In dit interview leer je:

  • Hoe Rick in 3 jaar tijd van een wiet verslaafde lowlife naar een all-round baas is gegaan
  • Welke simpele stappen hij heeft genomen om van 18 naar 120 bedpartners te gaan
  • Wat je kunt doen om uit een negatieve spiraal in je leven te komen
  • Waarom uitgaan met gelijkgestemden zo belangrijk is + waar je die mannen kan ontmoeten

(Dit interview is gedaan door mijn assistent)


Hoe zag jouw leven er een paar jaar geleden uit?

Ik woonde in een dorp en ik had eigenlijk heel lang een relatie met een best mooie chick, die ik op de een of andere manier had kunnen krijgen. Op een gegeven moment ging dat over en bleef ik heel lang met haar hangen, omdat ik eigenlijk nooit andere chicks had en voor een dorp ging ik niet echt vaak uit en zo.

Ik had ook helemaal niet zo veel succes op stap. Ik voerde mezelf altijd super dronken en alleen dan durfde ik iemand echt aan te spreken. Alleen als ik belachelijk dronken was. Maar ik had nooit echt succes.

Ik woonde thuis, dus ik kon ook nooit echt iets doen met chicks. Hier en daar als mijn moeder weg was, dan nodigde ik iemand eens in de zo veel maanden uit.

Ik zat vooral op Tinder en dat was al helemaal dramatisch. Ik zat uren met chicks te appen, voor de gezelligheid. Ik heb zelfs ooit een keer met een chick gebeld voor de fun. Dat zou ik nu nooit meer doen. En het leverde ook nooit echt iets op of zo, ook al had ik er zo veel tijd in geïnvesteerd.

Ik werd er best wel vaak gewoon een beetje te neergeslagen van. Ik dacht dingen als:

“F*ck, ik wil zo veel chicks maar het lukt maar niet. Waarom lukt het andere mensen wel en mij niet? Ik doe zo veel moeite en ik probeer al die gesprekken te voeren…”

Het is best dramatisch. Alhoewel ik wel echt een mooie ex had. Dat was geluk of zo, I don’t know.

Wat waren uitdagingen die je destijds had, waar liep je tegenaan?

Vooral eigenlijk met het stappen, hoe ik vrouwen mee naar huis kon nemen en dat soort dingen. Puur omdat ik ook gewoon thuis woonde en nooit echt een slaapplek had waar ik uitging, want ik woonde in een dorp ernaast.

Ik kwam nooit echt in aanraking met mooie vrouwen. Het waren altijd mijn vrienden die met hen aan het praten waren. Ik was een beetje het buitenbeentje. Dus ik wilde ten eerste mooie vrouwen in mijn leven kunnen krijgen en dat lukte niet, en veel vrouwen ook niet. Ook niet meer dan een keer een Instagram delen of zo. Dat was het dan wel.

Dus mooie vrouwen en veel vrouwen. Waar ging het mis?

Ik denk dat ik mezelf niet mooi genoeg vond of waard genoeg vond om überhaupt met zo iemand te praten. Ik dacht “die persoon wil me toch niet hebben.” Er zijn zo veel andere mooie mannen, die lukt het wel en mij niet. Dus ik gaf het een beetje op. Plus ik denk dat het ook kwam omdat ik op Tinder alleen maar van die dikke lelijke chicks als match kreeg, waardoor mijn zelfbeeld ook slechter werd.

Was er een periode waarin je het ook echt had opgegeven?

Er was een periode waarbij ik veel op Tinder zat en ik ook echt elke week uitging. Toen werd ik heel dronken en shit. Hier en daar ontmoette ik misschien één keer per maand of één keer in de twee maanden een keer een chick.

Maar op een gegeven moment gaf ik die shit op en ging ik niet meer echt op stap en ging ik ook niet meer echt op Tinder. En had ik ook helemaal geen chicks in mijn leven, to be honest.

