Wanneer ik dit schrijf lig ik ziek op bed. Ziek zijn is voor mij een hel. Heb er een godsgruwelijke hekel aan en doe alles om te ontkennen dat ik ziek ben.

Ziek zijn is net zoiets als het opraken van je voorraad condooms. Het gebeurt altijd op het verkeerde moment en levert zinloze vertraging op.

Toch hield het mij niet tegen om zaterdag (met hoge koorts) een lezing te geven.

Het is het verhaal, dat ik nu met je wil delen. Natuurlijk had ik graag het filmmateriaal met je gedeeld, maar geloof me, op papier klink ik een stuk beter dan in het echt. (hoest)

Wat je leert in deze blogpost:

 • Hoe mensen beslissingen nemen;
 • Waarom je nooit een vrouw om datingadvies moet vragen;
 • 6 elementen waar vrouwen instinctief voor vallen;
 • En 12 simpele en onopvallende trucs om deze te misbruiken.

Het verhaal:

“Je kan veel beter krijgen”

Een vrouw waarmee ik nu date kreeg dit bericht op facebook. Het ging over mij. Het bericht kwam van een vriend van haar. Wat zijn motief hiervoor was kan ik wel bedenken, maar is niet relevant;)

Sommige mannen zouden het misschien beledigend vinden als iemand zoiets over ze zou zeggen. Ik niet. Het is niet beledigend, eerder grappig.

Ik heb mezelf best hoog zitten (volgens velen zelfs te hoog). Toch is het lastig om te ontkennen dat een vrouw beter kan krijgen.

Met pijn in mij hart moet ik namelijk toegeven: Er zullen altijd leukere, knappere, slimmere, rijkere en mooiere mannen dan mij rondlopen op deze planeet. Het is één van de zeldzame gevallen waar gezond verstand het wint van mijn narcisme.

Vrouwen Kunnen Beter Krijgen – Ze Hebben Het Gelukkig Niet door

Als ze me verteld over deze opmerking moet ik dus lachen. Het enige wat ik zeg is: “natuurlijk kan je beter krijgen, maar het leuke is, je hebt het niet door.”

Ze lacht, maar ik meen het serieus.

Mijn oorspronkelijke beeld was dat vrouwen altijd een soort van logische optelsom maken. Ze bekijkt een man en beoordeelt hem op uiterlijk, vermogen en karakter. Dan besluit ze of hij goed genoeg is voor haar of niet.

Als ik afgewezen werd, dan betekende dat ook dat ik niet goed genoeg was voor deze vrouw. Succesvolle en knappe mannen hadden het altijd makkelijker in mijn hoofd. Dat dit standpunt volslagen debiel was zie ik nu ook in. Toen niet helaas.

Maar als je door een drukke winkelstraat loopt kan het je bijna niet ontgaan.

Er Lopen Nogal Wat Mooie Vrouwen Rond Met Lelijke Mannen

Als ik dat zag, dan ging er altijd blind vanuit dat deze mannen dan wel rijk moesten zijn. Totdat ik eens goed ging kijken in mijn eigen omgeving. Mijn wereldbeeld was zo star. Ik weigerde te zien dat er heel veel lelijke mannen succesvol zijn met vrouwen.

Omgekeerd geldt hetzelfde trouwens, er zijn zat mooie en succesvolle mannen die moeite hebben met vrouwen.

Maar wat is er aan de hand met die vrouwen die voor een bepaalde man gaan, terwijl ze (rationeel gezien) veel beter kunnen krijgen?

In mijn redenering zat één gruwelijke denkfout.

Hoe Mensen Beslissingen Nemen

De filosoof, Descartes zei dit: Het vermogen om rationeel te denken maakt het verschil tussen mensen en andere dieren.

Afgelopen zaterdag vroeg ik aan de mannen in de ruimte wie er rationele beslissingen nam. Toen vroeg ik wie er meer emotionele beslissingen nam. Bij uitzondering van 2 man was iedereen ervan overtuigd dat ze alle beslissingen rationeel namen.

Onze Beslissingen Zijn Niet Rationeel

Hoe kan het dat Redbull blikjes van een dikke 2 euro kan verkopen? Er staat een vergelijkbaar product van 3 dubbeltjes naast!

