Waar vallen vrouwen op en wat willen ze in een man? Hier ontdek je 6 ‘gekke’ eigenschappen van mannen die vrouwen niet alleen aantrekkelijk vinden, maar waar ze ook smoorverliefd op worden.

Je leert:

 • 1 Simpel ‘orkest nerd’ trucje om haar verliefd op je te maken (als je dit doet, aanbidden vrouwen je zelfs als je een grote nerd bent).
 • De juiste balans tussen badboy en nice guy, en hoe je dit kan gebruiken om haar als een blok op je te laten vallen.
 • De ‘Anti-Friendzone’ eigenschap die ervoor zorgt dat je niet alleen op papier de perfecte man bent voor haar, maar dat ze ook opgewonden van je wordt en verliefd op je wordt.
 • Waarom vrouwen geen humor hebben
 • 3 type Nice guy eigenschappen die je zachte kant laten zien (zelfs als je die niet hebt).
 • En een hoop meer…

Bekijk nu de video hieronder om dit allemaal te leren:


Voordat je begint, heb ik hier een paar gerelateerde artikelen voor je:

Is Uiterlijk Belangrijk Voor Vrouwen? Het Definitieve Antwoord
In dit artikel leer je wat vrouwen aantrekkelijk uiterlijk vinden en of je dat überhaupt wel nodig hebt.

17 Tips Voor Ijskoud Zelfvertrouwen Met Vrouwen
Ontdek hierin hoe je het zelfvertrouwen krijgt waar vrouwen verliefd op worden (de video erbij is ook awesome).

7 Charismatische Eigenschappen Die Vrouwen Aantrekkelijk Vinden
Als je meer wilt weten op wat voor gedragingen vrouwen vallen in een club of kroeg, lees dit artikel dan.

Of Vrouwen Vallen Op Geld, Spieren, Lengte, Status & Meer
In deze blog ontkracht ik 13 hardnekkige mythes over waar vrouwen voor vallen. Goede aanvulling het huidige artikel.


Zo, nu we dat gehad hebben, laten we beginnen met het volgende:

Waarom vrouwen niet op ’types’ vallen

Overal op het internet vindt je waanbeelden en ongefundeerde onzin verhalen dat vrouwen zouden vallen op de ‘Avonturier’, ‘Verleider’, ‘Artiest’ of ‘Carrièreman’.

Ik weet soms niet waar de mensen die die onzin eruit gooien het vandaan halen. Het is op z’n best dom en op z’n slechts bewuste misinformatie.

Niet alleen op het internet, maar ook op andere plaatsen is het beeld wat vertekent:

Players in films

Als je naar films kijkt waar een player in voor komt, dan is het beeld wat wordt geschetst enorm eendimensionaal.

Of het is een man die zich als een klootzak gedraagt, waardoor alle vrouwen aan zijn voeten liggen. Of het is een gluiperige slijmbal die je het liefst de nek om zou willen draaien, maar waar alle meisjes om 1 of andere magische reden drijfnat van worden.

Als jij 1 van deze twee types bent heb ik slecht nieuws voor je. In het echt werkt het heel anders.

“Alle vrouwen hebben een bepaald beeld van de ideale man.”

Het is een combinatie van zes verschillende eigenschappen.

Kan je elementen van al deze eigenschappen laten zien, dan zal een vrouw ten eerste totaal niet begrijpen wat haar overkomt, en kan ze ten tweede heel snel stapelverliefd op je worden. Dat betekent wel dat je elementen van al deze zes types naar haar moet communiceren. En om dat te doen zul je wat meer moeten leren over de eigenschappen die hierbij horen.

Wanneer je vrouwen vraagt wat ze zoeken in een man, krijg je een ellenlang antwoord.

Niet gehinderd door enig gevoel voor logica zegt ze je dat ze graag een lieve jongen wil, die luistert naar haar emoties en de zijne met haar kan delen – terwijl ze twee minuten later vertelt dat haar ex zo’n slapjanus was dat ze wel vreemd moest gaan met 1 of andere ruwe kerel in een leren jack.