Ik denk dat ik echt meer dan een half jaar droog stond op een gegeven moment en in die periode ging ik alleen maar blowen. Ik denk dat het een soort van loop was of zo. Ik dacht:

En dan blowen. Dus toen kwam ik in een periode waarin ik gewoon heel veel ging blowen en eigenlijk niet zo vaak meer op stap ging, of bijna nooit. Misschien één keer in de maand of zo, maar dat was het dan.

Daarnaast werkte ik wel heel veel. Ik werkte echt ongeveer 40 uur per week en had sowieso mijn eigen business nog daarnaast en school en mijn hbo bachelor dan.

Ik werkte in een supermarkt. Ja, ik werkte in een supermarkt en ik had op mijn 18de wel een vast contract gekregen. Het was gewoon bij de kassa, brood, vleesafdeling. Allemaal van die dingen, dus een baan waarbij je op je 16de zeg maar terechtkomt.

En ik bleef er ook in hangen. Ik was één van de weinigen die daar dan ook echt bleef hangen en dan denken die jonge mensen van: “Why the hell zou je zo lang hier willen werken?” Ik was die persoon die daar nog steeds bleef. Maar het verdiende gewoon best wel goed voor mijn leeftijd en ik had een vast contract. Het was een beetje in mijn comfortzone.

Ik vond het werk niet zo heel leuk, maar ik kon wel geld verdienen en vooral bezig blijven denk ik. Ik was altijd wel gemotiveerd. Ik wilde altijd wel iets doen met mijn leven. Ik wilde niet stil zitten, maar toch wel wiet roken.

Dus aan de ene kant wilde je wel dingen, maar het lukte gewoon niet?

Ja. Ik probeerde het wel zonder enig verkennen of zonder iets van een cursus gekocht te hebben, dus echt een beetje uit mijn eigen drive. Maar op een gegeven moment lukte het niet hoe ik het wilde, op werkgebied, maar ook qua vrouwen en eigenlijk ook met alle trots en zelfvertrouwen. Toen ging ik eigenlijk meer accepteren van: “ja, whatever.”

Maar op een gegeven moment, toen ik ook veel ging blowen, gaf ik er ook echt geen reet om. Het boeide me niet of ik chicks had, ja of nee. Het boeide me niet wat andere mensen van me dachten. Ik had op een gegeven moment zelfs een knotje in mijn haar. Ik had zo’n hipster kapsel toentertijd ook. Dus ik denk dat ik door die wiet ook gewoon zoiets had van:

Maar op een gegeven moment kreeg ik echt een burn-out en moest ik stoppen met wiet roken, want als ik rookte dan gaf het niet meer hetzelfde effect als daarvoor toen ik mij chill voelde. Ik werd er een beetje oncomfortabel mee en ik ging mezelf een soort van dwars zitten.

Dus op een gegeven moment ben ik door die burn-out ook echt gestopt met wiet roken en toen moest ik weer satisfaction zoeken in de dingen die ik bereik of doe. Dus ik kon het niet meer faken door het roken, laat ik het zo zeggen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat je op zoek bent gegaan naar een datingcoach die je kon helpen?

Dat was echt een hele mooie avond man. Het was na die burn-out, ik denk een jaar later of zo. Ik ging dat jaar na die burn-out ook niet echt meer op stap, ik ging alleen maar werken en naar school en deed verder niet echt iets, bijna niks. Ik stuurde wel hier en daar een keer een appje naar klasgenoten om te gaan chillen of zo, dat was toen mijn game, maar mij lukte het nooit eigenlijk. Dus dat was echt het verschrikkelijkste jaar ooit, ik zweer het.

Op een gegeven moment moest ik op kamers en dat was echt het beste wat mij ooit overkomen was. Mijn ouders gingen scheiden. Ik wilde nooit op kamers, ik wilde gewoon thuis blijven. Ik wilde geen geld uitgeven aan huur en dat soort dingen. Maar het moest en ik had het geluk dat ik best wel snel ergens een kamer kreeg midden in het centrum van Tilburg. Echt om de hoek had je een kroegenstraat, op vijf meter. Het was echt insane.