Maakt RedBull ooit reclame waarin ze uitleggen hoe hun product inhoudelijk beter is dan andere varianten? Maken ze grote reclameborden waarop staat dat hun ingrediënten superieur zijn?

Nope:)

In plaats daarvan sponsoren ze vliegtuigraces, rotsduiken, beukende schaatsers en allerlei andere emotioneel stimulerende activiteiten. Dat heeft toch niks te maken met energiedrank?

Bij Redbull zitten een aantal slimmerikken die precies weten hoe mensen besluiten nemen. Als ze voor het schap met blikjes staan maken ze een keuze aan de hand van het gevoel dat ze bij een product krijgen.


Schermafbeelding 2013-10-02 om 19.09.43

“I continue to be fascinated by the fact that feelings are not just the shady side of reason but that they help us to reach decisions as well.”

Antonio Damasio – Descartes Error


Antonio Damasio publiceerde in 1994 een boek genaamd Descartes Error. Hierin haalt hij verschillende voorbeelden aan van mensen met hersenschade aan de prefrontale cortex (het emotionele centrum van je brein). Wanneer deze mensen geen (of minder) emoties hebben dan wordt het onmogelijk om beslissingen te nemen. Zonder emoties, kan je dus niet eens besluiten.

Beslissingen nemen is dus geen rationeel- maar een emotioneel proces. Het is niet de feitelijke observatie, maar de emotionele context die haar beslissing bepaalt. Oftewel, ze denkt niet logisch na, maar haar emoties bepalen de keuze.

Dat zet je toch aan het denken… Wat nu als je een vrouw haar emoties kan beïnvloeden? Dan kan jij dat ook met elke beslissing die ze neemt.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik weet wel hoe ik die macht kan gebruiken;)

Het enige wat je dan nog hoeft te weten is welke emoties ervoor zorgen dat een vrouw je aantrekkelijk vindt. Als je die dan opwekt ben je binnen (soms letterlijk).

Waarom Je Nooit Een Vrouw Om Datingadvies Vraagt

Wat vrouwen beweren over wat ze aantrekkelijk vinden, slaat vaak nergens op. Negen van de tien keer is het goedbedoeld advies, maar net zo ‘realistisch’ als Harry Potter.

In een vorige blogpost heb ik het voorbeeld van Daphne Deckers aangehaald. Ze beweert op verlegen mannen te valllen. Tegelijkertijd is ze getrouwd met een typische alfaman.

Hoe vaak heb je wel niet dat vrijgezelle vrouwen beweren op bepaalde mannen te vallen, om dan vervolgens een relatie te beginnen met iemand die totaal het tegenovergestelde is?


Schermafbeelding 2013-10-02 om 21.21.31” Even regarding such a consequential aspect of mental life as romantic-partner preferences, people may lack introspective awareness of what influences their judgments and behavior.”

Eastwick & Finkel


Eastwick & Finkel publiceerden in 2008 een studie. Bij aanvang van een speeddating event lieten ze mensen invullen wat ze aantrekkelijk vinden.

Aan het eind van een speeddating event kan je aanvinken met wie je nogmaals op date wil. De aangevinkte mensen voldeden bijna nooit aan de wensen die mensen vooraf gaven. Het lijkt er niet eens op. De mensen die nota béne (volgens het vooraf ingevulde profiel) de ideale partner waren, daar vielen de deelnemers niet op!

Mannen en vrouwen kunnen dus niet van te voren voorspellen wat ze zoeken in een partner. Ze weten niet wat ze willen in een relatie.

Wanneer je een vrouw dus dingen hoort zeggen als:

– Ik val op mannen met donker haar (of een ander uiterlijk kenmerk);
– Ik val op lieve en zachtaardige mannen;
– Hij moet hetzelfde geloof hebben;
– Of hij moet… blablabla… zijn.

Neem het met een korreltje zout. Negen van de tien keer zijn dit soort opmerkingen enorme bullshit. Vaak maken vrouwen dit soort onwetende statements om vervolgens precies het tegenovergestelde te doen.

