In deze aflevering:

– Hoe je de Lil Wayne techniek van totale onzin kunt gebruiken om indruk te maken op vrouwen.

– Het geheim van de “ik ben de tofste dude op aarde” overtuiging

– Hoe het kijken naar de film 8 Mile en battlerap je gesprekken met vrouwen leuker gaat maken (jup, dit is de zeldzame keer dat ik je ooit adviseer om films te kijken).

– Interessante woordspelingen die je kan gebruiken bij vrouwen die je gelijk apart zetten van de bierdrinkende losers in een club.

– Hoe je jezelf kunt behoeden voor de totale afgang van Jin the MC

– Waarom je niet weet wie Jin the MC is.

– Hoe sommige rappers en meesterversierders gebruik maken van exact dezelfde technieken om hun doel te bereiken.

En een heleboel meer.

Beluister de Tim Veninga Show ook op Itunes (gratis).

Notes & Links:

 http://www.manslutmeesterschap.nl/

http://www.gespreksninja.nl/

Vrouwen Versieren: Wat Je Van Rappers en Hip-Hop Kan Leren – TVS #6

Ali Mohammed: Yo, dit is Ali van Versiercoach hier met aflevering zes van de Tim Veninga Show.Je zal wel denken: “Wat heeft die jongen op zijn hoofd?”Dat zal Tim je nu haarfijn uitleggen. Tim, wat hebben we vandaag?

Tim Veninga: Nou, het is goed dat je dat zegt. Ik denk inderdaad dat de meeste mensen denken:”Goh, wat heeft die jongen op zijn hoofd?”En dat ze nog nooit eerder een pet gezien hebben.Maar het is vandaag de hip hop special, iets waar we allebei van houden.Waar we allebei graag naar luisteren.

Ali Mohammed: Iets wat denk ik, eerlijk gezegd…dat weten mensen niet, maar ooit was ik bij Tim thuis.Toen ik voor het eerst bij hem thuis was, het enige wat we gemeen hadden was hip hop.Want ik was heel slecht met vrouwen, hij was toen al fucking goed met vrouwen.En toen draaide ik één nummer, dat weet ik nu nog, en die expressie op je gezicht, dacht ik:”Hier is iets ontstaan, wat heel chill gaat worden de komende tijd.” Weet je nog welk nummer ik bedoel?

Tim Veninga: Ja, ‘Color Purple‘.

Ali Mohammed: Precies.

Tim Veninga: Scram Jones’ beat.

Ali Mohammed: Precies, want jij zei toen: “JiggyDjé had ‘m gebruikt als freestyle”, ofzo, toch? Voor iets?

Tim Veninga: Nee, Scram Jones’ beat en die was toen op een gegeven moment in Nederland en toen gooide hij die beat op. En er is echt een JiggyDjéfreestyle daarop die echt gewoon…

Ali Mohammed: Precies, die shit. Toen dat gebeurde, toen wist ik van; die shit wordt awesome. En vrouwen versieren en rap gaan blijkbaar samen volgens Tim.

Tim Veninga: Ja. Sowieso. Als je kijkt naar attitude, naar inner game, dan is rap gewoon de shit. De houding die rappers hebben tegenover vrouwen, die wordt door de rest van de wereld gezien als respectloos.Nou, de houding die wij hebben tegenover vrouwen, wordt door de rest van de wereld gezien als respectloos.Maar je ziet heel erg dat al die gasten gewoon, als ze rappen…ze hebben constant zo’n attitude van:”Check mij, kijk, ik ben de allerbeste.”En als je die houding hebt tegenover een chick, dat werkt zo goed. Je weet, ik word iedere morgen wakker en dan is het van: “Ik ben awesome, check hoe goed ik er uit zie. “En rappers hebben altijd die houding, je hoort nooit iemand zeggen van…

Ali Mohammed: “Ik ben een bitch!”

Tim Veninga: “Ik ben wel een redelijk goede rapper en ik denk dat ik wel een klein beetje geschikt ben. “En dat is hetzelfde als dat je tegenover een chi- … of laten we het in deze aflevering een bitch noemen.

Ali Mohammed: Een bitch.

Tim Veninga: Als je tegenover een bitch staat, streetcreds…

Ali Mohammed: Yo.

