Als man wil je de mooiste vrouwen daten, geweldige dates hebben en hopelijk ook succesvolle relaties.

Maar er staat iets in de weg.

Je hebt moeite om te zien of een vrouw je leuk vindt.

Daar gaan we nu wat aan doen.

Want hieronder leer ik hoe je exact kan zien of een vrouw je leuk vindt. Ik geef je een lijst van 30 signalen waar je op wil letten.

En als die 30 signalen nog niet genoeg zijn, dan geef ik je nog wat testjes die je direct uit kan voeren (in het echt of via de app) om erachter te komen of ze je leuk vindt.

Let’s go.


30 Signalen dat een vrouw je leuk vindt

Signaal 1: Flirterig oogcontact

Dit is de nummer één manier waarop we flirten. Oogcontact is het verschil tussen iemand die vriendelijk is, en flirt.

Het is zelfs zo elementair, dat we je dit gedrag zelfs kan zien bij mensapen.

Een vrouw die je leuk vindt, zal:

 • Naar je kijken
 • Vaker oogcontact maken
 • Langer dan normaal oogcontact maken
 • Vaker met haar ogen knipperen
 • Haar pupillen zijn vaak wat groter. Dit noem ik altijd de kitten oogjes.

Verder is het voor vrouwen ook een teken dat ze iemand leuk vinden wanneer ze vaak hun wenkbrauwen hoog optrekken.

Zo kijken ze immers wat vrolijker naar je en wordt het minder eng om haar aan te spreken.

Er is een kans dat je zelf ook aanvoelt dat ze geïnteresseerd in je is als ze dit doet – het is immers een heel biologisch aangelegde gewoonte van ons mensen.


Signaal 2: Kijken en verlegen wegkijken

Waar je ook bent op de wereld. In de westerse wereld, Zuid-Amerika, Japan of in Zimbabwe… vrouwen die met je flirten zullen dat altijd doen op deze universele manier:

 • Ze kijkt naar je en spant haar wenkbrauwen aan om zo met grote open ogen naar je te kijken
 • Dan sluit ze haar ogen, draait ze haar hoofd naar de zijkant en kijkt ze weg.
 • Ze kan zelfs haar gezicht wat bedekken met haar handen of giechelen.

Je herkent dit waarschijnlijk direct. Zo niet uit het echte leven, dan wel van films.


Signaal 3: Ze lacht

Een ander overduidelijk signaal is dat ze om je grappen lacht. Volgens deze studie is humor een

van de belangrijkste eigenschappen van een man die vrouwen aan zullen trekken.

Vinden andere mensen je niet grappig, maar zij wel? Dan weet je al helemaal zeker dat je binnen bent. Ook een lichte lach is vaak een goed teken.

Dit is met name zo wanneer dit een paar keer achter elkaar gebeurt.

Combineer dit signaal met minimaal 4 andere signalen in deze lijst om er zeker van te zijn dat ze je leuk vindt.

Hetzelfde geldt overigens ook wanneer ze van een afstandje naar je lacht. Vaak betekent dit dat ze verlegen is en niet zo subtiel een signaal aan je wil geven. Let dus goed op hoe vaak en in welke gevallen een vrouw lacht zodat je weet waar je aan toe bent.


Signaal 4: Ze plaagt je en gebruikt inside jokes

De beste dates die je hebt, zijn dates waarbij de spanning wordt opgebouwd. Dit doe je onder andere door haar te plagen.

Plaagt ze jou (terug)? Dan is dit een goed teken.

Dit is zelfs zo wanneer je niet op een date bent en bijvoorbeeld een casual gesprek hebt met haar.

Een andere manier van plagen dat je als een subtiel signaal op kan vatten, is wanneer ze een inside joke maakt. Inside jokes maken is een goed signaal doordat ze met haar volle aandacht interacties met je heeft en informatie onthoudt. Let dus zeker op of ze plaagstootjes aan je uitdeelt of inside jokes met je maakt.


Signaal 5: Een blije reactie wanneer jullie iets in gemeen hebben

Een ander klein signaal waaruit kan blijken dat ze jou leuk vindt, is haar reactie wanneer jullie allebei iets in gemeen hebben.

Hier is een klein voorbeeld:

Ik: “Qua hobby’s ben ik het grootste fan van boulderen”

Zij: “Omg, ik heb dat zelf ook weleens gedaan. Het is een beetje eng maar stiekem vind ik het heel vet”.

Als ze dit soort dingen in een gesprek zegt, probeert ze een connectie met je op te bouwen. Tevens wil ze graag laten zien dat zij je mening over iets deelt.

