Bonus Download: 36 GRATIS Voorbeeldzinnen die je direct kan gebruiken als je niet meer weet wat je moet zeggen. (Klik hier om nu te downloaden).

Je hebt al gelezen over versiertips, vrouwen aanspreken, lichaamstaal technieken en zelfs over mijn persoonlijke Tinder ervaringendus wat kan ik nou nog meer schrijven…toch? Nou vandaag leer ik je manieren om een vrouw beter te leren kennen.

Ik heb het geschreven met de gedachte in m’n achterhoofd dat je dit kan gebruiken op dates, tijdens het uitgaan, op datingapps zoals Tinder, maar zelfs ook bij een vrouw die je al wat langer kent.

Dit is wat je gaat leren:

  • Waarom je altijd de foute manier hebt aangeleerd om elkaar beter te leren kennen;
  • Wat je niet moet doen wanneer je iemand net ontmoet;
  • Waarom het zo cool is als je iemand écht kent;
  • En het stappenplan om een vrouw beter (en sneller) te leren kennen.

Waarom je altijd de foute manier hebt aangeleerd om elkaar beter te leren kennen

De lerares zegt: “Oké. Ik deel jullie op in twee cirkels. Jullie hebben 2 minuten om elkaar te ontmoeten en vragen te stellen. Daarna fluit ik en draait de buitenste cirkel door, met de klok mee. Jullie stellen de ander omstebeurt 3 vragen. Wat de ander’s hobby is, waar ze hiervoor op school gezeten hebben en wat ze later willen worden. Duidelijk?”

Ik weet nog dat zo mijn eerste dag op de middelbare school begon.

Voor me stond een blond meisje, met sproetjes en een verlegen lachje.

“Hoi. Ik ben Sander.”

“Hoi. Ik ben Monica”

“Wat voor hobbies heb jij?”

“Ik speel hockey”

“Oh in Rotterdam zeker?”

“Ja. jij ook?

“Ja maar wel ergens anders”

“Oh. ok.”

“En waar heb je hiervoor dan op school gezeten?”

Zo gaat het gesprek door. Monica stelt me ook wat vragen, maar een echt gesprek wordt het niet. Dan klinkt het fluitje en wisselen we door.

“Hoi. Ik ben Sander.”

“Hoi. Ik ben Ron.”

“Wat voor hobbies heb jij?”

Je begrijpt het.

Veel vragen stellen betekent niet dat je elkaar beter leert kennen.

Natuurlijk is het ook zo dat het met zo’n kennismakingspel anders is. Zeker op een middelbare school. Maar als je oplet zie je dit in je dagelijks leven ook terug komen. Misschien dat je vrienden of kennissen hebt die je al lang kent, maar niet écht kent. Misschien zit je wel in een relatie en heb je niet het gevoel dat je elkaar ooit echt hebt leren kennen.

Waarom we elkaar niet goed leren kennen

Kijk, soms krijgen we dingen gewoon verkeerd mee van onze omgeving. Of dat nou is van school, tv of je ouders, de meeste informatie klopt gewoon niet. En daar kunnen ze niet veel aan doen. 500 jaar geleden geloofde men ook nog dat de aarde plat was.

En met communicatie, zelfvertrouwen en versieren is dit nog meer dan anders, omdat veel technieken niet wetenschappelijk bewezen zijn.

Het stomme is dat iedereen wel denkt dat ‘elkaar beter leren kennen’ betekent dat je weet wat iemands favoriete Starbucks koffie is of lievelingskleur. Of wat iemand studeert en waar iemand vroeger heeft gewoond.

En weet je wat? Het maakt geen zak uit.

