Nederlandse vrouwen versieren als ‘Ali’

Ik heet Ali. Maar dat wist je al. Misschien is dat nieuw voor je. Zoals je kan zien heb ik een getinte huid. Daarnaast ben ik ook nog eens Moslim.

Ali + Getint + Moslim = regelrechte ramp. Althans dat zou je denken als je het nieuws kijkt. Of de kranten leest. Het zijn mensen met mijn naam die slecht in het nieuws komen.

Het zijn mensen met mijn huidskleur die in opsporing verzocht komen. Het zijn ‘mensen’ met mijn geloof die op TV wereldkampioen onthoofden proberen te zijn.

Nou vind ik zelf dat mensen gewoon hun hoofd mogen houden. Ook is er meer voor nodig dan een tekening om me boos te maken.

Maar toch, het stereotype is daar.

Welke vrouw zou zo iemand als ik willen? Vrouwen versieren zou een hel moeten zijn.

Ik ben tenslotte buitenlands. Allochtoon. Alles waar een negatieve lading aan kleeft. Elke vrouw die een logische beslissing zou maken, zou niet voor mij kiezen.

Dus vrouwen versieren als buitenlander is een hel?

Dat zou je misschien denken. Ik snap je logische redenaties. Laat me je een andere kant presenteren van het allochtoon zijn.

Een kant die je waarschijnlijk nooit eerder hebt gehoord. Een kant die ondersteund is door wetenschap.

Na het lezen van deze blog kan je maar één ding concluderen: als allochtoon heb je alleen maar voordelen.

Je moet blij zijn dat je niet het gebruikelijke uiterlijk hebt.

Xenofilie

Van xenofobie heb je al eens gehoord. De angst voor buitenlanders. Of beter gezegd, de angst voor dingen die ‘anders’ zijn. Het hoeft niet specifiek over mensen te gaan.

Xenofilie is juist de liefde voor dingen die anders zijn. Liefde voor buitenlanders bijvoorbeeld. Je kan het je misschien moeilijk voorstellen. Het is toch echt waar. Er zijn mensen die van je houden als buitenlander.

De wetenschap zegt zelfs dat vrouwen een voorkeur voor je hebben.

“Xenophilia, a preference for strangers, is a powerful factor in a woman’s choice of mate, particularly as a target for infidelity. In this, women are typical primates. A female red monkey, for instance, was observed allowing nearly every new male she met to inseminate her, while avoiding those she knew.” – Robin Baker, Sperm Wars

‘Anders’ is beter

Zowel bij apen, mensen en zelfs spinnen vallen vreemden beter in de smaak. Vooral om kinderen mee te maken. Al dan niet door vreemd te gaan.

Daarnaast blijken we graag de neiging te hebben om te socializen met mensen die nieuw zijn. Niet zo vreemd ook. Want als jij uit een andere regio komt, heb je andere manieren van overleven. Je bent andere situaties gewend.

Hier kunnen anderen van leren. Daarom trekt men graag op met je als buitenlander.

We gaan daarnaast ook erg gastvrij om met nieuwe mensen. We denken dat we het doen omdat we ‘goede mensen’ zijn. Of ‘omdat dat hoort’. Maar dit heeft er niks mee te maken. Dit gedrag vertonen apen namelijk ook.

“These experiments showed, first, that bonobos voluntarily shared monopolizable food with a stranger and helped the stranger to obtain out-of-reach food. Second, the observed prosociality was driven by a selfish motivation to initiate an interaction with the stranger in close proximity and an other-regarding motivation to benefit the stranger. Third, an involuntary yawning task and a voluntary choice task show converging results that bonobos attribute positive valence to completely unknown strangers by default.” – Tan, Jingzhi, The Origin of Prosociality Toward Strangers

Het is dus duidelijk dat er eerder een voorkeur dan afkeur voor buitenlanders is. Vrouwen versieren als allochtoon is makkelijker.

Ongeacht wat je in de media ziet. Of wat er door je vrienden wordt verteld. De kans bestaat dat je nog steeds niet overtuigd bent. Sure, ik kan het snappen. Gelukkig is er genoeg bewijs voor het tegendeel.

Je bent mooier

Yep, je leest het goed. Als buitenlander ben je mooier dan een recht toe recht aan blanke persoon. Hoe weet ik dit zo zeker? Wetenschap.

vrouwen versieren met uiterlijk

Engelse psychologen wilden eindelijk weten wat mensen aantrekkelijker vinden. Ze namen random foto’s van 1205 blanken, donkere mensen en halfbloedjes. Mensen die dus twee verschillende afkomsten hadden.

Vervolgens moesten mensen cijfers geven aan deze foto’s. Uit de resutaten bleek dan donkere mannen aantrekkelijker worden beschouwd dan blanke mannen. Mannen die halfbloedjes zijn waren het mooiste.

Dat verklaart natuurlijk ook waarom ik zo’n sexy motherfucker ben.

