In dit artikel leer je:

 • Wat je wel en niet kan leren van een seksverslaafde comedian met een grotere waffel dan de gemiddelde pitbull: Russel Brand.
 • Waarom je een dombo bent als je mensen belachelijk maakt die slimmer zijn dan jij. (Hint: het is niet alleen dat jij de facto dommer bent dan hen)
 • Hoe je door met iedereen te flirten net zo veel chicks kan scoren als je aankan.
 • Wie er nóg aantrekkelijker is voor vrouwen dan Russel Brand.
 • …en nog veel meer.

What’s up, homie.

Jullie weten me wel weer te vinden zeg.

Als elke vraag op mijn YouTube-kanaal een regendruppel was, dan had ik vijftig paraplu’s nodig.

1 vraag sprong er tussen uit:

“Hee Tim, wat vind je van de versiertechnieken van Russel Brand?”

russel-brand-comment

Waarom Russel Brand de slechtste persoon ooit is om advies van aan te nemen.

Kijk.

Er zijn veel dingen die meneer Brand goed doet.

Als hij met vrouwen praat en ze versiert, is hij:

Dat klinkt allemaal prachtig. Hij heeft veel eigenschappen waar de gemiddelde man jaloers op mag zijn. En die hem zeker niet in de weg staan bij het versieren van vrouwen.

Maar voordat je nu naar de kapper rent om een pruik te fixen die lijkt op zijn haar…

…en voordat je allerlei vage hippie-kledij aanschaft om zoveel mogelijk op hem te lijken…

…vergeet dan niet het volgende:

“Russel Brand heeft meer status dan jij en ik ooit zullen vergaren.”

Ik ben blij met mijn leven. Ik reis de wereld rond, gaat het goed met de zaken en heb ik geen enkele reden om te klagen.

Maar Russel Brand heeft op een aantal vlakken veel meer dan ik. Aan status, geld, herkenbaarheid, de reputatie van een player. Dat noemen we in vaktermen sociale bewijslast.

Als ik in een Nederlandse kroeg sta, zijn er nog wel eens een paar gasten die weten wie ik ben. En dit op oorverdovend volume aan de rest van de kroeg moeten meedelen.

*zucht*

Maar dat is niets vergeleken met Russel Brand. Hij is een filmster. Hij deed Katy Perry en een stroom aan andere beroemde vrouwen. Hij zit op een compleet ander level qua status, bekendheid en rijkdom.

Waardoor hij met veel kan wegkomen.

“Hem nadoen is alsof je het uitgavenpatroon van Bill Gates overneemt.”

Tenzij jij biljoenen op de bank hebt, is dat geen goed idee. Je kan het niet betalen.

En zo is het ook met vrouwen versieren als Russel Brand. Je kan het doen, maar je hebt niet zoveel sociale bewijslast als hij. Het gevolg is dat je veel minder kan maken. En dat wanneer je hem nadoet, mensen van je vervreemd zullen raken.

Sociale bewijslast is als een betaalmiddel. Hij heeft er zo veel van, dat hij het over de blak kan smijten. Wanneer je een stuk minder hebt, kan je dat je simpelweg niet veroorloven. Sterker nog: het zorgt voor slechtere resultaten.

“Hij presenteert zichzelf als de comedian.”

Door de manier waarop hij praat, creëert hij voor zichzelf altijd een uitweg. “Ik ben de comedian, alles wat ik zeg is niet serieus.” Dit is een wildcard die hij te pas en te onpas inzet als het even moeilijk wordt.

Maar vergis je niet:

Hij heeft vaak momenten dat hij ronduit domme dingen doet. Of zich op een manier gedraagt, die totaal niet aantrekkelijk is voor vrouwen.

Met zijn sociale bewijslast en zijn wildcard als comedian, compenseert hij hiervoor. Daardoor komt hij er mee weg.

Is het efficiënt?

Nee.

Schiet jij er wat mee op als je hetzelfde doet als hem?

Absoluut niet.

Maar wat kan je van Russel Brand leren?

Doe deze dingen *niet* als je beter wil worden met vrouwen.

Ding 1: Wees niet hyperactief en ADHD’erig.

Als comedian kan hij het maken. Maar het is niet nodig. Als hij het niet zou doen, zou hij aantrekkelijker zijn voor vrouwen.

Kijk naar Johnny Depp. Ook een beetje een mafklapper, ook een beetje gek gekleed. Toch is hij een groter sekssymbool en aantrekkelijker voor vrouwen dan Brand ooit geweest is.

Hoe dat komt?

