In deze aflevering:

  • Waarom je als klootzak met drama van vrouwen om moet gaan (als je dit niet doet ben je altijd de Sjaak).
  • Wat mijn vriendin deed toen ik ‘vergat’ op te komen dagen op hun geplande vakantie samen in Italië
  • Waar ik altijd al bang voor was en later los liet
  • De simpele regels van klootzakschap
  • Hoe ik mijn haat voor vrouwen op sportschoenen gebruikte om een vrouw te versieren
  • Wat de kritieke momenten zijn bij vrouwen versieren waarbij je geen klootzak moet zijn

En een heleboel meer.

Beluister de Tim Veninga Show ook op Itunes (gratis).

Notes & Links:

http://manslutmeesterschap.nl/

http://gespreksninja.nl/

Of je een klootzak moet zijn voor vrouwen

Vrouwen Versieren Als Klootzak – TVS #4

Ali Mohammed: Yo, dit is Ali van Versiercoach hier met aflevering vier van de Tim Veninga show. Aan tafel wederom Tim Veninga. Tim, waar gaan we het vandaag over hebben?

Tim Veninga: We gaan het vandaag hebben over een klootzak zijn en waarom een klootzak zijn ook werkt.

Ali Mohammed: Ok, en wat is jouw definitie dan van een klootzak?

Tim Veninga: Nou, heel veel dingen die ik doe, worden door heel veel andere mensen, vooral dikke vrouwen en sukkels, ingeschaald als: “Dit is het gedrag van een klootzak. Oh, die gast moet zo’n verschrikkelijke rotzak zijn dat hij dit soort dingen doet met vrouwen, dat hij een klootzak is.” Daarom gebruik ik ook het woord klootzak, maar dat is meer omdat dat een manier is waarop andere mensen er tegen aankijken, waarop mensen denken van: “Ok, dat gedrag zou je dus echt nooit moeten vertonen.” Maar tegelijkertijd is het iets wat je juist wel zou moeten vertonen. Om je een voorbeeld te geven voor de grap; Ik heb meerdere vriendinnen, die kennen elkaar allemaal, althans ze kennen elkaar bij naam en dergelijke. Die vier vriendinnen kennen dus ook al mijn vrienden en die hebben Facebook. Dus, wat denk je dat er op zo’n moment gebeurd? Die krijgen aan de zijkant van Facebook zo’n lijstje van: “Misschien zou je vrienden moeten worden met…” En dan staan al mijn chicks daar. Dat is echt superslecht.

Ali Mohammed: Zij voelen zich waarschijnlijk heel speciaal inderdaad.

Tim Veninga: Ja. Dus op een gegeven moment zei één van mijn vriendinnen er wat van: “Iedere keer krijg ik voorgesteld dat ik vrienden moet worden met jouw vriendinnen, maar dat wil ik helemaal niet.” Nou, op dat moment kun je twee dingen doen, je kan op twee manieren reageren als man. Dat is de instinctieve, ‘het lieve vriendje’-manier, op het moment dat een vrouw een beetje overstuur is over iets wat jij doet, is door te zeggen: “Oh ja, dat is heel vervelend. Dat begrijp ik ook, dat is lastig.” Maar wat ik op dat moment doe, is dan zou ik haar gaan helpen met hoe ze van slag is. Dan ga ik haar uitleggen dat het begrijpelijk is dat ze van slag raakt. Dus ik versterk haar daarin. Het is alsof je een tent opzet en extra scheerlijnen iedere keer eraan vastzet. Iedere keer als je zegt van: “Oké, ik heb het begrepen”, die tent staat vast je kan niks meer. En dat wordt steeds sterker en dat wordt steeds erger. Als ik dat zou doen dan moet ik constant met alle chicks die discussies gaan voeren over dat ik ook nog andere chicks bang en dan wordt mijn leven gewoon heel erg zwaar. En daar zit ik niet zo heel erg op te wachten.

Ali Mohammed: Nee, je hebt echt een heel moeilijk leven, Tim.