Tim Veninga: Als je tegenover een bitch staat en je hebt de houding van: “Ja, ik ben op zich best wel leuk en misschien moet je mij wel aardig vinden.”Of je staat tegenover haar met de houding: “Shit. Yeah, ik ben awesome.”Die tweede is zoveel zinvoller.Laten we gewoon een paar rappers lang lopen. Wie is je favoriet?

Ali Mohammed: Wie is mijn favoriet? Het is altijd op dit moment en op dit moment is mijn favoriet…Ik moet zeggen, de minst gangster van ze allemaal, maar omdat hij zulke goede teksten schrijft, Drake.

Tim Veninga: Drake.

Ali Mohammed: Die gast schrijft teksten jongen, die shit is goed.

Tim Veninga: Wat is je favoriete Drake quote?

Ali Mohammed: “I got the key to happiness and all the copies.”Dat vond ik altijd wel een mooie…”I got the key to happiness and all the copies. “Eentje die ik altijd chicks stuur, overigens, in smsjes: “Sweatpants, hair tied, chillin’ with no make-up on. That’s when you’re the prettiest, I hope that you don’t take it wrong. “Zodat ze denken dat het om meer gaat dan alleen die opgemaakte shit.

Tim Veninga: Fucking vet, dat is wel de attitude. Ik vind je zonder make-up veel mooier.Weet je, dat is gewoon perfect. Maar je ziet dat…

Ali Mohammed: Van wie is het de jouwe trouwens? Mensen willen natuurlijk weten:”Tim Veninga, naar wie moet ik luisteren om zo’n baas te worden?”

Tim Veninga: Naar wie moet je luisteren, ik weet het niet. Ik denk dat…Degene bij wie ik altijd wel terug blijf komen is Papoose, dat is gewoon…Ik hou gewoon van die New York beats en echt die pompende shit. Maar Papoose is juist weer een typisch voorbeeld van; die gast heeft zo’n mindset. Weet je, toen hij een broekie was en niemand hem kende, ging hij al rustig naar…Het eerste radio interview dat hij volgens mij deed, vertelde hij dat hij beter was dan Jay Z, iemand die miljoenen verkoopt en schatrijk is. En hij gaat er blind vanuit van: “Ik ben de allerbeste.”Die gast is zo gek als een deur, maar doordat hij het gevoel heeft van: “Ik ben de allerbeste. “Gaat hij alleen maar harder werken, gaat hij alleen maar beter zijn best doen. En gaat hij alleen maar…ik bedoel, op een gegeven moment maakt hij zo’n track, ‘Alphabetical Slaughter’ heette die.

Ali Mohammed: Oh, dat nummer, tering…

Tim Veninga: “Accumulated after getting arrested.”

Ali Mohammed: Oh, dat nummer, de tering…

Tim Veninga: “Armedaccessories as an adolescent.”Van dat hij ook gewoon denkt…Hij heeft achteraf ook gezegd; hij heeft er maanden over gedaan om die shit te schrijven.En in die track, wat hij doet, even voor de mensen die de track niet kennen: Hij heet ‘AlphabeticalSlaughter’ en dan maakt hij een hele track waarbij ieder woord in de zin begint met een ‘A’. En dan daarna, iedere volgende zin, begint ieder woord met een ‘B’,en het rijmt ook nog en het slaat nog ergens op. Het is echt…

Ali Mohammed: Toen ik die shit misschien…wanneer kwam hij voor het eerst uit, misschien een jaar of tien geleden?

Tim Veninga: Geen idee.

Ali Mohammed: Maar die shit, toen ik dat luisterde dacht ik van: “Ik weet niet wie deze gast is, maar die shit is goed.”

Tim Veninga: Dat is echt next level. Next level shit.En dat is ook weer iets; als je met chicks bent… Als je de club in gaat en je bereidt je niet voor. Dat is zo stom. Je merkt op het moment dat je je gaat voorbereiden, dat je…Wat hij doet; maanden steekt hij er in om een track te maken,dat je dan ook echt iets heel cools neer kan zetten, omdat je er de tijd voor neemt.

Ali Mohammed: En ook die houding van: “Yo, ik ben de beste.” Volgens mij heeft P. Diddy dat gezegd. Die was toen in de studio met Rick Ross ofzo en die hij zei: “Ook al sta ik nu met hem in de studio, toch zeg ik dat ik beter dan hem ben. Maar ik wil ook dat hij zegt dat hij beter dan ik is, omdat we constant dan elkaar willen overtreffen.”En hetzelfde moet je eigenlijk in een club doen. Als je een dude ziet, die met een chick praat bijvoorbeeld, het enige dat je tegen jezelf moet zeggen is: “Ik ben sowieso toffer dan die dude. Fuck die shit.”