Wat je niet moet doen wanneer je haar net ontmoet

Gedachte experiment:

In een koffiezaakje is het wat druk. Geen zitplaatsen meer, maar er is nog een plekje aan tafel bij een leuke vrouw. Je denkt: “stap over die aanspreekangst heen”, je gaat zitten en stelt je voor. Jullie raken aan de praat. Ze vertelt dat ze van thee houdt en niet van koffie. Jij probeert erop te reageren en te doen alsof het interessant is en zegt “Oh wat leuk, ik hou ook van thee en niet van koffie.”

Zo praten jullie een half uur verder over thee..  Na een half uur moet ze naar haar werk. Ze staat op, schudt je hand… en jij blijft daar alleen achter…

Het gebeurde een cliënt van ons 3 weken geleden.

Wat denk je dat er hier fout ging? Twee dingen:

1. Hij deed alsof hij het onderwerp interessant vond in de hoop haar daar gelukkiger mee te maken;

2. Hij praatte over oppervlakkige dingen.

Het probleem is dat je elkaar zo niet leert kennen. Dat komt omdat het jullie beiden weinig uitmaakt of de ander nou van thee of koffie houdt. Het is koetjes en kalfjes praat, die er alleen is om ergens over te praten, zodat jullie niet awkward tegenover elkaar zitten.

Over oppervlakkige dingen praten zorgt ervoor dat jullie elkaar niet beter leren kennen. Het geeft je de illusie, maar uiteindelijk weet je niet wat voor persoon de ander echt is. Uit de ander zijn etensgewoontes kan je niet afleiden of die persoon leuk is om mee om te gaan.

Wat zeg je wanneer de ander over saaie dingen praat?

Nr. 1  kan je heel simpel oplossen door het volgende te zeggen wanneer ze over iets saais begint:

“Wow. Je houdt van thee en niet van koffie?! Je bent wel heel speciaal” (Op een sarcastische toon, met een glimlach erbij).

“Ga je me nu echt proberen te versieren door over thee te praten?”(ook sarcastische toon, met glimlach).

Als de sfeer er naar is (oftewel, als jullie op een date zitten/of elkaar al langer kennen):
“Wow. Ik heb altijd al een theedrink meisje willen daten” (Tim’s versie: “Wow. Ik heb altijd al een theedrink meisje willen neuken”).

Nr. 2 is wat ingewikkelder. Hier komt het.

Waarom het zo cool is als je elkaar écht kent

Ik lig met mijn hoofd op haar schoot. Ze heeft me net een verhaal vertelt over hoe ze gepest werd op de middelbare school en hoe dat haar nu gemaakt heeft tot wie ze is. Ze vertelt me over haar motivaties, wat ze wil bereiken in haar leven en waarom ze dat wil.

Ik luister. Ik vindt haar opeens een stuk cooler dan 5 minuten geleden. Het is zo’n moment waarop je respect hebt voor iemand en tegelijkertijd denkt van ‘wow, ik mag haar wel’. Het is zo’n gevoel alsof je iemand al heel lang kent. Zoiets heb je alleen maar als je 100% eerlijk bent en over alles durft te vertellen.

En het gekke was dat we elkaar drie uur geleden hebben ontmoet.

De voordelen

Het coole is dat wanneer je elkaar echt hebt leren kennen, dat je elkaar meer vertrouwt. Het is niet alsof jullie vreemden voor elkaar zijn, maar alsof jullie perfect bij elkaar passen. Als je een relatie hebt, zorgt dit ervoor dat jullie een betere relatie krijgen.

En als je iemand wil versieren, zorgt dit ervoor dat je sneller weet of de ander bij je past -en als je dat weet- kan je haar sneller versieren.

Wat ik hierboven noem zijn gewoon technieken die je kan gebruiken.

Je kan dit leren. Hier is het stappenplan om elkaar beter te leren kennen:

Het stappenplan om een vrouw beter (en sneller) te leren kennen:

Een ‘connectie’ is een emotioneel gevoel wat je hebt. Ik leg je straks direct uit hoe je die emotionele band opbouwt, maar we beginnen eerst bij de logische stappen. We doen net alsof we met een vrouw praten en haar net ontmoeten, op een date bijvoorbeeld. We beginnen bij stap 1.