“There was a small but highly significant effect, with mixed-race faces, on average, being perceived as more attractive.” – Michael B Lewis, Why are mixed-race people perceived as more attractive? 

vrouwen versieren als buitenlander

Dus even alles op een rijtje:

  • Vrouwen gaan liever met je vreemd als buitenlander;
  • Mensen doen socialer tegen je als buitenlander;
  • Je wordt aantrekkelijker gevonden als buitenlander.

Maar dat is alleen nog maar uiterlijk. Er is nog iets anders wat in je voordeel werkt. Geur.

Daarmee doel ik natuurlijk niet op het knoflookdieet van sommige van mijn mede-buitenlanders. Maar op de neutrale lichaamsgeur.

Lichaamsgeur maakt buitenlanders ook nog aantrekkelijker.

Het begon allemaal met een onderzoeker genaamd Claus Wedekind in het jaar 1995.

Hij wou weten wat het effect van je MHC is op partnerselectie. Om het niet al te ingewikkeld te maken, moet je dit weten over MHC.

MHC is de hardeschijf van je immuunsysteem. Hierin is opgeslagen waar je als persoon een goede afweer reactie tegen hebt. Zoals bijvoorbeeld de waterpokken die je als kind hebt opgelopen.

Hoe meer je met infecties in aanraking komt in je leven, hoe meer data er in deze MHC is opgeslagen.

Hij zette een experiment op, om te beslissen wat het effect is van je MHC op partnerkeuze. Hij liet een aantal mannen twee dagen lang in hetzelfde t-shirt lopen.

Vervolgens werden deze shirts in een buis gedaan. Vrouwen werd gevraagd om te ruiken aan deze buizen. Ze moeten aangeven welke geur ze het ‘lekkerste’ vonden.

Vrouwen willen een man die qua afweer niet op ze lijkt

Wat bleek? Het overgrote deel van de vrouwen koos het t-shirt van de persoon wiens MHC het MINST op die van haar leek. Hoe meer afwijking er was, hoe aantrekkelijker de geur.

Blijkbaar kunnen onze neuzen het immuunsysteem van een ander ruiken. Daarom moet je ook als man nooit teveel parfum op doen. Het maskeert de geur van je immuunsysteem. Mannen in het experiment mochten ook geen parfum gebruiken.

Waarom kozen de vrouwen de man wiens immuunsysteem het minst op ze leek? En een vraag die hieruit onstaat: verschillen immuunsystemen zoveel dan?

Out of Africa Theorie

Om de bovenstaande vragen te beantwoorden moeten we terug naar Africa. Naar de zogenaamde Serengeti vlakte. Daar zijn wij namelijk als mens 250.000 jaar geleden geëvolueerd.

We begonnen als mensen ook over de aarde te trekken. Opzoek naar nieuw voedsel om te eten. De migratieroutes zagen er zo ongeveer uit:

vrouwen versieren als allochtoon

Hoe ze dit hebben bepaald? Door iets wat archaeogenetics heet.

Je analyseert DNA van mensen op aarde. Vervolgens kijk je naar overeenkomsten. Hoe meer overeenkomsten, hoe dichter ze bij elkaar hebben geleefd. Zo kan je bepalen of je voorouders naar links of rechts zijn afgeslagen op de bovenstaande kaart.

Hoe verder uit elkaar, hoe groter het verschil in DNA

Uit de kaart kan je iets anders opmaken. Hoe verder twee stammen uit elkaar liggen, hoe groter het verschil in DNA. Niet alleen wordt het verschil in DNA groter, maar ook in MHC.

Dat is logisch. Nederland en Duitsland hebben min of meer dezelfde ziekten. Dit komt omdat de landen erg op elkaar lijken doordat ze dichtbij elkaar liggen. Dus de MHC van mensen zal best veel overeenkomen in Nederland en Duitsland.

Zal de MHC van Nederlander en een Ethiopiër veel op elkaar lijken? Nee. De ziekten in de twee landen zijn anders. Dezelfde bacteriën zijn waarschijnlijk van een ander type. Hierop moet je MHC zich aanpassen.

Wat blijkt het merkwaardige te zijn met MHC? Je geeft het door aan je nageslacht.

Je maakt samen superbabies

Door een kind te hebben van iemand die een immuunsysteem heeft die niet op je lijkt, krijg je een superbaby. Een baby met een mengsel van beide immuunsystemen. Zowel van de Nederlander als de Ethiopier. Hierdoor is hij bijvoorbeeld goed bestand tegen verkoudheid EN tegen malaria.

Dit verhoogt de kans van overleving van het kind. Het maakt hem sterker. Daardoor kan het kind later ook weer veel kinderen maken. Zo zullen de genen van de ouders niet uitsterven.

Dit is dus de reden waarom buitenlanders aantrekkelijker gevonden worden. Het komt omdat we geprogrameerd te zijn om te ‘stranger’ uit te zoeken. Met hem kunnen we namelijk babies maken met een sterk(er) immuunsysteem dan met de Nederlandse buurman.