Tim Veninga: Maar dat is je instinctieve reactie, om te denken van: “Het is ook sneu, natuurlijk, dat snap ik ook wel.” Maar de enige gezonde reactie die je er op kan hebben, is gewoon de klootzak manier. Volledig in de lach schieten. Gewoon er om lachen zoals we nu op dit moment doen, van: “Wacht, dit is echt hilarisch dit is echt te grappig.”

Ali Mohammed: Weet je waar we echt om kunnen lachen. Ik weet niet of we dit…Nou ja, fuck it, ik doe het wel. Niet heel lang geleden was jij bij mij en toen kreeg je ineens een app’je van een vriendinnetje van je en iets met Italië. Kan je ons vertellen hoe dat ook alweer ging?

Tim Veninga: Oh ja. Nou, als je het over klootzak moves hebt gesproken…Even voor de duidelijkheid, ik was bij jou, althans toen je nog in Groningen woonde destijds. En er was iets gebeurd; ik was zes weken lang keihard aan het coachen geweest met transformatie trainingen. En na die zes weken dacht ik: “Weet je wat, fuck it, ik neem vakantie.” En ik had met één van mijn Duitse vriendinnetjes afgesproken, van: “Weet je wat, ik neem vakantie. We gaan gezellig samen een weekendje doorbrengen in Verona, Italië.” En op dat moment komt, na die laatste week, Sander bij me en die zegt tegen mij: “Ja, ehm…Tja, ik heb een mooi plan. Laten we een product gaan bouwen.” En dat is echt trouwens het meest awesome product over vrouwen versieren, dat ooit in Nederland is gemaakt. Botte reclame, maar…

Ali Mohammed: Dat mag.

Tim Veninga: Manslut Meesterschap. En wat we wilden doen in dat product is echt puur met een verborgen camera op pad gaan en filmen terwijl ik chicks aan het fiksen was. Oftewel, cameraman erachter, vol HD met geluid. Echt letterlijk filmen. Want ik loop wel te vertellen over vrouwen versieren, maar ik wil ook gewoon dat mensen kunnen zien van: “Oké, dit is hoe je het echt aanpakt. Dit is hoe je de zinnen uitspreekt.” Daar krijg je ook al die grappige fragmenten van, waarbij je ziet van: “Oké, wat gebeurd er als een vrouw als een bitch reageert, hoe ga je daarmee om.” Supervet en dat is iets dat ik eigenlijk al heel lang wilde doen en Sander zei: “We hebben nu wel tijd.” Van: “Pak nou even je tijd, ga naar Nederland en dan gaan we die shit filmen.” En ik dacht: “Ja, awesome. Als er een moment is in mijn leven dat ik het kan doen, laat ik het gewoon nu doen.”

Maar debiel als ik ben in mijn hoofd was ik vergeten dat ik net had afgesproken met mijn Duitse vriendinnetje om in Verona, Italië…Dat is wel leuk trouwens; Verona was de naam van de chick die mij ontmaagd heeft. Althans, het was niet haar echte naam, ze kwam uit Singapore, maar…Ze zei: “Ik heet Verona als de stad van Italië.” Daarvoor had ik er nog nooit van gehoord en het is de tweede keer in mijn leven dat ik van die stad hoorde. In ieder geval, zij er naar toe.

Ali Mohammed: Ooit als er een Versiercoach quiz komt, met vragen, dan weet je, dit is één van de vragen.

Tim Veninga: Sowieso. Nee, maar, ik was dus zo enthousiast over dat programma en gaan filmen. We waren naar Nederland gegaan. Het was echt constant iedere dag uitgaan, filmen, approachen. En op een gegeven moment krijg ik op vrijdagavond een smsje: “Ik heb zojuist in het hotel ingecheckt, het bed is awesome, hoe laat kan ik je van het vliegveld halen?”

Ali Mohammed: Waar was jij op dat moment, Tim, toen jij dat SMSje kreeg?

Tim Veninga: In Groningen. Dat weet je best lul, je zat ernaast.