Waarom? Omdat ze hierdoor hoopt dat je haar leuker gaat vinden. Wees dus slim door te kijken of ze een signaal als deze aan je doorgeeft.


Signaal 6: Ze spiegelt je lichaamstaal

Spiegelen is wanneer je de ander’s lichaamstaal nadoet. Het is iets wat wij (en andere mensapen) doen om ervoor te zorgen dat we ‘bij de groep’ horen. Als jij bijvoorbeeld met je benen gekruist gaat zitten, zal je zien dat zij ook haar benen kruist. Of als jij geeuwt, geeuwt zij ook.

Werking spiegelneuronen

Als een vrouw jouw lichaamstaal spiegelt, is dat een subtiel signaal dat een vrouw je leuk vindt. Dit trucje passen degenen die onze daygame academie hebben doorlopen vaak toe om vrouwen op straat succesvol te versieren, maar dit werkt dus ook andersom.


Signaal 7: Ze is nerveus

Zenuwen bij een vrouw (zeker in combinatie bij de andere signalen hier) betekenen vrijwel altijd dat ze je leuk vindt. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

 • Ze is alleen nerveus wanneer jij in de buurt bent
 • Ze zweet iets meer dan normaal
 • Ze speelt met haar haar
 • Ze raakt haar nek aan
 • Ze friemelt met haar handen

Wanneer een vrouw al deze tekenen van nervositeit vertoont, is dit meestal een goed teken.


Signaal 8: Ze leunt in

Op het vlak van lichaamstaal is er nog een duidelijk signaal dat een vrouw interesse in je heeft. Merk je dat ze wanneer je praat een klein beetje aan het inleunen is? Dan ben je goed op weg.

Inleunen is namelijk een teken dat ze geïnvesteerd is in wat je te zeggen hebt. Dat betekent dus dat je haar interesse te pakken hebt.

Dit is vooral in nachtclubs een goede manier om te testen of ze je leuk vindt.

Natuurlijk sta je niet altijd in een nachtclub met een vrouw. Een vergelijkbaar signaal wanneer jullie zitten, is als ze dichter naar je toe schuift. Dit zie je bijvoorbeeld op een date terug wanneer ze dichter naar je toe schuift op een bankje in het park, of op een sofa in een café.


Signaal 9: Lippen bijten/Het likken van lippen of tanden

Een van de leukste signalen om op te letten met vrouwen versieren heeft met de lippen van een vrouw te maken. Veel vrouwen die zich tot je aangetrokken voelen, zullen namelijk iets met hun lippen doen.

De subtielste versie hiervan is dat ze haar lippen af en toe likt. Als je ziet dat ze dit een paar keer doet, is de kans groot dat ze je leuk vindt en dat je haar kan zoenen.

Hetzelfde geldt ook als ze binnensmonds haar tanden likt.

Een nog duidelijker signaal is dat ze op haar lippen bijt. Vaak is dit een move die vrouwen wat bewuster maken zodat mannen die hopeloos zijn toch nog doorhebben dat ze hem leuk vindt.

Maak je dates dus een stuk soepeler door te zien of een vrouw dit soort signalen aan je door probeert te geven. Vaak betekent het dat je haar dus al 10 minuten had kunnen zoenen, en dat ze ongeduldig wordt;)


Signaal 10: Ze heeft een open lichaamshouding

Er zijn verschillende manieren waaraan je kan zien of een vrouw je leuk vindt aan de hand van lichaamstaal; we hebben er al een keer uitgebreid over geschreven. Het duidelijkste, meest algemene lichaamstaalsignaal, is een open lichaamshouding.

Dat bekent:

 • Geen armen over elkaar
 • Doet ze haar handen veel omhoog? Ook dit is een goed teken, want dit laat zien dat ze jou vertrouwt doordat ze haar lichaam niet goed kan beschermen bij iets onverwachts.

Verbetert een vrouw actief haar postuur wanneer ze bij je in de buurt is? Dan vindt ze je waarschijnlijk leuk.

Vrouwen met een goed postuur kunnen namelijk beter hun sexy lichaamsproporties benadrukken. En dit doen ze alleen maar om de interesse van leuke mannen te wekken.

Het grootste voorbeeld hiervan is dat ze haar benen kruist.

Door haar benen te kruisen, laat ze twee dingen zien:

 1. Ze is niet van plan weg te lopen; oftewel, ze heeft interesse in je.
 2. Ze benadrukt met die houding hoe breed haar heupen zijn, waardoor ze er vrouwelijker en aantrekkelijker uitziet.