En toen ging ik op stap en had ik dus weer die drive die ik voor de blowperiode had, dat ik single was en wilde stappen en vrouwen wilde versieren. En grappig genoeg: ik had al wat succes. Toen ik net op kamers ging, ontmoette ik denk ik wel bijna twee vrouwen per maand of zo, door gewoon dronken te zijn en weet ik veel wat te doen. Ze waren meestal dik en lelijk. No offense naar dat soort mensen, maar het was niet het type vrouw waar ik echt gelukkig van zou worden.

Maar op een gegeven moment dacht ik van: “Hé, ik heb wat succes.”

En ik weet nog dat ik op een gegeven moment gewoon in mijn kamer zat en op Google of YouTube iets typte over alleen uitgaan. Ik denk dat dat het was, want ik had geen vrienden die uitgingen en ik wilde heel graag uitgaan en ik vond het super leuk. Dus ik drukte op een video “hoe kan ik alleen uitgaan” en toen kwam ik bij de video van Tim met Ali. Zo ben ik er eigenlijk terechtgekomen door letterlijk gewoon iets in te vullen wat ik wilde weten over dating.

Of het ging misschien over hoe ik beter kon worden op Tinder. Ik denk dat het dat eigenlijk was trouwens, hoe ik beter kon worden op Tinder. Alleen uitgaan, dat kwam later. En de eerste cursus die ik ooit heb gekocht was ook Van Chat Naar Bed.

(Edit van de redactie: Wil jij meer weten over hoe je meer uit Tinder kunt halen? Begin dan met deze tips.)

Waarom wilde je beter worden met vrouwen versieren via Tinder?

Omdat het altijd een soort van mijn grootste instroom was van vrouwelijk contact in die tijd. Ik ontmoette meer vrouwen via Tinder dan via uitgaan eigenlijk. En ik vond het makkelijk. Ik had geen zin om echt vrouwen aan te spreken, dat is eng. Alleen als ik dronken was, maar je bent niet altijd in die party vibe waarbij je je echt constant goed voelt.

Dus Tinder was een soort van makkelijke oplossing. Ik ben toen naar die video toegegaan en ik heb wat tips gekregen van Tim over hoe je op Tinder moet appen en zo. Op een gegeven moment dacht ik: “Weet je wat? Ik heb € 200/€ 300. Waarom ook niet? Laat ik het gewoon doen.” Ik werkte ook zo veel en ik deed uiteindelijk toch niet echt iets leuks. Ik had niet echt andere activiteiten behalve werken, dus ik dacht “die € 300, let’s freaking do it.”

Op een gegeven moment maakte het echt sense en werd ik echt zo’n knip- en-plakmonster met lines eruit gooien zonder dat ik eigenlijk echt begreep wat het principe erachter was. Maar het grappige was: het werkte gewoon als een speer.

Ik had denk ik nog nooit drie dates in één week gehad. Ik had ook gelijk succes en de eerste date die ik toen kreeg via Tinder leidde ook tot sex. Echt gewoon alles typisch gedaan volgens het boekje. Een koffietje gekocht en na minder dan 40 minuten bij elkaar te zijn geweest, stond ze al bij mij binnen. Daar nog wat gedronken, een move gemaakt en bam: fuck buddy. Dat had ik echt nog nooit gehad. Ik dacht “Wat de hell is dit?” en toen was ik eigenlijk verkocht.

Alles wat hij [Tim] in het begin tegen mij zei en ik ging toepassen, werkte ook en ik merkte meteen verschil en ik werd echt super gemotiveerd. Ik had niet echt de behoefte om ergens anders informatie vandaan te halen of zo.

Waar twijfelde je aan voordat je besloot om een cursus van Tim te kopen?

Ik dacht een beetje sceptisch van: “Ja, ik kan deze shit toch niet leren. Het is onmogelijk. Het is gewoon: je kan het of je kan het niet. Ik kan het niet echt leren.”