Halo-effect

Nee, ik bedoel niet de Xbox games; ik bedoel de term die in 1920 is bedacht voor een bijzonder fenomeen. Het zogenaamde Halo-effect

Stel je spreekt een vrouw op stap aan als allochtoon. Je spreekt goed Nederlands. Je ziet er verzorgd uit. En je behandeld haar gewoon respectvol.

Als mensen (ook vrouwen) hebben we de neiging om mensen te vergelijken met elkaar. Je wil een afweging maken wie ‘het beste is’. Wat we hierbij doen is hun vergelijken met de mensen die we onlangs hebben ontmoet.

Dus, ze vergelijkt je met de mannen die haar DIE avond hebben aangesproken. Niet de mannen uit haar hele leven. Het enige wat je dus eigenlijk als man moet doen, is leuker zijn dan de twee anderen die haar hebben aangesproken.

Dit fenomeen is voor het eerst ontdekt bij sollicitatiegesprekken.

Je blijkt niet de beste te hoeven zijn van alle sollicitanten. Je blijk dat je alleen het beste moet zijn van die dag.

Als je pech hebt, heeft dus al een casanova de chick die jij wil versieren al aangesproken. Daardoor lijk jij minder goed. Maar de meeste mannen bakken er niks van in een club. Dus daar hoef jij je geen zorgen om te maken.

Je hoeft alleen beter te zijn dan de concurrentie op dat moment

Nadat je haar hebt laten zien dat je de leukste bent die haar die avond aansprak, zal er iets anders meespelen. Het Halo-effect namelijk.

Het halo-effect is het verschijnsel dat je bepaalde positieve eigenschappen bij een persoon generaliseert tot een algemeen positief totaalbeeld.

Doordat je als allochtoon fatsoenlijk Nederlands praat en je niet gedraagt als de stereotyp allochtoon (wat dat ook is), zal ze het totaalbeeld wat ze bij je heeft heel erg positief beoordelen.

What does it mean to be the best? It means you have to be better than the number two guy. But what gratification is there in that? He’s a loser—that’s why he’s number two.” – Jarod Kintz, This Book is Not for Sale

Oftewel, als je in een club bent met veel ‘foute’ allochtonen, zal het voor jou makkelijker zijn om de chicks te versieren. Je onderscheidt je op positieve manier van de rest van de lui. En de dame vergroot vervolgens dit positieve beeld in haar hoofd door het halo-effect.

Easy.

Je vindt jezelf lelijker

Uit onderzoek blijkt dat wij als mensen ons lelijker inschatten dan dat we eigenlijk zijn. We zien graag een mooiere versie van onszelf als het mogelijk is.

Tegelijkertijd vinden andere mensen ons zo’n 20% mooier dan dat ze onszelf vinden.

Dit komt omdat jij niet je ‘echte’ zelf ziet als je in de spiegel kijkt. Je ziet een stilstaande persoon. Als mensen je ontmoeten zien ze een bewegende dynamische persoon.

Daarnaast hebben wij mensen altijd de neiging om te willen wat we niet zien. Het gras is bij de buren altijd groener.

Dus allochtoon of niet, je bent mooier dan je denkt. Je bent waarschijnlijk ook aantrekkelijker, slimmer en grappiger dan dat je denkt.

Slotwoord

De wereld is vol leuke mensen. Maar ook vol van slechte mensen. Dat is misschien op het eerste oog slecht. Totdat je bij iets stilstaat.

Als iedereen aardig is, waardeer je ‘aardigheid’ niet meer. Net als je de smaak van voedsel minder gaat waarderen als je NOOIT honger zou hebben.

Wanneer je honger hebt, weet je de smaak van eten pas echt te waarderen.

Hetzelfde geldt voor mensen.

Wees blij dat je afgewezen wordt om je huidskleur of naam

vrouwen versierenJuist wanneer mensen gemeen of racistisch tegen je doen, weet je de leuke mensen die je ontmoet echt te waarderen.

Stel dat een vrouw niet met je wil praten omdat je buitenlands bent. Dat is vervelend. Maar zo erg zou dat niet moeten zijn.

Wil je uberhaupt zo iemand in je leven? Iemand die anderen beoordeeld op hoe ze eruit zien?

In plaats mensen te beoordelen op hoe ze jou en anderen behandelen. In plaatst van mensen beoordelen op hun standpunten en meningen.

Wees blij dat sommige vrouwen je afwijzen om je afkomst. Dit soort mensen wil je niet in je leven.

Blijkbaar zijn ze zo kortzichtig dat ze niet verder willen kijken dan je kleurtje. Je moet juist blij zijn.

Blij dat ze de beslissing voor je heeft gemaakt. Blij dat ze je waardevolle minuten van je leven heeft bespaart.

Alles wat je overkomt kan je positief of negatief bekijken. Aan jou om te bepalen welk van de twee keuzes het wordt.

 

Liefde,

Ali