Kijk dus goed naar haar lichaamshouding om een stuk wijzer te worden van wat ze van je vindt.


Signaal 11: Haar gedrag in groepen

Het tiende signaal waaruit duidelijk wordt dat ze je wil, heeft te maken met hoe ze tegen je is in groepen. Een lastig signaal om op te pikken, is hoe ze staat wanneer je in een groepje bent.

Staat ze opvallend vaak met haar gezicht naar je toe? Dan is dit een goede voorbode.

Ook als je meer aandacht dan anderen krijgt van haar in groepsverband, betekent dit dat je in ieder geval haar interesse te pakken hebt.

Let op! Als ze niet naar je toedraait in groepen of als ze je géén aandacht geeft in groepen, dan is dit géén slecht nieuws. Het kan namelijk ook zijn dat ze niet aan andere mensen wil laten zien dat ze je leuk vindt. Als ze daarentegen wel veel naar je toedraait en jou meer aandacht geeft dan de anderen, dan is dat wel een goed signaal.


Signaal 12: Ze raakt je onnodig aan

Als je het nog niet wist; aanrakingen zijn een van de essentiële dingen die je wil doen tijdens het versieren. Mijn collega Tim die ook vrouwen coacht, leert het zelfs aan hen.

En dit is niet alleen ‘een trucje’ dat je kan gebruiken om iemand aangetrokken tot je te maken. Want wanneer iemand je aanraakt, dan is dat ook een signaal dat ze geïnteresseerd is. Zeker als die aanraking ‘onnodig’ lijkt.

Er zijn verschillende aanrakingen waar je op moet letten.

 • Mijn favoriete: Ze legt haar handen op je borst. Heel typisch in een clubsetting.
 • Of ze raakt je vanuit het niets aan in een gesprek. Als je erop let, zal je dit opeens opmerken.
 • Ze raakt je aan om te kijken naar een tattoo, sierraad of litteken. Het perfecte excuus voor haar om je aan te raken.

Verder is peripheral physical contact ook een subtiele aanraking die haar interesse aan je weergeeft. Dit zijn aanrakingen die “per ongeluk” zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan jullie benen die elkaar herhaaldelijk aanraken wanneer je naast haar zit of in een discotheek.

Aanrakingen zijn een sterke indicatie van vrouwelijke interesse in mannen, waardoor dit een teken is waar je ontzettend goed op moet letten.


Signaal 13: Blozen en staren

Een van de schattigste dingen die je ooit zal zien, is een vrouw die aan het blozen is. Een blozende vrouw kan twee dingen betekenen:

 1. Ze schaamt zich voor een bepaalde situatie
 2. Ze wil niet laten blijken dat ze jou leuk vindt

Maar waarom blozen vrouwen als teken dat ze interesse hebben? Voor vrouwen is het erg lastig om hun zwakheden bloot te leggen. Duidelijk laten blijken dat ze een man leuk vinden zorgt ervoor dat ze al hun kaarten op tafel hebben gelegd.

Wanneer ze dus denkt dat jij achter haar geheime interesse in jou hebt ontdekt, zal ze gaan blozen. Ook als ze jou vanaf een afstandje aanstaart, kan dit een teken van aantrekking zijn.

Dit is vooral zo als je niks bijzonders doet of draagt en dit herhaaldelijk gebeurt.

Zie je dus een vrouw dit een paar keer doen in bijvoorbeeld een nachtclub? Spreek haar dan onmiddellijk aan als jij haar ook er leuk uit vindt zien.


Signaal 14: Ze deinst niet terug wanneer jij dichterbij komt

Dit is een perfect signaal om op te letten wanneer je bij het uitgaan vrouwen versiert.

Wanneer je op een vrouw afstapt, zullen vrouwen die je willen afwijzen, wat terugdeinzen. Daarentegen, kan ze ook blijven staan.

Blijven staan, is op zichzelf vaak een neutraal teken en betekent dat ze je nog niet heeft afgewezen. Dit geldt vooral aan het begin van je date of gesprek.

Neemt ze nog steeds geen afstand na minimaal 2 minuten? Dan is de kans groot dat ze geïnteresseerd in je is. Ga dus vooral zo door en let op eventuele andere signalen om er zeker van te zijn dat je aantrekkingskracht hebt opgebouwd.


Signaal 15: Handpalmen die naar jou wijzen

Ook de handpalmen van een vrouw kunnen haar interesse in jou verraden.