Tim Veninga: “Ik ben beter dan hem.” Ja, dan ga je harder je best doen. Dan laat je je ook niet zomaar aan de kant zetten omdat je denkt: “Hij zal wel beter zijn dan mij.”

Ali Mohammed: Precies.

Tim Veninga: Je wil nooit het onderspit delven tegenover iemand anders.

Ali Mohammed: Je wil geen bitch zijn.

Tim Veninga: Dat vind ik ook zo cool;je hebt bijvoorbeeld ook rappers die echt shit zeggen die echt helemaal nergens op slaan.

Ali Mohammed: Negentig procent.

Tim Veninga: Lil Wayne is echt zo’n voorbeeld. Af en toe blert hij er van die zinnen uit op zijn track waarvan ik denk: “Ja…”, “I went to hell and back, I got fucking vouchers.”

Ali Mohammed: “I’mso high I caneat a star.”

Tim Veninga: Die shit slaat helemaal nergens op, maar juist door de attitude waarop je het zegt,waarop je verteld: “Dit is het vetste ooit.” Als je tegenover een bitch staat, zeg gewoon,ook al vertel je iets dat helemaal niet zo interessant is, zolang je maar de houding hebt:”Dit is echt het vetste ooit.” Dan kom je over als een leider en gaan mensen dat juist volgen.Dat is echt fucking vet.

Ali Mohammed: Hoe vaak zeg jij wel niet tegen chicks op stap dat je schoonmaker bent.Ook bullshit, maar met de attitude waarmee je het doet…

Tim Veninga: Hé, ik ben een fucking schoonmaker, ik own die shit.

Tim Veninga: Precies.Geef me een dweil en ik veeg de vloer met je aan.

Ali Mohammed: Ik maak je zo schoon…Goeie.Andere mensen die ook gebruik maken van die woordspelingen en shit,waar ik heel veel aan heb gehad, is die battle rap shit die jij ook aan mij hebt geïntroduceerd. Echt sinds toen die dag in Groningen, toen je de ManslutMeesterschap aan het filmen was…overigens de beste vrouwen versiercursus in Nederland. Zelfreclame maakt niet uit.

Tim Veninga: www.manslutmeesterschap.nl

Ali Mohammed: Koop die shit, www.manslutmeesterschap.nl, beste cursus ooit.Maar die shit was voor mij echt wel: “Wow.”Het is rap, het rijmt, ze dissen elkaar snoeihard. Hele ingewikkelde woordspelingen en niet alleen dat is belangrijk, maar je ziet soms de dudes zonder stage presence, gaan af.Ook al heb je de slimste lines en leukste grappen. Als je het niet op een goede manier delivered ben je weg.

Tim Veninga: Als je niet je lines brengt op een manier alsof je de allercoolste persoon ooit bent,dan komt het gewoon niet aan. Het werkt niet, het klopt niet.En dit is trouwens wel grappig;ik ben echt…volgens mij ben ik al vanaf een dertien, veertien jarig jochie fan van battle raps.Van de tijd van de BET Freestyle Friday’s met Jin en…Dat was gewoon echt supervet en zeker door Eminem, 8 Mile, is die scene echt opgeblazen.Maar voorheen waren battles altijd onvoorbereid. Dan stonden er twee rappers tegenover elkaar,en dan werd er een beat gestart. En dan gingen ze improviseren.En er waren misschien of de hele wereld twintig mensen die het konden doen zonder er als een aap uit te zien.Grappig trouwens; Brainpower, Dansplaat. Hij was echt een zieke freestyle MC.

Ali Mohammed: Echt?

Tim Veninga: In het Engels, ja.

Ali Mohammed: Oké, dat wist ik niet.

