Geen elke man zal ooit bekennen dat hij een vrouw aanspreken voor z’n plezier doet.

Die eerste stap zetten is altijd lastig en bijna iedereen wordt er nerveus van.

Toch is een vrouw aanspreken en een gesprek beginnen makkelijker dan je denkt, als je weet hoe het te doen. Hieronder vind je de 6 simpele stappen om vrouwen aan te spreken zonder dat je afgewezen wordt.

Sterker nog;

ik leer je hoe je een goede eerste indruk maakt en het gesprek daarna ook makkelijk gaande kan houden.


Er zijn verschillende situaties waarin je vrouwen aan kan spreken. Voor het gemak ga ik het hier hebben over hoe je het in het écht doet.

Vrouwen aanspreken op Tinder & Datingapps

Ik raad je aan dit artikel te lezen met mijn beste Tinder openingszinnen. Ze werken ook gewoon prima als eerste bericht op Happn, Bumble, datingsites etc.

Waar ik het hieronder wel over ga hebben, is hoe je een vrouw aanspreekt op straat, in de kroeg, bij het uitgaan, op de sportschool etc.

Waarom de meeste mannen vrouwen verkeerd aanspreken

Afgelopen september was ik een week in Mykonos (Griekenland) met een groep van 52 vrienden. Bijna iedereen was ‘actief’ (geweest) in ons vakgebied. Er werden VEEL vrouwen aangesproken. Een ding was heel opvallend. Sommige mannen waren wat verder gevorderd dan anderen. Op die manier kan je heel duidelijk zien wat de verschillen zijn tussen de succesvolle en de minder succesvolle mannen.

De mannen die VEEL vrouwen aanspraken hadden een beetje succes, bovengemiddeld zelfs. Sommige hadden één avond een vrouw mee naar huis, maar ze kwamen niet in de buurt van een andere groep mannen…

Want de mannen die het meeste vrouwen in bed kregen, waren niet de mannen die de meeste vrouwen aanspraken. Het waren de mannen die zo’n 5 vrouwen per avond aanspraken. Zij hadden NACHT NA NACHT een vrouw in bed. En als een bed niet uitkwam, was het een steegje in het stadje of een strandstoel op het strand.

Hoe kan dit?

vrouwen aanspreken in een steegje

Is dat geen romantische plek?

Kijk. Je kan mannen die vrouwen aanspreken ongeveer in drie groepen verdelen.

Hoe de meeste mannen vrouwen aanspreken

Als je uitgaat zie je het misschien wel gebeuren. De meeste mannen spreken geen vrouwen aan, maar sommige mannen lijken dan weer alle vrouwen aan te spreken. De drie groepen:

 1. De mannen die geen vrouwen aanspreken (90%). Ze weten meestal niet hoe vrouwen aanspreken werkt. Ze durven vrouwen niet aan te spreken.
 2. De mannen die veel vrouwen aanspreken (5%). Ze durven in ieder geval met ze te praten. Als je bij deze groep hoort, hoop ik dat je ook weet hoe je het moet doen. Soms hebben deze mannen wel wat vaardigheden, maar vaak missen ze ‘sociale hints’ waardoor ze de verkeerde vrouwen aanspreken, of niet weten wat ze moeten doen wanneer ze een vrouw aanspreken.
 3. De derde groep (5%) bestaat uit mannen die niet alleen de ballen hebben om een vrouw aan te spreken, maar ze weten ook hoe ze het succesvol doen terwijl ze ook zien of een vrouw hen leuk vindt. Ze begrijpen sociale hints.

Bij welke groep wil jij horen?

Wat je niet (altijd) moet doen

Zit je bij de eerste of tweede groep, maar wil je bij deze laatste groep horen? Let dan goed op.

Het probleem is dat, als je niet gewend bent vrouwen aan te spreken, je eerst over die hobbel heen moet komen. Veel mannen die ik ken, doen dat door voor een langere tijd véél uit te gaan met vrienden. Zelf deed ik dat ook. Andere mannen nemen een cursus vrouwen versieren bij Tim (oprichter van deze site) en leren het zo iets sneller (heb ik zelf ook gedaan).

Het probleem is echter dit: Als je meer zelfvertrouwen wilt krijgen en je makkelijk vrouwen wil versieren, moet je eerst veel ervaring op doen en dus véél vrouwen aanspreken.