Vrouwen spreken zichzelf ontzettend tegen op dit vlak. Meestal valt dit niet zo op omdat ze ook nog eens de neiging hebben om er een reusachtig verhaal van te maken. Gelukkig ben ik er om licht te scheppen in de duisternis en je haarfijn uit te leggen wat elke vrouw zoekt in een man.

Mocht je denken:

“Ja maar Sander, niet alle vrouwen zijn toch hetzelfde?”

Dat klopt.

Lesbische chicks of chicks met mentale problemen zullen ongetwijfeld andere voorkeuren hebben. De rest hebben allemaal behoefte aan deze verschillende elementen in hun leven, of dit nou in meerdere of mindere mate is.

Daarnaast ben ik niet zo geïnteresseerd in wat vrouwen leuk vinden  en of deze types in hun ogen aantrekkelijk zijn. Ik baseer me op het feit dat wij als versiercoaches in menig land zijn geweest, en dat we zien dat alle vrouwen overal ter wereld hier goed op reageren.

Het is iets wat universeel werkt, en als je dit kan leren heb je een gereedschapskist die je met je mee kan zeulen waar je ook naartoe gaat.

Ik moet letterlijk de vrouw nog tegen komen die deze zes elementen kan weerstaan als ze in 1 persoon verenigd worden.

Nou moet je niet denken dat dit ook een eendimensionaal verhaal wordt. Dat valt allemaal wel mee.

Grofweg zijn er drie “badboy” elementen, de schaduwkant van mannelijkheid zoals mijn homie Jung zou zeggen.

En de andere kant is de “lieve” kant.

Maar daar kom ik zo op.

Eerst de eigenschappen die vrouwen aantrekkelijk vinden die een rauw randje hebben.

6 Eigenschappen waar vrouwen op vallen

1: Kracht

Alle vrouwen kijken of de man waarmee ze op dat moment aan het praten zijn krachtig is.

Dit kan fysieke kracht zijn. Financiële kracht. Uithoudingsvermogen, of juist artistieke capaciteiten.

Het gaat erom dat je iets ontwikkelt waar je in uit blinkt. Waarin je beter bent dan andere gasten. Zeker als je dit in de context van een omgeving plaats, waar een vrouw vergelijkingsmateriaal heeft waar ze aan kan zijn dat je beter bent dan de rest, dan heb je simpelweg een streepje voor.

Een kennis van ons zong een tijd lang in een koor. Hij was superslecht met vrouwen in de “normale” wereld, maar omdat hij heel snel nieuwe liedjes kon aanleren en hard durfde te dingen kwamen de vrouwen in dat koor zich omstebeurt bij hem melden om geneukt te worden.

Sander zat toen hij nog een nerd was in een orkest. En daar is een duidelijke hiërarchie in wie de beste speler is. De persoon die de eerste viool mocht spelen, kreeg altijd wat meer vrouwelijke aandacht.

“Dit komt omdat vrouwen willen weten dat je competencies hebt.”

Komt dat cheesy woord waar HBO’s je tegenwoordig dood mee gooien toch noch eens van pas.

Het maakt niet heel veel uit op welk gebied dat is. Maar als je met een vrouw praat, kan het geen kwaad om haar te laten merken dat er iets is wat je goed kan. Of dit nou cello spelen is (Sander) of te vaak naar de sportschool gaan (Tim). Voor bonuspunten neem je haar mee naar je cello-uitvoering (Sander) of een middagje trainen (Tim).

Maar het kan ook iets anders zijn. Al ben je breikampioen van je dorpje. Neem haar mee naar je wekelijkse breiklasje en laat zien dat je elke gast daar er uit breidt. Competent zijn is simpelweg aantrekkelijk.

“Wanneer je niet iets hebt in je leven waar je er uit springt, is dit iets om aan te werken.”