De handpalmen van mensen zijn een kwetsbare plek die we niet vaak bloot geven. Hier zitten immers onze slagaders, waardoor een ongeluk of een aanval in dit gebied een ernstige afloop kan hebben.

Onbewust beschermen we dus onze handpalmen vaak door deze aan de binnenzijde naast ons lichaam te houden.

Maar als je iemand leuk vindt, laat je juist je kwetsbaarheid onbewust zien door open handpalmen te hebben. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen, dus kijk goed naar de richting van haar handpalmen.

Vooral op een date is dit een makkelijk signaal om te zien.


Signaal 16: Haar kleren en accessoires rechttrekken

Heb je weleens een date gehad waarbij een vrouw constant aan haar kleren en accessoires zit te frunniken? Vaak denk je dat ze simpelweg een beetje nerveus is. Maar dit is meestal een extreem goed teken.

Ze wil namelijk dat haar outfit er perfect uitziet en is hier constant mee bezig.

Waarom? Omdat ze een verpletterende indruk op je wil maken doordat ze jou leuk vindt.

Dit fenomeen zie je ook terug in andere zaken op het gebied van kleding.

Volgens deze studie blijkt bijvoorbeeld dat vrouwen die zich tot een bepaalde man aangetrokken voelen, vaker voor de kleur rood kiezen. Let dus goed op haar kledingkeuze en of ze aan haar kleding zit te frunniken.

Ook de manier waarop een vrouw tegen je praat zal weggeven of ze je aantrekkelijk vindt. Het meest overduidelijke teken is dat een vrouw die meestal normaal spreekt, bij jou ineens stottert.

Dit komt doordat ze nerveus is en daardoor een wat meer gespannen stemband heeft. Hetzelfde geldt ook als ze stamelt of als haar stem overslaat.

Vergeet een vrouw weleens wat ze tegen je wil zeggen? Ook dan heb je met een goed teken te maken (tenzij ze dronken of high is).


Signaal 17: Hoe ze is in conversaties

Wanneer je op date bent met een vrouw, zijn je skills om het gesprek gaande te houden iets waar je als man actief aan moet werken.

Maar een goede conversatie hebben houdt in dat beide partijen hun best doen.

Er zijn enkele duidelijk tekens tijdens een conversatie waaruit je op kunt maken dat een vrouw je wil:

 • Ze stelt je persoonlijke vragen
 • Ze deelt dingen over haarzelf
 • Ze zet uit zichzelf het gesprek voort als het even stilvalt
 • Ze vraagt dingen na (hoe was je meeting op werk?)

Er is een heel makkelijke manier om op dit signaal te testen. Dat is door een stilte te laten vallen en haar aan te kijken. En dan gewoon te wachten totdat ze iets zegt. Hoe sneller ze iets zegt, hoe meer ‘nerveus’ ze is en waarschijnlijk dus aangetrokken tot je.


Signaal 18: Ze zegt dat ze single is

Als je flink wat vrouwen hebt aangesproken, weet je vast en zeker hoe vaak een vrouw op een subtiele wijze zegt dat ze een vriendje heeft.

De helft van de tijd is dit niet eens de waarheid, maar een pijnvrije manier om je af te wijzen.

Andersom is het juist een ontzettend goed teken dat een vrouw aan je vertelt dat ze single is.

Zodra je dit hoort, kun je dus flink doorgaan met flirten en plagen.


Signaal 19: Ze vertelt haar vriendinnen en familie over jou

Een van de beste signalen die je kan ontvangen van een vrouw is als haar familie en vrienden van je afweten. Ze heeft het namelijk niet voor niets met deze personen over jou.

Er bestaat een scenario in haar hoofd waarin je een grotere rol in haar leven gaat spelen.

Dit teken is dan ook iets waardoor je kunt weten of jullie iets serieus gaan hebben of dat ze juist je casual wil blijven daten. Met name als haar familie van je afweet, is ze langzaam maar zeker verliefd op je aan het worden.

Wanneer ze je dus vertelt dat haar familie en vrienden van je afweten, kun je dit zeker als een goed signaal opvatten.


Signaal 20: Ze past haar mening aan die van jou aan

Het laatste teken dat ze het in je ziet zitten, is dat ze haar mening aan die van jou aanpast. Een vrouw die jou leuk vindt, wil vanzelfsprekend dat jij dit andersom ook vindt.

Maar als jij bijvoorbeeld vindt dat vlees eten iets is dat iedereen mag doen, en zij juist vindt dat dit verboden moet worden, zal je haar snel onaantrekkelijk gaan vinden.