Daarnaast had ik niet zo veel obstakels of zo, want ik wilde het echt super super graag. Het geld… Het was best een flink bedrag voor een student voor zo’n cursus vond ik, maar toen ik zag dat je een geld-terug-garantie had en dat soort dingen, dacht ik van: “Ja, er is eigenlijk niet echt een risico. Wat heb ik ook te verliezen?”

Hoe gaat het nu met je?

Ja, dat is echt niet te vergelijken met toen man. Als ik terug zou gaan naar de periode hiervoor en ik bedenk hoe het zou zijn om nog steeds zo te leven, dan word ik echt super depressief denk ik. In de tussentijd heb ik al veel meer cursussen gedaan en ben ik heel veel andere dingen gaan doen. Het leven nu is echt onwerkelijk. Ik heb nog steeds veel te leren merk ik, maar ik krijg zo veel succes dat het proces super leuk is.

Wat is de grootste verandering die je hebt doorgemaakt qua vrouwen?

Ik ging heel veel vrouwen daten, veel meer dan ik ooit zou denken. In het begin deed ik zo veel Tinder. Dat ging redelijk goed, best prima eigenlijk. Op een gegeven moment ging ik ook wat uit en daar had ik ook wat succesjes. Toen merkte ik: “Dit is ook te leren, dit is ook interessant.”

Maar waar ik echt het meeste uit heb gehaald en waar ik echt het gelukkigst van ben geworden, is toch Daygame. Het kaliber vrouwen wat ik versierde met Daygame toentertijd, was zo veel insaner dan Nightgame – en Tinder helemaal.

Dus op een gegeven ben ik eigenlijk wel minder gaan Tinderen en nu gebruik ik Tinder al best lang niet echt. Puur omdat Daygame veel efficiënter is natuurlijk, en Nightgame is zo veel mooier en zo veel leuker. Het pusht je ook om uit je comfortzone te stappen, dat is leuker dan dat je thuis zit en beetje loopt te swipen. Maar hé, als het voor je werkt dan is het awesome.

(Tip van de redactie: Als je meer wilt weten, check dan deze blog over daygamen en dit artikel over nightgamen.)

Ongeveer een half jaar na die cursus was ik al aan het daten met modellen en zo. Bij de modellen dacht ik van:

“I never expected this.”

Of ook bloggers die weet ik veel hoeveel duizenden volgers hadden. Ja, vooral dat ik echt met heel veel mooie vrouwen in aanraking kwam. Ik heb nummers gekregen van bloedmooie vrouwen.

Ik denk dat ik tot nu toe, anderhalf jaar lang, nog steeds consistent elke week een ander heb. Misschien wel meer trouwens, zes of zeven of zo per maand. Ik heb in één maand bijvoorbeeld 13 of 14 verschillende bedpartners gehad. Dat had ik echt nooit verwacht. Maar ook mooie vrouwen. Niet het soort vrouwen dat ik had toen ik op Tinder zat en die van voor mijn blowperiode, die waren ook van een heel ander kaliber.

Wat de recente ontwikkeling is, is dat ik echt mijn droomvrouw heb ontmoet. Dat is echt grappig. Ik had altijd zo’n beeld van: “Ik wil een super dunne vrouw die blond is en toevallig ook nog leuk.” En ik merkte op een gegeven moment door heel het proces, dat iets vinden wat je helemaal wilt, niet zo heel makkelijk is. De droomvrouw die ik eigenlijk altijd had willen hebben voordat ik hiermee begon, heb ik gevonden en grappig genoeg een week later nog eentje.

Dus ja, ik weet niet of het hierbij gaat eindigen. Ik denk het niet, ik denk dat het alleen nog maar het begin is. Wat kan ik zeggen: bijna 120 bedpartners gehad. Tot mijn 22ste had ik er 18, ik ben nu 24 jaar en ik sta op 119, dus in twee jaar tijd heb ik een stuk of 100 verschillende vrouwen gehad, waarvan ik sommigen ook regelmatig heb gedatet.

En de rest van je leven?

