foto-7

Je denkt vast dat de schrijfster van dit briefje dom is. In haar verdediging, het briefje is klein. Met wat meer papier had ze het woordje ‘kwetsen’ vast zonder spelfouten kunnen schrijven.

Dat is wat mensen geloven dat wij doen. Mannen leren hoe ze vrouwen kunnen manipuleren. Dit briefje is een prachtig voorbeeld van deze denkbeelden.

Nu denk je misschien dat er van mij een betoog gaat komen waarin ik ga vertellen dat wat wij doen, goed werk is.

Maar nee.

Nu denk je misschien dat ik ga vertellen wie dit briefje geschreven heeft.

Maar nee.

Nu denk je misschien dat ik ga vertellen dat wij mannen helemaal niet leren hoe ze zich beter voor kunnen doen en hoe ze vrouwen kunnen manipuleren.

Maar nee.

… Dat is juist precies wat we doen. We leren mannen hoe ze psychologische en wetenschappelijke principes kunnen gebruiken om vrouwen te versieren. Je kan dit manipulatie noemen.

Deze blogpost is voor de anonieme briefjesschrijfsters, ‘haatmail’ verstuurders, facebookfeministen en andere lelijke mensen. Voor de laatste keer leg ik het jullie uit.


jay-z

“Different toilet, SAME SHIT, and I’m sick of explaining this..”

Jay-Z


Je Moeder… Manipuleert.

Een tijdje terug werden we uitgenodigd om op de Radboud Universiteit in Nijmegen te komen spreken. Ze nodigden ons uit vanwege onze expertise op het gebied van manipulatie en verleiding.

Nu hebben we niet zoveel met academici, omdat ze vaak weinig weten van de praktijk. Maar we besloten te gaan…

Geen idee wat voor politiek correct praatje ze hadden verwacht, maar vast niet wat wij deden. We bouwden een presentatie waarin we in een uur uitlegden hoe je psychologische principes kunt gebruiken om vrouwen te verleiden.

We gaven het de titel: Hoe neuk je zoveel mogelijk vrouwen?

Op de dag dat we er kwamen kregen we licht de zenuwen. Karma had ons een geintje geflikt;)

De zaal zat vol vrouwen.

Denk je dat ik mijn toon daarom heb aangepast? Denk nog eens.

Nu denk je misschien: ‘wat deed je dan wel?’ Daar kom ik later op terug. Hetzelfde geldt trouwens voor wie dat briefje heeft geschreven;)

Kijk, we maken ons geen zorgen om te vertellen wat we doen… Ik schrijf nu zelfs alles onder mijn eigen naam. Jup, geen pseudoniem of whatever. Dat komt, omdat ik achter ieder woord sta.

Maar er zijn soms mensen, het volk dat ik liefkozend ‘haters’ noem, die het niet met mij eens zijn. Het is best begrijpelijk hoor, dat sommige mensen het nodig vinden om kritiek te leveren.

Natuurlijk is het begrijpelijk als mensen zeggen: “Ik wil me niet beter voor doen dan dat ik ben.” Maar ach, als het uit de mond komt van een vrouw, die zelf iedere ochtend een half uur voor de spiegel staat, neem ik het met een korreltje zout.

Bovendien zijn bijna alle sociale vaardigheden aangeleerd. Als we iets van iemand willen, helpt het als we het vriendelijk vragen. We gieten ons verzoek in een vorm die de kans zo groot mogelijk maakt om de andere persoon te laten doen wat wij willen.

Dat is manipulatie in een notendop. Niemand vindt vriendelijk vragen slecht.

Wanneer we onze vrienden proberen op te beuren als ze verdrietig zijn, gedragen wij ons op een manier die kans zo groot mogelijk maakt dat de andere persoon blij wordt.

Dat is manipulatie in een notendop. Niemand vindt een vriend opbeuren slecht.

Als wij een vrouw mee uit vragen op een manier die de kans zo groot mogelijk maakt dat ze ‘ja’ zegt,

Dan is dat manipulatie in een notendop. Wie gaat me zeggen dat het slecht is?


charlie sheen

I don’t have time for their judgement and their stupidity and you know they lay down with their ugly wives in front of their ugly children and look at their loser lives and then they look at me and they say, ‘I can’t process it’ well, no, you never will stop trying, just sit back and enjoy the show.

Charlie Sheen


De Mensen Die De Behoefte Voelen Om Een Mening Te Hebben

Drie weken later waren we er weer. (blijkbaar waren we de eerste keer niet schokkend genoeg om personae non gratae te worden) Toen hadden we trouwens echt een leuk gesprek…

Of althans Sander, maar op het moment dat een van de organiserende dames van de studievereniging de discussie aanging over ‘jezelf zijn’ haalde hij mij erbij.