Dit is de mindset van veel vrouwen. Dus wat doen vrouwen om dit tegen te gaan? Juist, ze passen hun mening aan die van jou aan.

Dit betekent niet per se dat ze precies hetzelfde standpunt innemen. Maar het zal wel dichterbij jouw mening komen te liggen.

Een teken als dit is vergelijkbaar met wanneer ze een blije reactie heeft wanneer jullie iets in gemeen hebben.

In beide gevallen wil ze overkomen alsof ze bij je past. Let dus zeker op dit subtiele signaal zodat je weet of je een vrouw op date mee kan nemen.


Signaal 21: Ze vraagt wat je plannen zijn

eerste date in parkEen ander duidelijk signaal is wanneer een vrouw vraagt wat je plannen zijn. Daarbij maakt het niet uit of het over je dag of je week gaat.

Ze geeft met deze vraag een subtiele gelegenheid aan je om haar op date te vragen. Dus sla meteen toe als ze ooit naar je plannen vraagt.

Vrouwen die geen interesse in je zullen hebben, zullen bijna nooit naar jouw plannen vragen. Wanneer je hun op date vraagt, zullen ze vrijwel altijd zeggen dat ze geen tijd hebben.

Vrouwen die het wel in je zien zitten, zullen juist een afspraak verschuiven zodat ze tijd met je kunnen besteden.

Dit is dan ook een mooie indicatie dat je een goede indruk op haar hebt achtergelaten.


Signaal 22: Ze zegt de date af maar stelt een andere date voor

Sommigen vrouwen die je zal daten, zullen je tijd verspillen. Dit soort vrouwen zeggen een date meerdere malen af, maar komen niet met een andere datum. Een duidelijker teken dat ze geen interesse in je heeft bestaat er niet.

Maar wat als ze wel met een andere datum komt voor de date? Dan is de kans groot dat ze het wel in je ziet zitten.

Hoe dichterbij de dag is dat ze voorstelt, hoe meer geïnteresseerd ze in je is.

Heeft ze het pas over ergens in 2 weken? Dan kun je dit opvatten als een afwijzing en je op andere opties focussen.

En trouwens. Als je die date krijgt, lees dit hoofdstuk van te voren even:

Dit komt uit het boek van Tim, wat je hier kan krijgen.


Signaal 23: Ze complimenteert je

Iedereen vindt het leuk om een compliment te ontvangen. Daarbij geven vrouwen over het algemeen meer complimenten dan mannen.

Desondanks zal je niet snel een compliment krijgen van een vrouw die zich een beetje lauw voelt over jou.

Voor vrouwen die wel interesse in je hebben, zal een compliment aan je geven een makkelijke manier zijn om bijvoorbeeld het gesprek te beginnen.

Ook wanneer ze graag wil dat je haar aardig vindt, zal ze complimenten aan je geven. Met name persoonlijke complimenten zijn een teken dat ze zich tot je aangetrokken voelt.

Let vooral op of ze dit meerdere keren doet. Dan weet je nog zekerder dat er iets meer speelt dan een oprecht complimentje geven aan je.


Signaal 24: Ze heeft je een bijnaam gegeven

Dit kleine signaal laat ook zien dat je goed op weg bent. Veel vrouwen die een man leuk vinden, proberen altijd een bijnaam of koos naam voor je te bedenken. Denk dan aan namen als:

 • Babe
 • Amor
 • Liefje
 • Gekkie
 • Schat
 • etc.

Signaal 25: Ze voegt je uit zichzelf toe aan haar socials

Social media heeft dating drastisch veranderd. Iedereen zit tegenwoordig op Tinder, terwijl sommige mannen zelfs via plekken als Instagram vrouwen proberen te versieren.

Vrouwen gebruiken via social media ook een tactiek om subtiel haar interesse aan je te laten tonen.

Wanneer een vrouw je uit zichzelf toevoegt op platformen als Snapchat, Instagram of Facebook, heb je in ieder geval een leuke indruk op haar gemaakt.

De vraag is alleen of ze je als een leuke maat ziet of een potentiële date.

Gebruik deze informatie samen met andere tekens om te achterhalen hoe leuk ze jou vindt.


Signaal 26: Appjes

Op het vlak van appen zijn er ook meerdere signalen die een goed teken zijn van haar interesse in jou.

Dit zijn de meest duidelijke signalen:

 • Ze stuurt je lange berichten of spraakberichten
 • Veel emoji’s in haar appjes
 • Ze stuurt geregeld selfies of foto’s van zichzelf of wat ze aan het doen is

Ik zal er in de toekomst nog een keer een hele blog over maken.