Tim Veninga: Ik had nog zo’n cassettebandje met de freestylechapters van Brainpower.Echt supervet.Maar in ieder geval, van toen destijds was het gewoon nul voorbereiding en deden ze het allemaal on the fly.En nu zie je van…nu zijn we goed en wel meer dan tien jaar verder.Op een gegeven moment kwamen er van die battle leagues, waarin ze van tevoren gingen schrijven.Waarop ze zich daadwerkelijk wel gingen voorbereiden.Het is zeg maar alsof ze voorheen kwam ze daar in die freestyle, dat is dan van die gasten die denken van:”Ik ga vrouwen versieren en ik ben gewoon mezelf en ik zeg wat er in mij opkomt en ik lees EckhartTolle. En ik zit in het moment en mindfulness.” Weet ik veel.Ze zweven soms zo erg dat ik me verbaas dat ze zich niet met hun hoofd tegen het plafond aan stoten.Dat was de oude freestyle en toen op een gegeven moment kwamen er ineens gasten,die zinnen hadden voorbereid, hadden voorgeschreven.Zeg maar, de gasten die nu de Gespreksninja,het programma met alle kant en klare zinnen hadden gekocht.

Ali Mohammed: Precies.

Tim Veninga: www.gespreksninja.nl, schaamteloze plug wederom.Dan heb je ineens; weet je wat je gaat zeggen en sta je nooit voor lul.En toen merkte je ineens dat die hele battle scene is opgeblazen, het is een miljoenenindustrie geworden.Omdat die battles veel cooler waren om naar te kijken, omdat die lui zich daadwerkelijk hadden voorbereid.

Ali Mohammed: Voor de mensen die zich afvragen: “Hoe zie je er uit als je je wel hebt voorbereid en niet hebt voorbereid en geïnteresseerd is in deze battle shit.Zoek even op: Serious Jones versus Jin.Dan zie je een hele klassieke battle die een soort van keerpunt in de hele battle rap was,van een dude die supergoed was voorbereid en shit had opgeschreven en een dude die kwam met:”Oh, ja, ik zie het wel, het komt vast wel goed.” Die shit was een afslachting.

Tim Veninga: Dat is wel grappig, dat was ook echt bijna gelijk het einde van de battle carrière van Jin,die als freestyle echt één van de koningen was.Maar tegenover iemand die het geschreven had, ik weet nog wel van;Jin zat destijds bij RuffRyders met DMX die altijd aan het poseren was met honden en shit.Die had altijd honden bij zich, dat was een beetje zijn trademark.

Ali Mohammed: En Jin at ze.

Tim Veninga: Ja, dat was die. Die Serius Jones maakte daar een grap over. Jin is een Chinees en hij zei:”DMX heeft hem bij RuffRyders weggeschopt, omdat hij de honden van DMX begon te eten. Becausehetried to cookhisdogs.” Zoiets, echt…Dan zie je van, hetzelfde gebeurd met een gast; een gast in de club die niet is voorbereid en die niet toevallig één van de genieën is die het uit zijn eigen hoofd kan doen.Die gaat af tegenover, zeker tegenover een gast die wel is voorbereid. Dus daarin heb je weer duidelijk; de gasten die er wat tijd in steken, het heeft ook daadwerkelijk zin.En wat ik heel cool vind aan die battle rap shit, is ook dat je een soort van…Ze leren om heel erg ruim te denken, omdat; wat moet je op een gegeven moment zeggen tegen iemand?Je wordt met iemand anders in een ruimte gezet en dan moet je vervolgens die vent af gaan zeiken.Terwijl, je hebt niks tegen die man, dus je weet totaal niet wat je moet doen.Je kent die persoon misschien niet eens en dan moet je heel creatief en ruim gaan denken in:”Oké, welke lijntjes, welke verbindingen kan ik leggen?”Dan zoeken ze een bepaalde invalshoek en dan melken ze dat helemaal uit.En als je daar goed in wordt, in denken op die manier. Die spelletjes die wij doen, met woordgrappen onderling, constant.Dan leer je om veel sneller te denken om veel sneller te switchen in een gesprek, of om te gaan met moeilijke situaties.

Ali Mohammed: Wat jij noemt: “Vrije associaties maken met dingen.”

Tim Veninga: Vrije associaties maken met dingen, ja.

