In dit artikel lees je:

  • De slechte-relatie-signalen die Ronald in hebben laten zien dat hij het maar beter uit kon maken.
  • Hoe hij van zijn aanspreekangst is gekomen.
  • Waarom een chick liever bij Ronald in bed lag, dan bij haar vriend.
  • En nog veel meer…

(Dit interview is gedaan door mijn assistent.)


All right, Ronald. Leuk dat je er bent. De eerste vraag waar we eigenlijk altijd mee beginnen: Zou je jezelf kunnen beschrijven voordat, je Tim Veninga, alle cursussen en alle adviezen tegenkwam. Hoe zag je leven eruit? Tegen wat voor dingen liep je aan?

Ja, natuurlijk. Ik had toen vier jaar een vriendin. De eerste chick die ik ooit gebangd had op vakantie, die was uiteindelijk ook mijn vriendin geworden. Ja, dat was helemaal, in het begin allemaal wel awesome, maar op een gegeven moment, na drieënhalf jaar, ja, seks was fakking slecht, fakking weinig seks, ze was bekrompen, preuts, en was ook echt ook helemaal geen leuke chick eigenlijk.

En op een gegeven moment toen, in de eindfase van die relatie, toen kwam ik op een gegeven moment de video’s van Tim een beetje tegen. En toen had ik ook een product gekocht van Tim en ja, op een gegeven moment dacht ik van ja, hij heeft gewoon zo hard gelijk. En eigenlijk door de dingen die Tim toen gezegd heeft, die podcast, dat is eigenlijk een soort van hetgeen geweest wat mij toen over het randje heeft geduwd om het uit te maken met die chick.

Want het was gewoon een fakking gare relatie en ze was ook niet leuk, dus ja, ik zat in een relatie, vastgeroest.

Ik wilde het wel eigenlijk uitmaken maar ook weer niet, omdat ik dacht van goh, misschien kom ik nooit meer een meisje tegen die zo leuk is, terwijl ze helemaal niet zo leuk was…

Hoe merkte je in je relatie dat het niet meer werkt?

Ja, op zich is seks sowieso in ieder geval een van de graadmeters. Als dat niet meer loopt, dan is dat wel een heel duidelijk signaal dat het niet goed gaat. Ander is inderdaad als je vaak onenigheid hebt. Ik denk dat dat wel de meest belangrijke graadmeters zijn.

En als dat juist omslaat, dan is het meestal niet echt goed. Tuurlijk heb je wel eens fases met je chick, dat je even iets meer onenigheid hebt dan gewoonlijk. En natuurlijk heb je ook wel eens fasen waarin je iets minder seks hebt dan gewoonlijk. Dat kan allemaal, maar als dat op een gegeven moment op een structurele basis is, dan is er, denk ik, wel iets mis. Dan zit je bij de verkeerde persoon.

En waar praten we dan over? Eén keer in de maand seks hebben?

Nou, dat was fakking gaar, gast, op een gegeven moment. Dat was nou ja, als het één keer per week was, dan was het, dan hadden we een goede week, zeg maar. Zij was dan zo’n chick, en dan was ze het hele weekend bij me, en zij was dan zo’n chick die dan aan het einde van het weekend op zondagavond dan zegt, zal ik je nog even aftrekken, weet je wel? Dat je dan denkt, nee laat maar.

Op een gegeven moment ging het naar dat niveau toe en toen dacht ik echt van, jezus, dit ga ik echt niet de rest van mijn leven volhouden, flikker op, weet je wel. En misschien was dat nog wel het ergste, je kon er dan ook niet met haar over praten, want alles wat je daarover zei ging sowieso per definitie in het verkeerde keelgat.

Nou hoopte je natuurlijk iets anders in haar keelgat te stoppen, maar dat gebeurde ook al niet. Ze wilde niet pijpen.

Weet je nog waarom je er dan zo lang mee hebt gezeten voordat je de stap zette om het uit te maken?

Nou, omdat ik niet beter wist. Het was mijn eerste vriendin. Dus ik dacht van ja, weet je, dit is gewoon normaal.