Johnny Depp is rustig. Hij is beheerst. Kijk maar eens naar onderstaande clips uit zijn recente rechtszaak:

Hij geeft korte antwoorden, en komt over alsof hij een beetje zit te chillen in zijn achtertuin.

Russel Brand daarentegen gaat helemaal los. Hij praat snel, gedraagt zich gek en lijkt geen moment stil te kunnen zitten. Misschien vermakelijk om naar te kijken, maar minder aantrekkelijk voor vrouwen.

Ik weet zeker dat wanneer Russel Brand even zou kalmeren en wat rustiger aan zou doen, hij nog aantrekkelijker voor vrouwen zou zijn. Want op een podium werkt dit misschien, in het echte leven is dat een ander verhaal.

Ding 2: Russel Brand beledigt mensen als hij het niet kan winnen.

Russel Brand doet hard zijn best om maatschappelijk betrokken te zijn. Dit lukt hem net niet.

Mijn favoriete moment is dat wanneer hij naar een conventie tegen global warming gaat, en daar wegrijdt in de grootste, milieuvervuilende auto die je je kan voorstellen.

Dat niet alleen. Zodra hij ergens op aangesproken wordt, begint hij de clown uit te hangen. Hij zet een grote mond op, maakt grappen of beledigt de persoon die hem op iets aanspreekt.

Kijk hier eens naar:

Brand gaat in discussie met iemand die met betere argumenten komt. In plaats van met tegenargumenten te komen, probeert Brand over hem heen te walsen met charisma.

Leuk geprobeerd. Maar als je tegenover iemand zit die beter is voorbereid, meer van een onderwerp afweet en dat ook nog eens goed kan uitleggen…

…dan ga je het niet winnen.

“De moraal van het verhaal.”

Er zijn goede en slechte dingen aan de manier van spreken en versieren van Russel Brand. En hij heeft behoorlijk wat succes.

Maar wat je niet moet onderschatten, is hoeveel groupies hij heeft. In zijn comedyshows praat hij openlijk over zijn verslavingen, inclusief aan seks. Hij heeft er een boek over geschreven. Hij is een lopende contactadvertentie.

Het gevolg is dat vrouwen die hem aantrekkelijk vinden en die twijfelen of ze met hem naar bed moeten gaan, aangemoedigd worden om het te proberen. Hij belooft ze letterlijk dat hij hen niet zal afwijzen, als ze proberen bij hem in bed te belanden. (zie zijn show Scandalous)

Stel dat jij dezelfde dingen zou doen op een verjaardag:

 • Je kondigt aan dat je met elke vrouw slaapt die probeert bij je in bed te kruipen.
  Als je niet op een podium staat, geen miljoenen bezit en het geen onderdeel is van een comedy-act maar bloedserieus…. Dan klinkt dit ontzettend wanhopig.
 • Je valt iemand aan omdat iemand een beter argument heeft dan jij.
  Dit doe je door grappen over die persoon te maken, of hem uit te schelden. De hele verjaardag ziet dat, en schrijft je af als “dommer dan de ander”. Tenzij zij nog dommer zijn dan jij, en het niet doorhebben.
 • Je gedraagt je als de drukste man op de verjaardag.
  Je trekt hiermee alle aandacht naar je toe. Zonder het stigma: “Hij is een comedian, dus hij moet grappig zijn” kom je ronduit onaantrekkelijk over. Niet alleen dat, mensen zullen zich afvragen wie die aandachtszoeker en stoorzender is.

Dit zijn allemaal dingen die je zoveel mogelijk wil vermijden, maar die een groot onderdeel uitmaken van Russel Brand’s karakter en charisma. Als je deze 1op 1 kopieert, ga je niet dezelfde resultaten krijgen als hij.

Wat je wel kan gebruiken:

 • Zelfverzekerdheid. Je niet uit het veld laten slaan, wat er ook gebeurt.
 • Lak hebben aan sociale conventies, zonder dit van de daken te schreeuwen. Doe waar je zin in hebt en improviseer en manipuleer om te komen waar je wilt.
 • Over de top flirten met alles en iedereen. Ik heb wel eens gezegd dat je ook moet flirten met de kantine-juffrouw en al je collega’s op het werk. Als iemand hier het goede voorbeeld geeft, dan is het Russel Brand.
 • Veel vrouwen bangen, en daar van te voren of achteraf geen excuses voor maken.

Zo. Dit was weer je shotje informatie.

Na mijn analyse van Russel Brand vind je in de video nog meer tips. Zoals wat je moet doen als je hoogsensitief bent. Mis het niet.