Ali Mohammed: Ja, ik kon toen heel moeilijk lachen omdat ik het best wel awkward vond voor de chick, maar ik hield het al die tijd in om eindelijk te kunnen lachen.

Tim Veninga: Nou, dat is nu inmiddels negen maanden geleden of zoiets, denk ik. Ik kreeg gister nog een smsje dat ze van me hield.

Ali Mohammed: Kijk.

Tim Veninga: Maar, op dat moment, ’tuurlijk dat is een klootzak actie en dat lijkt heel slecht. Maar tegelijkertijd willen vrouwen juist ook mannen die ook heel erg zichzelf zijn. En zelfs daar kon ik er achteraf mee wegkomen van: “Ja, sorry ik was gepassioneerd met mijn werk, ik was gepassioneerd bezig met wat ik graag doe en wat ik leuk vind.” Andere chicks bangen. Maar dat zeg ik dan weer net niet.

Ali Mohammed: Maar dat weten ze ook wel.

Tim Veninga: Van: “Ik was gepassioneerd aan het doen wat ik leuk vind, en ik snap dat het voor jou in dit geval vervelend is. Het zegt niks over jou, het zegt gewoon iets over wat ik op dat moment belangrijk vind.” Zelfs dan, met dat soort enge shit kan je gewoon wegkomen, mits je het op dat moment niet gaat zeggen van: “Oké, het is heel vervelend, het spijt me zo verschrikkelijk.” Want wat er gebeurd als iemand boos op je wordt en je gaat dan op zo’n moment in een te begripvolle modus, dan is het ook niet goed. Er zijn wel een aantal uitzondering op, daar kom ik later op. Maar in dit soort situaties is vaak: “Oké, sorry ik was dom.” Boem, en laat het gaan.

Ali Mohammed: Ben je niet bang dat bijvoorbeeld nu…je zegt: “Ik ga altijd voor de shit die ik wil en ik ben wie ik ben.” etc. etc. Ben je dan niet bang dat mensen je bijvoorbeeld onaardig gaan vinden ofzo. Of überhaupt als iemand een klootzak wil zijn.

Tim Veninga: Dat is wel grappig, want ik was altijd bang dat mensen mij onaardig vonden en ik zie het met iedereen; mensen die bang zijn dat mensen je onaardig vinden. Wat er gebeurd op het moment dat jij denkt van: “Oké, weet je. Ik wil niet dat mensen mij niet onaardig vinden.” Dan heeft niemand een mening over je.

En ik merkte dat zodra ik dat losliet, dat ik de wereld begon te verdelen in twee groepen: Je had de mensen die een hekel aan me hebben, wat mag. Ik kan mezelf er weinig bij voorstellen, maar er zijn mensen die dat hebben en dat is prima. En je hebt mensen die fans van je worden. En ik merk dat ik aan de ene kant veel meer mensen heb die me leuk vinden, veel meer mensen die me cool vinden, veel meer vrouwen die van me houden, die om me geven. Juist omdat je op zo’n moment een autonoom, zelfsturend persoon wordt. Die zoiets heeft van: “Oké, ik kies mijn eigen lijn en je gaat mee of je gaat niet mee.” En dat is heel aantrekkelijk, dat maakt je veel charismatischer, dat maakt je veel sterker. Dus eigenlijk, er zijn veel meer mensen die mij echt aardig vinden. Waar voorheen je een soort grote groep mensen had die geen mening over mij had. Heb ik nu een soort mes gepakt en daar dwars doorheen gehakt.

Ali Mohammed: Precies.

Tim Veninga: De ene helft die vindt mij niet aardig en die rot maar op en de andere helft, die gaat van je houden. En dat is ook exact de houding die je wil hebben met vrouwen. Als je die houding ten opzichte van vrouwen hebt, van: “Oké, je vind me leuk of je rot maar op.” Je staat veel sterker in je schoenen, je voelt je veel lekkerder en je hebt juist dat mensen je aardiger beginnen te vinden, omdat je niet meer je best doet om aardig gevonden te worden. En dat werkt veel sterker dan de meeste andere shit.