Ik leefde in de illusie dat het normaal was dat vrouwen minder zin hadden in seks en dat dat normaal is. Ik had gewoon geen referentiekader op dat moment.

Ik denk dat ik vanaf mijn 21ste tot mijn 25ste met haar had, toen heb ik het met haar uitgemaakt.

Het was al een keer uit geweest met haar. We hadden een gesprek van ja, het gaat niet zo lekker. Nee, oké, zullen we er gewoon mee stoppen? Ja. Dus we stoppen ermee en een paar dagen later had zij echt megaspijt en toen wilde ze me weer terug en weet ik veel wat. Dus toen dacht ik nou oké, weet je wel. Dus ik heb gewoon een gesprek met haar gehad, van oké, wat gaan we dan anders doen en bla bla bla bla bla.

Daarna was het weer gewoon kut, weet je wel. En toen voelde me ook een beetje in de maling genomen.

Ja, en Tim zei zelf van die dingen, toen in die video’s, van ja, de meeste mannen die nemen genoegen met een gemiddeld meisje, met gemiddelde seks, een gemiddeld leven. En toen dacht ik ja, eigenlijk, fak die shit. Ik wil geen gemiddeld leven, ik wil geen gemiddelde seks, ik wil geen gemiddelde chick. Ik wil echt veel awesomer dan dit. Nou. Zo.

En dan ben je weer single. Weet je nog hoe de eerste maanden waren voor jou als vrijgezelle man, vers uit je relatie?

Laat ik het zo zeggen dat ik me echt belachelijk goed voelde, sowieso. Dat is echt nog steeds een van de beste beslissingen ooit van mijn leven geweest. Als ik niet met haar zou zijn geweest, had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Maar die maanden erna waren echt een soort van, ja, er ging een hele nieuwe wereld voor me open.

Toen ook net op dat moment was de Daygame Academie cursus van Ali gelanceerd. En toen ging ik meiden aanspreken op straat en shit, weet je wel, al die shit toepassen, alle shit testen. En toen kwam ik ook op een gegeven moment in contact met andere gasten die de cursus volgden. Met een paar van die gasten heb ik nog steeds contact.

Wat waren de obstakels die je tegen bent gekomen?

Ja, voornamelijk omgaan met die aanspreekangst, zoals ze dat wel noemen. Maar gewoon daarmee dealen, zeg maar. Want dat was eigenlijk hetgeen wat jou het meeste opfokte, omdat je zenuwachtig was, fokte je het op.

En omdat je het opfokte, werd je weer zenuwachtiger.

Uit die vicieuze cirkel komen, is denk ik een heel belangrijk ding. Dat heb ik in ieder geval ervaren.

En ja, inderdaad, gewoon, hoe spreek je een chick aan zonder dat het ongemakkelijk is. Ja, dat.

Dus eigenlijk dat hele opstartproces, hoe begin je, dat is, denk ik, het moeilijkste. En op een gegeven moment had je wat meer routine, want op een gegeven moment had ik gewoon een soort van routine ingebouwd van oké, ik ga elke dag, tijdens mijn lunch ga ik niet op kantoor lunchen, maar ik ga gewoon even wandelen in de stad en dan spreek ik gewoon twee of drie chicks aan. Ja, en op een gegeven moment, dan wordt het een gewoonte, weet je wel.

En op een gegeven moment ging je dan ook night game erbij doen.

Nou, dat was weer een heel nieuw veld. En dat was eigenlijk ook veel lucratiever, veel meer, veel sneller ging dat allemaal. En toen ben ik eigenlijk volledig op night game gedoken, merkte dat ik daar beter in was uiteindelijk.

Grootste obstakels, ik denk gewoon ook weer hier: hoe begin je? En wat zeg je en hoe ga je om met je lichaamstaal. Dat waren eigenlijk wel de grootste uitdagingen.

Had je ook twijfels voordat je besloot om mee te doen aan cursussen? Weet je dat nog?