Het is echt awesome. Ik heb niks te klagen. Ik heb nu een soort van juist het idee dat dit echt de droom is die ik een paar jaar geleden had van: “ik wil zulke vrouwen” en die komen ook echt in mijn leven. Maar het kan nog zo veel beter en ik ga ook gewoon door. Het is echt het begin van een super awesome life.

Los van vrouwen fixen heeft het me ook geholpen in mijn leven. Ik heb geen burn-out meer. Ik ben op een gegeven moment, vier maanden of zo nadat ik Tim ben gaan volgen, verhuisd naar Barcelona met het doel beter te worden met vrouwen, onder andere.

Ik had daarvoor al een bedrijfje, maar het was meer een hobby I guess. Ik deed er niet echt serieus iets mee om dat ook echt tot iets serieus te laten ontwikkelen, want ik wilde ook niet meer werken voor een baas of zo. Daar werd ik echt heel ongelukkig van. Op een gegeven moment heb ik mezelf dus echt in het diepe gegooid in Barcelona en binnen een paar weken of zo kwam ik erachter dat dit ook een sustainable job kon worden, waardoor mijn mindset ook veranderde. Ik wilde niet meer voor een baas werken en ik hoefde het ook niet op dat moment.

Dus op een gegeven moment had ik heel veel vrijheid en dat was echt insane.

Verder met mijn gezondheid: dat gaat ook veel beter. Natuurlijk minder stress, gelukkiger, want hé, ik hoef niet meer voor een baas te werken. Ik kan doen wat ik wil en wanneer ik dat wil. Als persoon ben ik heel veel assertiever geworden. Puur door alle successen misschien, door de ervaringen. Ik ben veel zelfverzekerder geworden en ik ben ook echt super gelukkig met de doelen die ik behaal en de dingen die ik doe. Dat drijft me echt. Ik kan nu niet meer stil zitten.

En ook wat mijn gezondheid betreft: ik ben er nog lang niet, maar ik vind het pad waar ik nu op zit de echte shit. Ik zou ook niet anders meer willen. Ik zou nooit meer terug willen gaan naar werken voor een baas, ergens wonen waar ik niet wil wonen. Verplichtingen hebben en dat soort dingen.

Over je gezondheid: je hebt echt al heel goede resultaten behaald. Hoe ben je daar aan gaan werken?

Oh ja, dat is echt awesome. Dat is best recent eigenlijk. Ik ben ook echt aan het letten op mijn calorieën, maar ik doe het helemaal niet zo heel goed. Veel minder accuraat dan Tim aanbeveelt. Het kan nog wel beter, maar ik ben wel echt heel veel kilo’s afgevallen.

Door mijn kleren zag je het niet echt, maar als ik bijvoorbeeld een wit overhemd aanhad of zo, dan zag je het wel. Sinds ik er drie maanden redelijk serieus mee bezig ben en ik dus niet meer zo veel ben gaan eten en ik regelmatig naar de sportschool ga en ik echt meer groente en dat soort dingen ben gaan eten, toch zeven à acht kilo afgevallen en ook sterker geworden.

Door te sporten word je sterker en gezonder

Ik zie er veel beter uit naar mijn idee. Ik krijg er meer complimenten over, dat is ook altijd goed. Maar dat is iets waar ik eigenlijk recent mee begonnen ben en waar ik meer op wil focussen. Dus ja.

Wat ik heel fijn vind, is dat het makkelijk is: dus wat je moet eten en dat je echt drie maaltijden per dag neemt. Ongeveer zo veel groente, zo veel eiwitten, zo veel koolhydraten, als ik me niet vergis. Het is niet te ingewikkeld en Tim geeft ook heel veel voorbeelden, van: “Hé, als je eiwit kiest dan kun je tussen dit kiezen, en tussen koolhydraten kun je dit kiezen.” Dus dat was best wel makkelijk te volgen.