Ali Mohammed: Ik heb het volgens mij net letterlijk in een blog geschreven. Ik weet niet of die blog uit is als je deze video ziet, maar de meeste gasten die beginnen met chicks versieren, die spreken chicks aan en dan krijgen ze van die lauwwarme reacties. En dat is dan die grijze massa in het midden van zo’n binomiale verdeling. En dan heb je maar weinig chicks die je echt haten en weinig chicks die je echt geweldig vinden, en een hele grote groep chicks die jou soort van oké vinden. En des te beter je wordt, des te meer je splitsing krijgt van chicks die je geweldig vinden, of chicks die je haten, bij wijze van, je een ontiegelijke eikel vinden of een klootzak in dit geval. En dat zal je dan steeds meer krijgen, maar daar heb jij het over, meer van: “If everybody likes you, you’re doing something wrong.”

Tim Veninga: Nou, het is net als deze tafel, laten we voor de grap de tafel erbij pakken.

Ali Mohammed: Oké, ons slachtoffer.

Tim Veninga: De meeste gasten zijn als deze tafel. Ze zijn wel aanwezig, ze beledigen niemand en er is nooit iemand die zijn piemel erin stopt.

Ali Mohammed: En voel dit eens…ze zijn zacht.

Tim Veninga: Er is niks wat interessant of aantrekkelijk aan deze tafel is. Er is niemand die zegt van: “Goh, ik zou graag meer tijd door willen brengen met deze tafel.” En de meeste gasten zijn zo, de meeste gasten denken van: “Oké, zolang ik maar niemand tegen de haren in strijk, dan doe ik het goed.” Maar in werkelijkheid ben je…je bestaat bijna niet. Het is alsof je er niet bent, omdat je niet mensen dwingt om een mening over je te hebben. En dat is wat juist zo belangrijk is als je op een vrouw af gaat, van: “Oké, fuck it, nu heb je een mening over mij.”

Ali Mohammed: Je had de vorige keer al een beetje een tipje van de sluier gegeven. Hoe word je dan een klootzak? Of hoe kan je in ieder geval laten zien dat je een klootzak bent, ook al ben je diep van binnen eigenlijk gewoon een hele toffe dude zoals wij dat natuurlijk zijn.

Tim Veninga: Ja. Met hele simpele dingen, als van; op het moment dat iemand je uitdaagt, of je op begint te jutten. Ik heb zo’n programma gemaakt, ‘Gespreksninja’, wederom, ik ben echt vandaag goed op de marketing toer. Sander zal trots op me zijn. Maar, in ‘Gespreksninja’ heb ik het over de veel voorkomende testen van vrouwen. En je hebt een aantal standaardtesten die iedere vrouw je geeft. En als je daar een verkeerd antwoord op geeft ben je fucked, kan je wel ophouden. Kan je net zo goed naar huis gaan en een nieuwe Playstation game spelen. En in die standaardtesten zijn er nog dingen waarop een vrouw zegt van: “Oké, ben je me nu aan het versieren?” Nou, dan zou je de slappe, nice guy approach kunnen nemen in zo’n situatie en zeggen: “Nee, ik probeer je gewoon beter te leren kennen en ik voer gewoon een gesprek.” En het voor jezelf op gaan nemen, dat je in ieder geval niet verkeerd overkomt. Of, je kan zeggen: “Ik kies de bad boy approach.” Van: “Ja, natuurlijk ben ik je aan het versieren. Maar ik ben op dit moment in ieder geval aan het doen alsof ik geïnteresseerd ben in je innerlijk, omdat ik van mijn moeder geleerd heb dat ik altijd eerst naar je studie en werk moet vragen, vóórdat ik daadwerkelijk met je naar bed ga. Maar als je wil kunnen we ook gewoon nu gaan.” Eerlijk is eerlijk; er is een percentage van vrouwen die zegt: “Fuck you.” Maar de meeste vrouwen hebben zoiets van: “Oké, wow, dit is echt cool.” En voor al dat soort standaardsituaties en, als je ‘Gespreksninja’ niet hebt, doe jezelf een lol. Je hebt 239 voorbeeldzinnen, zes trainingsvideo’s waarin ik je stap voor stap uitleg wat je moet zeggen, zodat je juist jezelf niet voor lul zet. www.gespreksninja.nl, nu hou ik op.