Signaal 27: Ze reageert altijd en toont initiatief bij het appen en bellen

Sommige vrouwen laten niks meer van zich horen nadat je haar nummer hebt gescoord of een eerste date hebt gehad. Dit soort vrouwen zou je eigenlijk moeten bedanken doordat ze zo duidelijk zijn in het tonen van geen interesse in jou.

Andersom is het een ontzettend goed teken dat een vrouw altijd op je appjes reageert. Hoe sneller ze reageert, des te beter dit is.

Ook vrouwen die initiatief tonen met appen en bellen vinden je leuk. Ga dus door met wat je aan het doen bent en vraag haar op date.


Signaal 28: Ze vraagt je om hulp met kleine dingetjes

Een ander klein signaal dat een vrouw je leuk vindt, is wanneer ze je om hulp vraagt met kleine dingetjes.

Dit kunnen kleine klusjes bij haar thuis zijn, maar ook als ze een ander probleem heeft. Je moet echter met dit signaal ontzettend goed in de gaten houdt of ze andere tekens van interesse vertoont.

Wanneer dit niet zo is, zal je namelijk in de friendzone zijn beland. 

Let dus extra goed op hiermee zodat je zeker weet dat je jouw tijd niet hiermee verdoet.


Signaal 29: Ze laat haar nerderige kant zien

Je hebt inmiddels vast een paar herkenbare patronen herkend in wat vrouwen doen om hun interesse aan je te tonen.

Een van deze patronen is het tonen van hun kwetsbaarheden aan mannen die ze leuk vinden.

Er zijn meerdere manieren waarop vrouwen dit kunnen doen, en een van deze methodes is om een kant van haarzelf te laten zien waar sommige mensen sociaal een beetje van zullen fronsen.

We hebben het dan niet over wat voor spannende dingen ze in de slaapkamer doet… maar haar geheime nerderige kant.

Steeds meer vrouwen hebben namelijk iets nerderigs wat ze stiekem doen. Dit kan gamen zijn. Maar ook bijvoorbeeld fantasieboeken als Harry Potter wekelijks doorlezen of bordspelletjes spelen.

Alleen mannen die zij echt leuk vindt en waarvan zij hoop dat zij zich volledig geaccepteerd zal voelen, zullen deze nerderige kant van haar ontdekken. Wanneer een vrouw dit dus aan je blootgeeft, weet je zeker dat ze toekomst in je ziet.


Signaal 30: Haar vriendinnen behandelen je anders

Kom je een bepaalde vrouw vaker tegen? En merk je dat haar vriendinnen zich allemaal net wat anders zich tegenover je gedragen vergeleken met andere mannen?

Dan is dit een zeer goed teken maat.

Dit betekent vaak dat een vrouw je leuk vindt en dit aan haar vriendinnengroep heeft verteld.

Deze vriendinnengroep zal je af en toe gaan testen om te kijken of je waardig bent voor haar, maar zal ook wat meer een band met je proberen op te bouwen.

Let dus goed op je sociale rol met een vriendinnengroep en combineer dit signaal met andere tekens om er zeker van te zijn dat ze jou aantrekkelijk vindt.


Hoeveel signalen zijn nodig?

Het is belangrijk om te weten dat één signaal niet genoeg is om zeker te weten dat een vrouw je leuk vindt. Je moet meer bewijs zien om er zeker van te zijn dat je haar interesse te pakken hebt.

Als je Tim’s blog hier op de site leest, zie je steeds terugkomen dat je gedrag van anderen in clusters wilt beoordelen. Oftewel niet één signaal, maar een groep (cluster) van signalen.

Daarom is het slim om te kijken of ze minimaal zo’n 5 signalen vertoont.

Hierdoor heb je een grotere kans dat je het bij het rechte eind hebt. Hoe meer signalen, hoe beter natuurlijk.

Als je nu nog geen 5 signalen hebt, kan dat er ook aan liggen omdat je gewoon nog niet zo veel contact met haar hebt gehad. Dus dan wil je gaan proberen om wat signalen uit te lokken door testjes.


Hoe test je of ze je leuk vindt?

Als je nog niet heel zeker weet of een vrouw je leuk vindt, zelfs met de signalen hierboven, dan kan je gaan testen of ze je leuk vindt.

Ik geef je hieronder simpele dingen die je kan doen. Liefst pas je ze toe in het echt omdat je dan op haar lichaamstaal kan letten wanneer ze reageert. Sommige testjes kan je ook tijdens het appen gebruiken, maar let dus op dat je daardoor minder informatie terug krijgt.

