Wat moet je doen als ze niet meer reageert op je bericht?

Het simpele antwoord is: Ga ervan uit dat ze je niet leuk vindt en dat je verder moet gaan met vrouwen die wél reageren op je berichten.

Maar dat is té simpel.

Want als een vrouw niet reageert op WhatsApp of een datingapp zoals Tinder, betekent het lang niet altijd dat ze niet geïnteresseerd is. Ze kan ook gewoon vergeten zijn te antwoorden, het druk hebben óf je nog niet leuk genoeg vinden om met je af te spreken.

Hieronder leer je hoe je de situatie analyseert en wat te doen.

Ik deel ook een paar bizar goed werkende appjes en manieren om het gesprek weer gaande te krijgen (op WhatsApp, Tinder).

Zo goed… dat je uiteindelijk de rollen om kan draaien;)

Versiercoach review


Wat betekent het als ze niet reageert?

Er zijn grofweg twee dingen die het kan betekenen als een vrouw niet reageert op je berichten.

Situatie één

Je hebt nog nooit gehoord van deze website, hebt Tim’s boek Manslut nog nooit gelezen, hebt je nooit echt verdiept in hoe je moet chatten met vrouwen en zit nu in de situatie dat je haar nummer of socials hebt, een gesprek hebt aangeknoopt en ze niet reageert.

Dan is ze niet ziek, heeft ze geen ‘noodgeval in de familie’ en ze heeft haar telefoon ook niet 12 uur uitgezet:

De reden dat ze niet reageert, is omdat ze je is vergeten, of ze wil niet met je praten.

Situatie twee

Je hebt ons al wel langer gevolgd, leest de nieuwsbrief, hebt de 10 Appjes gedownload, misschien zelfs Van Chat Naar Bed gevolgd en zit nu in de situatie dat je Tindermatch of een vrouw van wie je het nummer hebt gescoord niet reageert.

Nu zijn er een hoop opties:

 • Ze weet niet hoe ze moet reageren op je bericht
 • Er kwam iets tussen
 • De datum die je voorstelde voor de date werkt niet
 • Ze speelt hard to get
 • Ze vindt je echt niet leuk meer
 • Je hebt het ergens verpest met je tekstberichten.

Heeft ze dus geen interesse als ze niet reageert?

Om te ontdekken of ze geen interesse heeft, wil je kijken naar de berichten die jullie hiervoor uitwisselden. Hiervoor hanteer ik het stoplicht systeem:

Rood: Ze heeft geen interesse

Ze reageert heel kortaf, of juist heel vriendelijk en beleefd (ze probeert je in de friendzone te stoppen). Je kan hier weinig mee en kan het best gewoon stoppen met haar appen.

Oranje: Ze is niet gek op je, maar ook niet afgeknapt

Ze flirt wél met je, reageert meestal op je berichten, maar stuurt niet veel uit zichzelf. Hier kan je wat mee. Als je de juiste berichten naar haar stuurt.

Groen: Ze vindt je leuk

Ze stuurt normaliter uit zichzelf berichten en reageert positief op de jouwe. Als ze nu niet reageert, is het waarschijnlijk niet zo’n probleem.

Hoe je dit interpreteert

Hoe dichter jij bij rood zit, hoe groter de kans is dat ze je echt niet leuk vindt en dat alle berichten die je extra naar haar stuurt stalkerig overkomen. Dit is belangrijk om je te realiseren. Want ik ga je hieronder leren wat je moet sturen als ze niet reageert. Maar die appjes en berichten werken ALLEEN als je het hiervoor niet ontzettend verkloot hebt.

Als je dus het idee hebt dat je iets hebt fout gegaan hiervoor op Tinder, in het chatgesprek of in de ontmoeting, ga dan leren hoe je dat voorkomt in de toekomst.

Als je als een wanhopige loser overkwam in het begin van het gesprek, bestaat géén berichtje wat dit nu compleet kan terugdraaien. Dat is er niet.

Maar ik kan je wel leren hoe je het in de toekomst voorkomt.

Lees:


7 Dingen die je wil doen als een vrouw niet reageert

1: Wacht 48 uur voordat je nog een bericht stuurt

Het eerste wat je moet doen is kalm blijven. Er kunnen namelijk allerlei redenen zijn waarom ze niet reageert op je berichten.

Het heeft geen zin om boos te worden en haar nu al extra bericht te sturen.

Het ergste wat je kunt doen als man is om na een paar uur radiostilte een berichtje te sturen. Zo kom je alleen maar wanhopig over.

Hoe lang moet je wachten totdat je wel iets stuurt?