Ali Mohammed: www.gespreksninja.nl Nu houden we echt op.

Tim Veninga: Juist in dat soort situaties, geef daarop het antwoord dat misschien niet het antwoord is dat ze verwacht, wat misschien niet het antwoord is dat lijkt alsof het is gebouwd om het haar naar de zin te maken. Maar wees gewoon direct. Hier moet ik even goed over nadenken, twee, drie maanden terug ofzo dat ik hier was, was ik met een huisgenoot van mij op stap en we waren in een club, en er komt een groep Engelse chicks binnenstampen. Je weet een beetje hoe Engelse chicks zijn, echt zo’n grote bek. En een lawaai dat ze met z’n allen maakten. Dus ik ga samen met mijn huisgenoot er heen en hij spreekt één aan en ik spreek een andere aan, en de rest van de groep staat er een beetje zo half omheen. En ik zeg in eerste instantie tegen haar van: “Hi, who are you.” En ik krijg de reactie terug: “Who the fuck are you?” Ik zeg: “Your mom’s new boyfriend.” En onmiddellijk zie je van, oké, die chick die gaat van: “Ik zal deze gast het weleens even laten zien.” Van: “Ik zal hem wel even laten zien dat hij op mag rotten”, naar van: “Oké, wat is dit, wat the fuck is dit.”

Ali Mohammed: Interesting.

Tim Veninga: En op een gegeven moment zit ik met haar te praten, en we hebben het over vrouwen die sportschoenen aan hebben en ze heeft sportschoenen aan. Ik zeg: “Sorry dat ik het zeg, maar vrouwen die sportschoenen aan hebben dat vind ik echt het meest afschuwelijke ooit.” Juist doordat je dat soort dingen durft te zeggen, kom je veel meer over als een echte man, dan iemand die de hele tijd probeert te slijmen. En moet je je voorstellen: Een groep Engelse vrouwen op een bachelor party, die er ook nog eens een keer allemaal goed uitzien…Mannen die lopen daar de hele tijd omheen te kwijlen, en ze komen een voor een als soort van hondjes melden als van: “Mag ik wat te drinken voor je kopen.”

Ali Mohammed: Kansloos.

Tim Veninga: Kansloos. En ik sta erbij en ik loop alleen maar shit te geven en op een gegeven moment krijg ik steeds meer aandacht. Mijn huisgenoot was nog steeds met de andere chick aan het praten, en op een gegeven moment draait die chick van mijn huisgenoot ook naar mij toe. En op een gegeven moment staan alle chicks naar mij te kijken. En met z’n allen zijn ze mij aan het vertellen: “Dat chicks op sportschoenen wel kunnen.” Ik vind ook wel dat chicks op sportschoenen moeten kunnen, zolang ze die sportschoenen maar gebruiken om heel hard bij me weg te rennen. Dan is ’t goed. Het kan op die manier alleen maar herstellen. En op een gegeven moment, de chick waarmee mijn huisgenoot mee staat te praten, die zegt van: “You’re an asshole.” “No, your mom’s an asshole.” En die chick staat daar zo van: “You’re funny.” En ze staat er zo bij als een grappig bambi meisje, ik kon het gewoon niet laten, ze stond echt zo…

Ali Mohammed: Bijna alsof je tegen haar had gezegd: “Ik hou van je.”

Tim Veninga: Ja, dus ik pak haar bij haar hoofd beet en ik pak haar vol, midden in die groep, op de bek. En die huisgenoot van mij zegt: “Gast, toen je dat deed, ik stond echt een kwartier met haar te praten, en ik dacht ‘dit had ik kunnen zijn’. Maar ik deed alsof ik je niet kende, omdat ik normaal probeerde te doen.”