1: Maak oogcontact

De volgende keer dat ze naar je kijkt, hou je het oogcontact vast en glimlach je naar haar. Ikzelf heb geleerd om het contact niet langer vast te houden dan 6-7 seconden. Meestal is 5 seconden zelfs prima, maar je moet het een beetje aanvoelen hoe intens het is. Je wil niet dat je ‘creepy’ wordt, maar dat je in het hokje ‘zelfverzekerd’ zit.

In ieder geval, als ze terug glimlacht, is dat een goed signaal. Het betekent dat ze jouw flirtpoging heeft gezien voor wat het is, en terugflirt.

Als ze wegkijkt of niet teruglacht, is het geen duidelijk signaal dat ze je niet leuk vindt. Kan ook dat ze verlegen is. Maar het is in ieder geval niet awkward.


2: Geef haar een compliment

Geef een compliment over haar stijl of kleren. Dus daadwerkelijk over haar uiterlijk.

Je wil een compliment geven over haar uiterlijk, omdat het dan overkomt als flirten. Als je een compliment over haar gedrag geeft, is het niet duidelijk genoeg.

Zelf ben ik een fan ervan om het compliment terloops in een gesprek te geven, alsof je het opeens opmerkt. Je wil dus eerst even doen alsof je iets ziet, in plaats van haar een compliment te geven over haar schoenen terwijl je haar op dat moment net aankijkt.

Bijvoorbeeld:

 • “Wow, ik hou van die schoenen.”
 • “Trouwens, je hebt een leuke stijl vandaag.”
 • “Trouwens, leuke stijl.. wie was je van plan te gaan versieren vandaag?”

Als ze bloost, je bedankt, of een compliment terug geeft is het goed.

Als ze van onderwerp verandert, het downplayet of awkward wordt, dan niet.

Vanzelfsprekend wil je dit doen in het echt. In de echte wereld heb je namelijk lichaamstaal, oogcontact en de toon van je stem waarmee je context kan geven aan wat je zegt. Dat heb je niet als je dit als appje stuurt.

Trouwens, de psychologie achter die laatste zin is leuk. We hebben 49 van dit soort zinnen opgeschreven die we ‘De 49 Zinnen Die Onweerstaanbaar Zijn Voor Vrouwen‘ noemen. Je kan ze hier onder het artikel downloaden.


3: Laat ze het gesprek stil vallen

De volgende test die je wil gaan doen is het gesprek stil laten vallen. Dit is een testje wat juist beter werkt op de app dan in het echt. Als je dit in het echt doet, zullen mensen automatisch wat gaan zeggen om het gesprek gaande te houden, ook als ze je niet leuk vinden.

Op de app is het wat anders. Als je veel met haar chat, dan zal zij het gesprek gaande gaan houden als jij wat minder reageert.

Het enige wat je hoeft te doen, is een keer niet reageren op iets wat zij stuurt. Haar even gaar laten koken, en meestal stuurt ze je wat binnen 48 uur. Als ze dat doet; goed teken.

Zo niet, wees niet getreurd. Je hebt het nu niet meteen verpest. Stuur een berichtje terug met “Oh sorry, was druk. + een meme van een schattige kitten/puppy.”


4: Investeer meer en kijk of zij meegaat

Een van de signalen die je hierboven hebt geleerd, is of een vrouw moeite doet voor je als ze je leuk vindt. Ze komt dichterbij je staan, investeert in het gesprek, past misschien zelfs haar mening aan die van jou aan etc.

Als je nog niet zeker weet of zij echt op het zelfde niveau zit als dat jij zou willen, dan kan je dat testen door ergens mee te leiden en iets ‘nieuws’ als eerst te doen.

Op dates leren we je dit bijvoorbeeld met subtiele aanrakingen te doen waardoor je haar snel kan zoenen en ervoor zorgt dat de date goed verloopt.

Maar je kan het ook in je gesprek toepassen als je nog niet zeker weet of ze je überhaupt wel leuk genoeg vindt om mee op date te gaan. Wat je doet is heel simpel:

Stuur een spraakbericht

Als jullie de hele tijd appen, dan ga je iets ‘nieuws’ doen, door een spraakbericht te sturen. Je leidt het gesprek.

Het kost jou wat meer moeite. Je investeert er meer door. Je laat haar als het ware zien; “Hee, we zijn nu zo ver in onze relatie dat we spraakberichten sturen”.

En als zij nu ook een spraakbericht terug stuurt, dan weet je dat ze je volgt en ook in jou investeert.