Zorg dat je iets krijgt waardoor je krachtig overkomt. Vindt een hobby of een passie waar je sterk in voor de dag komt. Of zorg ervoor dat je carrière begint te maken. Macht verzamelen in een bedrijfssetting zorgt ervoor dat je aantrekkelijker wordt voor vrouwen. Wil je weten hoe je een collega versiert, kijk dan hier.

“Omgekeerd is incompetentie seksueel onaantrekkelijk.”

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mannen waarvan heel duidelijk is dat ze niet sterk zijn, seksueel onaantrekkelijk zijn. Dit is waarschijnlijk de reden waarom hele dikke mannen of gehandicapte mannen het een stuk lastiger hebben.

Een tijd geleden hadden we een klant met maar 1 oog. In de andere oogkas zat een bloeddoorlopen mini-oogje. Het zag er nogal awkward uit. Die jongen kon aanspreken wat hij wilde, 95% van de vrouwen wees hem oncerimonieel af.

Nou hadden we hem kunnen aanraden om een snelle internetverbinding en een jaarvoorraad lotion aan te schaffen, en full-time tissues vol te blaffen op de gedempte geluiden van YouPorn. Maar dit bleek niet nodig. We gaven hem een ooglapje wanneer hij ’s nachts vrouwen aansprak. Gek genoeg was het aangezicht van een ooglapje minder verontrustend dan zijn fucked up oog. Nu wilden vrouwen ineens wel met hem praten.

“Maar, maar, het is niet eerlijk.”

Het duurde een goede twee dagen voordat we die klant zo ver kregen om een ooglapje voor te doen. Hij stribbelde tegen omdat hij vond dat mensen hem maar moesten nemen zoals hij was. Als je onze podcast over uiterlijk hebt gehoord, weet je dat het niet zo werkt.

Je mag kiezen:

Of je verbergt je zwakheden en accentueert je kracht en je hangt chicks, of je rukt jezelf terwijl in slaap terwijl je huilt over dat geen enkele chick met je naar bed wilt.

Dit geld trouwens ook als je overgewicht hebt. Onze ex-versiercoach Ali was toen we hem leerden kennen ook moddervet, maar na een streng dieet deed dit ook wonderen voor zijn succes met vrouwen.

Herinner je Huey, het moddervette karakter uit Lost wat in totale verbazing en gene reageert als 1 of ander vrouwelijk karakter besluit zo aardig te zijn om hem te neuken? Die shit komt niet in het echt voor. Als jij jezelf wilt handicappen door je zwakheden te laten zijn voor wat het is, be my guest. Maar reken er op dat vrouwen je seksueel onaantrekkelijk zullen vinden.

Tip: Hoe je appt op een krachtige manier

Ook wanneer je appt met vrouwen, wil je kracht laten doorschemeren. Daarvoor kan je mijn 10 beste appjes gebruiken. Hieronder kan je ze gratis downloaden.

Bonus Download: De 10 Knip-En-Plak Appjes Die Altijd Werken: Klik hier om ze nu gratis te downloaden.

2: Hij is een meesterminnaar

Ik weet dat wanneer jij een mooie chick ziet, je bijna direct klaar bent voor actie. Bij vrouwen werkt dat ietsje anders.

Aantrekkingskracht ontstaat alleen wanneer ze aan een man merkt dat hij seksuele intelligentie heeft. Dat betekent dat hij weet hoe hij haar aan moet raken, en dat hij niet bang is om dit te doen. Maar ook dat hij het niet op een manier doet die eng is.

Er is een mooi middelpunt.

Het betekent ook dat je, voordat je met een vrouw in bed duikt, je met haar over seks moet praten om te demonstreren dat je niet 1 of andere creep bent of juist zo groen als het gras. Als je kan laten merken dat jij wel eens vaker je daar beneden bent geweest, weet hoe dit moet en het de normaalste zaak van de wereld vindt, dan heb je aan de voorwaarden voldaan.