Dat komt uit het Van Bitch Naar Baas Boek, daarin staat ook het trainingsschema. Eerst deed ik maar wat. Ik ging gewoon dingen doen en nu doe ik vooral combat exercises. En ik merk dat ik heel veel resultaat krijg, ook al hoef ik niet zo heel veel naar een sportschool te gaan qua tijd. Dus het schema dat hij daarin deelt, dat is echt awesome. Hij geeft ook meerdere voorbeelden, dus stel dat je niet zo vaak kan, dan heb je daar een ander schema voor natuurlijk.

Welke versierpoging zal je nooit vergeten?

Ik heb echt heel veel verhalen. Er zijn er een paar waarbij ik echt door Tim zijn theorie te hebben gevolgd zo ver ben gekomen. Ik had het anders allang opgegeven waarschijnlijk.

Bijvoorbeeld toen ik nog op kamers woonde in Tilburg en ik net Manslut Meesterschap had gekocht, ging ik als een speer op stap. Ik sprak ook echt vrouwen aan en ik had elke keer de motivatie om ze aan te spreken, terwijl ik niet eens zo heel dronken was. Dat ging echt goed.

Op een avond had ik echt bijna elke mooie vrouw aangesproken in de kroeg, maar dat was niks. Dus op een gegeven moment loop ik naar buiten en ik dacht: “Ik ga mensen aanspreken die gewoon ergens buiten staan. Let’s do this.” Zie ik in één keer twee meisjes staan te bibberen van de kou. Dus ik spreek ze aan “What’s up girls?” Iemand zegt: “Ja, we komen uit Leeuwarden en we hebben onze laatste trein gemist en onze jassen liggen bij vriendinnen van ons die liggen te slapen.”

Dus ik heb er een praatje mee gemaakt. “Ik woon hier om de hoek en ik heb wel een kleed.” “Ja ja, dat is super, dank je wel, graag.” Dus op een gegeven moment nam ik ze mee naar huis, allebei, en had ze een kleedje gegeven en drinken, thee en zo.

Dus op een gegeven moment zeg ik: “Ja, we kunnen wel boven liggen, ik heb nog wel een bank en een matras of zo voor jullie.” Dus we liepen naar boven en zegt één chick in één keer: “Ja sorry, maar ik ben ongesteld.” Uit het niet niet. Echt, helemaal niet eerst seksueel geweest of zo, niks. En in één keer zegt ze dat. Ik zeg: “Ja girls, ik heb hier wel een matras dat ik kan opblazen.” “Nee, nee, ik blijf wel in jouw bed slapen.” “Ja, oké als jullie het per se willen.”

Kleren uit, doken in mijn bed en helaas was er eentje meteen in slaap gevallen, degene die ongesteld was, en met die andere heb ik dus seks gehad naast haar vriendin die lag te slapen.

Maar dat is best intens. Ik had ook zo vaak kunnen opgeven en gewoon naar huis kunnen gaan, maar ik heb echt optimaal gebruik gemaakt van alle mogelijkheden en uiteindelijk bijna een trio gehad. Dus dat was wel echt cool.

Zou jij andere mannen aanraden om Tim’s adviezen te volgen?

Ja, ja, ja. Je bent gewoon een sukkel als je het niet doet.

In eerste instantie denk ik dat mensen niet geloven wat ik heb kunnen flikken tot nu toe met de cursussen. Ik denk ook dat de meeste mensen gewoon over hun eigen ego heen moeten komen van: “Hé, ik ben niet goed genoeg.” Accept that shit en probeer beter te worden. Maar ja, als iedereen kon weten hoe ver ik bijvoorbeeld ben gekomen en hoe awesome het is, dan neem ik aan dat iedereen het dan wel zou doen. Dus ja. Het stelt echt niks voor, dat geld. Ik denk alleen maar aan de resultaten.

Wat zou je mannen mee willen geven die net beginnen?

Ja, ik denk echt dat het allerbelangrijkste is als je eraan begint, dat je er echt honderd procent voor gaat. Ik denk niet dat je echt veel resultaten zult behalen als je een soort van hier en daar een keer op stap gaat en dat soort dingen. Het kan je echt wel helpen en het zou nog steeds wel waard zijn.