Ali Mohammed: Door die battle rap heb ik echt heel anders gekeken naar woorden, bijvoorbeeld,één battle rap blijft me nog altijd bij. Hij battlede een dude die heet ‘Daylyt’.En die dude pakte het woord ‘day’ en die heeft die gast zo vaak kapot gemaakt met het woord ‘day’.Door te zeggen bijvoorbeeld; “Whatit is Day;elevenfifty-nine p.m. I’mabout to end day. No matter whatday of the week it is, I don’tloose, I  ‘Winsday’. I had the ‘fry-day’, the dayafter Friday, butitwon’tbe a ‘SadderDay’.”Dus die gast heeft hem met ‘day’ op zoveel manieren gepakt dat het publiek ook zoiets had van: “Damn.”En die gasten laten je ook gewoon heel anders kijken naar dingen,zodat als een chick eens een keer iets op je af gooit, wat het woord ook is,je kan het altijd omdraaien naar iets leuks.

Tim Veninga: Ja, vooral ook naar iets seksueels. Bijvoorbeeld een chick gebruikt een woord als; ik ga het doen.”Oh, enne, heb je ook al een specifiek standje in gedachten met wat je gaat doen?”Je kan heel veel dingen ook weer juist een seksuele twist geven of,over een totaal andere boeg gooien. Juist als je…

Ali Mohammed: “Dat gaat er bij mij niet in.” Zo’n opmerking.

Tim Veninga: Of wat ik altijd zo erg vind; af en toe heb je zo’n chick, daar wil je mee afspreken en dan stuurt ze iets van:”Ik zal even kijken of ik een gaatje kan vinden.”Ik reageer ook altijd hetzelfde: “Dat is inderdaad wel mijn plan,maar laten we eerst een tijdstip voor de date afspreken.”Ik kan het gewoon niet laten om er op te reageren.

Ali Mohammed: “Ja, ik moet even kijken of je tussen mijn schema past.”

Tim Veninga: Even kijken of je erin past.

Ali Mohammed: Even kijken of ik erin pas.Maar dat soort dingen, dat heb ik er ook echt heel veel uitgehaald.Ik denk dat je sowieso met elke vorm van kunst, waarbij je een beetje creatiever moet denken,dat je daar een soort van connectie mee kan maken naar chicks toe.Ik bedoel; zoiets als rap, niemand zal denken: “Oh, daar kan je wat nuttigs uit halen, om chicks te fixen.”Denk alleen al nu attitude, woordgrappen, voorbereid zijn versus niet voorbereid zijn.En ik denk dat de meeste mensen daar echt oblivious voor zijn.

Tim Veninga: Los van het creatieve aspect, dat is wel iets waar rappers gewoon heel goed moeten zijn.Je moet als een rapper echt dezelfde kwaliteiten hebben als iemand die goed is met chicks.Eén; je moet kapot zelfverzekerd zijn, want anders komt het niet aan.Twee; als je dus rapper bent, je moet schijt hebben aan shit.Dat vind ik zo cool aan die…Oun-P die heeft zo’n track, die heet ‘Motivation’.Dat refrein gaat zoiets van: “I knowtheyhatin’, butthat’smotivation.”Van; je moet bestand zijn tegen haters, sowieso, en je moet dan nog eens een keer inderdaad creatief zijn.En sowieso, hip hop muziek is gewoon fucking awesome.

Ali Mohammed: Dus, hip hop muziek is fucking awesome.Ik denk dat we deze gaan afronden, vooral omdat ik wil dat deze kort is.Want de volgende aflevering gaat wat langer duren en dat heeft een hele speciale reden.Tim, wat wordt de volgende aflevering?

Tim Veninga: De volgende aflevering wordt een hele leuke, want in de volgende aflevering gaan we het hebben over:Onze concurrenten.En we noemen die aflevering: “De bejaardenbash.”Daar moet je wel even wat tijd voor uittrekken, want dat is denk ik wel heel belangrijk.

Ali Mohammed: Dus zoals je het hebt gehoord; de bejaardenbash volgende week.Dat wordt dan aflevering acht. Dit was aflevering zeven van de Tim Veninga Show…

Tim Veninga: Weet je dat zeker? Ik denk dat dit aflevering zes was en de volgende aflevering wordt zeven.

Ali Mohammed: Dit was aflevering zes van de Tim Veninga Show. Volgende week aflevering zeven,hij gaat heel, heel, heel vet worden. Check jullie later.

Yo, bedankt voor het luisteren naar deze podcast. Wil je meer tips over vrouwen versieren, check dan deze website voor meer versiertips.

En ben je benieuwd naar Tim’s werk, wil je er meer over weten check dan www.manslut.nl voor zijn boek.