Voldoe je niet aan deze voorwaarde, dan blijf je hangen in de friendzone.

Ze zal dingen zeggen als:

“Ja, op papier is hij perfect voor me en zou ik hem heel leuk moeten vinden. Maar ik mis iets.”

Wat ze mist is een beetje ballen.

En als je wilt leren hoe je over seks kan praten zonder als een creep over te komen, bekijk dan Gespreksninja. Daar besteedt ik een module lang hoe je dit doet zonder dat je als een creep overkomt.

En als je wil leren om daadwerkelijk goed te zijn in bed, dan moet je bij mijn vriend Luuk Zwart zijn (www.meesterminnaar.nl).

3: Schaarste en status

Deze eigenschap wordt gecreëerd door twee onderdelen. Je eigen gedrag en dat van je mensen om je heen.

Als jij populair bent – zeg, als je veel vrouwen hebt die je aandacht willen en gasten die tegen je opkijken – dan gaan vrouwen er automatisch vanuit dat je een toffe gast bent.

Het is het principe van sociale bewijslast, wat hier verder wordt uitgelegd.

Dit is  zo sterk dat sommige datingcoaches het als hun enige middel gebruiken om mannen te leren vrouwen versieren. Ik ben het er niet mee eens omdat het omslachtig is, en je op bepaalde momenten in de problemen kan komen. Maar dat het door sommigen als hun enige middel wordt gebruikt, laat zien hoe krachtig dit is.

Je kan jezelf veel tijd en moeite besparen als jij je omringt met gasten en vrouwen die je tof vinden. Wanneer andere mensen dit zien, betekent dat ze er anatomisch vanuit zullen gaan dat je een leuke dude bent.

Maar dat is niet het enige wat telt.

“Gedraag je alsof je nog meer te doen hebt.”

Alles wat schaars is, wordt meer waard.

Wanneer een vrouw moet vechten voor je aandacht, hecht ze er zoveel meer waarde aan.

Het is de reden waarom de glinsterende Pokemon-plaatjes veel meer waard waren dan de normale. Dat superdesuups in je knikkerzak een stuk zwaarder wogen dan bonkies. En dat goud meer waard is dan water: er is simpelweg minder van op de wereld.

Mensen gaan er automatisch vanuit dat wanneer iets schaars is of moeilijk te bereiken, het de moeite waard is. Wanneer je in je interacties kan cultiveren dat je moeilijk bereikbaar bent, zorg je ervoor dat jij je leven een stuk aangenamer maakt.

“Dat betekent dat je niet te hard je best doet.”

Je bent niet altijd beschikbaar. In een gesprek met een vreemde vrouw grijp je niet de eerste de beste kans om haar te zoenen, maar neem jij je tijd. Als ze je appt wacht je even met wat terugsturen.

In al deze gevallen communiceert dit respectievelijk dat je andere dingen te doen hebt, dat je wel eens vaker een vrouw zoent en dat je niet met je telefoon in de hand zit in de hoop dat ze je een berichtje stuurt.

Wees niet bang om te laten merken dat je andere vrouwen date, of op z’n minst met ze flirt. Vrouwen vinden het in het moment niet leuk, maar als je het te weinig doet zul je merken dat ze je minder waard vinden. Dat ze zich afvragen hoe cool je werkelijk bent, als andere mensen je niet zo tof behandelen als zij dat doet.

Het helpt al enorm wanneer je een aantal gasten hebt die je tof vinden. Een oud-klant van ons ging ineens veel meer scoren toen hij met zijn vrienden op stap ging.

De reden?

Hij liet een vriend hem de hele tijd introduceren, en doordat die vriend een bekende jongen was werd het een kwestie van opdraven en geen domme dingen zeggen. De sociale bewijslast gecombineerd met impliceren dat je schaars bent maakt dat het allemaal een stuk eenvoudiger werd om een leuke vrouw mee naar huis te nemen.