1. Bedenk wat je wil weten

Wanneer je iemand (man of vrouw) beter wilt leren kennen zijn er een paar dingen zijn die je specifiek wil weten. Of de ander bijvoorbeeld geen junkie is. Of de ander te vertrouwen is. Wat je wil weten is voor iedereen anders. Voor mij is het dit:

  • Is deze persoon gemotiveerd of werkt deze persoon hard?
  • Is deze persoon leuk om mee om te gaan?
  • Is deze persoon te vertrouwen?
  • Waarom doet deze persoon wat hij nu doet?

Bedenk wat voor mensen jij in je leven wilt hebben. Maak een lijstje. Wanneer je dan iemand ontmoet, kijk je of hij of zij aan jouw standaarden voldoet.

2. Test de makkelijke dingen eerst

Of ze leuk is/humor heeft, is voor veel mensen een belangrijke karaktereigenschap. Ik test dit door in de eerste 5 minuten wat gewaagdere opmerkingen te maken. Dan kijk ik wat de andere persoon er mee doet. Als hij of zij er stom/boos/serieus op reageert, weet je wat voor vlees je in de kuip hebt.

Als hij of zij daarentegen het spelletje meespeelt, door een grapje terug te maken, weet je dat je de juiste te pakken hebt.

3.  Geef het goede voorbeeld

Kijk. Niet iedereen vertelt zomaar alles over zichzelf. We zijn allemaal wel een beetje verlegen. Sommige dingen zoals persoonlijke eigenschappen, verhalen of doelen, krijg je niet zomaar te horen. Maar het zijn wel de dingen waardoor je echt het gevoel krijgt iemand te kennen.

Het probleem is dat, als je er zomaar naar vraagt, het vaak niet werkt. Misschien dat de ander zich nog niet veilig genoeg voelt, of dat de sfeer er niet naar is.

Dat los je op door de ander eerst veilig te laten voelen. Dat doe je door eerst zelf jouw verhalen te vertellen.

4. Elkaar beter leren kennen, door persoonlijke verhalen te vertellen

Als er één ding is wat je moet onthouden van dit artikel, is het dit:

Wanneer je 100% eerlijk bent en al je geheimen, persoonlijke verhalen en doelen durft te vertellen, maak je 100x zoveel connectie dan wanneer je over koetjes en kalfjes praat.

Als je haarecht beter wil leren kennen, praat dan over de dingen die je wil bereiken. De gebeurtenissen in je verleden die je hebben gemaakt tot wat je nu bent. Alle tegenslagen én successen.

Normaal zijn dat dingen die je vertelt als je elkaar al heel lang kent. Vaak zit je dan al eventjes in een relatie. Het is dus vrij ongewoon om deze dingen ´vroeg´ te vertellen.

Maar wat nu als je alle koetjes en kalfjes praat over slaat en (op bijvoorbeeld een date) direct persoonlijke verhalen vertelt? Vinden mensen het niet raar?

Wat gebeurt er dan?

Ze vinden het GEWELDIG.

– De ander vertrouwt je veel meer omdat je zo eerlijk durft te zijn.
Het laat daarnaast ongelooflijk veel ballen en zelfvertrouwen zien. Iedereen heeft daar respect voor. Ze zal je aantrekkelijker vinden.

– Omdat diegene je vertrouwt, gaat ze zelf óók persoonlijke verhalen vertellen.
Als ze het niet doet…dan past ze niet bij je. Blijf dan niet eeuwig zitten maar breek de date netjes eerder af.

– Omdat zij haar verhalen vertelt, leer je haar óók beter kennen
Nu weet je precies wat voor persoon ze is en dus ook of ze voldoet aan dat lijstje standaarden (terug bij punt 1). Nu hoef je haar dus niet weken te daten voordat je weet of ze cool is, maar weet je het vanaf ontmoeting 1.