Geen idee of Sander dacht dat ik het leuk vond om die discussie te voeren. De waarheid is, dat ik er echt klaar mee ben om wildvreemden te moeten overtuigen van het feit dat ik goed werk doe.

Maar hij dwingt me nu. “Scooterverhaal!” zegt ie.

Het scooterverhaal gebruik ik vaak om mensen te laten zien dat manipulatie niet altijd zo slecht is als ze denken. Ik heb het al vaak uit moeten leggen aan mensen, die onder het mom van ‘normen en waarden’ allerlei bekrompen denkbeelden aan me op willen dringen.

Begrijp me niet verkeerd, het zijn vaak toffe mensen. Het is een menselijk instinct om te zeggen dat liegen en manipulatie fout zijn. Dat het genuanceerder ligt dan dat is vaak moeilijk te begrijpen. Mijn behoefte om dat soort mensen de waarheid te vertellen is er niet.

Daarom ben ik er gewoon moe van. Deze blogpost zal dus ook de laatste en enige plek zijn waar ik mijn haters de aandacht geef waar ze zo wanhopig om vragen. Voor de laatste keer leg ik uit, waarom ik vind wat ik vind.

De meerderheid van onze ‘haters’ loopt helaas niet over van intelligentie. Een gefundeerd argument hebben ze nooit, laat staan kennis over dat wat ze veroordelen.

In mijn ogen ben je dan hetzelfde als een klein kind dat geen spinazie zegt te lusten, maar het nog nooit heeft geproefd.

Voor de laatste keer zal ik de haters en hun drogredenen de aandacht geven waar ze naar snakken.


Schermafbeelding 2013-09-08 om 16.25.33

Supersnelle Conclusies – Niet Gehinderd Door Kennis Van Zaken

Neem nu bijvoorbeeld Daphne Deckers, ze publiceerde ooit een artikel op de Telegraaf (nu verwijderd).

Daarin heeft ze het lef om te zeggen: “In de jaren daarna kwamen nog veel meer PUA’s (zoals pick up artists zich graag noemen) met boeken en seminars en websites en DVD’s en trainingsprogramma’s. Ook in Nederland zijn er heel wat van die sites te vinden, en ze zijn eigenlijk allemaal even sneu.”

Dat ze een hele ‘branche’ over één kam durft te scheren, zal ik maar even negeren.

Het zou me verbazen als je ooit een workshop hebt bijgewoond. De voorbeelden die je er bij haalt lijken te komen uit het vluchtig doorlezen van een boek. Niet uit de praktijk in ieder geval.

Je beweert ook nog dat je op verlegen mannen valt. Je bent getrouwd met nota bene Richard Krajicek, een man met een sportlijf, looks, bekendheid, geld en sociale status… Lijkt me alsof je op alfamannetjes valt. Beetje tegenstrijdig, vind je niet?

De 3D Formule – Domme, Domme, Daphne

Wel ironisch om mensen te vertellen dat ze geen cursus versieren moeten volgen. Je heb LETTERLIJK een hele carrière opgebouwd met je uiterlijk. Dankzij goede genen heb je een voorkeurspositie gehad waar jij je bekendheid aan te danken hebt.

Nu schrijf je boekjes, over ‘moeder zijn’, geloof me, die boekjes kan je alleen maar verkopen dankzij je bekendheid. Hoe kwam je ook al weer aan die bekendheid? Juist, je mooie koppie.

Wil ik daar mee zeggen dat je niks anders te bieden hebt? Nee, IK oordeel niet over iets waar ik geen verstand van heb. Daar zou je nog wat van kunnen leren.

Wat ik wel wil zeggen is dit: Het is wel een beetje makkelijk om vanuit jouw bevoorrechte positie te oordelen over anderen vind je niet?

Later in die column zegt ze nog: “Maar als je The Game leest en een aantal van die internetfora bekijkt, kun je maar tot één conclusie komen: het gaat die PUA’s helemaal niet om de romantiek of de gezelligheid, het gaat om het scoren.”

Ik heb nog nooit een cliënt gehad die het alleen om seks ging. Weet je wel wat onze cursussen kosten lieverd? Voor dat geld kan je een paar keer leuke betaalde seks kopen. Het is een walgelijke opmerking. Het is duidelijk dat je geen flauw idee hebt waar je over praat.

Het is een typisch argument van onze criticasters. Onze houding tegenover vrouwen zou respectloos zijn. Waar ze dat op baseren, is mij weer een raadsel.


There are all kinds of stupid people that annoy me but what annoys me most is a lazy argument.