Nu we de badboy-elementen hebben gehad, is het tijd voor de andere kant.


De lieve elementen

Want als je alleen de badboy-elementen hebt, dan ben je alleen een klootzak. Daar zit een vrouw niet op te wachten. Althans, niet voortdurend.

Je hebt de badboy-elementen nodig om haar aandacht te trekken en vast te houden. Je hebt de lieve elementen nodig om haar tevreden te houden.

Beginnend met:

4: Humor

Wanneer een vrouw moet lachen, komt er een shot endorfine vrij. Dit is een omslachtige manier om te zeggen dat lachen haar een goed gevoel geeft. En wanneer ze in jouw bijzijn regelmatig moet lachen, straalt dit op jou af. Ze zal er waarde aan hechten dat je haar een goed gevoel geeft.

Daarnaast laat humor een stukje intelligentie zien. Het toont dat je weet hoe je met groepen moet omgaan, en hoe je op een sociaal geaccepteerde manier de draak kan steken met jezelf en anderen.

Dat betekent niet dat je de clown moet uithangen of voortdurend grappen moet maken. Dit gaat je niet helpen. Maar een paar keer in het gesprek met een vrouw kan je een klein grapje maken om te laten zien dat je humor hebt. En wanneer je dit goed voorbereidt, zul je merken dat het prachtig werkt.

Dus check dit artikel over humor om vrouwen te versieren en welke soorten geschikt zijn om te maken in het bijzijn van vrouwen. Bereidt een paar grapjes voor op basis van standaard situaties die je altijd krijgt wanneer je met een vrouw praat.

En de volgende keer dat je in de kroeg staat, begin met te oefenen.

Je zal merken dat dit helpt om haar mee naar huis te nemen.

5: Connectie maken

Stel dat je een stoere kerel bent die ergens heel goed in is, met een boel bewonderaars om zich heen en er ook nog wel eens een grapje in kan rammen.

Stel dat je dit allemaal goed doet.

Als je geen connectie met haar kan maken, dan verklein je de kans enorm dat ze je terugbelt.

Ze zal je zien als een pleziertje om zich aan te vergrijpen, en dat is het beste geval. Ze zal je gebruiken voor seks, en wanneer je dat niet erg vindt kan je het daar bij laten. Maar als je daar niet op zit te wachten, of je merkt dat zelfs dat gebruiken voor seks niet gebeurt, dan wordt het tijd voor wat anders.

“Ze heeft de connectie nodig om zich veilig en vertrouwd te voelen.”

Dit gaat niet over dat jullie dezelfde smaak hagelslag op jullie brood doen bij het ontbijt. Of dat jullie alletwee van My Little Pony houden, of waar de jeugd van tegenwoordig dan maar van begint te hyperventileren. Nee, wat telt is dat jullie op een zelfde manier in het leven staan. Althans, dat zij dat zo ervaart.

Stel dat zij paardrijd, en jij houdt van motorrijden. Jij kan haar vragen waarom ze dat leuk vindt, en zodra ze vertelt dat ze houdt van de wind door haar haren, kan jij beamen dat dit bij motorrijden ook zo voelt.

Het gaat erom dat jullie achterliggende redenen om dingen te doen delen. Als je die bij elkaar vind is dat namelijk handig voor:

 • Het identificeren van ervaringen die jullie in het verleden hebben gehad, en waar jullie elkaar door begrijpen.
 • Het doen van dingen die jullie alletwee leuk zullen vinden.
 • Het gevoel creëren dat jullie elkaar al lang kennen.
 • Veiligheid komt doordat ze denkt: “Hij is net als mij.”

Om dit te bereiken stel je vaak de “waarom” vraag. Waarom doet ze iets?

Waar je naar op zoek gaat is:

 • Hoe ze in het leven staat.
 • Haar achterliggende motivatie om iets te doen.
 • Haar gevoelens over bepaalde onderwerpen.
 • Los van alle stoere praat een persoonlijk gesprek hebben.
 • Je kwetsbaar opstellen (maar niet te veel.

