen heel makkelijk kan relativeren, en dingen kan zien. Je kunt ze ook veel beter lezen. In het begin wist je echt totaal niet hoe en wat, en nu kun je toch wel vaak merken van oh, zij is op zoek, zij is bezet, of zij is écht op zoek, als je hier maar over mee gaat praten dan lukken dingen. En dat soort dingen. En ik had in het begin echt geen idee van hoe of wat.

Ja, ik heb echt inmiddels met meer dan honderd vrouwen gezoend. En ik denk met wel meer dan zestig in bed gelegen. Drie relaties gehad. En ook dat een chick op een gegeven moment tegen mij zei als ze dan kuste, van ja, ik was het eigenlijk helemaal niet van plan. En nog eentje, die zal je misschien heel erg leuk vinden, ik ben 1.72 meter lang, en ik heb twee relaties gehad met vrouwen van 1.85…

En dan word je op straat echt aangekeken door de chicks he. Dat is hier, want Amsterdam is dan toch een beetje de stad van het uiterlijk, als ik met een chick op straat loop die langer is dan ik, dan kijken echt alle vrouwen. Op station Zuid zei een chick ooit tegen mij van, hoe doe jij dat? En één keer zei iemand, ben jij Napoleon?

Dat vond ik ook echt top gewoon, vond ik echt top.

En ik had afgelopen vrijdag dan, dat meisje was ook langer, en we gingen met de metro naar huis, en toen, ja, toen keken mensen ook als we aan het zoenen waren. Omdat ze toch wel echt een stukje langer was dan ik.

Daarvoor waren er, ja, bijna geen vrouwen in mijn leven.

Misschien dat ik met twee geslapen had, denk ik.

Ja, het is echt honderdtachtig graden gedraaid. Dat kun je echt stellen. Want ik post ook weleens dingen op Facebook, in de groep, om mensen een beetje te helpen. Want dan denk ik van, dit zijn mijn resultaten. Of ook weleens de chatgesprekken. Soms ook weleens telefoonschermpjes, vanuit een geslaagde positie, dat een chick zegt ”ik ga nooit met je op date” en dan uiteindelijk van ”is goed, wanneer spreken we af?” Dat vind ik ook echt goud gewoon, als het dan toch lukt.

Wat doet het met je zelfvertrouwen?

Ja, dat is ook wel echt enorm toegenomen. Het is nog steeds niet altijd leuk als je wordt afgewezen. Want soms zeg ik weleens van ja, dat went nooit, maar dan denk ik altijd van, je bent een man, het hoort erbij. En de chick is altijd aardig, ze voelt zich altijd gevleid. Dus het heeft mijn zelfvertrouwen heeft het echt enorm geholpen, ja, absoluut.

Kan jij veel jonge vrouwen daten, lukt dat?

Ja. Ik heb toch wel nog weleens iemand van eenentwintig gedatet, en tweeëntwintig, maar ik moet wel zeggen, voor een relatie vind ik de dertigers wel het interessantst. Maar ik heb ook weleens een keer een veertiger gedaan, voor het fysieke, omdat het gewoon een hele mooie vrouw was. Dus echt een spectrum heb ik gedatet van de eenentwintig tot en met de tweeënveertig. En, maar meestal toch wel de dertigers. Dat vind ik wel het leukste.

Wat zou je aan andere mannen willen vertellen als ze de cursussen hebben? Wat heeft voor jou gewerkt om ze door te nemen en er resultaat uit te halen?

Ja, eigenlijk letterlijk de stappen doorlopen. En ze dan ook echt uit gaan voeren. Ik ben in het begin ook naar andere kroegen gegaan om zeg maar niet in m’n stamkroeg op m’n gezicht te gaan. En dat werkt ook echt heel erg goed.

Ik zou zeggen, probeer het maar een keer. Want ik heb ook weleens een keer gehad, dan was ik toch niet snel genoeg, en toen wilde ze toch na één drankje weg. En toen dacht ik van ja, je moet toch al wel eerder al een keer laten zien van ik vind je leuk, of dan maak je een keer een opmerking. Dat doet het echt wel goed.

Ik heb nog een allerlaatste vraag. Wat was het moment waarop je echt besefte, ik ben goed geworden met vrouwen. Weet je dat nog?

Toch wel denk ik een jaar geleden. Toen ik, want ik heb ook weleens uitdagingen gezocht he, van je stapt maar op de tien af. Echt van, echt Martijn, je stapt maar op de tien af.  En toen ik op een gegeven moment een hele mooie vrouw aan het zoenen kreeg, toen voelde ik me op een gegeven moment echt wel een beetje de koning toen, gewoon van geluk ook.

Ik vind het heel tof dat het zoveel beter met je gaat, en dat je een stukje gelukkiger bent. Het is heel knap wat je hebt gepresteerd.

Ja. Want ik moet ook heel eerlijk zeggen, ik praat er ook met collega’s nooit over. Ik zeg altijd als een collega er naar vraagt dat ik eigenlijk heel erg slecht ben met vrouwen.

En dan ook bij vrienden van mij, die weten nu inmiddels wel beter, maar die denken ook in Helmond toch weleens een beetje uit jaloezie dat iedereen hier heel erg gewillig is. Maar ja, dan denk ik ook van Martijn, laat ze dan maar gewoon in die waan.

Ja. Want ik zal je heel eerlijk vertellen, een collega van mij is ook echt een hele vlotte gast, die durft ook wel op vrouwen af te stappen alleen die heeft niet die cursus. Die weet ook niet altijd wat hij moet doen. Maar die vertelde op een gegeven moment tegen twee hele knappe collega’s van ons, vrouwen, hij vertelde tegen ze hoeveel onenightstands hij wel niet had gehad.

En toen dacht ik echt van, oh oh oh, doe dat echt niet Brian. Want je maakt jezelf zo belachelijk. Ik dacht, ik weet zeker dat Nora en Annemiek ook menigmaal het bed gedeeld hebben, maar die praten daar niet over.

Dus nee, laat je niet uit de tent lokken