Ja, gewoon eigenlijk die standaardtwijfels die mensen hebben bij het doen van een aankoop. Gaat het wel werken, dat soort dingen, weet je wel? Ja, meer dat. Verder niet.

Oké. Tot zover hebben we Ronald die vier jaar in een relatie heeft gezeten, toen besloot om het uit te maken en weer is rond gaan sletten. Hoe lang heeft die periode geduurd en hoe gaat het nu met je?

Ik ben nu 30. Dus toen het uit ging was vijf jaar geleden.

Het gaat echt goed met me.

Ik heb nu wel een vaste vriendin, maar wel een supertoffe vriendin en heel relaxte chick, weinig drama in mijn relatie. En als ik al drama heb, weet ik gewoon supergoed hoe ik daarmee moet dealen.

Ik heb nu mijn eerste bedrijf drie jaar gehad, drieënhalf, nee, zo’n drie jaar gehad. Ja, meer geld op de bank dan ik ooit heb gehad. Ik ben nu bezig mijn tweede business op te starten. Ik ga binnenkort op reis voor drieënhalve maand. Even denken, ja, wat loopt nog meer goed? Het gaat eigenlijk best wel goed met me. Ja, dus dat is wel nice. Ja, awesome chick, knappe chick. Goede seks. Ze is nog bi ook, dus dat is ook chill.

Ik heb niet meer dat er mensen zijn die van mij verwachten dat ik om 11 uur ergens ben. Ik heb zeg maar, ik heb in principe geen verplichtingen door de dag heen. Ik beslis gewoon zelf wat ik op de dag doe. Niemand anders.

Nu is het voor de mannen die dit lezen misschien wel interessant om het over het stukje er tussenin te hebben. Want je stapt niet uit een relatie waar je ongelukkig in bent, en een weekje later heb je er een waarmee je wel blij bent. Daar zit een proces aan vooraf. Kan je mij meer vertellen over hoe dat voor jou is gegaan?

Nou ja, ik denk vooral een stukje, hoe noem je dat, een stukje overvloed of zo. Doordat je ook gewoon op een gegeven moment weet hoe je chicks moet versieren, bang je verschillende chicks, begin je ook een beetje te merken dat je bepaalde chicks wel meer wil en bepaalde chicks niet meer van wil. En begin je ook een soort van natuurlijke voorkeur te ontwikkelen, vanuit een soort van overvloed. In plaats van dat je maar met de eerste de beste chick in een relatie stapt die over je pik struikelt.

Dus, wat daar voor nodig is geweest, is ja, ook gewoon wel op het begin een beetje jezelf pushen. Jezelf goede gewoontes aanleren. Zorg dat je fit bent, zorg dat je een awesome leven hebt, zorg dat je gewoon ook chicks blijft aanspreken. Maak vooral niet de fout dat als je een of twee chicks hebt, dat je dan niet meer uitgaat, of dat je dan geen chicks meer ineens gaat aanspreken. Ja, consistentie is denk ik wel het sleutelwoord. Ja, vooral consistentie houden in de dingen waarvan je weet dat ze goed voor je zijn.

Weet je nog hoe de cursussen jouw leven gemakkelijker hebben gemaakt in die periode?

Ja. De Manslut Meesterschap cursus heeft me geholpen om een soort van superioriteitsgevoel te ontwikkelen ten opzichte van andere gasten in de club. Dus, waar je vroeger nog best wel impressed was door een dude die net even wat gespierder was of een dude die net even wat langer was of weet je wel, of om de een of andere super irrationele reden jij je onzeker voelde in een gesprek, of als een dude probeerde jouw chick af te pikken of whatever…

Ik heb veel meer zelfvertrouwen in de situatie zelf. Dus het heeft geholpen om zelfvertrouwen te geven in de situatie zelf, doordat je weet wat je moet doen, dat je echt altijd weet wat je moet doen.

En aan de andere kant ook een beetje de attitude aanhecht van als het mislukt, ja, fak it, lach erom, weet je wel.