Maar als je er echt veel uit moet halen, dan zou ik echt adviseren: vind een paar wingmen of zo. In normale mensen taal: gasten waarmee je samen achter de vrouwen aan kan gaan en die je helpen als het even tegen zit. Echt, dat maakt het zo veel makkelijker. Ik zou hier nooit zijn gekomen als ik alleen was. Echt niet, echt nooit. Maar als ik niet al die mensen om mij heen had die dit ook deden, dan was het zo veel moeilijker en dat is niet nodig en het is ook veel minder leuk.

Dus als je dit doet: blijf het doen, hoe kut het ook gaat, blijf het doen. Het komt op een gegeven moment goed, zolang je maar probeert beter te worden en daar ook echt naar streeft.

En geduld hebben. Gewoon geduld hebben. Ik heb nog steeds zo veel te leren. En hoewel ik echt al meer dan genoeg vruchten heb geplukt van de boom, zou ik ook nooit meer kunnen stoppen. Ik zou nooit meer met deze route kunnen stoppen. Ik zou het ook niet willen. Ik zou er echt heel ongelukkig van worden als ik nu in één keer bijvoorbeeld niet meer zou Night- en Daygamen. Ik zou echt super depressief worden denk ik.

Dus als je het doet: honderd procent ervoor gaan en met de juiste mensen, ga samen uit. Het is leuk. En het moet leuk zijn natuurlijk. Het is ook leuk. Het is ook echt zo’n leuk proces en je zult het zien, je kunt afgewezen worden en zo, maar uiteindelijk heb je zo veel meer leuke momenten die je gaat beleven en ze worden ook steeds leuker.

Hoe heb jij de mensen die gelijkgestemd zijn ontmoet?

Dat is echt de beste beslissing van mijn leven denk ik. Tim geeft weleens van die meetings eigenlijk waarbij hij een seminar geeft en je dan met z’n allen op stap gaat en dat is echt het leukste wat er is. En toen ik net Manslut Meesterschap had gekocht, zag ik dat er een evenement in Barcelona zou komen. Zonder enige twijfel had ik een ticket geboekt en had ik me aangemeld dat ik ook zou gaan en daar heb ik andere mensen ontmoet, echt gemotiveerde mensen.

Ik bedoel, je gaat niet zomaar naar een ander land met allemaal mensen die je niet kent, tenzij je echt gemotiveerd bent. Dus de meest gemotiveerde mensen die ik ontmoet heb, die waren ook daar. En twee van die mensen die ik daar ontmoet heb, zijn uiteindelijk ook mijn huisgenoten geworden en één daarvan is nog steeds een huisgenoot. Dus ja, meet met elkaar, en zorg dat je er bij die evenementen echt altijd bent.

Er is ook een Facebook-groep. Blijf met elkaar in contact: “Hé, wie woont er ook in Amsterdam?” En ga met elkaar meeten. Het is grappig, want met iedereen die ik ontmoet heb uit die groep, hoefde ik niet echt een connectie mee op te bouwen of zo, het was gewoon meteen aan. Dat vind ik zo mooi. Je vindt gewoon gelijkgestemde mensen en ik kan zelf echt uren over vrouwen praten, dat vind ik echt geweldig en iedereen daar dus ook. Als je dezelfde gespreksonderwerpen hebt, dan is het echt awesome en iedereen wil je helpen.

Wil je nog iets kwijt?

Als je echt zoiets hebt van: “Hé, ik ben niet tevreden over mijn liefdesleven” of zo, dan is dit wel echt de oplossing. Probeer het, je hebt niks te verliezen. Er gaat een wereld voor je open. Ik weet niet in welk stadium je zit wanneer je dit leest, maar iedereen kan hier sowieso van leren. Of je nou cool bent met vrouwen of helemaal niet, je zult nooit zo goed lullen als Tim waarschijnlijk. Alles wat hij je leert is gewoon een progressie op waar je nu bent.

En hopelijk voor wie dit ook leest in Amsterdam, want daar zit ik nu: misschien kunnen we een keer samen op stap gaan.