Cristopher Hitchens


Vind voor de grap een van mijn (ex)vriendinnetjes die zal zeggen dat ik haar zonder respect hebt behandeld. Ik behandel ieder mens met evenveel respect, ongeacht of het een man of een vrouw is.

Ben een lieve jongen die het beste met anderen voorheeft. Net zoals al onze klanten trouwens. Voor alle mannen, die onze producten kopen en die ik heb ontmoet, geldt hetzelfde.

Het Hater Experiment: Waarom (de meeste) Haters Niet Alleen Dom, Maar Ook Laf Zijn

mening

Quote uit mijn youtube inbox van 13 juli dit jaar (gecensureerd):Je bent echt een k###dikke sukkel. Je rotkop die doet alsof het stoer is om meisjes te kwetsu. Je bent errug triest gewoon ki hoop dat je verkracht wordt met een pleeborstel en doodbloed.”


Zo heb je een idee van het niveau van onze haters. Klinkt als een fijn soort mensen toch?

De meeste haters kiezen ervoor om ons te vertellen dat we stom zijn via een anoniem medium. Mailtjes, Facebook, alles is goed zolang ze maar niet de discussie hoeven aan te gaan. De haters die we wel een enkele keer ontmoeten bestaan uit ruwweg 3 categorieën.

Onze top 3 haters:

  • Lelijke vrouwen;
  • Feministen (meestal vallen die ook in de eerste categorie);
  • En mooie mannen of mannen met relaties.

Verreweg de meeste haters zijn gek op hun anonimiteit. Discussie vermijden ze al helemaal.

Iedere vrouw die ik date wordt uitgebreid gewaarschuwd door haar vriendinnen. Ze noemen me een kwal, nep, zelfingenomen en onoprecht. Maar… als ik ze uitnodig voor een gesprek doen ze allemaal hetzelfde.

NIKS.

Hoe hard ik mijn best ook doe, ze durven het gesprek niet aan. De conclusie is onvermijdelijk: ze weten zelf dat ze dom, bevooroordeeld zijn en ongelijk hebben. Maar om hun bekrompen wereldbeeld te kunnen handhaven en/of hun dagelijkse frustraties te kunnen uiten besluiten ze om op mij te pitchen.

Om deze ‘kritische geesten’ uit te dagen, postte ik het volgende bericht op Facebook:

Schermafbeelding 2013-09-08 om 17.36.09

Ik besloot openlijk de discussie aan te gaan met iedereen die het afgelopen jaar besloot hun bekrompen mening. Dan wel tegen mijn scharrels, dan wel via haatmailtjes.

Het haterexperiment werkt als volgt: ik geef je een half uur de tijd om alles te doen wat je wil. Je mag schelden, alles zeggen, iedere vraag stellen, de discussie aangaan of jezelf op een andere manier belachelijk maken.

DE METHODE:

  1. Alle haatmailers van het afgelopen jaar krijgen een uitnodiging;
  2. Iedere vrouw/man in mijn omgeving die zich kritisch heeft uitgelaten krijgt een uitnodiging;
  3. Elke denkbare feministenblog of vrouwenrechtenorganisatie krijgt een uitnodiging;
  4. En iedereen in mijn omgeving nodig ik uit om mensen die ooit kritisch zijn geweest het bericht door te geven.

DE VOORWAARDE:
Alles wordt opgenomen met een audiorecorder en het hele gesprek plaatsen we ongeknipt op de blog, zodat de haters hun kritische geluid voortaan vertegenwoordigd zien op onze blog.

DE REACTIES
Niks, Niks en Niks… Stuk voor stuk hadden ze een smoesje. Slechts drie haters durfden zich te melden. Dit waren geen echte, maar ‘milde’ haters.

Van die drie, spreek ik eentje deze week. De ander ‘moet zich nog inlezen’. Zodra ik het gesprek gevoerd heb met ze zal ik ze in deze blog posten. Een persoon die reageerde heb ik inmiddels gesproken. Dit is dat gesprek.

De Enige (Milde) Hater Die Zich Durfde Te Melden: Stephan AKA “je doet niks aan hun zelfvertrouwen”

CONCLUSIE:
Dit was geen echte hater. Gewoon iemand met een paar kritische vragen. De echte haters durfden het gesprek niet aan.

De echte haters zijn onontwikkelde losers die hun eigen trieste leven proberen te camoufleren door op anderen te haten. Dat leidt de aandacht af van hun eigen falen. Wanneer ze de discussie aan gaan zou dit wel eens tevoorschijn komen.

Is het niet wat arrogant van mij om te denken dat iedereen, die het niet met mij eens is, dom is?