Andersom; als ze niet met je mee gaat en er (kortaf) op reageert, dan is haar interesse niet zo hoog.


5: Test of ze spiegelt

Ze ‘dubbeltekst’ (stuurt meerdere berichten achter elkaar) en gebruikt ook smiley’s

Weet je dat spiegelen nog? Dat is wanneer een iemand jouw gedrag nadoet. Het is een typisch signaal van interesse als een vrouw dat bij je doet.

Je kan dit heel, heel makkelijk uitlokken.

In het echt:

 • Ga bijvoorbeeld met je benen over elkaar zitten en kijk of zij dat ook doet.
 • Gebruik een bijnaampje voor haar en kijk of ze die overneemt, óf dat ze jou ook een bijnaampje geeft.
 • Kijk of ze jouw woordgebruik overneemt.

Op de app:

 • Als jij smiley’s gebruikt, gebruikt zij ze dan ook?
 • Als jij meme’s stuurt, stuurt zij ze dan terug?
 • Kopieert ze taalgebruik?

In plaats van speciaal memes te sturen of nieuwe emoticons te gebruiken, kan je natuurlijk ook door je oude gesprek heen gaan en dit even checken;)


6: Wees het oneens met haar

Het is een beetje een gemene truc, die heel onnodig is, maar als je nog steeds niet genoeg signalen hebt gezien (hoe dan) kan je dit nog doen.

Wanneer jullie praten over een onderwerp, neem dan eens het tegenovergestelde standpunt in als het hare. Zelfs als dat helemaal niet je standpunt is. Speel maar even de advocaat van de duivel.

Als een vrouw je heel leuk vindt én jij goed kan praten (of zij wat verlegen is), dan zal ze haar mening makkelijk laten veranderen door jou. Misschien dat ze niet eens haar mening doet veranderen, maar dat ze gewoon zegt dat ze het eens met je is omdat ze je leuk vindt en de kansen met je niet wil verpesten.

Als je het mij vraagt zijn er veel betere manieren die je eerst zou moeten proberen, maar deze werkt wel.


7: Vraag haar uit

Ja, ik zeg het echt. De allermakkelijkste manier om te weten of ze je leuk vindt, is door haar gewoon uit te vragen.

Als je wil weten of ze je leuk vindt, moet je haar gewoon uitvragen.

Ik weet het. Je hebt net een heel artikel gelezen met allemaal signalen en testjes. Ik weet dat je het graag subtiel  en sneaky wil testen… maar als ik een ding geleerd heb in vrouwen versieren, is dat de mannen die consistent leuke vrouwen krijgen… ballen hebben en niet ‘mazzel’ hebben, maar ‘mazzel’ creëeren. Ze stoppen zichzelf in situaties waardoor ze af en toe mazzel (lijken te ) hebben.

Dus als jij haar leuk vindt, dan wil je haar uitvragen.

Kan via de app. In het echt. Beide zijn makkelijk en zorgen ervoor dat jij direct weet waar je aan toe bent en geen tijd meer besteedt aan proberen een helderziende te worden en haar gedachten over jou te lezen.

Dus waar wacht je op?

Als je wil leren hoe je haar in het echt uitvraagt, volg deze stappen.

Als je wil leren hoe je het via de app doet, check dan deze gids over hoe je moet versieren op WhatsApp. Daar is ‘uitvragen’ een onderdeel van. Check zeker ook de 10 voorbeeldappjes die je daar ergens kan downloaden.


Conclusie + gouden tip

Je weet nu letterlijk alles wat er te weten is over of een vrouw je leuk vindt of niet.

Als je nu nog twijfelt, dan wil je de testjes uit gaan voeren om te kijken of je daar reacties op krijgt zodat je zekerder van je zaak wordt.

En als je wel weet dat ze je leuk vindt – of je wil gewoon geen tijd verspillen – dan vraag je haar op date.

En zodra je haar op date hebt, dan kan het echte spel beginnen. Daar helpen we je graag mee. Want we leren mannen al sinds 2008 hoe je vrouwen moet versieren en de man wordt waar vrouwen achterna zitten.

We hebben talloze podcasts, succesverhalen, video’s en popualairste blogs hier op de website staan.

Misschien te veel om op te noemen. Maar als er één ding is wat ik je aanraad, dan is het om hieronder de 49 Zinnen even te downloaden. Dit is een kleine coole bonus waarin we je heel simpel uitleggen wat ervoor zorgt dat jij aantrekkingskracht hebt op vrouwen, en we geven je 49 zinnen waarmee je dat kan doen.

Boks,
Sander