Ali Mohammed: Oftewel, klootzak zijn werkt.

Tim Veninga: Ja, gewoon niet normaal doen. Je fuckt jezelf daar alleen maar mee.

Ali Mohammed: Oké, zijn er nog dingen die je mensen wil vertellen, want het wordt al laat, we moeten bitches fixen. En over bitches fixen gesproken, de fuck buddies.

Tim Veninga: Goed punt. Er zijn punten waarop je niet een klootzak moet zijn, dat even ten eerste. Als ze heel zwak is. Stel; haar vader komt te overlijden. Dat is niet het punt om een klootzak te zijn.

Ali Mohammed: Een who’s your daddy grap maken.

Tim Veninga:  Ja, ik ben je vader van nu af aan wel. “Oh, dus je moeder is vrijgezel nu.”

Ali Mohammed: Dat soort grappen maak je dus niet.

Tim Veninga: Nee, absoluut niet. Nee, dat zijn de momenten die echt tellen. Er zijn momenten waarop ze oprecht zwak is en zich kwetsbaar voelt. Het is niet het moment om er dan juist in te stampen. Hetzelfde met de situatie waarmee ik begonnen was: Als een vrouw tegen mij zegt van: “Ik zie dat en dat op Facebook, ik word voorgesteld aan al jouw andere chicks.” Dat is ook niet het punt waarop je moet reageren met: “Wat stel je je aan. Hoezo is dat een probleem. Doe niet zo dom, wicht.” Dat is echt gemeen. Maar in werkelijkheid lach je er gewoon om en negeer je het eigenlijk voor wat het is. Dus, juist in dat soort situaties wil je haar keihard uitlachen, maar tegelijkertijd ook niet tegen haar zeggen: “Doe niet zo dom.” of “Je moet dit doen.” of “Je moet dat doen,” of “Je moet je op deze en deze manier aanpassen.” Dat slaat nergens op. De laatste situatie is als een vrouw op een bepaald punt een hele avond met je in gesprek is en je bent constant een beetje dat hele harde aan het doen en ze is eigenlijk op zoek naar echtheid, of ze vraagt: “Vind je me eigenlijk wel leuk.” of dat soort dingen. Dan is het ook goed om het af en toe even je klootzakjasje uit te doen, op te hangen, voor een paar minuten, niet te lang, maar heel even oprecht zeggen: “Hé, ik vind je leuk.” Want ze wil nog wel ergens zien dat je niet alleen maar klootzak bent, maar dat je ergens ook nog wel schattig en charmant bent.

Ali Mohammed: Oké, dus wat kunnen de mensen dan de volgende aflevering verwachten, voortbouwend op het klootzak zijn?

Tim Veninga: Voor de volgende aflevering gaan we het hebben over fuck buddies en wordt de fuck buddy special. Oftewel: “Hoe krijg je fuck buddies, hoe manage je fuck buddies,” “hoe voorkom je dat ze teveel gevoel voor eigenwaarde…” of nee wacht, sorry…Ik bedoel; “hoe voorkom je dat ze teveel vragen.” Flauw. En: “Hoe zorg je ervoor dat je fuck buddies ook op de langere termijn kan houden, zonder dat ze inderdaad steeds meer van je beginnen te eisen, of van je beginnen te vragen.” En nog een hele hoop andere shit en maffe verhalen. Hier kan je de fuck buddy special kijken.

Ali Mohammed: Cool, aangezien dit jouw show is, zou ik zeggen: “Sluit die shit zelf af.”

Tim Veninga: Ik was blij dat jullie er weer waren en ik check jullie later. Bye bye.

Ali Mohammed: Later.

Yo, bedankt voor het luisteren naar deze podcast. Wil je meer tips over vrouwen versieren, check dan deze website voor meer versiertips.

En ben je benieuwd naar Tim’s werk, wil je er meer over weten check dan www.manslut.nl voor zijn boek.