Kalm blijven en 2 tot 3 dagen wachten is de beste optie. 80% van de tijd zul je dan een reactie van haar terug kunnen verwachten.

De uitzondering op deze regel is natuurlijk als ze niks van zich laat horen vlak voor een date.

Dat is makkelijk op te lossen door een van deze berichten te sturen op de dag zelf of de avond van tevoren:

 • Doe morgen trouwens iets roods aan, dan matchen we;)
 • En weet je al wat je aan gaat trekken?
 • Kom net terug van de sportschool, ben nu extra sexy voor onze date vandaag;)

2: Vraag haar nu niks

Als ze niet op je bericht reageert op een datingapp of WhatsApp, dan betekent het dat ze nu WEINIG heeft geïnvesteerd in je gesprek.

Dat betekent dat je nu NIET wil gaan voor een date. Of een andere dag voorstellen. Of een ander tijdstip.

Het betekent ook, dat je haar nu NIET wil vragen “wat het avontuurlijkste is dat ze ooit heeft gedaan”. Of wat voor andere vraag dan ook.

Nee. Nee. Nee.

Als je nu vraagt om haar investering, maak je haar positie nog sterker. En kom jij nog zwakker over.

In plaats daarvan wil je haar iets sturen waar ze niet op hoeft te reageren. Je wil haar iets leuks sturen. Iets waar ze om moet lachen, of waardoor jij haar eraan herinnert dat ze vergeten is te reageren, zonder dat je wanhopig overkomt.

Daarvoor heb je twee opties: Iets casuals, iets grappigs en iets serieus sturen. Ik leg ze hierna uit.


3: Stuur haar iets casuals

Dit is een bericht dat je wil sturen als ze niet heeft gereageerd, zonder dat er iets aan de hand is. Je stuurde bijvoorbeeld 3 dagen geleden een ander leuk bericht, maar hebt niks terug gehoord van haar. Bijvoorbeeld omdat ze het druk had.

Als ze echt bewust niet reageert of er iets was wat jullie aan het bespreken waren, dan wil je dit niet doen.

Je opties:

 • Hola;)
 • Hey reisleidster, wil je nog steeds een drankje doen;) (Vervang “reisleidster” door een koosnaampje dat je haar eerder hebt gegeven, en laat het anders gewoon weg).

Of een Ryan Gosling/Henry Cavill meme foto/gif. Vooral Gosling is goed omdat zoveel vrouwen hem kennen van Crazy Stupid Love, The Notebook etc.
Foto’s sturen van haar stad

Ik had een tijd dat ik voor werk het hele land doorreisde. Wat ik deed, was een foto maken van elk station/binnenstad waar ik kwam. Waarom?

Kijk maar:

In dit oude (pff) voorbeeld stuur ik haar na 4 dagen radiostilte een foto van Utrecht centraal. Zij woonde in Utrecht, dus ik kreeg vrij snel een reactie.

Tegenwoordig gebruik ik hier Instagram Stories voor. Maar als je haar daar nog niet op hebt, stuur het dan gewoon via WhatsApp.

Op deze manier kan je vrij makkelijk foto’s van locaties gebruiken om het gesprek gaande te houden. Hoe relevanter de foto, hoe beter. Ga dus geen foto sturen van Groningen als jullie beiden in Rotterdam wonen. Dan krijg je alleen een reactie als ze je echt erg leuk vindt.

To do: Verzamel wat foto’s van verschillende grote steden in NL én locaties in jouw stad die je kan gebruiken om naar vrouwen te sturen. Zo heb je snel voor vrouw die je datet foto’s die je kan sturen.


4: Stuur haar iets grappigs

Dit kan je gebruiken in bijna alle situaties wanneer een vrouw niet reageert. Je doel is om iets te sturen waar ze niet op hoeft te reageren. Iets leuks, iets grappigs. Denk aan een grap onderling, of iets waar jullie het eerder over hadden.

Ik hou zelf van foto’s en GIFs, omdat ze dan niet kan zien in haar notificaties wát de foto is. Terwijl als je iets typt, ze er wel een preview van kan zien. Ze moet jullie WhatsApp of Tinder gesprek dus wel openen om te zien wat je stuurt.

Ben & Jerry’s vs. Haägen Dasz

Ik heb het in mijn gesprekken tijdens uitgaan vaak over of ze een ‘Ben & Jerry’s type’ is, of ‘Haägen Dasz’. Je kan er wat leuke gesprekken over hebben:

 • “Ja, je leek me al het Haägen Dasz type… Niet dat je dik bent – ik bedoel, ik zou je wel doen – maar meer dat je niet zo’n basic bitch bent die van Ben & Jerry’s houdt”. (Natuurlijk draai je dit om als ze zegt dat ze liever Ben & Jerry’s heeft).