Jup, en ik zou graag openminded blijven over mensen die zonder ervaring of kennis hun trieste seksloze leventjes lopen te verdedigen. Als iemand, die vanaf zijn 16e een relatie heeft gehad, mij gaat vertellen hoe ik vrouwen kan ontmoeten, dan vraag ik me af waar hij die kennis vandaan heeft.

Als een vrouw mij gaat uitleggen hoe het is om een man te zijn, dan vraag ik me af waar ze die kennis vandaan heeft.

Als iemand vol overtuiging mij loopt te vertellen dat iets slecht is zonder enig argument, dan vraag ik me af waar die persoon de kennis vandaan heeft.

Als denkbeelden totaal niet onderbouwd zijn… Dan noem ik dat dom.

Nu kan ik ze negeren en er boven staan, zoals ik met de briefjesschrijfster deed, maar ik kan ook hun onnozelheid gebruiken om mijn producten te promoten. Op die manier haal ik er nog wat positiefs uit.

Het Scooterverhaal – Waarom Vrouwen Manipuleren Net Zoiets Is Als Het Redden Van Aidskinderen In Afrika

scooter

Ohja, ik dwaal af… Scooterverhaal… Ik was aan het vertellen over ‘het klusje’ waar Sander me mee opscheepte: de organisatiedame uitleggen waarom ik het wel moreel verantwoord vind.

Dus begin ik tegen de organisatiedame, “Weet je wie dit briefje heeft geschreven?”

Nee grapje, dat zei ik niet, dat briefje komt later.

Nee mijn eerste zin was: “Stel je nu eens voor, dat je een hele goede tekstschrijver bent.”

“Ja?”

“En je kan heel goed teksten schrijven. Zo goed dat je via advertenties mensen alles kan verkopen.”

“Ja?”

“Je bent echt een meester in het beïnvloeden van mensen en je weet precies hoe je mensen kunt manipuleren. Vervolgens gebruik je deze vaardigheden om via advertenties nep aidsmedicijnen te verkopen in Afrika. Ben je dan een slecht mens?”

“Ja natuurlijk”, zegt ze, en ik ben het helemaal met haar eens.

Dan ga ik verder, “Maar stel je nu eens voor dat jij diezelfde tekstschrijver bent. Je hebt dezelfde manipulatieve vaardigheden. Deze keer gebruik je deze vaardigheden om bedrijven aan te schrijven om geld in te zamelen voor aidskinderen in Afrika. Ben je dan nog steeds slecht?”

“Nee” zegt ze, en weer ben ik het helemaal met haar eens.

Dan maak ik mijn eigenlijke punt over manipulatie: “Kan het zijn dat het niet de vaardigheid om iemand te beïnvloeden slecht is, maar het doel waarmee je iemand manipuleert?

“Ja dat zou kunnen…”

“ En betekent dat dan ook niet, dat als je niet bereid bent om jezelf zo goed mogelijk te presenteren, dat je dan eigenlijk jezelf – het doel – niet goed genoeg vindt?”

“Ja dat zou kunnen…”

“En als je een scooter op Markplaats zet, poets je hem toch ook op? Dan zet je hem toch ook op de foto zodat hij er zo goed mogelijk uitziet? Misschien, glanst hij wel meer dan ooit als je hem verkoopt.”

“Ja…”

“Is dat oneerlijk?”

“Nee”

“I rest my case”

Als we iemand leuk vinden, doen we ons best om een goede indruk te maken op anderen. We kleden ons mooi aan en proberen zo leuk en sociaal mogelijk over te komen.

Echt, als ik soms mannen om mij heen als makke lammetjes zie reageren op een mooie vrouw… Dan maak je mij niet wijs dat ze zichzelf zijn. Of je dat leuk vindt, is wat anders, maar het is niet minder waar.

 

Leer vrouwen versieren

Despite my initial thoughts—the pickup artistry is trickery and manipulative—a lot of what you present in your book is really just common sense.

Karyn Polewaczyk over datingcoach Nick Savoy in dit artikel


Als je als man weet hoe vrouwen werken dan is het eigenlijk belachelijk simpel. Je kan eenvoudig op vrouwen afstappen, een gesprek aanknopen en haar verleiden. Op die manier hebben de man en de vrouw een geweldige avond – en misschien wel meer.

Dat is niet het enige dat verandert.

1. Wanneer je jezelf ‘beter’ probeert voor te doen dan kom je meer over als jezelf – Lauren J. Human, Department of Psychology, University of British Columbia, publiceerde in mei 2011 een studie waarin ze aantoonde dat mensen die actief probeerden ‘beter’ over te komen, accurater ingeschat werden op persoonlijkheid dan mensen die werden gevraagd om ‘zichzelf’ te zijn.