Mijn verhaal (+ deze periode ga jij ook krijgen)

Toen ik begon met vrouwen aanspreken, werd ik veel afgewezen. Ik ging toen altijd met een goede vriend uit, Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden. In het begin pushten we elkaar veel, omdat we echt beter wilden worden. We spraken overdag vrouwen aan, maar ook ’s avonds. We spraken iedere avond elk +/-20 vrouwen aan. Vaak kregen we een hoop afwijzingen, soms een zoentje, soms een nummer en heel soms een one night stand.

Maar het is pittig. Soms, krijg je verschrikkelijke avonden waar je veel afgewezen wordt. Niet makkelijk. Die afwijzingen veranderen je. Ze maken je sterker je krijgt een dikkere huid.

afwijzingen na vrouwen aanspreken

Op een dag belde m’n vriend me op en zei dat hij een vriendinnetje had. Ik wist dat hij snel verliefd kon worden, maar dit had ik niet verwacht. 3 weken daarna was het uit, maar ik heb hem nooit meer gezien. Elke keer daarna zegde hij af wanneer we uit zouden gaan.

Op mij hadden die afwijzingen een ander effect. Om mezelf te beschermen tegen de afwijzingen, werd ik oppervlakkiger.

Ik behandelde vrouwen niet meer als personen.

Als een machine sprak ik de ene na de andere vrouw aan. Door het vrouwen versieren als een vaardigheid te zien, beschermde ik mezelf. Afwijzingen waren niet meer persoonlijk. Het was een afwijzing van de techniek, niet van mij.

Het voordeel en nadeel van VEEL vrouwen aanspreken

Het voordeel is duidelijk. Je laat je niet door een afwijzing uit de wind slaan, waardoor je nóg meer vrouwen aanspreekt. Zo kom je er op gegeven moment één tegen waar het mee klikt. Tegelijkertijd krijg je een dikkere huid, waardoor je meer kan verdragen. Dat is broodnodig als je beter wil worden in het aanspreken van vrouwen.

De techniek werkt goed. Je krijgt er resultaat mee. One night stands, vriendinnen, dates en andere leuke dingen (lees: seks).

Maar, wanneer je, na 3 maanden vrouwen aanspreken, opeens ontdekt dat je ‘berucht’ bent in je stad, is het iets minder leuk. Soms kom je namelijk dezelfde vrouwen weer tegen, herken je ze niet en doe je hetzelfde.

Je focust te veel op de vaardigheid

Maar er is iets anders, wat veel belangrijker is. Doordat je zoveel vrouwen aanspreekt ligt je focus meer op de vaardigheid dan op de vrouw (“welke openingszin gebruik ik? praat ik hard genoeg? moet ik eerst haar vriendin meer aandacht geven? hoe reageer ik nu hierop?”).

Dat is heel goed, als je de vaardigheid nog moet leren. Wanneer je deze geleerd hebt, dan wil je dat de techniek, onbewust een deel van je wordt.

Als je op de techniek blijft focussen let je niet op haar (waardoor je sociale hints mist) én je hebt geen oog voor andere vrouwen, die misschien ook je aandacht willen.

Het is net als wanneer je gaat trainen in de sportschool. Het is makkelijker om sterker te worden als je in een korte tijd heel erg gefocust werkt, dan dat je uren in de sportschool blijft hangen, maar steeds met halve inspanning een paar gewichten heft.

Zo is het net ook met vrouwen aanspreken. Je spreekt als een kip zonder kop 20 vrouwen aan…. of je spreekt er gefocust 5 aan op een avond.

Als je als een kip zonder kop vrouwen aanspreekt, merken vrouwen dat er iets ‘mis’ is met je. Ze voelen instinctief dat je ze niet meer als mens ziet. Dat is omdat je eigenlijk meer bezig bent met de techniek van het versieren, dan dat je haar versiert. Je mist haar sociale hints en die van andere vrouwen. Sommige vrouwen geven misschien wel aan dat ze geïnteresseerd zijn. Als je dat niet doorhebt, zie je ook niet dat je hen succesvol kan aanspreken of versieren.

Dus. Zoals je ziet is dit een fase waar je doorheen moet. Maar er komt een punt dat je niet verder komt. Dat is het moment waarop je het stapje wil maken van groep 2 naar 3.


Hoe je een vrouw WEL correct aanspreekt

Dus, weet je groep 3 nog? Dat is die groep mannen waar je bij wil horen.