Als ze dan even niet reageert, stuur je deze foto:

Als ze haar voorkeur aangeeft kan je heel makkelijk doorgaan naar een date afspreken om het samen op te eten.

Andere versies hiervan

Dit werkt ook met flessen wijn,  picknicken, BBQ’en in een park, vakanties etc.

Bijvoorbeeld:

Je stuurt erbij: “Jij had er veel beter uitgezien op deze tafel”. Omdat er toevallig een kat op de tafel zit, speel je heel subtiel met de kat/poesje woordgrap.

Wat deze foto daarnaast daarnaast goed maakt:

 • Duidelijk een vrouw in de achtergrond, dus een element van jaloezie
 • Overduidelijke een sicke locatie

Oh, en trouwens, steel deze foto niet tenzij je ook echt naar Thailand op vakantie gaat. :P

Memes en grappige foto’s

Memes en grappige foto’s kan je ook sturen als ze niet reageert. Máár tenzij ze relevant zijn op jullie eerdere gesprekken, zou ik ermee oppassen. Het is natuurlijk heel cool als ze reageert met “Aaah cute” op een plaatje van een kat die je stuurt, maar het zorgt er niet voor dat het gesprek verder loopt.

Vergelijk dat eens met de voorbeelden van het Haägen Dasz. Het gesprek komt dan heel makkelijk weer op gang, plus je spreekt makkelijker de date af.

Grappige berichtjes

Deze line heb ik van Tim en hij is goud:

 • Moet ik je al als vermist opgeven? ;)
 • Hey, je hebt me nooit verteld dat je een tweelingzus had die me graag stalkt ;)

In deze old skool podcast geeft Tim ook nog een goede line die goed werkt. Is een goede om te noteren.

Grappige Gifs

(zoek op: “Ostrich head in sand”)


(zoek op:crickets)


(zoek op:tumbleweed)


(zoek op: ay mi corazon). Deze is goud wanneer je met een latina aan het praten bent.

Met dit arsenaal aan berichtjes, foto’s en GIFS heb je meer dan genoeg gereedschap om een leuk berichtje te sturen zodat ze dit keer wel iets terugstuurt.


4: Stuur haar iets serieus

Stel dat je in de oranje zone zit. Ze flirt wel een beetje terug, maar stuurt niet heel veel berichten uit zichzelf. En als je dan een afspraak met haar probeert te maken, dan reageert ze opeens niet.

Voor deze situaties gebruik je deze serieuzere berichten:

 • Wow, je enthousiasme spat er echt vanaf ;)
 • Of is dat na je bedtijd?
 • Ben je altijd zo spraakzaam?
 • Je hoeft niet hard to get te spelen..
 • Je hoeft niet verlegen te zijn..
 • Duurt even om je andere afspraken af te zeggen voor vrijdag? [Dit stuur je als je dus een date voorstel deed voor vrijdag]

Je gebruikt ze dus als jij een voorstel doet. In plaats van dan te vragen of een andere dag beter is, of ze nog wel wil, of ze iets anders wil doen, stuur je dit.

Zo laat je zien dat jij durft weg te lopen en dat je dus niet wanhopig wordt als zij even niet antwoordt.

Meestal gaat ze hierna uitleggen wat er aan de hand was.


5: Gebruik Instagram stories

Meestal raad ik je af om de Instagram van een vrouw te vragen. Hiermee kom je namelijk vaak in een trechter van veel dorstige mannen die haar constant om aandacht vragen.

Heb je echter al haar gedate of ben je haar in een club tegengekomen? Dan is haar Instagram hebben niet het einde van de wereld.

Met Instagram kun je namelijk verhalen plaatsen. Iedereen die je volgt kan daardoor zien wat voor coole activiteit je die dag hebt gedaan. Hierdoor kan een vrouw waarvan je bijvoorbeeld 6 maanden niet meer van wat terug hebt gehoord, je ineens een berichtje sturen.

Vaak geef je haar door middel van je Instagram verhalen een excuus om weer een gesprek met je te beginnen zonder dat ze zich ervoor schaamt dat ze nooit heeft gereageerd op je berichtje.

Wees dus slim door van je Instagram Stories gebruik te maken zodat je ineens met verloren vrouwen weer chat.

Voorbeelden:

Natuurlijk werkt dit alleen als je ook echt een interessant leven hebt;)


6: Nog steeds geen reactie? Wacht 2 maanden

Heef ze ook niet gereageerd op je vervolgbericht?

Je kan het dan nog één keer proberen met een serieus bericht (bijvoorbeeld: “Ben je altijd zo spraakzaam?”). Als je daar geen reactie op krijgt…

Wacht 2 maanden voordat je haar weer wat stuurt.

Ja homie, je leest het goed. Soms is de beste manier om een vrouw alsnog te versieren, het later nog eens te proberen.

Waarom?waarom ze niks terug stuurt

Er zijn een hoop redenen waarom ze niet reageert:

 • Misschien is ze met iemand aan het daten waarmee ze een relatie wil.
 • Misschien heeft ze net last van PMS.
 • Misschien werd ze net gedumpt door haar ex.
 • Misschien had ze het druk op werk/school.
 • Misschien is er iets naars gebeurd met haar familie.

Je hoeft er niet per sé achter te komen welke van deze redenen het is waarom een vrouw niet terug appt.

Laat het gewoon gaan en stuur na 2 maanden het volgende berichtje:

ze-reageert-opeens-toch-wel

Protip: Archiveer in de tussentijd je chat, stel een notificatie in je agenda in voor 2 maanden. Dan zie je in de tussentijd haar niet meer staan en ben je mentaal niet met haar bezig.


7: Nog steeds niet gelukt? Maak gebruik van feestdagen en seizoenen

Een andere truc die ik gebruik als het gesprek is doodgelopen maar ik het toch weer op wil pakken, is dat ik gebruik maak van bepaalde feestdagen en seizoenen. Feestdagen maken het immers makkelijk om je voet weer tussen de deur te krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Gelukkig nieuwjaar
 • Fijne kerst
 • Vrolijk Pasen
 • Gefeliciteerd (als ze jarig is)

Berichten als deze zijn erg laagdrempelig. Daardoor is de kans dat ze reageert een stuk groter. Vervolgens kan je weer met het gesprek verder gaan alsof er niets aan de hand was en haar op date krijgen.

Mijn suggestie is dat je hier weer foto’s stuurt die je zelf hebt gemaakt en makkelijk naar elke vrouw in je ’to do’ list kan sturen.

Zeker als je goede foto’s hebt van jezelf en makkelijk goede foto’s kan maken, stuur dan selfies of foto’s van jezelf die iets cools doet op die dagen. Bijvoorbeeld in een kerstmanpak, chocolade eieren zoektocht met je kleine neefjes etc.


Wanneer je haar nummer moet verwijderen

Heb je alle bovenstaande tips gevolgd en nog steeds niets teruggehoord? Dan zal het helaas niks met haar niks worden vriend.

Het laatste wat je kunt doen als ze niet reageert, is haar nummer verwijderen.

Waarom je dit doet?

Door haar nummer te verwijderen, ga je niet kansloos steeds maar weer berichtjes sturen.

Bovendien is dit beter voor je mentale gezondheid. Je hebt namelijk al geaccepteerd dat het niks meer wordt. Hierdoor kun je meteen doorschakelen en andere vrouwen gaan daten.

Maar wat als ze toch nog iets van zich laat horen?

Als het goed is heeft ze jouw nummer nog, dus dan hoor je vanzelf wel wat van haar terug.


Hoe je hierna het gesprek gaande houdt op WhatsApp

Als je de bovenstaande tips hebt toegepast, leer je hoe je het probleem oplost. Maar hoe zou het zijn als je voorkomt dat een vrouw je niet terug appt?

De fouten die mannen dan maken, zijn meestal fouten tijdens het versieren via whatsapp & tinder.

Hier is hoe je dat verbetert:

Het ideale eerste berichtje

Ik zal je alvast één van De 10 Appjes die altijd werken geven. Dat is namelijk de volgende:

“Gefeliciteerd met het scoren van m’n nummer.. Je zal er veel plezier aan beleven;) – Pieter”

Het enige wat fout kan gaan met dit appje is dat je Pieter niet vervangt door je eigen naam.

Hoe snel het te sturen

Je wil het berichtje redelijk snel sturen.

 • ’s Nachts ontmoet? –> De volgende dag rond 12:00-14:00.
 • Overdag ontmoet? –> Wanneer je thuis komt.
 • Via datingapp? –> Direct.

Wacht dus niet belachelijk lang. De kans is alleen maar groter dat ze je vergeet is of met een ander op date is die wél snel een berichtje stuurt.

Trouwens, als je een perfect eerste berichtje op Tinder, Happn, Bumble of een andere datingapp wil sturen, gebruik dan dit lijstje met 54 openingszinnen.