Tijdens het experiment scoorden ‘self-presenters’ hoger op intelligentietesten. Door observeerders werden ze sympathieker en intelligenter ingeschat.

2. Als je een goede indruk maakt blijft dat de gehele relatie hangen – Diezelfde psychologe bewees in oktober 2012 ook nog eens dat eerste indrukken blijvend zijn. Een goede eerste indruk bepaalt het hele verloop van de relatie tussen twee mensen. (Tip: Hier is een artikel met 7 tips om zo’n eerste indruk te maken).

Je wordt dus niet alleen slimmer als je jezelf beter voordoet, maar je komt ook sympathieker, intelligenter en meer als ‘jezelf’ over – en dat effect is blijvend.

Als je dat dan optelt bij het feit dat iedereen manipuleert is de conclusie onvermijdelijk:


In sum, positive self-presentation facilitates more accurate impressions, indicating that putting one’s best self forward helps reveal one’s true self.

Lauren J. Human, Department of Psychology, University of British Columbia


 

Als Iedereen Manipuleert, Kan Je Maar Beter Leren Om Het Goed Te Doen

jimrohn

Als je besluit om niet te leren hoe je met vrouwen om moet gaan… Geen probleem, fijn dat je tussen alle internetporno deze site hebt kunnen vinden. Let wel goed op, als je weer een leuke vrouw ziet verdwijnen met een of andere eikel.

Realiseer je, dat jij het had kunnen zijn. Stel dan jezelf gerust met het feit dat het dagelijks allerlei ‘goede mannen’ overkomt.

Als je denkt: ach, ik probeer mezelf toch al goed voor te doen, waarom zou ik niet leren hoe dit moet?

Dat kan ook. Ik gun het je JUIST als je een goed mens bent.

Leren hoe je iemand anders kan beïnvloeden is niet slecht of onethisch. Meerdere vrouwen in je leven hebben waarmee je seks hebt is niet slecht. Weten wat vrouwen willen en hoe ze werken is niet slecht.

Natuurlijk, dat is wel wat onze anonieme briefjesschrijfster zegt. Maar ik bedoel, wat weet zij er nou van? Ze is immers… Oh, wacht dat zou ik nog niet verklappen. Maar ik ben haar niet vergeten.

Ik zal je een voorbeeld geven: Een man een een vrouw ontmoeten elkaar. De man is een leuke man, slim, knap en grappig. Hij spreekt haar aan en zegt net dat ene verkeerde zinnetje… omdat hij tegenover een leuke vrouw staat is hij een beetje zenuwachtig. Hij probeert wanhopig te bedenken wat hij moet zeggen en stelt de meest onnozele vragen.

In een onderzoek, grappig genoeg van dezelfde Radboud Universiteit als de scooterdame, heeft dit onderzoek aangetoond dat mannen zelfs dommer worden als er een vrouw in het spel is.

Het onvermijdelijke gebeurt: Het gesprek loopt vast en terwijl de vrouw uit zijn beeld verdwijnt denkt ze, ‘wat een loser’.

Ze heeft geen idee dat het eigenlijk een geweldige man is. Ze heeft nooit de kans gehad om hem echt te leren kennen.

Hij gaat naar huis en denkt dat hij niet goed genoeg is. Zij gaat naar huis en denkt dat leuke mannen lastig te vinden zijn.

Dit is niet leuk voor de man EN niet leuk voor de vrouw

Het is onnodig. Het ligt niet aan de man, maar aan zijn gedrag.

Ok, Ok, Tim. Je Hebt Me Overtuigd… Hoe Kan ik Leren Om Een Verpletterende Eerste Indruk Te Maken?

Ik dacht dat je het nooit zou vragen…  Als jij wilt leren hoe je een fantastische eerste indruk maakt en hoe je vrouwen kunt verleiden, dan is mijn boek een goede eerste stap. Hierin leg ik je precies uit hoe je vrouwen in bed kunt krijgen, zodat je niet constant aan het kortste eind trekt.

Lees hier meer over het manslut boek:

Manslut boek tim veninga


PS: Wie het briefje heeft geschreven? Geen flauw idee… Het werd natuurlijk anoniem bij ons ingeleverd die dag. Slechts weinig gaan de confrontatie aan. Zij die het wel doen, delven het onderspit.

PPS: Ben jij iemand die me nu alsnog wil vertellen dat ik ongelijk heb? Je kan hieronder een reactie achterlaten – anoniem natuurlijk – want ik weet dat jullie daarvan houden.;)