Deze groep:

 • Heeft ballen waardoor ze vrouwen aanspreken;
 • Kan sociale hints interpreteren en weet dus of een vrouw hen leuk vindt;
 • En weet de techniek waarmee ze eenvoudig een vrouw aanspreken.

We gaan stuk voor stuk op ze in:

Ballen & zelfvertrouwen

Op een vrouw afstappen kan best…lastig zijn. Soms weet je niet wat je kan verwachten. Is ze aardig of is ze leuk. Maar…laten we even eerlijk zijn. Je leeft één keer. Zoals Tim in onderstaande video zegt:

Hoe weet je of een vrouw je leuk vindt?

Kijk! Een van de belangrijkste vaardigheden, die je als man kan hebben, is dat je weet of een vrouw je leuk vindt. Vrouwen versieren is namelijk best lastig als je steeds de verkeerde vrouwen aanspreekt. Wanneer je niet weet of een vrouw ‘klaar’ is om met je te zoenen of mee naar huis te gaan, dan is het al helemaal lastig.

Tim heeft er in zijn boek Manslut (foto hieronder) een heel hoofdstuk aan gewijd. Aanrader om te lezen omdat het heel diep ingaat op de verschillende type vrouwen die je tegen kan komen en hoe je ze aanspreekt.

Uit hoofdstuk 9: Hoe je willekeurige vrouwen meeneemt uit de club


In ieder geval, de belangrijkste signalen om te zien of een vrouw je leuk vindt, legt Tim in de video hieronder uit:

Vrouwen zijn altijd heel voorzichtig. Ze laten niet snel blijken dat ze iemand leuk vinden. Dat komt omdat ze snel als ‘slet’, ‘hoer’ of ‘makkelijk‘ worden uitgemaakt als ze het wel doen.

De manieren waarop ze laten zien dat ze je leuk vinden, zijn daarom wat subtieler (tenzij ze dronken zijn).

Als ze aangesproken wil worden:

 • Ze maakt oogcontact;
 • Ze introduceert zich met een (meestal) domme vraag;
 • Ze komt bij je in de buurt staan.

Vooral het oogcontact maken is erg belangrijk. Het is de manier waarop vrouwen contact zoeken. Let er eens op als je in een bar bent.

Tijdens het gesprek laat ze het zo blijken:

 • Ze raakt je aan, ze lacht om stomme grapjes;
 • Ze speelt met haar haar;
 • Als het stilvalt, doet ze haar best om het gesprek gaande te houden (dit kan je zelfs opzettelijk doen);
 • Ze houdt langdurig oogcontact.

Als ze wegloopt? Dan is ze waarschijnlijk niet geïnteresseerd.


Het stappenplan om vrouwen aan te spreken in clubs

We gaan er nu vanuit dat je in een club, kroeg of bar bent. Als je meer wilt leren over het vrouwen versieren overdag, bekijk dan dit artikel. Daarin leer je hoe je vrouwen overdag aanspreekt en versiert.

’s Avonds een vrouw aanspreken is wat anders. Als je gewend bent véél vrouwen aan te spreken, is het nu rustiger. Met deze techniek spreek je zo’n 5 vrouwen op een avond aan. Maximaal.

1. Focus niet op vrouwen, maar op lol

Ga niet uit met het doel om zoveel mogelijk vrouwen te scoren. Vrouwen versieren is leuk, maar als je er te veel op focust krijg je een averechts effect (je spreekt er veel aan maar krijgt weinig succes). Geniet van je avond door lol te trappen met je vrienden. Doe lekker gek en focus niet de hele tijd op vrouwen aanspreken.

2. Let op sociale hints die vrouwen geven

Wanneer je het naar je zin hebt, wordt dat opgemerkt. Je lichaamstaal wordt automatisch beter. Je praat luider (goed) en je oogcontact is beter. Zo kom je aantrekkelijker over. Vrouwen merken dit ook. Ze zullen meer oogcontact met je gaan maken, naast je gaan staan/dansen of je vluchtig aanraken als ze langslopen. Zie het als uitnodiging om ze aan te spreken.

3. Vrouwen aanspreken (nu wel!)

Nu een vrouw je een uitnodiging heeft gegeven, ga je er op in… en goed ook. Je volgt het stappenplan uit deze video:


4. Tik haar aan

Wanneer je een vrouw wil aanspreken die naast je staat, of schuin omgedraaid, is het handig om haar even aan te tikken.