Hoe je haar versiert via de app

Hier kan ik kort en lang over zijn.

En ik ben lui, dus doe het eerste;)

Dat is:

Kijk de video hieronder:

Bovenstaande video gekeken?

Mooi.

Dan heb je misschien ook wel interesse in Tim’s cursus, genaamd ‘Van Chat Naar Bed‘. In die cursus leren Tim en ik je het exacte systeem waarmee je vrouwen via je telefoon in bed krijgt. Veel van de screenshots op deze pagina, komen uit gesprekken die je in Van Chat Naar Bed helemaal ziet, van A-Z.


Vraag haar niet te snel/langzaam op date

Je hebt haar nummer gescoord. Een grote fout die veel gasten vragen is dat ze haar te snel of te laat op date vragen. Hier hebben we het ook over gehad in dit artikel.

Als je haar in het echt hebt gesproken

Wanneer je haar nummer hebt gescoord overdag of tijdens het uitgaan, wil je haar SNEL op date vragen. Binnen 5 berichten. Ze vindt je namelijk al leuk, dus het is stom om te lang met haar te chatten. Dan krijg je chat verkering.

Wanneer je haar via Tinder of een datingsite hebt ontmoet

In dit geval wil je er véél langer mee wachten. Ze moet je namelijk eerst leuk vinden.

Als je haar na 5 berichtjes op Tinder al uitvraagt, vindt ze het raar dat je zo snel om een date vraagt.  Niet heel gek dat ze je niks terug stuurt of kortaf reageert.

Dus hoe weet je nou of het ’t juiste moment is?

3 Signalen waaraan je herkent dat ze klaar is om op date gevraagd te worden

 1. Ze reageert snel op je berichten.
 2. Ze investeert veel in het gesprek.
 3. Ze gebruikt veel smiley’s.

Überhaupt is het een goed idee om na 20-25 berichten haar nummer te vragen of haar op date te vragen via Tinder.

Als je een goed berichtje wil weten om haar op date te vragen + voorbeelden wilt van hoe je het gesprek verder moet aanpakken, check dan Van Chat Naar Bed voor A-Z voorbeelden of download De 10 Appjes die altijd werken, daar staat ook een voorbeeld appje in.


Word afstandelijker voordat zij het wordt

Als er één ding is wat vrouwen haten, dan is het wel als je afstand neemt van haar.

Voordat je het gebruikt. Dit werkt alleen als ze je écht leuk vindt. Als je geen goede eerste indruk hebt gemaakt, helpt dit niks.

Wat je doet is dit:

 • Je appt niet terug.
 • Je reageert traag en langzaam.
 • Of je stuurt alleen een kortaf bericht.

Zelfs als je een geweldige comeback hebt op haar berichtje, wacht je gewoon express 1 of 2 uur voordat je het verzend. Puur om haar maar even gaar te laten sudderen en tijdens die 2 uur te laten twijfelen of ze nou wel het juiste had gestuurd.

Ik hou er zelf ook veel van om te reageren met 👍 of ❤️ op haar berichten. Het is ontzettend irritant als vrouwen dat namelijk bij jou doen, dus daarmee heb je heel handig hetzelfde effect.

Je draait als het ware haar hard to get spelen compleet om.


Word beter in wat je fout deed

Je hebt nu een hele hoop geleerd. Misschien lukt het je om haar nog voor je te winnen, misschien niet.

Je hebt immers niet op alles invloed.

Waar je wél invloed op hebt, is dit:

Je kan voorkomen dat dit je nog een keer gebeurt.

Dus, hier zijn de beste tips daarvoor:

Tips om een betere eerste indruk te maken:

Tips om beter te versieren via Whatsapp/Tinder

Tips om haar op de date gek op je te maken

Daarvoor kan ik je maar één boek aanraden, en dat is Manslut:

(In het boek staat ook een geweldig hoofdstuk over chatten en over hoe je vrouwen meeneemt naar huis uit de club. Je kan het hier voor een tientje bestellen).


Conclusie

Nu weet je als het goed is waarom een vrouw niet reageert of antwoordt op Tinder of WhatsApp. Je hebt berichten die je direct kan gebruiken om het gesprek weer op gang te brengen.

Ik kan je nu één ding vertellen:

Deze shit werkt. Probeer de appjes maar uit.

En realiseer je dan dat we je niet alleen kunnen leren om berichten terug te krijgen van vrouwen, maar dat we ook duizenden mannen al geholpen hebben om bijvoorbeeld:

Het enige wat jij hoeft te doen is de eerste stap te zetten. Dat is het Manslut boek lezen.

Boks,
Sander