… en ohja, eerlijk is eerlijk. Mannen zijn net zo erg:)

Dit Is Waar Vrouwen Wel Op Vallen

Natuurlijk zijn alle vrouwen uniek. Natuurlijk hebben alle vrouwen hun eigen smaak en natuurlijk blablabla…

Maar als het gaat om aantrekkingskracht zijn er een aantal elementen die voor iedere (mentaal gezonde) vrouw aantrekkelijk zijn. Deze ’triggers’ zijn evolutionair bepaald.

Laten we teruggaan naar de oertijd… Jeweetwel, toen Flippo’s nog cool waren.

Foto: Ben Sutherland

In de oertijd was een vrouw volledig afhankelijk van de man om te overleven. De keus voor een partner was een keus tussen leven en dood. Viel je voor een slapperik? Dan at een olifant je op, stampte een tijger je plat – of andersom. Natuurlijke selectie heeft vrouwen dus geprogrammeerd om voor bepaalde karaktereigenschappen te vallen.

We weten niet precies hoelang de mens bestaat, maar evolutionair wetenschapper Richard Dawkins zegt ongeveer 200.000 jaar. Laten we voor het gemak daar vanuit gaan.

In die 200.000 jaar is de vrouw voor haar hele levenskwaliteit afhankelijk geweest van de man. 70 jaar feminisme heeft die biologische aanleg niet opeens weggehaald.

Dus hoe vrouwen ook protesteren en wat ze ook zeggen, ze willen een man die zich gedraagt als een man. Diep van binnen willen ze net zo min een man die zich vrouwelijk gedraagt, als dat mannen vallen op manwijven.

Jaja, ik weet het, dit is saaie theorie en hoogdravend gelul.

Sorry, het zal de koorts zijn. Laten we het weer hebben over vrouwen versieren. Dit zijn de 6 elementen en hoe je ze kan gebruiken.

Hieronder een visueel overzicht (klik om te vergroten). Het artikel gaat eronder verder.

hoe-vrouwen-aantrekken

Tip: Wil je voorbeeldzinnen voor elk element? Download dan de zinnen hieronder:


Schermafbeelding 2013-10-02 om 19.12.13

“Power is the ultimate aphrodisiac”

Henry Kissinger


BADBOY ELEMENT #1: Kracht – Waarom Sterke Mannen Vrouwen Aantrekken

Trap er niet in als vrouwen zeggen dat ze op watjes vallen. Sterke mannen zijn per definitie aantrekkelijker. Sociaal Psycoloog dr Nick Neave leg in dit artikel van de Daily Mail heel mooi uit waarom vrouwen op sterke mannen vallen.

Eigenlijk zie je dit bij alle vormen van kracht terugkomen. Denk aan fysieke kracht, financiële kracht en sociale kracht (status en macht).

De reden hiervoor is zowel de simpele uitleg van ‘de man die haar en haar kinderen’ kan beschermen. Maar daarnaast heeft het ook nog een psychologisch tintje.

Vrouwen zijn emotioneel heel erg intelligent (kijk, zelfs met koorts kan ik het woord ‘labiel’ vermijden). Het zijn emotionele wezens die een constante golf van emoties ervaren. Ze zoeken een man die in deze golf een rustpunt biedt, een houvast.


Schermafbeelding 2013-10-02 om 19.14.13

“Your woman will test you. This will never end. This is the secret. You will never get out of it. Finding a different woman won’t get you out of it. Neither will therapy, money or sexual mastery.”

David Deida – ‘

The way of the superior man’ (aanrader).


Versla De Draak

Heb je wel eens met een vrouw gesproken die om een onduidelijke reden bitchy reageerde? Of ze zegt na vijf minuten ineens tegen je “je bent best wel schattig”, “zeg je dit tegen alle vrouwen” of “val je op mannen?”

Ik herinner me dat dit soort opmerkingen me tot waanzin dreven. Ze brachten me van mijn stuk. Soms waren het ronduit onaardige opmerkingen. Totdat een vrouw een keer tegen mij zei: “wat een lelijk shirt heb je”. Nou is mode niet echt een zwakke plek. Ik draag kleren omdat ik naakt voor lul loop. Verder denk ik er nauwelijks over na.

Dus reageerde ik ijskoud met “oh ok, thanks. Hoe heet je?”. Ze lachte en draaide spontaan bij. Blijkbaar was ze niet zo onaardig.

Als vrouwen dit soort opmerkingen maken, schrik hier niet van. Dit doet ze niet om te eikelen of omdat ze een naar mens is. Ze kan het niet helpen.

Het is een onbewuste manier om je te testen. Zodra ze ziet dat ze met haar opmerkingen je pissig kan maken of van slag brengen dan weet ze dat je niet stabiel genoeg bent.

3 Zinnen Om Met Haar ‘Testgedrag’ Om Te Gaan

De truc om hier mee om te gaan is eigenlijk heel simpel. Praktisch iedere vrouw, die ik het laatste jaar gedate heb, zal dit herkennen. Wanneer ze me uitdaagt of aanvalt op wat voor manier dan ook, reageer ik met een variant van deze drie zinnen:

Dat klopt
Je hebt gelijk
Je bent speciaal

Ze zegt tegen je: “zeg je dit tegen alle vrouwen?”

Dan zeg jij “dat klopt, dat zeg ik tegen alle vrouwen. Je hebt gelijk. Maar bij jou meen ik het. Weet je hoe dat komt? Omdat je zo speciaal bent.”

Wat je doet is dat je haar ‘betrapt’ op haar onbeleefde gedrag. Je laat tegelijkertijd zien dat ze er geen grip mee krijgt op je (wat ze dus instinctief wil).

Het leuke is dat het op alles werkt. Stel ze zegt: “val je op mannen?”

Dan zeg jij: “ja dat klopt, je hebt gelijk. Normaal val ik op mannen, maar jij bent speciaal.”

Jij Leidt, Zij Volgt

Dit is een heel simpel trucje en maakt een wereld van verschil. Maak keuzes, twijfel niet. Als jullie lopen besluit je tussen links en rechts. Ik lach me iedere keer weer kapot als Sander vrouwen bij de hand neemt en om de vijf minuten van de ene kant naar de andere kant van de club sleurt. “kom we gaan een drankje halen, kom we gaan hier heen… enz”

Wees leidend en besluitvaardig. Het kost een beetje lef, maar ze vindt het geweldig.

BADBOY ELEMENT # 2 Seks – Zo Wind Je Haar Op

Heb jij wel eens seks gehad met een vrouw?

Ik hoop het wel voor je. Het is best prettig namelijk. Is het je ook wel eens opgevallen dat vrouwen het meer naar hun zin hebben dan mannen? Tenzij ik te maken hebt gehad met fantastische actrices, lijkt het erop dat ze het meer naar hun zin hebben dan ik.

Laten we niet een onsmakelijk verhaal over zenuwuiteinden in de clitoris op gaan hangen. Ik ben ziek weet je nog? Denk even na over langer durende- en meerdere orgasmes achter elkaar. Kijk, dat soort seksueel plezier, daar kunnen wij mannen nog een puntje aan zuigen (geen dubbelzinnige grap, ik zweer het je).

Vrouwen vinden seks geweldig. Seks is het allergrootste verschil tussen een potentiële partner en gewoon ‘een vriend’. Daarom is het cruciaal dat je haar laat denken aan seks terwijl ze met je praat. Ook hiervoor geef ik je twee trucs:

Misbruik Haar Emotioneel Geheugen

Eigenlijk kan je deze truc gebruiken om iedere willekeurige emotie op te wekken bij mensen. Je vraagt haar naar de laatste keer dat ze in een situatie was waar ze de gewenste emotie had. Vooral als je haar aan seks wilt laten denken werkt het geniaal.

Je stelt haar de vraag:

“Wanneer heb je voor het laatst echt goede seks gehad?”

Nu gaat ze nadenken. Uit haar geheugen haalt ze zich een situatie voor de geest waarin ze goede seks had. Haar emotionele geheugen treedt in werking. Ze herleeft de situatie als het ware. Ze krijgt de gevoelens uit die situatie opnieuw.

Ze windt zichzelf op.

Raak Haar Aan

Er zijn tientallen manieren om dit te doen.

Denk aan:

 • Haar schouder aanraken
 • High fives
 • Boks
 • Hand schudden
 • Knuffels
 • Hand in hand lopen
 • Je hand in haar hand vervlechten

Meer erover lees je in dit artikel over aanraken.