5. Goed doorvragen

Nu zij gaat vertellen over zichzelf, is het tijd om goed door te vragen.

Stel: Ze vertelt iets over haar doelen. Ze zegt dat ze later vrijwilligerswerk wil gaan doen in de Filipijnen.

Een slechte vraag zou dan zijn: “Wanneer wil je dit gaan doen?” De vraag is slecht omdat je met het antwoord niks opschiet. Of ze nou 1 jaar of 10 jaar zegt, veel meer leer je er niet van over haar.

Een goede vraag zou zijn: “Waarom wil je dat en waarom specifiek de Filipijnen?” of “Wat heeft je ertoe gebracht dat te gaan doen?” of “Dan moet je wel een heel behulpzaam persoon zijn.. Cool. Hoe is dat zo gekomen?”

Waarom

Je vraagt dus naar de WAAROM. Waarom vragen zijn altijd goed. Ze zorgen er namelijk voor dat je echt de motivatie van iemand ergens voor leert kennen. Zeg maar de ‘diepere laag’.

Persoonlijkheid

Een andere goede optie is terugkoppelen naar haar persoonlijkheid. Uit vrijwilligerswerk kan je bijvoorbeeld afleiden dat iemand een behulpzaam persoon is. Dat kan je ook doen met bijvoorbeeld creatief, avontuurlijk, oprecht, spontaan, hard werkend, gemotiveerd etc. Nu je haar verhaal hebt teruggeleid naar haar persoonlijkheid, vraag je hoe dat is gekomen (ook weer een stukje, waarom).

Welke vragen stel je om haar beter te leren kennen

Als je dit artikel goed hebt gelezen, snap je nu dat ik je geen lijstjes met 87 duizend vragen ga aanraden die je haar moet stellen om haar beter te leren kennen.

Wat veel beter werkt, is het gesprek natuurlijk te laten verlopen, en dán door te vragen (waarom!) wanneer ze iets over zichzelf vertelt. Dat is veel beter dan een stel vage vragen.

Als je toch per sé wat vragen wil hebben die je aan haar kan stellen, lees dan dit artikel van Tim met 101 vragen. Pak er 5 uit, onthoud die, en stel die.

Als je haar trouwens wat langer date, kan je die lijst zelfs uitprinten of op je telefoon zetten, en samen gewoon een paar leuke vragen uitzoeken en die aan elkaar stellen.

Conclusie: Stel je open

Haar beter leren kennen kan je alleen maar door allebei persoonlijke verhalen te delen. Maar niet iedereen doet dat zomaar.

Bereid je er daarom ook op voor dat jij altijd degene zal zijn die de leiding hierin neemt. Je zal eerst jezelf open moeten stellen voordat anderen het doen. En dat is soms best spannend. Maar het levert bijna altijd wat goeds op. Een goede connectie met iemand anders (of je nou een relatie hebt of niet).

Probeer deze techniek de volgende keer eens uit wanneer je iemand ontmoet. Je zal verstelt staan van de resultaten.

Bonustip: Ontdek haar seksuele fantasieën

Ik had je nog beloofd om iets te vertellen over haar seksuele fantasieën. Hoe kom je er nou achter wat haar fantasieën zijn?

Het is namelijk een essentieel onderdeel van een goede relatie om die dingen te weten.

Heb een lijstje met 36 voorbeeldzinnen gemaakt die je van me kan stelen om zelf te gebruiken.

Je krijgt daarin o.a.:

– 7 Vragen om achter haar diepste seksuele fantasieën te komen.

Hieronder kan je ze downloaden (alleen als je je aanmeldt voor dagelijkse e-mails).

Bonus Download: 36 GRATIS Voorbeeldzinnen die je direct kan gebruiken als je niet meer weet wat je moet zeggen. (Klik hier om nu te downloaden).