Je kan het heel simpel houden.

Door bijvoorbeeld subtiel te zeggen: “Ja, mijn moeder is de liefste vrouw van de hele wereld.” Heb je al genoeg gegeven om wat kwetsbaars van jezelf te laten zien.

Ze zal denken: “Goh, er is meer aan deze gozer interessant dan zijn sixpack.”

Ze zal nieuwsgierig worden wat dat is, zeker als je cruciale informatie weglaat zoals in de zin hierboven. Merk op dat je niet in 1 keer al je onzekerheid uitstort, maar dat je een tipje van de sluier oplicht.

6: Haar kunnen beschermen

Vrouwen hebben de afgelopen 250.000 jaar het 1 en ander te vrezen gehad van mannen.

Bekijk het maar zo:

Mannen zijn groter en sterker en kunnen met een vrouw doen wat ze willen. En daar zijn vrouwen zich van bewust.

Als jij een vreemde vrouw aanspreekt beantwoordt ze voor zichzelf twee vragen:

 1. Is deze man een vriend of een vijand?
 2. Kan hij mij in de toekomst beschermen?

Omdat ze zeker moet weten dat je haar niets aandoet zal ze altijd proberen te achterhalen of je een bedreiging vormt, ja of nee. Dit is geen bewust proces. Het is geen screening waar ze heel gestructureerd over nadenkt. Maar het is wel zo dat wanneer je het beeld schept dat je niet te vertrouwen bent, je kansen verkeken zijn.

Dat betekent dat wanneer je een vrouw ontmoet, je vanaf minuut 1 laat zien dat je veilig bent en dat je haar zal beschermen.

 • Wees haar rots in de branding. Als zij om wat voor reden dan ook flipt of drama schopt, blijf rustig en laat het allemaal maar gaan.
 • Praat over je familie.
 • Laat foto’s zien van jou met een klein kind of een diertje. (Ook op je datingprofiel.)
 • Laat haar nooit aan de straat kant lopen, wees een buffer tussen haar en auto’s.
 • Stoot er iemand tegen haar aan, leidt haar dan een stapje opzij zodat het niet weer gebeurd.
 • Wanneer ze naar je leeftijd vraagt, laat haar je ID-kaart zien.

Dit zijn allemaal dingetjes waardoor vrouwen je sneller zullen vertrouwen en je als veiliger zullen inschatten.

Zeker bij one night stands kan dit veel uitmaken. Ze moet het gevoel hebben dat het goed zit en dat je haar niet gaat aanranden.

Wat dit niet betekend is dat je haar probeert te beschermen als een vader die zijn dochter van 3 in de gaten houdt. Controleren waar ze is in een relatie, haar laten appen of ze “veilig is thuisgekomen” en al het andere controlerend gedrag is juist niet aantrekkelijk voor vrouwen.

Maar wanneer jullie bij elkaar zijn bescherm je haar, en kan ze op je verzorging rekenen.

Het zal de diepe evolutionaire behoefte die ze heeft aan een beschermende man vervullen. Merk ook op dat dit alleen bestaat wanneer je het combineert met wat badboy elementen. Alleen met bijvoorbeeld kracht heeft je verzorgende neiging betekenis.

Zie het maar zo:

Als een slappe man aanbiedt haar te beschermen, dan heeft hij haar niets te bieden. Het is dus belangrijk dat je krachtig blijft overkomen.

Zo. De 6 aantrekkelijke eigenschappen waar vrouwen keihard voor vallen.

Als je nog een extra uitleg van Tim Veninga van deze 6 dingen wil, lees dan dit artikel over vrouwen aantrekken.

Daarin vindt je ook een handige infographic die dit uitlegt.

Cheers,

Sander

PS: Heb je meer vragen over waar vrouwen op vallen bij een man? Stel ze in de reacties hieronder.