BADBOY ELEMENT # 3 Moeite – Hoe Meer Moeite Ze Voor Je Moet Doen, Hoe Leuker Ze Je Vindt

Finkel en Eastwick (zelfde 2 wetenschappers als van een eerder genoemde studie) deden in 2009 nog een gaaf onderzoek. Ze lieten tijdens een speeddating event vrouwen stilzitten en de mannen constant van stoel wisselen. Logischerwijs waren de vrouwen kieskeurig. Maar op het moment dat ze de mannen stil lieten zitten en de vrouwen van plaats wisselen werden de vrouwen ineens een stuk minder kieskeurig.

Hoe komt dit? Zelfs een hele kleine investering maakt vrouwen meer aangetrokken tot je. Hoe meer moeite ze moet doen hoe meer waarde ze aan je hecht.

Haar Laten Praten

Hoe meer ze vertelt, hoe meer ze investeert in het gesprek met jou.

Lees dit artikel over hoe je interessant en charmant overkomt terwijl je haar laat praten.

Laat Merken Dat Er Concurrentie Is

Jup, ik weet hoe onlogisch dit klinkt, maar het is zo. Als vrouwen weten dat er meer kapers op de kust zijn willen ze je ineens een stuk liever. Dit noemen ze in de marketing vaak ‘social proof’. Als veel mensen een product goed vinden, dan moet het wel goed zijn.

Hetzelfde was de uitkomst van een studie in 2009 gedaan door Oklahoma State University. Hierin kregen vrouwen willekeurige profielen van mannen te zien. Vervolgens konden ze aangeven of ze geïnteresseerd waren in een relatie met deze persoon.

Op de gehele testgroep waren de profielen hetzelfde. Bij een zogenaamde ‘ideale man’ was 59% geïnteresseerd. Maar op het moment dat ze erbij zetten dat deze man een vriendin had, was ineens 90% geïnteresseerd.

De truc is dus om haar te laten blijken dat er meer vrouwen zijn die jou willen. Hoe doe je dat?

Denk aan foto’s laten zien waar jij (toevallig) met een andere vrouw op staat. Flirt met andere vrouwen waar ze bij is. Vertel dat je ook date met anderen enz… Het werkt.

Het is verschrikkelijk maar het werkt echt. Hier heb ik meer ‘geheimen’ over wat vrouwen aantrekkelijk vinden aan een man.

NICEGUY ELEMENT # 1 – Plezier

Lachen is voor vrouwen nog veel intenser dan voor mannen. Dat is duidelijk. Het prettige gevoel van het loskomen van endorfine (een neurotransmitter ook wet het gelukshormoon genoemd) in haar lijf maakt het al prettig om bij je in de buurt te zijn.

Nu was er een tijdje terug ook nog een gaaf onderzoek waaruit bleek dat vrouwen humor gebruiken om te kijken of een man slim is.

Nu is alleen maar de grapjas uithangen niet aantrekkelijk. Toch is het krachtig om haar veel plezier te geven.

Humor Om Te Lachen

Hier zal ik niet te uitgebreid op ingaan. Humor is natuurlijk belangrijk, maar veel te ingewikkeld om op in te gaan.

Kijk hier voor een blog post van mij over humor en vrouwen versieren.

Ankeren (creepy, maar effectief)

Om haar een gevoel opnieuw te laten ervaren kun je een bekende NLP techniek die ‘ankeren’ heet gebruiken. Wanneer ze lacht is dat een prettig gevoel. Je kan dit gevoel linken aan een bepaalde aanraking.

Iedere keer dat ze lacht kan je haar bijvoorbeeld even kort aanraken op de binnenkant van haar elleboog. Haar onderbewustzijn gaat deze prettige gevoelens associëren met deze aanraking. Als je dit een aantal keren onopvallend doet kan je haar daarna bijna op commando in deze plezierige toestand brengen.

NICEGUY ELEMENT # 2 – Connectie

Een van de meest vage termen op het lijstje. Toch is hij enorm belangrijk. Het idee dat ze op een of andere manier iets speciaals met jou heeft dat ze niet met iemand anders heeft.

Ze wil begrepen worden en ze wil dat jij haar begrijpt. Deze verbinding met anderen is een van de meest bevredigende dingen van persoonlijke relaties.

6human_needs

Probeer Haar Te Begrijpen (of doe op zijn minst alsof)

In dit artikel wordt een onderzoek van Harvard Medical school uitgelegd. In dit onderzoek geven vrouwen aan zich dieper verbonden te voelen met mannen die hun begrijpen. Zelfs als de man het fout heeft dan nog krijgt ze voldoening omdat hij het op zijn minst probeert.

Nu ga ik niet zeggen dat je vrouwen moet begrijpen. Laten we eerlijk zijn, dat is praktisch onmogelijk. Maar er is een manier om de indruk te wekken dat je haar begrijpt.

Stel ze zegt: Van de week werd ik zomaar ineens ontslagen door mijn baas. Echt! Terwijl ik 5 jaar hard heb gewerkt.

Dan zeg jij: “goh, dan voel je jezelf wel behoorlijk aan de kant gezet!”

Het enige wat je doet is de specifieke emotie herhalen. Dat is alles wat er voor nodig is.

Tip: Lees dit artikel (+video) over hoe je vrouwen beter begrijpt.

Omgekeerd wil ze jou ook begrijpen. Het is belangrijk dat je een zachte kant laat zien. Lees daar meer over in dit artikel over vrouwen verliefd maken.

Laat Haar Iets Nieuws Ervaren

Iedere nieuwe ervaring, die ze met jou heeft, versterkt de connectie. Is er iets wat ze altijd al had willen doen, maar nog nooit heeft gedaan? Doe dat met haar. Mensen die samen iets meemaken voelen zich instinctief meer met elkaar verbonden.

Het kan iets simpels zijn als naar de dierentuin gaan. Het beste is nog als je iets kan doen met haar wat sterke emoties opwekt. Hoe sterker haar emoties zijn bij de ervaring, hoe beter. Is ze dus nooit in een achtbaan geweest? Dit is jouw kans:)

NICEGUY ELEMENT # 3 – Veiligheid

Het spreekt voor zich waarom dit belangrijk is. Vooral tijdens de eerste ontmoeting is dit nogal een belangrijke factor. Zeker als je haar ontmoet in een bar.

Ze kent je niet. Ze is fysiek zwakker dan jij. Ze leest dagelijks verhalen over verkrachtingen en moord. Het is niet verstandig om dan met een wildvreemde man mee naar huis te gaan.

Wees Open

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om haar een veilig gevoel te geven. Het belangrijkste is dat je laat zien dat je niks te verbergen hebt. Stel haar voor aan de mensen met wie je op stap bent. Vind een excuus om je ID-kaart te laten zien (bijvoorbeeld tijdens een discussie over je leeftijd).

Praat ook openlijk over waar je werkt en waar je bent opgegroeid. Kijk of jullie gemeenschappelijke kennissen hebben enzovoort.

Laat Haar Even Alleen Als Ze Je huis Binnenkomt

Laat haar even alleen als ze je huis binnenkomt. Geef haar tijd om je kinderfoto’s en dergelijke te bekijken.

Ook kan een brief die open op tafel ligt vertrouwen wekken. Ook hiermee zeg je weer: “ik heb niks te verbergen”. Hierdoor voelt ze zich een stuk veiliger.

Mengen Is De Shit

Als allerlaatste – voor ik weer ziek onder de wol kruip – één belangrijk ding. Gebruik niet alleen de badboy elementen. Dan kom je over als een klootzak. Ze sluit zich af en komt in een fase die ik ‘de lockdown’ noem. Ze vindt het misschien eerst aantrekkelijk maar ze is er snel klaar mee.

Omgekeerd, als je alleen maar niceguy elementen gebruikt dan word je gewoon een vriend. Ze raakt verveelt en je krijgt onderstimulatie.

Het is het mengsel van de stoere badboy en de lieve jongen dat je onweerstaanbaar maakt voor haar.

Maar niet zo onweerstaanbaar dat ze niet beter kan krijgen;)

*hoest*

-Tim

PS: Hieronder kan je 49 Zinnen downloaden die precies deze 6 elementen gebruiken om een vrouw aangetrokken tot je te maken. Ze zijn helemaal gratis en handig om in de praktijk te gebruiken bij dit theoretische artikel.