En de andere cursus, even kijken, de Droomvrouwformule helpt gewoon heel erg om als je een chick eenmaal hebt, om gewoon goed met haar te dealen. Om haar te geven wat ze nodig heeft, maar om ook van haar te krijgen wat jij nodig hebt.

Weet je nog een moment waarbij je echt besefte dat je goed bent geworden met vrouwen?

Ja, dat was op een gegeven moment wel, even kijken, een jaar later. Toen merkte ik inderdaad wel dat ik er echt wel stappen in had gemaakt. Ik was toen 26 en opeens out of the blue…

Je moet het zo zien: Ik werkte toen ik het uitmaakte met mijn chick, al een jaar bij een bedrijf. En na ruim een jaar kreeg ik opeens, out of nothing, out of thin air, een verhouding met een collega van me, waar ik dus al twee jaar al mee werkte.

Nooit één keer mee gesproken tot die tijd en ineens, op een random zaterdagmiddag, zat ik bij haar thuis. Zonder, ja, in één keer gebeurde dat. En dat was dus een chick met een vriend. En in één keer, dus de vrijdag of de donderdag hadden we nog nooit een woord met elkaar gewisseld en op zaterdagavond lagen we in één keer met elkaar in bed. Toen dacht ik ineens, hé, wacht, hier gaat iets heel goed. Ja, dat was wel grappig, ja.

Ik heb toen nog zeven of acht maanden met die chick, met die vriend, nog gewoon gebangd. Dus dat was wel lijp. Wat nog lijper was dat zij op dat moment ook al bezig was met kindjes maken met met haar vriend. Maar wat het bizarre was is dat we eigenlijk gewoon een soort van verliefd op elkaar zijn geworden toen.

Dat was ook net het moment dat ik de Droomvrouwformule vlak daarvoor had geleerd met die, hoe noem je dat, die Meesterminnaar Methode. Die Meesterminnaar Methode heb ik bij haar dus echt helemaal kunnen toepassen en dat was ook waarschijnlijk waarom het zo lang duurde. Omdat voor haar de seks zo goed was dat ze het eigenlijk niet wou stoppen, maar ja, het moest wel een keer want ze wilde niet verder met mij maar met haar vriend.

Weet jij nog wat jouw favoriete onderdeel was van jouw hele Versiercoach-ervaring?

Ja, wat ik leuk vond is dat je op een gegeven moment gewoon merkt dat je de volledige controle hebt in situaties.

In een club bijvoorbeeld: Dat je uitgaat, dat jij gewoon een chick kiest en denkt van oké, die wil ik vanavond, en dat dat dan ook gewoon lukt. Dat is, ja, dat is denk ik wel het leukste. Maar ook gewoon, dat is leuk, maar dat is misschien een beetje oppervlakkig. Wat op een gegeven moment ook leuk is, is dat je echt superleuke chicks ontmoet waar je echt ook een connectie mee hebt.

Wat zou je tegen mannen willen zeggen die op dit moment in een slechte relatie zitten? Of in het algemeen niet tevreden zijn met hun liefdesleven?

Ja, ik zou vooral zeggen van goh, doe jezelf niet tekort. Ja, als jij niet gelukkig bent, waarom verander je dan niet? Wat houdt je tegen?

Ja, dat je misschien een paar maanden eventjes met jezelf moet spelen in plaats van dat je je net iets te dikke vriendin dan doet.

Ja, nee, ik zou gewoon zeggen van kappen met die shit en ga eens aan jezelf werken. Ja man, ik hoop dat er meer gasten jullie kant op komen, want voor mij was het in ieder geval heel erg behulpzaam.

Het heeft niet alleen iets in beweging gezet in mijn liefdesleven, maar ook gewoon in de rest van mijn leven. Want het is gewoon een soort van switchmoment geweest waar ik ook hele andere dingen ben gaan aanpakken in mijn leven. Dus niet alleen mijn liefdesleven, maar ook zakelijk, gezondheid, alle dingen die eigenlijk echt structureel bijdragen aan je geluk, zeg maar.

Awesome, mooi om te horen man. Ben blij voor je.

Thanks, man. Thanks:)