Tik haar aan met de buitenkant van je hand aan de binnenkant van haar elleboog. Zeg luid: “Hi” of “Hee.” Dit is allebei puur om haar aandacht te trekken en ervoor te zorgen dat ze opkijkt en jou in eerste instantie ziet.

Zodra ze zich omdraait glimlach je.


5. Sta recht voor haar

Zorg dat je recht voor haar staat, zodat je haar volledige aandacht pakt. Naast het feit dat het belangrijk is om haar volledige aandacht te pakken, komt het ook mannelijk over als jij het lef hebt om op die manier op haar af te komen. Als jij volledig haar aandacht pakt wordt ze niet afgeleid door hoor omgeving. Denk aan; de DJ, de barman, dansende mensen of een seinende vriendin.


6. Verklein de afstand

Pak haar handen en trek haar handen naar je toe. Op deze manier stapt ze naar je toe en verklein je de afstand tussen jou en haar. Daarnaast ben je in dit geval fysiek met haar vanaf ’t begin dat je met haar praat en heb je de toon gezet.

Zo is het ook makkelijker om haar later te zoenen. Je hebt duidelijk laten zien dat je haar leuk vindt en je hebt de leiding genomen door haar naar je toe te halen. Leg vervolgens haar handen in je nek. Let wel op in het geval ze weerstand biedt als je haar naar je toe wil trekken. Als ze dit doet, laat direct los.


7. Oogcontact

Kijk haar recht aan en laat zien dat jij oogcontact durft te maken. Dit dient ook weer puur om de spanning op te bouwen, seksuele spanning welteverstaan.


8. De openingszin

Zeg: “Wie ben je?” Het is simpel, makkelijk en de beste openingszin. Je hoeft zo geen lastige openingszin te onthouden, maar je kan gewoon elke keer dezelfde gebruiken.


9. Neem een stapje terug

Nadat je haar handen in je nek hebt gelegd, doe je jouw handen op je rug. De reden waarom je dat doet is omdat je er ten eerste met veel overtuiging op af bent gestapt (krachtig, sterk, duidelijk) en het nu de bedoeling is dat je een stapje terug neemt om haar te laten kalmeren.

Als je de spanning er niet vanaf haalt loop je het risico dat het teveel voor haar wordt en je te agressief overkomt. Bovendien heb je dan ook een meer ontspannen lichaamshouding.


Vrouwen aanspreken is makkelijker dan je dacht?

De groepen mannen waar ik het eerst over had, zijn gebaseerd op het model van de ‘Four Stages of Competence‘. Daarin staat beschreven hoe je een vaardigheid leert.

fourstages

Zie unconscious incompetence (je weet niet dat je iets niet kan) en conscious incompetence (je weet dat je iets niet kan) als groep 1. De mannen kunnen geen vrouwen versieren, en zijn zich daar wel of niet bewust van.

Groep twee van de mannen is deels Conscious incompetent en Conscious competent (Je weet dat je iets kan, maar alleen met moeite). Ze weten dat ze bezig zijn met vrouwen versieren, ze doen er wat aan om er beter in te worden, waardoor ze focussen op de vaardigheid.

De laatste fase is unconscious competent. Je kan dan onbewust vrouwen versieren. Dit is het einddoel. Om dat te bereiken, MOET je dus eerst ‘conscious competent‘ zijn. Je moet eerst veel vrouwen aanspreken en met de techniek bezig zijn.

Op gegeven moment komt dan de overstap die je moet maken van bewust naar onbewust. Misschien dat je al op het punt bent aangekomen waar je van veel vrouwen aanspreken wat succesjes krijgt. Probeer eens die overstap te maken. Ga een maand met een paar goede vrienden uit en stel jezelf als doel om maar 5 vrouwen per avond aan te spreken.

Je zal zien dat je resultaten opeens vermenigvuldigen (tenminste, dat is wat er bij veel van onze cliënten gebeurt).

Wat moet je zeggen na het aanspreken

Nadat je hebt aangesproken, is het een kwestie van het juiste doen en het juiste zeggen. Om je te helpen het juiste te zeggen, heb ik een lijst gemaakt van mijn 49 favoriete lines om een vrouw aangetrokken tot je te maken en een connectie met haar te maken. Je kan deze 49 zinnen hieronder downloaden: